blckwht

Regisztráció: 2011. május 29. (13 év, 7 hónap)

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Alfred Hitchcock, Brian De Palma, Christopher Nolan, David Fincher, Ethan Coen, Francis Ford Coppola, Jim Jarmusch, Joel Coen, Kitano Takeshi, Martin Scorsese, Michelangelo Antonioni, Nicolas Winding Refn, Stanley Kubrick, Terry Gilliam, Tim Burton
Színészek: Al Pacino, Audrey Hepburn, Humphrey Bogart, Jack Nicholson, James Cagney, Lauren Bacall, Leonardo DiCaprio, Mads Mikkelsen, Marlon Brando, Robert De Niro, Tom Hardy
Műfajok: animáció, dokumentumfilm, dráma, fantasy, film noir, krimi, sci-fi, thriller
Országok: amerikai, angol, dán, dél-koreai, japán

Nem: férfi

Az Északi
4 2022-10-15 3,4
(306)

Összes szavazat...

rémisztő volt Bjorn Ironside-ot (Alexander Ludwig) ebben a béna szerepben látni :)

és arról van publikus információ, hogy mely jelenetek készültek Magyarországon?

előzmény: critixx (#72)

engem is meglepett, a trailer lazán Boardwalk színvonal és ez a téma, ez a korszak... nem lehet kihagyni.

előzmény: ChrisAdam (#1)

attól, hogy ők ill. ezek a filmek, amit mindenképp szeretnék pótolni. nyilván ez egy intuíció, a végtelenségig lehetne bővíteni.
mintha a topik címének relevanciáját feszegetnéd :)

előzmény: purplerain (#41)

számomra fontos nagy filmek-filmesek:

szinte minden kimaradt: Lynch, Altman, Bergman, Kusturica, von Trier, Buñuel, Leone
sok kimaradt: Hitchcock, Lumet, Peckinpah, Allen, Kurosawa
néhány jelentősebb a KT legjobbakból: The Silence of the Lambs, Gran Torino, Intouchables, Amadeus, Jagten, A tizedes meg a többiek, Some Like It Hot, The Shining, La vita è bella, Falling Down, Papillon, Schindler's List

kimaradt korszak: 1933-1937

2016-03-26 16:02:13 [Tévésorozatok] blckwht #2648

Én láttam az eddigi évadokat, az új sajnos sokat késik, alig várom már.
A sorozat tökéletes, csak ajánlani tudom. A stílus, a látvány, a színészi játék, a realizmus, a zenék... Elképesztő.

előzmény: VMVKWA (#2644)

hadd lehessen a megnézendők között :)

Nálam ez a film az igazi kakukktojás, ami egyszerre jó de mégsem. Roppant jól szórakoztam a moziban, talán semmibe nem tudnék és nem is akarok belekötni, de mégis nagyon hamar túltettem magam rajta és eszembe sem jut sztorizni róla bárkivel vagy ajánlani valakinek.

Nem lehet egy gombnyomásra kiürítenem a kívánságlistámat? :) 10-ből 5-ször nem onnan választok, mert irtó fárasztó döntésre jutni, sajnos már annyi van, hogy mire kitalálom, addig végére érnék egy filmnek. De csak egyenként tudok vele haladni...

Hiányolhatnánk a katarzist és a gonosz igazi bűnhődését, pokolra jutását a végén, de - ahogy a való világban is - ez ritkán következik be. Ez a film is egy önéletrajzon alapul, és ahogy Jordan Belfort ma szabadon él, dolgozik és valószínűleg ma is dollármilliomos, ezt nem lehet hova ferdíteni. Ide köthető a Nagymenők végkifejlete is, ha már a bűnhődésről beszélünk. Mindenki ismeri.

Ha ilyen világban élünk, valószínűleg Scorsese-nek esze ágában sincs színezni ezen.

Hogy ki mivel tud azonosolni vagy szimpatizálni és ez őt mennyire minősíti, az más kérdés, én nem távoztam keserű szájízzel, az biztos. Szerintem sem érdemes túlzottan komolyan venni, hanem élvezni a művet előítéletek nélkül. Én megnézem majd újra, eredeti nyelven.

előzmény: unfamous (#20)

Összes komment...