Regisztráció: 2011. május 15. (9 év, 9 hónap)
Nem:
Taki wo mini iku Nézzük meg a vízesést! |
3 | 2021-03-05 | |
Nemurenai yoru no tsuki Hold álmatlan éjszakán |
4 | 2021-03-04 | ? (2) |
Sumikko Gurashi the Movie: The Unexpected Picture Book and the Secret Child Sumikkogurashi – Zuglakók, a film: A kihajthatós mesekönyv titkos lakója |
2 | 2021-03-04 | ? (1) |
Gotô no torasan A gotói Tora-san |
3 | 2021-03-04 | ? (1) |
Mitsuami no kamisama Hajfonat |
4 | 2021-03-03 | ? (3) |
Peace Béke |
3 | 2021-03-03 | ? (2) |
Norman the Snowman: On a Night of Shooting Stars Norman, a hóember - A hullócsillagok éjszakáján |
3 | 2021-03-03 | ? (2) |
Reiruweizu: 49-sai de densha no untenshi ni natta otoko no monogatari RAILWAYS - Történet a férfiról, aki 49 évesen lett mozdonyvezető |
Kick-Heart |
3 | 2021-03-01 | ? (2) |
Ochazuke no aji Az ochazuke íze |
3 | 2021-03-01 | ? (9) |
Remek, könnyed kis meta-musical, mely egyszerre élteti és kifigurázza a müfaj toposzait. Azért azoknak nem ajánlanám, akik allergiásak a müfajra, de másoknak könnyed szombati szórakozás.
Holnap reggelig elérhetö ITT
Köszönöm, hogy ott lehettem! Szintén jó volt pár névhez arcot párosítani!
Nagyon szívszorító kis mese. Olyasmi, amiért szeretni tudjuk a japánokat!
Aki tud, még holnap délig adjon neki egy esélyt!
Jól indul, aztán az utolsó fél óra tönkrevágja.
Én is most néztem meg. Erös hármas - gyenge négyes.
Ez a film nagyon japán! De tényleg, nagyon, nagyon japán!
Benne van minden sztereotípia: az ordibálva beszélés, a saját vélemények elhallgatása, önmagunk feláldozása a közös célért, a gyermeki rajongás a mecha iránt és a felfokozott, karikaturisztikus küzdeni akarás.
Mindazonáltal, aki ezt látja elsöre, mint japán filmet, ne itélkezzen erre alapozva. Ez sokkal harsányabb és érthetetlenebb, mint a jó japán filmek többsége. És ne vegye senki egy percig se komolyan!
És hogy ne tünjön el jesi emlékeztetöje, megismétlem:
Holnap reggelig megtekinthető a Japán filmnapok alkalmából ingyenesen. (Meg ezen kívül még 29 film is)
Megpróbálok jönni!
A Ghibli Stúdió majnem 1200 frame-et tesz full HD-ben letölthetöve a filmjeiböl.
Ghibli fanok, lehet gyüjtögetni a háttérképeket!
Na jó, de a KT az minden, csak nem reprezentatív minta a magyar átlagról filmnézési szokások tekintetében.
előzmény: acidphase (#113)
Miután ma ez a Nap Filmje, jóféle melegség töltött el, hogy felelevenítette bennem az emléket, amikor csokit ettem és söröztem a film fő helyszínéül szolgáló Shinjuku Gyoen Gardenben.
Szigorúan stikában, teásflakonból, mert tilos alkoholt bevinni :D