Regisztráció: 2011. április 22. (9 év, 10 hónap)
Kedvencek
Rendezők: Akira Kurosawa, Alfred Hitchcock, Billy Wilder, Charles Chaplin
Színészek: Cary Grant, Charles Chaplin, Charles Laughton, Humphrey Bogart, James Stewart, Leonardo DiCaprio, Mifune Toshirô, Shimura Takashi
Műfajok: dráma, thriller, vígjáték
Országok: amerikai, francia, japán, olasz
Korszakok: késő némafilm-korszak (20-30 között), klasszikus Hollywood (40-50-es évek), neorealizmus, európai művészfilmek
Nem:
Le samouraï A szamuráj |
4 | 2021-01-05 | 4,2 (164) |
The Pink Panther A Rózsaszín Párduc |
5 | 2020-12-30 | 3,9 (190) |
Elképesztő film! Mindig rájövök, hogy imádom a japán filmeket.
10/10!!!
Azt hiszem ideje megnéznem a Szamurájlázadást is Masaki Kobayashitól.
A legocsmányabb film címet nálam elnyerte! Ilyen beteg filmet még nem igen láttam, lehet nem is fogok... Agypusztító. Valami mégis van benne...
A legjobb tinivígjáték, amihez valaha szerencsém volt! Ez nálam ötös. Önfeledten szórakoztam rajta.
Fantasy?? Semmi köze hozzá, inkább sci-fi (tudományos-fantasztikus), komolyan néha olyan műfaj megnevezések vannak itt, hogy hihetetlen. Vígjátékhoz sincs semmi köze... van benne poén, attól még nem lesz komédia valami... Szörnyfilm! Horror, mély, megrázó dráma és sci-fi.
Jó film
20 percig néztem, eddig nézhetetlen, de részleteiben befejezem...
Kendőzetlenül naturalista, néhol már "nézhetetlen" számomra.
Főleg mikor levágják az állatok fejét, meg kivéreztetik őket. De hát ez a valóság azt pedig nagyon jól bemutatja.
Elég beteg film, és a maga nemében még korszakalkotónak is mondanám. Nem szokványos 60-as évekbeli film az egyszer biztos. Engem ami rettentően zavart az a nagyon gyenge, már-már amatőr színészi játék.
De mindenképpen érdekes film.
Valami elképesztően nyomasztó hangulata van. A zenéje is nagyon eltalált, a színészek közül pedig az orvost alakító Pierre Brasseurt említeném meg!
Valami mégis hiányzik az ötöshöz...
10/8, azaz nagyon erős négyes!!!
NATIONAL LAMPOON'S Animal House.
Sokan hibaként vetettétek fel, hogy miért nem ment haza a gyilkosság után Delon. 1. Elment eltűntetni, azaz a folyóba dobni a gyilkos fegyvert. 2. Elment a barátnője házához valójában megvárni az éjjel 2-kor érkező vendégét, hogy ezzel is erősítse az alibijét, hogy őt valójában látták is kijönni onnan, vagyis a nőtől. Ezután taxival elment kártyázni, szerintem ebben nincs semmi logikátlanság.