Veres Szilárd

az eredeti forgatókönyvben pl. Emmett nem volt jófiú

előzmény: Olórin (#20)

olyan szempontból mindegy, hogy állítólag Damien Chazelle újraírta a nagyját, és állítólag egy sokkal jobb verziót írt, végül az is került vászonra (úgy volt, hogy ő is rendezi, már minden kész volt, aztán a Whiplash sikere révén összejött a La La Land, inkább azzal akart foglalkozni, és last minute ugrott be Dan Trachtenberg a helyére)

előzmény: Olórin (#20)

Nem hinném. Negatív hangok a Man of Steel után: Superman több embert öl meg zúzás közben, mint amennyit megment. Reakció: a Dawn of Justice-ben minden bunyó előtt elhangzik, hogy az adott épület/hely éppen üres (csodás módon). De ha elolvasol bármilyen interjút Zack Snyderrel, a fickó teljesen idióta, és tényleg nem érti, hiába próbálja, bizonyos dolgokkal mi a baj.

Az én tippem: erős nyitóhétvége, gyors zuhanás, a Man of Steelnél nem sokkal jobb végösszeg. 3 ekkora névvel (mármint Batman, Superman, Wonder Woman) ez bukásnak fog számítani akkor is, ha amúgy alapjáraton siker. Egy Batman - Superman filmnek Star Wars/Avengers szintű bevételt kellene generálnia (ne vicceljünk, egy, a többségnél csalódást keltő Avengers 2 is egy milliárd felé jutott, pedig mindegyik karakterénél ismertebben cseng Batman vagy Superman neve bárkinél), de szerintem még a Deadpool bevételét sem sikerül majd megugraniuk nekik, és az lesz az igazán nagy kudarc. Az meg, hogy imdb-n hogy értékelik az emberek, pont nem releváns, a nagy pénzt hozó nézők azt fogják látni, hogy itt egy hosszú, unalmas, magát túl komolyan vevő, sokszor nevetséges film, vagy ezt fogják hallani a barátaiktól, akik látták, és úgy döntenek majd, hogy passzolják. Amire mozikba kerül a Civil War, szerintem el fog tűnni régen az amerikai box office top10-ből, a Civil War meg félkézzel nyomja majd le a kasszáknál.

előzmény: kwzatz (#120)

Mondjuk szerintem nincs DC rajongó, aki pozitívan fogadta volna, hogy
miután végre felbukkan Jimmy Olsen, rá egy percre már le is lövik egy olyan jelenetben, amihez nem is lett volna szükség Jimmy Olsenre, annyira nulla impaktja van a történetre.

Ajánlom olvasásra ezt, ha esetleg valaki, akinek tetszett a film, képet akar kapni arról, hogy akinek nem, miért nem (és nem azért, mert a Bad Grandpa a kedvenc filmje):
http://www.vox.com/2016/3/26/11308944/batman-v-superman-dawn-of-justice-review-spoilers-nonsense

előzmény: Gasz András (#109)

Ugye nem haragszol, ha ez a mondat után inkább nem is olvasom tovább "Technikailag tehát abszolút rendben van a dolog, de akkor miért is húzták le a kritikusok?" :) (mintha valami objektív tényt fogalmazna meg a kedves barátod, amiből aztán valamiféle összeesküvés elméletet akarna megfogalmazni, vagy megfejteni, hogy a kritikusok mind hülyék, amiért Zack Snyder egy tök zavaros filmet csinált, plusz a film elsősorban nem technika, hanem történetmesélés)
A filmet azért húzták le a kritikusok, mert szar (szerintük), és mert kb. semminek nincs semmi értelme. De tovább megyek, a kritikusok egy része, aki lehúzta a filmet, maga is képregényrajongó, aki szereti a DC képregényeket. Sőt, Max Landis, aki most egy Superman fiatalkoráról szóló szériát visz, hatalmas DC rajongó, mellette forgatókönyvíró, és Superman a kedvenc karaktere, szintén utálta a filmet. Ezt a képregényrajongó kártyát meg előhúzni ennél a filmnél nagyon gyenge húzás, mivel Zack Snyder a film alapján teljesen félreértette a The Dark Knight Returns-t, pedig nem egy bonyolult történet, és a filmben egyik karakter sem igazán felel meg bármelyik DC képregényes verziójának.

előzmény: Gasz András (#109)

Az egy felvezetés akart lenni szerintem a Justice League-hez, aminek valószínűleg Darkseid lesz a főgonosza (ő a DC univerzum Thanos-a), amolyan prófécia jellegű álom. Elég sután, mint amilyen suta minden más is a filmben. De a Justice League-ben (már ha lesz és ilyen formában), akkor kapni fogsz még belőlük többet is.

előzmény: Tenebra (#95)

"nekem Kurt inkább a Nirvanat jelenti, mintsem a lányát és a felesége melleit"
erről szólt a film. nagyon találó volt, amikor Kurt arról beszélt, a halálát kívánják, mert ez a klasszik rocksztár narratíva.

előzmény: zetor (#3)

Szavazhatóvá lehetne tenni? VOD szolgáltatásokban elérhető, és nem hiszem, hogy itthon be fogják mutatni.

2015-10-16 22:29:13 Macbeth (2015) Veres Szilárd (3) #1

moziünnepen volt hivatalos premier előtti vetítése, szavazhatóvá lehetne tenni lécci?

Sziasztok,
szeretném ezt kérni, a Cinefesten vetítették (szóval szavazhatóvá is lehetne tenni):
http://www.imdb.com/title/tt3966404/
Nagyon szépen köszi!

2015-08-29 22:01:05 Straight Outta Compton (2015) Veres Szilárd (3) #1

Ott van benne egy kurvajó film a rendőri erőszakról és rasszizmusról, de helyette inkább marad az unalmas biopic kereteknél, és elkrónikálja, milyen sok pénzt kerestek, és milyen volt az, amikor már nem ment annyira az üzlet. Kár. A film első felében ott egy fasza film, csak mélyíteni kellett volna kapkodás helyett.

ez abból a szempontból masszív hülyeség, hogy a Mad Maxnek kábé annyi köze van a Mad Max 2-höz, hogy mindkettőben benne van Max Rockatansky, és Mel Gibson játsza. tök más film a kettő. de igazából azért érdekes ez a széria, mert mindegyik film tök más, mint a többi. a hármas pl. konkrétan egy gyerekfilm.

Szeretném még kérni ezt a TV filmet is
7 Days in Hell (2015)
előre is köszi!

Helló,
ezt felvennétek lécci?
Dark Places
van már magyar címe, viszont egyelőre nincs hivatalos infó magyar bemutatóról. viszont pár hete már elérhető a streaming szolgáltatásokban, szóval akár szavazhatóvá is lehetne tenni
Köszi szépen!

be fogják ezt egyáltalán mutatni? csak mert én már eléggé szavaznék rá

a Road Warrior után játszódik. az elsőben szétesőben van a társadalom és a kanyarban van az apokalipszis, a másodikban már az apokalipszis után vagyunk, kitört a káosz, ember embernek farkasa, stb. a Fury Roadban pedig a káosz után kialakul egy új rend, amiben a film főgonosza a diktátor. ha jól értelmezem, ez az időrend.

előzmény: Ubul (#16)

dehogy, azt akkor írtam, amikor már kábé a 15. Liza kritikában/véleményben/kommentben bukkant fel Wes Anderson neve, de ugyaez volt az Utóélettel is, meg nem magyar filmeknél is folyamatosan azt látom, hogy ugyanúgy mindenre ellövik az emberek folyamatosan a wesandersonos jelzőt, mint a tarantinosat. bár sominden szubjektív, de a stílusjegyek beazonosítása és kimutatása a filmes diskurzus objektívebb részei közé tartozik. legtöbbször viszont tényleg azért kapja meg egy film a wesandersonos skatulyát, mert quirky comedy, ami, mint írtam már, nem Wes Anderson teremtménye. ez nem igazán általánosítás, tömbösítettem az ilyen, tapasztalati úton szerzett véleményeket/kritikákat, az a jó bennük, hogy hivatkozhatóak, így nem csak a levegőbe beszélek, és túl sokat keresni sem kell, mert kevés embert komptatták filmkritikában annyiszor a nevét, mint Wes Andersonét. az lenne talán általánosítás, ha azt mondanám, hogy "a filmkritikusok mindig ezt csinálják", pedig amúgy nem, de attól még gyakori hiba.

előzmény: csabaga (#35)

nekem is vannak a magyar szerzői filmekkel problémáim, de nem próbálom megmagyarázni azoknál a filmeknél, amik nekem nem tetszenek, hogy másoknak miért tetszett (például általánosítva). ez az a fajta érvelés, hogy akinek tetszett, az mind hülye, ergo nekem van igazam, és szar a film.

előzmény: csabaga (#35)

2015-02-26 15:51:35 Wild (2014) / Vadon Veres Szilárd (?) #5

Na és a filmet? Azt jelölték valamire? :) Többször pofára ejtették Moore-t, miközben a legrangosabb filmfesztiválok mindegyikén nyert díjat legtöbb alakításért, mostmár ideje volt az Akadémiának is elismerni a munkáját. Ez persze nem jelenti automatikusan, hogy az Akadémia tagjainak nagyrésze látta is a Still Alice-t.

előzmény: AtomAti (#4)

Nekem nagy a gyanúm, hogy critixx-nek igazából nem is a filmmel, hanem a bölcsészekkel van baja :( (meg a potenciális bölcsészekkel. bárkiből lehet bölcsész, ha azt mondja!)

előzmény: VVega (#32)

Szóval a Liza igazából nem jó, csak mi mind hülyék vagyunk, jól értem? :) (le lettem bölcsészezve :(((( )
Mondjuk nem értem az miért ördögtől való, hogyha jön egy magyar film, ami többünk szerint jó, akkor visszük a hírét, a magyar filmnek szüksége van nézőkre. Egy fostos Giver majdnem tízszer annyit hozott moziban, mint az Utóélet pl.

előzmény: critixx (#28)

de hülye példával: attól, hogy egy film buta látványorgia, még nem lesz Michael Bay-szerű. attól lesz Michael Bay-szerű, ha van benne a hős körül alulról körbeforgó kamera, azok a pózer szűrők a képeken, rengeteg bénán elhelyezett product placement, tárgyiasított nő, olyan "ethnic" karakterek, akik két lábon járó rasszista sztereotípiák, és a vágás ugyanolyan gyors, mint az ő filmjeiben. meg mondjuk ez így együtt. ha ezekből legalább 80%-ot kipipál egy film, akkor Michael Bay-es(en szar), ha nem, akkor csak egy buta látványorgia.

nem. Wes Andersonnak megvan a jól behatárolható stílusa. attól, hogy valaminek fura a humora, és a díszletek végletekig kidolgozottak és kitaláltak, még nem lesz Wes Andersonos, ezek általános dolgok, amik vannak Wes Andersonnal, meg sok mindenki másnál, de nem TIPIKUSAN Wes Andersonos. a festményszerű kompozíciók, a szimmetrikus beállítások, a szenvtelenül beszélő karakterek, a fura ruhadarabok a karaktereken, amiknek történetük van, és később ki is derül, na ezek mind tipikusan Wes Andersonos dolgok. a Liza egyáltalán nem Wes Andersonos. nem is képeskönyv vagy rajzfilmszerű, inkább meseszerű, és feketekomédia. míg Wes Anderson filmjei nem fekete komédiák. az "idiosyncratic, quirky" dolgot nem Wes Anderson találta fel. de ha elfogadjuk, hogy tényleg minden ilyesmi wesandersonos, akkor meg Wes Andersonnak minden filmje michelgondrys, Gondrynak meg minden filmje jeunetes, és így tovább... én mondjuk utálom az ilyen kényszeredett kategórizálást. az ugye elképzelhetetlen, hogy valami autentikus legyen.

én már azért kicsit unom, hogy minden, ami vizuálisan gazdag és abszurd humora van, az rögtön Wes Andersonos. vajon le fog valaha tisztázódni az emberekben valaha, mitől Wes Anderson-film valami? á, ugyan...

Nulla karakterek (nehezen hiszem el, hogy a két figura ne lenne ennél komplexebb még a valóságban is), kliséhegyek (pl. a kávékavargatós heuréka-momentum), repetitív és buta forgatókönyv (tollfelvevős jelenet az egyik legkínosabb, amit mostanában láttam), a párbeszédek teljesen nevetségesek, jobb pillanataiban is csak közepes színészi játék, giccses felszín, a felszín alatt pedig kongó üresség, konkrétan értékelhetetlen és nézhetetlen. Nincs a filmnek olyan eleme, ami picit is érdekes lenne bármilyen szempontból. Ez egy hatásvadász mozgóképes wikipédia-szócikk, nem egy film.

2015-02-08 22:47:37 Wild (2014) / Vadon Veres Szilárd (?) #2

Akadnak apróbb hibái, de összességében erősebb, mint a Dallas Buyers Club, a mellőzése abszolút a sztereotípiákat igazolja az Akadémiáról. Fehér öregemberek nem szeretik a megterhelő filmeket nőkről, helyette viszont jelölik a leggiccsesebb "fehér férfi felemelő története, amitől a fehér férfiak jobban érzik magukat"-típusú Oscar-filmeket (igen, itt most elsősorban a borzalmasan rossz Theory of Everythingre célzok).

2015-01-21 16:39:54 Dumapárbaj (2015) Veres Szilárd (1) #20

nope, Puzsérnak vannak ilyen fellépései a Gozsduban, bármit is mond interjúkban (nem szoktam vele interjúkat hallgatni, engem borzasztóan idegesít a figura a félművelt rantjeivel)
itt a Doug Stanhope standup spotify-on. megjegyzem ez a film indulásból azért is volt marhaság, mert a mi "standup kultúránk" tök más, mint az amerikaiaké (vagy akár a briteké, kanadaiaké). náluk rengeteg comedy club van, ott komoly kultúrája alakult ki a műfajnak. minden héten van amateur night, ahol a kezdők kipróbálhatják magukat, csiszolhatják a stílusukat, stb. aztán onnan akár állandó fellépő lehet. ezután szép lassan egyre ismertebb és profibb lehet, turnézhat, közben pedig valamelyik vicces műsor írói szobájába is bekerülhet, írhat poénokat late night talkshowkba, vagy akár a Saturday Night Live-ba szkeccseket, de akár komédiákban is kaphat apró szerepeket, míg egy nap eljuthat akár főszerepig. a legtöbb majd amerikai vígjátékszínész mind megjárta a hosszú ranglétrát és hosszú évek standupozása van mögötte. az Apatow-brancsból mindenki úgy kezdte, Aziz Ansari pedig még mindig nyomja, sőt, ő a műfaj egyik nagy sztárja, aki odaát képes megtölteni egy nagyobb színházat is.
nálunk meg igazából a műfaj kultúráját sosem sikerült átvenni, kb. annyit vettünk át, hogy egy ember beszél x percen keresztül egy színpadon, de a többi ugyanaz a kabarékultúra, csak formailag másként néz ki. de talán egy Filmvilág-cikkben olvastam, hogy itthon pl. a Dumaszínházban a székek nem a fellépővel szemben vannak, hanem kvázi egy étterem, amihez extraként valaki beszél a színpadon és kvázi szórakoztat. a legtöbb fellépő kabarétréfákat tol, nincs igazán összefüggő mondanivaló, vagy bármiféle mondanivaló, tartalom, amihez a humor eszköz (megjegyzem, rövid poénokból is lehet jó standupot felépíteni, de ahhoz is kell valami koncepció. lásd Jimmy Carr-t vagy Anthony Jeselniket, utóbbinál a stílus maga a tartalom). a mi standuposaink legtöbbször nem gondolnak semmit a világról, mert nem gondolhatnak semmit a világról, mert akkor felmerülne a veszélye, hogy valaki esetleg megsértődik, vagy másként gondolja szimplán, túlságosan is keresik a hallgatók kegyeit. éppen ezért hülyeség volt önálló tartalmat előállítani képtelen emberektől azt várni, hogy majd ők képesek lesznek kis segítséggel felépíteni egy nagyjátékfilmet. arról nem is beszélve, hogy az amerikai-brit-kanadai-ausztrál standuposoknál ha megfigyeljük, ügyelnek a comedy timingra, nagyon fontos, hogyan mondják el a poént, mennyi hatásszünetet hagynak, hogyan adják elő, ott emögött legalább olyan komoly munka van, mint a poénokban magukban. ezért is működnek gyakran nagyon jól komédiákban színészként is. nálunk a comedy timing kimerül egy, a poén után elpuffogtatott, erőtlen bazmegben, legtöbbször borzasztóan ripacs az előadásmód, így nyilvánvaló volt, hogy ezek az emberek nem fognak működni színészként. (de megjegyzem, a Dumatúra című Kiss Ádámos kisfilm is intő példa kellett volna legyen)

előzmény: ryood (#18)

2015-01-20 19:32:25 Dumapárbaj (2015) Veres Szilárd (1) #17

ez sem sokkal jobb, csak ez legalább közelebb áll ahhoz, amit angol nyelvterületen stand up comedy-nek hívnak, és kevésbé kabarészerű, mint amit Kiss Ádámék csinálnak.
Puzsér csak valamiféle új dologként állítja be azt az alapvetést, hogy gyakran a legnagyobb tragédiákból születnek a leghumorosabb dolgok. ennek odaát Doug Stanhope az egyik mestere, ajánlom mindenkinek a 2013-as stand up lemezéről azt a részt, amikor az anyja öngyilkosságáról beszél. sajnos youtube-on nincs fent (Spoitfy-on igen), úgyhogy valami mást linkelek tőle.
összehasonlíthatatlan bármivel, amit a magyar mezőn művel. és ő az amerikai mezőnyben népszerűség tekintetében másod-harmadvonal.

előzmény: ryood (#13)

2015-01-20 19:17:57 Dumapárbaj (2015) Veres Szilárd (1) #16

naaaa, pedig tök jófej voltam, simán le is bunkózhattalak volna :) de nyilván mindent el lehet azzal kendőzni, hogy csak vicc. de attól még szexista.

előzmény: gerbence (#15)

2015-01-20 13:59:17 Dumapárbaj (2015) Veres Szilárd (1) #12

gratulálok a hónap legszexistább kommentjéhez!

előzmény: gerbence (#9)

2015-01-16 10:25:50 Dumapárbaj (2015) Veres Szilárd (1) #7

Hihetetlenül ostoba és tapló film, mindenki borzasztóan ripacs, nincsenek karakterek, random történések egymásután, amiből valami történetszerűséget akartak kihozni, a legkínosabb poénok egész garmadája, a világ leglustább, szappanoperás beállításai (3 ember beszél, 2 beállítás, az egyik Hadházi premier plánja, a másik meg egy kistotál a 3 emberrel, amiben Kiss Ádám végig háttal áll és úgy beszél.). Eszenyi karaktere annyiból áll, hogy kövér, mert folyamatosan eszik, sokat, és visszataszítóan, haha, Jordán Adél mindig más hülye parókát hord, haha, a producer mindig a pénzre gondol, haha, az ügynököt Vigécnek hívják, haha, Hadházi részegen fetreng, haha. És magán hordozza minden Sas Tamásos stílusjegyet az indokolatlanul sok, arcba tolt product placementtől a női karakter teljesen indokolatlan meztelenkedéséig. Az év legrosszabb filmje már most. Tipikusan az a film, ami miatt az emberek leszoktak a magyar filmekről.

2014-12-09 02:06:07 Too Many Cooks (2014) Veres Szilárd (5) #1

zseniális metaőrület a 80-as évek összes gagyi sorozattrendjét felvonultatva
itt egy hosszabb fejtegetés róla, benne a kisfilmmel

HÁHÁ!!!

előzmény: gringo (#3)

ma az Urániában is volt egy ingyenes vetítése, lehetne szavazni?

hali, a VAN-t nem lehetne szavazhatóvá tenni? már csomó helyen lehetett látni.

2014-10-09 03:21:43 Fehér isten (2014) / White God Veres Szilárd (2) #41

én amúgy magyarként tökre örülök a film díjának, de csak én érzek egy pici lelkiismeretfurdalást? mármint kicsit nyomaszt az érzés, hogy egy vagy több (inkább több) filmet megfosztottunk/megfosztott/megfosztottak a díjától. mármint csak lennie kellett abban a szekcióban jobb filmnek, azt nem tudom elképzelni, hogy ennél már csak rosszabbak voltak.

2014-10-06 01:41:39 Utóélet (2014) Veres Szilárd (5) #27

nem igazán értelek. viszont ha az inspirációra gondolsz, több interjúban elhangzott, hogy az édesapja halálát dolgozta fel a filmben, az alapsztorit a halála utáni álmai adták.

előzmény: somogyireka (#25)

2014-10-05 12:39:51 Utóélet (2014) Veres Szilárd (5) #24

pont ettől is jó a film, hogy bár például az autószerelő karakter merő paródia, nem annyira túlzottan, hogy ne lenne teljesen hiteles, és egy ilyen karakter akár a valóságban is létezhet. nem értelek amúgy, hogy érted ezt az "alapállást"?

előzmény: somogyireka (#23)

2014-10-05 05:19:02 Utóélet (2014) Veres Szilárd (5) #22

nekem teljesen lejött, hogy mit, és pont az tetszett ,hogy a film nem magyaráz el mindent, hanem sugall, csomó ilyen finom megoldással él, ellenben a legtöbb magyar filmmel, aminél kimondatnak mindent, mert még a néző nem értené (a kibaszott Fehér istennél végig feszengtem, mennyire artikulálatlanul lett az arcomba üvöltve a MONDANIVALÓ. amikor a sintér azt mondja a másiknak, hogy "Ez nem gyűlöl minket", akkor éreztem azt, hogy konzumidiótának néz minden nézővel együtt Mundruczó, és nem esett jól). hogy mit kellett elrendezniük? a kapcsolatukat. erről szólt az egész film. adott volt egy uralkodó típusú apa, meg egy visszahúzódó és szorongó szerethető lúzer. az apának volt egy halom elvárása felé, aminek nem tudott megfelelni, és alapvetően a kapcsolatukban az volt a helyzet a felütésnél, hogy apa és fia úgy ül egymás mellett az autóban, mint két idegen, akik nem értik egymást. a filmben pedig idővel megismerik és megértik egymást, így jobban meg is szeretik egymást.

Réka, szerintem te ezt túlgondolod, azon apró okból, hogy nem érted. az autószerelő karakter egy végtelenül vicces karakter, tiszta paródia az egész karakter, elég egyértelmű. az autószerelő, aki Ezo TV szintű, kétes értékű szellemes műsorokat néz, és rögtön önjelölt szellemszakértővé avanzsálja magát, aki mindenféle, hangzatos bullshitet tol, és különböző urban legendekkel felvértezve kever mindent mindennel. hülyeség ebbe bármit is belelátni. és Anger kurva viccesen hozta, kiválóan játszik idiótát (is). ami mondjuk megzavarhatott, hogy a filmben minden karakter egyszerre van kedvesen szeretve és közben gúnyosan kinevetve is. de alapvetően semmi spirituálisat nem kell ebbe belelátni, ez a film két ember kapcsolatáról szól alapvetően.

előzmény: somogyireka (#17)

2014-09-17 11:26:49 Utóélet (2014) Veres Szilárd (5) #15

"az nekem se volt tiszta mit kéne elrendezniük apának-fiúnak"
pedig erről szól a film

előzmény: ryood (#13)

2014-09-11 09:18:04 Utóélet (2014) Veres Szilárd (5) #5

A legszórakoztatóbb magyar film a Nyomozó óta.

Üdv, ezt a filmet lehetett már látni a Szigeten és tegnap a Corvintetőn is egy ingyenes vetítésen, szavazhatóvá lehetne tenni?
Free Entry

pont így voltam a Tél katonájával én is. amilyen film szeretne lenni, ahhoz túl egyszerű (kiderül ugye, hogy a rossz amerikaiak is igazából gonosz nácik, fekete és fehér minden továbbra is), szórakoztató kalandmozinak viszont túl komolykodó, két szék közt a földre, zsupsz!

előzmény: Zalaba Ferenc (#11)

hát ez nem sokkal gyengébb a Tednél. van néhány nagyon pronyó poénja, amelyik ciki, de összességében túlsúlyban vannak a jó poénok. a 3 cameoból meg 2 vicces.
a BTTF-ösre és Ryan Reynolds-ra, a random hullára gondolok. a Djangos picit erőltetett

nehéz választás, de nekem is a The Trial. Welles amúgy is mestere volt a "beszélő beállításoknak", de ezt talán a Kafka-adaptációban maxolta ki, plusz a The Third Man után ebben vannak talán a legszebb fekete-fehér képek, amiket valaha láttam.

Eléggé csalódott vagyok, mert ez lehetett volna nagyon-nagyon jó, viszont a nagyon erős kezdés után konstans hiányérzetem volt. Mert mondjuk a gegek és poénok nagyon jók benne, csak a túl sok és kényszeres poénkodás miatt a történet nagyon sokszor és nagyok sokat áll és toporog egy helyben, és ennek a film ritmusa elég nagy kárát látja, Ötvös András és Stork Natasa karakterén és kapcsolatán meg mélyíteni kellett volna. Viszont az ábrázolt világ és a karakterek a maguk abszurditásával hitelesek és szellemesek voltak, és ennyire erős szereplőgárdát is rég láttam én már magyar filmben (2 mondatos mellékszerepekben is van egy csomó tehetséges arc). De na, a közepére nagyon leült, aztán elég ügyetlenül lett vége. Tök úgy volt felépítve, mintha a nagy finálét vezetné fel, aztán egyszer csak vége lett váratlanul.

Szóval várom tovább türelemmel a következő Nyomozót. Ez max Nyomozó light volt :(

illetve a "fasz se tudja..." olyan jó Oravecz Nórásan van megfogalmazva, hogy úgy tűnjön az ilyesmire fogékonyaknak, hogy ez a film igazából mély. de valójában rohadt felszínes és buta. mint Oravecz bölcseletei.

előzmény: Veres Szilárd (#22)

milyen kérdéseket vet fel? mert igen, megpróbál valamiféle kérdéseket felvetni, de azokat is annyira bénán és ötlettelenül. a film üzenete nagyjából az, hogy: "a modern technika a fejünkre nőhet? vagy az evolúció része? fasz se tudja..." ("majd ti gondolkodtok rajta, mi lusták voltunk")

előzmény: Hoqspok (#20)

Nicolas Roeg, Mario Bava

előzmény: Korben (#17)

2014-04-10 02:23:54 Fekete leves (2014) Veres Szilárd (1) #3

viszont az alkotó nagyon érzékeny, facebookon megkaptam tőle, hogy elkényeztetett gazdag romkocsmás kis taknyos vagyok, aki szart sem tud a valóságról, persze passzív-agresszív stílusban

oké, három film után mostantól egy életre szkippelem Ben Wheatley-t. ez a csávó a blöffkirály Lindeloff mellett.

2014-04-06 19:39:37 Joe (2013) Veres Szilárd (4) #2

nem lehetne szavazhatóvá tenni? volt már vetítve Titanicon

2014-04-04 23:39:09 Fekete leves (2014) Veres Szilárd (1) #2

ekkora fos magyar produktum a Szuperbojz óta nem került vászonra

itt is van picit bővebben

előzmény: somogyireka (#11)

dehogynem, tudod, csomóan azért pontozunk itt, hogy számon tartsuk a filmeket, amiket láttunk.
na majd holnap bővebben, röviden címszavakban: papírízű dialogok, egyarcú főszereplő, vázlatosság és felületesség, nem eléggé kidolgozott történet és karakterek. plusz a kibaszottul hatásvadász vége. (nem cselekmény szintjén, kibaszottul túl volt zenélve, és zene által magyarázva is, hogy itt most nagybetűs dráma van, tessék megdöbbenni)

előzmény: somogyireka (#11)

Felmerül bennem a kérdés, ha ennek a filmnek nem kifinomult a humora, akkor mégis mi nálad a kifinomult humor? :) Merthogy tipikusan nem az a humor (mint Anderson összes többi filmjénél), amin az átlagnéző hangosan felnevet.

előzmény: Hannibal Lecter (#8)

Nem színtiszta vígjáték, de van benne csomó elég jó poén, nem az az azonnal ütő slapstick, hanem finomabb, de attól még humoros a film. Nekem pont ezért tetszett ennyire, fel lehetett volna ezt a témát Szász Jánososoan artsy torture pornként is dolgozni biztos, de pont ettől a kevert tónustól voltak a drámai jelenetek is igazán hatásosak. (Szemben Szász János filmjeivel, akinél a sok nyomasztás hosszú távon kioltja magát.)

Továbbá: szörnyű, amit műveltek, de nem hiszem, hogy az önbíráskodás bármire is megoldás. Valami ilyesmiről is szól a film.
Ugye ott a vége, Coogan figuráján látszik, hogy legszívesebben ráugrana valamelyikre dühében, Philomena viszont megbocsájt nekik, mert igazából mást nem is tehet. Változtatni már semmin nem tud. Ha rájuk támad, és történetesen kitépi a szívüket, semmivel nem lesz jobb náluk, így viszont erkölcsi győzelmet arat, ha mást már nem tud.

előzmény: Ugor (#3)

Az év egyik legjobb filmje. Vicces és borzasztóan megindító egyszerre.

üdv,
a Hetediksoros Only God Forgives kritikám bekerülhetne a linkek közé? Köszi előre is!
klikk

kb. :) mondjuk az Ananász Expresszt én szerettem (Goldberg meg Rogen jó forgatókönyveket ír, lásd még a zseniális Superbad). viszont aki hasonlóra számít, az tuti ki fog akadni, mert csattanós poénok helyett helyenként aranyos, helyenként pedig gonosz humora van. bár én pár röhögést eleresztettem a film közben, meg a közönség is párszor nevetett, amikor néztem. szóval vicces ez is, csak másként. :)

előzmény: BonnyJohnny (#3)

David Gordon Green a 2 filmes kitérő után megint rendezett egy jó filmet. A Prince Avalanche győzedelmes visszatérés. Aranyos, vicces, drámai, Paul Rudd bizonyítja, hogy több van benne, mint a romkomok "handsome and funny good guy"-ja, Emile Hirsch meg simán pariban van vele. Ügyesen építi és árnyalja a film a karaktereit, és Gordon Green millió vizuális ötlettel, és fantasztikus hangulatépítéssel facsar ki ebből az egyszerű történetből egy fantasztikus filmet. 4/5

Üdv, írtam kritikát az új Evil Deadről a Hetediksorra, bekerülhet a linkek közé? köszi!
link

Láttam fesztiválon, hatalmas csalódás volt. Ez egy "elmentem számlát fizetni, de három különböző kasszához is átküldtek" szintű sztori...

buddy cop movie-t vagy giallot, esetleg heistet

Üdv, írtam kritikát a Transindexre a The Great Gatsby-ről, be lehetne dobni a linkek közé a film adatlapjához? Köszi előre is!

Hali,
a Filmtettes kritikámat az Iron Man 3-ról be lehetne szúrni a linkek közé?

yep, a művészfilm szerintem is nemlétező kategória, a film egy művészeti ág, minden film művészeti alkotás, tehát akkor bármi lehet művészfilm. ha már ilyen kettéosztás, inkább költségvetés alapján vagy stúdió alapján lehetne. 100 alatti és feletti filmek, vagy lenne egy külön díj a nagy stúdiók filmjeinek, meg egy a kisebb, független stúdiók filmjeinek. de teljes mértékben ezt sem tartanám tökéletesnek.

"Legjobb rendezőnő." yeaaah, kapd be, nemi egyenjogúság! idézzük fel tavaly hány nő által rendezett film készült. aztán a tavalyelőtti, meg azelőtti... s ha éppen az évben csak béna romkomokat rendeztek nők, akkor adjunk Oscart a legkevésbé kínosnak? ezen túl méltatlan lenne Kathryn Bigelow-val, ha nem mondjuk Ang Lee-vel, meg Ben Affleckkel harcolhatna a rendezői elismerésért, hanem vigaszágon megkapná néhány kényszerből mellérakott vetélytárs ellenében.

2013-04-28 10:46:24 Iron Man 3 (2013) / Vasember 3. Veres Szilárd (5) #39

Nekem pont az tetszett a filmben, hogy úgy volt pörgős és lendületes, hogy nem jutott minden huszadik percre nagy csörte látványos robbanással. Meg nem akarta felüllicitálni az Avengers-t, inkább egy szolidabb, emberközelibb akciómozi volt sok dumával és egy páncél nélkül is halálvagány Tony Starkkal.

előzmény: VVega (#37)

2013-04-28 02:01:20 Iron Man 3 (2013) / Vasember 3. Veres Szilárd (5) #36

Akkor leszek én az első a másik végletből: a legjobb Marvel-film eddig (yep, a Bosszúállóknál is jobb), a Sötét lovag óta meg a legjobb "konvencionális" szuperhősmozi. Amit meg mandarinnal művelt Black, az pofátlan, de egyben zseniális is, a hardcore képregénybuzik köpködni fognak, de cserébe megkaptuk az eddigi legemlékezetesebb Marvel-gonoszt, Ben Kingsley-nek meg hatalmas pacsi!

Én arra gondoltam, lehetne egy új "listázási lehetőség" is, arra az esetre, ha valaki valamilyen módon látott egy filmet, de a későbbi magyarországi bemutató miatt nem tudja leosztályozni. Így nem felejtődik el. (másik az csak amolyan személyes hülyeség, de lehetne olyant is, hogy be lehetne jelölni egy filmnél, ha az illető moziban látta. ilyen nem nagyon van sehol, pedig érdekes lenne, ha mindenki átfuthatná, miket is látott moziban :) )

túl sokan látták a Prometheus-t és túl kevesen a Holy Motors-t :(

A The Perks of Being a Wallflowert nem lehetne szavazhatóvá tenni? Vagy bemutatják valamikor?

Üdv, írtam egy kritikát a Holy Motors-ról a Transindexre, linkek közé be lehetne dobni?

2012-11-25 05:56:25 Holy Motors (2012) Veres Szilárd (5) #3

Holy fuck! Illetve Holy Mindfuck. Erre a filmre egyszerűen lehetetlen felkészülni, pedig tudtam, hogy egy rohadt fura filmre vállalkozok. Egy nagy ötletfelhő, egy kártyavár a valóság és a képzelet hajszálvékony határmezsgyéjén, ami bizarr módon működik, és nem hull darabokra, annak ellenére, hogy egymástól teljesen idegen darabokból lett összerakva. Denis Lavant zseniális, jutalomjáték, sőt, jutalomjátékok neki ez a film. Sztoriról pont annyira felesleges beszélni, mint amennyire felesleges a filmet elemezni, megpróbálni megérteni. Kell ennek a filmnek időt adjak, míg meg tudom mondani, hogy 4 vagy 5-ös. Fel bírom fogni, mit is láttam? Nem igazán. Tetszett, amit láttam? Igen. Blöff? Az. Működik? Igen. Működik mindaz, ami mondjuk a Kill Listnél nem, és abszolút nem érzem a végén átverve magam. 2012 abszolút legérdekesebb filmes élménye.

ja, egyébként a Californicationben Rob Lowe pont az egyik legmenőbb A listás sztárt, Eddie Nerot. Érdekes ábrázata volt ott, nem lehetett nem észrevenni a hasonlóságot. :) http://uk.eonline.com/eol_images/Entire_Site/2010425/425.pitt.lowe.lc.052510.jpg

A kérdést realistán közelítem meg: ki az, aki tehetséges, és jelenlegi formájában is el lehetne képzelni 10-ből mondjuk 7 film főszerepére úgy, hogy ne legyen teljesen ciki, és mondjuk reális esélye is legyen, hogy visszatérjen. Szóval, Dan Aykroyd már főszerepben nehezen elképzelhető egy blockbusterben. Moranis is inkább mellékszerep. Keaton nem rossz, bár ő sem tartotta magát elég jól. James Belushi ugyanaz, mint Aykroyd. Matthew Broderick, na ő még mondjuk, és annyira nem öregedett meg, nemrég volt a Louie-ban, egész okésan néz ki, annyira mondjuk nem zseniális színész, hogy rá menjen a voksom. Rob Lowe, na, ő szinte alig öregedett, a Californicationben nagyon jó volt nemrég, szóval őt mondjuk szívesen reaktiválnám, a Park and Recreationsben is egész jó volt, főszerepet is el tudna vinni. Corey Feldman sosem volt teljesen normális (híres Letterman show ugye), most sem néz ki teljesen százasnak (Kozsós tincse van basszuskulcs!), főszerepbe sem tudnám elképzelni. Richard Gere szerintem rossz színész, ugorjunk, hálaisten kikopott. Ally Sheedy is finoman szólva nem egy "jó nő" kategória már 2012-ben, mellékszerep! Val Kilmer arcra ugyan nem öregedett, de sajnos elég durván elhízott, kár érte, ha rendbe tudná szedni magát, akkor még talán. Jennifer Grey felett is eljárt az idő. Meg Ryan a botox lady. Kathleen Turner borzasztóan nagymamásan néz ki. Danny DeVito megtalálta élete szerepét az Always Sunny In Philadelphiaba, nem hiányolom filmekből, a sorozatban tökéletes (akárcsak maga a sorozat). Lambert eléggé B kategóriás színész nálam, mondhatni "helyére került". Gene Wilder is megöregedett. Michael J. Fox ugye nem tud szerepet vállalni már, szóval sajnos ő képtelen visszatérni. Jeff Goldblum viszont elég jól tartotta magát, egy karakteres középkorút, mondjuk Clooney szerepeit el tudná ő is, én nagyon szívesen reaktiválnám őt az A ligába. Szóval Rob Lowe és Jeff Goldblum, rájuk ment a voks.

Három. Retman három filmjénél, sokan megfeledkeznek Reitman legjobb filmjéről, a Thank You For Smokingról.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2012-02-26 13:32:34 [Megérdemelte-e az Oscart...] Veres Szilárd #5914

Mi lenne az a legkellemesebb meglepetés, amire titkon számítasz, de kicsi az esély rá?
- Gary Oldman gyozelme

Mi lenne az az egy dolog, amitől elöntené az agyadat a méreg?
- ha a The Artist nyerne a legjobb eredeti forgatokonyv kategoriaban

The Ring: szerintem nagyon jo volt
Carrie: meg nem lattam, de nem is feltetlenul erdekel
The Texas Chainsaw Massacre: egesz nezheto, mindossze egyetlen dologban meg jobb is, mint az eredeti (minden masban alulmarad egyebkent), az pedig R. Lee Ermey
Down of the Dead: kifejezetten jo
Day of the Dead: mar az eredeti is eleg szar volt szerintem, de kulonosen igy sem erdekel a remakeje
The Fog: nem lattam, de szinten nem igazna erdekel
The Amityville Horror: nem lattam
The Wicker Man: ez mar talan az annyira szar, hogy mar jo kategoria, a zsenialis eredeti parodiaja kb, szoval erre megy a voks, egyertelmuen
The Omen: nem volt kifejezetten rossz, bar kifejezetten jo sem, viszont Mia Farrow iszonyat jo benne
The Hills Have Eyes: en ezt a filmet imadom, az egyik legjobb remake
Halloween: gyengus, de messze nem a legrosszabb
The Eye: nem lattam, de nem is erdekel
Quarantine: nem lattam, de lattam a recet, es mivel allitolag shot-to-shot remake, nagyjabol lattam ezt is, ugyhogy nem igazan erdekel ez sem
The Last House on the Left: az eredeti meg kimaradt, ez gyengusz volt
Friday the 13th: szornyu volt, nem jo ertelemben
A Nightmare on Elm Street: szinten szornyen szar, es a film egyetlen jo pontjat (vagyis Jackie Earle Haleyt) is elbasztak, mivel az elbenazott maszkkal nagyjabol kinyirtak az alakitasat (ugy nezett ki, mintha egy zsakot a fejere huztak volna, majd vagtak volna ra 3 lyukat)
Piranha 3D: 2010 legnagyobb 5 filmelmenye kozt siman ott van, imadtam, latszott a filmen, hogy abszolut "szivvel es lelekkel" keszult, es rengeteg otletet belepakoltak, es a cameok is hibatlanok voltak (Richard Dreyfuss egy kis csonakban megmurdel az elso 5 percben, mekkora mar - itt mondtam be hangosan, hogy "He need a bigger boat!")
Fright Night: ez egy jo remake, de egy picivel alulmarad az eredetivel szemben, viszont ha minden horror remake legalabb ilyen lenne, egyaltalan nem panaszkodnek

2011-11-01 13:28:07 Grown Ups (2010) / Nagyfiúk Veres Szilárd (2) #20

Adam Sandler es par haverja elmegy nyaralni, es kozben koveti oket egy stab, tok jol elvannak, aztan a vegere beugrik nekik, hogy ezt vegul is moziba szanjak, nem otthonra, szoval gyorsan benyomnak vmi kozhelyes tanulsagot, villamgyors jellemfejlodest, es a vilag legkevesbe konfliktusos konfliktusat, kb ez a Nagyfiuk

2011-08-28 00:19:20 La horde (2009) / The Horde Veres Szilárd (1) #5

karakterepites nincs, karakterek nincsenek, ertelmes sztori nincs, benabbnal benabb, kozonsegesebbnel kozonsegesebb kepi megoldasok, elkepesztoen unalmas volt, egy pillanatig sem veres, a vegen pedig ugy alltam fel elole, hogy sajnaltam azt a durvan ket orat az eletembol, amit erre a filmre zartam, mivel egyetlen olyan jelenete nem volt, amit elveztem volna, sajnalom, nekem ennel tobb kell, szoval a franciak kepesek kifejezetten szar horrort is csinalni...

az egesz olyan, mint egy vasarnap delelotti matine szandalos sorozat egyik epizodja, mondjuk a Xena-e, nagyjabol hasonlo volt a szinvonal is, en csak azt nem ertem, mit kerestek ilyen jo szineszek egy ekkora szarban

ma ujraneztem, es a Felelem es reszeketes Las Vegasban nem a drogokrol szol, a Felelem es reszketes Las Vegasban egy drog, egy trip, felkap, repit, majd a stablista utan letesz, es magadra hagy, imadom, a konyvet is erdemes elolvasni, sok "mozgalmas sztoriju" konyvet mar a 10 oldalnal abbahagyok, ez ugy beszippantott, hogy amikor eloszor leultem olvasni, azon kaptam magam, hogy az 50. oldalnal tartok, es nem birok leallni, a stilusa magaval ragad, fantasztikusan sikerult adaptalni, tetszett Hunter S. Thompson cameoja is

amugy: vegigolvastam itt a hozzaszolasokat, es szegyeljetek magatokat, de tenyleg, annyi erdekes dologrol lehetne a film kapcsan vitazni, tudom is en, a 60'-as evek amerikajanak kiabrandultsagarol peldaul, vagy millio egy dologrol, ezzel szemben egymas nyakat szorongatjatok virtualisan, es a drogfogyasztas erkolcsi kerdesein rugoztok - jelzem, tok feleslegesen

unalmas, "hosszu", vontatott, a karakterek nem tul erdekesek, az osszezartsag abrazolasa, a hangulat, a zene, az apokalipszis a film elejen, meg ugy a dramai vonal meg mukodik is nagyjabol, de ezzel a gondolkodo, bosszuallo zombival annyira labon lovi magat a film, hogy 3-as fele meg joindulattal sem tud felkuszni a vegso ertekeles

2011-07-10 01:32:59 The Rite (2011) / A rítus Veres Szilárd (3) #13

egynek jo volt, es ez leginkabb Hopkinsnak koszonheto

hogy ez most akkor unintentional comedy, vagy neo-exploitation, az egy igen jo kerdes, de a vegeredmeny szempontjabol szerintem tok mind1, mivel ez egy szorakoztato es a maga modjan igen vicces trashfilm volt, bunos elvezet, eleinte 3-ason gondolkoztam, de bugrott az a jelenet, amikor Nic Cage ugy szed szet egy egesz sereget, hogy kozben dug egy csajt, vedeli a Jack Danielst, es kozben szivarozik, meg Fichtner teherautos jelenete (amin hangosan rohogtem) igy mar 4-esre kerekedik a vegso ertekeles

persze ha komolyan probalnam venni, akkora egyes lenne, mint a haz, de ha az elvezeti erteket nezem, nyugodt szivvel nyomok ra a 4-esre

gyerekkent sem szerettem, es most se, sajnalom :P

A befejezes zsenialis, a film masodik fele is, verfagyaszto, paranoid, es a filmzene meg talan az egyik legjobb dolog a filmben. Az egyetlen hiba, hogy picit hosszabb a kelletenel, es kicsit lassan indul be, ez nagyon nagy kar, amugy egy nagyon jo film kivalo szineszi jatekokkal, es nagyon eros hangulattal. Az utolso jelenet meg... latni kell!

A szerb film alapkeplete: Fogj egy tehetsegtelen irot, egy tehetsegtelen rendezot, tomd tele olyan jelenettel a filmedet, ami miatt egy rakas helyen betiltjak, ezzel pedig ingyen hirverest generalva a filmednek, amit majd kivancsisagbol pont ezert latni akarnak majd az emberek, es nyilatkozd le, hogy a filmed tulajdonkeppen a szerb kormany kritikaja, vagy barmilyen jol hangzo suletlenseget, amivel megprobalod elhitetni az emberekkel, hogy te tulajdonkeppen egy hatalmas muvesz vagy, a filmedben a sokkolo jelenetek mind a muveszi kifejezest szolgalo eszkozok, es hidd el, lesznek olyanok, akik ezt az egesz baromsagot bekajaljak. Hogy mi a szerb film? Egy gusztustalan nagy bloff. Nem egy film, csak sokkolonak szant jelenetek egymas utan vagdosva. Gusztustalansagok, pedofilia, indokolatlanul gyakori eroszak, indokolatlanul sok ver, ezzel konnyen ki lehet vagni sokaknal a biztositekot. De az eroltetett sokkolason kivul nem tud semmit a film. Dramaturgiailag nagyjabol nulla, nincsenek karakterek, sot, egy olyan karakter, akinek a sorsa kicsit is meghatna, es pont ezert a sokkolo jelenetek sem husbavagoak, mert egy cseppnyi egyutterzest sem tudok mutatni foszereplonk irant. Igy meg a sokkolas sem igazan mukodott, mert eleve az egesznek semmi szerepe, vagy celja nem volt azon felul, hogy a filmnek hatalmas ingyen promociot biztositson. Eppen ezert arra buzditok mindenkit, ne nezze meg ezt a filmet. Nem azert, mert annyira durva, eroszakos, beteges, nem, nem ezert. Engem az ilyesmi filmen nem zavar... egeszen addig, amig celja van, dramaturgiai szerepe a filmben, es nem csak az adott rendezo oncelu perverziojat szolgalja ki, a Visszafordithatatlanban utobbi volt, dramaturgiailag fontos szerepe volt a durva jeleneteknek, pont ezert volt iszonyatosan hatasos, itt csak osszefelcelt jelenetek halmaza volt. Ez meg csak egy hatalmas nagy parasztvakitas, cirkuszi latvanyossag, ajanlom, nezzetek felvetelrol muteteket neten, ha hasonlo elmenyre vagytok, es ne pazaroljatok a draga idotoket erre, ne engedjetek, hogy megvezessenek par jol hangzo szallagcimmel. Mert - es itt jon a lenyeg roviden - az A serbian film csak egy szanalmasan rossz film, egyetlen, teljesen funkciotlan szkillel. Nezhetetlen.