Stone

Ez egy két órás reklányfilm volt, ruháknak, kiegészítőknek és nyaralási célpontnak. Arra tökéletes volt, szép színekkel, jól komponált képekkel...

2011-09-26 16:20:45 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Stone #12145

Á! Sejtettem, h a fusiba nézéssel van gond! Köszi a választ, meg bocs, h oda írtam!

2011-09-26 14:06:42 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Stone #12130

Mellékesen az a két szem értékelő, h csinálta, h értékelt? Velem közli az oldal, h még nem mutatták be itthon és nem tudok értékelni....
Na de sosem fogják bemutatni itthon, akkor mire várunk?

--
Áthelyezve a(z) The Tree of Life topikból.

2011-09-26 14:03:48 The Tree of Life (2011) / Az élet fája Stone (5) #51

Ehhez a filmhez nem kell szöveg, csak a képek, meg a zene és a hangok.

2011-09-16 12:51:53 Drive (2011) / Drive - Gázt! Stone (5) #21

A skorpióról egy szót sem szól, pedig erős szimbólum. A skorpió a Zodiákus temetője: itt a külső formák eltűnnek, az objektív értékek tönkre mennek, hogy egy fermentációs folyamaton, rothadáson, felbomláson menjenek keresztül. De miként a Főnix madár, mely saját hamujából éled újjá, a csillagjegy is újjáéleszti az energiát és előkészíti a belső élet és a szubjektív értékek újjászületését.Jelmondata: halj meg és légy! Nem láttam a filmet, ezt te tudod megmondani, h mennyire van ez benne a karakterben.

előzmény: robertjordan (#20)

2011-07-22 16:56:03 London Boulevard (2010) Stone (3) #10

Az egyetlen karakter és színész ebben a történetben számomra David Thewlis volt. Mellesleg szeretem az angol különböző akcentjeit, így ez is OK volt, meg magát Londont. De ez a film, nos, igen szétcsúszott. Ja, a zene is jó volt. És kb ennyi szót érdemel, részemről.

2011-06-19 00:18:58 The Big Lebowski (1998) / A nagy Lebowski Stone (5) #39

Vajon ez is miért maradt ki anno? Eszméletlen film, ezek a karakterek, meg a dumáik...

2011-06-17 18:55:09 Snake Eyes (1998) / Az utolsó dobás Stone (5) #2

Újranéztem, jó rég láttam. Így frissen üdén álltam hozzá, és emeltem a tétet.

2011-06-15 22:38:59 The Tree of Life (2011) / Az élet fája Stone (5) #9

Mérlegelés. Pénz Vs. Érték. nem azonos Pénz = Érték. I am Jack letört bilijének füle... Itt nem szabad káromkodni, ugye? Akkor majd máshol kikáromlom magam...

előzmény: Ágó (#7)

Nekem ezzel nem volt gondom. Mert ott akkor azok, akik tudják, h minden egyes alkalommal ez az ember min ment keresztül, ha beszédet kellett tartania, akkor igen, nekem nem gond, h annak örülnek adott pillanatban, h sikerült. Ami miatt mondja, azért meg főleg örülnek, hogy nem dadogta szét magát, és ezt a Brit nép szemében fontos eseményt, így sikerült lehoznia. Ha van egy családtagod, aki előtt ekkora feladat áll, és ekkora problémája van, te is az ő sikerének fogsz örülni, és nem fogsz akkor ott továbbnézni. Az majd az eufória után jön, h a valóság pofán csap. De elvégre a film címe is erre a végjelenetre volt kihegyezve, ez volt a katarzis. Hangsúlyozom, az én lelki alkatom és beállítottságom szemszögéből nézve. Na most izgulok, h jól csináltam-e a spoileres bigyót.

előzmény: robertjordan (#49)

2011-04-19 21:09:59 Blowup (1966) / Nagyítás Stone (5) #19

Ezt is gyerekként láttam először. Igen, ezt is németül, hála neked osztrák tévé, hogy oly közel voltál és adtál olyan filmeket, amiket talán sohasem. Ez nem egy gyors film, lassan épül. Olyan, mint a címe, egyre szűkebbre veszik a mozgásterét a főszereplőnek, ahogy a nagyítással egyre jobban kivág egy területet az eredeti képből. És nem utolsósorban az életforma, amit megmutat, a szabadság bűze, mert sokszor hisszük, hogy azok vagyunk, miközben össze vagyunk kötözve. Akkor is a semmibe kapaszkodott az individuum, nem hinném, hogy ma ez másképp van. Igyekszünk megtalálni egymást, legyen az rokon, lelkitárs, barát, kedves, szerető. Néha nem jó túl közelről nézni a dolgokat, olyat látunk, amivel nem tudunk mit kezdeni, meghalad minket. Na de nem agymenetezek tovább, számomra ez egy nagyszerű film marad.

2011-04-19 20:56:21 Reservoir Dogs (1992) / Kutyaszorítóban Stone (5) #70

És folyt a vér, 5 gallon, majd 10, de akár 20 is egy emberből. Szegény Tim. Gyönyörű fehér volt a végére, ami az eleje, meg a közepe. Szóval Tarantino végre rendezte saját magát és csinált egy remekbe szabott, vágott, zenélt filmet. A szövegek eszméletlenségek. Gyanítom Tarantinot élőben is órákig lehetne hallgatni egy mukkanás nélkül. Fogalmam sincs kit, hogy győzött meg, hogy szerepeljen, de a szereposztás már lealapozta a jó közérzetem. A dinner jelenet, a Like a virgin, a kínzó jelenet a Stuck in the middle with you, a híres csomagtartóból kamerázás. Nem fogom sorolni. Kedvenc.

2011-04-19 20:40:46 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény Stone (5) #133

Egy barátném mutatta meg VHSen ezt a filmet. Őszintén szólva egészen belenyomott a karosszékbe, utána nem sok mindent tudtam mondani. Teljesen a hatása alá kerültem. Azóta kedvenc rendezőm Tarantino. Nekem bejött, hogy szétkapta a film idősíkját. Bejött, hogy egy lerobbant Travoltát be mert vállalni. A szövegelések egészen furcsának hatottak akkor. Ja, és máig nem érdekel mi a fene van a bőröndben. Az erőszak túlzását sohasem veszem tőle komolyan, nem az a lényeg, sokkal sokkolóbb valamit nem mutatni, sejtetni, mint megmutatni a filmvásznon. A zene eszméletlen volt. A karakterekkel sem volt bajom. Tarantino egy giccskirály, egy bárfiú a turmixgéppel és ebben rejlik az eredetisége, szétszedi, ami a volt és összerakja úgy, ahogy arra te sosem gondoltál.

2011-04-19 20:08:09 Stormy Monday (1988) / Viharos hétfő Stone (4) #1

A Jenki szeretője, aki már nem akar szerető lenni. Egy véletlen találkozás egy munkásférfival, aki munkát keres. Egy bártulajdonos, akinek itt is, ott is vannak kapcsolatai. A Jenki, aki azt hiszi, övé a világ, de épp rossz helyre tenyerelt. Lengyel Jazz zenekar, eszméletlen jó muzsikával. Keverjük meg, jaj, pardon, rázzuk össze, hagyjuk állni. És a különböző karakterek kiforrják a történetet. Nem mai darab, első nézésekor nem is figyeltem rá annyira, aztán másodszorra már megszólított. Jó kis film ez, semmi CGI, csak pure játék és képek.

2011-04-19 19:28:22 Fight Club (1999) / Harcosok klubja Stone (5) #114

Oh, igen. A moziban más filmek előtt bemutatott előzetesek már felpöckölték igényemet az egész filmre. Nem tudtam mire számítsak, mert okosan titkoltak minden lényeget ezek a spotok. Részemről fejbevágva, felpörgetve, gyomorszájon rúgva és hat monoklival jöttem ki a filmről. Totál bekaptam a horgot. Felültettek és ezért nemhogy haragudtam, de hálás voltam. A végén minden a helyére ugrik, úgy, hogy közben te kilódulsz az eddigi kis kényelmes fogyasztói világodból. Bólogatsz kegyetlenül, mint lada hátuljában a kiskutya, és mindeközben ott a zsebedbe a jegy, egy multikulti moziba, ami az egyik Mekkája a fogyasztásnak. Nézel egy Hollywoodi filmet, ami a fellegvára a fastfood filmeknek. Esetleg eszed a pop-cornt, amivel kivesznek a zsebedből még pár százast, mert fogyasztanod kell. Irónia a köbön. És nem, a bőröndömben, ha rezeg valami a reptéren, az nem villanyborotva. Az egy elemes dildó, és beleülünk a ringlispíl székeibe, mert a tömeg elsodor. Kiállhatsz és vizelhetsz a széllel szemben, a vizeletben amúgy ammónia van, kiváló tisztítószer. No de, számomra mindent eltalált a film, a szöveg, a kép, a trükkök, a kapcsolatok, az őrületek. Nekem örök kedvenc. Mellesleg a könyv is!

Gyermekként láttam először. Osztrák adón, német nyelven és akkor ott bele is habarodtam. Azóta láttam már az eredeti nyelvén, és még többször is németül, de magyarul eddig még soha. Nem mintha meg akarnám nézni. (Egyáltalán leszinkronizálták?) Ez egy tömény képejakuláció az agykéreg bizsergéséből. Ez az a film, ami annyira kiüt, hogy még máig nem néztem utána a trükkleírásainak. Egyszerűen nem akarok és nincs szükségem rá, hogy tudjam.
HALL epizód, amit elkezdtünk megvalósítani a kibernetika és mesterséges intelligencia felé kilőtt űrrakétáinkkal,rémisztő volt, most is az, számomra. Kíváncsi lennék hova érünk, de valójában nem biztos, hogy annyira meg akarom tapasztalni. A monolit árnyékában, a belső utazás, a végtelenben véges elme és élet. Á! Nem elemezgetem én ezt, ezt meg kell nézni, többször. Aztán hagyni, hogy az utórezgések elvigyék az embert egy másféle belső utazásra. (A zene fenomenális...)

A semmiből jött két főszereplő. Fej vagy írás, esetleg sírás_ó. Hamlet komp_lett. A végén elhullik mindenki, mert dráma. De mit ér az élet röhögés nélkül? A két senki, akiknek nem adattak sorok, melyek kibontanák valójukat Shakespeare által, Stoppard egy halom filozófiát töm a nyelvük alá. Van értelme a létezésnek? Mi értelme a lét ez ésnek? A hurok a végén úgyis ott vár, rám is, rád is. A legkedvesebb filmem. Számtalanszor végig tudom nézni újra és újra, amitől újabb és újabb gondolatok ébrednek bennem.