kocmang

Tapasztalat: 36 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 36
Regisztráció: 2004. február 26. (18 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 1980
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Cruel Intentions
Kegyetlen játékok
1 3,6
(843)
Csinibaba
 
4 3,6
(767)
Dances With Wolves
Farkasokkal táncoló
3 4,1
(715)
Dead Poets Society
Holt költők társasága
4 4,3
(1350)
Dead Ringers
Két test egy lélek
5 3,9
(212)
Deconstructing Harry
Agyament Harry
4 3,8
(343)
Chicago
 
4 3,3
(549)
Nuovo Cinema Paradiso
Cinema Paradiso
4 4,4
(548)
City of Angels
Angyalok városa
4 3,6
(702)
Cocktail
Koktél
2 3,1
(547)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Szerelem - szenvedés - fékezhetetlen, uralhatatlan vágyakozás - hatalom - kegyetlenség. Nemek csatája és belsõ küzdelem. Örök téma, kiválóan adaptált regény, - persze jó alapanyagból - ördögien emberi karakterekkel, pokolian jó színészeknek köszönhetõen a lélek legsötétebb bugyrai és a legemberibb érzések. Elszakíthatatlan a korszaktól, hiszen a társadalom végtelenségig szabályozott ember- és értéknyomorító etikettje és a külsõségek alatti rothadó élvhajhászat kora kell hogy keretet adjon egy ilyen rafinált viszonyrendszer kialakulásához. Ugyanakkor korszaktól függetlenül is igaz, hiszen az érzések állandóak, és ismétlõdõk.
Döbbenetes sakkjátszma, amely mindenekelõtt a hatalomról és birtoklásról szól, a szenvedély csak az eszköz, és a társadalmi éritkezés egy formája.
Ami igazi adaptációvá teszi, és nem bugyuta konverzióvá, szöveg-átültetéssé, többek között az, hogy a színészek még az alapmûhöz is hozzá tudtak tenni. A szereplõk motívumai mögött sokkal mélyebb lélektani folyamatok húzódnak, mint amit a történet direkt módon közöl. És ezt csak a zseniális színészek egy-egy pillantása vagy tétova mozdulata árulja el nekünk. Így minden szereplõ élõbb és gazdagabb jellemmé válhat, kikerülve a típus-karakter buktatóját. Hisz a gyõztes lehet egyszerre áldozat, a beteljesülõ vágy szenvedést okozhat, a támadó maga is megsebesül a harcban. A csalók maguk is megcsalatnak és a tiszták buknak el elõször, mert az életben is ritka a hepiend.
Örök kedvencem marad.

Összes komment...