Nimb

2011-11-06 19:18:00 Revolver (2005) Nimb (2) #22

A rendező próbált egy olyan filmet készíteni, mint A tökéletes trükk, de nem tudott kiizzadni egy rendes trükköt. Ehelyett a véres jelenetek között egy idézetgyűjteményfélét ismételgettet a színészeivel.
Ebben a filmben nincs semmi olyan, amin érdemes lenne gondolkozni.

Lehet, hogy a maga korában nagy durranás volt ez a film, de ma már semmilyen szempontból nem üti meg a mércét. Az alaphelyzet (hidegháború), a cselekmény (vontatott, öt mondatban részletesen elmondható), a játékmód (ripacskodás), a trükkök (kivágott repülőgép tájkép előtt) ma már nem érdekesek.

Piti, undorító és visszataszító főhős, igen. De teljesen mesterkélt, egyáltalán nem hiteles. Egy pillanatra sem tudott magával ragadni a film. Nagyon unatkoztam.
És egyáltalán nem víg.

2011-04-25 21:16:59 Sanctum (2011) Nimb (4) #12

A látványvilágot csak az Avataréhoz tudnám hasonlítani, de az meseszerű, ez viszont közel állhat a valósághoz, ezért nekem ez jobban tetszett. Ha tudtok ennél jobb látványvilágú filmet, örülnék, ha megírnátok.
A 3D víz alatt nagyon hatásos. A vízben úszkáló részecskék miatt a közeget is 3D-ben lehet érezni, nem csak a vízben úszó tárgyakat.
Filmdrámának tényleg nem túl erős, de én kalandfilmnek néztem, és úgy tetszett. Nekem nem is lett volna hiteles, ha egyszerű emberek, extrém sportolók és barlangászok mélyenszántó gondolatokat adnak elő.
Az apa és a fiú eltérő akcentusán én nem akadtam fenn. A fiút az anyja nevelte fel, beszélhetett volna akár rigó utcai akcentussal is.