The Red Hood

Tapasztalat: 71 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 96
Regisztráció: 2011. március 4. (13 év)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Room
 
5 2015-04-30 2,9
(102)
Joyeux Noël
Fegyverszünet karácsonyra
3 2014-11-16 3,8
(129)
Halloween
Halloween - A rémület éjszakája
3 2014-11-01 3,8
(489)
Donnie Darko
 
4 2014-09-26 4,3
(1417)
Elysium
Elysium - Zárt világ
3 2014-09-03 3,0
(702)
In the Mouth of Madness
Az őrület torkában
4 2014-08-27 3,7
(238)
Femme Fatale
 
4 2013-11-22 3,2
(343)
The Black Dahlia
Fekete Dália
1 2013-11-22 2,9
(315)
Æon Flux
Aeon Flux
1 2013-11-22 2,6
(318)
The Conjuring
Démonok között
4 2013-11-19 3,6
(566)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2013-09-20 18:13:35 Dune (1984) / Dűne The Red Hood (1) #30

Előre is elnézést,ha kicsit mérgesen fogok fogalmazni,de nagyon felbosszantott ez a film.

Nem ismerem a könyveket,ezzel a filmmel kezdtem az ismerkedést az egész univerzummal kapcsolatban,de ha a filmet kéne alapul vennem,akkor azt mondanám,koránt sem hozott lázba ez az egész világ,és biztos nem fagyasztatom le magam,hogy ebben a jövőbeli "csodában" élhessek valamikor majd.

Akinek tetszett a film,örülök neki,de nekem nem jött,és még ha a világot jól is mutatná be,akkor is film rendezettsége...nem is lehet rendezettségről beszélni...még laikusként is,azt kell mondjam,semmit sem értettem.

Tehát íme a véleményem akit érdekel,akit nem,leírom,mert muszály kiadnom a mérgem. Igen annyira mérges vagyok,hogy ly-al írom a muszályt...kétszer is! :D

Hát hol is kezdjem...Legjobb az elején mint mindig.

De ha össze kéne foglalnom az élményt és az érzéseket amiket ez a film hagyott és keltett bennem,akkor szépen és röviden fogalmazva ez lenne : Mit néztem én meg?

Hogy ismét megerősítsem korábbi kijelentésemet,laikusként írom eme sorokat,de így is,szerintem ez az egész film egy kész káosz projekt.

Bizarr jelenetek,effektek,olykor már hányingerkeltő részekkel;nincs semmilyen karakterfejlődés a főszereplőén kívül,és még az sincs rendesen vázolva,minden csak az egyik pillanatról a másikra történik meg vele. Továbbá,hogy lehet az,hogy a film végére,ő maga már szinte egy félistenné cseperedik,aki esőt kreál a hangjával és saját elmondása szerint egy szavával is képes akár ölni,még a neve is az általuk használt fegyverekből pusztító erőt hoz ki (micsoda véletlen egybeesés,hogy pont ezt a nevet sikerült választania amikor megkérdezték tőle,hogyan hívják majd őt)-és most a valódi hogy lehet kérdésem ehhez fűződően az : hogy ezt az egész koncepciót sokkal részletesebben,érdekesebben,pontosabban és még látványosabban is kapjuk meg egy játékban : Az Elder Scrolls V - Skyrim-jában,a Dovahkin(Dragonborn) - azaz sárkányszülött képében,aki a kiáltásával képes mindenféle varázslatos és lenyűgöző dolgokra. És még erről beszélve most csak így itt,is már érdekesebb belegondolni,és nagyobb kíváncsiságot sikerül kelteni az emberben,mert hogy a Dűne nem magyarázza el szinte sehol sem a csodálatos képességeket amiket Paul szerez nagy kalandja és spirituális utazása során,az tuti.

Ott van a nagy szerelme akit álmában,látomásaiban lát,Chani-t,akire majd egész életében várt,holott kb. 3 napja látta őt először álmában,de miért ne...élete szerelme lesz!
Naná,hogy találkozik vele,eddig ok...naná,hogy pontosan ugyanazt a jelenetet látja maga előtt mint álmában,ez is rendben...na,de hogy utána,hogyan szeretnek attól egymásba,hogy a lány megkéri őt,hogy meséljen a szülőbolygólyáról,és ez aztán először odavezet,hogy a folyosón csókolóznak? Jah megvan : a film elején,és a film legvégén megjelenő csoda csillag hercegnő meséli nekünk,hogy mennyire egymásba szerettek...el is hiszem...mert egy kozmikus kis luvnya azt mondja nekem,akinek igazából fingja se lehetne minderről az egészről,a film összes eseményéről! Hacsak nem olvasta az eredeti könyvet,ami lefogadom ennél legalább egy kicsit jobban magyarázta el a dolgokat,tehát jobban jár a könyvvel az akit az egész téma érdekel,vagyis az alaptermék,mert hogy ezt a beavatatlanok magyarázat nélkül nem értik az hótzicher,de még afelől is kétségeim vannak,hogy ezt a könyv vagy könyvek,ennek a világnak a rajongói értették volna rendesen.

Egy másik példa amit még említenék,hogy alátámasszam,mennyire zavart keltő mind látványilag,mind a történet elmondásában ez a film az a jelenet :

Mikor is Leto Herceg tanácsosát,Thufir-t elfogják a harkonnenek( a ronda,keléses rizsfelfújt herceg és hívői,és elmondják neki,hogy méreg van a szervezetében amire a gyógyír az lesz,hogy minden nap egy álványra függesztett,és egymáshoz kötözött macska illetve patkány seggét kell majd nyalogatnia... Erre én...aha,gusztusos,de aztán fél óra múltán elgondolkodtam,mikor már jó ideje nem láttam semmit dúskefe szemöldök kancellár barátunkból,és feltettem magamnak a kérdést :

Mi a bánatos franc értelme volt ennek a jelenetnek?

Nem adott semmi pluszt a történethez,azon kívül,hogy csak megint bizonyította milyen ízléstelen fantáziával rendelkeztek a film készítői.

Aztán a belső monológok...gáááh...amikor először hallottam a kopasz ténsasszonyt,gondoltam,jól van,azt mondta előtte még neki ferenc jósja császár,hogy majd telepátiával figyelje a beszélgetést,rendben,telepata,halljuk a gondolatait,ez eddig érthető,elfogadható.

Aztán jón Paul...rendben,főszereplő,a hős,néha hallhatjuk a gondolatait,hogy belelássunk az elméjébe,a lelki világába...de aztán újabb szereplők jönnek,akiknek szintén halljuk a gondolatait...na de várjunk akkor ők is telepaták? Mindenki hallja a másik gondolatait? Igazából nem,csak úgy gondolták a filmkészítők,hogy a nézők majd szeretnék hallani minden egyes szereplő minden egyes,felesleges bosszantó,hülye gondolatát...miért kérem David Lynch? Miért döntött így? Amikor semmi érdekeset nem mondanak velük,nem értettem meg tőle jobban sose az adott szituációkat,ha meg volt is olyan akinek valamilyen érzését megvillantotta egy-egy ilyen gondolata,az is csak egy kb. jófej vagy jani szintű gondolat volt...a többi pedig mind valamilyen metafizikai baromság volt,amire semmilyen magyarázatot,bevezetést nem kaptunk,csakúgy a semmiből,értsd meg nesze!

Viszont,hogy valami jót is mondjak a filmről : a zenéje nagyon tetszett. Tényleg nagyon hangulatos kis dallam,néhány epikus pillanattal,csak sajnos nem ehhez a filmhez készült,mert valahogy még az óriás homoki,elektromos vibrátorokat meglovagló hősies palit sem tudták hősiesebbé,és viadalát a genyacok felett epikussá tenni...mivel előtte minden egyes zenei bejátszás ugyanennek a dallamnak egy alternatív lassúbb,gyorsabb vagy rockosabb változata volt amit addigra már kívülről fújtam,és csak ennél a résznél használt verzió miatt mondtam azt végül,hogy ez a dallam remek! De most már elég...

Szóval a véleményem azt hiszem,10-es pontozásnál is 2/10 lenne,csupán azért : mert 1 pont a zenére,de az is repetitív sajna egy idő után,a jó illetve a röhejesen eltúlzott színészi alakítás a másik pont.

Szóval sajnálom David Lynch,lehet hogy egy jóbarát emlékére készítette a filmet,de nem tudom ő mit szólt volna ehhez az emlékállításhoz...reméljük tetszett volna neki,mert akkor legalább számára sikert ért el,de részemről,a tanácsom beavatatlan érdeklődőknek az volna,csak magán filmként is,hogy inkább másra pazarolják el ezt a 2 órát és 16 percet.

2012-08-18 19:04:31 The Amazing Bulk (2012) The Red Hood (5) #1

Szükség van erre a filmre az életedben! Nézd meg a filmet,és nem fogsz kételkedni szavaimban,mert ezt a filmet látni kell,hogy elhidd...hogy létezik... ;)

Összes komment...