1000 éve keresem ezt a filmet, kiadták ezt valahol? Köszönöm előre is a választ.
Az elmúlt évek egyik legjobb magyar filmje!
Lehetséges, hogy egyezik a ízlésünk, és akkor mi van? Hidd el nagyon sok embernek van hozzám vagy akár hozzád hasonló ízlése. Képzeld sok ember, így szmájlizik, pl. az ismerőseim/barátaim fele:) Ezt a vastag betűs megjegyzésed nem nagyon értem, a stílusra pedig ismét azt mondom, hogy sok embernek van ilyen stílusa. De mondom, mindenki higgyen, amit akar, én részemről ezennel lezárom ezt a vitát. A filmről pedig annyit, hogy továbbra is zseniális.
Körül-belül 2 éve adta az Örökmozgó, emlékszem akkor nagyon tetszett.
Egyáltalán nem vagyunk egyek, gondolom 'kezdetektől' viccesnek akarta érezni magát, de mindenki higgyen, amit akar. Nem veszem sértésnek, ill. nem veszem magamra, amit mondasz, mert én nem beszélek magamba:)
előzmény: ronin07 (#24)
Nem kell semmit férfiasan viselnem, itt szerintem senki nem válaszolgat magának, de mindenki higgyen azt, amit akar.
előzmény: uccse (#20)
Rettentően nagy poén volt...
Anphalas: ajánlom a filmet, elismerem nem egy nézőbarát/tömegfilm, de aki szereti a "művészi" filmeket azoknak valószínű kellemes csemege lesz.
előzmény: kezdetektől (#13)
Ez viccnek is rossz volt, ne haragudj:)
előzmény: kezdetektől (#11)
Winterbottom megkísérli, hogy a túlfűtött amerikai lány és az angol fiú rövid kapcsolatát csak a szexuális aktusaik végigkövetésével ábrázolja, és ez sikerül is neki. Pontosan tisztában van vele a néző, hogy a páros egyik tagja mikortól veszíti el érdeklődését, meddig tart az érzelmi összhang, mikor látunk szeretkezést és mikor "baszást".
A film szexjelenetei és a pornó műfaja közötti különbségek egyértelműek. A zenés betétek a koncertkultúrát hivatottak demonstrálni, aminek természetes velejárója az itt láthatóhoz hasonló alkalmi szex.
Rorschach, még csak annyit mondanék, hogy a megnyilvánulásaidból látszik, hogy 17 éves vagy:)
előzmény: Rorschach (#8)
Mondhatnám én is, hogy "Jééézusom, mi volt ebben a nézhetetlen?", de nem alacsonyodom le ilyen gyerekes szintre:)
Már nagyon kíváncsi vagyok rá, Tarr Béla az egyik kedvenc magyar rendezőm:)
Valaki tud róla, hogy pontosan mikor mutatják be a filmet? Én úgy tudom, hogy eltolták az időpontot... ki tudja mikorra...
Igen. Olvasd el a tartalmat:)
előzmény: Rorschach (#2)
Magasan a legjobb Bond-film, de még így is csak gyenge hármas.
Merem állítani, hogy Rohmer 3 legjobb filmje között bent van...
Pontosan, mellesleg ez Godard egyik legjobb filmje, mondjuk nehéz választani, mert neki csak az van:)
előzmény: dézi (#30)
Egyértelmű, A torinói ló.
Egy baj van, nem tudok olyan magyar rendezőt, aki ilyen témá(k)ból jó filmet tudna csinálni...
Ilyen mélyen még nem ástam bele magam a filmtörténetbe, 1910 előtti filmet még nem is nagyon láttam (kivéve az Utazás a Holdba és A nagy vonatrablás címűt), de ez nagyon tetszett.
Nekem kell ez a film, már kb. 2 éve keresem-kutatom...
Hiába Lorre, Karloff, Nicholson ez a film rossz, bűnrossz.
Akinek van rá módja mindenféleképpen tekintse meg, már csak a szereposztás miatt is érdemes (Crawford, Gable, Lorre).
Sajnálatos, hogy ezt a filmet ilyen kevesen ismerek, a rendező se egy kis név (Michael Curtiz), és azért mégis csak Humphrey Bogart (egyik kedvenc színészem) a főszereplő, a másik Peter Lorre (ő is szerepel a filmben), a harmadik Charles Laughton (ő sajnálatos módon nem szerepel ebben a remek moziban).
100%
Habár nem is Curtiz legjobb filmje, azért a Bodart-Robinson-Davis trióért érdemes megnézni ezt a remek filmet:)
80%
meg persze honfoglalás
Egyetértek Rorschachhal, igényes filmet, bármelyikről megnéznék.
De ha választani kéne akkor államalapítás, 1848/49-es forradalom és szabadságharc, rendszerváltás:)
Furcsa volt Bogartot vígjátékban látni, de egy négyest nekem megér:)
Végre megnézhettem Godard eme remekművét is!
100%
Elnézést, hogy ennyit írok, de azokkal a filmekkel együtt, amik a listán nem szerepelnek a 12 legjobb szerintem (sorrend nélkül):
Szédülés
A gyanú árnyékában
Mentőcsónak
Jamaica fogadó
Meggyónom
Észak-Északnyugat (ez a 12.)
Bocsi, nem láttam az előzőeket, mert még nem töltött be:)
Amúgy a Hátsó ablak, Psycho, Szédülés nagyjából egy szinten vannak, de A kötél, Rebecca és a Gyilkosság telefonhívásra se nagyon van lemaradva...
Hát akkor úgy néz ki én írom az első toplistát!
1. Hátsó ablak
2. Psycho
3. Szédülés
4. Gyilkosság telefonhívásra
5. A kötél
6. A Manderley-ház asszonya
7. Idegenek a vonaton
9. Észak-Északnyugat (nem szeretem a kémfilmeket)
10. Madarak
11. 39 lépcsőfok
A Spellbound-ot sajnos még nem láttam:(
Good Will Hunting: 10/4.5
Psycho: 10/0
Milk: 10/5
Vagyis nem szeretem a filmjeit.
Csak az Alpha Dogot láttam, az nem volt rossz (10/7).
tudna
Ezt a filmet már nagyon régóta keresem, Orson Welles, Erich von Stroheim, Jean Gabin, Jean Marais, ilyen színészóriásokkal rossz film nem lehet... Ha valaki tud segíteni a megszerzésében azt megköszönném:)
Latabár és Kabos párosa fantasztikus, már csak amiatt is érdemes megnézni:)
Csakis Peter Lorre miatt zseniális...
Én nem tartom olyan zseniálisnak ezt a filmet, mint itt oly sokan, mondjuk Lloydot sose szerettem annyira, mint Keatont és Chaplint (nem tudott felérni hozzájuk).
Nekem is onnan van meg, habár elég drága volt (forintba: közel 10 ezer), mindenképpen megérte, mert érdekes film, habár a zseniális szintet nem üti meg, egyszer mindenféleképpen érdemes megnézni:)
előzmény: Póda Gergő (#2)
Mélyen egyetértek, kevés jelentősebb személy volt a filmművészetben, mint Griffith...
előzmény: Póda Gergő (#3)
Arra sajnos még mindig nem kaptam választ, hogy miért nem tudott már rendezni... na mind1, utánanézek:)
előzmény: Umberto (#2)
Már csak Lauren Bacall miatt is érdemes megnézni:)
Stroheim az egyik legjobb rendező volt a némafilmkorszakban (ezt bizonyítja ez a film és persze a Gyilkos arany). Valaki tud arról valamit, hogy a hangosfilm bejövetele után miért nem rendezett már?
Soha nem lesz ilyen, hogy "új Kubrick", belőle csak egy volt, Aronofsky meg pláne nem lehet az, ugyanis nagyon-nagyon messze van Kubricktól...
Ez az én véleményem...
Áthelyezve a(z) Black Swan topikból.
előzmény: Umberto (#195)
A tartalom ismertető tökéletes, ahogy a film is, dokumentumfilmek közül ez a kedvencem:)
Ez volt számomra az a film, amitől sokkal többet vártam...
Ez egy fantasztikus film, minden kép kockája ZSENIÁLIS, kár, hogy ilyen kevéssé ismert:( Satyajit Ray a legjobb (ázsiai) rendezők egyik.
Én inkább a westernekért rajongok, mint John Wayne-ért... Egy hibája van, hogy kb. csak egyféle karaktert tudott eljátszani, de azt úgy, mint senki más:)
előzmény: Ivan/ (#1863)
Látom nagy John Wayne rajongó vagy:)
Az általad említettek közül a Ben Wade és a farmert sajnos még nem láttam (ez egy nagy hiányosság), de pl A mesterlövész az tényleg egy western-remekmű!
A western az egyik kedvenc műfajom...
Véleményem szerint a 10 legjobb amerikai western (sorrend nélkül):
Hatosfogat
Aki megölte Liberty Valance-t
Rio Bravo
Clementina, kedvesem
Kiváncsi ez ügyben más véleményére is, ha valaki gondolja írja le is, hogy szerinte mik azok:)
előzmény: HRicsi (#1855)
Egyáltalán nem meglepő szerintem, az egyik legjobb western, és pl. az Amerikai Filmintézet "minden idők 100 legjobb amerikai filmje" listáján is a 13.:)
Engem az Arábiai Lawrence helyezése lepett meg csak igazából...
Elég átfogó lista, és mindenfajta stílusból szerepel rajta film (dokumentumfilmtől kezdve a horrorig minden).
A helyezéseken lehet vitatkozni, de messze a legjobb lista akkor is, amit láttam.
[link]
Messze a legjobb filmes lista, az általam ismertek közül...
Végre nem A harmadik ember van a lista elején, és örvendetes, hogy Powell-Pressburger páros minden jelentős filmje ott van. A helyezéseken lehetne vitatkozni... Láttam már rosszabb listát is:)
előzmény: Paul Ricard (#1850)
Engem nem fogott meg annyira ez a film, mint itt sokakat, kétségkívül igényesebb, mint sok egyéb film, de valljuk be Yasujironak voltak ennél sokkalta jobb filmjei is...
Nekem sem tetszett annyira a film, pedig Viscontit szeretem.
Azt a film noir besorolást lelehetne szedni szerintem, mert ez minden csak nem az. Tony Curtis és Burt Lancester párosa szenzációs, aki megnézi nem csalódhat, mert egy elég komoly médiaszatírát láthat.
Ciki, nem ciki én erről a filmről eddig nem is hallottam... Igyekszem pótolni, ha már ennyien zseniálisnak vélik:)
Gyönyörű film, a szó minden értelmében véve.
100%
Én a 12-ből ezt az egy filmet nem tartom odaillőnek... Az összes többi megkérdőjelezhetetlen alkotás, értem én a film tartalmát, nagyon jó film, de számomra nem nyújtott annyit, hogy egy ilyen listán helye legyen. Ez az én véleményem...
A brüsszeli 12-ből magasan a leggyengébb (szerintem).
Holly nevét, ha jól tudom "Hárvinak" vagy "Hárlinak" ejtik.
előzmény: critixx (#35)
IMDb szerint: Az ige. Amúgy fantasztikus film.
előzmény: kezdetektől (#2)
Én még röhögni se tudtam rajta, ocsmány egy film...
előzmény: simijohnny (#28)
Jancsó nem hülyült el.
előzmény: critixx (#10)
"Minden idők legrosszabb filmje" - az állítás igaz, sokan mondták, hogy megmosolyogtatóan szar, de nem, ez felháborítóan gagyi. Ötlettelen dialógusok, borzalmas forgatókönyv, a legrosszabb színészi játékok, amiket életemben láttam, borzalmas effektek... Minden, ami rossz az szerepel ebben a filmben. Csak nagyon erős idegzetűeknek ajánlom!!
Mélyen egyetértek, körül-belül egy hete pótoltam eme film általi lemaradottságomat, és újabb kellemes élményt okozott számomra De Sica.
előzmény: critixx (#1)
Biciklitolvajok, A sorompók lezárulnak, Fiúk rács mögött, Csoda Milánóban (gondolom ezt említed, mint a "négy alapfilm"), ezek közül valóban ez az alkotás a leggyengébb, de még így is fantasztikus, hiába De Sica tudott rendezni.
10/9
Érdekes vélemény, sok jó némafilm van, hirtelen nem is tudnám elmondani, hogy melyikek a legjobbak, de kétségkívül Eisenstein eme 2 alkotása (és még a Jégmezők lovagja, plusz Rettegett Iván) a filmművészet csúcsa.
előzmény: Póda Gergő (#1)
Számomra a legjobb film noir, lehet azért is, mert kicsit elfogult vagyok Kurosawával.
Elhiszem, de nekem a film vége akkor se tetszett, összecsapott munkának tartom. Főleg az volt nekem "sok", hogy a csaj is összeesik, amikor a Yves Montand meghal.
előzmény: Jereváni Rádió (#29)
Kurosawa minden kétséget kizáróan minden idők (egyik) legjobb rendezője.
Ezzel a kijelentéssel mélyen egyetértek.
előzmény: Antoninus (#2)
A film végét nagyon összecsapottnak tartom, ezért kapja tőlem a négyest, amúgy ötös lett volna.
Tény és való, hogy gyengébbek, de ez még nem von le a film értékéből, zseniális.
előzmény: jesi (#1)
Felháborítónak tartom, hogy A harmadik embert is változatban adták ki, és hogy felirat sincsen hozzá. Szinkronnal teljességgel élvezhetetlen a film, a hangok nincsenek eltalálva, a dialógusok gagyik, egy igazi fércmunka.
A filmről pedig annyit, hogy rám nem volt olyan nagy hatással, mint sok más emberre, még a noirok között is csak közepesnek mondanám, nem rossz film, de szerintem nincs olyan kaliberű film, mint pl. A gonosz érintése, A máltai sólyom, Alkony sugárút stb.
előzmény: osi (#27)
Sajnos az ilyen "régi" filmek iránt nem igazán érdeklődnek az emberek (vagy csak nagyon kevesen), nincs rájuk kereslet, ezáltal kiadni se érné meg itthon őket (SAJNOS). Én speciel külföldről rendeltem meg, és nem csalódtam benne, a western amúgy is a kedvenc műfajaim között.
előzmény: Ivan/ (#4)
Ez egy nagyon fontos, és nagyon szép film, akinek lehetősége van rá, az pótolja.
10/10
Sajnálatos, hogy egy ilyen remek filmet ilyen kevesen láttak. Akinek van rá lehetősége mihamarabb pótolja, nagyon jó film.
Minden idők egyik legjobb filmje, de Hitchcocké biztosan (véleményem szerint).
Nekem akkor is tetszett:)