dorothygale

:)

előzmény: HZ (#10)

Ebben a filmben a szívtipró szerelmes főhős karakterén kívül semmi nem jó...

Igen . Szerintem is érdekes amit Krasznai mond . Az ezzel kapcsolatos Mokka video megtalálható a neten .
Még 2 színészt elemzett plasztikákkal kapcsolatban ebben a riportban .
Amit nem értek , az az hogy egy 37 éves jóképű férfinek miért van szüksége arcplasztikára ?
Sokkal jobban nézett ki nélküle , és veszem a lapot :egyszerűen hiú , és ez egy agybéli kisebb deformitás , hogy nem találta magát szépnek . Pedig elegendő volt a jóképűsége még 3 férfira is , de így ... sajnos mint Mickey Rourke . Elvesztette a varázsát . A legkínosabb az , hogy még a filmben is van egy jelenet , mikor ismerkedik a szerelmes pár , melyben utalást tesznek az " állítólagos " balesetre ....

előzmény: HZ (#8)

Olvastam egy cikket , s làttam a riportot is dr Krasznai Zsolt sebèsszel. “A plasztikai sebész szerint nem valószínű, hogy a színész arcán csupán a baleset következményei láthatók.
Krasznai szerint Zac Efron arca a műtétek után olyan lett, mint egy Ken babáé, túl erős állcsúccsal és egyértelmű szájtöltéssel. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ha egy arcplasztikát végeznek, akkor mindig próbálják elkerülni a "kínai típusú szem" és a "joker száj" kialakulását.

– Olyan, mintha valaki úgy húzná oldalról a száját, az arcát – jegyezte meg a doktor – Ha egy arcplasztikát csinálunk, arra mindig odafigyelünk, hogy kínai típusú szem, illetve joker száj ne alakuljon ki.“( Mokka)

előzmény: HZ (#6)

Állítólag....

előzmény: TheDriver (#2)

2,5 fél pontra értékelném kb . Szörnyű , hogy Nicole és Zac úgy el van plasztikázva , hogy rájuk se ismerni , és szinte egy idősnek látszanak . Az arc mimikája mind 2 színésznek tönkrement . Elveszett a varázsuk . Nagyon sajnálom Zac -et . Ilyen fiatalon . 37 éves, és 50 -nek látszik .

Eléggé sablonos történet . Várható volt a végkifejlet is . Vajon a könyv jobb lehet ? Mindig jobb...
A könyvet igazán túlhájpolták, de ha ugyanez a sztori teljes egészében , akkor az is sablonos .

Ez a film még mindig jó. Jól rendez ez a fickó, s jól is néz ki ebben a filmben. Eltalálta, pontosan mi kell a népnek.

És megint elvarázsolt. Ez van .

2024-07-09 16:14:58 My Spy (2020) / Kémecském dorothygale (2) #3

gagyi...

Nevetséges ez az üldözési jelenet a motorral meg a lóval….

Pontosan...

előzmény: Jereváni Rádió (#33)

Ez egy nagyon beteg film... a rendező is őrült , mint a két világító toronyőr... Tisztelet a 2 színész munkájának . Hihetetlen amit alkottak, de ez a film egy katyvasz . Két ember lázálma keveredve a valósággal. S hogy hol kezdődik ez vagy az ? Ők sem tudják ...

2024-06-26 22:15:41 Psycho (1998) dorothygale (2) #30

Megint egy óriási szereplő gárda. Szinte minden mellék szerepben nagy nevek vannak. Heche-n kívül többen is jól hozták a krakterüket . A forgatòkönyv ès zene szinte teljesen ugyanaz mint az eredeti . Ennek ellenère , hiàba jò rendezô hírèben àll Gus, nem sikerült ez a darab. Bàtor vàllakozàs volt , de semmi èrtelme . Csak egy közèpszerû màsolata az eredeti filmnek, melyet feltupíroztak olyan elemekkel, melyek elcsúfítjàk a filmet. Sokszor obszcèn, vulgàris , nem passzolò, felesleges plusz jelenetekkel töltött alkotàs.

2024-06-24 23:42:53 Psycho (1960) dorothygale (5) #192

64 éve került a mozikba ez a film. Most láttam először. Még ma is hat. Átjön az ereje. Mr A . Hitchcock maradandót alkotott.

Tényleg volt egy kis Star Wars beütése. Pont erre gondoltam mikor néztem, de azért nagyon bírtam. Viszont ezekhez a filmekhez látni kell az előző és következő részeket is. Az egész marvel multiverzum -univerzum -Qvantumverzum -idősík összefügg egymással.
Jó látni az idős színészeket. Michelle még mindig gyönyörű.
S szerintem Kang azaz J. Majors az előttem szólók ellenére szuper , hogy komolyan vette a gonosz szerepét. Talán még a Loki2 ben hozott karakternél is jobb itt.

előzmény: bambula (#3)

2024-06-08 23:14:21 Exhibition (2013) dorothygale (2) #1

Azaz igazság, hogy nem tetszett. RT 85% in van . Imdb kb 5 . Ez is egy olyan művész film, ami vagy elkap , vagy nem. Volt néhány jelenet ami tetszett, de összességében nagyon vontatott alkotás.

Exhibition (2013)
Tartalom:
Egy házaspár mindennapjai: munka , szex , építészet, szerelem, művészet, érzékiség, hétköznapok. Élet. Vajon ki hogyan látja a világot? A pár érzelmi hullámvasúton ül, s nem mindig vannak ugyanazon a hullámon, de van hogy elkapják egyszerre.

2024-06-07 00:20:26 Unrelated (2007) dorothygale (4) #1

Érdekes. Szinte olyan mintha kukkoló lenne a néző. Teljesen bele látunk egy családi nyaralásba. Vannak élmények , de vannak viták, beszélgetések. Mintha ott lennénk.

2024-06-04 10:52:49 Amour (2012) / Szerelem dorothygale (4) #85

Sajnos szemtanúja voltam egy ilyen leépülésnek . Pontosan ilyen . Mindkét félnek fájdalmas . S hogy hogyan viselik , az sokban attól is függ milyen temperamentummal rendelkeztek míg "élők" voltak . Itt azért 2 művelt , zenész párról van szó . Kifinomultak . Az Úr szerintem nagyon jól kezelte , amennyire csak tudta . A szerelme már nem akart élni . Így élni .
Vegetálni ebben a testben , szinte élettelenül .
Sok beteg átmegy ilyenkor követelődzővé , parancsolgatóvá. Szinte nem tehet róla . Nem tud uralkodni magán ,a tehetetlenségén . Ezért a másikat bántja . A helyzet elmérgesedik , s a másik fél belerokkan . Testileg , lelkileg.
Ez egy rettenetesen nyomasztó film , jó ... de nem zseniális ....ebben semmi zseniális nincs ....viszont ezt az egészet a 2 idős színésznek nagyon nehéz és fájdalmas lehetett eljátszania ....

Szokásos Garfield poenok. Semmi új , csak 1 új karaktert hoztak be, de minden a régi. Igazándiból ez főhősünk eredet története. Volt 1-2 jó poen. Na oke 1 volt amin nevettem, az sem a macskák voltak, hanem 2 marha szerelme. Egy tehén és egy bika love sztori endje. Az volt a kedvenc részem….

2024-06-02 22:46:46 Ant-Man (2015) / A Hangya dorothygale (2) #64

Jó de nem elég jó. A közepén bealudtam…

Vélemény & Elemzés spoilerekkel .
Mindenképp érdemes megnézni . Korhűen ábrázolja a Viktoriánus vidéket , és embereket .
A mini sorozat eseményei több szálon futnak . Érdemes mindent részletesen megfigyelni . A mögöttes tartalmak , gondolatok , mozzanatok sokat elárulnak magukról . Vannak zavarba ejtő jelenetek , melyek mégis vonzzák a tekintetet. A kosztümök , s a képi világ gyönyörű. Az essexi lápvidék magával ragadó, és félelmetes . Vajon tényleg vannak ott őslények ? Az essexi kígyó olyasmi mint a Loch Nessi szörny . Senki nem tudja létezik e pontosan , de az emberi agy képzelőereje határtalan .
A több szálon futó , szinte puzzle szerű események sorozatából szeretnék kettőt kiemelni , s ez nem a szerelmi szál lenne, melyben Tom tündökölt szokás szerint , míg Claire számomra csak átlagosan teljesített . Az az igazság , hogy míg a Romeo és Júliában szuperül szerepelt Leonardo D Caprio oldalán , s átjött a szerelem , itt én nem éreztem részéről ugyanezt . Ezen felül az arca annyit változott. Sokat erősödtek a vonásai , szinte nem lágyak , nem nőiesek , s ez a hajszín , amit választottak neki , szerintem nem passzolt az arcához .
Az egyik szál , melyre érdemes figyelni , Matthew Evansford a lelkész “segédje”, a falu tanítója , az iskola őre . A szerepet hitelesen , szinte döbbenetesen Michael Jibson játssza el . Mind kinézete , és előadásmódja takarja azt a szinte középkori sötétséget , melyet az akkori vallási vezetők képviseltek . A hanglejtése , a nyomás gyakorlása a szereplőkre , a falura , tekintet nélkül mindenkire félelmetes .
Ez egy hangos szereplő , aki folyvást félelemben tartja a népet a bigott , keresztény , buta vallásos szövegeivel . S a falu tagjai , a plepsz mindent be is vesz . Ő a kavics a vulkán tetején , a lavinán az első hógolyó . Gratula neki .
Pont így képzeltem el az akkori kor , akkori nem felvilágosult , szándékosan a közt félrevezető vallási vezetőket .
A másik szál , egy csendes szál , melyre csak később lesz figyelmes az ember . Ez pedig Stella.
Csendes , nyugodt , kedves , barátságos személyisége van . Pont olyan amilyennek egy lelkész feleségének lennie kell . De az a fájó , bújtatott szeretet a férje iránt , mely mindennél fontosabb számára , döbbenetes . S a férj , oly vak , s az elején észre sem veszi , hogy a neje mennyivel okosabb , szinte magasabb érzelmi intelligenciával rendelkezik mint ő . A tánc jelenetben , melyet ő kért, ott mélyül el főhőseink Will és Cora szerelme , miközben a háttérben , az ember szíve egyszerre megszakad , elenged és örül . Stella tudta , hogy a halálán van , s szerette volna , ha a férje nem marad egyedül . Ténylegesen Cora karjaiba vezette . Ő így akarta .

Volt még 1 jelenet , ami megmaradt bennem . Cora fia , Frankie. Caspar Griffiths játszotta ezt a karaktert , de nem feltétlen az ő játéka , hanem maga a jelenet , a koreográfia , melyben egy idős barátja halálát kíséri az útjára . Cracknell , azaz Christopher Fairbank és Frankie között olyan erős volt a kémia, szinte lemásznak a vászonról .

Szóval összességében , ha egy elgondolkodtató , korhű , drámai , de misztikus darabra vágyik valaki , azt itt megkapja . Minden benne van , az élet sava borsa ,mint egy jó evesben . Nézzétek meg .

2024-06-02 14:44:45 Friend Request Pending (2012) dorothygale (4) #1

Megmosolyogtató volt, ahogy bemutatták, hogyan használják a social mediat az idősek, se valószínüleg így történik.

2024-06-02 08:11:41 Out of Time (2012) dorothygale (4) #1

Érdekes koncepció. Míg az egyik szereplő le van nyűgözve, a másikat szinte untatja a történelem.
Mindenkire másképp hatnak a dolgok.

2024-06-01 21:01:25 Out of Darkness (2013) dorothygale (3) #1

Nem tudom mitől lett ez a rövid film díjnyertes. Csak mert a háborúról szól? S miért pont Tom a plakát fotója a darabnak? Nem ő a lényeg az egészben, s nem is ő adja elő az egészet egyedül. Ezen felül pont az ô egyik jelenete , középen nagyon meg van vágva. Nem tudom ez szándékos volt , vagy sem; de elvesztette a mondanivaló erejét vele. Kizökkenti a nézőt. Ez egy angol rendező , s persze Tom 2013 ban már több nagy , neves rendezővel is játszott, s volt neve . Híre. Gondolom ez az ok, de az az igazság , szerintem túl erőltetettre sikeredett ez a rővidfilm.

Ez egy jó mini sorozat . Nézzétek meg .

Az essexi kígyó minisorozathoz :
2023 Győztes BAFTA TV Award
Costume Design Jane Petrie

2022 Győztes RTS Craft & Design Award

2024-05-31 11:31:54 [Tévés ajánló] dorothygale #343

Sajnos erről lemaradtam ....

előzmény: bambula (#341)

2024-05-30 10:01:52 The Northman (2022) / Az Északi dorothygale (2) #20

Ez egy nagyon durva Viking film . Egyes részeket csak pörgetve tudtam megtekinteni . Rettenetesen barbár , véres. Ami tetszett benne az Willem Dafoe játéka . Rettenetesen jó volt mint Boszorkány / Varázsló .
Ez is egy tipikusan olyan film amit eredeti hanggal kell nézni .
Willem Dafoe , és Ethan Hawke az akit kiemelnék . Ők megadják az alapokat hangjátékukkal. Ők azok szerintem akik igazán jól szerepeltek . Alexander Skarsgård egy nagy darab Északi fickó , és pont azt is játszotta el . Sok Vikinges filmet , sorozatot láttam már , de ez az egy ami igazán nem tetszett . Alexander Skarsgård játéka sem tetszett . Semmi nem volt benne. Ahogy írják az elöttem szólók is , jellegtelen a karaktere . Nincs kidolgozva .

Ez egy vicces történet, de igazándiból egy szörnyen rossz film. Halvány lila gőzöm nincs róla , hogy került a látókörömbe. Először nem értettem , miért nem értem a nyelvet. Furán beszélik a németet. Nah igen . Mert dánok… :D
Csak a királynő és a főhősünk , a festő hoz elfogadható alakítást. Bennük van kurázsi. Sok helyen ironikus , kacagni való jelenetek vannak a darabban. 3 pont mert nevettem egy kicsit. Egyébként. 2,5 pont lenne, de ilyet nem lehet adni.

Evans igazán jó Amerika kapitány. Pont ilyennek kell lennie. Ha létezne, pontosan ilyen lenne. A 4 pont neki szól . A film közepes. Mindenki más közepesen teljesít. 3 csillag.
Eredeti hanggal kell nézni ezeket a filmeket . Csak akkor élvezhető. Szinkronnal nem jön át az a finomság, ami a Fekete Özvegy hanglejtésében, színészi játékában van. Pedig ezek a kis részletek adják meg a velejét a shownak…

Nem bírom a Muppetseket. A bábjátékot sem.

Méltánytalanul alulértékelt film . Pontosabban , nem helyén kezelt film .Ez egy életrajzi film , egy dráma , mely próbál minden oldalról bemutatni egy életpályát , több személyes nézőpontot, szemszögöt is figyelembe véve . A színészek nagyon jól hozták a karaktereket . Mind Tom H ., mind Elizabeth O. jól hozzák a civakodó , se veled se nélküled kapcsolatot . Pontosan azt , milyen nehéz is lehet egy ilyen híres ember árnyékában, mellette , vele élni .
Tom jól énekel , és jól is táncol , de ezt már megszoktuk tőle . Megnéztem wikipedian Hank életrajzát . Ebben ennyi volt . Erről szólt a drámája az életben is , amit itt Marc Abraham és a színészek bemutattak .Összességében ez egy jó életrajzi dráma .

Fú de jó volt ez . Teljesen más szemszögből mutatja meg a vámpírokat . Sok érdekes filozófiai kérdést latolgat a darab .Jók a dumák. Nagyon jó a zene , s ez a lassú mozgás. Nincs zaj , vagy mindenhonnan előugró blokkok. Nagyon bírtam.
Sok részlet fontos , és érdekes a filmben . Még a szereplők neve is . Ádám és Éva . Még a kosztüm is beszédes ,mint jin és jang .

pontosan...

előzmény: VVega (#3)

Sok mindenben igazad van , amit a spoilerben leírtál, de felesleges túlgondolni .
Ez egy klasszikus " James Bond " sztori . Mainstream szórakoztatásra hajaz , s azt el is éri .
Az 5 pont Tom Hiddleston nak szól . Jól hozta a karaktert . El tudnám képzelni Bondnak is .
Sok Bond elem volt a filmben egyébként is . Tom Hiddleston igazán jó színész . Viszont nálam H .Laurie leszerepelt . Szinte nevettségesnek tartom a játékát .
O.Colman -ért nem tudom miért vagytok oda annyira . Én nem látom a 211 arcát , és nem tetszik sem a hangja , sem a játéka .
Tom Hollander tényleg jól hozta Corky karakterét , de azért azt nem mondanám , hogy elvitte a showt, mert nem .
Ami még nagyon tetszett ,azok a közelik. Jó , hogy közelről mutatták a színészeket . Szép helyeken is játszották el ezt a sorozatot , és jó a zene is . Kiemelném még a kisfiút , Dany Ropert játszotta . Noah Jupe .
Nagyon ügyes volt szerintem .
Összesítésben a filmsorozat max 3,5 pont , mert tényleg sok a logikai bukfenc, Hollander és Hiddelston 5 pont .
Női szereplők : sajnos csak 2 pont...táj és látványvilág 5 pont , zene 5 pont .
Összhatás 5 pont , mert azért igazán élvezetes volt nézni .

előzmény: Dió (#3)

2024-05-13 00:25:09 Crimson Peak (2015) / Bíborhegy dorothygale (5) #35

Mivel véletlenül keveredtem erre a történetre, el sem olvasván, miről szól , s mi a műfaj, én nem unatkoztam rajta . Persze én viszonylag kevés horrort nézek , szinte zerot…s lehet ez egy klasszikus darab, s klasszikus megmozdulások , klisék voltak benne, de én már az első ijesztgetős jelentnél majd szívrohamot kaptam… Nagyon tetszett a látványvilág . Igazad van. Csodálatos a kastély, s a vörös rémek nekem elég félelmetesek voltak. Abban is igazad van , hogy a csajok nem szerepelnek túl jól sajnos. Lehetnének még jobbak , de Mr T. Hiddelston itt is jobb mindenkinél. Ha jól látom, alig láttam még Toro filmet. De ez tetszett.

előzmény: The Cortez (#34)

2024-05-11 21:11:41 Loki (2021) dorothygale (5) #6

Tom Hiddelston levett a lábamról. Hihetetlenül jól hozza Lokit. Izgalmas fantazy sorozat, mely elvisz térben és időben minden irányba . Ajánlom mind 2 évadot. Tényleg jó.

2024-05-09 17:01:26 Loser (2000) / Lúzer dorothygale (1) #4

Ezek a számok amik mennek a filmben ... durva , hogy ezek voltak akkor a trendi számok . Blue dabadidabadiii.... -.-

2024-05-08 16:30:16 Con Man (2018) / A csaló dorothygale (2) #1

Ez a film rossz. imdb -n is 10 / 4 en van . Hiába a felsorakoztatott sztárok tömkelege . Ez a film egy hulladék ... lagymatag ... nem izgalmas ... valami hiányzik belőle .

2024-05-07 10:30:53 Dollárpapa (1956) dorothygale (2) #7

Nekem ez a film nem tetszett . Tudom mindent a helyén kell kezelni , de sok szereplő rettentően mesterkélten viselkedett . A színészek nem vették észre , hogy filmet forgatnak , nem színházban vannak. Egy kivételt tudok csak kiemelni, s ez Darvas Iván . Ő tényleg jó volt , ahogy az előttem szóló is írta . A hátán vitte a darabot .

Imdb-n jelenleg 4,7 en van ez a film.
Ez a nő, Ricci egyáltalán nem találja magának meg azokat a szerepeket amik jól állnának neki.
Szerintem nem találja a helyét.
Ez a film ; egy nyomasztó, gyerekes gondolkodású alkotás. Ha a való világot ; egy pár szerelmét , küzdelmét szerették volna vászonra vinni, nem jött össze …

2024-05-04 07:27:41 Doctor Strange (2016) dorothygale (4) #30

Nekem tetszett. Benedict játéka itt is szuper . Belad mindent. Jól áll neki ez a figura. Elvitte a hátán a showt , bár ez is a dolga : ő a főhős, a szuperhős.
Sok kommentet elolvastam, s van amivel egyet értek. A főgonosz Dormondu béna, ahogy Mads sem tud maradandót mutatni. És igen, sok lopkodás van más filmekből. Nekem is Aladin szőnyege jutott eszembe a köpenyről. Volt néhány vicces jelenete,amik tetszettek, s beugrott az Eredet c film látványvilága is . Sőt ; a Bosszúállók végjátékában szerintem Sólyomszem pont ugyanebben a háttérben és képi világban lett felkérve a Fekete özvegy által a harcra . Szerintem ugyanaz a háttér, ahol az ázsiaiakkal harcol.
Amit még csodálok ezekben a filmekben; az a hihetetlen szintű színész arzenál amit felsorakoztatnak folyamatosan a filmekben .
Azt hiszem a Marvel az az Univerzum ahol egy filmben belül a legtöbb A listás sztár szerepel.
Kritizálta itt még valaki S Lee cameo-it a Marvel filmekben, hogy nem vicces meg minek? Én mindig várom mikor tűnik fel az öreg . Olyan mint egy kakukktojás, akit illik kiszúrni . Én bírom . Remélem máskor is beteszik AI segítségével.

Egy idô után ezek a filmek mind egyformák. Unalmasak. A film sötét jövőképet mutat au AI röl. Akár még igaz is lehet ha nem vigyáznak vele…

"Legmegindítóbb "LOL....

előzmény: puttancsospeti (#2)

Hát persze hogy az . Ez is a cél :D . Nézd csak meg a 3 beillesztett fotót Funés ről . Az egyikken rabbi , a másikon zöld , a harmadikon meg fekete az egész arca , míg a haja fehér . Még a tekintete is röhejes .

előzmény: elmouse (#11)

2024-04-29 15:49:24 Semmelweis (2023) dorothygale (3) #14

hmmm... milyen igazad van ...

előzmény: hhgygy (#12)

2024-04-21 21:00:46 Buffet froid (1979) / Hidegtál dorothygale (4) #3

Eléggé szürreális film. Hogy miről szól? Talán emberi lelkekről és a karmáról. Az emberek magányosságáról. A gazdagok hóbortjairól. A nők védtelenségérôl.

2024-04-14 22:09:36 Renfield (2023) dorothygale (3) #7

Cage szuper Drakula, s Hoult úgy làtom bírja a vères , szatírikus horror darabokat. Szürreàlis vèrözön. Sajnos csak 3 pont , mivel rajtuk kívül mindenki màs csak közèpszerûen muzsikàl. Ami mèg felkeltette a figyelmem, az ; Lobo anyuka, ès Lobo. Shohreh hangja zseniàlis. Bomba. Ben Schwartz pedig úgy nèz ki a filmben mint Dave Gahan. Nem bírtam szabadulni a gondolattòl mennyire hasonlít rà. :D

2024-04-14 15:34:09 Black Adam (2022) dorothygale (4) #10

Tegnap nèztem meg ezt a filmet. Sokat gondolkodtam rajta, de maradok a 4 pontnàl.
A színèszek a megfelelô karaktereket hoztàk. Pont úgy ahogy kell. Szerintem Dwayne kellôen mereven jàtszotta az 5000 èvvel ezelött eltemetett, s mai vilàgunkba csöppent òkori figuràt. Akkoriban nem voktak ilyen közvetlenek talàn az emberek, fôlrg abban a règiòban. Az elnyomàs megbènította a nèpet ès gondolkodàst . Black Adam figurája és SuperMan figurája , szuperhős karaktere nagyon hasonló.
Például , hogy egy kő ereje legyengíti az ő erejét, vagy hogy tud repülni , emberfeletti ereje van stb. Viszont nem értem a végén, bármely kormány miért akarná kivégezni őt, ha nem bántja az embereket? Vagy ez csak egy orwelli koncepcio? Azaz nálánál ne legyen veszélyesebb fegyver? Mert akkor nem tudnák irányításuk alatt tartani az univerzumot? Lehet ez a válasz.
Nagyon tetszett dr Sors karaktere.
Eredeti hanggal nèztem. Pierce igazàn jòl jàtszotta el dr Sors figuràjàt. Kellemes a hangja, ès jòl adtàk magukat az ironikus, szarkasztikus poènok. A fekete humor.
A helyèn kell kezelni a filmeket. Ez egy DC mozi, s annak nem is olyan rossz.

Voltak benne vicces, ironikus részek. :D. És Bale lejátszotta az egész brigádot.

Jó, hogy happy end lett a vége, de azért ez csak egy közepes film. Persze Judd gyönyörű, és viszi a hátán a projektet, de ez nem elég. Sok az elvarratlan szál, a lehetőségek kiaknázatlansága nem teszi teljesen hihetővé a történetet.

2024-04-12 21:21:27 Firestarter (1984) / Tűzgyújtó dorothygale (2) #5

igen az . Ezen kívül értelmetlen módon módosítottak meg egyes jeleneteket, s nem jön át az a teher , hogy üldözve vannak , a nyomás mely a kormány által végig kíséri a könyvet. Ezen felül az indián lényeges jeleneteit mind kihagyták . Szerepét és fontosságát a forgatókönyv írók lebecsülték .

előzmény: Ugor (#4)

2024-04-10 19:57:23 Firestarter (1984) / Tűzgyújtó dorothygale (2) #3

Nagyon sok mindent megváltoztattak a könyvhöz képest. Sok esetben értelmetlenül. Az apa, a gyerek ,jó karakter , de egyes szereplőket nagyon rosszul, hibásan válogattak meg . Rainbird egy igazi sivatagi indián , szétroncsolt arccal. Itt nem az . Nem egy 2 méteres rézbőrű. Szomorú. Biztosan találtak volna rá megfelelő szereplőt . A nagyapa telke nem ilyen a könyvben , de Irv farmját pont így képzeltem el. Vajon Drew hogy élte meg ezt a filmet? Tipikus fintorai, mimikája , mosolya van , mely felnőtt korábban pont ugyanilyen.
A net szerint itt , ebben a korában màr alkohol és drog fogyasztó volt, dohányzott és buliba járt . Vajon ez milyen hatással volt erre a szerepre ? Valószínűleg bele lazította.
Az a baj ezzel a filmmel, ha nem olvastad a könyvet , nem megy bele a részletekbe , a film nem dolgozza ki a mellékszereplők jellemét , mozgatórugóit , karaktereit , mely sok esetben a velejét adják a történetnek .
Persze jó látni megelevendve a szereplőket , a történetet, de mégis . Ez kevés . Sokkal jobb filmet kellett, lehetett volna keszíteni belôle.
S ahogy máskor is , most is igaz . A könyv jobb. Ez a film össze van csapva . Érdekesség viszont, hogy a szinkronban ; vannak esetek , mikor teljes egészében ugyanaz a szövegzet mint a könyvben. Az eredeti kiadásban.
Ha ez a jobbik Firestarter film , a másikat nincs értelme megnézni sem…

2024-04-06 20:26:53 Semmelweis (2023) dorothygale (3) #10

Hát igen. A vége le lett harapva…

előzmény: TheDriver (#9)

Ez egy galaktikus katyvasz…

2024-04-06 00:26:37 Semmelweis (2023) dorothygale (3) #8

Nah igen. Azt a jelenetet én sem értettem…

előzmény: budaik (#1)

2024-04-06 00:23:36 Semmelweis (2023) dorothygale (3) #7

Szerencsére egy karakter jól játszott és komolyan vette, s ez Vecsei. Nekem a többiek középszerűek voltak. Egyes jelenetekben a film horrorisztikus, túl mindent megmutató, máskor meg teátrális. Nem találták meg a jó egyensúlyt.

1923 története:
1932 a Duttonok új generációját mutatja be , majd nyomon követi a nyugati terjeszkedés, a szesztilalom és a nagy gazdasági világválság idején. A “fejlődés” megállíthatatlan. De kinek jó? A vonat , a bányászat megöli a helyieket, megöli a természetet, a földet, vele együtt egy teljes fajt ki akar irtani;az indiánokat.

2024-04-01 22:39:27 1883 (2021) dorothygale (5) #3

Igen

előzmény: lizardking (#2)

2024-04-01 22:27:40 1923 (2022) dorothygale (5) #1

Hogy lehet ez a vége? Hogy? Miért nincs több rész? Legalább megérkezhetne, a megmentő. A főhős, aki a családfa szerint nemzeni fogja ll.John Duttont, akinek a fia lll. John Dutton akit Kevin Coster alakít a Yellowstone ban.
Kell még egy szériát készíteniük, mely elhoz napjainkig. Ebben a filmben vannak nagy nevek, de van aki nem passzol a képbe. Nekem nem tetszik Mirren játéka, s a többi nagy A listás sztárokért sem vagyok oda. Ford hozza a szokásosat, Dalton sem tetszik, s ezek az extra jelenetek a kegyetlenségét alátámasztva nem hitelesek, feleslegesek. Még 1 híresség szerepel a filmben; R. Patrik. Szokásos B kategóriát hoz.
Mindenki más jól hozza a karaktert. Az indián jelenetek döbbenetesek. Ők és Spencer Dutton a legjobbak, leghitelesebbek szerepükben.

2024-04-01 08:45:13 Firestarter (1984) / Tűzgyújtó dorothygale (2) #2

Milyen rossz èrtèkelèse van, pedig milyen illusztris szereplô gàrda van benne. Lehet teszek egy pròbàt, ha elolvastam a könyvet. De ezt nèzem meg . Az újat inkább kihagyom…

Èrdekes volt megnèzni a : hogyan kèszült rèszt is. Hiànyoltam az indiànok beszàmolòit. Mintha ôk itt nem szerepelnènek. Vajon mièrt? 1 alkalommal az indiàn díszlet tervezô beszèlt, de màsra nem emlèkszem.

2024-03-31 20:06:17 1883 (2021) dorothygale (5) #1

Ez egy elèg jò sorozat. Korhû, izgalmas , ès a Yellostone-hoz híven nem csak egy western, hanem eredet törtènet, filozòfiai utazàs, elmèlkedès a vilàg rendjèrôl, a föld ès az emberek èrtèkeirôl. May gyönyörû, s narràtorkènt a hangja megbabonàzò.
Ez is szigorúan olyan film amit eredeti hanggal kell nèzni. S. Elliot az egyik kedvenc színèszem. Szeretem nèzni a jàtèkàt . Olyan western akcentust hoz itt, nèha alig èrteni . Igazàn eredeti , magàval ragadò. Az egèsz mini sorozat egyben , a tàjkèpekkel, nagy totàlokkal , s az eredet törtènet bemutatàsàval , igazàn egyedire sikeredett. Az indiànok szuperek, s a telepesek ès cowboyok is làtvànyosak. Minden kosztüm a helyèn van. Ajànlom .

2024-03-31 19:52:55 Firestarter (2022) / Tűzgyújtó dorothygale (?) #9

Elolvastam mind 2 Tűzgyújtó kritikát. Úgy látom nem èrdemesek a megtekintèsre….s mint màs esetben is , a könyv jobb….

2024-03-29 14:49:06 Macskafogó (1986) dorothygale (5) #85

Annyira jó ez. A szinkron, a zene, a poénok. 5*.

2024-03-15 23:22:37 Hadik (2023) dorothygale (3) #19

A Petôfist.

előzmény: dorothygale (#16)

2024-03-15 22:46:41 Hadik (2023) dorothygale (3) #18

Elolvastam a kommenteket is a filmhez ès Hadik , Gvadànyi ès a 7 èves hàborù törtènelmi hàtterèt is.
Szèp tàjkèpek, lovaglós jelenetek vannak benne, de a dialógusok nagyon szellem nèlküliek . Nem tudom a valósàgban a huszàrok szàjkaratèban is huszàrosak voltak e, s lehetetlennek tartom, hogy hadvezèrek akik kèsőbb grófnőt vesznek felesègül, nèmetül nem beszèlnènek. Azt gondolom abban az időben a nèmet olyan alap nyelv volt a règiónkban , mint most az angol.
Vannak szìnèszek akik tènyleg nem passzolnak ide .
Tisztelem Sz. Győző munkàssàgàt, de ebben a szerepben , ebben a filmben nevettsègesen hat, ahogy Reviczky is ,s ez nem passzol ide. Nem tudom mennyibe volt ez a film, de ez inkàbb egy poenos , kommersz image film, sok közeli jelenettel, amik nekem igazàndiból tetszettek.
Nekem tetszettek a kosztümök is. Szèp a huszàr egyenruha és frizura. Jól viselik őket. Vagànyak a huszàrok, de ez a film cèlja is . Mindenki más looser , ők a menők, a kiràlyok. S a szàjbaràgóssàg? Azthiszem szüksèges egyes generàcióknak. A Z , Y vagy Alfa generàció lehet nem is ismerte ezt a törtènelmi esemèlyt. Ezèrt kell magyaràzni is közben.
Azthiszem sokan nem azzal a szemmel nèzik, ahogy s amièrt kèszült . Ez egy Huszàr Show . Egy Huszàr kàn kàn , Molin Rouge ala Huszàr.

2024-03-15 22:25:32 Hadik (2023) dorothygale (3) #16

Megnèzted?

előzmény: bambula (#6)

2024-03-14 22:55:23 Gone Girl (2014) / Holtodiglan dorothygale (4) #125

Ez egy beteg film.... 3 és 4 között van .

2024-03-12 22:38:52 The Gentlemen (2024) / Úriemberek dorothygale (4) #1

Tipikus Guy Ritchie hangulat a Blöff minden elemèvel. Kissè sablonos, kiszámíthatò, de mègis izgalmas alkotàs. A dialògusok nagyon ott vannak, ahogy fa arccal körbe vagy leírnak egyes bûntetendô cselekmènyeket. 5 pont. Törtènet vezetès 3 pont. Karakterek kidolgozàsa: 4 pont. Egyes színèszek nagyon kitettek magukèrt , s itt nem a fôszereplôkre gondolok.
Daniel Ings nagyot alakít Freddy szerepèben, s talàn el is viszi a showt a fickò.
Jimmy szerepèben Michael Vu èli àt 100% osan a pacifista szellemet. S a csaj a machetevel…..wow.

Szomorkás szerelmes film, de nagyon jó benne, hogy mentes attól a harsányságtól ami az amerikai filmeket jellemzi. Melyekben a szerelmet sokszor kommerszen, hangosan, zajosan tálalják...

Van egy Columbo rész aminek a címe: Diplomáciai mentesség. Ebben egy jelenetben Columbo egy asztalnál egy italt fogyaszt. Meg is jegyzi: Milyen furcsa ez a pezsgő. Mellette egy kínai előkellő idősebb házaspár férfi tagja így válaszol: Fiam. Igen, pezsgőnek igen furcsa, de ez nem pezsgő: hanem egy alkoholmentes ital. Bólé. Itt is ez a helyzet. Ez a film nem kifejezetten vígjáték. Ezért ebben a nemben nem igazán értékelhető .
Ez a film 80%-ban dráma. Sok esetben egy fájdalmas, vagy igazán kínos dráma....

2024-03-02 21:26:22 Eldorádó (1988) dorothygale (3) #14

Ez a 2 PaDöDő dal nagyon ott van …. Igazán oda tették magukat. Táncban és kosztümben is.

2024-03-01 13:16:17 Risen (2010) / Felemelkedés dorothygale (2) #1

Nem jó film, nyomasztó, szenvedős.
A leírás nem tartalmazza a mellékszálakat. Az asszony csendes szenvedését a boxoló férje mellett...

2024-03-01 08:22:06 Buddy Games (2019) / Spanviadal dorothygale (2) #5

Erre gondoltam . Vagyis : nagyon sok olyan amerikai filmet készítenek , mely ilyen altesti poénokkal van tele .
Pontosan összefoglaltad a lényeget . Arra gondoltam : a tényleg ilyen undorítóakkal , hogy tényleg erre lenne igényük ? Ennyi idősen ezek a fickók nevetségesek ezekben a helyzetekben . Még a leg idiótább embernek is van 20 éves korától 40 éves koráig egy belső fejlődésbeli átmenete . Nem maradhat ugyanolyan a lelkülete , gondolatvilága , elméje mint 20 évesen ...

előzmény: fempolip (#3)

Ez egy rettenetesen nyomasztó , s túlságosan is valóságos film. Még most 2024 -ben is hányan érezhetnek így ....de lehet ez a probléma időtlen .

2024-02-29 16:51:23 The Wolfman (2010) / Farkasember dorothygale (1) #63

Gagyi....

2024-02-29 16:50:54 Buddy Games (2019) / Spanviadal dorothygale (2) #2

Gusztustalan egy film . Az amcsik tényleg ilyen undorítóak ?

Ez egy baromság....

Valami hiányzott ebből a filmből . Talán az erő , a kakaó , ami A holt költők társaságában megvolt ...

2024-02-28 16:45:15 Barbie (2023) dorothygale (3) #155

Hát, igen.

előzmény: BonnyJohnny (#152)

2024-02-28 07:31:19 Barbie (2023) dorothygale (3) #151

Egy mai cikkben olvastam, hogy Ryan Oscar-jelölést kapott és fellép a gálán az I'm just Kennel.
Ryan így nyilatkozott, hogy más szereplők kapnak-e Oscart: "Nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül, akik a két fő felelőse ennek a történelmet író, világszerte ünnepelt filmnek. Senki számára nem lenne elismerés a filmben az ő tehetségük, szívósságuk és zsenialitásuk nélkül. Ha azt mondanám, hogy csalódott vagyok, amiért nem jelölték őket a saját kategóriájukban, az még enyhe kifejezés lenne."
Attól függetlenül, igaza van-e vagy sem, vagy női vagy férfi egyenjogúság vagy sem, el kellene fogadnia a szereplőknek és neki is a tényt: Ryan egyszerűen lejátszotta ebben a többieket. Jobb volt, s ez a dal szuper lett. A legjobb volt az egész filmben ez a dal. A veleje lett, s mivel zenei múltja is van Ryannek egészen gyerekkoráig visszamenőleg - mely érinti a show business zenei topseller karaktereit - nehéz is lett volna versenyezni vele.

2024-02-26 12:24:44 The King (2019) / V. Henrik dorothygale (4) #4

Bírtam Pattinson ripacskodását , francia akcentusát .

Renée annyira ronda, az arca lehetetlenül néz ki. Minden színész jóképűbb mint ő. Még az apját játszó színész is fiatalabbnak látszik.
Lehetetlen filmet és gondolatot játszottak el ezek a férfiak. Ezeknek a férfiaknak nem kellhet ez a Bridget Jones. A korábbi Bridget, aki nem volt plasztikázott, és kerekded idomokkal büszkélkedhetett, valószínűleg bevágódott volna náluk bármikor, de ez az arc nem.

Szerintem mûködött a romantikus szàl. Jò volt úgy ahogy volt .
S ez a rèsz:
“ (pl. : Mindegy, hogy velem vagy vagy sem. Vagy szeretsz-e vagy nem. Nem számít.) “ arròl szòlt, hogy a nônek akkor is lèpnie kell ha nem szereti ôt, vagy nem maradnak vègleg együtt, mert a fèrje egy bàntalmazò , pszihopata, zsarnok ember.
Senki nem èrdemel ilyen társat …

előzmény: Gasz András (#7)

Ízlèsek ès pofonok….

előzmény: Ugor (#10)

Nekem nem vesztett semmit a vègère a film ereje megmaradt, sôt a csúcspont csak akkor következett. S igen Reese es Pattinson is remekelt.

előzmény: Benny Bug (#11)

Mielőtt elolvasnék egy kritikát is leírom a gondolataim. Waltz a gonosz szerepében nagyot alakított. A film mindent megmutat amièrt az emberek egyszerre imàdjàk ès gyûlölik a cirkuszokat . Vàrtam a katarzist, s a vègèt. Akartam hogy megtegye Rosie . Csodàlatos volt.

Sziasztok. Ebben a filmben: 4.50 from Paddington (2005) . Az egyik szereplőt: Cedric Crackenthorpe véletlenül dupláztam . Elnézést .

Azt hiszem kell egyfokú fogékonyság erre a stílusra, de én szeretem . Nagyon jól jeleníti meg ez a sorozat az angolok stílusát , mind öltözködésben , mind a táj megjelenítésében , történetvezetésben.
Több klasszikus angol színészt is szerepeltetnek a filmben , köztük Amanda Holden aki gyönyörűen mutat a vörös rúzzsal és vörös kardigánban.

2024-02-08 18:22:08 Oppenheimer (1980) dorothygale (?) #1

Vajon ez a film milyen lehet a mai modern változathoz képest ?

igen

előzmény: Danesz99 (#15207)

♡ ̆̈

előzmény: metal_face (#15204)

neeeeee

előzmény: BonnyJohnny (#15205)

:D

előzmény: HejjaX (#15206)

Hello. Vapiti . A női listában szerepel egy férfi is Ncuti Gatwa.

Sziasztok ! A kiválasztható Vapiti listámban egy 1984-es és egy 2022-es film is szerepel.