Regisztráció: 2011. február 10. (12 év, 1 hónap)
Nem:
Glass Onion: A Knives Out Mystery Tőrbe ejtve: Az üveghagyma |
4 | 2022-12-26 | 3,3 (351) |
La double vie de Véronique Veronika kettős élete |
3 | 2022-12-24 | 3,9 (192) |
The Unbearable Weight of Massive Talent A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya |
4 | 2022-12-05 | 3,5 (112) |
The King's Man King's Man - A kezdetek |
3 | 2022-06-13 | 2,9 (142) |
The Last Duel Az utolsó párbaj |
4 | 2022-06-13 | 3,8 (265) |
Nem igazan szoktam velemenyt irni filmekrol, de ez a film olyan kulonos elmeny, ami miatt raszantam magam.
Nagyon vartam mar ezt a filmet, meg annak ellenere is, hogy trailerek alapjan egy hatalmas klise-orgianak tunt. Viszont most teljesen osszezavarodva tantorogtam ki a mozibol, es egyszeruen nem tudom eldonteni, hogy jo vagy rossz ertelemben. Mindenkeppen aludni kell ra egyet (vagy tobbet), es legalabb meg egyszer megnezni. Teljesen meg tudom erteni, ha zaporozni fognak az 5-os, de 1-es/2-es ertekelesek is! Nem konnyen emesztheto.
Egyebkent nem olvastam a konyve(ke)t (lehet ez elony?).
Bar a legtobb kritika a teljesen egyertelmu Carpenter: A dolog hommage-t emeli ki, valamint a Stalker narrativat, nekem sokkal inkabb Solaris-benyomasom volt a film nezese kozben. Inkabb a hatborzongato kivancsisag es a kiszolgaltatottsag erzese az, ami vegig dominal, mintsem a carpenteri paranoia vagy a stalkeres cel- vagy lelek-kereses. Na persze Solaris alatt nem a Clooney-s feldolgozast ertem, hanem a regi Tarkovszkijt, vagy meg inkabb az eredeti Lem novellat. Nagyjabol ugyanazt az ivet futja be a film mint a Lem novella, csak itt a karakterek szajaba adott hosszu dialogusok helyett a nezonek kell osszeraknia a puzzle-t, es megerotetnie magat, hogy a mogottes filozofian elgondolkodjon (mar ha van -- lehet csak en gondolom bele).