mokiszin

2023-02-21 22:23:13 Tetris (2023) mokiszin (?) #3

láttam a trailert, amiatt kérdezem. pont olyan, mint egy SNL szkeccs....

előzmény: nkinki (#2)

2023-02-21 20:47:16 Tetris (2023) mokiszin (?) #1

ez ugye csak egy vicc??

2023-02-19 22:18:56 [Megérdemelte-e az Oscart...] mokiszin #11778

bár tényleg örülök, de szerintem semmi váratlan nincs abban, hogy a gazdag öreg fehér férfiak úgy gondolják, hogy ezzel kipipálják az éves jócselekedetüket.

előzmény: Vektor (#11776)

áhááá értem!
a KT-n lévő Film Farmban szereplő többi film külön kisfilmekként is megtalálható szintén a KT-n. viszont az, hogy a Szupermosásból két verzió létezik, sehol nem látható. ezt az újravágást akkor új filmként kéne felvenni, mert ez a 2 szereplős verzió teljesen más, mint a 4 szereplős

előzmény: Joeker81 (#14781)

Cinego Film farm 1 1:21:55-nél - illetve most néztem meg a filmet. És teljes biztonsággal állíthatom, hogy kettejükön kívül senki nincs benne.

előzmény: Joeker81 (#14779)

Ebben a filmben csak Polgár Csaba és Kőszegi Ákos szerepelnek -- az imdb-n is hibásan van

egyszerűen imádom!! a kötelező magyar színész fikázás! zseniális!

előzmény: Umberto (#5)

Ennek a filmnek nem jó a wikipédia linkje - nem ugyanarról a filmről van

2023-02-11 20:07:44 Partir un jour (2021) / Bye Bye mokiszin (4) #1

Hasonló Zach Braff örökzöldjéhez, megspékelve rövid musical betétekkel. Felüdülés olyan filmet nézni, ami tudja, hogy a mondanivalóját mennyi időbe kell bemutatnia, bőven megéri a maga 25 percét.

Ennek a filmnek az angol címe: Bye Bye (imdb)

2023-02-11 19:31:52 Anxious Body (2021) / Nyugtalan test mokiszin (5) #1

Valamiféle olyan nagyon erős, ösztönös, elemi érzést keltett bennem ez az 5 és fél perc, amit nem tudok igazán megfogalmazni.

2023-02-11 13:29:47 Pinocchio (2022) / Pinokkió mokiszin (4) #3

A látvány csodálatos, az animációs technika elvarázsol.
Nagyon nagy szive és esze van ennek a filmnek.
Amit nem szerettem benne, az a cirkuszi szál: nagyon nagy hangsúlyt kap, de én úgy érzem, nincs abban annyi.
Illetve mikor megtudtam, hogy melyik történelmi korszakban járunk, rögtön arra gondoltam, hogy ez arra fog kifutni, hogy Pinokkió a zsidóságot, az üldözött réteget jelenti és így is fognak bánni vele. Majd ehelyett jött a "felhasználjuk a fronton és nagyszerű olasz hazafit varázsolunk belőle"-szál. Nekem azt hiszem, az izgalmasabb miliót teremtett volna.
De így is csodálatos és sokáig megmaradó filmet kaptam - ahogy azt del Torotól megszoktam.

2023-02-11 13:24:30 The Wonder (2022) / A csoda mokiszin (2) #2

Ez a film a töltetlen csöndek filmje. Akármennyire rajongok Florence Pugh-ért, sajnos nem sikerül életet vinnie ebbe a szándékosan nagyon belassított filmbe. Nem működik a történet szövése, nem működik a "rejtély", nem működik az atmoszféra teremtése. Ami nagyon működik, az az operatőri munka. Na, az csodálatos.
Nagyon nagyot akar mondani Sebastián Lelio, de nem sikerül megfogalmaznia.

azt értem, hogy a hit a lényeg, de attól még kéne valami alap. kéne valamivel alátámasztani, hogy miért ide és most jönnek.
persze, Redmond megbánhatta bűneit, de a bemutatkozós körben nem úgy tűnt, mint aki megnyugodott, belátta volna, hogy a haragja nem vezet sehova és inkább a zen útjára tér.
hogy Andrew megbocsájt Redmondnak, oké - bár szerintem nincs ilyenre utaló jel -, de hogy emiatt könnyebben ölné meg a szerelmét... az már egy kicsit kusza gondolat.

előzmény: s912 (#9)

elnézést kérek, tárgytalan!!

előzmény: mokiszin (#14767)

Ennek a filmnek a leírásához ajánlom: A 13 éves Nathan arra készül, hogy csatlakozzon Karlhoz és bandájához. Egy szokatlan rituálén keresztül válhatna a csapat tagjává.

Knock at the Cabin szereposztás: Ericet Jonathan Groff, Andrew-t Ben Aldridge játssza (KT-n fordítva van)

számomra a legfőbb problémák a filmmel (és a történettel):

– ezek szerint a melegeknek kellene feláldozniuk magukat, a boldogságukat, a családjukat, hogy a világ megmeneküljön a klímaválságtól, hiszen az Apokalipszis csapásait tekintve egyértelmű, hogy erről van (főként) szó.

– illetve a híres síró indián-reklám mintájára, itt is az egyén (ennél a vetületnél mindegy, hogy meleg vagy hetero) a felelős, nekünk kell áldozatot hozni. Semmiképp sem a gigantikus vállalatoknak.

– sem Eric, sem Andrew nem kérdezi meg a Kopogókat, hogy miért éppen ebbe a kunyhóba jöttek? Hiszen a látomások leírásakor szót sem ejtettek erről. Mi van, ha megérkeznek, és a kunyhó teljesen üres? Akkor eldőlt a világ sorsa?

– hogy Redmond egy agresszív, haraggal teli, mérges karakter, mégis bevállalta, hogy elsőként őt áldozzák fel a többiek. Hiszen teljesen egyértelmű, hogy bárkit a székhez kötözöl, és arra kényszerítesz, hogy ölje meg élete szerelmét vagy a gyermekét, különben megvalósul, amit te prófétaként láttál, az a valaki ki fog röhögni és az arcodba üvölti, hogy „nem”. Tehát teljesen egyértelmű, hogy neki – Redmondnak – meg kell halnia. Ez a karakter nem vállalná be. Sem az emberiségért, sem senkiért.

– a négy Kopogó az Apokalipszis négy lovasa. Míg a Bibliai lovasok: Háború, Betegség, Éhínség, Halál, az itt megjelenők: Rosszindulat, Gyógyítás, Gondoskodás és Útmutatás. Ezzel csak az a gond, hogy a négy idegent így megfosztjuk minden összetettségtől és emberi vonástól. Papírmasé figurává egyszerűsítjük őket. Nem tudunk kötődni hozzájuk, a kényszerükhöz, hogy ők ezt az egészet nem akarják, de muszáj erre kényszerítsék a családot


teljes véleményem

cinego, mert olyan filmek vannak fent, amik nem a populáris cgi-t szórják. és amit ott nem találok, azt az ncore-ról nézem...

Rien à foutre története: A 26 éves Cassandre légiutas-kísérő egy fapados légitársaságnál. Repülésről-repülésre, buliról-bulira életmódjához hű Tinderes felhasználóneve is: „Carpe Diem“. A kötődések nélküli élet számára a kiteljesedés útja – egészen addig, amíg a balszerencse a földre nem kényszeríti. Képes lesz Cassandra szembenézni mélyen eltemetett problémáival, és visszatalálni azokhoz, akiket maga mögött hagyott?

2023-02-10 04:25:44 [Vapiti 2022] mokiszin #42

Arany:
Közel

Női Ezüst:
Alana Haim -- Licorice Pizza

Férfi Ezüst:
Eden Dambrine -- Közel

nem tudom, hogy mire gondolsz "bénázás" alatt, de nekem épp az tetszett, hogy bele-bele akadnak a szövegbe. pont a legtöbb film előre meglévő mondatai tudnak zavarni, hogy mindenkinek mindig megvan a tökéletes, frappán riposztja. figyeld meg magad egy napig, hogy hányszor akadsz bele egy mondatba. valószínűleg nem sokszor, de pont annyiszor, mint ebben a filmben. azt pedig az ő nevükben kérem ki, hogy idézőjelbe tetted, hogy színészek.

előzmény: random117 (#10)

2018-01-22 20:16:11 [Vapiti 2017] mokiszin #56

Arany:
Paterson

Női ezüst:
Florence Pugh - Lady Macbeth

Férfi ezüst:
Adam Driver - Paterson

Ezen film magyar címe: Bűnök (imdb)

2017-02-05 21:09:21 Jackie (2016) mokiszin (2) #3

számomra tipikusan az a film amiről nem tudom eldönteni hogy miért készítették. nem olyan gyatra de minek van?……

egy mondatban: Natalie Portman andalító zenére, réveteg tekintettel sétálgat szobákban.

színészileg ennyire pontos filmet is régen láttam...

2016-12-06 02:49:30 Ema (2016) / Anya mokiszin (3) #1

nem rossz film, csak végig érezhető rajta Aki Kaurismäki hatása másolása. Ezzel nem is lenne gond (számomra ő egy nagyon fontos rendező), de semmi egyéni nincs benne. Viszont Kaurismäki-filmet csak Kaurismäki tud rendezni. És bár Kõusaarnak is furcsa neve van, mégsem ugyanaz.

2016-12-01 23:57:08 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] mokiszin #22784

Mondhattam volna Uwe Bollt, Sas Tamást, vagy a Sharknado alkotóit, de róluk a nézők 97%-ának ugyanaz jut eszébe: "Ez mi a ©®¥π℅£}?!". Míg a Marvel - ahogy írod is - pozitív kritikai fogadtatást kapott, most "illik" imádni.
Az eredeti kérdéshez visszatérve, "azokat a filmeket ítélem jónak, amelyek elszórakoztatnak, vagy valamilyen szempontból lekötik a figyelmemet, és nem a kísérletező jelleget vagy a komplexitást keresem a filmvásznon" (Leppard #57) - ott van pl Guy Ritchie Ravasz, az agy.... filmje. pisilésig röhögöd magad, de közben komoly mélység van abban a filmben. bár persze ez komplexitásnak nevezhető, amit az idézett elvet.

(befejezem, ez már nagyon off)

--
Áthelyezve a(z) topikból.

előzmény: BonnyJohnny (#22782)

2016-11-30 21:35:46 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] mokiszin #22781

sehol nem írtam , hogy az a mélypont. az nyilvánvalóan hibás gondolat lenne, hiszen azt nézik a legtöbben, az hozza a legtöbb pénzt. csak nincs benne (szerintem) művészet. CGI: Computer Generated Image. nincs benne operatőri munka, a rendező a stúdió igényei alapján bármikor lecserélhető - akár forgatás közben is, a színészek egy zöld anyag előtt ugrándoznak, nem tudva arról, hogy a vásznon mi lesz köréjük kerítve, emiatt rendszeresen fel lehet fedezni a szemeikben a fókusz hiányát. Shakespeare királydrámái sokkal összetettebb és emberibb "univerzumot" teremtenek.
Nem a filmgyártás mélypontja, de az én igényrendszeremben teljesen értéktelen.

--
Áthelyezve a(z) topikból.

előzmény: BonnyJohnny (#22779)

2016-11-29 17:00:08 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] mokiszin #22778

fuss a marvel-univerzumhoz!! ott semmi gondolatot nem kapsz, csak zöld háttér előtt bohóckodó színészeket és teljesen jellegtelen rendezőket - hiszen ott a stúdió (sok öreg pénzéhes orángután) a lényeg, nem pedig az egyéniesített, felismerhető alkotó(i szándék).

--
Áthelyezve a(z) topikból.

előzmény: Leppard (#57)

A film leírásában célszerűbb lenne a Bodas de sangre cím helyett a magyar Vérnászt használni. És nem regény, hanem dráma. Köszönöm

Sziasztok!
Ehhez a filmhez ajánlom ezt a leírást:
Három fiútestvér ugyanabba a lányba szeret bele, bár ez a szerelem egyiküknek sem hoz boldogságot. A II. világháború kitörésével azonban a testvérek elválnak és egymás ellen kénytelenek harcolni.

Ez a kép nem az adott filmből van, hanem a forgatáson kívül készült a két főszereplőről! Köze nincs a filmhez.

Ennek a filmnek Vademberek hajszája a magyar címe. (http://www.imdb.com/title/tt4698684/)

pár előttem szólóval értek egyet: "ennek a filmnek nincs célközönsége"
Illetve: ennek a filmnek a trailer alapján tökéletes animációja van - legalábbis engem ez csigázott fel nagyon. Megnézve viszont elszörnyedtem, hogy mennyire nem érvényesül ebben a filmben a fizika. Egy medve nem 15 kiló! Mikor Balu ismeretségük elején picit meglöki a ~40 kilós Mauglit, a fiú nem billen ki. Egyezzünk meg egy köztes értékben, nevezzük Balut 500 kilónak. Képzeljük el, mi történik, ha 500 kiló nekimegy 40 kilónak. Még minimális sebességnél is legalább kimozdítja a srácot... Persze, ez mese alapján készül, amiben az állatok beszélnek. De a majmokkal vívott csatában nem 500 kilós a medve?! Ott hirtelen fontos, hogy nagyobb, mint a makik?!
Pedig nem lehetetlen a súlyt és terhet ábrázolni. Nem értek az animációkhoz, de ha Michelangelo 1499-ben a Pietan, ami egyetlen tömb márványból van faragva, tökéletesen tudja érzékeltetni Jézus testének súlyát, akkor 2016-ban valószínűleg lehetett volna animált állatok testsúlyát is érzékeltetni - az egyik legnagyobb animációs stúdiónál, 175,000,000 dollárból

Lajcsi király azonban jól van kitalálva és animálva is - hogy Christopher Walken tökéletes hangjáról már ne is beszéljek.

Ezek mellett szerintem lassú. Az pedig másodlagos, hogy az állatok artikulációjától agyérgörcsöt kapok. Mennyire nevetséges és hiteltelen!! Az pedig harmadlagos, hogy énekelnek!!!!!!!!

Ez a Matt Smith egyenlő ezzel a Matt Smith-szel

Mostanában nem csak a képregények "megfilmesítése" divatos, de egy-egy játék is moziba kerül. Ez az első film, amely nem számítógépes játékot visz vászonra, hanem egy mindenki által ismert "analóg" játékot. De tényleg megér 100 percet a kő-papír-olló?!

Izgalmas sorozat, ami nagyon okosan viszonyul a könyvhöz.
Tom Hiddleston és Elizabeth Debicki számomra mindig kicsit hamisak voltak az eddigi szerepeikben, de itt mindketten bebizonyították, hogy értenek a munkájukhoz.
Olivia Colman régi kedvencem. Hálistennek most sem kellett csalódnom. Ennek a nőnek körülbelül 211 arca van.
Amit nem értek: miért csak az utolsó rész jeleneteinek forgatásán szóltak Hugh Laurie-nak, hogy ne House karakterét hozza?! Amikor az utolsó részben vált és mást kezd játszani, akkor egy ipari szögbelövő kerül a kezébe és nem enged felkelni a székből.

9/10

Demóna
ebben a filmben nem szerepel Peter Capaldi!!

2016-05-23 20:05:14 Noah (2014) / Noé mokiszin (1) #95

ez a film egy kuriózum!! hihetetlen szar! russell crowe-t színésznek nevezni kissé sértő, emma watsont, bár a generációm többi férfi tagjához hasonlóan szerelmes vagyok belé és szép, mi munkát fektet abba, hogy a társadalom elfogadja a nőket mint egyenjogú polgárokat, még soha nem láttam jól játszani. (mondjuk crowe-t sem, de belőle nem is nézem ki). aronofsky-ért pedig eddig oda-meg-vissza voltam. dehát, mindenkinek vannak baklövései.

2016-05-21 22:29:58 Frequency (2000) mokiszin (2) #7

lassú, gyenge film, ami bőven túllépi azt az időkeretet, amit ez a történet érdemel. pedig én szeretem Gregory Hoblitot!!

már a leírások olvasásakor sejtettem hogy ez a film vagy zseniális vagy nézhetetlen lesz. itt nincs köztes állapot.

most a film után pedig a zseniális mellett döntök. nagyon nem hibátlan film, sem a koncepció sem a dramaturgia nincs teljesen átgondolva. de amiről beszél, az engem nagyon régóta foglalkoztat. engem elkapott ez a film...

NEM hibátlan!! de nagyon fontos - szerintem.

elképesztő film!
nem véletlenül vettem innen a nevem :)

azért nem kettest kap - pedig azt érdemelne - mert játszik benne Zoe Kazan. Ő pedig nálam minden filmben +1 pontot ér.

2016-03-30 02:21:59 No Time (1994) mokiszin (4) #1

ITT megtekinthető

2016-03-26 14:34:06 Knock Knock (2015) / Kopp-kopp mokiszin (2) #25

csak értelmetlen lenne sorolni, mert ez egyéni, személyes dolog, hogy melyik film az, amelynek a zenéjével nem "viccelünk"

előzmény: BonnyJohnny (#24)

2016-03-26 11:47:24 Knock Knock (2015) / Kopp-kopp mokiszin (2) #23

nem a licence-ről van szó, hanem a film által a zenéhez tartozó élményekről, tartalomról, érzésekről (természetesen ez személyes). erre értettem, hogy sznob vagyok... :)
egy kultfilm végéről kiszedni egy zenét, és egy másik film végére pakolni, akkor lenne rendben, ha homage-ról lenne szó. de ennek a filmnek az esetében ilyen nem fedezhető fel. szerintem.

előzmény: BonnyJohnny (#22)

2016-03-26 09:23:02 Knock Knock (2015) / Kopp-kopp mokiszin (2) #21

KR-t én nagyon szeretem... de ez mégis mekkora baklövés?! hatalmas!
és igen, tudom magamról, hogy erősen sznob vagyok, de ezzel a zenével többet nem lehet filmet befejezni!! ez a harcosok klubjához tartozik! annyira húztam fel magam rajta, mint mikor egy cápákról szóló dokufilmben a rekviem egy álomért zenéjét használták! nem lehet!!

nagyon erős atmoszférájú film nagyon erős alakításokkal.
de! ha van valami, amit szerintem igazán kell büntetni, akkor az a drog terjesztése. pénzért cserébe tönkre tenni más emberek életét.... természetesen itt jön a kérdés: milyen mértékű büntetést érdemel egy drogcsempész? nyilvánvaló, hogy a filmben bemutatott "büntetés" (ez már túllép a büntetésen - ez szadizmus) túlzás. de nem tudok azonosulni a főszereplővel. így csak kívülállóként tudom nézni a történetét és a szenvedését. nem hat rám, csak elgondolkoztat az úgynevezett igazságszolgáltatáson. nem tudom, hogy ma, 2016-ban mennyiben más a filmben bemutatotthoz képest, de az életfogytiglan túlzás, míg az első ítélet, a 4 év, azonban szerintem kevés. 2 kiló droggal mégis hány ember életét tehette volna tönkre, ha sikerül feljutnia a gépre?

ahogy az előző kommentben írta Fonghi: "miért kellene minden filmnek morálisan jónak lennie, vagy jól végződnie" - szerintem sem kell. de a lehetőséget meg kéne adni, hogy legalább valamelyik szereplővel kapcsolatot teremthessek... nem érzem át egyik szereplő szenvedését. legfeljebb a macska halálakor. az "felesleges" volt.
és hogy miért kell azonosulni legalább az egyik karakterrel? ez szerintem egyénre szabott ízlés kérdése. hasonlóan a színházhoz: Bertolt Brecht megalkotta az epikus színházat, ahol elidegenítő effektekkel tartja távol a nézőt az érzelmi azonosulástól, hogy jobban ráláthasson a problémára. van, akinek ez jön be, van akinek más. nekem igényem van az azonosulásra, mert mi másért néznék végig valamit 2 órán keresztül, ha morálisan elítélem és nem is érzek együtt senkivel?!

zseniális film!! Mindenkinek csak ajánlani lehet!

én nem szoktam a magyar címek miatt hisztizni - de Csadoros vérszívó?! ez mi??!!

Ez mi??!!
Milyen alapon használja Lewis Carroll regényének címét? Mintha írnék egy doktori dolgozatot a csigalépcsők fejlődéséről és azt adnám címnek, hogy "Szentivánéji álom"....
Depp megrendelte a filmet Burton-től? De még ezt sem tudja megcsinálni!! FOS!!

2015-12-09 16:56:03 Évolution (2015) / Evolúció mokiszin (4) #1

a Scope100 programban résztvevő filmek egyike.
Izgalmas képi világ, jól adagolt történet és információ mennyiség.
Roxan Duran a film végén pontosan úgy néz ki, mint a Gioconda!

2015-05-20 15:40:59 Mozi/film (2009) mokiszin (4) #1

megtekinthető ITT

nagyon kedves kis film

2015-02-17 11:57:16 Still Life (2013) mokiszin (4) #1

Egy erős film, nagyon jó színészi (Eddie Marsan) és operatőri (Stefano Falivene) munka, de Uberto Pasolini rendezése és forgatókönyve még tudott volna dobni ezen a (számomra ) élményen.

Ha eléd kerül, ne térj ki előle!

nagyon erős film! remélem lesz forgalmazója magyarországon!
én a scope50 keretén belül láttam.

2014-10-24 12:55:37 [Filmet keresek] mokiszin #1692

Segítsetek!
egy gyerekfilmet keresek (kb 90-es évek elejéről), amelyikben a főszereplőnek nagyon gyorsan nő a haja, és ecseteket készítenek a hajából.... nagyon hülyén hangzik, de ha valaki tudja, kérlek írja meg üzenetben!!
köszi!

2014-10-06 22:12:53 Utolsó órák (2014) mokiszin (4) #1

László Zsolt az László Zsolt. Aki tudja, hogy ez mit jelent, az azért nézze meg, aki nem tudja, az meg azért.

2014-08-30 02:07:19 The Pretty One (2013) / A másik csaj mokiszin (5) #1

tudom, hogy ez nem egy 5-ös film. De most nem tudok egy picit sem objektív lenni, mert az a tény, hogy pár képkocka erejéig 2, azaz kettő Zoe Kazant látunk, nálam egy 4-es filmet is (mert ez egy 4-es film - tessék, objektív is tudok lenni...), de még egy 2-est is 5-re emel...
úgyhogy én nem vagyok mérvadó ebben a témában.

Eléggé hiteltelenné tette a filmet az, hogy a főszereplő Zac Efron arca egyáltalán nem illik a film korába. Olyan hihetetlenül 2000-es arca van, hogy annak sem lehet elfogadni, hogy a két kor közti hídként működne. Azonban Zoe Kazan és Christian McKay teljesen beleolvad a '30-as évek New York-jába. Tőlük és Claire Danestől is nagyon szép játékot láthatunk. Színészi teljesítményben Efron sincs messze, de nincs meg az ereje, a karizmája ahhoz, hogy egy ekkora szerepet elvigyen.

Az operatőr pedig kifejezetten unalmasan dolgozott...
5/10

teljesen egyetértek veletek, szerintem is egy ideig bosszantó film, de ha átjutsz a holtponton (valamikor a huszadik perc után, akkor élvezni fogod!

azt hiszem, a neorealizmus egyik csúcsa. korai film ebből a szakaszból, de talán csak a Biciklitolvajok ér fel mellé - talán túl is növi.

130 perc ennek a filmnek?? elképesztően lassú és eltekintve 2-3 pillanattól, még csak mosolyt sem csal az arcodra.

1. Otto e mezzo
2. Isten hozta, Őrnagy úr!
3. Dellamorte Dellamore (éppen)

2013-09-18 10:17:58 The Experiment (2010) / A kísérlet mokiszin (3) #11

Közelében nincs az eredetinek. Csak Whitaker és Brody tudják valahogy a felszínen tartani, különben nagyon hamar elsüllyedne.
Mi az, hogy Whitaker simogatja a bránert? Annyira elüt az egésztől! Annyira értéktelenné teszi a karakterét.
Drága, Amerika! Ne hidd, hogy mindenhez jó a happyend!

2013-09-17 18:35:29 Trance (2013) / Transz mokiszin (2) #41

szerintem nagyon túl lett pörgetve. ide még egy kis csavart, oda egy nagyobbat...
Nagyon tetszett volna kisfilmként, ha az első autós jelenetig megy, amikor McAvoy Dawson-t képzeli a kocsi volánja mögé, és a banda meg ott van a kocsiban. és ezt valahogy lezárni

a möbiusz-szalagban is csak egy csavar van, mégis érdekes és izgalmas.

2013-08-28 12:42:33 [Általános fórum] mokiszin #4287

segítséget szeretnék kérni: hogy tudok képet beküldeni filmhez?

2013-08-11 21:48:21 Poligamy (2009) mokiszin (4) #28

Ember!! te mikor jártál utoljára színházban???
nincs olyan magyar színész, aki tudna hangsúlyozni???

Gáspár Sándor, Gáspár Tibor, Vass György, Botos Éva, Bánsági Ildikó, Takács Katalin, Pálfi Katalin, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Varga Mária, Trill Zsolt, Szacsvay László, Makranczi Zalán, Fekete Ernő, Gyabronka József, Rába Roland, Láng Annamari, Pelsőczy Réka, Fullajtár Andrea, Haumann Péter, Máthé Erzsi, Andai Kati, Törőcsik Mari, Szirtes Ági

most így hirtelen felindulásból, logikai rendszer nélkül, egy gépelésre ennyi.

(ne írj baromságokat!!)

előzmény: Caararuuku (#16)

2013-08-06 17:44:50 Stoker (2013) / Vonzások mokiszin (3) #29

a vége klisét leszámítva ez a film találgatás arról, "mi lett volna, ha Hamlet nőnek születik?"

be akarnak jutni egy vöröskeresztes ajtón az orvosi szobába. csakhogy az zárva van. ezért egyikük kimászik egy ablakon, majd bemászik az orvosi szoba ablakán. odalép az ajtóhoz, ahol a zárban lévő kulcsot elfordítja, így engedve be a többieket a folyosóról... bentről van bezárva az ajtó, de a szobában nincs senki. vagy ha hulla van, akkor azt esetleg meg kellett volna mutatni.

Szóval, szerintem ez a film pont olyan, mint ez a jelenet. a látvány ott van (azért egy falon mászkálni, az elég menő!), de logika, történet és jellemek nincs benne!

Hogy tud Michelle Williams még egy ilyen felszínes effekt-filmben is úgy játszani, hogy szerelmes leszek belé?!

2013-07-12 10:43:39 Philemon és Baucis (1979) mokiszin (4) #2

ITT megtekinthető

2013-02-24 16:51:04 Lincoln (2012) mokiszin (2) #53

Az egyik legismertebb amerikai az egyik legismertebb amerikai elnökről forgat filmet... Biztos be tudja mutatni ez a film a valóságot, a valós személyt? Ez körülbelül olyan, mintha magyarok forgatnának filmet Szt. Istvánról... abban sem lehetne megmutatni a teljes valóságot, hogy 300.000 embert élve eltemetett a lovakkal együtt, mert azok nem akartak keresztény hitre térni.
Akármennyire is humanista vagyok, nem hiszem el, hogy L. ilyen "könnyedén" (értsd: nyugodtan, egyszeri asztalra csapással) el tudta törölni a rabszolgaságot.

Az operatőri munka egyszerűen fantáziátlan. J-G Levitt nem illik ebbe a korba. Daniel D-L szépen játszik, csak a rendezői koncepció nem enged többet. Végig azt éreztem nála, hogy a szemében ott csillog a miniatűr Oszkár bácsi.

Nem feltétlenül rossz film, csak a körülmények ("forgasunk filmet a leghíresebb amerikairól, de nem mesélhetjük el a teljes történetét, mert hát mégis....") nem teszik - számomra - értelmessé.

Nagyon pozitív élmény azonban, hogy nem látjuk a merényletet!

2013-02-24 10:46:42 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] mokiszin #17141

ajánlok neked néhány filmet:
Hulk
The Avangers
Mädchen, Mädchen
Sky High

ezek biztos lekötik a figyelmedet. semmi kísérletezés, semmi önkifejezés, semmi "művészkedés".
illetve még egy tanács: csak olyan filmet nézz, ami Hollywoodban készült! Óvakodj az európaitól!

--
Áthelyezve a(z) topikból.

előzmény: Leppard (#57)

2013-02-13 04:43:53 Csak a szél (2012) / Just the Wind mokiszin (4) #20

képtelen elszakadni a közhelyektől? szerintem éppen az árnyaltság ennek a filmnek az erőssége. mindkét oldalról látunk sok mindent.
az meg nem jutott eszedbe, hogy az üldözéses jelenetet nem akarták tisztán láthatóvá, kivehetővé tenni? hogy nem véletlenül sikeredett így?
a szájbarágásról (pl. 2 rendőr) én is ezt gondolom. szerintem ez a film hibája.

előzmény: Umberto (#12)

ha ismertetőt akarok beküldeni, akkor a baloldalon legalul levő kis négyzetbe írjam, és onnan küldjem el? (gondolom persze a film linkjével....)

2013-02-08 11:10:34 Danger! 50,000 Zombies! (2004) mokiszin (4) #1

három részben elérhető youtube-on.
az első rész ITT!

2013-01-13 08:57:01 [Vapiti 2012] mokiszin #54

azért az arany és a férfi sem gyenge :)

előzmény: from hell (#51)

2013-01-12 21:52:02 [Vapiti 2012] mokiszin #49

ARANY
Amour
Moonrise Kingdom
Balada triste de trompeta

NŐI EZÜST
Emmanuelle Riva (Amour)
Carey Mulligan (Shame)
Bérénice Bejo (The Artist)

FÉRFI EZÜST
Jean Dujardin (The Artist)
Ben Whishaw (Cloud Atlas)
Michael Fassbender (Shame)

2013-01-08 22:03:32 [Filmet keresek] mokiszin #1483

egy filmet keresek, ami egy vak férfiről szól, aki gyerekkorában megvakult, majd egy műtét segítségével felnőttként visszanyeri a látását. az utolsó emléke ami megmaradt az egy "felhő" volt, ami a alacsonyan, a földön van, az emberek kezében. mikor újra lát, rájön, hogy ez a "felhő" valójában a vattacukor.
sajnos nem emlékszem hogy ki játszik benne, évre sem, kérlek segítsetek!!!
köszi!

2013-01-01 17:53:22 Amour (2012) / Szerelem mokiszin (5) #19

Kedves zéel!
Eddig azért szerettem a kritikustömeget, mert más filmes fórumokkal ellentétben itt nem találtam a sznobizmus jeleit (néhány feledhető példa kivételével)
A Te hozzászólásod azonban megmutatta, hogy mégsem kopott ki a magyarokra amúgy is erősen jellemző "megítélem, bár nem láttam" hozzáállás...
Mégis, miért lenne baj, ha mától 2 film ugyanazon a címen futna. Más esetben persze megkérdezzük, hogy a magyar címadók, miért kezdenek el kreatívkodni, "kiélni magukat"... Red erre egy elég jó példa.
Előbb nézd meg a filmet, és ha utána is azt mondod, hogy nem jó cím, akkor arról már lehet vitatkozni!

Én életem egyik legmeghatározóbb filmélményét köszönhetem Haneke-nek a SZERELEM miatt!
24 évesen elgondolkodtam azon, hogy ha azt mondom: "veled akarom leélni az életemet", az vajon mit jelent. Persze, nem értettem meg minden irányból ezt a mondatot, de erre ott van még mondjuk 60 év.

előzmény: zéel (#15)

végre egy film, ami olyan, mint a magyar címe: értékelhetetlen.
sem az operatőr nem működik, sem a rendezés, sem a történetek, sem a zene, sem a színészek. van bármi ebben a filmben ami miatt megéri végignézni???? (30 percet bírtam)

kb 5 éve nem néztem tvt

Kérlek, nézzétek meg EZT. Tudom h sok a hibája 2,5 éves videóm. Mondjatok róla véleményt.

Szindbád
Tizedes meg a többiek
A tanú
Moszkva tér (lehet érte támadni, szerintem nagyszerű)

2012-09-17 17:36:26 Gone (2007) / Bele a semmibe mokiszin (2) #1

NE hidd el amit a bevezetőben olvasol ("hátborzongatóan izgalmas thriller")!!
unalmas, logikátlan, az egész történeten azt érezni, hogy csak úgy írogatták a forgatókönyvet, de nem dobtak bele sokat. sőt! ami jó lett volna benne, amikor elindul valamerre, akkor jönnek a leglogikátlanabb, legértelmetlenebb dolgok. nincsen semmi megindokolva!!
de mégis, ami a legzavaróbb az egészben: nincsenek tiszta szándékok.

de gyönyörűek a tájak!!

2012-09-16 13:27:57 Doctor Who (1996) / Dr. Who mokiszin (2) #1

az egyik legnagyobb hiba: a sorozat címét nem lehet DR. Who-nak írni, ugyanis a doktor nem a főszereplő titulusa, hanem a neve. persze, az álneve, mert nem tudjuk az igazit, de akkor sem egy tudományos cím!!
senkinek nem ajánlom ezt a filmet! pláne nem azoknak akik szeretik a sorozatot!!
1,5/10

(kicsit OFF, de mégis idetartozik: David Tennant sosem játszott a Mi van doki sorozatban! Te a Doctor Whora gondolsz, aminek magyarra lefordíthatatlan a címe, de mégis meg kellett tegyék, így kapta a hibás - de ez most kivételesen nem a magyar címadók hibája - Ki vagy Doki? címet. megrögzött doctor who rajongóként muszáj volt javítanom :) )

előzmény: Gasz András (#1)

máris elérte, és elképesztően robog a maga 22 szavazatával....
csodálatos film.

előzmény: csabaga (#10)

most néztem meg. hát.... sokan elmondták, hogy piszok jó film. csinálhatnék egy ctrlc-ctrlv varázslatot. az, hogy egy film utolsó 20 percében mindenki néma legyen, de megtartják a feszültséget (sőt!), és csak a narrátor beszél... lehet kevés filmet láttam, de én ilyennel még nem találkoztam.
és az a legszebb benne - ahogy Dió írja az 1. hozzászólásban - "nem egy sebből vérzik az egész". és mégis.... ez a film azt a varázst tudja, hogy így is beránt.

Engem az ilyen témájú filmekkel le lehet venni a lábamról. Ha az ismertetőben olvasom, hogy ilyen témája van, kötelezőnek érzem megnézni. Sajnos sokszor belefutottam nagy csalódásokba.
miután megnéztem egy azóta nagyon kedvencemmé lett filmet kutatni kezdtem az ilyenek után.
Ezt a filmet nem jó körülmények között néztem meg (6 órás busz út...) de ez sem zökkentett ki abból a világból, amibe Ethan Hawke első megszólalása berántott.
Számomra nagyon ikonikus pár képkocka lett az elejéről: fut egy sínpár, majd belefut egy másik, és így mennek tovább. kicsit szájbarágós, kicsit elcsépelt, de az enyém (lett).

trükkösen megcsinált film.
Steve Carell a 80. perc körül érkezik meg. pont abban a pillanatban, amikor már nem tudod nyitva tartani a szemeidet. de ő megjelenik, és ez akkora energia bombát jelent, amivel kibírod a hátralévő 15 percet.

nem tartom helyesnek, hogy csak a "vígjáték" van kiírva a cím alá. persze, vannak benne helyzetkomikumok, de nem röhögsz ezen a filmen. persze egy vígjáték nem feltétlenül csak akkor vígjáték, ha a végére fáj a hasad. de ez több, mint amit a műfaj leírásban látsz.

2012-08-08 20:06:09 Wanderlust (2012) / Hippi túra mokiszin (3) #3

A két előttem szóló után én a középutat képviselem. Nem annyira rossz az élményem, mint xnikixnek, de gyengébbnek tartom a filmet, mint Dió. Vele abban nem értek egyet, hogy Aniston szerintem semmiképp sem lett jó választás. Rudd viszont tényleg nagyon megvan. Kevesebb kritika van benne, mint gondoltam az ismertető alapján, és több jól ülő poén, mint gondoltam a nevek alapján.
Még csak azt sem mondanám, hogy "szódával", mert az sem kell hozzá. Elsőre. Aztán valószínűleg szódával sem.
60%

2012-07-31 19:26:08 Batman (1989) / Batman - A denevérember mokiszin (2) #112

Na, a Téglában nekem spec nagyon tetszett. az vetekedett a Kakukkfészekkel. szerintem. közben meg pontosan értem, hogy miért gondolhatja valaki azt, hogy erőltetett.
Mindenképpen jelentős színész. különben nem lehetne róla beszélni.

előzmény: BonnyJohnny (#111)

2012-07-31 17:29:13 Batman (1989) / Batman - A denevérember mokiszin (2) #110

a Terms of Endearment valóban más és jó. (#96)
Ezt is leírtam, és az pedig 83as film. nemcsak a Kakukkban alkotott! csak abban - szerintem - a legnagyszerűbb.

előzmény: BonnyJohnny (#102)