nygaben

Tapasztalat: 767 film
Kompetencia: 15 film
Súly: 1142
Regisztráció: 2010. december 17. (7 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 12 user

Bemutatkozás

paul thomas anderson filmjeit nagyon bírom

Kedvencek

Rendezők: Danny Boyle, David Fincher, David Lynch, Lars von Trier, Nicolas Winding Refn, Paul Thomas Anderson, Richard Linklater
Színészek: Tom Hardy
Műfajok: akciófilm, dráma, thriller
Korszakok: 1970-es évek, 2000-es évek

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
First Man
Az első ember
4 2018-10-20 3,7
(26)
The Twilight Saga: New Moon
Alkonyat: Újhold
2 2018-10-20 2,3
(649)
Fifty Shades Darker
A sötét ötven árnyalata
2 2018-10-14 1,9
(111)
Fifty Shades Freed
A szabadság ötven árnyalata
2 2018-10-14 1,9
(60)
Twilight
Alkonyat
2 2018-10-14 2,7
(945)
Fifty Shades of Grey
A szürke ötven árnyalata
2 2018-09-29 2,1
(334)
The Holiday
Holiday
4 2018-09-24 3,6
(546)
The Nun
Az apáca
2 2018-09-22 2,4
(56)
Manhattan
 
4 2018-09-12 4,2
(411)
As Good As It Gets
Lesz ez még így se
4 2018-09-10 4,2
(983)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-08-20 09:37:40 Hot Summer Nights (2017) nygaben (4) #2

Timothée Chalamet nagyot játszik benne, az a viccmesélős jelenet hatalmas kedvenc :D. Félelmetes belegondolni, micsoda pályát futhat be még ez a srác. A rendező pedig tehetséges, bár egyelőre kevésbé éreztem nála az egyedi hangot, viszont a Scorsese--Edgar Wright-vonalon abszolút jól el tud lavírozni, úgyhogy kíváncsi vagyok, merre tovább legközelebb. (Ja és még egy Boogie Nights-tisztelgés is belefért, ami külön jólesett :D.)

Nyáron szép komótosan bepótoltam/újranéztem a franchise részeit, de most mégis rendesen el voltam veszve, hogy pl. Michelle Monaghan vagy a mostani főgonosz karakterét épp melyik epizódból kéne ismerni, és utóbbihoz jóformán nem is tudtam már kötni semmi emlékezetes jelenetet. De még így is abszolút élvezhető volt az egész Fallout, sőt: bőven, bőven átlagon felüli akció-és látványfilm, és bár a végéből lehetett volna talán húzni, összességében így is kegyetlen tempót diktál, nem unalmas, és olyan jeleneteket szállít, amik jó ideig egész biztosan a nézővel maradnak. Szintlépés történt az eddigi részekhez képest: a rendezés mesteri (lásd az ugrásjelenetet vagy a mosdós bunyót), és a karakterek talán most működnek a leginkább olajozottan. Cruise hátrébb lépett, Simon Pegg kreténségét sikerült leépíteni, Ving Rhames-re se untam még rá... Cavill is oké. De a pálmát azért az überbrutális Liang Yang ámokfutása vitte :DD. Fura kicsit, hogy Renner most fel se tűnik, másfelől meg aligha fért volna be ennyi szereplő mellé még ő is. Azért egy-egy pillanatban nagyon erősen előjött a The Dark Knight Rises, nem csak a zene miatt. De ez nem rontott az élvezeti értéken, sose baj, ha Nolant ennyire profin sikerül megidézni.

Komoly film, amely úgy szól a drogról, hogy valójában nem is a drogról szól. Tombol a vietnámi háború, Nixon dirigál, pörögnek a kaszinók, megy a dőzs, a rendőrség meg tehetetlenségében/kompetencia híján démonizálja a drogokat... persze, hogy a totálisan benyomott Duke és Dr. Gonzo képes belesimulni az őket körülvevő mindennapi tébolyba; persze, hogy jóformán alig van következménye, micsoda állapotban vannak legtöbbször. Bármit megtehetnek -- hiszen bármennyire is képmutató a világ, a Nixon-korszak Amerikájában a józanság és a sokszor hangoztatott amerikai álom egyet jelent az őrülettel (érdekes lehet összevetni a filmet pl. Paul Thomas Anderson Beépített hibájával, amiben szintén erős ez a fajta tapasztalat). Ettől lesz ez több egy szimpla drogos agymenéstől. Szerintem a drogfogyasztást se feltétlen propagálja: rengeteg jelenetben kijön az állat a két főhősből, pusztán annyi a szerencséjük, hogy különféle módon kerülnek a szerek hatása alá, és így az egyik mindig lesz annyira józan, hogy "figyeljen" a másikra, mielőtt akárkit is agyonlőhetnének :D. Szóval nálam nem rossz film ez. Számomra Gilliam rendezése viszont sajnos hamar unalmassá vált: dacára annak, hogy minden víziójával az előzőre tromfolt rá, stílusát egysíkúnak, laposnak éreztem. A zárás azért okos, finom. Kicsit mindenesetre kíváncsi vagyok, pl. Lynch mit kezdett volna ezzel :).

2018-02-04 17:36:05 Beyond the Black Rainbow (2010) nygaben (2) #6

Kevés filmnél szoktam úgy érezni, hogy felesleges volt elkészíteni, de ennél nagyon. Nem a sztorit hiányolom, inkább az egyediséget, azt a karizmát, ami egy alkotást emlékezetessé tesz, akár a színészi játék, a rendezés, az operatőri munka, bármi. Itt nagyon nehezen tudnék bármi pozitívumot felhozni... igen, van valamicske atmoszféra, ami jobbára az iszonyat kihagyásos elbeszélésmódból épül fel -- utóbbival nem lenne bajom, de annyira kevés kapaszkodót kínál, hogy minden hatásosnak/filozofikusnak szánt kép, tehát gyakorlatilag a teljes játékidő csak átgondolatlan benyomásként csapódik le. A rendezés is vontatott, unalmas... steril, lelketlen, számomra érdektelen mozi ez, amelynek rendezője egyszerre akar Kubrick/Tarkovszkij/Lynch lenni, de látványosan híján van annak a plusznak, amitől más lenne ez a film, mint egy 110 perces masszív ötlettelenség, egy feleslegesen hosszúra nyújtott filmklip. Talán valamilyen trauma feldolgozását láttam az alkotó részéről -- ebben az esetben remélem, sikerült felgyógyulnia, de kérem, hogy terápiás jelleggel, pusztán önmagának ne csináljon filmet.

Csodálkozom, hogy ennyire kevesen látták, abszolút rendben van, a Tangerine Dream zenéje baromi menő, és Brickman se rossz rendező (kár, hogy ezen kívül sok minden mást nem csinált...). Vagány kis film ez, a sztorija nem valami eget rengető, de a hangulat viszi a hátán az egészet. Éljenek a nyolcvanas évek :).

2017-12-22 10:25:14 It (2017) / Az nygaben (4) #79

... érdekes egyébként, hogy épp az merül fel kritikaként, hogy ez a film lopja a Stranger Thingst, miközben már annak a sorozatnak sincs jóformán egyetlen eredeti pillanata se, egy gigantikus tisztelgés az egész a 80-as évek horrorjai/kalandfilmjei felé -- elég meggyőző módon amúgy :D. Mondjuk az is igaz, hogy én az ilyesmit életem végéig tudnám nézni, annyira közel állnak hozzám ezek.

ezt a Luke-os dolgot remekül összefoglalta valaki redditen :D
Luke: "If you strike me down, I will (presumably) be seeing you as a force ghost" (Kylo strikes him down) Luke: "Haha! I wasn't here all along! See you around kid" (in person) (Luke dies anyways)!

előzmény: Tenebra (#153)

2017-12-12 22:44:10 Wonder Woman (2017) nygaben (3) #50

Hát igen, szó ami szó, az amazonos világ bizony elég gyászos volt :DD, ilyesféle párbeszédekkel:
– It looks very good. – Very good. – How is she doing? – She's good. – Keep working with her. – I will.
https://www.youtube.com/watch?v=UHaRbkc0a3s

előzmény: unfamous (#49)

Az pozitív, hogy végre nem valami üresen csillogó-villogó, komolytalan függetlenfilmet kaptam, a rendezés se rossz, csak kevesellem a forgatókönyv mögötti koncepciót és fura volt a műfajváltás is a vége felé. Melanie Lynskey játéka viszont még így visszafogottságában is erős, nekem ő most nagy felfedezés volt.

Sandler tényleg jó, Ben Stillert viszont már nem tudtam semennyire se komolyan venni. Jó kis film ez amúgy, ugyan néha kicsit megbicsaklik, túl sok a duma, de azért megvannak a maga pillanatai... bár úgy rémlik, Wes Anderson a Tenenbaumnál kicsit jobban csinálta :).

Összes komment...