nygaben

Tapasztalat: 677 film
Kompetencia: 11 film
Súly: 952
Regisztráció: 2010. december 17. (6 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 11 user

Bemutatkozás

paul thomas anderson filmjeit nagyon bírom

Kedvencek

Rendezők: Danny Boyle, David Fincher, David Lynch, Lars von Trier, Nicolas Winding Refn, Paul Thomas Anderson, Richard Linklater
Színészek: Tom Hardy
Műfajok: akciófilm, dráma, thriller
Korszakok: 1970-es évek, 2000-es évek

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Ghost in the Shell
Páncélba zárt szellem
3 2017-08-12 3,1
(227)
Alien: Covenant
 
3 2017-08-09 2,8
(268)
Superbad
Superbad, avagy miért ciki a szex?
4 2017-07-18 3,4
(455)
Spider-Man: Homecoming
Pókember: Hazatérés
4 2017-07-16 3,9
(127)
Rings
Körök
2 2017-07-05 1,9
(39)
The Big Sleep
Hosszú álom
4 2017-07-05 4,3
(220)
Twin Peaks: Fire Walk with Me
Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!
5 2017-07-01 3,6
(398)
Kong: Skull Island
Kong: Koponya-sziget
4 2017-06-16 3,3
(283)
John Wick: Chapter 2
John Wick: 2. felvonás
4 2017-06-06 3,4
(220)
Get Out
Tűnj el!
3 2017-05-18 3,9
(247)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

... és mindennek tetejében az a Pink Room-jelenet.. édes istenem :). Lynch elképesztő zseni, ezzel a filmjével se vallott szégyent :).

2017-04-29 22:32:00 Weiner (2016) nygaben (4) #2

Jó kis film, sokszor meg tudott lepni egy-egy fordulatával (nem ismertem a sztorit), végül is az élet a legjobb forgatókönyvíró. Nehezen tudok kiigazodni Weineren... egy számító idealista és egy igazi lúzer, aki megy a saját feje után, aztán meg nem győzi feldolgozni a következményeket :D. Mindenkinek ajánlom, egy nem mindennapi történet feldolgozása ez a doku, egy nem mindennapi főszereplővel. Azt hinnéd, hogy játékfilm, de a bejátszott híradórészletek világossá teszik, hogy mindez megtörtént nem is olyan régen. (Az pedig sokat elárul a közéletről, hogy Weiner programjából alig ismerünk meg valamit. Fogalmam sincs, hogy ért-e ahhoz, amiről beszél, jók-e a politikai elképzelései. Persze nem erről szólt most a dolog, de ez azért elgondolkodtató.)

2017-03-30 22:16:51 Tiszta szívvel (2016) nygaben (4) #12

fuhh, Thuróczy tényleg milyen jó... hatalmas gratuláció neki, és persze a másik két főszereplő srácnak, baromi jól játszik itt mindenki.

2017-03-17 22:35:45 La haine (1995) / A gyűlölet nygaben (5) #38

huh, pár éve láttam először, ma néztem újra, nagyon megfogott most is. Főleg az utolsó perc... szinte a semmiből jön, de persze mégis remekül illeszkedik az előzményekbe, és végül így válik teljessé az egész film. Még ha a történet pár helyen ki is zökkentett a nehézkes dramaturgiával, nem tudok nem ötöst adni rá, borzasztó fontos alkotás.

Az elején tartottam attól, hogy ez is csak egy újabb olyan film lesz, ahol a nagydumás főszereplő a legkevésbé se vicces, cserébe borzasztóan idegesítő. De hamar be kellett látnom, hogy a karakterek itt nagyon is élőek, a történet is szépen alakul, egy percig se unalmas, és ami a legfontosabb, hogy a kamaszkor az tényleg valahogy úgy szokott történni, mint ebben a másfél órában. A befejezés sajna nem a legjobb, főleg az előzményekhez képest, de így is érdemes megnézni, remek film.

2017-02-28 09:53:54 [Giallo] nygaben #51

én amúgy meglepődtem, hogy ennyien eljöttek, legalábbis kevesebb emberre számítottam :D. Amúgy a film az újranézés próbáját is kiállta, nagyon magas szinten összerakott, átgondolt cucc, remek rendezéssel, zenével és fényképezéssel, aminek mégis minden pillanatában ott van az öncélúság lehetősége -- egy-egy jeleneten simán látszik, hogy kb. csak azért került bele, mert akkor jó ötletnek tűnt (pl. mikor az újságíró kitáncol az ajtón :DD). Egyik ismerősöm most látta először, és őt is abszolút megfogta, és bár nem láttam eddig sok giallót, de szerintem ez egy remek belépő a műfajba. A filmklub létrehozásáért pedig nagy pacsi, ha lesz időm, tuti elmegyek a többire is :)).

Ez tényleg egy átlagon felüli giallo, sokkal jobban tetszett, mint a Solange vagy a Tenebrae, és főleg az utolsó 25 perc az, ami emlékezetessé teszi. Mintha Lado a vége felé magára talált volna, sokáig untam a sztorit, annak ellenére, hogy tényleg nem az a szokványos bőrkesztyűs gyilkolászás ment. Mindenesetre a rendező egy ponton valahogy elkezdte szállítani a jobbnál jobb beállításokat, és végül eljutott addig az őrült és felkavaró (dupla-)befejezésig. Olyan hatalmas hatást sajna váltott ki belőlem (lehet, hogy nem tudtam túlzottan ráhangolódni), de mesterien keverte ki a hangulatot. A műfaj rajongóinak nagyon ajánlott, és külön köszönöm necksprainnek a közreműködését :)).

2017-02-25 16:18:54 Dead & Buried (1981) nygaben (3) #1

Hát nem egy nagy valami, az eleje szokatlanul hangulatos, aztán hamar középszerű lesz. A maszkok remekek, James Farentino se játszik rosszul, és akad pár olyan jelenet, ami a frászt hozta rám, de összességében nem igazán tudott lekötni.

Hogy ennek a filmnek micsoda fekete humora van... a főhős egyrészt jólelkű, törődő fickó, aki viszont a trauma miatt képtelen kifejezni az érzelmeit, képtelen kommunikálni a családjával. Egy-egy félbemaradt mozdulatával vagy elmotyogott mondattal tudja csak jelezni, hogy mennyit jelent neki a másik. Ez eredményez olyan zseniálisan morbid jeleneteket, mint mikor
a fiatal srác pánikrohamot kap, és Lee azt mondja neki, hogy rohadtul menni kéne a kórházba, ha egy fagyasztott csirkétől ennyire összeomlik :DD. Jaj, és amikor betöri az ajtót.... miközben a srácnak leesik, hogy meghalt a fater, elképesztő.
és a találkozásnál... ennél durvább melodráma a világon kevés van
ebédre hívja az exe, aztán összeomlik a nő, vinnyog, Lee nem tud az egésszel semmit se kezdeni, a nő megkérdi, hogy "akkor nem ebédelhetünk?" és aztán azt mondja neki, hogy "szeretlek", ezt ép ésszel felfogni se lehet. Az álomjelenetre a végén már szerintem nem is nagyon lehet mit mondani.

A rendezés is remek ezekkel a negatív terekkel. Biztos, hogy nem utoljára láttam, nem kizárt, hogy fel fog javulni idővel az osztályzat. De amúgy mindenkinek ajánlom, látni kell.

arról nem is beszélve, hogy ha jól emlékszem,
Gyllenhaal írókaraktere elég ironikusan áll hozzá a saját sztorijához is, legalábbis a regénybeli fickó nem tudja véghezvinni a tökéletes bosszút, nekem az utolsó jeleneteiben - bár nagyon tragikus a története - szerencsétlennek tűnt, és hát ugye saját magával is végez. Szóval ha ezt a regénybeli főhőst kicsit rokonítjuk az íróval, akit otthagyott a párja, akkor a történetnek van egy ilyen önironikus végkicsengése, hogy oké, ahogy a hősöm kinyírta a szemétládákat, úgy én is kilábaltam a szakításból, de persze egy-egy ilyen kicsinyes bosszúval (hogy pl. nem megyek el a vacsorára) magammal is végzek :D. Lehet, hogy ez már túlértelmezés, de nekem vmi ilyesmi jött le.

előzmény: Rorschach (#27)

Összes komment...