Regisztráció: 2010. december 13. (12 év, 11 hónap)
Kedvencek
Rendezők: Charlie Kaufman, David Cronenberg, David Lynch, Michael Haneke, Miyazaki Hayao, Stanley Kubrick
Műfajok: dráma, fantasy, horror, sci-fi
Nem:
Zoolander Zoolander, a trendkívüli |
3 | 2023-08-12 | 2,9 (543) |
Election Gimiboszi |
4 | 2023-08-09 | 3,2 (198) |
A Banshees nullázása nem azért fájó, mert 0/9, hanem mert szerintem ők voltak a másodikak a legjobb film kategóriában. Általában a második helyezett kap legalább 1 vigaszdíjat. Nagy pechük volt, hogy ugyanazokban a kategóriákban voltak erősek, ahol az Everything Everywhere tarolt (film, férfi mellékszereplő, női mellékszereplő, eredeti forgatókönyv).
előzmény: BonnyJohnny (#11828)
Ezzel legalább kiderült, hogy az Oscaron még mindig lehetséges a nagy tarolás. Az elmúlt években azt hangoztatták, hogy az Akadémia megváltozott és a Titanic / Ben-Hur / Gyűrűk ura rekordja utolérhetetlen. Most kiderült, hogy Akadémia nem változott, egyszerűen nem olyan filmek jelentek meg az elmúlt évtizedben, amelyek képesek ilyen rekordokra. Csak a megfelelő film kell ahhoz, hogy az Akadémia gondolkodás nélkül odadobjon nekik minden megnyerhető díjat.
Everything Everywhere All at Once
Az Oscar történetének első filmje, ami legjobb film, rendezés, forgatókönyv és három színész díjat nyert.
Az All Quiet elbukta a legjobb adaptált forgatókönyvet és ezzel valószínűleg végleg eldőlt a legjobb film. Nagyon fura lenne, ha a német film rendezés és/vagy forgatókönyv díjak nélkül vinné el a fődíjat.
Na, ez kezd nagyon érdekes lenni, az All Quiet tényleg komoly kihívója lehet az Everything Everywherenek. Minden azon múlik, hogy mi lesz az adaptált forgatókönyv Oscarral, mert ha azt is megnyeri a német film...
Brandon Fraser esélyei jelentősen növekednek ezzel a legjobb smink díjjal.
Ebből hatalmas tarolás lesz.
Nem értettem, hogy miért van nekünk egy órával előbbre rakva az Oscar, mint amikor kellene lennie az amerikai időpontokhoz képest, aztán rájöttem, hogy Amerikában pont ezen a hétvégén váltanak nyári időzónákba, két héttel Európa előtt.
Szóval idén egy órával korábban kezdődik a gála Magyarországon, nem a szokásoskor (hajnali 2), hanem hajnali 1-kor.
Szerintem is csak átveszik a képet Amerikából. Az HBO ugyanezt csinálta a 2010-es évek elején, élő adás kommentár nélkül, nulla körítéssel.
előzmény: ChrisAdam (#11794)
Én mindenesetre elég magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy McDonagh egyszer meg fogja kapni a forgatókönyv Oscarját. Kicsit emlékeztet Kenneth Lonerganre. Egyszerűen túl nagy név McDonagh ahhoz mind filmes, mind színházi körökben, hogy örökre forgatókönyv Oscar-díj nélkül maradjon. Csak akkor nem fog nyerni, ha inkább színdarabok írására fog fokuszálni a filmek helyett.