Súly: 1924
Regisztráció: 2010. november 10. (10 év, 3 hónap)
Nem:
Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) |
4 | 2021-02-07 | 3,9 (267) |
The Dig Ásatás |
3 | 2021-02-01 | 3,8 (46) |
Nem akarom bántani a filmet,véletlenül pont tegnap este néztem meg, és nálam egy gyenge négyes volt, a közepestől a kiváló operatőri munka, illetve tulajdonképpen a rendezés mentette meg. 4 Oscar díj mellett viszont saját magamon töprengtem el, talán nem véletlenül nézek egyre kevesebb filmet... A nagy meglepetéseket emlegetve, hát én általában nem vagyok az az ember aki kitalálja a sztorit előre, sőt, legtöbb esetben direkt nem is akarom, de ezúttal az egyetlen meglepő momentum számomra talán az volt, amikor a srácot lecsapják a kővel a pincében. De onnantól nyilvánvaló volt, hogy most koreai módra átváltunk egy vérengzős részre. A házvezető néni, meg a család visszafordulása, hát, számomra ezek nem tartoztak a nagy twist kategóriába. De az idei Oscar összességében már a jelölteket tekintve is valahogy nekem olyan béna kacsa volt, nem is abból a szempontból hogy a legtöbb díjazottnál tudnék jobbat mondani, mert ez nem igaz, hanem inkább az a csalódás hogy ezek a díjazottak tényleg a legjobbak lehettek idén.
Na végre, pont egy ilyen kommentre vártam, mert nem alszom nyugodtan amióta berántottam ötösre.
előzmény: Ugor (#104)
Nem. Az én véleményem egy szubjektív igazság.
előzmény: Olórin (#51)
Adok rá egy protesztötöst, bár inkább erős négyesnek érzem, mert rettenetesen túlzásnak érzem azt az össztüzet amit kap a film akár itt is, akár világszerte. Nem is akarnék igazán részletekbe belemenni, mert logikailag bele tudnék kötni öt percenként, de ez igaz az eredeti trilógiára is. De sokat változott a világ, azt biztos. #régenmindenjobbvolt, de tuti hogy nem a filmek, hanem leginkább az, hogy az emberek még tudták élvezni őket, mára meg hétmilliárd kritikus világa lettünk. Én hálás vagyok hogy tudtam hagyni a filmet mesélni, tényleg rossz lehet, ha az ember elvárásait képtelen teljesíteni valami amit pedig görcsösen szeretne, hogy teljesítse. Valahol átérzem, évente már én is alig osztok ki egy-két ötöst, és most meglepődve tapasztalom, hogy elő bír bújni belőlem a fanboy. Bárcsak sokszor történne ilyen, mert az ilyen élmény miatt érdemes moziba járni. És felkelek a székből, tényleg meghatottan, szétcsavarva, és akkor kezdődik a hátam mögött a k*rvaanyázás meg az ezdefosvolt,huhh. Üdv a valóvilágban.
Teljesen vállalható kis tini-kalandfilm, én, mint ősi Dóra-rajongó abszolút jól szórakoztam.
Combos kis spoilerek.
előzmény: w.e.g.a. (#7)
Totális, punnyadt középszer minden téren.
Pont ezért jobb film, vagy inkább azonosulhatóbb karakterrel operál például a Taxisofőr vagy most így hirtelen az Összeomlás. De fel lehet hozni szerintem 20 másik példát is, ahol a főshősnél betelik a pohár és megindul, viszont nem eleve egy ketyós kötöznivaló, mentálisan rottyon lévő bolond. Ez a fő probléma ezzel a filmmel szerintem is, hogy nem azonosulható, és olyan mélyről indítja Arthurt hogy nem is igazi, vagy inkább nem túl nagyívű karakter-fejlődés amit bemutat.
előzmény: pelu (#110)
Abszolút egyetértek ezzel a karakterelemzéssel. Nekem is ez a fő gondom a filmmel, ha valamiért lepusztítom majd 4-esre az osztályzatom az újranézés után, az pont emiatt lesz, egyelőre az elemi erő amivel letaglózott a film, még ötösön tartja.
előzmény: caulfield (#89)
Szerintem teljesen korrekt kis tinihorror ahhoz képest hogy csak rosszat hallottam felőle.