miraculum

Tapasztalat: 1324 film
Kompetencia: 32 film
Súly: 2124
Regisztráció: 2010. november 10. (7 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1978
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Jigsaw
Fűrész: Újra játékban
3 2018-01-13 2,3
(61)
The 'Star Wars' Holiday Special
 
1 2018-01-10 1,4
(73)
Blade Runner 2049
Szárnyas fejvadász 2049
4 2018-01-03 4,1
(359)
Paterson
 
5 2018-01-02 4,1
(200)
It
Az
4 2017-12-30 3,7
(358)
Star Wars: The Last Jedi
Star Wars: Az utolsó Jedik
4 2017-12-20 3,5
(397)
Valerian and the City of a Thousand Planets
Valerian és az ezer bolygó városa
2 2017-12-14 3,0
(232)
Dunkirk
 
4 2017-12-12 3,8
(472)
Snow White and the Seven Dwarfs
Hófehérke és a hét törpe
4 2017-12-10 4,3
(633)
Pinocchio
Pinokkió
4 2017-12-10 3,9
(376)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-01-17 21:34:57 [Vapiti 2017] miraculum #26

Jobb év volt ez most, mint az előző, de érdekes módon, bár jobb filmeket láttam, de az alakításokban viszont kevesebb átütő erejűt éreztem.

Arany:

Testről és lélekről
mother!
Paterson

Női ezüst:
Jennifer Lawrence - mother!
Borbély Alexandra - Testről és lélekről
Noomi Rapace - Hét nővér

Férfi ezüst:
Adam Driver - Paterson
Rudolf Péter - 1945
James McAvoy - Split

Teljesen korrekt, szórakoztató kínzós-ordítós-popcorn-mozi. Számomra az egész sorozat egyenletes színvonalat hozott, kivéve a pocsék utolsó részt, amelynek a képi világa botrányos lett a 3d miatt. Nyilván nem érdekelne évente/kétévente, de hétévente simán belefér egy újabb felvonás. Ahogy látom, tízmillára hozott százat világszerte, szóval valószínűleg újra sűrűbben találkozhatunk ezzel a vidám-szadista szériával, amelyet, vessetek meg, de még mindig jobban várok mint az Insidious/Conjuring/Annabelle-féle vonulatot.

Igaz, tényleg nem ott volt, viszont most akkor muszáj lesz megkeresnem hogy hol láttam már ezt. :)

előzmény: Rorschach (#113)

Minden pozitívuma mellett én a virtuális szerelem-vonalat egy ronda 'Her' ripoffnak éreztem. Az más kérdés hogy az honnan van lopva, de itt gyakorlatilag az 'ágyjelenet' az egy az egyben át van emelve onnan.

2017-12-30 22:41:29 It (2017) / Az miraculum (4) #84

Jó lett! Van kémia a szereplők között, jól működik a lúzerek bandája, ez pedig a casting és a rendező érdeme. Igazából ez egy tinidráma, sok horror-elemmel megtűzdelve. A karakterek kiválóan lettek megformálva, pedig gyakorlatilag alig tudunk meg róluk valamit, és mégis életre kelnek. A fényképezés, a hangeffektek, a vágás, mind-mind nagyon jól lett megvalósítva, az atmoszféra behúz. Ötöst sajnos nem tudok adni, mert a sok rohangálás és ijesztegetés annyira nem mozgat meg bennem dolgokat, a személyes drámák bővebb kibontásával jobban hajlottam volna a kitűnő felé. Mindemellett várós a második rész is!

Én csak körülbelül 50 percig jutottam, de sajnos annyira nem érdekelt az egész hogy hagytam, hadd menjen. A látványról viszont vastagon megvan a véleményem, ilyen giccses ordenáré ízléstelenséget a Flash Gordon óta nem láttam, ehhez képest a Wachowskiék Speed Racere egy visszafogott fekete-fehér kamaradráma.

Második nézésre stabilizálódott a négyesem, rosszabbra emlékeztem, de így két év után már kezd megszépülni. A Baljós árnyaknál sokkal jobb, és most hogy az Utolsó Jedit is láttam, azt kell mondjam az új trilógia jobb eddig mint az EP. I-II. Picit most mégis megnyugodtam, Abrams nem fogja elrontani a befejező részt.

Ha egy mai film úgy végződne, hogy Palpatine császárt, aki megölte Darth Plagueist majd évtizedeken keresztül egy rendkívül agyafúrt cselszövést végrehajtva egy ócska nabooi szenátorból egyeduralkodóvá küzdötte fel magát, miközben az egész Jedi-rendet a földdel tette egyenlővé valamint egy gigászi hadsereget és szuper bolygópusztító fegyvereket kifejlesztve tette betonbiztossá a hatalmát, egy béna kacsaként fetrengő Darth Vader ledob a trónterem kellős közepén tátongó kilométeres szellőzőaknába, miközben ő azt sem mondja hogy fapapucs, a moziból kijövő rajongók televernék karókkal az értékeléseket, és a harmadik héten már nem menne senki moziba, valamint 4,3 helyett 3,5 körül állna itt az értékelése maximum. És ez még csak egy momentum volt csak. Változnak az idők, na.

Nem akarom túlragozni, mert van itt (is) mindenféle vélemény pro és kontra is. Én félve ültem be, de elég meggyőző volt. Klasszisokkal jobbnak gondolom mint a hetedik részt, és sajnálom hogy nem ezzel a szemlélettel kezdtek bele az új részek elmesélésébe, de bízok majd a következő trilógiában Johnson kezében. Illetve még nem mondanék le a kilencedik részről sem, ugyan Abramstől sírhatnékom támad, de bízom benne hogy a nagy dolgok már eldőltek a fejekben és csak korrekten le kell vezérelni a végjátékot. Ötöst nem tudok adni, sajnos ahhoz már túl öregnek érzem magam, és egy ilyen kalandfilm annyira már nem tud meglepni, de egy kövér négyest megérnek a látottak. Jó volt látni, hogy ez a rendezői vízió megfelel az enyémnek az Erő mibenlétét és filozófiáját illetően, és azt a szemtelen bátorságot is amivel egy csomó dolog kapcsán mert váratlan dolgokat meghúzni. A játékidőt nem tartom hosszúnak, sőt még húsz percnyi kommunikáció a karakterek közt bőven belefért volna.

2017-12-13 15:55:12 Dunkirk (2017) miraculum (4) #76

Hajjaj. Szóval ez egy kiválóan megkomponált és levezényelt film, amelyen érezni hogy a legkomolyabb szakemberek dolgoztak és mindent precízen megterveztek, kigondoltak és kiviteleztek, csak mondani nem akarnak vele semmit. Szeretem Nolant, de leginkább mint történetmesélőt, a probléma, hogy semmi de semmi közölnivalója nincs a világgal, egy világszínvonalú iparos, aki szórakoztatni akar a legmagasabb színvonalon, de nem akar ezenkívül adni sem magából sem a gondolataiból sem a világképéből pedig én ezt (is) várnám egy művésztől. A fő gond, hogy ezúttal még a történetmesélést is minimálra vette, noha ez lenne a legnagyobb erőssége. Szóval egy kicsit csalódott vagyok, nem túlzottan, mert körülbelül sejtettem, hogy ez lesz a helyzet ezzel a filmmel, de kár, hogy ezúttal Nolan valahogy saját magát kötötte gúzsba. Technikai díjakra benevezhet, de semmi többet nem érdemel ez a film. Nem adok rá közepest, mert a szakmai tudása olyan magas Nolannek, hogy a kisujjából is kiráz egy jó filmet, de sajnálom hogy ezúttal ennyivel meg is elégedett.

Összes komment...