miraculum

Tapasztalat: 1438 film
Kompetencia: 18 film
Súly: 1888
Regisztráció: 2010. november 10. (8 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1978
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Ad Astra
Ad Astra - Út a csillagokba
4 2019-09-21 3,5
(44)
Rocketman
 
4 2019-09-14 3,6
(94)
Dark Phoenix
X-Men: Sötét Főnix
3 2019-09-13 2,7
(128)
The Beach Bum
Túltolva
2 2019-09-11 2,8
(37)
Arctic
Sarkvidék
3 2019-09-07 3,6
(117)
Coco
 
4 2019-08-30 4,3
(326)
Clerks.
Shop-stop
5 2019-08-30 4,2
(859)
Once Upon a Time in... Hollywood
Volt egyszer egy... Hollywood
5 2019-08-28 4,3
(326)
Non c'è due senza quattro
Nincs kettő négy nélkül
3 2019-08-11 4,1
(725)
Chi trova un amico, trova un tesoro
Kincs, ami nincs
3 2019-08-11 4,2
(884)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nálam ez most csak egy gyenge négyes, talán majd újranézve... nem is tudom. Szerintem azzal nem vállalok nagy kockázatot, ha kijelentem, hogy azok a klasszikusok amelyeket a film kapcsán emlegetni szoktak (Apokalipszis, Űrodüsszea, Solaris, netán Interstellar) nincsenek azonos súlycsoportban ezzel a filmmel. Összességében nekem inkább az amerikai Solaris jutott eszembe, ami nem túl jó hír, bár nem is feltétlenül rossz. A legnagyobb problémája, hogy nem találok benne igazi mélységet, a folyamatos monologizálást, mint eszközt alapvetően kedvelném, de itt egy idő után egyszerűen nem működik. Egy roadmovieban, mint ahogy szerkezetileg tulajdonképpen ez is az, a szereplő utazása során személyiségváltozáson megy keresztül, ez itt teljesen kimarad, ebből a szempontból például kifejezetten rossz ötlet az Apokalipszist idecitálni példaként, mert ebből a szempontból az klasszisokkal jobban teljesít. Az a baj, hogy a film hangulata olyan, mint a főszereplő karaktere, alapvetően kiábrándult, kedvetlen, csalódott, és ez nem is változik a film alatt sem, sőt, mire vége a filmnek, én magam is az lettem. Tagadhatatlan viszont hogy technikailag jó a film, és az atmoszférát nagyon keményen megteremti, kár hogy ezzel igazából nem kezd annyit, amennyire lehetőség lett volna. Még utoljára egy random zavaró dolog jutott eszembe: a film legerősebb mondatait TLJ mintegy csípőből veti oda, annyira előkészítetlenül, hogy mire eljutnánk addig hogy fel is fogjuk hogy mennyire fájhat amit mond, addigra már tovább is léptünk szinte a szituáción. Összességében megvolt a filmben az ambíció, hogy klasszikus legyen, de csak egy közepesnél kicsit jobb meditatív-filozofálni próbáló mozit kaptunk, és ez biztos hogy nem Brad Pitten múlt.

Ez egy kiváló film, és újra sikerült tovább építenie az életművét QT-nek. Nyugisabb, bölcsebb, szentimentálisabb, szeretnivalóbb mint valaha, a színészei pedig minden egyes karakternél lubickolnak a lehetőségben. Nem tudtam mire számítsak, kicsit féltem tőle, de engem megvett.

2019-07-21 18:30:08 Yesterday (2019) miraculum (4) #13

Nagyon jól sikerült mozi, jókor is talált meg, majdnem ötöst adtam neki, de még várok amíg újra nem nézem párszor. Danny Boyle-ban nem tudok igazán csalódni, felültetett a hullámvasútra most is.

2019-05-20 22:46:36 [Tévésorozatok] miraculum #3601

A vicces, hogy végig szidtam az egész évadot, talán a második részt kivéve, de azt kell mondjam, a lezárás tetszett. Sajnálom, hogy nem jutott két évad ennyi cselekményre, mindenki megérdemelte volna, és a hibák jelentős része is talán-talán... elkerülhető lett volna vele.

2019-05-07 20:48:41 [Tévésorozatok] miraculum #3537

Hú, és a Bronn-os jelenet is csak most jut eszembe, na az tényleg gagyi, kínos volt.

2019-05-07 20:46:24 [Tévésorozatok] miraculum #3536

Bár ne legyen igazam, de a végén az lesz a hatalmas csavar, amitől le kéne esni az állunknak hogy Daenerys helyett Havas Jon lesz a király, és ennyi, kész, ahogy végiggondolom az elmúlt két évadot, egyszerűen ezekben az írókban nincs több ötlet. Nagy lett volna, ha a Gendry-Arya vonalat továbbfonják, de már nincs ember sem Vaerysen kívól aki hátulról kavarhatná a szálakat és emberek fülébe pusmoghatna, ehelyett két marék szotyiért kivették Gendry szálát a sztoriból (persze a maga nemében cool volt ez a gesztus, és örültem is neki), Aryának meg annyi a nagy csattanó, hogy megöli Cerseit. A másik meg, ha már beleraktak konkrét jelenetet a hatodik évadban ami arra utal hogy Kisujj kibújt a felelősségre vonás elől és bújkál valahol, akkor joggal remélhettem, hogy ebből valami még lesz, de nem, úgy tűnik, esze ágában sincs senkinek sem ezzel a szállal sem foglalkozni. Sansa sem fog már szerintem semmit csinálni, csak kötöget két részen keresztül Deresben.

2019-05-01 07:43:07 [Tévésorozatok] miraculum #3499

Gondolom az éjkirály is egy Targaryen, de az is lehet már, hogy azértmertcsak és sose tudjuk meg a választ erre sem.

előzmény: szmark (#3498)

2019-04-30 17:44:31 [Tévésorozatok] miraculum #3495

Még mindig GoT, félig lecsillapodva.
Félreértés ne essék, ez egy nagyon szépen összerakott és megrendezett rész volt, nem unatkoztam közben egy másodpercig sem. De amikor kiderült, hogy ennyi volt, azt mondtam, elmentek ti... A problémáim:
1. Ahogy már volt szó róla, plot armor, nevetséges szintre emelve. Illetve eddig is már vicc kategória volt, de most különösen fájdalmas, mert most sem mertek meghúzni két B kategóriás és pár C kategóriás halálnál többet, miközben az élőhalottak totál szétverték és izzé-porrá zúzták Derest, és senki és semmi nem tudott előttük megállni. Ha levágják a szereplők felét végre, senki nem szólt volna egy fél szót sem, sőt, ez lett volna az életszerű. De nem, Brienne-en már a tizedik percben három élőhalott őrjöngött, a végén kutya baja, Sam egy vicc kategória hogy miért nem halt meg az első percben ahogy átjöttek a falon, a többieket kár is végigvenni. A kriptában nulla halott, holott egy szűk helyre bezárva indult az őrjöngés, és nincs ismert vesztesége a történetnek.
2. A 'csavar' az, hogy Arya előugrik és nyissz neked, Éjkirály. Hát bravo. Tíz fölötti olyan folyamatban lévő történetszál van, ami ennél jobban meg volt ágyazva és csavarosabb lett volna (ismétlem itt is, ezek zökkenőmentesen beilleszthetőek lettek volna) és látom magam előtt az írókat, amin ezen elmélkednek, hogy na melyik legyen a sok közül, á, hagyjad, Arya majd előugrik és kész, aha, jó lesz így, haladjunk. Anyád. Melisandre tulajdonképp miért jött? Hogy közölje Aryával, hogy hajrá?
3. Fú, a 'taktika' is nagyon zavart, meg ahogy szenvedtek a sárkányokkal, de ez a szál annyira nem is fontos dramaturgiailag, hagyjuk. Dothrakiak is biztos lemészároltatják magukat az utolsó szálig fenn éjszakon, zombik ellen, csak azért mert a sárkányok anyja kegyeskedik azt parancsolni. Ráadásul hajrá, roham bele a nagy semmibe, puff, vége a Dothraki nép történetének.
4. Bran tényleg jót mozizott, de mi az ördögnek? Ez a vargolás ez mire jó, hogy páholyból lássa a meccset fentről? Rettenetesen hasznavehetetlen ez a szál is, miközben lehetőségek milliárdjai mennek veszendőbe.
5. Még annak, aki meghalt, annak is képtelenek egy tisztességes hősi halált írni. Theon végre megnemesülhet, megveregetik a vállát, hogy jó ember vagy, aztán 100 az egy ellen azt választja, hogy nekirohan az Éjkirálynak, mint vak az ajtófélfának. Ez nem hősies volt, hanem szánalmas.


És igaz, van még három nagyon hosszú rész, de az elmúlt évadból is kiindulva, abszolút nem látom a sorozatban annak a lehetőségét, hogy tényleg meg fog lepni, pedig annyi, de annyi módja és felépített szála és lehetősége lenne rá, de úgy tűnik mintha rendre a lehető legbutább verziók jönnének be. Ezért vagyok dühös is, mert ha valaki hülye, akkor ez van, az nem bosszant fel, de a gólvonalig elcipelni a labdát, és ott átesni rajta, na az dühítő.

2019-04-29 22:37:18 [Tévésorozatok] miraculum #3487

GoT : Na, a múlt heti rész jó volt, ez megóriási csalódás, parasztvakítás, ostobaságok egymás hegyén-hátán, siralmas. Nem tudom, hogy fognak ebből jól kijönni, illetve sok fan theory van, amik nem vesztették még érvényüket, de nagyon félek attól, hogy szimpla, kőbuta lezárások fognak jönni.

2019-04-28 23:38:49 [Tévésorozatok] miraculum #3472

Totál egyetértek. Most nézem újra az első évadot, és úgy tűnik, mintha minden meg lenne ennek alapozva. De ahogy én gondolom, Gendry nem fattyú, hanem Robert és Cersei első és utolsó közös gyermeke, akit elvitt a láz még csecsemőként. Gendry nem emlékszik az anyjára, csak arra, hogy sokat énekelt és sárga haja volt. Szerintem valakik nagyon átvertek mindenkit. Mivel ebben a szálban nem kevés szerepe van Kisujjnak is, abban sem vagyok biztos hogy ő igazából meghalt, én nem-e valaki az ő arcával. Ha lehetne fogadni, én mindenképp erre a verzióra tennék. Mondjuk ehhez az összes Targaryennek meg is kell halnia (Daenerys, Jon és valszeg Tyrion is).

előzmény: agymosott09 (#3453)

Összes komment...