Locke(d)

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Ride the High Country
Délutáni puskalövések
3 2019-08-23 4,1
(73)
Young Frankenstein
Az ifjú Frankenstein
3 2019-08-23 3,8
(143)
Tomb Raider
 
3 2019-08-22 3,0
(275)
Charlie and the Chocolate Factory
Charlie és a csokigyár
3 2019-08-22 3,5
(1115)
Frankenstein Must Be Destroyed
Frankensteint el kell pusztítani!
3 2019-08-21 3,8
(13)
The Thirteenth Floor
13. emelet
5 2019-08-20 3,8
(263)
The Lion King
Az oroszlánkirály
3 2019-08-17 3,2
(51)
Spider-Man: Into the Spider-Verse
Pókember: Irány a Pókverzum!
5 2019-08-16 4,2
(203)
Frankenstein Created Woman
Frankenstein nőt alkotott
3 2019-08-13 ?
(7)
The Evil of Frankenstein
 
2 2019-08-12 ?
(7)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-08-23 20:00:27 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény Locke(d) (5) #212

Már megint felfedeztem egy apró újdonságot e remekműben: az ifjú Butch anyukáját ugyanaz a színésznő játsza, aki az Alkonyattól pirkadatigban a Gloria nevű túsz hölgyet. A BD hatalma! :)

Ő tud úgy ízlésficamos lenni, hogy az egyszerre gúnyolódás is legyen. :)

előzmény: Bogár Bence (#111)

Az egyik oldalon, az egyik kommentelő egy hatalmas ötletet dobott be a közösbe (ha ezt olvasod, ezúton is elnézést a lenyúlásért, de jogdíj egyenlőre nem terheli, tudtommal :P): mi van akkor, ha Thor videójátékos ellensége, Noob Maaster69 a filmbeli való életben nem más, mint Deadpool?

Ebben igazat adok neked, de csak akkor, ha a csettintéstől függetlenül elhunytak közül is visszahoznak valakit. :) Akkor én is dobom a MCU-t, de nagy örömömre ezt még nem most kell megtennem. Sőt, szerintem az, ahogy a (remélhetőleg) végleg elhullott karakterek némelyikével e tény ellenére játszadozni tudtak ebben a filmben, az kifejezetten remek volt.
Akit a csettintés pusztított el, azoknak a visszatérését szerintem kapcsolatba hozhatjuk a lélekkővel.
A csettintések működése ugyanis erre utal: Thanos kiírtotta vele a fél univerzumot (ahogy a lelke mélyén szerette volna), Hulk visszacsinálta a sajátjával (ahogy ő, és a csapat a lelke mélyén akarta), Tony csettintése pedig kimondottan a múltból érkezett ellenségeket pusztította el, Thanossal együtt (ahogy azt a lelke mélyén akarta). Ez persze csak feltételezés, tekintve, hogy (emlékeim szerint) nyíltan nem lett kimondva.

A képregényektől kezdettől fogva eltérnek a készítők, ami bizonyos események ( Kapitány halála a Civil Warban, Doctor Strange-el kapcsolatos tervek miatt a Mandarin, mint képregényhű Vasember ellenség ), motivációk ( Thanos esete a Halállal ) esetében megbocsáthatóak, egészen addig, amíg az nem zavaró mértékű (számomra Ultron teljes elpusztítása ilyen volt), és jól indokolható.

előzmény: dikalosz (#92)

Én ugyan imádtam a filmet, de ezzel sajnos egyet tudok érteni. Pláne, ha Thanos csettintés utáni jelenetére gondolok a kis Gamorával, ami szintén remek találgatási alapnak számított az Endgame előtt, és még magában is hordozott egy lehetséges alternatívát. Ellenben most mintha a levegőben lógna.
Ez az egyik legnagyobb gondom az Endgame-el.
A másik, amit nagyon sajnáltam, hogy nem ajándékozták meg cseles extratartalommal Thanos és Stark, Infinity War béli nagy összecsapásuk előtt lefolytatott párbeszédét. Pedig erre az időutazás még lehetőséget is adhatott volna.

előzmény: Zsoca87 (#86)

Kapitány témakör: Emlékeim szerint nem volt részletezve, hogy a Tesseract-ot melyik évben akarták ellopni, de az szinte biztos, hogy a Vörös Koponya meghiúsított próbálkozása után. Ebből kifolyólag a Kapitány abban az évben jégbe fagyba várta a megtalálását, amire ugye csak 70 évvel az önfeláldozó lépése után került sor. Ellenben így, hogy a Tesseract visszajuttatását követően (valószínűsíthetően) eljátszotta a nagy feltámadását/visszatérését, abban az időben már nem kell tovább keresniük az ottani Kapitányt, aki így a jég foglya maradt. Éppen ezért is sajnálatos, hogy a film végén látható idős Kapitány nem a géppel érkezik vissza (vagy hogy egyáltalán visszaérkezik/felbukkan), mert az megmagyarázható lenne a Kvantumvilág segítségével megvalósuló időutazás kiszámítságával, igaz, akkor sem teljesen hibátlanul (ha pedig nem érkezik vissza, el lehetett volna sütni egy egyszerre szomorú, és megnyugató lezárást, párhuzamba állítva a vissza nem térés miatt elszomorodó hősöket a múltban Peggyvel táncoló Steve-vel. Ebben az esetben még a stafétaátadás sem hiányzott volna, pláne, ha a pajzs nélkül megy.).

Mivel a csettintésen kívül elhalt karakterek közül senki nem támadt fel, és a múltból érkezett karakterek sem maradtak életben Tony csettintése után, így van súlya.

előzmény: dikalosz (#82)

Gamora nincs a hajón a film végén (Starlord hajójának keresőprogramja sem hoz eredményt), sem a temetésen. Szerintem Thanossal, és seregével együtt ő is elporladt.

előzmény: kwzatz (#56)

Én sem ájultam el a filmtől, de Fury szeme kapcsán sikerült pozitívan meglepniük. Cselesnek tartom, hogy a trailerben elhintett, "cuki" Fury-Goose kapcsolatot megfejelték ezzel a húzással. Plusz így kapott egy plusz (poén) réteget a Winter Soldier béli megjegyzése.

előzmény: Leo_Stotch (#49)

Most elképzeltem Captain Marvelnek egy remek felvezető jelentet az Endgame-ben: a Bosszúállók már az utolsókat rúgják, többen meghaltak, vagy kidőltek, Thanos pedig épp az utolsó szöget ütné be koporsójukba, amikor Carol megérkezik az űrből, dühtől fortyogva elpicsázza Thanost, majd a Gauntlet-et felhúzva elteleportálna a hadszíntérről, Thanossal együtt valahová. A Bosszúállók meg csak néznek.

előzmény: Leo_Stotch (#45)

Összes komment...