Prüstü

Tapasztalat: 1295 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 1345
Regisztráció: 2010. szeptember 17. (11 év)
Kedvencnek jelölték: 12 user

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Andrej Tarkovszkij, Andrej Zvjagincev, Danny Boyle, David Lynch, Fábri Zoltán, Federico Fellini, Giuseppe Tornatore, Ingmar Bergman, John Cassavetes, Krzysztof Kieslowski, Martin Scorsese, Michelangelo Antonioni, Shane Meadows, Stanley Kubrick, Terrence Malick
Színészek: Cate Blanchett, Christopher Walken, Darvas Iván, Ewan McGregor, Gunnar Björnstrand, Harvey Keitel, Ingrid Thulin, Jonny Lee Miller, Klaus Maria Brandauer, Latinovits Zoltán, Malcolm McDowell, Marcello Mastroianni, Naomi Watts, Robert De Niro, Rutger Hauer, Stephen Graham
Műfajok: dráma, háborús film, horror, sci-fi, szatíra, thriller

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1989
Lakhely: Szeged

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
A martfűi rém - a sorozat
 
4 2021-09-13 ?
(4)
The Medusa Touch
A medúza pillantása
3 2021-09-08 3,9
(48)
Mielőtt befejezi röptét a denevér
 
4 2021-09-05 4,0
(92)
Utomlennije szolncem
Csalóka napfény
4 2021-09-02 4,4
(112)
A Hidden Life
Egy rejtett élet
4 2021-08-15 3,9
(53)
Üvegtigris 3.
 
3 2021-08-08 3,2
(578)
Les amours imaginaires
Képzelt szerelmek
3 2021-07-26 3,9
(110)
J'ai tué ma mère
Megöltem az anyámat
4 2021-07-20 3,7
(79)
Juste la fin du monde
Ez csak a világ vége
4 2021-07-18 3,7
(92)
Dog Day Afternoon
Kánikulai délután
4 2021-07-18 4,2
(490)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ez ám a szerelemi háromszög... :)
Nyomasztó hangulatban nincs hiány, ami a film első képkockájától az utolsóig fellelhető, hála a helyszínválasztásnak, a hangeffekteknek és persze a bravúros kamerahasználatnak. Néha kicsit persze avíttan hat, de összességében itt-ott olyan szinten kárpótol, hogy mindenképp kijelenthető, hogy túlélte az idő próbáját. Pokoli az a kilátástalanság, ami Robira a film végére rátelepszik, azt hiszem, nem kell hozzá túl nagy érzelmi intelligencia, hogy át tudjuk érezni sorsát. Máté Gábor alakításában van valami igazi szadista vonás, ezáltal soha nem tudhatott, hogy egy adott szituációra éppen milyen reakció várható tőle, igen súlyos karakter, a maga felsőbbrendű szuggesztív kisugárzásával.
Sajnálatos, hogy egy ennyire kevéssé ismert és elismert film lett belőle, úgy gondolom, egy olyan élethelyzetnek lehetünk benne szemtanúi, ami sokkal gyakoribb eset annál, mintsem gondolnánk.

2021-07-04 14:27:59 The Beguiled (2017) / Csábítás Prüstü (3) #18

A héten néztem meg A tizedes háremét, kíváncsiságból úgy döntöttem megnézem ezt is, hát fogalmazzunk úgy, hogy ez egy teljesen más jellegű adaptáció. A 71-es film mert merész és provokatív lenni, míg itt egy sokkalta enerváltabb rendezést láthatunk, sokkal együgyűbb karakterekkel, ezerszer kevésbé bevállalós megvalósításban. Egyedül a képi világ, ami dicséretet érdemel, de a bárgyú cselekményvezetésért ez aligha kárpótol.

:) Igen, 4-5 év alatt eljutottam vele 3-ból 5-be. Újra és újra előveszem, amikor erre az utánozhatatlan, és elvarázsolt hangulatra vágyok.

előzmény: dikalosz (#18)

Kb. pontosan úgy ahogy írod.
Így hogy ennyire B-film ízű, simán berakhatták volna főgonosznak Bruce Payne-t :), 2 évvel később az 57-tes utasban profin hozta a terroristát, ami ugye egy hasonló tematikájú film, és belőle az a Alan Rickman-re visszatérően rátörő hisztérikusság is hiányzik, mindenesetre nagyjából méltó utódja lehetett volna.

előzmény: BonnyJohnny (#41)

Messze elmarad az első zsenijétől, még maga McClane is jóval kevésbé figyelemreméltó karakter mint az első részben. Nagyon idegesítő, ahogy vagy egy tucatszor leépítik és utcai cowboynak titulálják, habár ebben a filmben tényleg egy csintalan bajkeverőre emlékeztet. Az antagonista karakterek unalmasak, kidolgozatlanok, ezáltal az egész filmre rátelepszik valami nehezen mozgó ködös légtömeg. Ráadásul a film nyüzsög az irreális jelenetekbenkatapultálós jelenet, golyóálló hójáró jelenet stb... Gyenge 3-as.

Egyértelműen hiteles és meg nem alkuvó film, ráadásul művészileg is nagyon magas színvonalat képvisel, ebben a filmben érződött ki leginkább, hogy egy igazi Européer a rendező, aki a komplett Balkán szellemét és kultúráját jól ismeri. Az álomjelenetek allegorikus képei, főleg a folyóparti, egyértelműen Tarkovszkij Andrej Rubljov világát idézi, sőt el is éri azt a színvonalat.

2020-10-18 12:13:39 Okuribito (2008) / Eltávozók Prüstü (3) #23

Az a gondom ezzel a filmmel, hogy a film végi jelenet megöli nálam a jó osztályzatot.
Elsősorban az a gondom, hogy a főszereplő ugyebár a film szerint egyke és az anyja egyedül nevelte fel, és mint kiderült az anyját betegsége során nem ápolta, sőt még a temetésére sem tudott időt szakítani, a filmvégén pedig az apját, akit pont nem érdekelt a gyereke annak egy szép szertartásos búcsúzást vezényel le. Amennyiben az volt a célja a filmnek, hogy a főszereplő egyfajta jellemfejlődésének legyünk tanúi, azt meg abszolút nem érzékelteti jól, hisz a srác igazából egyáltalán nem tűnik egy nem törődöm karakternek a film elején sem, egy érett, gondolatiságra fogékony fiatalembert ismerünk meg, semmilyen szinten nem érződik ki belőle olyasmi, hogy apátiával tudna viszonyulni egy olyan személyhez aki az egész élettét neki áldoztaRáadásul nem is telik el az anyja halála és a hazaköltözése közt sok idő. egyszerűen nem tudja velem elhitetni a film, hogy erre a közönyre ő valaha is fogékony tudott volna lenni, nem beszélve az apja iránti megbocsájtásról, az is mintha eleve a lényéből fakadóan predesztinálva lenne már az első filmkockától, bármit is mondjon róla. Tehát olyan mintha B-ből B-be jutottunk volna el, nem pedig A-ból B-be.
Amennyiben a halotti szertartásnak a szépsége maradt volna a fő vonal, mert tényleg egy igazán méltóságteljes dologról van szó, akkor megkapná a jó osztályzatot, annak ellenére, hogy én is elég hosszúnak találtam, és itt-ott el is laposodott a rendezés, de így összességében nem gondolnám, hogy szívesen újranézném.

Kétszer is megnéztem az elmúlt három évben, de nem azért mert annyira tetszett, hanem mert gondoltam újranézem, hisz szinte semmire nem emlékeztem az első megtekintésből kivéve persze a cérna+fityma kombót, az igen jellegzetes . A színészi játék javarészt gyenge, a vágás valami szörnyű, a történetvezetés pedig lapos, nem beszélve arról, hogy a karakterek borzalmasan papírmasék.
Maga a személyazonosság téma nagyon is érdekes kérdéseket vett fel, de ilyen tálalásban, nem igazán tudja kellően kiváltani az őszinte érdeklődésem.

2020-05-09 11:55:07 Suburra (2015) Prüstü (4) #14

Jó film, tényleg nagyon igényes a rendezés és a fényképezés, a történet is pazarul átgondolt. A színészek szinte kivétel nélkül mind profin, hitelesen alakítanak.
Illusztris hazai kisebbségünk filmbéli tagjait mint brutális uzsorás maffiózóként mutatják meg, semmi elbagatellizálás szánalmas humor heroldokkal, valamint nem szimpla arctalan gonoszok, hanem jó színészi játékkal eljátszott, emlékezetben maradó mélységes megvetést és utálatot keltő nehézfiúk. Alig hittem a szememnek, hogy ilyet mernek ábrázolni, magyar filmben ha láttam is ilyet, max statiszta szinten jelentek meg, hogy amúgy van ilyen is kb...de gyorsan lépjünk is ezen túl, nehogy megszólják a filmet rasszista sztereotip kicsengése miatt.
Egyedül a finálé volt irreális számomra is, ennyire nem kellett volna erőltetni ezt a bosszú körbeér százszor elcsépelt narratívát, főleg így, hogy szinte az összes nehézfiú megkapja méltó büntetését, a valóság nem ilyen kegyes és felemelő De összességében ezt is megbocsájtom a filmnek, mert nagyon nagyon igényes darab.

2020-02-15 09:50:31 Gisaengchung (2019) / Élősködők Prüstü (4) #65

Tegnap végre ezt a filmet is megtekintettem, igazából 3 és 4 közt vacilláltam, de gondoltam alszok rá egyet, így végül megadom neki a négy pontot. Elsősorban ez Song Kang-ho alakításának köszönhető, mert akkora alázattal játszotta a neki szánt szerepet, hogy erre tényleg csak a legjobb színészek képesek. Általa jött át leginkább a maszk alatt megbúvó elkeseredés és kilátástalanság, így rajta keresztül a finálé történései is drámaibban hatnak, ráadásul ő játékán érződik leginkább, hogy bizony ez nem egy önként és dalolva vállalt életforma. Számomra egyértelmű volt, hogy egy adott pillanatban el fogja veszteni a józan eszét, hisz a benne halmozódó sértődöttséget is profin érzékeltette a rendező a premier plán felvételekkel és a hozzácsatolt neurotikusan ható zenével.
Negatívum számomra a szinte slasherbe hajló vérgőzös kirohanás, ami amúgy jellemző ugye a rendezőre, hisz a Gazdatestben is volt már valami hasonló a fináléban, ahol szintén drámainak szánt lassított felvételekkel ment a trancsírpancs, hát az ilyen jellegű megoldásokat nem igazán tudom értékelni, nincs bajom a slasherrel csak itt nagyon nem éreztem, hogy ez indokolt, ráadásul a srác felépülése is kicsit irreális, elég keményet kapott, számomra ez volt inkább a legmeglepőbb fordulat, hisz elég végzetesnek tűnt az a jelenet...stb
Mindenesetre még újra fogom nézni, hogy jobban összeálljon és talán úgy még többet fog adni, mindenesetre egyenlőre ez nekem egy gyengébb 4-es.

Összes komment...