Prüstü

Tapasztalat: 1100 film
Kompetencia: 5 film
Súly: 1225
Regisztráció: 2010. szeptember 17. (8 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 10 user

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Andrej Tarkovszkij, Andrej Zvjagincev, Danny Boyle, David Lynch, Fábri Zoltán, Federico Fellini, Giuseppe Tornatore, Ingmar Bergman, John Cassavetes, Martin Scorsese, Michelangelo Antonioni, Terrence Malick
Színészek: Cate Blanchett, Christopher Walken, Darvas Iván, Ewan McGregor, Gunnar Björnstrand, Harvey Keitel, Ingrid Thulin, Jonny Lee Miller, Klaus Maria Brandauer, Latinovits Zoltán, Marcello Mastroianni, Naomi Watts, Robert De Niro, Rutger Hauer
Műfajok: dráma, háborús film, horror, sci-fi, szatíra, thriller

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1989
Lakhely: Szeged

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Who's Afraid of Virginia Woolf?
Nem félünk a farkastól
4 2018-10-19 4,4
(246)
Matrimonio all'italiana
Házasság olasz módra
4 2018-10-08 4,2
(79)
80 huszár
 
4 2018-10-01 4,1
(147)
Mandy
Mandy – A bosszú kultusza
3 2018-09-29 3,5
(76)
Dead Man's Shoes
 
3 2018-09-25 3,9
(82)
Tacones lejanos
Tűsarok
4 2018-09-20 3,9
(126)
Trolösa
Hűtlenek
4 2018-09-09 4,2
(30)
Hereditary
Örökség
4 2018-09-04 3,7
(200)
Padre padrone
Apámuram
4 2018-08-31 4,1
(27)
Big Fish
Nagy hal
3 2018-08-27 4,2
(994)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-10-11 15:55:57 [Hamarosan a mozikban!] Prüstü #6365

https://www.youtube.com/watch?v=3aIVwINv4JM

https://www.hirado.hu/kultura-eletmod/bulvar/cikk/2018/10/09/lelektanilag-megrazobb-az-uj-kedvencek-temetoje

Nem tudok örülni ennek a remake-nek, de ha már elkészül, akkor kösse fel a gatyáját, mert a kedvenc horrorfilmemet akarja lemosni a pályáról.
A különböző fórumokon található információk alapján nincs kizárva, hogy lélektanilag illetve összességében fel tud nőni az utóbbi időszak jelentősebb horrorjai szintjére for example Hereditary, Babadok, The Witch vagy épp a rendező páros által korábban rendezett Starry Eyes szintjére, viszont akkor sem látom a trailer alapján, hogy utolérje azt az atmoszférát ami az 1989-es filmet számomra piedesztálra emelte. Természetesen meg fogom nézni, ha már ennyire foglalkoztat, nem fogom kicsinyesen homokba dugni a fejem és azért se megnézni szimpla előzetes unszimpátiából.
Ugyebár az új AZ is igen jó bevételt produkált, nyilván a létjogosultsága ebből a szempontból 100%-osan adott, valamint ha eljut a fent említett filmek szintjére Stephen King nevével akkor az apoteózis is csomagolva van, de engem mindez egyáltalán nem vigasztal, mert az eredeti film tényleg egy érzékeny pont a filmes világomban.

2018-10-07 17:13:56 [Filmet keresek] Prüstü #2384

Vad vágyak

előzmény: o0o (#2383)

Felgyülemlett benne némi feszkó, aminek valamilyen szinten ki kellett ott jönnie, azért nem egy sétagalopp volt az azt megelőző 24 órája, annyira azt én nem éreztem gáznak. :)

https://www.imdb.com/title/tt6998518/mediaviewer/rm3109060096

Nálam inkább az ilyen képek(de ez inkább a rendező számlájára írható) meg a már említett mese részekölték a hangulatot.

előzmény: HejjaX (#17)

Az első fele nálam iszonyatosan működött, tényleg Lynch "nehéz" napjait idézte brutálisan nyomasztó hangulatával, sajnos a film második fele ugyan gore-ral jól meg van szórva, de feszültségkeltésben hanyatló lejtmenet.Nem beszélve azokról az álmokról amik mese képi világgal lettek megoldva, nálam az ilyenek haza tudják vágni a hangulatot rendesen. Az biztos, ha valóban kiadják Dvd-n akkor meg fogom venni és újranézem hátha felkúszik 4-re, Jóhann Jóhannssont pedig őszintén sajnálom, legmagasabb szinten művelte a szakmáját.
Amúgy egész jól felépítették Mandy és Red hermetikusan zárt gyermekmentes kapcsolatát, tényleg érződött egyfajta erős intimitás, annál átérezhetőbb volt a vérgőzös bosszúhadjárat
Cage pedig szerintem jól játszott, semmi kirívó paprikajancsiskodás, visszafogott, átélhető alakítást nyújtott.

Azért kár, hogy nem a 165 perces verzió kerül a mozikba, elsősorban abból indulok ki, hogy Az óceánjáró zongorista legendájának 120 perces verziója annyira nem lett számottevő számomra mindösszesen egy gyengébb 4-es, és annak is van egy bővebb változata, ami nem kis eséllyel nagyobb hatást ért volna el nálam. A Cinema Paradiso rövid verziója nyilván ugyanez a kategória lehet, biztos nem nézem meg, amit láttam 165 perces verziót abból egy percet sem engednék.

Nehéz megfogalmazni pontosan, de van ebben a filmben egy olyan egyedi eklektikusság ami miatt nagyon megkedveltem, nagyon jók a zenék, a színek, a színészek is igazán karizmatikusak, és mindezek által tényleg mélyen érintő jelenetekkel is elő tud rukkolni a rendező, néha szinte a semmiből. Valahogy a túlírt és elborult cselekményt olykor felülírja ez az érzés, és engedi hogy átéld a színtiszta drámát.
A legjobb amit eddig Almodóvartól láttam.

2018-08-09 17:21:33 Álmodozások kora (1964) Prüstü (4) #13

Az Apa-Egy hit naplójától vártam a legtöbbet ebből a "trilógiából", de attól kaptam a legkevesebbet, helyette viszont az Álmodozások kora és a Szerelmesfilm sokszorosan kárpótolt.
Ez a film számomra végig élvezetes és többször nézős történet, úgy érzem a belső monológok is jobban megérintettek, valamint itt is teljesen perfektül van jelen a Francia újhullám hozadéka. A főszereplővel való azonosulás is jobban ment, talán annak is köszönhető, hogy nem csonka családban nőttem fel, így az a fajta szülőkre vonatkozó hiányérzet elsikkadt mellettem.
Nem tökéletes, de nagyon is szerethető, és a ritmikájával sem volt semmi problémám.
Stabil négyes.

2018-08-02 17:17:55 Klass (2007) / Az osztály Prüstü (4) #40

Nagyon mélyre vitt ez a film, valós bár rég elfeledett indulatokat is újra tudott generálni bennem, valamint kevés filmnél olvastam ennyiszer azt a két dolgot, hogy sokaknak látnia kellene a mondanivaló miatt, ugyanakkor hogy soha többé nem akarom látni.
Maga a rendezés tényleg olyan mintha nem tudta volna eltalálni a rendező, hogy egy cool epizódokra darabolt zenékkel agyonpakolt inkább vizualitásra építő filmet akarna forgatni, vagy pedig egy megtörtént eseményen alapuló rögrealista drámát, nagyon vegyíteni akarta, hátha egy nagyobb célközönséget is elérő kultikus státuszba tudja emelni az egészet, de a nyers realizmus felülírt és kisemmizett minden mást, nagyon kevés esetben sikerül ezt igazán eltalálni, pl. az említett Gyűlölet című filmben valamivel jobb az összhang.

A film kapcsán amúgy Lars Von Trier Dogville-je is újra eszembe jutottde ennek a filmnek a fináléjában sokkal jobban áttudtam érezni a bosszú ízét és a kíméletlenséget. Amúgy tetszett, hogy nem beszélt félre, bemutatta a tanárok tehetetlenségét is, a szülők nevelési technikájának csődjét, és azt is, hogy bizony az osztályelső tanulókat sem kell félteni, ha egy kis szadizmusról van szó, ilyen esetekre konkrétan emlékszek én magam is suliból, még véletlen se a stréber kerüljön a céltábla közepére inkább rúgjunk egyet valaki máson lehetőleg 100 %-san tisztára nyalva az alfa girl vagy hím sz.ros cipőjét.

Amúgy a fogyasztói társadalom kritikát egy az egyben erőltetettnek és feleslegesnek tartom, főleg hogy a film cselekményének felénél történő incidenst követően vette fel ezt az egészet, mintha a rendező félúton találta volna ki, hogy mi legyen a kirekesztettségének keresztje, ezzel is a trendre próbált építeni.
Szóval egy meginoghatatlan négyes az osztályzatom.

Poppe nekem eddig full kimaradt, de úgy nézem elég sokan le vannak maradva rajtam kívül is, alig pontozták az eddigi filmjeit.

előzmény: ryood (#5)

Összes komment...