galgakukonya

Tapasztalat: 131 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 131
Regisztráció: 2010. szeptember 9. (11 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Andrei Tarkovsky, Christopher Nolan, Clint Eastwood, Jim Jarmusch, Kim Ki-duk, Park Chan-wook / Chan-wook Park, Stanley Kubrick, Terrence Malick, Zhang Yimou
Színészek: Al Pacino, Anthony Hopkins, Charles Chaplin, Kirk Douglas, Mifune Toshirô, Nick Nolte, Robert De Niro

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Festen
Születésnap
5 2019-09-21 4,4
(565)
Dear Wendy
Kedves Wendy
4 2019-09-21 3,6
(85)
Submarino
 
5 2019-09-21 4,1
(91)
Jagten
A vadászat
5 2019-09-21 4,5
(988)
Pusher 3
Elátkozott város III.: A halál angyala
5 2019-09-21 4,3
(181)
Pusher II
Elátkozott város 2.
5 2019-09-21 4,3
(210)
Pusher
Elátkozott város
5 2019-09-21 4,1
(300)
Tropa de Elite
Elit halálosztók
5 2019-09-18 4,1
(314)
Night on Earth
Éjszaka a Földön
5 2018-03-17 4,4
(669)
Nightcrawler
Éjjeli féreg
5 2017-05-12 4,2
(913)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Újfent elővettem, és megint egy szuszra az egész trilógiát, mert valahogy úgy éreztem, jóval erősebb aktualitása van, mint korábban - nem feltétlen a drog miatt.
Egyszerűen elképesztő, hogy ezzel a lezárással fejeződik be egyszerre a második és a harmadik rész. Az, hogy a második epizód zárása milyen szinten felemelő, katartikus, és ez ott érződik Miló és a kerti medence csendjében.
Hihetetlen alkotás.

Chan-Wook Park Oldboya óta nem volt nálam ekkora csillagos ötös semmi. Filmnézős hétvégén sikerült ledurrantani az egész trilógiát, és azóta újranéztem - szintén egy szuszra. Elképesztően hatásos (de nem hatásvadász, brutális, de nem öncélúan az) a film. Az utolsó stáblista zenéje (bár, csak olyan minőségben, amilyenben, de ki a csudát érdekel) azóta is a fülemen, akárhová megyek, és újfent úgy, vagyis annak látom a világot, ami, és ez hiányzott már egy ideje. Bodnia és Buric is óriási, de Mikkelsen ... áh ... Mikkelsen.

2017-04-21 14:22:17 Utopia (2013) galgakukonya (5) #13

A hétvégén daráltam be - régóta tervben volt már, nem húztam tovább.
Imádom, úgy, ahogy van. A hangulat, a színészek, a karakterek, a történet, a zene.

Szerintem masszívan darázsfészekbe nyúltak az írók a témával. Szó volt róla, hogy Fincher az HBO berkein belül újraforgatja mindkét évadot (Kelly is ott "sertepertélt" volna), és tovább... 2015-ben kezdték volna a forgatást, de nem lett belőle semmi ... valamiért.
Tekintettel arra, hogy a második évad minőségben és történetben sem maradt alul az elsővel szemben, nehéz elhinnem, hogy nem nézték annyian. Valami nem kerek ekörül a sztori körül, az fix.

Mindenesetre az utóbbi évek egyik legjobb szériája - toronymagasan.

2013-08-08 01:13:12 Oblivion (2013) / Feledés galgakukonya (2) #106

Önmagában a témát olyan szinten kimerítették már, hogy teljesen fölöslegesnek érzem, 100 dollárt is költeni hasonlóra, nemhogy nagyságrendekkel többet.

Számomra legalábbis, az eredetiség teljes hiányát nem lehet látvánnyal és zenével pótolni.

Cruise alakítása (is) hagy némi kívánnivalót maga után - enyhén szólva ... a zenével nem volt gond, de ami a feudális Japán ábrázolását, a Bushido-t, valamint a Hagakure-t illeti, a felszín felszínének a felszínét karcolgatták csak meg, azt is éppen csak.

2013-01-17 14:18:47 Dredd (2012) galgakukonya (4) #37

Szerintem is rendben van, nagyon is. Újragondolásnak annyira nem tartom, inkább ezt is egyfajta előzmény"töltelék"-nek szánhatták, hiszen itt még nem kezdenek el remegni a kezek-lába a Dredd név hallatán, mint ahogyan az a Rico-t is magában foglaló filmben volt.

Tetszett.

Érdekes hangulatban távoztam a moziból tegnap este. Úgy éreztem, nem igazán tudom hová tenni magamban a filmet, aztán a következő pillanatban, mintha rám cáfolt volna egyetlen egy apró gondolat. Egyetlen szó: "ember".
Hogy ez mit is indított el, abba inkább nem mennék most bele.
Ami a filmet illeti, egyelőre képtelen vagyok osztályozni. Azt sem tudnám eldönteni még most sem, hogy ez a leggyengébb, vagy a legerőteljesebb darabja a trilógiának. Ez talán attól függ, hogy milyen szemmel, milyen megközelítésben keresem a választ e kérdésre.
Mindenesetre arra, amit Nolan el akart mondani e záró epizóddal, véleményem szerint nem volt elég ez a 165 perc. Érdekelne egy rendezői változat, amennyiben van ilyen, nem kis érdeklődést mutatnék az iránt, amit kivágtak ebből (gondolok itt Zack Snyder Watchmen-jére, amelynek talán csak az ultimate cut-ja értékelhető igazán - azzal együtt, hogy jó "iparos"-munka) a filmből.

A karakterek kibontását hiányoltam, annak valódi érzékeltetését, amit éreznek, amit igazán akarnak. Joker figurájánál ez például rendben volt - ott valahogy nem volt hiányérzetem. Itt inkább némi kapkodást véltem felfedezni, valamint azt, hogy "úristen! Ez a záró rész! Be kell fejezni, hiszen nincsen tovább!" ... ennek a feszültsége végig kíséri a képkockákat, mintha

Nolan nem akarná, hogy ezzel vége legyen - meg tudom érteni, tekintve azt, hogy mi kerekedett a történetből már a TDK végére.

Azt viszont bánom, hogy a szinkronizált verziót néztem meg ... a hét főbűnért nem jár ilyen büntetés, mint az a félelmetes disszonancia, ami Bane lénye és magyar hangja között feszült. Muszáj lesz megnéznem eredeti nyelven - végülis, mit vártam a TDK Joker-szinkronja után? Nem tudom. Reméltem csak - kár volt.

Összességében igen kellemes moziélmény volt, sok olyan hibával, amit a fentebb leírtak rovására tudok írni ... a türelem nagy erény, avagy a kevesebb néha több.

El tudtátok volna képzelni hogy Ledger (nyugodjon békében) után mondjuk Paul Bettany játsszotta volna Joker szerepét? Mit gondoltok?

2012-01-26 22:28:34 Inception (2010) / Eredet galgakukonya (4) #568

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, ezért előre is elnézést kérek, amennyiben olyasmit írok, amit már közölt valaki más.

A film biz' nagyon tetszett, lévén, alapvetően közel áll hozzám a téma. Két film járt a fejemben párhuzamosan ezzel, miközben néztem. Az első Satoshi Kon Paprikája volt, a másik pedig az Ördög Ügyvédje.
Utóbbi azért, mert mikor vége lett, az első gondolatom az volt, hogy ott célszerű lett volna az utolsó fél órájából (egészen pontosan Pacino nagy monológjából) megcsinálni az egész filmet. Itt is ugyanez volt az érzésem. Egészen konkrétan az, hogy ha a témát veszem alapul, akkor ez a film gyakorlatilag a csattanóval kellene, hogy kezdődjön. Így "csak" olyan benyomást kelt, mint amikor a rock banda gitárosa kiáll, és nekiáll virgázni. Hozzá teszem, hogy örülnék annak, hogy ha minden virga minimum ezt a színvonalat hozná.
A Paprikával érdemes lenne "összegyúrni" :-D

Az foglalkoztat ezzel a történettel kapcsolatban, ami Dr. Manhattan-nel történik. Vagyis, ami ahhoz kellett, hogy létrejöjjön. Évek múltán eltűnt a technológia, és nem akartak újabb doki-hoz hasonlatos lényeket létrehozni, és az akkori tudomány nem "tanult" a dologból? Nem is törekedett arra, hogy megértse mindezt, vagy Manhattam megosztotta velük, és nem értették? A történet fővonalával ez nyilván nem alkot szoros köteléket, de az is lehet, hogy közvetve jelentőséggel bírt volna. Mindenesetre, nem emlékszem, hogy a képregényben olvastam volna ennek kapcsán bármitis. Most az sem rémlik, hogy a doki mennyi idő alatt rakta össze magát, és nyilván az sem tuti, hogy mások össze tudnák rakni magukat egy ilyen helyzetben, de bennem kérdést vetett fel, mivel önkéntes nyilván akadt volna, látva a - véletlen - kísérlet eredményét. Nem biztos, hogy sok, de legalább egy szerintem fix (mondjuk egy orosz kém, vagy bármi, ami e gondolatmenet eredményeként előbukkanhat).

Ja, és Trinity feltámasztása a "hónap vicce".

Összes komment...