erahurka

Szörnyű! Infantilis baromság az egész.

Nagyon idegesítettek a szereplők.

A zsaru aki egy jó dugásért eldobja a családját aztán megy keménykedni és megfenyegetni Kingsley-éket. A csaj aki előtt ott a jogi út de mégis addig picsog és vergődik míg mindenki életét tönkre teszi maga körül, hogy akkor hunyászkodjon meg; akkor meg már hova, nem maradt "ellenfele" se szövetségese. Kingsley iszonyat makacs, ugyanakkor nincs más választása mert vagy eladja jó pénzért a házat vagy csődbe megy a család. Neki tudtam nagyjából szurkolni, bár ő meg kétszer bántalmazta a csajt, meg a feleségének is lekevert egyet, igazi minta férj volt.

Nem tudom, a kisgyerek rohadt idegesítő volt. Folyton puffogott valamin, mindennel baja volt. Amikor az elején meg nagyfiúnak kellett volna lenni fülét-farkát behúzta és nem mert ugrani. Kis féreg.

Fél óra után egy pillanat alatt tök zavaros lett minden.

Azon tanakodnak, elrabolják-e a lányt. Erre vágás, és egy kislány ugrál velük. Úgy tűnik valakit elraboltak. Aztán megjelenik egy lány karakter a semmiből, aki később öngyilkos lesz. Nem értettem mi van. Gondolom ő a főszereplő húga, azóta kinyomoztam meg kikövetkeztettem vissza-vissza tekerésekkel. De akkor a fekete hajú lány kicsoda? Csak simán a néma csaja? Vagy lakótársak voltak?

2020-04-06 21:09:29 RoboCop (1987) / Robotzsaru erahurka (4) #28

Azért mikor az a benga robot leesik a lépcsőn az nagyon gáz :D

előzmény: BonnyJohnny (#27)

2019-12-02 23:51:24 Szabadíts meg a gonosztól (1979) erahurka (1) #9

Zavaros, követhetetlen baromság. 5 percet nem tudnék mondani ahol tudtam mi történik.

2019-11-07 21:41:17 Outpost (2008) / A helyőrség erahurka (3) #11

Nagyobb kérdés hogy miért húzzák 1 órán át az akcióig? Miért nem vágnak a lecsóba, oké, építsék fel 30-40 perc alatt, de aztán dara.

előzmény: Leppard (#10)

Hosszú, unalmas, néha mintha hiányozna egy jelenet, máskor percekig nem történik semmi. Pedig a 157 perces verziót néztem... :(

2019-10-05 18:37:57 Joker (2019) erahurka (4) #36

Szerintem simán benne van hogy egy esetleges folytatásban így, hogy tudja már hogy ez az ő világa egy criminal mastermind válik belőle.

Másrészt egy folytatást el tudok képzelni úgy, hogy azt érzi, Batmannel rokon lelkek és azért vadászik rá vagy valami, hogy megmutassa neki mennyire egyformák. Mint néhány képregényben.

előzmény: pelu (#34)

2019-09-07 21:07:57 Chinatown (1974) / Kínai negyed erahurka (4) #137

Elsőre imádtam annak idején, most másodjára valahogy nem tudott úgy elkapni. A történet tényleg jó és a lezárás is, de valahogy túl lassan csordogál néha. Talán harmadjára megint 10/10 lesz.

Inkább vígjáték mint horror. Nem is értettem néha, hogy jöhetett volna valami feszült jelenet, erre egy nevetséges animált izé kezdett rohangálni... A szinkron pedig az utóbbi évek egyik legrosszabbja, köszönöm a forgalmazónak, hogy ezzel is tovább rontottak a filmen!

Baromi zavaros. A vége egyáltalán nem jött át:

Most akkor a keresztrejtvényes nyomozó ki a franc? Ő is a halálosztó brigád része volt? Ő az X? És a korábban fogyatékosnak mutatkozó fazon mi a francot akar? Oké, a dossziét, de miért? Kit fedez, kinek dolgozik? Mi van??? És a főszereplőt hogy nem nyírja ki senki, miután nyilvánvalóan ő küldött infót az újságoknak?

Egyszerűen nem értem mi volt ez az egész... Ok, fáradtan néztem, párszor majdnem bealudtam a második felén, de annyira azért figyeltem szerintem, hogy össze tudnám rakni ha lenne értelme.

Nálam a finálé előtti kb. fél óra nagyon kisiklott, pedig addig 10/10 volt, és ami utána jött, az is 10/10. :(

Tipikus mai animációs film: van pár jó poén, de általában túltolt, bugyuta, ilyen értelmetlen történetet meg szerintem még nem is láttam.

Hogy készülnek amúgy ezek a nem Pixar/DreamWorks/Disney animációk? Úgy tűnik, szó szerint mindent beleraknak, ami felmerül a brainstormingokon...

2019-07-20 19:18:33 Midsommar (2019) / Fehér éjszakák erahurka (3) #6

Túl hosszú, néha túl lassú, néha túl mindfuck. Az első kettő az igazi probléma, ami a mindfuck részeket kicsit frusztrálóvá, idegesítővé teszi. Szükség lenne olyan producerekre akik nem hagynak rá mindent a készítőre, hanem megmondják hogy túl sok, de mégis engedik kibontakozni a kreatív tehetséget.

Nagyköltségvetésű B film. És szerintem nem is olyan bugyuta mint sokan mondják.

Érdekes, én inkább az első harmadából vágtam volna. 2:12 pont jó lett volna ennek is, a Bone Tomahawk meg Zahler börtönös filmje is pont ilyen hosszú.

előzmény: kilépett felhasználó (#2)

2019-03-07 22:08:52 Sose halunk meg (1993) erahurka (3) #16

Mi a franc ez a film? Gyuszi bácsi egy szerencsejáték függő kókler paraszt, Imi egy értelmi fogyatékos, történet jóformán nincs... És miért pont egy házas nővel kell összehozni a srácot? Mit lehet szeretni ezen a filmen?

Remélem lesz belőle 3 órás rendezői változat mert kb. ennyiből éreztem összekaszaboltnak a mozis verziót. Sokszor úgy tűnt trailert nézek, eléggé kapkodott sokszor. A látványt sem érzem azért világmegváltónak, manapság videojátékok is néznek ki így, ez a lassabb részeknél látszott úgy igazán. Egyébként elég pörgős és jól ki van találva a világ, bár nem egy világmegváltó sztori. Az akciójeleneteket imádtam, ehhez azért ért Rodriguez. A vége meg pff, kár hogy ennyire összekacsintós "jön majd a folytatás ülj be arra is" lezárást kapott. Főleg úgy, hogy várhatóan leszerepel a kasszáknál és nem fog elkészülni a második rész.

2019-02-05 20:00:34 Overlord (2018) erahurka (3) #4

Vannak nagyon jó pillanatai, de sajnos a főszereplő nem egyszer buta mint a tök, és még rajta kívül is történnek ostoba dolgok a filmben. Kár érte, nem lett belőle új Terrorbolygó :(

2019-01-22 20:27:51 Daimajin (1966) erahurka (3) #2

A szörnyfilm, ahol az utolsó 10 percben jön meg a szörny? WAT?

Az első három szegmens nagyon tetszett, a negyedik se indult rosszul de elég lassú a film és ott már kifejezetten untam, ráadásul elég zavarosan lett tálalva az a rész és a végéig teljesen elvesztett. Kár érte :(

Van benne egy-két jó poén de nem igazán áll össze az egész. És maga a téma amúgy egy kicsit kidolgozottabb filmet érdemelt volna szerintem.

Tetszett, bár nem értem miért nem animálták le a befejezést. Helyette az utolsó 10-15 percet a stáblista alatt kapjuk meg állóképek formájában. Szomorú hogy ennyire el kell nyomni egy ilyen láthatóan amúgy olcsó filmet a még szűkebb költségvetéssel. Bár így legalább rövid, jó kis gyöngyszem ha az embernek épp csak másfél órája van egy filmre.

Nem gondoltam hogy valaha leírok ilyesmit, de ez a film nem volt elég kretén. A nagypapás szál totál felesleges és szar volt, a vidámparkban lett volna potenciál, de inkább egy teljesen sablonos történettel telik a film. Komolyan mondom, az első dialógusnál látni lehetett a jövőbeni konfliktusokat. Ennyire nehéz kicsit is újat vagy legalább nem kiszálíthatót kitalálni?

2018-12-16 19:20:21 Aquaman (2018) erahurka (3) #4

Nem buta? LOL

előzmény: Leo_Stotch (#3)

2018-12-03 22:24:15 Robin Hood (2018) erahurka (2) #1

Nekem személy szerint az akciókkal nagy bajom nem volt, viszont amint bárki kinyitotta a száját a vásznon, az felért egy emberkínzással. Biztos az égetni való szinkron is rontott a dolgon, de egyszerűen borzasztóak voltak a dialógusok.

Egész jó, bár szerintem a rajzok lehetnének kidolgozottabbak. Nyilván ilyen az összes DC animációs film, úgyhogy nem csak erre értem hanem mindre.

2018-11-20 22:31:27 The Meg (2018) / Meg - Az őscápa erahurka (3) #26

A gyerekkorom juttatta eszembe, amikor minden évben lement valamelyik csatornán a Dante Pokla meg az alagutas Sly film, és minden évben meg is néztük. Na ha ez abban a korszakban készül, ennek a kompániának lehetne a tagja.

2018-11-02 19:42:23 First Man (2018) / Az első ember erahurka (3) #30

Valóban ennyire 0 a Holdra lépés története, vagy ennyire elrontották ezt a filmet?

2018-10-24 20:05:17 Halloween (2018) erahurka (3) #3

Erős hármas, majdnem négyes. A borzasztó szinkron sokat rontott rajta és az első felében-kétharmadában szörnyű poénokat próbáltak tolni.

Kicsit modorosnak éreztem, de amúgy tetszett. Az utolsó szegmens kicsit fura és erőltetett volt, de addig egész jól szőtte a szálakat.

Annak idején én is utáltam ezt a filmet, most a rövidsége miatt bepróbáltam megint Netflixről, és nem is olyan rossz ez. Tetszett a világa és a látvány, a sztori vékony, de egy ilyen rövid filmhez elég. Viszont nem igazán gondolták át pár dolgot, ami eléggé le tudja húzni ha az ember végiggondolja mit látott.

2018-10-06 19:18:14 Venom (2018) erahurka (3) #4

Egynek elmegy, időnként nagyon bugyuta, időnként nagyon vicces, időnként kilépne a PG13 korlátaiból és akkor elrántják a kamerát. Tipikus képregény film még a Disney-Marvel korszak előttről.

Kellemes csalódás volt. A humorból vissza lehetett volna venni, de amúgy a legjobb Disney Star Wars eddig.

Mondjuk hogy a film elején ne egyetlen lövéssel, véletlenül terítsék le a Predátort amit Schwarzi másfél órán keresztül gyakott. És hasonlók.

Amúgy tényleg jó kis szórakoztató akciófilm, csak nem kellene Predator filmnek lennie.

előzmény: VVega (#11)

Szerintem kötelező újranézni a 3-4-5-öt hozzá, ha régen látta az ember és nem emlékszik rájuk eléggé akkor közel élvezhetetlen ez a darab. Én sose tudtam ki kivel van, hogy mi a franc folyik. Egyik pillanatban még bratyiztak az egyik szereplővel, a következő jelenetben már lövöldözött rájuk. Kicsit zavaros volt a történet de az akció tényleg király volt.

előzmény: banana (#19)

2018-08-02 20:14:33 Rampage (2018) / Rampage - Tombolás erahurka (4) #13

Teljesen indokolatlan a négy csillagom erre a filmre, de a végén a majom olyan poénokat tolt, hogy nem tudok neki kevesebbet adni :D Amúgy teljesen korrekt, nézhető darab, aminek az első órája abszolút felejthető, viszont miután elkezdenek zúzni a városban, már tényleg elég jó.

2018-08-02 17:42:56 Be Cool (2005) / Csak lazán! erahurka (4) #4

Hogy mardt ez ki eddig? Néhány szál kicsit túl van tolva, vagy csak simán nem jött be, de Travolta zseniális!

Meglepően jó folytatás, bár az író maradt, szóval valamennyire várható volt hogy nem egy bugyuta második részt kapunk.

Az utolsó harmad picit lapos volt nekem, illetve nem feltétlen éreztem megalapozottnak Del Toro atyáskodását a lány felett.

A lezárás kifejezetten szar volt, nem értem miért kell ennyire erőltetetten építeni a következő részt.

A gyerek szinkronja mi a franc volt? :D

2018-05-02 20:49:25 A Quiet Place (2018) / Hang nélkül erahurka (4) #11

Van egy sopileres kérdésem: azt a tuningolt hallókészüléket alapvetően miért fejlesztette a csávó? Mit kellett volna tudnia? Nem igazán derült ki és így kicsit fura volt az egész.

2018-04-23 21:57:37 Day of the Dead (2008) / Holtak napja erahurka (2) #14

Valamit nagyon elnézhettem a tékában, mert úgy ültem le elé, hogy Romero filmjét fogom látni. :D

2018-04-02 22:28:04 Le samouraï (1967) / A szamuráj erahurka (4) #11

Tetszett meg minden, de valahogy alig tudott lekötni. Ugyanez volt a Vörös Körrel is. Moziban lenne az igazi nézni ezeket.

2018-03-31 19:59:59 Paterson (2016) erahurka (4) #40

A ti hozzászólásaitok alapján szerintem megfejtettem a filmet (aztán lehet más is leírta már, csak átsiklottam rajta :D ): A barátnője halott, otthon csak behaluzza/elképzeli milyen lenne ha élne. A verses füzete az életét szimbolizálja. Miután széttépi a kutya, és kap egy új füzetet a japótól, másnap a lány nélkül ébred. Tehát nem tudta feldolgozni a felesége/barátnője elvesztését, nem tudott új fejezetet nyitni az életében. Amíg valami külső behatás visszavonhatatlan módon át nem lökte azon a ponton, hogy kénytelen legyen.

Az is lehet, hogy a lány csak simán dobta őt, innen jöhetne párhuzam a hasonló cipőben járó afro sráccal.

Nem öregszenek túl jól ezek a régi zombi filmek. Annak idején biztos nagyobbat ütött, most sokszor kilógott a lóláb, meg idétlennek hatottak dolgok. Főleg a 2004-es változat után.

2018-03-16 18:39:14 Tomb Raider (2018) erahurka (4) #3

Nem értek egyet a lehúzó kritikákkal. Nem lesz klasszikus, vannak benne zavaró dolgok, de összességében egy tök jó akció-kalandfilm. Szerintem évek óta nem repült el így két óra nekem moziban.

Nem öregedett valami jól :/

2018-02-25 22:03:05 The Room (2003) erahurka (2) #26

Csak azért nem 1 csillag, mert nézhetetlennek azért nem nevezném.

Az első fél órában kiégtem rajta, utána már nevetni se nagyon tudtam :(

Az elején nem értettem miért utálják annyian, aztán sajnos ahogy ment a film, egyre jobban megértettem. :(

A végével kapcsolatban:

Olyan semmiből jövőnek éreztem a csávó hívását, aztán elkezdtem gondolkodni... És arra jutottam,
hogy amikor tönkrement a rádió, talán meghalt a lány. Ezt pedig már csak az utolsó gondolatfoszlányaival képzeli be, mármint a telefont és hogy végül összejönnek.


Egyébként a lány robotszerű beszéde végül is értelmet nyert, de a csávó iszonyú béna hangsúllyal beszélt sokszor. Egyszerűen így nem beszél senki, iszonyúan ki tudott néha zökkenteni. Tipikus magyar filmes dolog, de ez a film minden más tekintetben annyira felül tudott emelkedni... Angol szinkronnal szerintem simán el lehetne adni amerikai független filmnek.

előzmény: mimóza (#90)

Azt hittem borzalmasan vacak és kínos lesz, de meglepően szórakoztató, őrült darab. Így se raknám a jók közé, de ha moziban nem is, otthon érdemes adni neki egy esélyt. És a stáblistát érdemes járatni egy kicsit, mert Schwarzi country-t énekel alatta :D

2017-09-28 22:29:53 Zascsitnyiki (2017) / Védelmezők erahurka (2) #9

Szerintem a készítők se látták a kész filmet, máskülönben feltűnt volna nekik, hogy az első 15 percben kétszer írták ki a címét... De a későbbiekben sem jobb a helyzet, totálisan érdektelen film.

2017-09-28 22:18:29 Straznicy (2013) / The Guardians erahurka (3) #2

Hopsz, elnéztem, azt hittem ez az orosz Bosszúállók. Tudja esetleg valaki hogy törölhetem a hozzászólásom és az értékelésem?

2017-09-24 20:57:52 Baywatch (2017) erahurka (3) #8

Tipikus mai vígjáték a kevésbé vicces fajtából. Egynek végül is elmegy, de sajnos semmit nem kezd igazán azzal, hogy egy Baywatch filmről van szó. A humorról meg annyit, hogy a legviccesebb jelenet Hasselhoff egysorosa volt a stáblista végén...

A vége felé van egy érdekes csavar, ezt leszámítva elég lapos film.

2017-09-08 12:59:26 It (2017) / Az erahurka (4) #9

Kritikán aluli, botrányosan szar szinkront kapott a film, a hangsúlyozás úgy szar ahogy van, néhány hangválasztás is szar, egyszerűen nem értem miért kell ezzel a trehány undorító munkával kínozni a nézőket!

Hogy jött ez a cím? Miért az időutazó felesége, mikor végig az időutazóról szól? WTF?

2017-08-19 21:57:56 Reds (1981) / Vörösök erahurka (3) #3

Ugye? Eldönthették volna, hogy mit akarnak csinálni, és akkor 2-2,5 órába simán belefért volna. Az első órában kis túlzással szó sem esik a kommunistákról, nem is értettem honnan jött a cím...

előzmény: Bong (#1)

Nem mondanám rossznak, de nem mondanám jónak sem. Persze nem igazán lehet már újat mutatni a horror ezen műfajában. Volt benne egy-két jó ötlet, de amúgy egy full kiszámítható, abszolút tucat film. Többet nevettem rajta mint féltem...

Érdekesen indul, aztán egy tucat bugyuta tinivígjáték lesz belőle pár akciójelenettel... Egynek elmegy végül is, de ha tudom, hogy ennyit tud, meg se nézem.

Nagyon tetszett, amíg el nem kezdték szervezni a szökést. Ez a katonai támaszpont egy vicc volt. Egy gyerek simán begrasszál a kapun? A majmok pár méterre a faltól simán rohangálnak ide-oda? EGYETLEN katona figyeli a bebörtönzött több száz majmot, akiket most már nem is becsülnek alul, tudják hogy intelligensek??? Ráadásul a csatorna rendszerben lévő gáton folyó vízről is megfeledkeztek két másodperccel az után, hogy jelentőségteljesen mutatták, hogy folyik....
A végén meg meddig vándoroltak, hogy elérjék azt a tavat? Nekem vagy heteknek tűnt, de csak pár napnak kellett lennie, hiszen Cézár nem bírta volna tovább azzal a komoly sebbel. WTF?

Volt még benne pár apróság ami fura volt/nem tetszett, de ezek felett még szemet tudtam volna hunyni önmagukban, és akkor egy majdnem zseniális filmélmény lehetett volna. Így "csak" erős 4-es, de inkább nem agyalok tovább a hibáin, mert még lejjebb csúszik.

Az első harmadában kifejezetten idegesített mikor zenére elkezdett az utcán táncikálni a főszereplő, utána egész korrekt, a második fele pedig ezerrel pörög, az a rész tényleg zseniális. Az átlagom 8/10, a zseniális értékeléseket nem igazán értem mondjuk, abban viszont nem tévedtek a kritikák, hogy a nyár legjobb akciófilmje ez. Egyszer eredeti nyelven is megnézem majd, Spacey biztos ezerszer jobb lesz úgy.

2017-06-12 22:40:59 Logan (2017) / Logan - Farkas erahurka (5) #71

Most végeztem a Noir verzióval. Több jelenetnek is jól áll, hogy fekete-fehér, de alapvetően nem vitték túlzásba a remasterelést. Én kicsit kalibráltam a tévémen, jó kontrasztosra állítottam, a feketét minél sötétebbre (mert ugye LCD-n két fehér van, a fehér és a fekete :P ), és így elég jól nézett ki végig. Azért megnézném egy 4K HDR OLED panelen, hogyan mutat, viszont nem vagyok biztos benne, hogy moziban sokkal többet nyújtott egy színtelítettség -100%-nál.

A film amúgy még mindig király, azt hittem másodjára be fog esni 4-esre (ami talán megérdemeltebb mint az én kicsit felhúzott 5-ösöm), de nem :)

2017-06-06 21:51:17 Life (2017) / Élet erahurka (3) #10

Pont így vagyok vele én is. Egyszerűen nem tudom hova tenni. Olyan semmilyen. Nálam még a feszültségteremtés sem működött valahogy. A befejezés viszont tényleg jól ki lett találva.

előzmény: Bogyó (#2)

2017-05-30 21:42:36 Citizen X (1995) / X Polgártárs erahurka (4) #9

Néha bántóan tévéfilmes, de amúgy egész jó még mai szemmel is.

A pátosz tényleg zavaró sokszor, van, hogy egy-egy jelenet tök jó lenne, de a végére odatettek egy nyáltenger mondatot ami miatt mégis rossz szájízzel folytatod a filmet. Ezt leszámítva teljesen rendben van, az akció jelenetek nagyon jól sikerültek. A Deepwater Horizon-nál szerintem jobb film, arra egy gyenge 4-est adtam, erre egy erőset.

Nem nagyon adok nézhetetlen értékelést, de ez kiérdemelte. Nincs benne egyetlen 10 másodpercnél hosszabb snitt sem, gyakorlatilag fáj nézni, olyan sűrűek a vágások, hogy sokszor úgy éreztem, mintha állóképeket pörgetnének 25 képkocka sebességgel...

A birodalmi adabankból, ha adatot akarsz továbbítani, fel kell vinni a vinyót az épület TETEJÉRE, betenni egy olvasóba, és kézzel beállítani az antennát??? Nincs több kérdésem...

2017-03-12 18:32:11 Assassin's Creed (2016) erahurka (2) #12

Olvastam, hogy nem lett valami jó, de arra számítottam, hogy nálam minimum egy korrekt ok/elmegy szintet hoz majd, de nem...

2017-02-28 15:49:50 Logan (2017) / Logan - Farkas erahurka (5) #4

Érdemes IMAX 2D-ben nézni a filmet? Adhat annyi pluszt mint a Sully esetében?

2017-02-21 22:03:40 Lion (2016) / Oroszlán erahurka (4) #13

Gyenge négyes, de csak azért, mert igaz történet. Az ilyen jellegű filmekkel amúgy mindig bajban vagyok, mert magának a filmnek adnék kevesebb pontot, viszont a valójában megtörtént eseményeket nem szeretném lehúzni - talán pont ez Hollywood taktikája.

2017-02-12 21:04:14 The Village (2004) / A falu erahurka (3) #42

Az a vicc, hogy bennem fel sem merült, hogy ezek nem a mai világban élnek elszigetelten :D Az elején mondom "amisok, vagy mi?" és ennyi :D A végén meg néztem, hogy hol marad a csavarom :D

2017-02-05 21:02:54 Ben-Hur (2016) erahurka (4) #66

Az első fele nagyon jó volt, a második valahogy szétesett, és görcsösen ragaszkodtak az eredeti pár mozzanatához, amik így, ilyen nyúlfarknyi jelenetekként megvalósítva elég furák voltak.

Kedvenc jelenetem, mikor elkezdenek futni a buszhoz, majd láthatjuk, hogy a busz két másodpercen belül indul és 100%, hogy nem érik el, de ők fapofával futnak felé tovább. Képzett, profi katonatisztek, mi? :D

Olcsó és kínos utánzata a klasszikusnak.

Hogy lett a modern Fast and Furious filmek előfutárából egy tipikus néger akció-vígjáték? Mit gondolt a stúdió?Komolyan nem volt jobb ember a szerepre, mint Ice Cube?

2016-12-31 23:39:15 Snowden (2016) erahurka (3) #12

Az első 2/3-a szerintem egész jó, gondolkodtam egy 7-esen vagy 8-ason, de utána nagyon belassul (na nem mintha előtte pörgős lett volna), ráadásul a tények csepegtetésével is teljesen leáll.

Amúgy ha már úgyis belerakták Snowdent, akkor játszhatta volna végig saját magát. Lehet béna színész, de poén lett volna ez a megoldás.

Elég régen láttam utoljára, úgyhogy a Fury Road hatására úgy döntöttem újranézem. Az első rész sokkal jobban tetszett mint annak idején, ez az epizód viszont hatalmas csalódás az emlékekhez képest. Borzasztóan öregedett a film, a legtöbb jelmez szado-mazo bőrruhákra hasonlít, a "jó csapat" legtöbb tagja idióta, az akciókat leszámítva egyszerűen komolyan vehetetlen darab.

2016-11-05 21:58:20 Ghostbusters (2016) / Szellemirtók erahurka (3) #45

Chris Hemsworth egyszerűen zseniális ebben a filmben! (Szinte) minden másodperce arany! :D
Minden más átlagos mai vígjáték, de szerencsére a nem rossz fajtából. Chrisből nem tudom mennyit vesz vissza a moziváltozat, szerintem érdemesebb lehet azt nézni, mert rövidebb.

2016-11-04 21:32:42 Memo (2016) erahurka (3) #4

Egész jól indul, aztán az utolsó fél óra agyoncsapja az egészet.

Mi ez a hülyeség, hogy ha leírja a dolgokat akkor el tudja felejteni őket??? Ha valami rendellenesség miatt mindent megjegyez, akkor ez egyszerűen nem lehet megoldás, ez egy baromság.

2016-10-31 22:16:45 The Exorcist (1973) / Az ördögűző erahurka (3) #110

Tudom hogy kultfilm meg minden, de engem nem tudott elvarázsolni. Rosszul öregedett, a paródiák után az eredeti "ördögi jelenetek" inkább viccesek mint rémisztőek/meghökkentőek. A maga idejében biztos erős volt, de azóta eltelt 43 év. Ráadásul eléggé túl van húzva, legalább fél órát simán ki lehetne vágni belőle.

A kislány tárgyakat mozdít meg telepatikusan, első blikkre látszik hogy nem e világi az ábrázata, majd lehányja a papot azzal az élénk zöld trutymóval, aki a következő jelenetben közli lány anyjával, hogy szerinte csak mentális problémáról van szó. EZT MÉGIS HOGY GONDOLTÁK???

Egész jól indul, amolyan kínai Guy Richie filmként, aztán túlságosan is elgurul a gyógyszer. A végső fordulatot én nem láttam előre, de már 10 éve is gagyi volt egy ilyen húzás.
Jackie miatt jár egy gyenge hármas, érződött ugyan hogy kicsit rozsdás már, de így is beszarás mit nyom kaszkadőr nélkül 60 felett.

Kevin Hartot páros lábbal kéne kirúgni Hollywoodból. Tönkreteszi a filmet az idióta baromságaival, ha nem lenne belőle annyi akkor még egész jó is lehetne. Így csak egyszer nézős darab jó pillanatokkal, amikor Hart miatt épp nem csikorgatja az ember a fogait.

Olyan mint egy tévéfilm, mintha a Hallmark-ot néztem volna csak vásznon és reklámok nélkül.

2016-09-25 20:41:58 Eye in the Sky (2015) / Az élet ára erahurka (4) #9

Meg van a technológia, hogy legyőzzük (vagy legalábbis jelentősen meggyengítsük) a terrorizmust de a bürokrácia és a felelősségvállalástól való félelem lehetetlenné teszi a hatékony használatát.

Érdekes lett volna egy olyan lezárás, hogy a hosszas töketlenkedés miatt végül a terroristák is meglépnek.

2016-09-25 20:33:56 Money Monster (2016) / Pénzes cápa erahurka (4) #3

Lőjetek le, de nekem tetszett. Nem mondom hogy lerántotta a leplet a pénzvilág működéséről és nem mondom hogy kiszámíthatatlan fordulatokkal volt teletömve, de jól szórakoztam rajta. Sose rosszabbat.

A lakókocsis akciójelenet környékéig simán 10/10, aztán valahogy lejtmenetbe kezd a film. A dialógusok általában jók, viszont én több akciót vártam a film második felére, valahogy úgy, mint az Elrabolva esetében. Még így is simán jó filmnek számít, csak lehetett volna jobb.

2016-08-16 22:17:53 Hoodlum (1997) / Gengszter erahurka (4) #2

Korrekt darab, bár ha valaki igazán jó néger gengszterfilmet akar, akkor ott a zseniális Amerikai Gengszter.

Ha valakinek kimaradt moziban, a hetifilm.hu-n hétfőig még tuti megnézheti.

Karácsony napján fadíszítés meg hasonló ténykedések közben el tudom képzelni, hogy az RTL Klubbon ez szól háttérzajnak, de hogy ez a vacak mi a francot keresett moziban 2015-ben, azt szerintem a készítők sem tudnák megindokolni.

BonnyJohnny-val egyetértek egyébként, tőlem azért jár egy 3-as mert nem vagyok annyira szőrösszívű az ilyen happy end ünnepi történetekkel (na meg nem is láttam túl sokat - hirtelen ez az egy ugrik be).

Tetszett meg minden, de komolyan nem értem hogy kaphatott ez a film (az egész trilógia) ilyen magas értékeléseket.

Elég rosszul öregedett. Ha ma készülne, ez egy túl komolyan vett paródia lenne. Azért adtam neki végül gyenge 4-est, mert többek közt pont ezt a filmet parodizálná.

Valószínűleg bukó lett volna, de így, hogy már beleöltek csomó pénzt a hirdetésekbe, szerintem nagyobb bukó mintha megpróbálkoznak egy visszafogottabb, feliratos bemutatóval. Majd ha a nézők letorrentezik és szeretik, egy év múlva behozzák annak a két embernek aki még nem látta, mint a Bone Tomahawk-ot...

2016-05-25 22:31:37 Warcraft (2016) / Warcraft: A kezdetek erahurka (4) #22

A sztori elég jó lett volna, de rosszul adták elő. Ez a 4/5 is egy gyenge 7/10, amit részben a WarCraft névnek köszönhet, részben pedig az IMAX 3D-nek, ami elég jól állt a filmnek.
Nagyon örültem volna, ha jobban kibontják az Ork belviszályt. Sajnos lerendezték három vagy négy jelenettel, ami ráadásul kb. mind valami pálfordulás volt.

A látványvilág viszont csillagos ötös. Sikerült megfogni ezt a WarCraft III-as, WoW-os hangulatot, a varázslatok elképesztően néztek ki és az Ork klánvezérek is nagyon királyak voltak. Különösen Fekete Kéz, akinek a köpenye két hatalmas sárkánygerinc volt :D

2016-05-21 21:36:55 Dead Presidents (1995) / Halott pénz erahurka (4) #2

A kevesebb több lett volna, nem egyszer leül, és még így is sokszor túl hirtelen történnek a dolgok.
Én az első fél-háromnegyed órát pl. kukáztam volna, onnan indítottam volna a sztorit, hogy a srác visszatér a háborúból.

Kevés ilyen kegyetlenül realisztikus film van mint ez. Húsbavágó minden jelenet, kb. fél óra után már elgondolkoztam azon, hogy kinyomom. Nekem is a Rekviem egy Álomért jutott eszembe, az volt utoljára ilyen élmény, ugyanakkor a Christiane F története szerintem jobban padlóra küld, hisz sokkal hétköznapibb dolgok történnek benne. 10/10, de soha többet egyetlen másodperce se kerüljön a szemeim elé.

2016-05-07 20:47:09 Moonwalkers (2015) / Holdjárók erahurka (3) #2

Nagyon furcsa élmény ez a film, egészen mást vártam. Ilyen lehet egy LSD trip.

2015-12-17 21:15:26 The Green Inferno (2013) erahurka (2) #6

Eli Roth-ról azért azt hittem nagyobb név, minthogy Asylum szintű horrort csináljon. Illetve horror volt ez egyáltalán? Pár jelenetben volt csonkítás, csomószor viszont elkapták a kamerát és a sikongató többieket mutatták. Mintha nem akarták volna hogy 18+-os legyen.

2015-11-07 21:56:53 War (2007) / Rogue Assassin erahurka (4) #12

Jobban működött volna a csavar, ha Statham társa nem hasonlít annyira Jet Li-re. Mikor utóbbi színészt megláttam a képernyőn egyből mondom basszus, valahogy túlélte! Nekem ezek az ázsiai színészek 12 egy tucat, borzasztó az arcmemóriám. Legalább a hajszínük lehetett volna más vagy valami, hogy jobban eltérjen a két arc.

Egyébként korrekt akciófilm, bár nem értem miért kell néha egy mozdulatba vagy háromszor belevágni.