peeping_tom

Egy Luc Besson által támogatott projektről sok jót nem vártam. Azonban Guy Pearce és maga a sci-fi vonal érdekelt, nem beszélve a titokban várt egy-két akciójelenetről. Csalódásomra azonban nemhogy épkézláb párbeszédeket (még B mozinak megfelelően sem), hanem még akciót sem kaptam. De tényleg, nem értem ezt hogy gondolták, a látványvilággal legalább el lehetett volna adni a filmet, de ez így hangyafos. Néha felnevettem, de a legtöbb résznél inkább kellemetlenül feszengtem a moziban.
10/3 majdnem nézhetetlen...

Itt megtekinthető a bámulatosan olcsó pénzből készült unalombomba...száraz délutánokon el lehet rajta aludni. A történet egyszerűen csalogat, hála a kivitelezésnek ;)

[link]

erős idegzetűeknek.

2011-10-29 02:22:11 Autumn (1930) peeping_tom (4) #1

Itt megtekinthető:[link]
;)

2011-06-11 00:46:55 The Tell-Tale Heart (1953) peeping_tom (5) #1

Itt megtekinthető:
[link]

2011-06-09 00:18:10 Résfilm (2004) peeping_tom (4) #1

Itt megtekinthető: [link]

Winsor McCay 1905-ben indult azonos című comic stripjének világát próbálták meg a készítők egy másfél órás filmbe életre kelteni. McCay egyoldalasai a kicsi Nemo álmait mutatta meg, melyek mindig tartalmaztak egyfajta bizarr végkifejletet. Természetesen Nemo mindig felébredt a végén és leeett az ágyikójáról kiabálva, hogy édesanyja dorgáló szavaival élve fejezze be a történetet: már megint túl sok süteményt ettél Nemo!
Ray Bradbury - a neves sci-fi író is részt vett a munkálatokban. Chris Columbus írta a forgatókönyvet, sajnos ez érződik is, hiszen nagyon gyerekesre vették a történetet. Felnőttek számára nemigen tartalmaz igazi kikapcsolódást. A legjobban a karakterek kidolgozatlansága taszítja az animációt a feledés homályába, hiába köszönnek vissza McCay kreativitásának mozgóképes megfelelői, nem elég, hogy megmentse a filmet. A japán animációs stílus, illetve a bennük szerepelő karakterek pedig egyáltalán nincsenek jelen. Marad az amerikai giccs, rózsahabbal és felszínes mondanivalóval.Sajnálatos.

2011-04-17 23:40:52 Push (1987) peeping_tom (5) #1

[link]

Itt megtekinthető :)

2011-04-08 01:07:27 Spineless (1987) peeping_tom (4) #1

[link]
Itt megtekinthető.

2011-04-08 01:02:22 Strange Residues (1981) peeping_tom (3) #1

[link]

Itt megtekinthető. ;)

Ezt a képregényszatírát még a Sátán kutyája se szarta volna le.Hamarosan egy bővebb elemzés ;)

Leprechaun (Gyilkos Kobold)

2011-03-08 00:53:39 Calypso Is Like So (2003) peeping_tom (5) #1

Robert Mitchum színész filmjeinek rövid és szellemes összevágása, tele utalásokkal és konkrét filmbeli lopásokkal. Nem lehet megunni... ;)

Szerintem nem említhető egy lapon a Délidő és 3:10 to Yuma című filmekkel. Ugyanis mindkettőből merít,mind történeti és kamerakezelés terén. Hiába a két sztár, a forgatókönyv unalmas, kiszámítható és kevés dráma van benne. A Délidőben a seriff nemcsak az idővel, hanem a várossal is versenyt fut, sokkal jobban ki van hangsúlyozva elveszettsége a város lakosai közt.
A vágások feszessége és a beállítások egyfolytában növelik a feszültséget. Míg ebben a filmben pozőrködés megy, mintha azt mondták volna a stúdióvezetők, hogy csináljunk egy bosszúfilmet két remek színésszel akik majd elviszsik a játékukkal a sztori hiányait és tömeges kliséit.Ez a tendencia mindig is jellemző volt hollywoodra, el kell adni valahogy a középszert is. Ráadásul egyik karakter sincs kidolgozva a film során. Ellenben Ben Wade és a farmer filmben végig rámennek a két ember életvitelének és ideológiájának a különbségére, ami a fináléban csúcsosodik ki és nyer értelmet az eső eleredésével.
A farmert nem a bosszú élteti, hanem a saját és családjának fennmaradása a pusztában. Míg a Délidőben Gary Cooper játéka miatt elhisszük, hogy meghalhat a filmben, szinte minden izzadságcseppje a saját bőrünkön pereg le.
Gun Hill...nos, kamerakezelése egy mesterember bejáratott tudását idézi. Talán egy kivétel van, mikor a szállodában a tükörből nézi a folyosót Kirk Douglas. De nem akarom szétcincálni a filmet, könnyed kikapcsolódás, de a dramaturgiai mélység hiányzik belőle. A feszültség pedig a film vége felé kialszik, mert annyira el van nyújtva a hotelben való raboskodás. A leszámolás a legvégén pedig indokolatlan és suta, nem ér fel a két korábban említett film minőségével. Társadalomkritika is kevés van benne, elszáradt levél ez...mely még ott kapaszkodik a fán és várja, hogy elsodorja a szél a többi levélhez.

Szerintem az a legtisztább, ha ezt a két linket mindenki elolvassa és eldönti, hogy meg akarja-e nézni a filmet.Remélem ez nem minősül reklámnak, de a két különböző író elég jól érvel és látszik,hogy van mögöttük tudás és sok szakkönyv.
Viszont azt leszögezném, hogy mindkét írás tartalmaz Spoilereket!!, csak az olvassa el, akit ez nem zavar.Az első a méltató, a második a lehúzós.
[link]
[link]

Ez a beszélgetés manson 84 (Bill Lee) és peeping_tom (Yorick) között zajlott, feltételezzük, hogy olvasói véleménynek tökéletes, minden lényeges pontot megmutat a filmben és még jókat is nevettünk közben. Soha jobbat.Az írás természetesen SPOILERES!
Yorick üzenete:
tudtam én titokban szereted
Bill Lee üzenete:
hogyne
meg L.L. Coool J.-t
Yorick üzenete:
valld be bűneid Mózes!
Bill Lee üzenete:
őt még jobban
de jó is volt a Háborgó mélységben
Yorick üzenete:
miatta jó az a film!!!!!
nem kétséges
Bill Lee üzenete:
igen
bár nekem ez az eredeti ötlet is átjött, hogy kurva okos cápákat csinálnak
amiknek, bár ugyan nincs hasznuk
de legalább nehéz őket kinyírni
így elhúzható a játékidő akár 1,5 órásra is
ami valljuk be
Yorick üzenete:
jajj, annyira vicces volt én szarrá röhögtem magam
emlékszem a papagájra is!!!
Bill Lee üzenete:
a minimum, amit egy ilyen filmre az időmből fordítani akarok
Yorick üzenete:
most kicsit kijött a könnyem...a nevetéstől
Bill Lee üzenete:
hogyne!
láttam vagy 3x
meg a samul l. cooloskodására
Yorick üzenete:
ne hagyd abba! :)
Bill Lee üzenete:
amikor kettétépi a cápa
Yorick üzenete:
mert már sírok...!!!!!
és hátrafele megy a cápa....
azt ne hagyd ki!
Bill Lee üzenete:
jjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjj
na most már én is sírok
Yorick üzenete:
hehe
Bill Lee üzenete:
ezt elfeledtem
jaj de szar
istenem
Yorick üzenete:
várjál már
adok neki egy zseniálist!
na?
megéri nem?
Bill Lee üzenete:
a kettes helyett
simán
én is
Yorick üzenete:
arra emlékszem,hogy serpenyővel akarja leütni a cápát
a L. L. Cool :)
Bill Lee üzenete:
arra én is
miért nincs az meg nekem?
pedig jó
na át is írtam
5-ös
Yorick üzenete:
nekem megvan
felvettem videókazira
Bill Lee üzenete:
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeee
annyiszor nézted
Yorick üzenete:
odaadom szívesen
Bill Lee üzenete:
és utána adsz rá egy rossz értékelést :D
Yorick üzenete:
megint sírok a nevetéstől
Bill Lee üzenete:
ejnye
én is sznob voltam
Yorick üzenete:
haha, nem kicsit
Bill Lee üzenete:
de be kell látni, ez 5-ös