Jean-Luc Godard

(kitiltva)

Tapasztalat: 0 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 0
Regisztráció: 2010. július 27. (12 év)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ki kérem magamnak, én tisztességes fórumozó vagyok. Ezen a fórumon mindig ez megy, aki szereti a francia filmet, azt trollnak meg szektatagnak nevezik.
Bolond Pierrot kitiltása pedig érthetetlen. Néhányszor írogattunk egymásnak és nagyon intelligens ember, lenyűgöző filmes műveltséggel.
Wayage a Godard életmű egy csoda, sokat veszítesz, ha kihagyod.

Egyetértek critixxel. Egy Bergman remekmű nekem többet ér 100 Bogart noirnál.

Szépen elbeszélünk egymás mellett, de ez már tényleg felesleges, meddő vita, ami már csak a másik sértegetéséről szól, így a vita részemről lezárva...
Az egyetlen dolog amiben egyetértünk az, hogy nem értünk egyet. :)

előzmény: ronin07 (#536)

Akkor félreértettél, a "kirohanásom" az ellen szólt, hogy Ledger Jokerje minden idők egyik legjobb alakítása. Ez egy eléggé színészbarát szerep volt és nem igényelt mély játékot. És persze a másik az Apokalipszis most, amiben Brandonak nem kellett sok mindent csinálnia. Ez lenne a legjobb alakítása? Ez eléggé sértő rá nézve, a Rakparton, Vágy villamosa és az Utolsó tangó után.

előzmény: ronin07 (#530)

Ezek mind 10/10-es alakítások, itt már valóban az ízlés dönt. :) De roninnal ellentétben még mindig azt mondom, hogy a Dudikoffokról objektívan ki lehet jelenteni, hogy rossz színészek, Ledgerről pedig hogy nincs egy súlycsoportban mondjuk egy Brandoval.

előzmény: Ivan/ (#509)

Én ezzel nem értek egyet. Szerintem azért az megállapítható, hogy egy karakter milyen "súlyú", például Jokerként nem szükséges mély érzelmeket átélni és egyébként sem egy nagyon komplex karakter. Ha már pszichopata karakterek, akkor Anthony Hopkins Hannibal-ja szerintem sokkal komolyabb alakítás volt (az első részről beszélek most). Nagyon összetett, precíz szerepformálás, ami nagyságrendekkel jobb volt Ledger Jokerjénél.Aha. És te veszed a bátorságot, hogy obejktíven és fellebbezhetetlenül kijelentsd, melyek a filmtörténet legjobb színészi alakításai?...

Ezt azért nem mondtam, nem kell kiforgatni a szavaimat. De az nem vitatéma, hogy Joker-nél léteznek sokkal nagyobb kvalitást igénylő karakterek is, és vannak olyan színészek, akik még ezeket is képesek zseniálisan eljátszani.


Godard-ot pedig nem tartom a legjobbnak, de a Kifulladásig miatt az egyik kedvenc rendezőm.

merthogy ki melyik színészt csípi, erősen ízléskérdés ám...

De itt most nem a kedvenc színészekről van szó, hanem a legjobb alakításokról. Azért az nem ugyanaz. :)

előzmény: ronin07 (#502)

Heat Ledger mit keres itt? Brando az Apokalipszisben volt a legjobb? Ugyan már.


Jean Gabin: Alvilág Királya és A nagy ábránd
Giulietta Masina: Cabiria éjszakái
Marlon Brando: Az utolsó tangó...
Marcello Mastroianni: Édes élet
Bette Davis: Mindent Éváról

A Cane hadihajót nem, viszont az Afrika királynőjét és a Sierra Madret láttam. Bogart ezekben is Bogart volt. Habár ebben a 2 filmben valóban jobban játszott, mint általában, de nem győzött meg arról, hogy ő kicsit is sokoldalú színész lenne. Nem azt mondom, hogy rosszul játszik, de én a színészi tehetség alatt azt értem, amikor valaki képes a személyiségéből kibújni és egy teljessen más emberré változni.
Maradjunk annyiban, hogy Bogartnál jobban senki sem tud szenvedélyesebben meggyújtani egy cigarettát, de nem egy ezerarcú színész.

2010-08-25 20:17:05 [Feketelista] Jean-Luc Godard #59

Elnézést, én és Cesare az OFF topicban folytatjuk a vitát. A kérdésedre válaszolva, ez a közkérdésekben zajlott le (legjobb brit színész).

Összes komment...