Tíci

Csak azért nem adok ré nézhetetlent, mert végignéztem :D
Leginkább az zavart, hogy semmi eredeti ötlet nem volt benne (bár ahogy nézem az eredti könyv a hatvanas-hetvenes könyvekből való), mert volt itt minden, ami egy fantasíban megtalálható: sötét lovasok, Galadiel tükre (na jó, itt gömb volt), szülinapon kiderül hogy varázsló vagy, McGalagony, Weasley család, hoppanálás, horcruxok és az hogy te vagy az utolsó horcrux, dementoroknak kinéző sötét valamik, szóval szinte minden jött valahonnan...
És a logikátlanságok! Tényleg én is csak azzal a szóval tudom jellemezni, hogy "szar"

2012-08-02 01:23:36 Batoru rowaiaru (2000) / Battle Royale Tíci (4) #20

Olvastam a könyvet is, tetszett is, és mégis az itt olvasható sok negatív komment ellenére nem találtam rossznak. Egyrészt könyvadaptáció, ami együtt jár azzal, hogy ha túl sokat változtatnak, azért hőbörög a nézősereg; ha semmit, akkor meg azért, hogy miért kellett negyven gyereket belesuvasztani ilyen rövid filmidőbe. Sehogy sem jó ez, ezért is próbáltam meg mindezen hibák ellenére élvezni.
És ha nem hasonlítgatok, élvezhető ez. Bár nincsen nagy jártasságom a vérengzős filmekben, a japán filmek terén annál több. Nem volt rossz, vannak erős és gyenge pillanatai is. Én mondjuk alapból nem kezdtem el szinkronosan, mert azt tudom, hogy élvezhetetlen - mint szinte minden keleti filmnél -, úgyhogy ez is biztos dobott az élményen.
A változtatások... némelyik fölött én is értetlenül állok, és persze nekem is hiányoznak a jó kis jellemábrázolások, mert szinte mindenki elsikkadt és Mitsukóért, meg Kiriyamáért külön fáj a szívem. A végét is elbénázták, a könyves verzió jobb lett volna, de mindezek ellenére sem annyira rossz. Aztán az is lehet, hogy elfogult vagyok.
Olvassátok el a könyvet (bár mondjuk a fordítása, kiadása annak is hagy kivetnivalót maga után...).

Az első egy órát nagyon élveztem, kedves volt, aranyos, és igazán jó hangulatot árasztott. De a film második fele csalódás volt. Kissé belegabalyodtam a dolgok értelmezésébe.

Például a nő az árverésen miért nézett ki pontosan úgy, mint a cyborg? Véletlen? Kidolgozatlan ez az egész rész. Ráadásul már az elején sejtettem, hogy ez lesz a csattanója.

Elcsépelték már jó párszor ezt a témát. Pedig ha inkább a szerelmes részre fektették volna a hangsúlyt, talán jobban bejött volna. Ez az akció túlzás, hihetetlen, átgondolatlan. Jól fel is idegesített!
Viszont Ayase Haruka meglepett, nem szoktam sokra értékelni a színészi teljesítményét, most mégis egészen korrektül alakított, valahogy illett rá a szerep.
Az első fele miatt megajánlok egy 3/5-öt, de csak jószívűségből!