Regisztráció: 2010. július 15. (13 év, 2 hónap)
Kedvencek
Broken Horses Testvéri kötelék |
4 | 2015-12-18 | ? (9) |
Circle |
4 | 2015-12-14 | 3,5 (100) |
rettenetesen gagyi. a kezdés jó, Florentine tud verekedéseket rendezni, persze tipik filmes bunyókat, milliméterre és tized másodpercre kiszámolt mozdulatokkal, de jól mutatnak, a lány kiszabadítása, így elég lendületes indításnak hat. aztán kezdődik ez fura westernbe hajló korcs valami, annyira szánalmasan gagyi tűzharcokkal, hogy fájó szemmel lehet csak nézni. a sztori is egyre nagyobb baromság, a karakterek egyre hülyébbek és egyszer csak vége. szerencsére. Adkinsnek járna már valami tényleg kultúrált főszerep. csak hogy tudjuk mi lenne, ha...
hangulatos thriller az angoloktól, egy érdekes élethelyzetbe került lakóközösségről. a sztori egyszerű akár egy szeg, sőt a killer személye kifejezetten erőltetett, de mégsem tudok haragudni miatta, mert egészen addig tetszetős az egész. a tömbház hangulatát irtóra eltalálták, ehhez igazodik a képi világ, kellemesen brutális néhol, a színészi játék rendben van... kivéve Jack O'Connellnél, aki viszi az egész filmet ismét. egy piti drogdílert játszik, aki a szomszédain élősködik, hasonló karaktereket hozott már, tökéletesen, itt sincs ez másként, az övé az egyetlen igazán jó karakter az egész filmben.
9. Dupla dinamit?
10. Mátrix?
Borzalmasan gagyi. A fosós jelenet, hogy azok után ami már történt addigra, ilyen reakciókat váltson ki, felfoghatatlan, na meg a betépős dolog... és hasonlók. Gagyi, de nem a viccesen gagyi, hanem csak fárasztóan. Nem mondom, hogy nem voltak benne jó ötletek, de a vége megkoronázta az egészet. Nem jó, pedig nem vártam semmi extrát.
Western-Horror... Láttunk már sok hasonló egyveleget, változó minőségekben, volt már a vadnyugaton vámpír, űrlény, démon, ect... Javát ezeknek jobban szeretné felejteni az ember, de itt egészen más a helyzet. Tehát Western-Horror... ez a megnevezése, de azért alapjában inkább az előbbi kategóriába sorolható. A ráérős tempó, a szereplők közti szikár kémia, és nyilván maga a környezet is ennek irányába tereli. Sőt, a történéseket generáló helyzet is ismerős hasonló mozikból. Eszerint, egy ismeretlen férfi csöppen egy átlagos vadnyugati kisvárosba, aki gyanút kelt, így hamar a fogdában köt ki. Azonban akik elől menekült megtalálják és nem csak őt, hanem a helyi doktornőt és a Sheriff helyettest is magukkal viszik. Ez a kényszer helyzet szüli azt a csapatot, akik elindulnak, hogy szembe szálljanak az ismeretlen ellenséggel.
És ez a csapat csodálatos. Úgy értem ezt, hogy a forgatókönyvnek és a színészeknek köszönhetően, egy ízig-vérig élő, lélegző karakterekből álló egység jön létre. Nincsenek papírmasé karakterek, mindenkinek múltja van, mindenki egyéniség. És a film kb. két harmada rájuk is hagyatkozik, amit nagyon jól tesz. Teljes mértékben működik. A párbeszédek csodásak, élhetőek, sokszor szarkasztikusak, öröm nézni, ahogy ezek kőkemény figurák összekovácsolódnak, hogy mire elérjék a céljukat, tényleges egységként működjenek, hogy valamilyen szinten készek legyenek szembe nézni az ismeretlennel. Ami rettentő félelmetes.
Itt jön képbe a horror vonulat. A barlanglakók rémisztőek, ridegek és jóformán arctalanok. Jönnek és pusztítanak. És ezt masszív erőszakossággal teszik. Ráadásul nincs kölönösebb zenei aláfestés, nincsenek túlzó hangefektek, itt a történések borzolják össze az ember idegszálait, minden annyira természetesen történik, nincs túl gondolva, félelmetesen realisztikusak ezek a szcénák. Erre végülis már a nyitó képsor is elkezdi felkészíteni a nézőt.
Tehát ajánlom. Rettentő jó mozi, szintén a semmiből, direct to dvd megjelenéssel. Idehaza még azzal sem. Pedig érdemes lenne rá.
Azok még megjelenés alatt, de persze igazad van, csak úgy kijött, hogy nagyon boldog voltam tőle :) végeztem az offal :)
előzmény: ChrisAdam (#30756)
OFF
Egy népszerű, általános iskolában kötelező olvasmány adaptációja (Kisasszonyok, 1994) pontosan 7 évvel később készült, mint a megfejtés film, s mindkettő filmben egy olyan színész játszik fő(bb) szerepet (Christian Bale), aki az ősszel mozikba került, rajongott sci-fi (A marsi) rendezőjének (Ridley Scott) egyik korábbi történelmi filmjében (Exodus) játszott szerepet legutoljára.
:D
Persze, hogy a Kisasszonyok kötelező-e vagy sem... vagy, hogy C.B. főbb szerepet játszott-e, nem tudtam, csak úgy összeállt... volna :D
előzmény: ChrisAdam (#30754)
4. A Nap Birodalma?