winona

Ő egy nagyon összetett,különleges személyiség volt.
Egyik kedvenc színésznőm Audrey Hepburn mellett.

előzmény: JeszKar (#29)

2014-09-07 17:58:21 [Feketelista] winona #472

Nekem egyedül a filmben csak J.Lawrence alakítása maradt meg.Megint sziporkázott.

Pontosan!:)

előzmény: logiii (#34)

Nagyon messze van még a bemutató...:(
Egyébként remek filmnek ígérkezik.Aztán kitudja.

2014-03-12 21:37:12 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] winona #20616



--
Áthelyezve a(z) The Age of Innocence topikból.

2014-02-16 17:34:31 Cleopatra (1999) / Kleopátra winona (4) #1

No látom itt én leszek az első.Anno egy másik filmes portálon eléggé lehúztam a filmet,ám azóta eltelt pár év,azóta jó párszor megnéztem,és kifejezetten megkedveltem,főleg Leonor Varela játékát.Mint nő is nagyon beleillett ebbe a szerepkörbe,karizmatikus,szenvedélyes,céltudatos és gyönyörű,ahogy Kleopátrát mindig is képzeltem. Kleopátra mint legendás történelmi alak mindig is érdekelt,sokat olvastam utána.Sok feltételezés jelent meg külsejéről,hogy nem is volt igazán szép,vagy éppen,hogy Kleopátra fekete volt.Nos,az igazságot már sosem tudjuk meg,csak elképzelni tudjuk milyen is lehetett ez a történelemre igen erős hatással lévő uralkodónő.
Mindenesetre a filmben szereplő színésznő játékával meg voltam elégedve,és kisugárzása is volt,amit nagyon fontosnak tartok. A férfi színészekre sem lehet itt panasz,nekem egyedül a látvánnyal volt bajom,nagyon érződik rajta a tv filmes megvalósítás,(igen,tudom,mivel nyilván ez egy tv film,nem pedig moziba szánt alkotás...). Egy erős 4-es a film.

Gyönyörű rajzfilm:)
Elképesztően szép látványvilággal,minden respect az alkotóknak,és hozzá a
csodás filmzene...tökéletes. Valóban az igényes a legjobb szó rá.

Nos,ha már ez az egyik kedvenc filmem,úgy érzem illik írnom róla pár sort...A film (gondolom nem új keletű infó senkinek) Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok című könyvéből készült,és ez a legjobban sikerült filmadaptáció ebből a műből.

Valmont: ...hisz ugyebár a hűtlenség a kedvenc szava.
Marquise de Merteuil: Nem, nem. A kegyetlenség. Mindig úgy éreztem, hogy ez a szó nemesebben cseng.

Vérfagyasztóan jól hangzik ez a mondat Glenn Close szájából,kegyetlen,az érzelmekkel nem igazán törődő, hideg asszony szerepében fenomenális,egyszerűen tökéletes,talán még a Végzetes vonzerőben sem volt ennyire remek,mint itt.Nem szép nő, de ebben a filmben van egy kisugárzása,egyszerűen illett hozzá Marquise de Merteuil karaktere...Ő az egyik kedvencem a filmben.
Történetünk a XVIII. századi Franciaországban játszódik, Marquise de Merteuil fogadást köt Valmont-tal a gaz csábítóval:meg kell hódítania a gyönyörű,tiszta lelkű nő,Madame de Tourvel szívét...játszmák,cselszövések ,és végül egy gyönyörű szerelem tölti ki a filmet, a remek színészi alakítások meg csak hab a tortán: Malkovich ördögi tekintete ahhh...nem csoda,hogy annyi nő esett „áldozatául”:) hol van hozzá képest Ryan Philippe angyali arca, megmondom, sehol...láttam még jó pár filmfeldolgozást a regényből,az egyik például a Valmont címet viselő mozi,ahol Colin Firth alakította Valmont-ot, Ő se volt rossz, na de kérem szépen ez a szerep John Malkovich-é,kész,rá illett a legjobban.
Michelle Pfeiffer csodálatos,ebben a filmben szerettem meg végérvényesen,a szépséges,tiszta lelkű nő szerepére aligha találhattak volna jobbat, Malkovich-al való párosuk talán az egyik legszebb a mozitörténelem során,vonzalmuk köztük, a kémia szinte átüt a TV képernyőn keresztül,állítólag a való életben is igencsak egymásra találtak anno a forgatáson,nem is csodálom. A mellékszerepekben láthatjuk a még zöld fülű Keanu Reeves-t, és a bájos Uma Thurmann-t,nem rosszak,de sokat nem tesznek a mozihoz,hozzák az elvárhatót.


Gyönyörű,tökéletes mozi, még így 26 év távlatából is:)

Monica Bellucci meseszép,mi több maga a NŐ. Nem rossz vígjáték egyébként,voltak benne jó poénok,de ami a legtöbbet ért a filmben,az Monica szépsége.

Húsbavágó alkotás,ám vmi hiányzott nekem a tökéleteshez. Scarlett tündéri,és a közvéleménnyel ellentétben igenis jó színésznő. John Tarvolta is remekelt itt.

Igazából csak egy szóval tudnám jellemezni a filmet:gyönyörű. Amíg néztem,teljesen a bűvkörébe kerültem,maga az a kedves kis hangulat,ami körülölelte a filmet...na és persze a színészek remek játéka együtt tökéletes...bár igaz a gyerekszínészeket sose szerettem filmekben,ám itt ez kivétel.
Johnny Depp mint mindig perfekt,Kate Winslet arisztokratikus szépsége nagyon ide illő volt,és persze tehetsége itt is erősen megmutatkozott,egyik kedvenc filmem tőle ez.
Valóban én is inkább a felnőttebb korosztálynak ajánlanám,és még egyszer leírom: gyönyörű alkotás.

2014-02-08 20:38:45 Onegin (1999) / Anyegin winona (4) #7

Nekem nagyon tetszett,bár ugyan ha 5 pontot nem is,de 4-et simán ér a film csont nélkül.
Ralph Fiennes-t azt hiszem nem kell bemutatnom...:) remek volt itt is.
Liv Tyler-t először furcsa volt ilyen szerepben látnom,ám végül abszolút megszoktam,sőt...egész hitelesen játszott,főleg a film végi jeleneteknél.Szépsége itt is igen erős volt,csak úgy sugárzott.
Mind a kosztümök, mind a miliő rendkívül jól volt megjelenítve,az érzelmek a film végénél csúcsosodtak ki,szinte megkoronázva az alkotást. Bár itt-ott néha hiányzott nekem vmi,műfajában tökéletesen megállja a helyét a film.

2014-01-30 11:44:29 Thirteen (2003) / Tizenhárom winona (5) #5

Remek mozi,Evan Rachel Wood sziporkázott itt,Holly Hunter szintén. Nekem ebből a témából,még az Ámok című film is tetszett egy meglepően jó Anne Hathaway-jel.

Hihetetlen jó ez a film,pedig anno először csak 4-es osztályzatra értékeltem.
Ebből szigorúan a rendezői változatot ajánlom,egyszerűen zseniális,Eva Green-t itt szerettem meg.A mozi változatban nem sok értelme van a karakterének,csak mint szerető jelenik meg,holott a rendezőiben politikai szerepe is van,ráadásul van egy fia,amit ugye a vágott verzióból nem tudunk meg...:)Orlando Bloom-ért sose voltam oda,ám itt még ő is nagyszerű,le a kalappal.No és a többiek ugye: Liam Neeson,Jeremy Irons,David Thewlis stb...
A díszlet valami mesés,a környezet szintén remek, és a filmzene hozzá tökéletes
körítés.Számomra majdnem van olyan jó,mint a Gladiátor,második kedvenc történelmi filmem lett az utóbbi időkben.:)



És még valami!: csakis feliratosan,eredeti hanggal érdemes megnézni.Jeremy Irons orgánuma...fergeteges!...

Tökéletes, gyönyörű film.

2012-08-27 13:03:40 Almost Famous (2000) / Majdnem híres winona (4) #15

2012-08-27 01:31:07 Brothers (2009) / Testvérek winona (4) #30

Jó film volt,tetszett, ám mégsem tudom rávágni,hogy tökéletes alkotás lenne, valami hiányzott belőle,valami nagyobb katarzís,a színészek egyébként nem voltak rosszak,sőt...tisztában vagyok vele,hogy ez egy remake, a dán Testvéred feleségét című műből már láttam részleteket,igaz még egészében nem láttam a mozit,amit szörnyen röstellek,de ha időm és a sors engedi mindenképp bepótolom a megnézését...mindenesetre,abból a néhány jelenetből már azt le tudtam szűrni Connie Nielsen-nek valahogy jobban állt az anyuka szerep, van a tekintetében egy amolyan bölcs nőiesség...Én imádom Portman-t, nagyon tehetséges színésznőnek tartom, itt hozta is a rá osztott szerepet, ám a játékából hiányzott az a mélység,amit mondjuk a Leon,a profiban vagy a Közelebben tökéletesen hozott. Itt inkább hozta a kötelezőt, de ennyi. Ja meg nagyon csinos volt a frizurája,és gyönyörű volt mint mindig...de valahogy olyan furán mutatott anyaként...no mindegy.
Jake Gyllenhaal viszont nagyon jó volt a kis fekete bárány, rosszfiú szerepében, rég kinőtte már a holnaputáni bamba arckifejezést,itt nagyon is meggyőző volt,jól állt neki ez a karakter. No, és ki ne felejtsem Tobey Maquire játékát...nos, ő mindig olyan furcsa volt nekem azokkal a nagy szemeivel,attól függetlenül,hogy nem rossz színész egyébként...a Pókember filmekben elnézegettem a közepes színészi tehetségét,de viszont itt meglepően hiteles volt, mondjuk miért pont Őt választották a katona szerepére a kisfiús arcával, kicsit furcsálltam,látom ezt itt néhányan is megjegyezték lentebb.
Mert azért a dán verzióban,nem éppen egy pajkos arcú kölyök játszotta azt a karaktert,hanem egy igazi, kissé kemény tekintetű FÉRFI.
Ettől eltekintve jó volt a szerepében,a kiborulásos, ordibálós jeleneténél szinte lúdbőröztem.
Magáról a háborús témáról meg megvan a saját véleményem,itt ezt most nem szeretném firtatni.

Mindenesetre egész jó filmélményben volt részem,ám valami kis manó folyton azt súgja a fülembe:Testvéred feleségét,na azt lesd meg!

Rég szórakoztam ennyire jól filmen(na jó kb.egy hónapja:)).
Volt egy megérzésem,hogy nagyon tetszeni fog, és szerencsére nem tévedtem.
Számomra nem volt unalmas,és mikor az isteni ételeket mutatták,hát igencsak megéheztem...csokitorta,gyönyörű sült húsok,homár, minden mi szem szájnak ingere, ohhh te jó ég!
Meryl Streep-et imádtam,ami igen meglepő,mert bár mindig is zseniális színésznőnek tartottam,valamiért sosem volt szimpi. Ám itt lehengerelt minden tekintetben.
Néztem videókat az eredeti Julia Child-ról, Streep-nek hihetetlenül jól sikerült utánoznia a nevetését,hanglejtéseit, egy szóval tökéletes volt a szerepében. Ő maga volt Julia.
Amy Adams engem nem irritált,és valahol talán a rajongását is megértettem imádottja felé.Nem volt zavaró egyáltalán,sőt a film vége felé már én majdnem „beleszerettem” Child-ba:)
Nagyon bájos volt és természetes, igencsak kedvelhető karakterében.
Szóval összességében tényleg kellemes időtöltés volt a film,bár kissé hosszúnak találtam.
Viszont! Nagy hiba korgó,üres gyomorral megtekinteni a filmet,mert a helyzet rosszabbra is fordulhat a mozi nézése közben...:)
5 pont!
Bon appétit!

2012-08-22 23:44:53 Sliding Doors (1998) / A nő kétszer winona (4) #8

Sorsok...
a nagyokosok azt mondják életünk fordulatos változásai már a nagykönyvben megvannak írva,csinálhatunk bármit,ha valakivel találkoznunk kell,ha valami nagy dolog fog történni életünkben,azt semmiképp sem kerülhetjük el,befog következni,persze kisebb dolgok történhetnek másképp,a filmben is volt különbség a két verzió közt,ám Az a Valaki,mindkét változatban ott volt,mert ha a sors kiszemel magunknak egy illetőt,az bizony előbb-utóbb az életünkbe csöppen,akár tetszik, akár nem.
Szép film volt,bevallom egy kis könnyed vígjátékra számítottam,ám kaptam valami mást,sőt sokkal többet,egy kicsit komolyabb,picit mélyebb alkotást.
Nagyon megragadott,hogy párhuzamosan vetítette le elém a film a két történést,mi lett volna ha?...ugye sok emberben megfogalmazódik ez:)Én is elgondolkodtam a mozi után kissé a saját életemen,és végül arra jutottam,még ha néhány dolog másképp is alakult volna az életemben,az igazi nagy fordulatokat,embereket nem kerülhettem volna ki,így sem-úgy sem. Hiszek a sorsban,és néha kifejezetten szeretem átélni meglepő csavarjait.
Gwyneth Paltrow érzékeny játéka nagyon megkapó volt,illett hozzá ez a szerep,sokan vitatják színészi képességeit,én viszont úgy gondolom, hogy ettől a hallgatagabb,lágyabb játékától,stílusától különleges színésznő Ő legalábbis számomra.John Hannah játéka ugyancsak tetszett,és bár nem egy szép férfi,mégis volt egyfajta lehengerlő kisugárzása és stílusa,ami megfogott,olvastam egy másik filmes fórumon,hogy, miért kellett egy ilyen ronda embert belerakni ,könyörgöm itt nem egy modellmagazin hasábjait láthattuk tökéletes emberekkel megspékelve,annál jóval reálisabb volt ez a film.John Lynch tesze-tosza,kissé balfék figurájától viszont olykor már göndör fürtjeimet téptem,annyira irritáló volt.

Összességében kellemes filmélmény részese lehettem,a soundtrack pedig még jobban emel az alkotás színvonalán.

2012-08-22 23:42:18 Chocolat (2000) / Csokoládé winona (4) #2

Csokoládé-mennyei ízek...

Nagyon élvezetes film volt.
Vannak olyan mozik, amik ha jókor kapják el az embert,rendkívül jó élményben lesz része,ez az alkotás számomra ilyen volt, elragadó hangulattal, egész jó történettel, isteni csokoládékkal, és egy csipetnyi romantikával.
A könyvet nem olvastam,amiből készült a mozi, így hogy mi lett megváltoztatva , mi volt más, nem tudom, de maga a film nekem elnyerte a tetszésem. Emlékszem, hogy olyan 5 éve láttam a mozit először,akkoriban nem igazán ragadott meg úgy az egész, csak Johnny Depp vitathatatlan sármja fogott meg, Ma már szerencsére nemcsak ezt vettem észre a filmben:)
A sztori érdekesen kezdődik, és utána se lankad le,nem válik lapossá, egyáltalán nem unalmas.
Lehet, akkoriban épp rossz hangulatomban láttam a filmet, talán azért nem tetszett ennyire,mint most.
Juliette Binoche,(Aki szinte megtévesztően hasonlít Julia Ormond-ra)talán nem mondok újat ezzel a megállapításommal,hogy egy igazi,vérbeli NŐ, finom bájjal megspékelve,itt ebben a filmben, ez a tulajdonsága főleg él. Nagyon szerethető,szimpatikus a karakter is,amit alakított. Johnny Depp se volt rossz,bár itt szerintem inkább a külseje dominált jobban.
Judi Dench-et imádtam,minden percét,minden nüanszát,arcrezdülését,nevetését, néha a kis morcos nézését...egyszerűen sziporkázott itt, az Ő karaktere volt a legemlékezetesebb számomra.
Alfred Molina és Lena Olin is nagyon tetszett a szerepükben.
No, és hát az a sok ínycsiklandó csokoládé, forró csoki hmmm...nem mondom,igazán felkavaró látvány volt...tényleg jó, ha a nézőnél néhány tábla csoki be van készítve,amit lehet a film közben majszolgatni, ugyanis az illető, az isteni külsejű csokik láttán akarva-akaratlanul is megkíván egy két kocka élvezetet...és a gyönyörű filmzene persze, tökéletes kombináció.
Számomra a film azt is sugallta, hogy élvezd ki életed minden percét, ha változtatni akarsz, ne félj ,vágj bele, ha úgy érzed, ettől jobb lesz neked...persze ezt lehet csak én láttam így,mindenesetre engem megragadott az alkotás,értékes perceket adott.

2012-04-11 14:52:11 [Általános fórum] winona #3001

Sziasztok!
régóta keresek egy filmet,azt hiszem igazából tv-filmről van szó, és anno a 90-es évek végén, a Tv2(amikor még csiga volt a jele)adta le, két részletben egy hétvégén.

Na a sztori,már amire emlékszem:

A távol keleten játszódik,pontosan megmondani,hogy kínai vagy mi egyéb származásúak voltak,arra már nem emlékszem...na szóval,van egy királyság,egy ikerpár... az egyik fiú,a másik lány...a fiú vezeti a királyságot, de meghal valamiben,így mivel,hogy ne menjen gallyra a királyság, a lánynak kell átvennie a helyét, elhihetik a néppel,hogy az ikertestvérpár lány tagja halt meg,pedig igazából nem...csak mivel ott egy nő nyilván nem vehette át az irányítást a birodalom felett, így férfinek kellett beöltöznie, és le kellett mondania addigi élt életéről...nagy körvonalakban ennyi, persze volt itt dráma, szerelem, minden mi szem szájnak ingere, és mivel anno nagyon megfogott a film, megköszönném,ha valaki megtudná mondani a címét:)

thanks

2012-03-16 11:14:07 The Duchess (2008) / A hercegnő winona (5) #16

Nos,Keira Knightley lassan eléri nálam a kedvenc státuszt, egyszerűen filmről filmre jobb,egyre kiforottabb színésznő lesz,utóbbi két filmjét
(Ne engedj el!,Veszélyes vágy),ugyan még nem láttam, de igen jókat olvastam róluk, főleg Keira játékát illették dicsérő szavakkal.
Ebben a moziban remekül lényegült át Devonshire hercegnőjeként,látom sokan írták,hogy egyszerűen nem volt hiteles,számomra átjött a játéka,igen,számomra még a remek Ralph Fiennes-t is lemosta a vászonról,lehet,hogy túlzás amit írok erről, de én így gondolom. És ha már Fiennes-t szóba hoztam,nos Ő most is jó volt,bár igazából a karaktere baromi unszimpatikus volt, nagyon irritált,de respect neki, mert ezt a szerepet rendkívül jól hozta,legutóbb az Elszánt diplomatában láttam, ott teljesen eltérő, érzelmes embert alakított,furcsa volt most egy ilyen hideg szerepben látni, igazi kaméleon ez a pali.
A mellékszereplők is kihozták magukból,ami lehetett,leginkább Hayley Atwell játéka fogott meg, de Dominic Cooper se volt rossz.

A film pedig lekötött,eltalált,nehéz lehetett ezek a nőknek,nem sok joguk volt beleszólni,hogy kihez adják őket, igazából sajnáltam Georgiánát, csodáltam benne,hogy ettől függetlenül,hogy nem sok jó érte őt életében(kivéve a gyermekeit,velük tényleg boldog volt,meg ugyebár Grey-el való szerelmi viszonyában érte Őt néhány boldogságcsepp), tartotta magát,próbálta kötelességeit véghez vinni.Annál a jelenetnél kifejezetten rosszul voltam,amikor szinte semmi szenvedély,vonzódás nélkül „szeretkezett”(nem véletlenül írtam idézőjelbe) Urával,az egész annyira hideg,gépies volt,hogy áh...
Sokan hasonlítják Georgiana-t a néhai Diana hercegnőhöz,tényleg van hasonlóság mindkét nő életében.Amit picit hiányoltam a filmből,hogy szinte semmit nem mutattak pazarló,extravagáns életmódjából,de ezek ellenére is megfogott a film,a jelmezek,a miliő megidézése is korhű volt. Még több ilyet!

2012-03-16 11:12:30 Moulin Rouge! (2001) winona (5) #22

Én odavagyok ezért a filmért,vagy 3 éve láttam először, egyszerűen magával ragadott,a dalok a hangulat ,a rendezés,a színészek, a díszlet, egyszerűen mind annyira harmóniában volt egymással, az egész perfect.
Egyébként is szeretem a musical-műfajú filmeket,köztük leginkább a Chicago-t,Dreamgirls-t emelném ki.

Baz Luhrmann nem szokványos rendező,szeretem a munkáit , (kivéve az Ausztráliát). A Rómeó és Júlia filmje is megfogott,ahol a klasszikus Shakespeare-i művet,modern környezetbe ágyazta,sokan támadták azt a filmet,engem már ott megnyert magának a rendező úr.A Moulin-ról anno rengetek pozitívat hallottam, és mikor láttam,hogy Baz Luhrmann rendezte, nos, nem tétováztam, egyből megszereztem ezt a filmet, a DVD-lejátszóba be raktam és kész, már a film legelején a hatása alá kerültem...

Igen tömény giccs, de ide szerintem ez kellett.
Nicole Kidman-ért odavagyok, nagyon profi színésznő volt mindig is(elég megnézni tőle, a közel 22 éve készült minisorozatot,a Bangkok Hilton-t,ahol szinte még karrierje elején volt, de már ott sejteni lehetett,hogy sokra fogja vinni még, és sokra is vitte, ugyanis egy Oscar-díj jelölést szerzett magának, igaz a díjat nem Ő vitte haza(bár szerintem megérdemelte volna), de ami késik,nem múlik, ugyanis pár évre rá,az Órákért végül meg kapta
( Na ott volt még nagyon csúcs). Ebben a filmben gyönyörű, tüzes vörös haja,kisugárzása megkoronázása volt kurtizán karakterének, egyszerűen lubickolt szerepében,a Diamonds Are a Girl's Best Friend c. dal pedig az isteni Marilyn Monroe előadásban volt az igazi, de Kidman se vallott szégyent vele, igen kellemes énekhangja van.Nem csodálom,hogy Ewan McGregor karaktere szinte egyből beleszeretett:) és ha már McGregor, benne kellemeset csalódtam,főleg a Star Wars filmben-i szereplése után,nagyon jó színész,persze azóta már több filmben is meggyőzött tehetségéről.
A mellékszereplők is kitettek magukért.
Ebbe a filmbe beleszerettem 3 évvel ezelőtt és ez azóta is tart:)

Tökéletes.
Annyira elegem van már a mostanában futó szalagon gyártott, sablonos , unalomig ismert poénokkal teletűzdelt romantikus vígjátékoktól,(nekem az agyondicsért Barátság extrákkal sem tetszett, elnézést, ha ezzel valakit megbántottam...a Csak szexre kellesz meg elment tejszínhabbal))hogy az nem igaz, féltem ettől is, hogy valami ilyesmi lesz, de szerencsére nem...
Sőt annyira pörgős,bájos volt az egész, hihetetlen vonzó volt az a légkör,amit a film megteremtett, a karakterek is rendkívül eltaláltak,mondjuk sokat is nyomott a latban, hogy a szerepekben tényleg megnyerő színészek játszottak.
Kezdeném Steve Carell-el, én kifejezetten bírom a tagot,először a A minden6ó-ban láttam, már ott is egész jó volt, igaz kisebb szerepben brillírozott , aztán jött a Gyógyegér vacsorára, na ott elég gyagyás szerepe ellenére is kedvelhető volt.
No de kérem szépen itt, ezt a lúzer karaktert mintha rá szabták volna. Sokakat irritál Carrel, de én úgy vagyok vele, százszor inkább Ő,mint Adam Sandler(bár igazából Sandler is tud jó lenni, ha épp nem idióta szerepben feszít).
Ryan Gosling nem okozott meglepetést, eddig minden filmjében, meggyőzött,hogy nem egy tehetségtelen fiú,itt is jó volt,a dögös külseje pedig csak hab volt a tortán.Az a karakter akit játszott: a gazdag, menő, jóképű,(tökéletesre kigyúrt testű) csávó eléggé ismerős nekem...környékeztek már meg ilyen fiúk, de valahogy mindig is irritáltak, így talán érthető, hogy néhányan talán kalandnak jók voltak, de komoly kapcsolatra sosem tudtam őket elképzelni, bár igazából ők sem erre hajtottak, no:)
Emma Stone pedig, hihetetlen ez a csaj, annyira energikus, tele van élettel, végre nem egy üresfejű, szétbotoxozott cicababa, a szerepe is szimpi volt, egy tök vagány csaj, akinek helyén van az esze, valószínűleg ez fogta meg Ryan karakterét is. Talán fölös szálnak Marisa Tomei karakterét éreztem, inkább mint dekoráció funkcionált a filmben, viszont ahhoz képest ,hogy már nem egy 20 éves fruska,még mindig gyönyörű:)igazi NŐ.

A történet szerintem nem új keletű senkinek, de hála az alkotóknak ez nem zavaró,aki egy üdítő,poénos végre egy jó romantikus vígjátékot akar látni, annak bátran ajánlom, nekem a kedvenc filmjeim közé került be, nálam többször nézős lesz az tuti.

A könyvet nem olvastam, amiből készült a film, úgyhogy csak a moziról tudok néhány sort leírni.

Stephen Frears-t kiváló rendezőnek tartom, főleg azért, mert az egyik legszebb kosztümös romantikus drámát köszönhetjük neki, aki nem tudná esetleg, a Veszedelmes viszonyok c. filmről van szó, az a film mindmáig a kedvenceim közé tartozik, szinte tökéletes, mind műfajában, mind színészi alakításokat illetően, gondoltam hamár ennek a filmnek is ő a rendezője , akkor rossz nem lehet, mégha teljesen más a műfaja is.Egyébként furcsa a kapcsolatom ezzel a mozival, legelőször vagy egy-két hónapja láttam, akkor egyáltalán nem fogott meg, viszont ma nekiültem újból és most nagyon tetszett, a téma is érdekes(párkapcsolatok szempontjából), a főszereplő valamiért nem érti, miért is hagyták ott a csajok, (John Cusack sziporkázóan jó alakítása), tisztázni szeretné magában, hogy mit ronthatott el eddigi párkapcsolataiban, főleg azután, miután aktuális barátnője is faképnél hagyta.John Cusack és a barátnőjét,Laurát alakító Iben Hjejle tökéletes párost alkotnak a filmben, kiegészítik egymást, még ha ez a mozi elején nem is olyan nyilvánvaló.
A mellékszereplők is jók: Jack Black bolond, de jól állt neki, Catherine-Zeta Jones karaktere nem sok vizet zavart mondjuk, Tim Robbins, akit szinte fel sem ismertem hosszú hajjal, vagány szerelésben, de jól játszott nagyon:).Lekötött a film a elejétől a végéig, itt-ott már szinte klasszikusnak számító slágerek is felbukkantak.(Walking on sunshine:P)

U.I: Lisa Bonetnek nagyon jó hangja van:)A lemezbolt pedig nagyon hangulatos volt, tetszett.

No, és már a filmről is írjak:

VÉGRE egy mozi,ahol tökéletesen keltették életre a számomra nagyon csodált Marilyn Monroe-t, hiszen előtte akárhány életéről szóló filmet láttam, idétlen, szinte már szánalmasan bénán formálták meg a csillagot,felöltöztek olyan rucikba, amiket anno Marilyn hordott,kiló sminket kentek az arcukra, fejükre valami béna szőke paróka került(még csak meg sem közelítette azt a hatást,mint amilyen Marilyn platinaszőke haja keltett),és azt hitték a drága színésznők(?), ennyi elég is...pedig Nem!
Ugyanis Michelle Williams nem csak külsőleg lényegült át(szinte tökéletesen), hanem minden nüanszát,mozdulatát, bájos hanglejtéseit is átvette az Ikontól, sikerült,ahogy lentebb is megfogalmazták, azt az atmoszférát megteremtenie, ami Monroe-ra mindig is jellemző volt: a titokzatos, bájos,ám lelkileg igen törékeny filmcsillag. Én szívesen ítéltem volna oda Williams-nek az Oscar-díjat, bár igaz,ami igaz, Meryl Streep nyertes alakítását még nem láttam, úgyhogy inkább e-téren csendbe maradok...
Ami még leginkább a film erénye, hogy számomra egyáltalán nem volt vontatott, egy percet se unatkoztam, teljesen a bűvkörébe kerültem, az kb.99 perc csak úgy elrepült, nagyon élveztem minden kockáját a mozinak.
A mellékszereplők is mind brillíroztak, igen szinte mind, kiemelném Kenneth Branagh-ot(az az akcentus fenomenális:)) és az általam kedvelt Julia Ormond-ot, tökéletes volt Vivien Leigh szerepében, még ha nem is szerepelt sokat a vásznon. Eddie Redmayne is meggyőzött, hitelesen hozta a rajongó asszisztenst,akit lenyűgözött, szinte megbabonázott Marilyn szépsége és nem utolsósorban erotikus kisugárzása:), és akit nem csak a csomagolás érdekelt, hanem a színésznő törékeny,megsebzett lelke is. Én ezt a srácot most láttam először filmben, de itt tökéletes volt.

Mint Marilyn Monroe rajongó, azt kell hogy mondjam, tökéletesen kielégítette igényeimet a film, azt kaptam amit vártam, nem csalódtam hála az Égnek, pedig féltem ,hogy elcseszik, bár ilyen zseniális színészekkel ez igencsak nehéz lett volna. Maximális 5 !

elnézést: Marilyn

előzmény: winona (#20)

Valamiért nagyon nem szimpatikus neked Mariyn, nem jól gondolom?:)

Mondjuk azt nem hiszem el, hogy annyira ideges volt ,hogy minden felvétel előtt, széthányta az öltözőt...ezt hol olvastad? Egyébként szerintem nem volt rossz színésznő, a Diamonds Are a Girl's Best Friend dal pedig csak az Ő előadásában volt az igazi, volt nála jobb színésznő ezt nem vitatom, de engem mégis lenyűgöz ez a nő, elég volt csak megjelennie a vásznon, és minden szem rászegeződött, szinte ragyogott. Ugyanígy vélekedik a másik kedvencemről Audrey Hepburnről, annyi,hogy Ő jobb színésznő volt Marilyntől.

előzmény: csabaga (#11)

Számomra igen érdekes volt a témája, nem mindennapi film, Charlize pedig már többedszerre bebizonyította, hogy nem csak szinte tökéletes szépsége miatt népszerű Hollywood-ban, baromi tehetséges nő szerintem, a drámai szerepek kifejezetten jól állnak neki, bár vígjátékokban sem vallott szégyent eddig( Waking up in Reno, Jade skorpió átka).

Akit alakít, Josey Aimes erős nő, ugyanis a munkahelyén szívatják rendesen az ott lévő hímsoviniszta férfiak, persze nemcsak őt. Bizony , ezt én sem tűrtem volna , mindennek van határa,az idegeimnek meg pláne, én is ugyanúgy, ahogy Josey harcoltam volna a normális bánásmódért a férfiak részéről, kit érdekel milyen következményekkel jár, az emberi méltóságomat nem vehetik el banyek.Bár szegény nőnek nem sok segítsége volt, szinte senki nem állt mögötte támaszként,senki nem „lázadt” fel, vele együtt, csak mikor kezdett sikeresnek tűnni a harca, akkor álltak ki mellette egy páran.Tipikus emberi viselkedés ugyebár...
Ráadásul valós sztorit dolgoz fel a film, jó persze nem lepődöm meg, mocskos egy világban élünk, na. A mellékszereplők erősek, főleg Richard Jenkis és Frances McDormand, na ő tényleg szuper volt, mindig is tudtam hogy remek színésznő, na dehogy ennyire...:) Bevallom az ő játéka tetszett a legjobban, pedig Charlize sem volt babapiskóta.
Tényleg jó film, bár számomra 5-öt nem ér, de a 4 simán csont nélkül.

2011-10-21 23:04:20 Morning Glory (2010) / Ébredj velünk! winona (4) #15

Rég szórakoztam ilyen jót egy vígjátékon,(kivéve a Kellékfeleséget)bár látom sokaknak nem jött be,lehet ízlésficamom van,de tényleg tetszett,nem egy elgondolkodtató film, egy habkönnyű vígjáték, erre számítottam és meg is kaptam,amit vártam.

A sztori kissé sablonos,egyetértek azokkal aki az Ördög Pradát visel c.filmmel vontak párhuzamot,hasonló a sztorija és a stílusa, na de mostanában nehéz új ötletekkel előállni Hollywood-ban.
Sokan panaszkodtak más filmes portálokon, hogy Rachel McAdams végig ripacskodta a filmet, meg hogy idegesítő volt...a ripacskodással nem értek egyet, az idegesítővel viszont igen, de talán mert ilyen volt a szerepe, nem török pálcát felette, mivel ezt a karaktert remekül hozta, mindent beleadott, hogy idegesítő legyen, ezt hívják színészetnek vagy mi...és ha már színészet: Harrison Ford most is tökéletes volt, hasonlóan házsártos figurát a Hat nap,hét éjszakában játszott, itt persze kissé bunkóbb, és beszólásai is ütősebbek, de mégsem tudja az ember a karakterét utálni, van benne valami szerethető.
Diane Keaton most is tetszett,és meg kell hagyni szerintem egész jól néz ki a korához képest.
Persze sablonos,kiszámítható sztori meg minden(akit a mozi vége meglepett,hát...hagyjuk),de mégis olyan könnyed,szórakoztató,hogy ezeket nem tudom felróni a filmnek.

2011-08-05 23:38:48 Sweet November (2001) / Édes november winona (4) #5

Tényleg szép, szerethető romantikus film,a Love Story-hoz hasonló történettel,de valahogy a nagy szenvedély nem jött át nálam se, ebben a műfajban számtalan szebb alkotás született.Elég, ha az Angyalok városára gondolok, ami tudom, egy remake, de akkoris gyönyörűre sikerült, vagy ott van a Szerelmünk lapjai film( McAdams és Ryan Gosling isteni páros).Ott valahogy dominánsabbak az érzelmek. A színészi játék persze nem rossz, sőt, Charlize Theron Málna jelölésével nem értek egyet,mert szerintem egész jól keltette életre karakterét persze ki vagyok Én, hogy megkérdőjelezzem a Málnások döntését(hehe:)),Keanu Reeves játékval sem volt bajom, de valahogy ez a Theron-Reeves páros ütősebb volt az Ördög ügyvédje c.moziban(igaz az nem romantikus műfajú film, de...ott valahogy jobban összeillettek).Az pesze mindenképp becsülendő, hogy a vége nem szokásos giccses happy end, és Enya-Only time c.dala is szívbemarkolóan gyönyörű, passzolt a mozihoz. De nem volt rám nagy hatással a film.

2011-01-08 13:43:55 Shallow Hal (2001) / A nagyon nagy ő winona (4) #4

Kellemes kis vígjáték, olykor-olykor felröhögtem, voltak benne jó poénok. A történet: adva egy lúzer srác, aki kábé annyira sikeres a csajoknál, mint Kiszel Tünde a szépségversenyeken, de mégis nagy elvárásai vannak, ha nőről van szó, aztán persze egy hipnózis következtében a csúnya nőket igazi bombázónak látja, bele is szeret a dagadt Rosemary-be:P. A film nézése alatt a tipikus elcsépelt mondatok jártak a fejemben: a szépség relatív, az igazi szépség belülről jön, bla bla...ez mind szép és jó, de ha belegondolok, bizony én se kezdenék ki egy dagadt pasassal,hiába megnyerő a stílusa, max. csak barátkoznék vele (gonosz vagyok, tudom), ráadásul ma már ezek a közhelyek egyre jobban elhalványulnak egy olyan világban, ahol a tökéletes külső egyre nagyobb fontosságot, teret kap. A mozi vége mondjuk, na...kicsit olyan rózsaszín szemüveg effektus, eléggé kiszámítható, de mindenképp szórakoztató movie ez. Jack Black-et tehetséges színésznek tartom, itt hozza a formáját, Paltrow kisasszony se rossz( bár őt más alkotásokban csípem), Jason Alexander kellemes színfoltja a filmnek(bár a Micsoda nőben is , mintha hasonló karaktert formált volna meg...),szóval a Farrelly-testvérek jó kis mozit hoztak össze, mindenképp nézhető vígjáték lett.

Nos, én John Madden rendező úrnak legelőször a Corelli kapitány mandollinja c. filmjét láttam, és az a mozi teljesen lenyűgözött, mind a környezet, mind a színészek játéka, úgyhogy mikor megláttam, hogy a Szerelmes Shakespeare-t is ő rendezte, igencsak felvillanyozott, bár ez a mozi jóval régebbi alkotás, mint a Corelli...Na szóval egy éve láttam először ezt filmet, de most mégegyszer megnéztem, és azt kell, hogy mondjam, nekem tetszett,bár ezt a sok Oscar-díjjat én is túlzónak érzem, és Gwyneth Paltrow valóban remek alakítást nyújtott, de ha összevetem az akkor ugyancsak Oscarra jelölt Cate Blanchett Elizabeth-jével, bizony Paltrow kisasszony jócskán alulmarad...Joseph Fiennes bár nagyon jó pasi, de mint színész nem egy nagy ász, ám ebben a filmben egész kellemes volt, illett hozzá ez a szerep, DE, aki mindenkit lesöpört a vászonról az bizony Judi Dench , mindössze kb. 10 percet volt jelen, de abban a kis pindurka szerepben hihetetlen erős játékot prezentált,le a kalappal előtte. A jelmezek gyönyörűek voltak, a viktoriánus kori Angliát hitelesen adta vissza a film , csak az a sok Oscar, kicsit sántít...

2011-01-08 13:37:01 Monster (2003) / A rém winona (5) #7

Charlize Theront régeben inkább, mint szexi nőként tartottam számon, bár sosem volt rossz egyik filmjében sem, sőt az Édes novemberben rendkívűl bájos, hiteles ...de ebben a filmben valami hihetetlen milyen erős játékot tesz le az asztalra, minden apró rezdülésében, mimikájában fellelhető maga Aileen Wuornos, youtube-on néztem videókat az igazi gyilkosról, nem semmi, na.Amit leginkább elért Theron, hogy nem a csillogó Charlize-t láttuk, hanem magát Aileen Wuornost, persze ok a maszk, meg a plussz kilók is rásegítettek, de akkor is szerintem lelkileg is sikerült átváltoznia. A történet meg szomorú, leginkább az, hogy főhősünknek rendkívűl sanyarú gyermekkor jutott, és hát az utáni felnőtt élete sem volt épp fenékig tejfel, amiről ő maga is tehetett, de ahogy lentebb is megfogalmazták, a környezete miatt lett azzá, amilyen...aztán persze bekopogtatott az életébe a szerelem (Christina Ricci meglepően hiteles)Selby személyében, aki kedves, aranyos lány, és a fene se gondolná, hogy végül ő lesz aki beköpi.Szóval a film jó, amit vártam megkaptam...egyébként megfigyeltem, hogy jó pár neves színésznő csúnyult meg a filmtörténelem során, és a jutalom, a hőnáhított Oscar, amit megérdemelten nyertek meg: Nicole Kidman-Órák, Halle Berry-Szörnyek keringője vagy éppen Marion Cotillard-Piaf , és szerintem Theron is rászolgált a díjra, megérdemelte.

Remek mozi, amit leginkább a színészek játéka emel magasba.

2011-01-08 13:28:43 Easy A (2010) / Könnyű nőcske winona (4) #8

No fene, meglepően jó film volt, na persze számomra 5 csillagot nem ér a mozi, de kellemes meglepetés volt mindenesetre.Őszinte leszek, először rohadtul azt hittem, hogy valami újabb,rózsaszín, idióta,jajdecuki blődség, de szerencsére nem:)Bár a sztori egyszerűbb,mint egy bugyicsere, mégis szórakozató, ugyanakkor egycsöppet tanulságos is(ne füllents úton útfélen:P),mondjuk Amanda Bynes és Alison Michalka karakterét legszívesebben pofán csaptam volna egy péklapáttal, nagyon irritáltak(világéletembe utáltam az ilyen tyúkokat).Viszont Emma Stone karaktere rendkívül szerethető, bájos, kicsit naiva, de mégsem buta,bár hálásabb is volt a szerepe.Szóval Stone szerintem fejlődőképes színésznő,jól játszott.Jópofák voltak a szülők,Stanley Tuccit bírtam a legjobban,hihetetlen a fazon.Mondjuk a végét, kicsit összecsapottnak éreztem, de összeségében nagyon is nézhető mozi,jópofa poénokkal fűszerezve, üdítő jelenség a borzadályos Házinyuszi,Micsoda srác ez a lány című marhaságok között.