yahooboi

Nem mondtam, hogy sz*r, csak azt, hogy nekem távoli a stílusa. Olyan mintha mindig ugyanazt nézném.

előzmény: St4nt0N (#31)

Woody Allen stílusát kifejezetten nem kedvelem. Spielberget pedig azért nem bírom, amit képvisel. De azért lehetne még sorolni.

2017-12-10 11:00:43 It (2017) / Az yahooboi (?) #73

Most miért kellett egy egész estés Stranger Thingset csinálni? Vagy várjunk csak...

Nekem is a Teljesen Idegenek jutott eszembe, ahol nem volt ez a harsány és folyamatos üvöltözés, röhögés. Az jobb esettanulmány, keményebb karakterekkel.

Remélem a gyerekeim érteni fogják, ha nem akkor elmagyarázom nekik, sokkal fontosabb lenne, mint a Verdák 3 "tanulságai".

előzmény: dorothygale (#8)

Kusturica csinált egy filmet, hogy kedvére csöcsörészhesse Monica Belluccit. Persze ezért nehéz lenne őt hibáztatni, hiszen nincs olyan hetero férfi e Földön, akinek ne lenne ez vágyálma, de azért filmet építeni köré már igazán merész gondolat.

2017-09-11 16:24:36 Eldfjall (2011) / Tűzhányó yahooboi (?) #2

Hasonlatos, de annyira nem kellemetlen nézni. Kicsit szelídebb és él benne valami remény is, abban csak a sterilitás volt. Ezért nem is lehet annyira összehasonlítani, bár az alaptörténetben valóban él a párhuzam. Ez sokkal kevesebb ürességet hagyott maga után, lehet már én vagyok csukva az ilyen szituációkra.

előzmény: hhgygy (#1)

Nagyon Guy Ritchie-nek tűnik. Steven Soderberghért nem vagyok oda.

előzmény: BonnyJohnny (#23)

Nem vagyok csalódott. Nem nagyon éltem bele magam a trailerbe, így nem úszott el az a hangulat, ami abban uralkodott. Kívántam látni egy horrort, helyette itt egy kellemesen zavaró thriller, ami valahol egy istenháta mögötti poszt-apokaliptikus lét emberi oldalát kívánta megfogni. Nem alkotott maradandót a témában, bár a suspense helyenként nagyon is működött, de már korábban sült panelekből összerakva. Lehetett volna eleje meg vége, vagy tán egy kicsit bátrabb és akkor szerethettem is volna. Így nem hagyott nyomot

2017-09-05 14:26:32 20 Feet from Stardom (2013) yahooboi (?) #2

Mindig is jobban érdekeltek azok a csodálatos nők, akik ronda férfiak mögött énekeltek koncerteken és még halkabban is jobb hangjuk volt. Azt már remélni sem mertem, hogy ennyire szeretik a zenét. Igen, keserédes, de mégsem hagy kellemetlen emléket. Jó élet az övék, ott két lépéssel hátrébb.

Az új-zélandi "újhullám" marha jó dolgokat szór ki magából, ez a dokumentumfilm viszont nem dokumentumszerű és tanulsága sincs. Lezáratlan munkának tűnik számomra és a legfájóbb, hogy az egész nyomozás kamu- és izzadságszagú, ennél fogva mentes minden feszültségtől.
Az egyetlen kézzel fogható dolog, hogy a pénz mindent képes irányítani, főleg Amerikában, de ezt azért nem ebből a filmből tanuljuk meg először.

Csodálatos lista, ha őszinte akarok lenni, akkor egyiket se fogom megnézni.

Érdekes, hogy a Magyar népmesék kivételével én mindtől hidegrázást kaptam/kapok gyerekkoromtól egészen mostanáig. A Mekk Elek zenéje az a mai napig simán okoz spontán dührohamot.

2017-08-25 09:58:51 Zascsitnyiki (2017) / Védelmezők yahooboi (?) #8

Annyival rosszabb csak egy átlag amerikai szuperhősfilmnél, hogy a töredékéből készült. Magyarán a CGI-vel marad el.

Rám is inkább ez a jellemző :)

előzmény: Denice (#19)

Általában átlagok alapján nézek meg filmet, vagy valami netes listáról választom. Aztán mikor megnézem ténylegesen, akkor sokszor döbbenten tapasztalom, hogy mennyire más vélemények, értékelések vannak, mint amit én kitaláltam. Olyankor elolvasom, hogy mit is csúszott el az én elméletem, de általában le*****, hogy végül mi volt velem a baj és marad a 2-es :)

Először mikor megnéztem a Mementót, akkor igazából nem néztem meg, mert fél óra után kikapcsoltam. Aztán másodjára hirtelen a kedvenc filmem lett, mikor már akartam és tudtam is érteni. Jó lenne visszatérne Nolan arra az útra, az újabb filmjeit már nem szeretem.

előzmény: BonnyJohnny (#5)

Gyalázatos módon nem szól semmiről a film, de legalább azt kedvesen és vajpuha humorral. Daniel Day-Lewist nem láttam még ripacskodni, de most sikerült. Talán ha egy őszinte perce volt.

2017-06-15 21:38:54 Frantz (2016) yahooboi (?) #9

Én valahogy úgy érzem, hogy
a tiszta érzelmű pillanatoknál. Amikor nem keveredik a bizonytalanság szerelemmel. Bűnbánat a szomorúsággal. Mikor egyértelmű a hegyen a nosztalgikus boldogság. Mikor egyértelmű a boldogság a bárban tánc közben (akkor is ha az hazugság). Mikor Frantzot meg kell ölni, mert ő az ellenség. És a végén amikor a Manet előtt élni kell. Most mondhatnám, hogy ez tökéletes megfejtés, de azért van a falusi bál amikor még mindketten boldogok, ott talán csak a németek franciák felől beúszó gyűlölete az ami árnyalja a képet

Szívesen elolvasnám Ozon megfejtését, de azt is elképzelhetőnek tartom, hogy nincs neki és ez lenne a legjobb. Azt mindenképp el kell ismerni, hogy hatásosak, olyanok, mint egy filmes felkiáltójel.

előzmény: somogyireka (#7)

Akkor mielőbb pótold, mert az is közel zseniális film, ahogy ez is. Szív szorít-szív melenget. Valahogy így.

előzmény: Vektor (#3)

A Wonder Womanre elmegyek a Plaza moziba. Az órát biztos nem adják vidéken, szóval azt majd megvásárlom valami webshopon. A többi az semmilyen hatást nem váltott ki belőlem, talán még Edgar Wright újabb agymenése.

Csak és kizárólag európai díjkiosztók érdekelnek. Az amerikai felhozatal nagy részével általában elégedetlen vagyok.

2017-05-01 19:58:39 Get Out (2017) / Tűnj el! yahooboi (?) #10

Nem csak miatt, de nekem amúgy is a Black Mirror jutott eszembe. Kicsit utopisztikus, kicsit "jövőízű". Fogalmam nincs, hogy hányast adjak rá. Társadalomkritikának jó, horrornak kevés, thrillernek megint jó, a vígjátéki vonalat pedig egyszerűen értelmezni sem tudom.

előzmény: Slow Fish (#5)

2017-03-28 21:30:26 Paterson (2016) yahooboi (?) #11

Érdemes lehet megpróbálkoznod Jim Jarmuschtöbbi filmjével is, hasonló hangulatuk van. Down by law is ilyen. De kicsit ilyen talán a Straight story is David Lynchtől.

előzmény: vlkv (#8)

2017-03-15 08:14:08 Silence (2016) / Némaság yahooboi (?) #17

Azzal a pösze japán vezérrel nekem egyfolytában a Brian élete ugrott be. Egy igazi ellenszenves ember helyett egy karikatúrát kaptunk. Értem én, hogy mit akart a film. Hogyan adaptálódik egy teljesen idegen vallás egy több száz, akár ezer ezer éves kultúrába. Hát nagyjából sehogy. Nem a mondanivalóval volt a bajom, hangsúlyozom, értem mit akart. Azzal van a bajom, ahogy megvalósították ezt az egészet. Garfield egyenesesre nyírt szakállán át, a hamis képekig, a hamis szavakig, amiket az színészek szájába adtak. Nekem teljesen hiteltelen volt. Sorry.

2017-03-14 19:59:23 Silence (2016) / Némaság yahooboi (?) #13

Képtelen voltam elhinni, hogy Adam Driver és Andrew Garfield hisz Istenben és ezen keresztül tévelyednek el, majd találnak vissza az útra. Azt se hiszem, hogy Scorsese vallásos ember lenne, vagy legalábbis bármi köze lenne a hithez. Abban viszont igazat adok neki, hogy ebben a formában kell előadni ma egy ilyen filmet, hogy beüljenek rá az emberek, ezért adok rá egy kettest, noha nem tudnak végignézni. Sztárparádé, szájbarágott, hiteltelen üzenet és hozzá a "főgonosz" vagy mi a csuda egy Mickey egér, egy rajzfilmfigura. Mindenki fekete vagy fehér, ahogy azt megszokhattuk, de a vallás és az élet sem csak fekete és fehér.

2017-02-24 07:13:59 Earthlings (2005) yahooboi (?) #15

Azért kell csinálni ilyen filmeket, mert a legtöbb ember hozzád hasonlóan inkább hátat fordít. Ne haragudj, semmi személyes, de azt gondolom, hogy ezt a filmet kötelező jelleggel kellene vetíteni (sok egyébbel együtt) középiskolákban. Nem attól lesz egészséges lelkületű valaki, ha nem nézi meg, pont az ellenkezőjét gondolom. Talán visszahúzza a lábát egy adott ember, ha ezt megnézi mielőtt belerúgna egy kutyába. Élve pedig biztos nem fog megnyúzni egy mosómedvét. Amihez hasonló szörnyűséget én még életemben nem hallottam és láttam

előzmény: Leo_Stotch (#12)

Félreértesz. Valóban fake-Sophie ment el valódi-Ethannal szerintem is. De olyan opció nem volt, hogy valaki egyedül elszalad, ezért csapódott fake-Ethan a hálóba,mert nem volt vele senki.

előzmény: Dió (#4)

Ahogy mondja is fake-Sophie, csak ketten hagyhatják el a házat. Ezért nem tud lelépni egyedül fake-Ethan

előzmény: Dió (#1)

2016-09-25 19:08:42 [Kritikus kód] yahooboi #1629

Uhh, én szeretem a kéket, de ennyi fehérrel nagyon veszélyes ezt használni :)

előzmény: cucu (#1628)

Amilyen nagy hatással volt rám a Föld sója, így pár nap távlatából annyira nincs már semmilyen hatással ez a film. A legkínosabb talán az, hogy mennyire aktuális és közben tud sokszor (de szerencsére nem végig) semmitmondó lenne. Valahol a felénél volt az, hogy elkezdte ismételni önmagát és ott sok lett, engem elvesztett.

2016-05-24 20:16:11 Selma (2014) yahooboi (?) #4

Talán egyszer majd sikerül egy filmet rendezni az elnyomott kisebbségről, ami közelebb áll az élethez, emberibb és kevésbé pátoszos és amerikai.

Én nem úgy értelmeztem, hogy a közeg megjavult, egyszerűen az emberek megszoknak dolgokat és új "rossz" után néznek. Ahogy egyből a kirúgott takarítónőn kezdték el köszörülni a nyelvüket. Ez a "normális", nem túl morális hozzáállás embertársainkhoz azóta is dívik. . Ez és még sok más dolog miatt is marad aktuális ez a sztori. És ami még engem meggyőzött az az őszintesége. Ennél őszintébb film talán, amit mostanában láttam az a Tokiói történet és az Út éneke.

előzmény: -senki- (#21)

Nekem is a Tokiói történet jutott eszembe róla. No meg azért is néztem meg, mert Kurosawa mester méltatta az Apu-trilógiát. Csalódnom nem kellett. És igen, nekem is a sár, ha választani kell.

előzmény: Tenebra (#2)

Az utóbbi idők egyik legnagyobb hátraszaltóját pörgettem ki ezzel a filmmel. A nagy részét a párbeszédek tartják mederben, tegyük hozzá kitűnően. Sem a western, sem a horror nem a műfajom (tegyük hozzá, hogy horrornak azért nehezebb is nevezni az utolsó 20 percig). Ilyen jöhet még, bár gondolom a következő Zahler-filmre már lesz kassza és bele fog pofázni mindenki, akinek van benne 10 centje. Én azért adnék neki még egy esélyt a kis költségvetésben.

2016-03-22 20:37:19 Ajeossi (2010) / Bácsi yahooboi (?) #14

Ha jól számolom, akkor a főszereplő (címszereplő?) éppen 33 éves volt a forgatás idején. Bőven szoktam engem is bácsizni már, pedig még CSAK 32 vagyok. :) Tény, hogy 20-nak néz ki, de a hitelességből nem vett el semmit. Kellemes fordulat, hogy Liam Neeson-nal ellentétben néha képes benyelni pár golyót (nem kell félreérteni, de lehet) és szúrást. Ha akciófilm, akkor Dél-Korea...

előzmény: tomside (#8)

2015-11-22 20:29:24 October Sky (1999) / Októberi égbolt yahooboi (?) #10

Vagy csak simán ledurrant 16 embert a végén a rakétájával, és az élete további részét egy gumiszobában dünnyögve tölti.

előzmény: deathcode (#9)

Ha nagy bázisa nem is lesz ennek a közkérdésnek. Egy értelme biztos volt. Én felraktam a megnézendők közé A méhkas szellemét. A másik kettőt nem nézem meg, szóval arra dobok majd egy pluszt. :)

Nem csak a szerelem a cél, ha figyelsz, akkor a végén 3 angyalnak is köszönetet mond: Yasujiro, Francois, Andrej. De Peter Falk figurája is arra enged következtetni, amit én már régóta sejtek. Hogy a saját boldogságunkat saját magunkon keresztül találjuk meg. Peter Falkot boldoggá teszi a cigaretta és a kávé egy utolsó bódéban. Ha valakinek ez az út, akkor ez az út. A legjobb az egészben, hogy szinte az össze pillanatnyi boldogsághoz vezető lehetőséget elénk tárják felelgetős párbeszédekben, de azt gondolom, hogy legvégső cél még így sem a szerelem lesz.

előzmény: somogyireka (#30)

Volt egy mandarinos grúzos-háborús filmem már, ami kevésbé volt csendes gyönyör, de az gyönyör volt.Ja, meg nem volt gyönyör, mert mint nagyapó lába nyomát, úgy a film képeit is elmosta az első eső. Azért persze szomorú, de ezt - ha lehet mondani egy ennyire művészfilmre - akkor erőltetve tömködi a jobb sorsra érdemes közönség lelassultan lüktető agyába. Azért a kukorica szép, ha nő.

A Cinema Paradisot a hátamra tetováltattam, talán az :)

2015-03-06 22:27:39 The Judge (2014) / A bíró yahooboi (?) #15

Nem ajánlanám bátor szívvel olyanoknak, akik láttak már normális filmeket is, de a hollywoodi filmek szerelmesei megtalálhatják a túlcsorduló érzelmek és a valótlan történet tengerében az amerikai szórakoztatás/szomorítás 100%-os esszenciáját. Le lehet ülni elé na.

2015-01-14 12:26:53 Big Hero 6 (2014) / Hős6os yahooboi (?) #8

Egyértek, számomra elég véleményes, hogy a gyerekemnek megmutatnám-e. Valójában érettségfüggő, de néhol még nekem is sok volt, főleg, hogy az ember egy rajzfilmen inkább belazulni.

előzmény: betti (#7)

2015-01-11 14:07:57 Big Hero 6 (2014) / Hős6os yahooboi (?) #6

Talán kicsit több benne a halál közelsége és valósága az egy rajzfilmtől megszokott és elvárható. Nekem kicsit szomorú is volt. Viszont volt emiatt valami mondanivalója is. Persze csak a maga Disney-módján.

előzmény: Olórin (#5)Kint kültéren vetítették, mindenkin volt egy 5 centi hó a végére. Jó lehetett, bár kicsit hűvös, akár a film humora

2015-01-06 07:43:34 Turist (2014) / Lavina yahooboi (?) #39

Ha annyira fesztelen
, akkor miért a szakállas fazonnak adja oda anyuka a gyereket. Én azt látom bele, hogy inkább bizalomvesztés van és ott folytatják, ahol a abbahagyták a "nem-megbeszélést"

előzmény: Olórin (#38)

2015-01-02 21:08:34 The Equalizer (2014) / A védelmező yahooboi (?) #21

Semmi személyeskedés, de hogyan lehet valaki betonképű és zseniális egyszerre? :D

előzmény: lizardking (#17)

2014-12-21 20:27:51 Turist (2014) / Lavina yahooboi (?) #36

A "B"-nél nekem az jutott eszembe, hogy a nő addig próbálta összetartani a családot, a személyiségét, megmenti, amit lehet. Elmegy előtte egy napra síelni, az már egy jel, hogy ő mégsem olyan erős. De ennél a buszmegállításnál azt éreztem, hogy urambocsá, de beszart és nem beszél arról, hogy a gyerekeivel vagy másokkal mi lesz, de ott abban a pillanatban nem bírja tovább és le akar szállni. Majdnem ugyanaz, mint az elején a férjnél, csak itt ösztön helyett, már mintha az dolgozna, hogy most akkor én kiszállok ebből, most már legyen más erős, ne csak én.

A másik pedig, mikor a szakállas pacek viszi a gyereket, nekem egyértelmű, hogy nem bízza már férjére, akiről kiderül, hogy dohányzik - érthető úgy is, hogy gyenge. Inkább a másik férfinak adja a lányt, aki a buszos helyzetet tanári módon oldja meg.

előzmény: sleepingdancer (#14)

Valami nagyon hasonló fogalmazódott meg bennem. Arra gondoltam, hogy ezt a filmet az elidegenedésről mennyien megcsinálták már, de valahogy ez a film teljesen - meg se tudom fogalmazni rendesen - elhatárolódik, mintha ez lenne az egyetlen ilyen film, amit csináltak. Szomorú, de nagyon jó lecke.

előzmény: somogyireka (#16)

2014-09-13 21:59:01 Le passé (2013) / A múlt yahooboi (?) #6

Csak nekem volt benne zavaró a logikai bukfenc?
Lucie és Ahmad találkoznak a mosodában dolgozó Naimaval, majd Lucie azt mondja az anyjának, hogy valami akcentussal beszélő nő volt a feleség, de akkor már ez a találkozó megesett. Akkor tudnia kellett, hogy nem ő volt a feleség.

Ha ez nem lett volna, akkor simán megadom a négyest, de ez totál kizökkentett.

217, de az indiai filmeket, akkor se fogom megnézni, ha másnap falhoz állítanak :)

Akkor velem van a baj. :)

Én Wolverine-nel járnék kupizni meg inni. Aztán néha elmerengve a múlton megdugnám Famke-t.

Nem vitatom, hogy hatásvadász...sőt. Csak azt mondom, hogy a legtöbb amerikai oscaros is az.

""...még a saját "oszkárjukat" sem adták neki"
Jogosan!

Hatásvadász közönségfilm."

Ezen a vonalon belefér, mert sok oszkáros film volt hatásvadász :) Sőt a legtöbb, de ahogy elnézem az idegennyelvű kategória sokkal jobban érdekel.

Az original film hősies, izomkodását elhittem. Itt találtak egy közel sem olyan erős görög karaktert és nálam Eva Green is megbukott, mint főgonosz. Valahogy minden karakter súlytalan volt. Főhősünk jobb keze meg inkább nézett ki egy programozónak, mint a legvéresebb csatát is túlélő harcosnak. Szenvedés volt végigülni, de középre szólt a jegyem.

A legtöbbször azért nézek újra filmeket, mert a társaságomhoz képest rengeteget láttam és azok a filmek, amik most érdekelnek "réteg-filmek", nekik nem valók.
A másik ok pedig az, hogy más életszakaszban, más hangulatban sok film másként hat. A Memento és a Oldboy például 7 -8 éve fél óra után ment a szemétdombra. Mára már mindkettő az első 100-ban helyezkedik el. Fordítva is sül a dolog, mert van, ami régen kedvenc volt, ma már nem tudnék leülni elé.

2014-02-16 12:46:43 Her (2013) / A nő yahooboi (?) #52

Scarlett Johansson hangja annyira erre lett kitalálva, hogy nem is tudom elképzelni magához a nőhőz. :) Búg.

előzmény: ryood (#51)

Figyelek, mert tényleg teljesen céltalan és eredménytelen volt a film szerintem is. De hátha meggyőzől :)

előzmény: Szütyő (#2)

2014-01-20 14:26:34 Oh Boy (2012) yahooboi (?) #26

Nekem bátorság az is, ha elkezdesz másként gondolkozni. Persze nem tudom mit tett a "film után".

előzmény: BonnyJohnny (#23)

2014-01-17 12:36:03 Oh Boy (2012) yahooboi (?) #22

A legtöbb embernek a saját problémái a legnagyobb létező problémák a Világon. Aztán persze mikor tragédiák történnek, akkor felnyílik egy pillanatra a szemünk. Nekem igen nagy probléma volt megtalálni az utamat. Két suliba is jártam, mindkettőt szórakozásnak tekintettem, nem kötelességnek, viszont annál feleslegesebbnek.
A család,a társadalom rád erőltet valamit és bátorság kell, hogy kilépj belőle. Ezért jó ez a film, mert nem mindenki bátor, főleg, ha másik út sincs még előtte.

előzmény: BonnyJohnny (#17)

2014-01-13 22:18:16 Oh Boy (2012) yahooboi (?) #16

Vannak olyan filmek amiket csak szeretni lehet.
Nézed egy darabig, nem érted, hogy miért kellett belerakni egy kölyköt, aki nem találja a helyét a világban, literszám vedeli a kávét és szánalmas életükön csüngő idiótákkal veszi körül magát. És egyszer csak megtörténik az, amiért leül az ember egy film elé, te leszel a film magánya, a film magánya lesz a te mindenkori magányod.

előzmény: somogyireka (#10)

Annak ellenére, hogy elnyújtott a vége nekem A király visszatér a favorit. Meg hát így is lemaradt a könyvből vagy 100 oldal :)

Megrázó képek, remek casting, kiemelkedő Oscar-gyanús alakítások (Fassbender, Ejiofor), élményszámba menő fényképezés,szinte tökéletes alkotás. Viszont van egy óriási hibája, hogy nem pótolt hiányt, nem mondott semmi újat, kvázi teljesen felesleges. És engem is rettenetesen zavar az a tény, hogy nagyon éles a határvonal negatív és pozitív szereplők között. Brad Pitt pedig, mint a néző lelkiismerete? Az a baj ezzel a filmmel, hogy nem lehet róla sokáig beszélni, mert mindent el akar mondani a néző helyett és meg is teszi. Tipikus "oscaros" film.

2014-01-03 18:19:39 Osztrov (2006) / A sziget yahooboi (?) #7

Nem tudom mi ez a furcsa erő ebben a filmben. Talán az a mély őszinteség, ahogy egyesek félnek a haláltól. Mások pedig attól félnek, hogy az Úr színe előtt nem találnak megbocsájtást.Nem feltétlenül kell ebben hinnünk. Elég ha önmagunk előtt nem tudunk többé megállni. Nem kell vallásosnak lennünk, hogy ezt a kissé bolond és szánalmas külsejű embert megszeressük két óra alatt, mert az álarc mögé bújtattok papok és a jajveszékelő civilek között ő az egyetlen, aki a csintalan mókázása és gyermeki hazugságai között mégis őszinte. Ilyenkor már nincs is kedve az embernek azzal foglalkozni, hogy mennyire zseniálisan lehet egy egyszerű szigetet százezer szögből megmutatni, hogy végtelennek tűnjön és a hideg is melegséget árasszon, a füst pedig megkönnyebbülést.

2013-12-22 12:36:01 Disconnect (2012) / Lekapcsolódás yahooboi (?) #4

Kicsit mindkét fél véleményével egyet kell értenem. Az ötlet nem volt új keletű, de azért hatott annyira amennyire egy ilyen kaliberű fimtől elvárt. Persze minden fronton tele volt zsúfolva érzelmekkel, hogy jól magával ragadjon. Ja és a ZENE!!!

Olyan mesterségesen művészi akart lenni ez a film, hogy az már nekem túl sok volt. Teljesen egyet értek somogyirékával. Szerintem is csak átkötő elemként használták a művészekkel való dobálózást, jelzem semmit nem tudok az említett művészekről - ő talán többet. A szexjelenetek izgatóak voltak, - férfi vagyok és két meztelen nő nyúlt egymáshoz, annak kellett lennie - de olyannak tűntek mintha a filmből kiragadták volna. Az egész olyan odadobott, hosszú, szájbarágós jelenetek sokaságának tűnik. Olyannak éreztem, mintha szándékosan akarna mindig hatni valami érzékszervemre, hogy magával vigyen, de pont ettől lökött ki a sodrásból.

Mostanában a mai amerikai elkényeztett és bűnözésre hajlamos fiatalokat bemutató filmek virágkorát éljük, de hogy miért azt nem tudom. Céltalan film ez is, mint a Spring Breakers.

Egyáltalán nem vagyok benne biztos, de valamiért a Walter Mitty élete, pedig viszketek Ben Stillertől. Vagy az év meglepetése vagy buktája (számomra).

2013-11-20 12:53:23 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] yahooboi #19545

Köszi, már nézelődtem én is az Ebayen. Most majd alaposabb leszek :)

előzmény: flake (#19539)

2013-11-19 22:01:53 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] yahooboi #19535

Nem tudom, hogy nincs-e valaki itt szakmabeli vagy aki járt ilyen suliba. Én nagyon balfar vagyok és nem találom, hogy ez milyen gép.
http://www.123rf.com/photo_12360077_photo-of-an-old-movie-projector.html

Vagy, ha ez nem is, akkor tudnátok pár "híres" és régi vetítőgép-modellt mondani nekem?

2013-11-17 10:52:23 Stoker (2013) / Vonzások yahooboi (?) #31

Utólag néztem meg, hogy ki a rendezője, addig nem voltam csalódott. Gondoltam valami középszerű rendező középsz*r filmje. De Park Chan-wook. Ouch. Az egyetlen valamire való és hangulatos jelenet a végén zajlik ezzel a muzsikával: https://www.youtube.com/watch?v=jzaVZYg0Fdw
A többi szép képekkel ábrázolt pózerkedés (mondjuk tényleg szép képekkel)

2013-10-25 18:35:49 Kapringen (2012) / Emberrablás yahooboi (?) #12

Ha életszagú, csendesen megőrülős drámát kell rendezni, akkor én csak a dánoknak szólnék. Olyan lélektana van a legtöbb filmjüknek, hogy nekem ezek fájnak - a szó negatív és, ha lehet pozitív értelmében - a legjobban. Igen, a Vadászat is a múlt év egyik legjobb filmje szerintem. Bár ez attól tán egy kicsit elmarad.

Ezt a szégyent...

Rossz volt nézni, mert megdöbbentően hitelesen mutatja be korunk fiatalságát a maga érdektelenségével és romlottságával, remélem javarészt csak Amerikára jellemzően, de azért néhány kósza foltban itthon is megtalálod a megfelelő embereket. Viszont nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy mennyire összefésűletlen az egész film. Akar valami drive-os vagy nem is tudom milyen életérzést adni, de mikor tizenkettedszer húzza elő ugyanazt a csöcsös, bemarós képet, akkor kicsit kezded unni. Igen tudom mi az a Spring Break, nem kell szájba rágni. két mindenféle erkölcstől mentes kiscsaj pedig kinyírja az összes utcán felnőtt gengsztert...háááhááá James Franco karaktere pedig egy meglepően idegesítő és hiteltelen gyökérnek tűnik számomra. Szerintem az erőltetett a szó, amit keresek

Néha már majdnem éreztem, hogy mit kellene éreznem. NÉHA és MAJDNEM.

2013-10-15 17:30:12 This Is the End (2013) / Itt a vége yahooboi (?) #10

A film nagy részében semmi nem történik csak utalgatás más filmekre. Amúgy megy az okádás, fingás, szarás, rejszolás ezerrel. Emma Watson két szép szeméért és a végén a fiatalságomat idéző Backstreet Boys reunionért meg nem adok jobbat.

miért nem volt alternatíva az összes? :)

1. Harcosok Klubja
2. Forrest Gump
3. Erőszakik

Plázacica
(antiszociális skizoid targoncás)

2013-08-01 21:16:29 Grown Ups 2 (2013) / Nagyfiúk 2. yahooboi (?) #21

Volt egy jó és 3 közepes filmje meg egy halom (Uram Bocsá) kaki! Nem is tudom mire számítottál :)

előzmény: Ubul (#20)

2013-07-22 20:43:26 Gespenster (2005) / Kóbor szellemek yahooboi (?) #4

...és a szív egy feszes pattanással megszakad..

előzmény: somogyireka (#2)

Nem csak az lehet a célod. Elmondja azt is, hogy ez az ő célja, de mindenki találhat magának megfelelőt. Lehetsz rossz gyerek és lázadhatsz. Legyen utad! Emellett zseniális az öreg és tökéletesen boldog. Irigylésre méltó.

előzmény: somogyireka (#1)

Nem tudom mennyire zenei témájú a Kispál utolsó koncertje, de akkor Napozz Holddal. A felsoroltakon kívül még a Once és a Rockhajó is bejött :)

2013-03-20 21:49:36 Barbara (2012) yahooboi (?) #6

Gyomorgörcsből szempetting. Kevés mondat, de az mindig talált. Tökéletes realitás...lehetett,volt. Hál' isten elmúlt.

előzmény: somogyireka (#3)

2013-02-27 06:47:01 Jagten (2012) / A vadászat yahooboi (5) #12

A franc :) Azért nem mondok le róla

előzmény: Olórin (#11)

2013-02-26 21:27:45 Jagten (2012) / A vadászat yahooboi (5) #10

Nem lehet, hogy az lövés annak szól, hogy Mikkelsen karaktere a végén, a vadászat előtt ünnepségen azokból a sokatmondó tekintetekből megsejt valamit. Vagy, ha nem is abból már jóval korábban megérti ezt az egészet. Hisz a kislány is mondja az ajtaja előtt, hogy ezt sokan megtették vele, de az óvóbácsira nem emlékszik...Szóval a lövés szólhatott annak, hogy tartsa meg magának ezt a mocskos titkot? Vagy már túlgondolom?

előzmény: Olórin (#7)

Kedves MicaHiro!

Mivel a "szar" jelző az én véleményemet tükrözi és az ízlésem szintén sajátom, ezért igen jó érvnek tűnik. :) Persze sokak szerint a gyeplabda is egy klassz dolog, de én maradok a focinál.
Aláírom, hogy az Oscar egy mérce, de sokkal több hangsúlyt kap benne a profizmus (marketing,alaprendezők,kampány satöbbi), mint a művészi érték. A véleményem tehát, hogy "szar" csupán zanzásított, bár örülök, hogy rákérdeztél. Így már legalább nekem is világos, hogy miért...

Kirk Douglastől láttam már pá alapdolgot, de a Burt Lancastertől még nem igazán.

Én kedveltem a lányt, pont ilyen flegma és lenéző vagyok. És igen, vertek már meg párszor.
A film maga pedig nagyon tetszett a maga meztelenségével és a szereplők emberektől eltávolodó énjével. Néha rohadtul lehet gyűlölni az emberiséget, de azért egy kis szeretet még a legfeldúltabb léleknek is jól eshet.

Viszont a nem-jelöltek közül a The Perks of being a Wallflower és a Moonrise Kingdom messze felülmúlta a jelölteket nálam.

Most döbbenek rá, hogy egyiknek sem...de ha már muszáj, akkor vagy a Django vagy a Napos Oldal. Bár hangsúlyozom egyik se volt olyan, ami méltónak érzek rá. Viszont egyre erősebben gondolkozom azon, hogy az Oscar egy szar.

2013-01-09 21:50:58 Amour (2012) / Szerelem yahooboi (?) #34

Nem vagyok erős jellem, ez a film bebizonyította. Olyan tisztán mutatja be ezt a "végső utat", hogy csak darabokban tudtam megnézni. Ez persze betudható annak is, hogy hasonlót éltem át én is. Szeretni valakit és így engedni tovább az egy rohadt dolog és nem tudsz mit kezdeni vele...ezzel sem.
Persze a film magában is olyan meztelen igazság, hogy aki nem tud felhozni hasonló élményeket azt is kizsigereli. Éééés nem hosszú, csak amennyire egy haláltusa.

2012-12-26 10:54:04 Rundskop (2011) / Bikanyak yahooboi (?) #13

Mint mindig most is az én tudásomon éktelenkedik hatalmas folt, de azt mondom hála az égnek

előzmény: csabaga (#12)

2012-12-25 15:42:52 Rundskop (2011) / Bikanyak yahooboi (?) #11

Kitalálni? Afrikában a mai napig körülmetélik........a nőket egyes törzsekben. Szerintem az élet is kitalál ilyen dolgokat magától. Javaslom ne nézz skandináv filmeket sem, mert azokban még jellemzőbb ez a fajta nyers erőszak. Maga a jelenet pedig az egész film előzménye, közel sem olyan sokkoló, mint amennyire lehetne. A sokkoló inkább az, hogy mit tesz az emberrel egy gyerekkori baklövés és hova jut az egész család. Pár év múlva próbáld újra.

előzmény: blazserbozso (#9)

2012-12-08 15:12:04 Klass (2007) / Az osztály yahooboi (?) #31

Nem mindenki egyforma. Van aki egész életében sz*pja a ******, ha nem is azért mert a hátában van a kés, hanem mert muszáj. De te késsel a hátadban inkább nem. Ez is egy álláspont. Viszont óvatosan kell bánni az ostoba nagyfiút játszó emberekkel is, mert ki tudja mikor remeg meg a kezükben a kés. Persze eddig a helyzetig sem szabad eljutni, de van olyan, aki nem tud lépni ellene semmit, mert olyan ember, vagy mert öten verik meg. A film vége pedig nem erőltetett csak nem érted. Az más.

előzmény: Rikii (#30)

Amerikai foci, de George Bestről megnéznék egy filmet :D

2012-11-04 20:39:48 3 Idiots (2009) / 3 félnótás yahooboi (?) #4

De most komolyan...

1-2 horror van amit valamiért szerettem, de összességében távol áll tőlem. Főleg az értelmetlen darabolós, meg 80. tiniket mészárlós.