peterhappy

Feleségemnek mondtam épp tegnap, hogy ha már ennyire próbálják mostanság felfuttatni a magyar filmeket (és azért születtek is az elmúlt években jó, jobb alkotások), talán elkanyarodhatnának efelé is. Ott vannak a Rejtő Jenő könyvek. A Mattyasovszky Jenő-féle Hód könyvek. Üvöltenek a megfilmesítésért, ráadásul ezekkel a művekkel az idősebb generációt is simán be lehetne hozni a moziba. A Szüleim most lennének 57 évesek, de le merem fogadni, még Ők is jegyet váltanának pl. egy jobb Hód filmre.
Ezekhez ráadásul nem is kell brutális költségvetés, csak jó színészek és jó forgatókönyv, ami viszont többé-kevésbé már adott is.

A 64-es betegnapló volt az első, amit a sorozatból láttunk, de igen rövid időn belül pótolni fogjuk az elmaradásunkat. Mai mércével ez kiváló alkotás volt!

Ezek a dánok pedig valamit nagyon tudnak. Elég csak Mads Mikkelsen-re gondolnom, a Bron/Broen-re vagy a Bűnös-re, ami tavaly nálam talán az év filmje volt.

előzmény: Xaos (#20)

Én becsülettel végigszenvedtem. Némi éllel mondhatnám, a film legnagyobb hibája az, hogy előtte két nappal újráztam az első részt (ami első alkalommal szintén nem nyűgözött le, most viszont nagyon betalált).
Alapjáraton harmatgyenge kettes lett volna, a pár valóban szenzációs poén miatt lett csak erős kettes.

Szerintem mind a kézi kamerázás, mind a lövöldözés napján jelenet hozzáadott a filmhez. Ahogy lentebb mondtátok, kicsit tényleg "best of cops" jellege volt néha, de ha Brian is meghal, megadtam volna rá az ötöst.

Angolul, angol felirattal kezdtem el nézni, 15 perc után ki akartam kapcsolni, szerencsére felülkerekedtem a makacsságomon és magyar felirattal folytattam, megérte.

Ez nálam eddig az év filmje, legalábbis kategóriájában egészen biztosan. A humora jó, az akciók nagyszerűek, a vágás, a beállások szerintem kiválóak. A sztori és a karakterek kőegyszerűek, a film nem csak hogy kliséhalmaz, de néha már-már paródiába is fordul át, de de ennek a mozinak szerintem épp ez volt a lényege.
Lehet, hogy még jobb filmet ki lehetett volna hozni belőle, de szerintem lerí, hogy ez igazi jutalomjáték volt a főszereplőknek, biztos marha jó lehetett a hangulat a forgatáson.

Én ~100 perc könnyed kikapcsolódásra, szórakozásra vágytam, márpedig azt jócskán megkaptam ezt a filmtől. Nem vagyok egy bonyolult lélek, nálam ez elég egy ötöshöz :)

2015-10-24 22:29:49 Minions (2015) / Minyonok peterhappy (3) #21

Az eleje tök jó volt. A vége is. Csupán a köztes 75 percért kár :)

2015-06-06 12:10:57 Thunderball (1965) / Tűzgolyó peterhappy (4) #28

Volt ahol azt irtak a forgatas soran valoban bantottak egy esetben megoltek? a filmben szereplo capakat, mashol azt irjak, ez nem igaz. Tudtok esetleg errol biztosat?

Minden hibajaval egyutt nekem sokkal jobban tetszett, mint az elso resz. A vonatos szakaszig inkabb harmas, az azonban nagyszeru es roppant hangulatos, meg a megmosolyogtato verekedos jelenettel egyutt is, a vegeredmeny negyes.

2015-05-02 21:35:30 Dr. No (1962) peterhappy (3) #29

Ahogy mar oly sokan engem megelozoen, magam is elkezdtem kivegezni a szeriat. Par napja lattam ezt a reszt, hat... Helyenkent egy-ket remek megoldas es emlekezetes jelenet, de osszessegeben csalodas. Sokkal-sokkal jobbat remeltem, de talan az alacsony koltsegvetesnek is betudhato a csalodottsagom.

Sean Connery ide vagy oda, en nem padloztam le a szineszek teljesitmenyetol es megkockaztatom, a rendezes is lehetett volna sokkal jobb, akadt par jelenet amibol lenyegesen tobbet ki lehetett volna hozni.
A kaszinos nyitany viszont nekem is nagyon bejott!

u.i.: Ursula Andress gyonyoru Bond-lany volt, talan a legszebb akit eddig lattam!

Ugy bizony :)

előzmény: Ágó (#9)

Nem tudom mikor lattam utoljara ilyen gyonyoru filmet. Eletem legkonnyebben kiosztott otose, mindenkinek nagyon jo szivvel ajanlom, csodalatos alkotas, remekmu!

(en eredeti nyelven lattam)

Tegnap jutott el hozzam a film es mint altalaban, amint internet ele jutottam, ide vezetett az elso utam.
Bevallom, nem gondoltam volna, hogy negyes alatti atlagosztalyzattal es ennyi negativ (es ilyen keves) velemennyel talalkozom.

Nekem borzasztoan tetszett a film, igaz egyebkent is rendkivul erdekelt a tema es bevallom ferfiasan, biztos van nemi elfogultsag az ertekelesemben, szerintem ha Benedict egy pelenkareklamot kuldene moziba, engem azzal is megvenne kilora.

Az egyetlen ami nekem is szurta a szemem, a - bizonyos ertelemben - Sherlockhoz hasonlo karakter. Kis tulzassal Benedict nemi modositgatassal kisujjbol kiraz(hat)ta a szerepet. (ami persze bizonyosan nem igaz)

A kivitelezes azonban szerintem egeszen kivetelesre sikeredett, a lentebb emlitett pontoknak hala: a tobb idopontban valo esszeru ide-oda ugralas, a bejatszasok, a korrajz, a zene, a szineszi jatekok, a forgatokonyv es mindenekelott maga az eredeti, megtortent eset mind-mind (Jason13-ra utalva) ha mestermuve talan nem is (bar hajlok ra), de mindenkeppen felejthetetlen filmelmennye teszi.
Helyenkent kifejezetten megmosolyogtato, majd par vagassal kesobb brutalis gyomrost kioszto mozi.

Szamomra a legdobbenetesebb azonban maga a teny, hogy
- milyen jelentos szerepe volt mindennek a masodik vilaghaboruban, egesz pontosabban annak mihamarabbi befejezeseben
- mennyire mas vilagot eltunk alig 60-70 esztendeje, hogy a massag mennyire sulyos bun volt. A fohos valaszthatott a hormonkezeles vagy a bortonbuntetes kozott? Egyszeruen felfoghatatlan szamomra.
Es - sajnos - nekem epp azert kellett az utolso par perc, nekem az epp hogy megfejelte az addigi elmenyt.


Talan Oscarra-gyurt produktum, de a "halmozott hatasvadaszat" ellen viszont kihangsulyozando, hogy a film megtortent eseten alapul. Nem csupan a forgatokonyviroval szaladt el alo.
Nalam emiatt nem (sem) lehet kerdojeles az erdemjegy.

A film temajanak horderejerol mindent elarul, hogy otven evig titkositott anyagrol beszelunk.
Es II. Erzsebet elott le a kalappal.

2015-02-07 03:24:44 Whiplash (2014) peterhappy (5) #22

Tegnap volt szerencsem megtekinteni a filmet, nem tudtam utana felallni. A vegjatek nelkul eros negyes/gyenge otos kozott vacillaltam, de a zaro felvonas mindent vitt mint a piros asz. Szep, kerek, duci otos ez kerem.

A gitartanarom nagyon hasonlo habitusu volt. Talan a zsenialitas, talan a muveszlelek hozta ki belole, nem tudom.

2014-08-29 11:05:17 The Doors (1991) / Doors peterhappy (4) #24

Nagyon csalodott vagyok. Egy idoben oda voltam a Doors-ert, de a mai napig nagyon szeretem oket. Olvastam egy kivalo eletrajzi konyvet is Morrisonrol, de a filmet valamiert mindig csak kerulgettem.

Tegnap vegre valahara megneztem es valami hihetetlen nagy filmelmenyt nyujtott! Parades rendezoi megoldasok, vagasok, aprobb kivitelezesek, nalam nagyon betalalt. Es rendkivul okosan es ugyesen hasznalja a dalokat, kulon tetszett, hogy nehany nem "szuletesi sorrendben", hanem az azt ihleto elmenyhez kapcsolva hangzott fel.

A szineszi jatekok tetszettek, Meg Ryan egesz jo volt, Val Kilmer fenomenalis. Egy kisse kevese(bbe)t szerepelt a banda tobbi tagja, de ez a valo eletben is igy volt. Illetve voltak neha Jimnek tisztabb pillanatai is, de ez nem fert bele a filmbe. A 140 perces filmben en igy sem talaltam uresjaratot, egy pillanatig nem talaltam unalmasnak.

Mindent osszevetve ugy alltam fel a film utan, hogy ennel kerekebb otos nincs.
Aztan az erdekessegek kozott belefutsz egy bizonyos Ray Manzarek velemenyebe, miszerint "a filmben látható történet egyáltalán nem felel meg a valóságnak", majd abba, hogy az Egyuttes tagjai elegedetlenek Stone-nal (plusz hogy Manzarek mint tanacsado volt mellette, majd ertheto okokbol kiszallt - koszi az infoert!) es egybol ott tartasz, hogy szived szerint le sem osztalyoznad.
Ezert negyes, de meg mindig haragszom/csalodott vagyok.

állítólag Jim Carreynek nem hogy nem volt a kedvence a Cannibal Corpse, de a felvételekig soha nem is hallott róluk :) Szegény zenekarnak ráadásul a nevét is elírták a stáblistában (Cannibal Corpses lett belőlük)

Nagyon tetszett a film, igazi jutalomjatek ennek a ket fantasztikus szinesznek! Van egy hangulata, egy varazsa, en sajnos konnyu kezzel szorom az otosoket, de ez a film (nalam) meltan raszolgalt :)

Konnyed kikapcsolodas, jo szivvel ajanlom a filmet mindenkinek!

2014-06-29 09:22:38 The Wolverine (2013) / Farkas peterhappy (2) #52

Az extended 12 perccel hosszabb, van benne pár extra jelenet, néhány pedig másképp lett rögzítve (alternative edit).

http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=274643

Én az extended cutot láttam (amiből csak tehetem, mindig azt nézem), az osztályzatom szerintem sokatmondó.
Lehet hogy kivételesen jobban tetszett volna a theatrical cut.

előzmény: Gruden Gergo (#51)

Hát... ez van, gyarló az ember, botor vagyok :)

Mondjuk annyiból nem korrekt a hasonlítgatásom, hogy a két Tropa de Elite-t angol felirattal néztem (nyelvgyakorlás céljából) és nem mindent értettem meg.
Ellenben az Isten városát magyar felirattal néztük.

előzmény: Lil Martin (#52)

A két Tropa de Elite után gondoltam, hogy tetszeni fog, de hogy azokat kenterbe veri, nem gondoltam volna. Ez az én mércémen bizony egy nagyon vastag ötös.

Pedig az elején majdnem elveszítettem a fonalat, nem figyeltem eléggé és nem győztem utolérni magam. Hál' Istennek nem adtam fel és ismét egy remek filmélménnyel gazdagodhattunk!

2014-04-09 15:03:45 Spoorloos (1988) / Nyomtalanul peterhappy (4) #14

Ha a Rexet játszó színész felnő a Raymondot alakító színész mellé, akkor ötös. Így viszont csak négyes, az is csak a nagyszerű befejezésnek köszönhetően.

De az biztos, hogy különleges, nagyon erős alkotás, aminek napokig ülepednie kell, nem hagy nyugton. Majd' egy hete néztük meg a Feleségemmel és még tegnap is tudott beszédtémát szolgáltatni.

Érdekes és szerintem roppant élvezetes a történetet mai szemmel nézni, amikor már mindenkinek mobiltelefonja és internete van...

2014-03-28 16:52:38 Ender's Game (2013) / Végjáték peterhappy (3) #31

Hármas. Nem volt könnyű dolguk a készítőknek. A filmet helyszínek, történések alapján több darabra osztanám és úgy érzem, mindegyikre nagyon kevés idő jutott. S így is közel két órás lett a film. Úgy, hogy a könyvben található (pazar) mellékszálat teljes egészében kihagyták.
Három órásként meg a kutya se nézte volna végig.

Hármas, mert a világot szerintem nagyon jól visszaadták, nagyon szépen megalkották, izgalmas volt összevetni azzal a képpel, amit én 5-6 olvasás után a fejemben összeraktam.
Hogy ez jól sikerült, nem meglepő, mivel Card rábólintott.

Ez menti hármasra. Egyébként lavíroznék az 1 és 2 érdemjegyek között. Újranézés után változna a véleményem, de arra nem fog sor kerülni.

Sejtettem, hogy ilyesmi lehet a háttérben, de a 80+ év miatt gyakorlatilag azonnal elhessegettem az ötletet... köszönöm szépen a hasznos választ!

Nemrég magam is olvastam egy cikket, hogy a pánik nem volt igazi pánik, de ettől még ez örök "urban legend" marad.

előzmény: csabaga (#20)

Nem tudtam hová tenni. A csalódát keltő második részt (részemről) sikerült alulmúlnia.

Több mint tíz évig ellenálltam, most megnéztem a két folytatást. Megbántam.

Nem tetszett. Nem tudtam a parádés első rész folytatásaként (sem) értelmezni. 15-20 percenként mondtam magamban, hogy "na ez szuper volt", majd a végén úgy álltam fel a monitor elől, hogy elpazaroltam az életemből két órát. (A harmadik rész esetében ugyanezt éreztem).

Az autópályás jelenet menti hármasra.

De könnyen lehet, hogy bennem van a hiba. Lehet, hogy újranézés után javulna a jegy, de benne van a pakliban, hogy nem, sőt... tárgytalan, nem fogom újranézni.

Mikor az Építésszel találkozott, azt hittem egy Man in Black-féle csattanó lesz a rész vagy a trilógia vége, hogy az egész Mátrix csupán pár gyerkőc számítógépes játéka

2014-03-28 14:50:58 The Matrix (1999) / Mátrix peterhappy (5) #76

Friss, eredeti, egyedi ötlet, kivételes, magas színvonalú kivitelezéssel. 15 évvel ezelőttről.
Minden kisebb-nagyobb hibájával együtt imádom, páratlan filmélmény!

A héten először rávettem magam a folytatások megtekintésére, azok tükrében még kiválóbb alkotás (amit nem tudok elmondani a folytatásokról...)

Szavak nincsenek rá, mennyire irritált a kocsmárosné károgása. A hideg futkos a hátamon attól a hangtól.

Nem kimondottan vagyok oda a régi filmekért, de ez nagyon tetszett (talán Wells miatt kissé elfogult is vagyok). A trükkök felett nem térek napirendre, egészen bravúros, hogy a csudába tudták ezt így megoldani több mint 80(!!!) esztendeje!

Kíváncsi lennék, hányan rettenhettek meg a film bemutatásakor, hogy igenis járhatnak köztünk láthatatlan emberek. (A Világok harca rádiós pánik ugyebár közismert)

Szentségtörő leszek, nekem az In Bruges nem jött be. Ezek után félve ültem le e film elé, de nagyon telibe trafált, a nagyon erős négyes és a halovány ötös között vacilláltam, végül jó indulattal megelőlgeztem utóbbi jegyet, (melyet majd egyszer, újranézés után felülbírálok).

Szerencsés vagyok, mert úgy ültem le tegnap este a film elé, hogy a sztorijáról nem tudtam semmit (a remaket sem láttam), az egyetlen amit tudtam az volt, hogy a főszereplő valamelyik hölggyel az oldalán autóbalesetet szenved - de hogy melyikkel és miként, már azt sem tudtam.

És így viszont azt kell mondjam, a film zseniális volt, minden kockáját élveztem és egészen biztos, hogy még napok múlva is ezen fogok kattogni (ahogy most is).

p.s.: Penélope Cruz gyönyörű! Az a mosoly... :)

2014-03-10 15:18:43 The Wolverine (2013) / Farkas peterhappy (2) #50

Nagyon rég keltem fel úgy film után a székemből, hogy úgy éreztem, elvesztegettem X órát az életemből. Hát... most ez történt...

Az első rész nálam köröket vert erre és valljuk be, az sem tette túl magasra a mércét.

Bizony, nem összekeverendő a Will Smith "alkotással", rá is van írva a borítóra: "Will not be on Earth" :)

2013-11-12 13:44:04 Ender's Game (2013) / Végjáték peterhappy (3) #11

Hűha, köszi. Akkor DVD.

OFF: Az Alapítvány-trilógiát olvastad? Nálam az nr.1.

előzmény: Nu4nd4 (#8)

ehh... elnézést a dupláért.

2012-08-23 10:22:42 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] peterhappy #15616

Az első rész annyira nem nyűgözött le, talán azért, mert a rengeteg pozitív kritika és itteni vélemény miatt magasabbra tettem a lécet, mint tettem volna.

A második résznek úgy futok neki, hogy nem érdekelnek az értékelések (imdb, rotten), általában azt hiszem értékelni sem fogom, egyszerűen csak hátradőlök, kikapcsolom arra a másfél-két órára az agyam és élvezem a nosztalgia-csihi-puhit :)

--
Áthelyezve a(z) The Expendables 2 topikból.

Az első rész annyira nem nyűgözött le, talán azért, mert a rengeteg pozitív kritika és itteni vélemény miatt magasabbra tettem a lécet, mint tettem volna.

A második résznek úgy futok neki, hogy nem érdekelnek az értékelések (imdb, rotten), általában azt hiszem értékelni sem fogom, egyszerűen csak hátradőlök, kikapcsolom arra a másfél-két órára az agyam és élvezem a nosztalgia-csihi-puhit :)