Jude Quinn

2013-01-17 19:18:29 Barbara (2012) Jude Quinn (4) #5

A legvégén azok a tekintetek...!

2012-01-13 11:46:30 Amen. (2002) / Ámen. Jude Quinn (3) #7

Nem tudtam, hogy egy könyv alapján készült, de a nézése közben pont azon morfondíroztam, hogy könyvben nagyon érdekes lehet, de a film nálam nem működött. Pont az a baj, hogy valahogy drámaiatlan. Azzal próbál érzelmileg bevonni, hogy a nácik szájába lépten-nyomon bicskanyitogató megjegyzéseket ad, ami persze hatásos, de ettől még szcenírozott felolvasószínháznak tűnik az egész. Azért persze nem értékelhetetlenül rossz, a főhős morális dilemmája, a pappal közösen tett erőfeszítései, a Vatikán és a szövetségesek nemcselekvésének bemutatása hálás téma, Gerstein és a Doktor sorsának szembeállítása pedig még ad egy pofont a végén...

2011-04-13 14:02:29 Repo Men (2010) / Végrehajtók Jude Quinn (3) #27

Csodálom, hogy még senki sem írta le: szerintem a filmvégi csavar erősen hajaz a Vanília égboltra.

2011-03-19 15:22:05 Szoljarisz (1972) / Solaris Jude Quinn (5) #48

A hínárhoz meg ilyenekhez: én úgy látom, hogy Tarkovszkij nem szokott csak azért lefilmezni valamit, hogy kitöltse a játékidőt, hanem amit a kamerája felvesz, annak igenis, köze van a történethez, része a filmnek, nem csak "vágókép". Mondom ezt úgy, hogy magam is sok esetben gondban vagyok az értelmezéssel. Mégis, számomra Tarkovszkij filmjei enélkül is teljes egészet alkotnak, minden részletükkel együtt.

Egészen a tűzvészig és Madeleine haláláig egész jó filmnek találtam, de utána butaságba megy át a sztori. A hatásvadászatról annyit, hogy De Sade márki "1814. december 2-án, 74 évesen, alvás közben halt meg".

2011-02-13 16:48:10 The Fighter (2010) / A harcos Jude Quinn (5) #18

Azért ne felejtük, hogy a Black Swan elsősorban Portman figurájának a belső történéseiről szól. Ez a film pedig, többek közt, Micky és környezete viszonyáról. Kilépjen-e az ördögi körből? Mi a fontosabb: hogy ne bántsa meg a családtagjait, vagy a karrierje? Kell-e egyáltalán dönteni? És a másik oldal: szerettei képesek-e félredobni hiúságukat, és összefogni Micky érdekében?

előzmény: BonnyJohnny (#12)

Igazatok van: pontatlanul fogalmaztam, tényleg nem arról szól. Csak sokan ennyivel elintézik és eleve leírják.

Én sem értem a fanyalgókat. Hihetetlen jó film! Kit érdekel, hogy a facebookról szól (mondjuk nagyon életszerű, amikor kiborul a barátnő azon, hogy miért "egyedülálló" a srác állapota, lassan tényleg ott tartunk, hogy az emberek, ha találkoznak, akkor is arról beszélnek, mi történt a fb-n. Durva.) De nem a témája miatt érdemes megnézni, hanem Fincher, Sorkin és Eisenberg miatt! És persze ott van még Andrew Garfield meg a többiek. Akkora filmélmény! Milyen már az evezésversenyes jelenet?! Meg a csúcspont is eléggé ütős volt, dacára annak, hogy végig lehetett tudni, mi lesz.

2010-11-07 22:30:06 The Soloist (2009) / A szólista Jude Quinn (4) #8

Mozart mondjuk nem nagyon volt benne.:)
De szerintem ez nem igazán életrajzi film! Lehet, hogy volt benne egy csomó részlet a srác életének korábbi szakaszairól, de az nem igazán jellemfejlődést mutatott be, hanem a zenéhez való viszonyát, az elhatalmasodó szorongást és idegbetegséget(skizofréniát?).
Nagyon jó ez a film, de összességében még sem ütött akkorát. Nekem akkor már a Ragyogj! sokkal többet mondott. Úgy gondolom, az igazán plasztikusan visszaadta a zene emberekre, és magára, az előadóra gyakorolt hatását, és sokkal érzékletesebben mutatta be a kívülállóknak a zenélés testi-lelki megpróbáltatásait. A szólistában kicsit esetleges volt pl, a fényjáték az Eroica közben, meg ilyenek.
Azért Joe Wright még mindig inkább ilyeneket rendezzen. A Büszkeség és balítélet és Atonement után kellemes meglepetés.:)

2010-09-10 22:40:53 Memento (2000) / Mementó Jude Quinn (5) #35

Egyrészt. Másrésztazért van a kezére írva, hogy "Emlékezz Sammy Jankisre", mert az ő esete is hasonló volt, és mivel az még Lenny "normális" életében történt, arra vissza tudott emlékezni, és eszébe juttatta, hogy neki is ez a baja. Szerintem.

előzmény: Cornelius (#24)

Gondolkodtam az 5ösön, de a végére a tempó egy kicsit leült (meg a Kegyetlen játékok miatt, ahol tényleg szinte ugyanazokat a jeleneteket játsszák el, mindig tudtam, mi fog történni). Viszont a színészi játék önmagában egy hatalmas 5! Close és Malkovich zseniálisak, minden rezdülésüket érdemes nézni, de a többi szereplő is kitett magáért.

Egyetértek, de az önmegvalósításról: kimondva tényleg közhelyesnek tűnik, de szerintem kell az egyensúlyhoz,
mert e nélkül nem lenne semmi változás Tom életében (a Summerrel való kapcsolat tapasztalatán kívül:), így meg kevésbé lehangolóbb (nem mintha a film egésze bármilyen szinten is lehangoló volna), mintha a végén is ugyanott csücsülne az üdvözlőlapok között. Korábban volt szó a felnőtté válásról, és szerintem ez is annak a része. Szerves része a filmnek.
Én legalábbis így látom.

előzmény: Olórin (#33)

Basejtelmed beigazolódott. Nem sikerült visszaadni a lényeget, azt, amitől annyira jó a regény. A lélektani sík szinte teljesen eltűnt, maradt a csupasz krimi.

előzmény: critixx (#1)

Nekem is a Palimadár ugrott be a témáról. Persze az klasszisokkal jobb, még sokadszorra is viccesebb, mint ez elsőre.

előzmény: carmine (#7)

Feleekora? Mit beszélek? Semmilyen élmény!

Írjátok egy csomóan, hogy "vontatott", "unalmas", meg hogy "üresjáratok" vannak benne. Tiszteletben tartom a véleményeteket, ugyanakkor sajnállak, amiért nem hatott rátok ez a zseniális film. Én nem vagyok az a típus, aki mindig bírná a lassú filmeket, de a 2001-et egyhuzamban néztem végig, és a 2 és 1/2 órás hossz, meg a sok szövegnélküliség ellenére egy pillantra sem jutott eszembe, hogy ez lassú. Azoknak a "10 perces klipecskéknek pár klasszikus zenéhez" pedig annyira ott volt a helyük. Klipecskék?! Eddig csak 1-2 filmet láttam Kubricktól, de azt észrevettem, hogy egyedülállóan bánik a zenével. A Mechanikus narancsban Beethoven, itt pedig Strauss...
Az pedig, hogy nem ad magyarázatot bizonyos dolgokra, szerintem sem baj. Ha szájbarágós filmet akarok látni, nyilván nem ezt fogom megnézni, de nem is lesz feleekkora sem az élmény.

2010-04-29 22:59:00 Shutter Island (2010) / Viharsziget Jude Quinn (5) #64

Egy csomóan írtátok, hogy ki lehetett találni a végét. Hát nem tudom, lehet, hogy én vagyok lassú, de nekem váratlan volt a csavar, vagyis
addig azt hittem, hogy a gonosz dokik direkt csinálnak belőle őrültet, mint ahogy a nő a barlangban mondta neki.