unfamous

2020-09-03 01:41:54 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] unfamous #25336

4 órája próbálok logikai anomáliát, és "vissza a jövőbe"-nes paradoxont keresni Nolan storyján....de nem tudok. Nyilván kevesen ismerik az egész portfólióját, és csak nagyon kevesen tudják mi az a "doodlebug", meg a "követés". Nolan összes filmjében a Tenet-ig lineáris síkban gondolkodott, ebben többször is elmondják, hogy ne lineárisan próbáljuk megérteni a storyt. Picit az egyetemi első számításelmélet előadásokon éreztem magam, mikor 4 és sokdimenziós terekről karattyoltak, de igazából nem is ez a lényeg. Logikailag, és magasabb (egyetemi) elméleti fizikailag biztos rendben van az egész story, bár zavart a végén a szándékos zavar keltése, de ismerve Nolant, belekötni ebbe sem fog tudni senki.
Más, igen, és biztos nem tökéletes alkotás, de amit a covid óta mutattak a mozi alternatív, menő netes stream oldalai (szemét), azokhoz képest ez egy must see. A nézők 60% a 30.perc után semmit nem fog érteni, mert már az entrópia fogalma ismeretlen lesz számukra (a film végén se fogják venni a fáradtságot, hogy rákeressenek mi is az). Egy fura világot élünk...Egy fura világ, fura idősíkjába bemutatott alkotás ez a film, ami nem is veszi fáradtságot, hogy direktbe megmutassa, mennyire elhülyült ez a tinderes/instás nemzedék, miközben a nap X órájában a kezében szorongatja a kulcsot a végtelen tudáshoz. Fikázzátok, savazzátok, sz@rozzatok, aztán loginoljatok be a netfilexre, és rohasszátok az agyatokat egy neverending 100 évados sorozattal.......
Siratom a mozit, Chaplin Modern times-ára gondolva....

--
Áthelyezve a(z) Tenet topikból.

2019-11-18 23:52:08 The Irishman (2019) / Az ír unfamous (2) #16

2020-ban jó lenne már egy olyan gengszterfilmet is látni, ami az elmúlt 30 évből merít, ugyanis az 50-60as évek revolverrel szaladgáló bűnözőinek "eposzai" már a könyökömön jönnek ki! ez a film csak kb. 30 évet késett!
Annyi tehetséges fiatal színész van...Értelmetlen ez a cgi mókolás, pl.Julia Robertssel sem szeretnék egy Micsoda nő 2-t látni, amiben megfiatalítják, hogy újra 20-nak nézzen ki!

Borzalmas film, mikor azt hiszed már vége, jön egy új, katasztrofális, mesterkélt drámai jelenet! A jó öreg Arni bácsi jelenléte az egyetlen pozitívum benne!
"soha ne gondolj bele az idöutazásba, mert csak belefájdul a fejed!"
a rev9 alienes mozgása kimondottan idegesített

ritkán véleményezek, nem véletlenül:P
az idei évben ez volt az első film, ami leverte nálam azt a bizonyos biztosítékot. a végén eszembe jutott az az ősrégi érzés, amit anno a Harcosok klubja, vagy az első Mátrix megtekintése után éreztem fiatalon a moziban kifelé jövet, és ami mostanra sajnos eltünt a világból, a filmekből. Izzig vérig nagybetűs MOZI ez, ahogy a szereplő gondolatait is vizualizálja, ahogy nem akar igazságot szolgáltatni, feszült, megragadó, erős, mégis csodás!
Igen, hosszú, az erős kezdés után volt 10 perc, hogy fészkelődtem, de utána úgy magával ragadott, mint már nagyon régen semmi....
kiemelném a színészeket is, a náci professzor, vagy a düsseldorfi egyetemi oktató karakterét.
Bárcsak minden évben lenne legalább egy ilyen film!

“Don't look away. Never look away, Kurt. All that is true is beautiful.” -ezen második napja filózok....

Minden második jelenete fájt, szörnyű színészi teljesítmények, hatásvadász, jellemtelen alakítások amiről persze nem csak színészek tehetnek [persze ludasak benne ők is], hanem a rendező és leginkább a forgatókönyvíró. A műfaját tekintve inkább egy eposz, a felületes történet mesélésével, és egy Mercury imitátorral [ezért oscar?]....kár. Ferdítettek az egész storyn, főleg a végén, ami nyilván Brian May-nek köszönhető, viszont így elveszíti az egész story a hitelességét [ha a végén hazudnak, miért ne hazudnának az elején]. Nem értem mi szükség volt erre, de legalább a zene jó, ami megjegyzem, a film nélkül is jó.

A cgi wembley koncert csak az én szememnek volt feltünően cgi?

a Looper-ben mondja Jeff Daniels: "This time travel crap, just fries your brain like a egg". Russo-ékét is megfőzte, de még ennél is jobban fájt, hogy szokszor vontatott, és feleslegesen túl drámai. Persze vannak egész jó póénok és részek, a dagadt és depis Thor, vagy ahogy Thanos lecsap újból,de az állandó időutazásos kavarás sajnos tönkreteszi az élményt

2018-06-13 14:19:41 A Viszkis (2017) / The Whiskey Bandit unfamous (3) #34

prológus: sosem értettem, miért sztárolták anno ezt az erdélyi suttyót.

nagy baj, hogy a szökése utáni részt átugorja, valamint, hogy nem von le semmi konzekvenciát a történtekből == újra lehet kezdeni, ugyanakkor 12 év börtön az 12 év börtön -> megérte?

Az utolsó jelenet sem tetszik. Olyan érzésem volt, mintha azt akarnák közölni velem, milyen menő ez az Ambrus, holott egy analóg világ parókás-amatőr rablója, aki az erőszakos tetteivel rengeteg embernek okozott lelki sérülést, és csak a vakszerencsének köszönheti, hogy nem sérült meg senki a kamikaze akcióinál. Majdnem együtt is éreztem a viszkissel a végén, hiszen ő naívan beismerte a 27 rablást, de megszivatta őt a tahó dagadt lúzer rendőr...Több volt ebben a történetben....
Egy ócska, nincstelen, pitiáner és közönséges bünőző életét bemutató remekül kivitelezett film...

epilógus: kéne szólni a Potriknak, írjon önéletrajzot, abból érdekesebb filmet lehetne csinálni...

2018-05-19 13:45:27 Black Panther (2018) / Fekete Párduc unfamous (4) #41

3-ast akartam adni rá, de mivel elgondolkodtam egy lényeges mondanivalóján,ami a végén hangzik el, és ami sajnos elég aktuális, felkerekítettem 4-esre: "válság idején az okos ember hidakat épít, míg a bolond falat emel..". A story kiszámítható, a dizájn jó, korrekt délutáni kikapcsolódás.

a csavar Dr.Strange szövegéből következtethető ki, azt mondta megnézett x millió lehetséges csata végkimenetelt, és csak egyben győznek, nyilván eszerint cselekedett. Gondolom az x millióban benne volt az időtekergetés is....btw, az életben is sokszor hülyeségeken mennek el komoly dolgok, egyébként Űrlord reakciója teljesen megérthető, Thanos megölte a szerelmét-társát...
Thor miért nem ér oda?Ugye ezt nem komolyan kérdezed? Pár perccel előtte érkezett meg Thanos, nyilván nem Whatsappon írtak neki, hogy gyere Thor...odaért, cselekedett.

előzmény: lizardking (#25)

tömören: zseniális!

Én marha beleolvastam néhány lehúzó kritikába, ezért picit félve ültem be rá. A cselekménye több helyen játszódik, amiket szerintem parádésan kapcsoltak össze. Jól átgondolt, remek esszenciája az eddig marvel filmek legjavának. Kellemes csalódás, mert egy szórakoztató, izgalmas popcorn mozi, a jelenlegi cgi tudás legjavával füszerezve. Majd 3 órás,de a hangulata szinte végig feszült, egy pillanatig sem unatkoztam. Az Avangers filmek közül nekem eddig ez tetszik a legjobban!
A stáblista jó 13 perces,de utána van még jelenet, érdemes megvárni!
szerintem Captain Marvelt hívja Fury.....nagyon kiváncsi vagyok ebből a vesztett helyzetből hogyan fogják visszahozni a cselekményt

A legnagyobb bajom az volt, hogy a közepe felé vártam, mikor jelenik már meg Simba az Oroszlánkirály. A 2-estől csak a "Luke-os" csavar a végén mentette meg.
Jővöre tessenek belevágni valamit a Duck Tv vagy a Minimax adásából, mert akkor bevihetem majd rá a 3 éves kisfiam is a moziba, mert a lényeg a több néző=több pénz.

2018-03-17 22:29:40 Annihilation (2018) / Expedíció unfamous (3) #51

Az utolsó 1/3 nagyon gáz. Azon emberek közé tartozom, akinek az utolsó felvonás NEM jött át, sorolhatnám mi és miért nem jó benne, de szerintem megtették már előttem, maradjunk annyiban, hogy a "nem mutatom meg,és a fantáziádra bízom" szerű befejezést illetően van mit tanulnia Mr.Garland-nak, ugyanis ami az Ex-Machina-ban még épp elment, az itt a triviálissága és túlmisztifikálása miatt kimondottan idegesítő.

Külön kiemelném a végén látható világítótornyos performansz/tánc/bohockódás/parádézás jelenetet mint negatítvumot.

2017-12-13 19:15:47 Wonder Woman (2017) unfamous (1) #51

Arra is kiváncsi lennék, ki volt az a retardált, aki úgy gondolta, hogy a Földön elő sok milliárd emberből épp Danny Hustonnak kell itt is a gonoszt eljátszania, ráádásul eléggé hasonló admirális/generális katona szerepében mint az X-Menben.....

előzmény: nygaben (#50)

2017-12-12 20:31:55 Wonder Woman (2017) unfamous (1) #49

Ritkán adok 1-est.... Nálam ez annak jár, amit végignézni sem bírok. Gal Gadot olyan szép, mint ha Walt Disney rajzolta volna, de ez sem menti meg ezt a (számomra) fájdalmason rossz, cukormázas giccsparádét. Felsorolni sem bírom, mennyi kínos jelenet volt az első fél órában! Könyörgöm, miért nem lehet komolyabbra venni a dolgot, miért kell eszetlenül kontrasztos képvilágot teremteni, és abban F kategóriás színészekkel halál komolyan eljátszatni a tutit? Felfoghatatlan, hogyan lehet ennyi elcsépelt klisét, ostoba konverzációt, és kettő perc alatt felépített erkölcsi világbajnok karaktert belezsúfolni egy filmbe. Az egész DC univerzumot be kéne szántatni, és sóval behinteni!

2017-07-27 19:10:32 Dunkirk (2017) unfamous (4) #30

Látványos, egyedi képvilág, hirtelen nem is tudom, mutattak-e benne egyáltalán német katonát. A szorongás, a félelem, és a kétségbeesés fantasztikusan van bemutatva. Valamiért Nolan-tól ennél mégis egy picivel többet vártam. Bíztam benne, hogy a nyitójelenet szintje lesz végig, de tévedtem. Jobban rá kellett volna koncentrálnia valakire, igy olyan érzésem volt, mintha arra ügyelt volna, ezúttal ne legyen 3 órás a játékidő. Az idősíkban ugrállás sem az igazi ezúttal. Nagyon erős 4-es, ha nem tisztelném ennyire a munkásságát, esetleg más nevén rendezte volna akkor 5. Szinkronnal láttam, majd blurayen eredeti nyelven újranézem, addigra lehet 5-re "érik":)

Giccses, ***** sz@r! még a duck tv-n is magasabb szintű konverzációkat folyatnak, mint ebben a filmben! az egész világot minősiti, hogy ezzel a szeméttel ennyi pénzt lehet keresni. Jared Leto a legszarabb Joker akit a 33 évem alatt láttam, még az orf 1-en sugárzott gagyi jelmezes Batman sorozat Jokere 1991-ből is hitelesebb volt ennél a gyűrűjét csókolgattató ripacsnál. 0-pont, teljes időpocsékolás a megtekintése!!! Valaki állítsa már le a DC comicsnál azt az idiótát aki ezeket a hulladékokat menedzseli.

Idegesítően sz*r film, totális meggyalázása mindkét címbeli szuperhősnek! Annyira rossz, hogy hirtelen nem is tudom eldönteni, hogy Luthor H.Ledger majmolása, vagy a történet ostobasága dühített fel jobban. Végig kinlódtam a bővitett verziót, a végére egy levél xanax elrágcsálásán gondolkodtam. Snydert legszívesebben agyonvernén ezért az unalmas, borzalmas, gyalázatos, és elfuserált giccsparádéért!

2016-01-20 20:05:42 The Revenant (2015) / A visszatérő unfamous (3) #55

Érdekes olvasmány, betettem az olvasási listámra.
Olvastam a Hugh Glass storyt, vagy legendát a wikin még a film megnézése előtt, bár sok részlet nem derül ki belőle. Elképzelhető, hogy ez a Hugh ennyi mindent túlélt, de szerintem ez az Inarritu a drámaibb hatás miatt csinált a történetből egy Chopper a kegyetlent. Semmi gond nincs azzal, hogy szerintetek ez a történet bemutatás hihető /taposás,torokvágás, zuhanás, törés, zúzódás, belsővérzés, agyrázkódás, gyulladás, láz, -20, és egyébb traumák/ és hiteles. Szerintem nem, de ha elhinném mindezt sem tetszene a film.

előzmény: hhgygy (#54)

2016-01-20 19:02:48 The Revenant (2015) / A visszatérő unfamous (3) #50

Vitázhatunk erről sokáig, mert az is lehet, hogy a mackó emberünket azzal az egy lábával nem agyontaposni akarta, nem megölni, csak úgy romantikusan ráhelyezte a pihe puha mancsocskáját, hogy érezze a pulzusát, légzését. A súlyát is a másik három lábán tartotta közben, hiszen nem akarta őt bántani.
De ha már az internetes keresés csodáját ajánlod, nézd már meg mit is írnak a lábszártörésről, annak rögzítéses műtét nélküli gyógyulásáról. Ugye életszerű, hogy pár héten belül ráállsz?? Esetleg rosszul láttam, nem tört el neki, csak kificamodott...

előzmény: BonnyJohnny (#47)

2016-01-20 16:09:45 The Revenant (2015) / A visszatérő unfamous (3) #45

Oké, oké, ez a Te véleményed, nem is akarom elvenni tőled, de csak úgy nagyon halkan megjegyzem, hogy bármi is éltet, lábszártöréssel meg 2 hónap múlva sem fogsz úgy szökdelni a hóban mint ő tette.

"Egy átlag grizzly kb. 400 kiló, aminek töredéke esik arra az egy lábára, amivel rááll a fejedre. Egy emberi koponya betöréséhez kb. 500 kiló kell"

Ez az egyik leggyengébb logikai érvelés, amit az utóbbi időben hallottam, egy 3 kilós súlyzóval betöröd bárki fejét, elég csak meglendítened. Na,már most az említett mackó nem finoman ráhelyezte a mancsát arra a fejre, de ez már csak tényleg szőrszálhasogatás....

előzmény: Leo_Stotch (#44)

2016-01-20 15:37:26 The Revenant (2015) / A visszatérő unfamous (3) #42

A szikár valósághoz szerintem még több képzelgés kellene, ezáltal a lelki fájdalma is erőteljesebben kifejezhető lehetett volna, mert a keserves és fájdalmas arc, néhány őszinte ordítás lehet megmutatta a főszereplő fizikai gyötrődéseit, de a lelki kínlódását nem igazán hozzta a vászonra. A film során túlél minden lehetséges csapást, és ha jól emlékszem még egy lábszártörést is elszenved, amiből hihetetlen gyorsasággal felépül. Hardy egy g*ci,suttyó kretént játszik, erős akcentussal, tökéletesen hoz egy karaktert, míg DiCaprio egy sokadik hatványra emelt Bear Grylls, emberfeletti gyógyulási képességekkel. Hiteltelen, és lehetetlen, ez volt az első reakcióm kifelé jövet, mondom mindezt úgy, hogy bár nem az erdőben nőttem fel, de volt 2 lábtörésem.

előzmény: Leo_Stotch (#36)

2016-01-19 17:22:02 The Revenant (2015) / A visszatérő unfamous (3) #35

Művészfilmnek túl hollywoodi és unalmas, akciófilmnek túl unalmas, bosszúfilmnek sem jó, mert gyenge a vége, és unalmas. Indokolatlanul hosszú, sokszor lapos. A rossz értékeléstől a látvány valamint Tom Hardy menti csak meg, aki simán lemossa DiCapriot. Rengeteg bajom van a filmmel, el sem kezdem mindet leírni.
A rendező úr azt hitte, ha összemixel néhány filmes műfajt majd az lesz a tuti.
Tévedett. Kár.
Gyenge 3-as, csalódás.

Tim Roth szerepét teljesen Christoph Waltz-ra formálta Tarantino, nagy hiba,hogy a nem ö játszotta az okoskodóan pimasz, mosolygós figurát. Ennek ellenére Tim Roth hozhatott volna valami egyedi karaktert a játékába, nem kellett volna a Djangobeli Waltz-ot majmolnia, számomra rettenetesen idegesítő volt (még a szinkron hangja is talán ugyanaz). Én bő 15-20 percet kivágtam volna belőle a fenébe. A többiek játéka, a vágások, és a zene is zseniális, kevés ember tud igy történetet mesélni, mint Quentin. A szinkrontól nem voltam elájulva, a napokban megnézem eredeti nyelven is.
8/10 (Roth miatt nem 9).

látványos film,amiben látunk egy sablonos, szögletes történetet "váratlan" fordulatokkal egy szupergonosz szervezetről, ahol van valami érthetetlen DNA összefüggés a Craig széria összes "gonosza közt", kár érte..3/5

Nagyon érdekes film, 25 perc után szólalnak meg benne először. Kifejező tekintetek, nézések, szituációk, fűszerezve "nesönal zseografik"-ot megszégyenítő képekkel mesélik el a drámai történetet. Nekem a vége tetszett a legjobban!

Stáblista közepe/vége...uraim,ugyan már:))

előzmény: BonnyJohnny (#22)

Az eleje 5, de a vége sajnos egy gagyi, ötlettelen, már-már nézhetetlen, kapkodva összerakott, lelketlen, Transformers szintű marhaság.
A stáblista után van jelenet, legalábbis az arénában volt:)

Az időutazástól mindíg megfájdul a fejem, főleg ha túl komolyan veszik a megmagyarázását...

2014-04-19 19:19:41 Transcendence (2014) / Transzcendens unfamous (1) #13

Bosszantóan sz@r film, nano technológia,közös tudat,digitális vírus a vérben,waaah,dühösen hagytam el a termet!

Az előttem lévő sorból egy anyuka állt fel és sétált ki a kb.13 éves lányávál a buzi orgia után...18as korhatár tényleg kéne!!

előzmény: Zalaba Ferenc (#30)

Tehát ha jól értem, valaki csinálna mondjuk "Escobar" bácsi munkásságárol egy filmet, amiben megmutatná mennyit piál,szív,és kurvázik, hogy hegyekben áll a pénz, néha néha valakit aki az ő nézőpontja szerint ellene fordul eltapos/megölet, viccesen épít magának egy börit,mikor becsukják, az utolsó 2 percben gyorsan lelőnék, akkor arra is lehetne dobálni az ötösöket? Ennek a Belfort gyereknek sem volt móka és kacagás az egész élete, nagyobb hangsúlyt mégis erre fektet,a 3 órából minimim kettőben őrúlten mulatozik, ami ezek szerint zseniális húzás, mert ez (is) kell a népnek.

előzmény: blckwht (#26)

Elfogadom amit írtál, bár nem értek vele egyet:)Pain&Gain rossz példa,a vége böri és kivégzés emlékeim szerint, valamint nem igen tudtam szimpatizálni a gyilkosokkal sem

előzmény: purplerain (#21)

Szerinted mit imádnak ebben a filmben az emberek ennyire? [főleg a 30 körüliek hahotázásaira gondolok a film alatt miközben a szereplők szívtak, mulattak, dugtak, és full kretént nyomtak]. Talán könnyen azonosulni tudnak a féktelenül mulatozó szereplőkkel, akiknek végig nézhessük a felemelkedését, de úgy istenigazáboli bukását, szenvedését már nem? [mint pl. Amerikai gengszter végén, mikor vamzernak áll]. Egy pillanatra sem foglalkozik azokkal, akiket tönkretettek, megloptak, nem zúzza szét a “föhösöket” a végére, nem “gonoszként” mutassa őket, nem érezni, hogy helytelen amit csinálnak, az a vicces benyomása van az embernek, hogy megérte ezt csinálniuk, hisz X évig mulattak. Ha már a címben Wall Street van, talán illő lett volna picikét jobban megmutatni ennek a mocsokságnak a pénztermelő oldlalát, nem csak felületesen elsuhanni felette.
Magával ragadó monológus? Igen, Scorsece tudott ilyet, mondjuk a Casino-ban, vagy a Nagymenőkben, ahol kifelé jövet nem néhany junkie hűjegyerek röhögését kellett hallgatnom, hogy de mekkora király volt a DiCaprio, huuu, meg hűűűűű. Scorsese munkásságát nagyra tartom, de míg a Casinoban megérted, hogy mi is történt igazábol, ennek a filmnek a fele egy elcseszett MTV reality show a mulatásról, igazi “királykodás”.
A soundtrackből egy muzsika sem maradt meg bennem, talán ezért van ez a benyomásom a zenei oldaláról a filmnek.
DiCaprionak Oscar??? Miért? Eljátsza hogyan kell szétesni, de látni rajta bármiféle elváltozást, leépülést X évnyi kokózás után mint mondjuk Depp-en a Betépvében, vagy a Trainspotting esetleg Rekviem egy álomért szereplőin? Egy Hollywoodi bájgunár tudja milyen bekokózva "viselkedni"? Most komolyan ettől vágodjunk hanyatt?

előzmény: Zalaba Ferenc (#16)

Úgy értem,ahogy írtam:)persze lehet,hogy dicaprio 4-5 perces üres monológjai közbeni háttérbeli csend okozta ezt az érzést. Több helyen hiányoltam, szóval az egész végig szólt valami muzsikával nem értek egyet.

Túl hosszú,részben a felesleges monológok,valamint az ellaposodó történet miatt, kb a közepétöl alig vártam,hogy vége legyen,ráadásul nekem nagyon hiányoztak belőle a zenék.Félelem és reszketés LVban, Betépve, és Tőzsdecápák szerű fura egyveleg lett, mindhárom akart lenni egyszerre, de csak egy Hobbit-nál is hosszabb és unalmasabb néma katyvasz lett belőle.Eleje 4, vége 2...nagy kár érte,tipikus esete a kevesebb több lenne kifejezésnek

2013-10-29 21:03:32 Escape Plan (2013) / Szupercella unfamous (2) #6

Kiszámítható,sablonos, sok helyen hihetetlen, és vontatott. Gagyi és idegesítö benne a modernkori Mcgavyerosdi.A forgatókönyv közepét és végét mintha egy ovis és egy kisiskolás írta volna!50cent miatt nálám alapból -0,5pont..Sly és Arnold jók,de ebböl a forgatókönyböl ennél többet nem lehet kihozni.

Ez is fel van toltve unalmas jelenetekkel,ahogy percekig gyalogolnak a torpek a hegyoldalban,mikozben jobbrol-balra elsuhan a kamera, vagy csak ugy lovagolnak paran valahova? Peter Jackson a sok penz remenyeben a tv maci fogmosasabol is csinala 3 oras trilogiat....

2012-10-27 22:08:03 Skyfall (2012) unfamous (4) #73

Leszámitva az "omega" szintü hackelési viccet,meg a reszkessetek betörös végjátékot jo kis film lett.gyenge 4.

2012-08-11 00:22:54 Magic Mike (2012) unfamous (3) #4

A kozepe unalmas, a mondanivaloja szamomra rejtely, a vege meg olyan amilyen,megkoronazza a semmitmondosagat a produkcionak.

Reszemrol 5,de en elfogult batman rajongo vagyok. Sokkal szorakoztatobb a tobbi kepregeny megfilmesitestol, vegig tetszett es elveztem a majd 3 orat. Korunk nehany aggaszto problemajat is megmutatja, gondolok itt a terrorizmus egyre "ertelmesebb" formajara, hogy milyen karokat tudna szervezetten egy orult/bolond okozni. Szamomra valahogy a valosaghoz kozelebb all egy bomba elesitese, varosreszek robbantasa, kaosz teremtese, mint ropkodo orias robotok, ertelmes gepek, esetleg tulvilagi istenek rombolasa....

2012-07-14 13:31:56 Buried (2010) / Élve eltemetve unfamous (1) #72

20 percet birtam nezni belole, az 5 percnyi zihalas az elejen, valamint a bugyutasagok kikapcsoltattak velem, Ryan Raynoldsot sosem tartottam jo szinesznek, a velemenyemen ez a produkcio sem valtoztatott.

csodalatos film! elso kepkockak kornyeken megjeleno vigyor/mosoly az egesz film alatt megmaradt. az egesz estemet meghatarozta ez a filmes elmeny! ma joparszor megneztem a trailert youtubeon, ha idom engedi, beulok ra ujbol. 2012ben ez az elso film, ami levett a labamrol, ha lenne 6-os pontszam, neki adnam, igy eros 5os!

Unalmas,tele ocska jelenetekkel,a poenok szamat,amiken a kozonseg nevetett pedig egy kezemen meg tudom szamolni. Szomoru,hogy fingani,dobozba sz@rni,es maszturbalni eleg,hogy majd 4es atlaga legyen egy filmnek,remelem tobb bort nem akarnak lehuzni rola!

mikor mar azt hiszed,hogy na most sikerul nekik az adott helyzeten felulkerekedni, valami mindig kozbe jon. ket oran kereszztul ez a folosleges feszultseg keltes szerintem eroltetetett, a hihetetlen kutyukon valamint a "jo oreg" sablonokon viszont jokat mulattam : elloptak a dokumentumot, amely tartalmazza az OSSZES NUKLEARIS fegyver INDITO KODJAT;)

2011-10-02 20:27:54 Step Up 3D (2010) unfamous (1) #6

akinek egy FILM-nel ennyi eleg a 4-eshez, azzal van a baj! Engem kinozni/vallatni lehetne ezzel a boduletes marhasaggal....

előzmény: Sántha Orsolya (#5)

2011-09-16 08:14:31 Drive (2011) / Drive - Gázt! unfamous (5) #14

Cliff Martinez egy zseni!;)

előzmény: Zalaba Ferenc (#13)

2011-09-16 07:42:20 Drive (2011) / Drive - Gázt! unfamous (5) #12

fúúúú, nagyon jó film, végre nem egy tipikus hollywoodi sz@r, ahol valami b kategorias vin diesel helikopterrel ellopja a szabadság szobrot. mozdulatlanul néztem végig az egészet, gossling karaktere zseniális, olyan keveset beszél, de mégis olyan sokat mond! a zenei aláfestét végig fantasztikus, most is a tracklistet hallgatom....

1. szerintem nincs abban semmi gond, hogy megszolalt, vegulis beszivta a 113as gazt a majomhazban, mikor mar a 112tol is kegyetlen okos volt:)a vegere meg szerintem kellett, hogy a pilota is megbetegedett, hiszen mashogy eselyuk se lenne hosszutavon az erdobe menekult majmoknak

előzmény: Dió (#17)

"rendezte, michaal bay. producer steven spielberg".....az eloallitasara forditott penzbol ha barmit vettek volna, is elobbre lenne az emberiseg. Igy marad ez a borzalom, teli pocsek szineszekkel, ostoba jelenetekkel, es majd par ev mulva kapcsolhatom el a tv-t,mikor majd ez megy, ahhhh

ez a James McAvoy gyerek mar a Wantedbe-n is idegesitett, borzaszto szinesz, ezt a formajat itt is hozza. A Kevin Bacon altal megformalt figura mutans milete is egy vicc. az egesz film egy nagy nagy ossze-visszasag, 0 jellemfejlodessel, 0 fordulattal, es 100as kiszamithatosaggal. magneto jelmeze a vegen akar egy szadomazo kellek is lehetne, es mar ertem miert ment el Hugh Jackman hakni-gaygyitancolni a nesteanek [20 masodperces szerepe van].
szomoru vagyok, mint megvalositas, mint tortenet, mint szereplok kinezete miatt,ugy akarjak eloadni a kepregeny mufajt, mintha 5 eves hulyegyerek olvasmanya lenne. en ezeken nottem fel, meg mindig megvan kb 400 db kepregenyem, es ez a film az X-Men mitoszhoz kepest kb olyan, mint a tescos dinnye.....szepnek,jonak tunik,de sajna viz ize van. nem hiaba keszulodik esassa bele magat regi kepregenyegbe Chris Nolan egy-egy batman film elott. 2.5 / 10

olyan szar parbeszedek vannak benne, hogy ha parodia lenne is zavarna!komplett keptelenseg az egesz, ha ezt baromsagban uberelni szeretnek,a kovetkezo reszben majd egy birodalmi lepegetovel megy ez a marha vin diesel ellopni a nemzet aranyat....az egesz szeria pocsek,nem kivetel ez a resz sem, vin diesel filmjei egy kulon allatfajnak valok, nem is ertem kinek a kije,hogy mutogatni kell ot

hosszu,unalmas, a story meg olyan amilyen.....

a recept ugyanaz,mint az elozonel, es nem kell Aronofky-i magaslatokat kerseni benne. en, es a majdnem telthazas terem is vegig rohogte az egeszet, es 1-2 izlestelen dolgot leszamitva [nem,nem sz@rnak es nem is finganak benne] szerintem rendben van film. Figyelembe veve az utobbi idok gyenge vigjatek termeset, szerintem roppant szorakoztato film, persze nem, ha az ember ugy ul be ra, hogy ezdeszarleszmertmindenfolytatasmindszar.....

2011-05-04 19:27:32 The Jacket (2005) / A fiók unfamous (2) #12

Ekkora komolyan eloadott marhasagot reg lattam,ha nincs benne Daniel Craig a felenel kikapcsolom...bugyuta keptelenseg

2011-04-23 18:34:53 Shallow Hal (2001) / A nagyon nagy ő unfamous (3) #5

eredeti nyelven ajanlom, a padado-s asszony bargyu szinkronhangja nalam kiutotte a biztositekot, magyar szinkronnal szamomra emiatt nezhetetlen a film...

ennyire vontatott filmet mar jo reg szenvedtem vegig!peter jackson a fantazialasokban szeretett volna egy picit terry gilliames lenni,keves sikerrel.szerintem a vegere mar maga sem tudta, hogy mi ez a film. szemely szerint ugy kivagnek belole kb.30 percet, mint a huzat! ha dvdn nezem, a felet tuti attekertetem, mert kb. a semmit probalja az ember szajaba ragni, kozben az uresjaratok,a vontatottsag miatt az ember mar olyan feszult,hogy okolbe szorul a keze.

2011-02-21 15:36:32 Black Swan (2010) / Fekete hattyú unfamous (4) #181

ennek a filmnek a szinkronizalasat hatarozottan betiltanam!!portman abszolute megerdemli az oscart!
az ertekelessel picit bajban voltam, de inkabb 5, mint 4.
85%

2011-02-20 20:02:30 Black Swan (2010) / Fekete hattyú unfamous (4) #170

egyet alszok ra,, mielott ertekelem, de nem szokvanyos film. a pankratorhoz egyaltalan nem hasonlitanam. de lenne egy kerdesem:
magaba vagja az uveget, elmegy tancikalni, majd vissza, kiveszi a meretes uveget magabaol, tancikal megint, es a vegen kezd el csak verezni.na ez hogyan?bennem volt egy baleset utan uvegdarab, de abbol dolt a ver...

fel ora utan majdnem kijottem...hosszu,teli uresjaratokkal. marha nagy hype van korulotte, pedig nekem,mint echte konzol boy a 90es evek elejerol a kritikak szerint tetszenie kene. sok kis apro otlet osszegyurasa, nehany f@sza jelenet, nehany gyenge poen...de sajnos alig vartam,hogy vege legyen.michael ceranak meg csak a hangjat kellett volna felhasznalni, falra maszok tole.

5/10

2010-08-27 18:31:12 The Book of Eli (2010) / Éli könyve unfamous (4) #76

McMurphy magyarazataval maximalisan egyetertek! a filmben is tobb utalas van az altala is irt Isten keze ovja tezisre.
ha pedig kotozkodni akarnek, a lataskarosodasa mertekerol sosem beszelnek, valamint a kotekedok kedveert tettek bele azt is szerintem, hogy anapszemuveget csak azutan nem viseli,hogy lelovik, ergo megvakulhatott azutan is.....ezutan meg felmerulhet, hogy akkor hogyan ertelmezi a vakok irasat, es hogy hogyan eli tul a gyomor lovest, de akinek ezekre is valaszolni kell, azokat egy picit sajnalom;)

2010-08-20 14:59:03 Inception (2010) / Eredet unfamous (5) #327

gaillard: mikor bemegy Fischer a pancelterembe az apjahoz, saito ott meg el,es abbol tudja, hogy sikeres volt a beultetes, hogy Fischer nem gyanakodik,es az o kodjukkal nyitja ki a panceltermet.
Nalam idaig abszolute az ev filmje, mar most alig varom a bluray verziot!

egyebkent en mar jopareve rajottem, hogy ha almomban nem jo iranyt vesznek a dolgok, csak "ki kell nyirnom magam":)

Nolan filmjei igazi mestermunkak, mentalis es lelki feludulesek a sok hollywoodi szemet kozott (avatar, transformers......).

Nagyon szivesen megneznem ezt a filmet valami Adult verzioba [nem,nem pornosra gondolok:)], ahol nem fogom ugy erezni, hogy tul steril, es tulsagosan nagykozonsegnek szant. Lehet Tim Burton lett az ido alatt annyira profit orientalt, mint Cameron, es az egyik legfontosabb celja neki is a legnagyobb celkozonseg megszolitasa. Gondolom a Disney is nagy nyomast gyakorolt ra, ezert lett belole egy tizen evesek szamara is emesztheto mozi!

3D:
Mar az avatarnal is ruhelltem, nem rossz dolog ez a 3D, de nem kene majd 2 oran at eroltetni. A legfarasztobb benne az allando es radikalis melysegelesseg valtozas, a legnagyobb hibaja pedig a gyors jeleneteknel a folyamatossag hianya.

Le kene forgatattni ezt a filmet Terry Giliammal is, vagy Guilllermo del Toro-val Disney befolyaltsag nelkul!
A leirtak miatt 3ast adnek neki, de a forgatokonyv es a helyszinek 4esre billentik...nalam

2010-02-08 20:45:17 Avatar (2009) unfamous (1) #775

Te, nem úgy van vége, hogy ott áll keményen a buzgó hülyegyerek tudós puskával a kezében, és az emberek szállnak fel egy hajóra,és húznak el a bolygóról? Itt is ugortak egyet az időben.
Továbbra is kitartok amelett,hogy látványvilág meg esetleges háttér kidolgozotsság miatt jóindulatúan is max 3at érdemelne a film, hisz szinészi alakítás nincs, történet meg olyan-amilyen. Szerintem az a film érdemel 4et vagy 5öt, amit egy esős vasárnap délután berakok a lejátszóba, és többször is meg tudom nézni. Tegye magasra a kezét, aki szerint ez a film a művies feszültség keltő sablon jeleneteivel ebbe a kategóriába tartozik?! Egy mondatot mondjatok belőle, ami megfogott, amire emlékezni fogtok....Egy Tarantino, vagy Utolsó cserkész stáblistája is ütösebb mozi lenne ennél, sőt, nálam ez a "film" is jobb lenne, ha mint demo csinálta volna meg Imax-ba: megmutassa,hogyan élnek a navik, lett volna valami kis ővilágukbeli story, vagy csak vadászgatnak, jönnek-mennek.....

előzmény: HejjaX (#772)

2010-02-08 19:05:06 Avatar (2009) unfamous (1) #771

ZOLIZ(5): "de a végét azért nézem rendszeresen Disco előtt, hogy fölpörögjek."

hahahahahaha,édes jó istenem, ezzel a mondattal tökéletesen leírtad azt a vásárlói réteget, akiknek az avatar 5ös skálán 5ös..Titeket, a TÖMEGET akarta Cameron megszólítani! Meg sem merem kérdezni mi a kedvenc filmed, esetleg kedvenc karaktered:)

2010-02-08 18:58:06 Avatar (2009) unfamous (1) #770

Ha 15 év múlva nézné újra a filmet a sok 5 pontos értékelő, kiváncsi lennék, hogy a majd akkori cgi világában mennyi ideig bírná nézni, és mennyire tartaná a butyuta, sántító, gyerekes és naiv történetet. A star wars effektjei is nevetségesek mai szemmel, de mégis lüktet benne valami, vannak karakterek, akik tudatosan lettek felépítve, míg itt csak úgy vannak/lettek. A navi-k tudnak angolul,az emberek naviul...vicc. A sok tájkép helyett inkább a karakterek részletesebb megismerését kellett volna erőltetni. Az egyik űrhajó üvegéről lepattan a nyílvessző, pár perc mulva meg simán betőri. Cameron azt hiszi, ismeri az emberi lényt, holott ostoba, aki azt hiszi, az emberiség ilyen reagálna egy idegen civilizációra. A District 9-beli fogadtatás lenne reális, és mivel az emberiség 2154re [ha megéri] is ugyanilyen gyarló, és hóditó lenne mint most, szemrebbenés nélkül atommal, vagy bármilyen más komoly vegyi fegyverrel bezúzná a navikat, nem pedig hagyná,hogy vesszőkkel meg botokkal pár ezren legyőzzenek minket:) Ennél még azis hihetőbb,hogy Dr.Genya lesz a világ ura.....

2010-02-08 08:38:10 Avatar (2009) unfamous (1) #762

Ennyire mérgesen rég jöttem ki filmről! 10 percenként az órámat néztem, mikor lesz már vége, szerintem igy éreznem magam, mondjuk egy Britney Spears koncerten. Abban is sokan meglássák a zenei tudást, a leegyszerűsitett, primitiv mondanivalót, milliók rajonganak érte, milliókat keres, de attól még sz@r ahogy van! Nem, én nem zárkozóm el a meséktől, az Up! is nagyon-nagyon tetszett, de ez a film sajnos mindössze divat lett. Divat szeretni, beszélni róla. Szinészi alakításról, vagy karakterekről szó sincs, vicces az ezredes figurája is, de kiváncsi lennék ezt a sok tehetségtelen "sült marha" szinészt honnét akasztották! Beleolvasva az itteni hozzászólásokba, szomorú, hogy előbb vagy utóbb az összes avat imádó a látványvilág mögé bújik, és szomorú, hogy 2010-ben a 4es és 5ös ponthoz ennyi pont elég is.
Az egész Oscar mítosz szégyene lesz, ha ez a film a látványon kívül másért is kap Oscart, ugyanis ennél gyengébb párbeszédeket, ennél gyengébb színészi alakítást, bugyutább forgatókönyvet rég láttam!
Ja, és hogy a búbánatba csúszik át a tudata a kék szörnyecskébe azon a f@sza kis alagúton?