unfamous

Tapasztalat: 791 film
Kompetencia: 13 film
Súly: 1116
Regisztráció: 2010. február 8. (12 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Ad Astra
Ad Astra - Út a csillagokba
3 2023-01-23 3,1
(403)
Rain Man
Esőember
5 2023-01-21 4,3
(1359)
The Pale Blue Eye
Halványkék szemek
3 2023-01-06 3,4
(117)
Bullet Train
A gyilkos járat
3 2023-01-01 3,5
(258)
Operation Finale
A végső hadművelet
2 2022-12-28 2,9
(32)
Glass Onion: A Knives Out Mystery
Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
1 2022-12-23 3,4
(310)
War
Rogue Assassin
4 2022-11-11 3,1
(249)
Enola Holmes
 
3 2022-11-06 2,9
(214)
Enola Holmes 2
 
2 2022-11-06 3,0
(76)
Im Westen nichts Neues
Nyugaton a helyzet változatlan
3 2022-11-01 4,0
(154)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Lelketlen, szokványos, néha idegesítö, csillió dollárt fölöslegesen elpocsékoló, tucat netflix hulladék

2020-09-03 01:41:54 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] unfamous #25350

4 órája próbálok logikai anomáliát, és "vissza a jövőbe"-nes paradoxont keresni Nolan storyján....de nem tudok. Nyilván kevesen ismerik az egész portfólióját, és csak nagyon kevesen tudják mi az a "doodlebug", meg a "követés". Nolan összes filmjében a Tenet-ig lineáris síkban gondolkodott, ebben többször is elmondják, hogy ne lineárisan próbáljuk megérteni a storyt. Picit az egyetemi első számításelmélet előadásokon éreztem magam, mikor 4 és sokdimenziós terekről karattyoltak, de igazából nem is ez a lényeg. Logikailag, és magasabb (egyetemi) elméleti fizikailag biztos rendben van az egész story, bár zavart a végén a szándékos zavar keltése, de ismerve Nolant, belekötni ebbe sem fog tudni senki.
Más, igen, és biztos nem tökéletes alkotás, de amit a covid óta mutattak a mozi alternatív, menő netes stream oldalai (szemét), azokhoz képest ez egy must see. A nézők 60% a 30.perc után semmit nem fog érteni, mert már az entrópia fogalma ismeretlen lesz számukra (a film végén se fogják venni a fáradtságot, hogy rákeressenek mi is az). Egy fura világot élünk...Egy fura világ, fura idősíkjába bemutatott alkotás ez a film, ami nem is veszi fáradtságot, hogy direktbe megmutassa, mennyire elhülyült ez a tinderes/instás nemzedék, miközben a nap X órájában a kezében szorongatja a kulcsot a végtelen tudáshoz. Fikázzátok, savazzátok, sz@rozzatok, aztán loginoljatok be a netfilexre, és rohasszátok az agyatokat egy neverending 100 évados sorozattal.......
Siratom a mozit, Chaplin Modern times-ára gondolva....

--
Áthelyezve a(z) Tenet topikból.

2019-11-18 23:52:08 The Irishman (2019) / Az ír unfamous (2) #16

2020-ban jó lenne már egy olyan gengszterfilmet is látni, ami az elmúlt 30 évből merít, ugyanis az 50-60as évek revolverrel szaladgáló bűnözőinek "eposzai" már a könyökömön jönnek ki! ez a film csak kb. 30 évet késett!
Annyi tehetséges fiatal színész van...Értelmetlen ez a cgi mókolás, pl.Julia Robertssel sem szeretnék egy Micsoda nő 2-t látni, amiben megfiatalítják, hogy újra 20-nak nézzen ki!

Borzalmas film, mikor azt hiszed már vége, jön egy új, katasztrofális, mesterkélt drámai jelenet! A jó öreg Arni bácsi jelenléte az egyetlen pozitívum benne!
"soha ne gondolj bele az idöutazásba, mert csak belefájdul a fejed!"
a rev9 alienes mozgása kimondottan idegesített

ritkán véleményezek, nem véletlenül:P
az idei évben ez volt az első film, ami leverte nálam azt a bizonyos biztosítékot. a végén eszembe jutott az az ősrégi érzés, amit anno a Harcosok klubja, vagy az első Mátrix megtekintése után éreztem fiatalon a moziban kifelé jövet, és ami mostanra sajnos eltünt a világból, a filmekből. Izzig vérig nagybetűs MOZI ez, ahogy a szereplő gondolatait is vizualizálja, ahogy nem akar igazságot szolgáltatni, feszült, megragadó, erős, mégis csodás!
Igen, hosszú, az erős kezdés után volt 10 perc, hogy fészkelődtem, de utána úgy magával ragadott, mint már nagyon régen semmi....
kiemelném a színészeket is, a náci professzor, vagy a düsseldorfi egyetemi oktató karakterét.
Bárcsak minden évben lenne legalább egy ilyen film!

“Don't look away. Never look away, Kurt. All that is true is beautiful.” -ezen második napja filózok....

Minden második jelenete fájt, szörnyű színészi teljesítmények, hatásvadász, jellemtelen alakítások amiről persze nem csak színészek tehetnek [persze ludasak benne ők is], hanem a rendező és leginkább a forgatókönyvíró. A műfaját tekintve inkább egy eposz, a felületes történet mesélésével, és egy Mercury imitátorral [ezért oscar?]....kár. Ferdítettek az egész storyn, főleg a végén, ami nyilván Brian May-nek köszönhető, viszont így elveszíti az egész story a hitelességét [ha a végén hazudnak, miért ne hazudnának az elején]. Nem értem mi szükség volt erre, de legalább a zene jó, ami megjegyzem, a film nélkül is jó.

A cgi wembley koncert csak az én szememnek volt feltünően cgi?

a Looper-ben mondja Jeff Daniels: "This time travel crap, just fries your brain like a egg". Russo-ékét is megfőzte, de még ennél is jobban fájt, hogy szokszor vontatott, és feleslegesen túl drámai. Persze vannak egész jó póénok és részek, a dagadt és depis Thor, vagy ahogy Thanos lecsap újból,de az állandó időutazásos kavarás sajnos tönkreteszi az élményt

2018-06-13 14:19:41 A Viszkis (2017) / The Whiskey Bandit unfamous (3) #34

prológus: sosem értettem, miért sztárolták anno ezt az erdélyi suttyót.

nagy baj, hogy a szökése utáni részt átugorja, valamint, hogy nem von le semmi konzekvenciát a történtekből == újra lehet kezdeni, ugyanakkor 12 év börtön az 12 év börtön -> megérte?

Az utolsó jelenet sem tetszik. Olyan érzésem volt, mintha azt akarnák közölni velem, milyen menő ez az Ambrus, holott egy analóg világ parókás-amatőr rablója, aki az erőszakos tetteivel rengeteg embernek okozott lelki sérülést, és csak a vakszerencsének köszönheti, hogy nem sérült meg senki a kamikaze akcióinál. Majdnem együtt is éreztem a viszkissel a végén, hiszen ő naívan beismerte a 27 rablást, de megszivatta őt a tahó dagadt lúzer rendőr...Több volt ebben a történetben....
Egy ócska, nincstelen, pitiáner és közönséges bünőző életét bemutató remekül kivitelezett film...

epilógus: kéne szólni a Potriknak, írjon önéletrajzot, abból érdekesebb filmet lehetne csinálni...

2018-05-19 13:45:27 Black Panther (2018) / Fekete Párduc unfamous (4) #41

3-ast akartam adni rá, de mivel elgondolkodtam egy lényeges mondanivalóján,ami a végén hangzik el, és ami sajnos elég aktuális, felkerekítettem 4-esre: "válság idején az okos ember hidakat épít, míg a bolond falat emel..". A story kiszámítható, a dizájn jó, korrekt délutáni kikapcsolódás.

a csavar Dr.Strange szövegéből következtethető ki, azt mondta megnézett x millió lehetséges csata végkimenetelt, és csak egyben győznek, nyilván eszerint cselekedett. Gondolom az x millióban benne volt az időtekergetés is....btw, az életben is sokszor hülyeségeken mennek el komoly dolgok, egyébként Űrlord reakciója teljesen megérthető, Thanos megölte a szerelmét-társát...
Thor miért nem ér oda?Ugye ezt nem komolyan kérdezed? Pár perccel előtte érkezett meg Thanos, nyilván nem Whatsappon írtak neki, hogy gyere Thor...odaért, cselekedett.

előzmény: lizardking (#25)

Összes komment...