unfamous

Tapasztalat: 827 film
Kompetencia: 17 film
Súly: 1252
Regisztráció: 2010. február 8. (14 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Big George Foreman: The Miraculous Story of the Once and Future Heavyweight Champion of the World
George Foreman bukása és tündöklése
4 2024-03-09 3,2
(12)
Dune: Part Two
Dűne: Második rész
5 2024-02-28 4,3
(177)
Wonka
 
4 2024-01-22 3,5
(105)
Murder on the Orient Express
Gyilkosság az Orient expresszen
4 2024-01-18 3,1
(428)
Aladdin
 
2 2023-12-24 3,1
(304)
Darkest Hour
A legsötétebb óra
3 2023-12-07 3,4
(334)
Che: Part One
Che - Az argentin
2 2023-12-04 3,2
(110)
In Bruges
Erőszakik
5 2023-11-24 4,3
(1364)
The Flash
Flash - A Villám
1 2023-11-17 2,9
(170)
The Killer
A gyilkos
4 2023-11-13 3,3
(224)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2023-07-21 00:34:50 Oppenheimer (2023) unfamous (5) #16

A Memento-t kihagytad a "turmixodbòl". A turmixból amivel abszolute nem értek egyet!
Szerintem ez egy nagyon erős film, fantasztikus színészi alakításokkal (CM minimum oscar jelölés, és RDJ sem vasembert alakít, de sorolhatnám a többieket is).
Elgondolkodtam azon, hogy az elmúlt 7 napban, ezt és az MI-t láttam moziba, és mindkettö annyira aktuális helyzetekkel, lehetsgéges konfliktusokkal foglalkozik, hogy még jobban elkezdtem félni a jövötől. Ez a mozi tokkal-vonóval megmutatja az emberi és politikai mocsokságot, a tudományos félelmet a létrehozott pusztítás és itt-ott ezeket érvekkel magyarázott miértek képlékenységéröl. Felkavaró alkotás, Nolan legemberibb nem "mindfuck" filmje! Némán ültem a végén, tartva attól, hogyan pusztíthatja el a világunkat néhány hataloméhes megválasztott kretén

előzmény: -senki- (#15)

2023-04-07 14:34:20 Háromezer számozott darab (2022) unfamous (5) #1

Nehéz röviden megfogalmazni, mi is ez a film. A célközönsége számára egy letaglozó, elgondolkodtató élmény, amit mindenkinek látni kéne. Ha tetszik a nézönek, akkor a nézö egy jó ember? A szürreális jelenetei belemásztak néha a fejembe! Fantasztikus színészi teljesítményeket hoznak a karakterek, különösen Horváth Kristófot emelném ki közülük, de a többiek is óriásit alakítanak!

Komoly erőfeszítést igényelt, hogy végig nézzem...a színészi játékot elejétől hiányoltam, a bekékült ezredes mümájerkodása pedig kimondottan idegesített

Lelketlen, szokványos, néha idegesítö, csillió dollárt fölöslegesen elpocsékoló, tucat netflix hulladék

2020-09-03 01:41:54 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] unfamous #25454

4 órája próbálok logikai anomáliát, és "vissza a jövőbe"-nes paradoxont keresni Nolan storyján....de nem tudok. Nyilván kevesen ismerik az egész portfólióját, és csak nagyon kevesen tudják mi az a "doodlebug", meg a "követés". Nolan összes filmjében a Tenet-ig lineáris síkban gondolkodott, ebben többször is elmondják, hogy ne lineárisan próbáljuk megérteni a storyt. Picit az egyetemi első számításelmélet előadásokon éreztem magam, mikor 4 és sokdimenziós terekről karattyoltak, de igazából nem is ez a lényeg. Logikailag, és magasabb (egyetemi) elméleti fizikailag biztos rendben van az egész story, bár zavart a végén a szándékos zavar keltése, de ismerve Nolant, belekötni ebbe sem fog tudni senki.
Más, igen, és biztos nem tökéletes alkotás, de amit a covid óta mutattak a mozi alternatív, menő netes stream oldalai (szemét), azokhoz képest ez egy must see. A nézők 60% a 30.perc után semmit nem fog érteni, mert már az entrópia fogalma ismeretlen lesz számukra (a film végén se fogják venni a fáradtságot, hogy rákeressenek mi is az). Egy fura világot élünk...Egy fura világ, fura idősíkjába bemutatott alkotás ez a film, ami nem is veszi fáradtságot, hogy direktbe megmutassa, mennyire elhülyült ez a tinderes/instás nemzedék, miközben a nap X órájában a kezében szorongatja a kulcsot a végtelen tudáshoz. Fikázzátok, savazzátok, sz@rozzatok, aztán loginoljatok be a netfilexre, és rohasszátok az agyatokat egy neverending 100 évados sorozattal.......
Siratom a mozit, Chaplin Modern times-ára gondolva....

--
Áthelyezve a(z) Tenet topikból.

2019-11-18 23:52:08 The Irishman (2019) / Az ír unfamous (2) #16

2020-ban jó lenne már egy olyan gengszterfilmet is látni, ami az elmúlt 30 évből merít, ugyanis az 50-60as évek revolverrel szaladgáló bűnözőinek "eposzai" már a könyökömön jönnek ki! ez a film csak kb. 30 évet késett!
Annyi tehetséges fiatal színész van...Értelmetlen ez a cgi mókolás, pl.Julia Robertssel sem szeretnék egy Micsoda nő 2-t látni, amiben megfiatalítják, hogy újra 20-nak nézzen ki!

Borzalmas film, mikor azt hiszed már vége, jön egy új, katasztrofális, mesterkélt drámai jelenet! A jó öreg Arni bácsi jelenléte az egyetlen pozitívum benne!
"soha ne gondolj bele az idöutazásba, mert csak belefájdul a fejed!"
a rev9 alienes mozgása kimondottan idegesített

ritkán véleményezek, nem véletlenül:P
az idei évben ez volt az első film, ami leverte nálam azt a bizonyos biztosítékot. a végén eszembe jutott az az ősrégi érzés, amit anno a Harcosok klubja, vagy az első Mátrix megtekintése után éreztem fiatalon a moziban kifelé jövet, és ami mostanra sajnos eltünt a világból, a filmekből. Izzig vérig nagybetűs MOZI ez, ahogy a szereplő gondolatait is vizualizálja, ahogy nem akar igazságot szolgáltatni, feszült, megragadó, erős, mégis csodás!
Igen, hosszú, az erős kezdés után volt 10 perc, hogy fészkelődtem, de utána úgy magával ragadott, mint már nagyon régen semmi....
kiemelném a színészeket is, a náci professzor, vagy a düsseldorfi egyetemi oktató karakterét.
Bárcsak minden évben lenne legalább egy ilyen film!

“Don't look away. Never look away, Kurt. All that is true is beautiful.” -ezen második napja filózok....

Minden második jelenete fájt, szörnyű színészi teljesítmények, hatásvadász, jellemtelen alakítások amiről persze nem csak színészek tehetnek [persze ludasak benne ők is], hanem a rendező és leginkább a forgatókönyvíró. A műfaját tekintve inkább egy eposz, a felületes történet mesélésével, és egy Mercury imitátorral [ezért oscar?]....kár. Ferdítettek az egész storyn, főleg a végén, ami nyilván Brian May-nek köszönhető, viszont így elveszíti az egész story a hitelességét [ha a végén hazudnak, miért ne hazudnának az elején]. Nem értem mi szükség volt erre, de legalább a zene jó, ami megjegyzem, a film nélkül is jó.

A cgi wembley koncert csak az én szememnek volt feltünően cgi?

a Looper-ben mondja Jeff Daniels: "This time travel crap, just fries your brain like a egg". Russo-ékét is megfőzte, de még ennél is jobban fájt, hogy szokszor vontatott, és feleslegesen túl drámai. Persze vannak egész jó póénok és részek, a dagadt és depis Thor, vagy ahogy Thanos lecsap újból,de az állandó időutazásos kavarás sajnos tönkreteszi az élményt

Összes komment...