gomez1000

Tapasztalat: 2372 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 2422
Regisztráció: 2010. február 5. (12 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 8 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Batman
Batman
3 2022-05-09 3,8
(329)
Masterminds
Lángelmék
4 2022-04-28 2,6
(148)
Horsemen
Az apokalipszis lovasai
2 2022-04-28 2,9
(116)
The Shape of Water
A víz érintése
2 2022-03-15 3,1
(512)
Nightmare Alley
Rémálmok sikátora
4 2022-03-14 3,4
(140)
Don't Look Up
Ne nézz fel!
2 2022-03-13 3,7
(552)
Gretel & Hansel
Juliska és Jancsi
2 2022-02-17 2,9
(85)
El hoyo
A platform
4 2022-02-17 3,9
(348)
Infinite
Végtelen
2 2022-02-17 2,3
(39)
Sing
Énekelj!
4 2022-01-17 3,5
(204)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2022-05-10 22:21:08 The Batman (2022) / Batman gomez1000 (3) #75

Én nem Clooney-ról, Val Kilmer-ről stb. beszéltem. Ők is tárgytalanok.
Pattinson gyengécske karakter. Csak a maszk és a ruha teszi denevéremberré. Ha ruha nélkül néznénk a szerepében legtöbbször röhejes lenne!
Szerintem Ben Affleck áll legközelebb az igazi batmanhez.

előzmény: deniro2 (#73)

2022-05-09 21:30:18 The Batman (2022) / Batman gomez1000 (3) #71

Nem tudok szemet hunyni afelett, hogy Robert Pattinson nem jó batman alkat. Végig hiányoltam az igazi batmant, akire ha ránéz az ember, egyszerre érez félelmet, és csodálatot is. Itt ez nem volt meg. Egy fapálcika ember álarcba és jelmezbe bújhat, ami ugyan eltakar, de azért ne már, hogy a jelmez fajsúlyosabb legyen, mint az ember benne... valamint nem is éreztem, hogy viszonylag magas lenne, a kamera állásokból alacsonyabbnak tűnik, mint amilyen valójában.
Ez a depresszív, dark hangulat kifejezetten jó, ezer éve emlegetem, hogy ez kellene, de a probléma ott van, hogy attól még a filmnek nincs dinamikája, és hiányzik a katarzis. Mellesleg a sima egysoros mondatokkal telerakott mentsuk meg a várost egy beteg ember beteg hajlamától már unalmas. Amit jó lett volna :
Nolan izgalmasabb, összetettebb forgatókönyvével, Snyder erősebb akciójeleneteivel, Reeves komor hangulatú gótikus Gotham városával, és egy sokkal karakteresebb szerephez illő színésszel forgatott film sokkal több akcióval.
A hangulat az nagyon eltalált, de a film vége felé már kezdtem unni batman sejtelmesen suttógó hanggal előadott egysorosait, miközben mereven bambul maga elé. Számomra kicsit döcögős volt és hullámzó a hangulat.

Végre egy igazi mozi, CGI ömlengés nélkül, remek színészekkel! Érdekes, tartalmas történet, enyhén groteszk, de legalább nem a sablonokból építkezik!
Nekem személy szerint már undorom van a számítógépvilágokból, high tech kütyükből és robbantgatásokból! Na itt nem erről van szó, úgyhogy aki a manapság népszerű űrtechnológiás, robotos, kütyüs csilli-villi műfilmet várja, az neki se álljon, mert unatkozni fog!
Itt kapunk egy elég hosszú időtartalmú filmet, ami komor hangvételű, de legalább ezzel is hozzájárult ahhoz, hogy ne a tinikhez igazított mesét kelljen néznem, amit mostanában a bevételek miatt szokás készíteni!
A történet érdekes, a színészgárda zseniális!

2022-01-17 18:08:25 Sing 2 (2021) / Énekelj! 2. gomez1000 (4) #1

Kifejezetten jó kis énekes dallamos, táncos mese, jó poénokkal! Gyerekeknek nagyszerű, de felnőttek sem fognak unatkozni!

A szavazatokat látva azért ennél jóval többet vártam! logikátlanságoktól hemzseg a film, sajnos ez rettentően visszahúzza!
- A Varázsló miért hallgat Peterre? Ha akkora ereje van, hogy varázsoljon, akkor nem egy nagyobb katyvaszt csinál, hanem megoldja a problémát! Dehát akkor nem lett volna tovább a film, mert az alapkonfliktus megszűnt volna!
- May néni nagyon kemény, felveszi a harcot a szuperhősőkkel annak ellenére, hogy ő nem szuperhős és meg is hal. Talán mégsem kellett volna kikezdeni a félelmetes, nagydarab, gonosz, vérengző szörnyekkel egy halandó asszonynak...
- A film stílusa is fura. Egyszer kalandfilm, aztán paródia kisgyerekeknek való poénokkal, utána túlhúzott dráma, majd megint egy sima szuperhős mozis csihi-puhi. A problémám ezzel, hogy újabban nem az a cél, hogy egy igazi mesterművet készítsenek, vagy egy igazán jó, maradandó filmet, hanem hogy a legnagyobb réteget megcélozzák a nézőközösségben, és elkészítenek egy langyos filmet, ami se nem túl kemény, hogy korhatáros legyen, se nem teljesen mese, hogy azért a szülők is kapjanak valamit, ha már beviszik a gyereket a moziba, és a lényeg, hogy a legtöbb pénz jöjjön be! Így meg súlytalan lesz!
Én személyszerint megnéznék már egy 18as karikás pókember vagy batman filmet! Szerintem az adná vissza az igazi hangulatát!
- Nagy gondnak tartom azt is, hogy ha a felszín alá kapirgálunk picit, akkor gyakorlatilag csak látszatot, és felszínes, logikátlan, súlytalan történetet kapunk, ahol csak az a lényeg, hogy egy problémára reagálva törjön, zuhanjon, durranjon, csattogjon valami a nagy rohangálás közben agyatlanul! A popcorn pedig fogyjon!
- A 3 pókember együtt nagyon menő, talán ez menti meg, de a dedós poénokkal csak a fiataloknak kedveznek!
- Mert ha igazán belegondolunk az egész sztorinak nincs értelme, minden megelőzhető lett volna, ha egy felelősségteljes pókemberünk van, aki nem csak megmenteni akarna mindenkit, bármi áron, hanem gondolkodni is képes lenne ...

Nem kell túlmagyarázni ezt! Egy jó kis esti akció mozi azoknak, akik szimplán csak szórakozni akarnak!

Ki volt az az idióta, aki ezt a filmet kiengedte? Az eredeti megcsúfolása! Logikátlan, rettentően ostoba szövegek, agyonkevert, szinte a végletekig lebutított cselekményszál.
Ez az az eset, amikor szabadkezet adnak egy rendezőnek, mert elhiszik, hogy csodát fog tenni, mint ahogy anno tette. De kiderül, hogy valójában hatalmas hiba volt, és a film kárára ment. Fájdalmas volt nézni!
Ritka esetek egyike, amikor a trailer jobbra sikeredett, mint a mozi, pedig az sem jó! Nem vesztettem volna semmit, ha nem nézem meg! Azt sem értem minek kellett lépten nyomon jeleneteket bevágni az első részből...
Frissen megnézve nem emlékszem egy igazán maradandó jelenetre sem, ami megfogott volna!
Egy nagy katyvasz az egész! Egyes alá! Kétszer kellett nekifutnom, hogy meg tudjam nézni!
De a végén azt kívántam, inkább a kék pirulát választottam volna...

Az országút fantomja c. filmre hasonlít, csak ez rosszabb kivitelben valósult meg. A közepétől megszűnt a feszültség, egyre érdektelenebbé vált a kergetőzés!
Mark Hamill nem olyan ijesztő, mint Rutger Hauer.
Mellesleg túlnyújtották az egészet!

2021-10-01 17:00:43 Dark Angel (1990) / Sötét angyal gomez1000 (3) #13

Jó kis 90-es évekbeli mozi, ami még ütős is lehetne, ha nem lenne ilyen faék egyszerű buta sztori, és nem lenne tele logikátlan eseményekkel, amiket csak azért raktak bele, mert nagyobbat akartak mutatni, mint amire valójában képesek voltak.
Jobb forgatókönyvvel ez maradandó alkotás lehetett volna! A hangulata remek, és emlékezetes jelenet is akad benne!
Kicsit az Őrült Stone-ra emlékeztet, csak silányabb kivitelezésben ! Habár ez volt előbb, attól még az Őrült Stone jobb!

Azért egy kicsit meredek, hogy ezt fiatal közönségnek szánták... sok helyen elég kemény és brutális megjelenítésre kell számítani! Néhol annyira túlpörgetik az egészet, hogy csak émelyeg tőle az ember...
Az alap család sztori jó, de a megvalósítás elég irritáló!
Ha a jövőben ilyen robotos világ lesz, akkor eléggé élhetetlen és embertelen világ vár ránk!

Összes komment...