Major Róbert

Ha a filmet jellemezném egy szóban akkor ez lenne az a szó: SZAR.
A látvány ütős nagyon ott van.(+) A színészek is jól játszottak.(+)
De a történet nagyon nem tetszik.(-) Nem éreztem a fiú jellemfejlődését a film végén. Nem érezteti a nézővel, hogy megváltozott volna a gyerek agresszív viselkedése a végén. Max (a fiú) amíg a szigeten tartózkodott be sem vallotta a sziget lakóinak, még Carolnak se, hogy miért vetődött közéjük. Amikor a farakás alatt KW megkérdezte Max-től

KW -Mi a történeted. Miért jöttél ide....Van-e családod?
rizsa ....
Max (válasza)-Nem csak megharaptam egyiküket (vagyis a saját anyját) Megőrültek. (a családja).Nem szeretem a fagyasztott kukoricát.
KW -Sajnálom.Ezért jöttél el?
Max -Úgy csinálnak mintha rossz lennék.
KW -Az vagy?
Max -Nem tudom.Nem tudom(Itt viaskodik benne az igazság, hogy ő hibázott-e,vagy a családja)
KW -Hát. Örülök hogy itt vagy!

Még KW-nek sem merte bevallani miért szökött el otthonról.De legvégül ennek tetejében amikor Carol-nak is bevalhata volna (akit a legjobb barátjának tekintett) szikla tetején a válasza csak ennyi volt

Max -Nem vagyok se viking se király. Se semmi.
Carol -Akkor mi vagy?
Max -(Hatásszünet)Csak Max.
Carol -Hát ez nem valami sok.

Ráadásul a film monológja még öngólt is rúgott magának, pedig Max még Carolt is megbántotta a hazugságaival, és ez lenne a bocsánat kérés egyik formája!! Ez biztos nem tartózik közéjük. Persze a többi lakó tudta hogy hazudik. Végül amikor hazaér olyan érzésem volt, hogy inkább az édesanya bocsájtott meg Max-nek, és nem pedig fordítva. Hiányzott belőle az a felemelő érzés.

CAROL(a maci), minthogyha az elmegyógyintézetből vették volna elő a karakterét Ha van király nyugodt, és boldog, de amikor kiderül Max-ről hogy nem király, mint az őrült megakarja enni a gyereket és még le is tépi a madár karját. Max boldog lehet, hogy élve elhagyhatta a szigetet, hogy nem ették meg a lakók. Emlékeztek amikor megkoronázták Max-et? A jógar, és a korona egy csontkupac tetején volt. :)

Szigetlakó - Te vagy az első király akit nem ettünk meg.

És a zenéről annyit, hogy amikor elkezdődik a film mintha horror film betétdalát hallgatnám(-)Végig kiséri az embert az a mély nyomasztó zene, és a film végeztével az ember berakna valami vidám dalt a Winamp playerből.
(+)Pozitívumként annyi, hogy a nyomasztó zene és a történet tényleg összelillik, de ettől még nem lesz jobb a film.

Hogy miért írtam ilyen hosszú és alapjában véve negatív jellemzést a filmről. Mert először is családi filmnek gondoltam és valamilyen vidám filmnek.És a film trailere meg sem közelíti a film hangulatát. Hónapok óta lestem mikor lehet letölteni és megnézni.Becsapva éreztem magam, mint Michael Jackson koncerten a SYMA Csarnokban . Pedig egy film trailerének, vagy bemutatójának tükröznie kéne a film hangulatát, de ez szöges ellentéte.
Szóval ez NEM családi filmprodukció hanem korhatáros film.Pedig a Narnia krónikáiban vannak harcjelenetek, de mégis a jó és a rossz harcáról szól, de itt valahogy elmosódik a jó és a rossz, keveredik Nézd meg CAROL-t nem tudom, hogy alapjában véve pozitív vagy negatív hős-e, inkább zavarodott.És ez nem érték.Nem sok mondanivalója van a filmnek, mégis az IMDB 16.000 szavazatból 7.8-et kapott.[link]
Ami még nem baj csak remélni tudom, hogy ebből a szavazatokból felnőtt érett emberek szavaztak, és attól még sokaknak tetszhet.De hogyha a felnövekvő generáció egyik kedvenc filmjének tekinti ezt az alkotást akkor súlyos morális problémákkal fognak küzdeni a jövőben.

U.I. nézzétek meg az IMDN-n Spike Jonze rendező előző munkáit,és megfogjátok érteni miért így sikerült a film.