TomPowell

Tapasztalat: 2906 film
Kompetencia: 25 film
Súly: 3531
Regisztráció: 2010. január 18. (8 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 23 user

Bemutatkozás

Immár 3 éves korom óta a filmes világ ördögeivel táncolok sápadt holdfénynél, és Tim Burton Batmanjének köszönhetően ez a film szeretet még most is kitörölhetetlen belőlem. Nem tartom magam szőrös szívű kritikusnak (noha az idő előrehaladtával azért kérgesedik az a bizonyos szív), próbálom meglátni minden film mögött a munkát és a belé fektetett energiát legyen az egy egyszerű Michael Bay féle látványpornó, vagy Stanley Kubrick értekezése az emberiségről. A film az film, ami a pokol legmélyebb bugyrától az Everest csúcsáig sok mindent takarhat a minőséget és az alkotói szándékot illetően egyaránt.

https://www.puliwood.hu/

Kedvencek

Rendezők: Alfonso Cuarón, Christopher Nolan, Sam Mendes, Stanley Kubrick, Steven Spielberg, Tim Burton
Színészek: Andrew Garfield, Jack Nicholson, Kevin Spacey, Meryl Streep, Michael Fassbender, Paul Newman, Rachel McAdams, Rachel Weisz, Tom Hanks, Tom Hardy

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1987
Lakhely: London

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Solo: A Star Wars Story
Solo: Egy Star Wars-történet
3 2018-05-25 3,3
(20)
Game Night
Éjszakai játék
4 2018-05-21 3,5
(110)
Red Sparrow
Vörös veréb
2 2018-05-18 3,1
(109)
Deadpool 2
Deadpool 2.
4 2018-05-16 4,0
(88)
Thelma
 
4 2018-05-13 3,7
(83)
The Greatest Showman
A legnagyobb showman
3 2018-05-02 3,7
(78)
Maze Runner: The Death Cure
Az útvesztő: Halálkúra
3 2018-05-01 2,4
(76)
Avengers: Infinity War
Bosszúállók: Végtelen háború
4 2018-04-26 4,2
(211)
Rampage
Rampage - Tombolás
3 2018-04-16 3,0
(28)
Hans Zimmer Live on Tour
Hans Zimmer Live in Prague 2016
5 2018-04-11 4,3
(11)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-05-25 19:42:16 Skyfall (2012) TomPowell (5) #174

Nálam a Goldeneye mellett A világ nem elég jutott még eszembe:
M -nek itt is kulcsszerepe lesz a múltja miatt, egy szerzői filmes rendezte, aki a lélektanra nagyobb hangsúlyt fektet,
plusz Connery-hez, Moore-hoz és Brosnanhez hasonlóan Craig is itt, a harmadik filmjében élt a leginkább együtt a figurával.

Ami Q-t illeti: én imádom, pont azért, mert itt megfordították a 40 éves morcos nagybácsi-neveletlen unokaöcs viszonyt kettejük között, arról nem is beszélve, hogy itt nem divatról van szó, egyszerűen hihetőbb az, hogy egy ilyen kocka a számítógép guru, aki pizsamában, két Facebook poszt között lelohasztja az orosz külügy szervereit, mint a nagypapa, aki a távirányítóval sem találja a 7-es csatornát.:)

előzmény: critixx (#173)

2018-05-16 07:11:32 Deadpool 2 (2018) / Deadpool 2. TomPowell (4) #3

Nekem feltűnt, de a stáblistát kellett böngésznem ahhoz, hogy megbizonyosodjak róla, hogy
tényleg a Brad Pitt volt az.:)

előzmény: bambula (#2)

2018-05-10 15:53:25 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] TomPowell #23600

OFF (ha kell, nyugodtan rakja az illetékes offtopikba):
A felém tett megjegyzés sem való 16 éven felülieknek.:)

--
Áthelyezve a(z) Avengers: Age of Ultron topikból.

előzmény: Hannibal Lecter (#57)

2018-05-04 02:01:52 Black Panther (2018) / Fekete Párduc TomPowell (4) #37

Szerintem a Doctor Strange szerethetőbb, de a Black Panther a jobb. A maga nemében mindkettőt érett alkotásnak tartom az MCU-n belül. Előbbi a Vasember nem túl acélos sztoriját mondja fel újra ezerszer kiforrottabban és egységesebben, vizuálisabban izgalmasabban, a színészeit sokkalta jobban kihasználva, viszont a Fekete Párduc témái, állásfoglalása - ahogy alattam írják - már egy érettebb, felnőttebb MCU képét festi le. Valahol olyan, mintha ezzel a 18-ik filmmel a Marvel a 18-ik évet, a nagykorúságot töltötte volna be és már határozott véleménye lenne a világról, amelyről még csak tőmondatokban ugyan, de képes véleményt formálni és a szavazó fülke elé járulni, amit a film politikai felhangjai csak alátámasztanak.:)

előzmény: Sántha Orsolya (#35)

Most így a Bosszúállók: Végtelen háború kapcsán másról sincs szó, csak Thanosról (hozzáteszem joggal), viszont a Marvel-adaptációk legjobb gonosza (vagy inkább anti-hőse, kinek mi) szerintem továbbra is Magneto. Ennek a filmnek a nyitóképsorai még mindig az egyik legsokkolóbb, leghatásosabb nyitányát prezentálják a zsánernek és már csak ezzel képes meghatározni nem csak az antagonistája dühét és motivációit, hanem ezzel együtt részvétet is teremteni irányába, ami a szériában azóta is kitart, játssza akár McKellen, akár Fassbender. Mindemellett a film mondandója továbbra sem kopott meg, Singer rettentő ügyesen diktálja a tempót, adagolja a karakterinformációkat, mozgatja a figuráit és okosan beszél kirekesztésről, másságról, intoleranciáról, félelemről. És ezt még lehetett felülmúlni, nem is egyszer.

Pont emiatt volt súlytalan nem egy összecsapás, valamint a finálé
Mivel Pókember filmje már most nyártól forog, Doctor Strange-re és Fekete párducra is számíthatunk, innen számítva meg nyilvánvaló, hogy a film nagy fináléja, akármennyire váratlan is egy rohadt nagy blöff. Talán nem mindenkinek, de akkor is az. Ráadásul Russoék ezt már korábban is meglépték. Kinyírtuk Fury-t! Jah, mégsem! Meghalt Bucky! Ja nem, feltámadt! (Tudom, hogy képregény, csak egy filmben ott van két ugyanolyan szitu.) Összeveszett Steve és Stark! De azért a végén kiderül, hogy ott vannak egymásnak, ha kell. Ugyanez lesz itt is, csak nagyobban, két filmre bontva!

előzmény: MicaHiro (#31)

"A mese lényege, hogy úgy egyszerűsít le, hogy a mondanivaló lényege azért megmaradjon és átélhető legyen. Itt ez nem sikerült. Egyébként talán azért is, mert túl sok témába belekap: néma lány és vízi szörny románca, hidegháború és űrverseny, kormányzati kísérletezés és kémkedés, elnyomott nők és elnyomott melegek, mozi szeretete és festészet..."

Talán ott lehet a "baj" (tudom, hülye megfogalmazás, de most jobb nem jutott eszembe), hogy ezeket túlontúl elkülönítik egyesek és ezért nem áll össze sokaknak egésszé. Igen vannak némák, szörnyek, feketék, melegek, de ezek csak a kívülállókat jelképezik, azok sokszínűségét. Kb. mintha azt nehezményeznénk, hogy az X-Men mutánsai különböző képességekkel, háttér történettel bírnak. A közeg, a környezet ugyanez. A 60-as évek űrversenye együtt jár a kísérletezéssel és a kémkedéssel. Egyszerű ez szerintem továbbra is, pont ezért működőképes mese, ugyanakkor tálalásában kétségtelenül sokszínű is. Egyébként meglepő számomra,hogy mennyire nem tudunk mit kezdeni ezzel a filmmel, avagy mennyire megosztó. Külföldi fórumokon nem futottam bele ilyesmibe.

előzmény: MicaHiro (#98)

De ennek a filmnek pont ez a lényege, hogy leegyszerűsít, mivel egy mese. Felnőtteknek szóló mese rasszizmusról, testiségről, másságról, de attól még egy nagy mese és azért mert elhelyezi egy adott korban, annak társadalmi kérdéseit használja, még nem törekszik a valóságra, viszont reflektál arra. Az általad felsorolt filmek is teljesen relevánsak az adott kérdésben és megkerülhetetlenek, de a műfajuk, az elbeszélésmódjuk is teljesen más.

előzmény: MicaHiro (#95)

Nem egészen értem, hogy mit értesz az alatt, hogy spontán kéne elő kerülnie a témának. Hogyan működik ez a spontán téma előkerülés? Abba az összeesküvés elméletbe meg bele sem megyek, hogy a rendező származása miatt kapott Oscart, mint ahogy a "vízbe folytásos" hasonlatba sem, mert egyrészt az évi több ezer filmből mennyi is foglalkozik a toleranciával, a másság kérdésével és ezek hány százaléka jut díj közelbe? Segítek: elenyésző. De akinek már ez is agresszív propaganda meg kompenzáció (tény, a nullához képest valóban agresszív kompenzáció minden ilyesmi), akkor az a büdös életben nem lesz toleráns semmivel sem az életben, akármennyire hajtogatja, hogy ezt lenyomják a torkán. Jah és ezt úgy írnom, hogy akármennyire is szerettem ezt a filmet, a főbb díjakat én is a Három óriásplakátnak adtam volna, vagy legalábbis a filmet, de amikor még mindig léteznek ilyen kommentek és amikor olyan botrányok vannak Hollywoodban, mint amilyenek tavaly is, azt hiszem teljesen elfogadható, hogy egy olyan filmnek adják a díjat, ami az esélyegyenlőségről és a kisebbségek elnyomásáról szól.

előzmény: qanic (#92)

2018-04-10 05:42:46 A Quiet Place (2018) / Hang nélkül TomPowell (5) #8

Pedig a UIP döntött jól, ugyanis a Tűzgyűrű jobban nyitott, mit az előző rész. A Quiet Place-nek viszont ennyi idő alatt szépen terjed a híre, kisebb mozi is, jó alternatíva lesz májusban (mondjuk a szintén jó Kutyák szigetével érkezik 1 időben).

előzmény: bambula (#7)

Összes komment...