lizardking

Tapasztalat: 3690 film
Kompetencia: 18 film
Súly: 4140
Regisztráció: 2010. január 7. (10 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 26 user

Bemutatkozás

"I'm the lizardking! I can do anything!"

Kuruc Attila

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, Clint Eastwood, Darren Aronofsky, David Cronenberg, David Lynch, Ethan Coen, Joel Coen, John Carpenter, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Robert Rodriguez
Színészek: Al Pacino, Arnold Schwarzenegger, Denzel Washington, Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Samuel L. Jackson, Sylvester Stallone, Tom Hardy
Műfajok: akciófilm, horror, sci-fi, thriller

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1987
Lakhely: Ingolstadt

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Possessor
 
4 2020-11-23 3,5
(20)
Bonnie and Clyde
Bonnie és Clyde
3 2020-11-22 4,1
(358)
Békeidő
Treasure City
3 2020-11-15 3,9
(49)
The Highwaymen
Útonállók
4 2020-11-15 3,4
(110)
The New Mutants
Az új mutánsok
3 2020-11-14 2,5
(45)
The Last Wave
Utánam a vízözön
2 2020-11-13 3,3
(27)
The Miseducation of Cameron Post
Cameron Post rossz nevelése
4 2020-11-09 3,2
(41)
Tulitikkutehtaan tyttö
A gyufagyári lány
3 2020-11-08 4,2
(71)
David Attenborough: A Life on Our Planet
David Attenborough: Egy élet a bolygónkon
5 2020-11-07 4,5
(93)
The Mortuary Collection
 
4 2020-11-03 ?
(3)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Értem én, és ennek örülök is, de önmagában ezért a tényért még nem tudom szeretni, ahogy például a Blood Feast sem lesz attól jó, hogy az volt az első splatter/gore film. Filmtörténeti jelentőségük, ettől függetlenül, vitathatatlan.

előzmény: csabaga (#10)

A legnagyobb bajom a filmmel, hogy a legkevésbé sem életszerű, realisztikus. Ennek sok oka van. A karakterek például annyira hihetetlenül viselkednek, hogy az valami elképesztő. Már rögtön a főszereplő páros megismerkedése is egy kisebb WTF.

Az még hagyján, hogy Bonnie elmegy egy totál ismeretlen - bár jóképű - fazonnal, akiről azt feltételezte, hogy meg akarja fújni az anyja kocsiját, de az hogy kb 10 perc ismeretség után Clyde a szeme láttára rabol ki egy üzletet, nem hogy megrémíti a lányt, hanem még extázisba esve mászik rá a férfira az autóban. Ezt mondjuk legalább Clyde megfejti nekünk, és még az is lehet, hogy tényleg hasonlóan történt, de azért na. De ott van Clyde bátyja is, aki először aggódva kérdezi testvérétől, hogy ugye muszáj volt megölnie azt a férfit? A következő jelenetben már gond nélkül öl meg egy zsarut, aztán meg mosolyogva megy bankot rabolni. A felesége közben végig sír, meg idegrohamot és sokkot kap, de azért velük marad, és amikor épp nem sipákol, akkor vígan nevetgél a többiekkel. Az őt játszó színésznő Oscar-díját meg egyenesen röhejesnek gondolom. A családlátogatás is teljesen abszurd volt, Bonnie anyján kívül mindenki nagyon barátságos és vidám volt, mintha a rokont és a pasiját nem többszörös bankrablásért és gyilkosságért köröznék.

El tudom képzelni, hogy ezek a dolgok megtörténhetnek, csak akkor kellett volna egy sokkal jobb forgatókönyv, ami szépen bemutatja, hogy mi zajlik le a karakterekben, hogyan küszködnek a bennük dúló dilemmával, mi hajtja őket mégis tovább stb. Arról nem beszélve, hogy a szereplők hátteréről is vajmi keveset tudunk meg. Egy héttel ezelőtt néztem az Útonállók című filmet, még abból is többet lehet megtudni Bonnie-ról és Clyde-ról, pedig az inkább az őket üldöző két egykori rangerről szólt. Ott volt például az a bitang erős jelenet, amikor az egyik ranger Clyde apjával diskurál, és az egész valójában Kevin Costner karakterét mélyítette, mégis átfogóbb képet kaptunk Clyde-ról is. (Ehhez persze kellett egy William Sadler is, aki csak egy karakterszínész, pedig többet érdemelne.)

Aztán ott van a zene. Egy-egy - nem mellesleg, működő - drámai jelenet után benyomják ezt a kedélyes country muzsikát, ami annyira, de annyira nem illik oda, hogy az elképesztő.

Ami még nagyon zavart, az a vágás. Néha olyan érzésem volt, mintha csak Tyler Durden vetítené a filmet, és a bevágott képről nem tudnám eldönteni, hogy tényleg megtörtént vagy csak képzeltem? Bizonyos esetekben ezt be lehet tudni a kor cenzúrájának, de néhol teljesen indokolatlannak éreztem a hirtelen vágásokat, inkompetensnek hatott tőle a végeredmény, ráadásul csak fokozta a realizmus hiányát. Lehet, hogy ez is korszak sajátja, de nekem nem jön be.

Még így sem mondanám rossz filmnek, vannak jó és hatásos pillanatai - ilyen például a seriffel fotózkodás - de összességében gyenge közepes. A sokat dícsért finálé is ezerszer jobb az Útonállókban.

A listáról a régi, '80-as évekbeli TriStar-é, amúgy a Cannon Films-é. A legjobb zenéje pedig a Regencynek és a Touchstone-nak van (na meg a Cannonnak). Halál jó a kérdés, amúgy.

2020-11-01 12:27:15 The Witches (2020) / Boszorkányok lizardking (1) #7

"Nálam általánosan egy betonközepes színésznő, az arca eladja"

Ugyanígy vagyok ezzel én is. A nyomorultakat nem láttam, nem bírom a musical-eket, és a másik említett film is kimaradt. A Csillagok közöttet és a Sötét vizekent viszont nagyon szerettem, de egyiket sem miatta.

előzmény: elzablues (#6)

2020-11-01 09:32:12 The Witches (2020) / Boszorkányok lizardking (1) #5

Bár Oscar-díjas színésznő, és nincs is vele bajom, de nem emlékszem, hogy láttam volna tőle kiemelkedő alakítást.

előzmény: TheDriver (#2)

2020-10-31 22:50:20 The Witches (2020) / Boszorkányok lizardking (1) #1

Producer: Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón. Írta: Robert Zemeckis, Guillermo del Toro. Főszerepben: Octavia Spencer. Rendezte: Robert Zemeckis. Szégyen.

2020-10-27 01:27:25 Unhinged (2020) / Téboly lizardking (5) #6

Nagyon régen nem izgultam így filmen. Nem tudom miért, talán a konfliktus alapjának hétköznapisága miatt, hogy teljesen bele tudtam magamat élni. Russel Crowe egy állat, egy fékezhetetlen eszelős, ráadásul a film nem is finomkodik, utoljára talán az Eden Lake nyers erőszakkitörésein lepődtem meg ennyire - bár annyira azért ez nem durva. Attól függetlenül, hogy az alkotók már az első pár percben nyilvánvalóvá teszik, hogy Crowe karaktere nem normális, a főhősnőhöz intézett első mondataival képtelen vagyok nem egyet érteni, ott még azonosulni is tudtam az emberrel - ezt a szimpátiát persze hamar elvesztette. És igen, még egy kis társadalomkritika is szorult a filmbe. Ez most betalált na, amilyen egyszerű, olyan hatásos. Megy az ötös.

2020-10-25 11:15:22 Kung Fury (2015) lizardking (2) #20

Ez nekem ordas csalódás, pedig imádom az őrült dolgokat. Aztán rájöttem, hogy a trash nekem sosem volt a szívem csücske (egy-két kivételtől eltekintve, mint pl. The Toxic Avenger), én inkább az exploitation-öket kajálom, és bár vékony a határvonal a kettő között, de azért létezik. Az a bajom a Kung Furyval, hogy ez még a trashnél is trashebb, mert a már alapvetően túltolt hülyeséget húzza még meredekebb magasságokba, és ez nekem egyszerűen sok volt, nem pedig szórakoztató, pláne nem vicces. Pedig imádom a '80-as éveket. A napokban olvastam itt KT-n egy hozzászólást, már nem tudom melyik filmnél, és azt sem, hogy ki írta, de pont ideillik: attól, hogy direkt szar, még szar marad.

Szemöldök fölé, hogy "Cuccolta már szét az ánuszodat egy hájfej nagykabátban?" Angolul nem tudom a szöveget, ezt a filmet mindig magyar szinkronnal nézem, mert költői szintre emelték benne a káromkodást.
Viccet félretéve, én sem varratnék magamra ilyesmit, de pl van egy pólóm, amin ez áll: "You are entering a world of pain!" (Belépsz a kín birodalmába!)

Annyira elegánsan, emberien és életszagúan elmesélt történet ez, de a koronát Paul Walter Hauser, Sam Rockwell és Kathy Bates játéka teszi fel a filmre. Én nem vagyok szakértő, de amit leművelnek, az szerintem a színészet magasiskolája.

Összes komment...