lizardking

Tapasztalat: 3359 film
Kompetencia: 9 film
Súly: 3584
Regisztráció: 2010. január 7. (8 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 23 user

Bemutatkozás

"I'm the lizardking! I can do anything!"

Egy magyar srác viszontagságai Külföldiában

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, Clint Eastwood, Darren Aronofsky, David Cronenberg, David Lynch, Ethan Coen, Joel Coen, John Carpenter, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Robert Rodriguez
Színészek: Al Pacino, Arnold Schwarzenegger, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Samuel L. Jackson, Sylvester Stallone, Tom Hardy
Műfajok: akciófilm, horror, sci-fi, thriller

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1987
Lakhely: Ingolstadt

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Black Panther
Fekete Párduc
3 2018-05-21 3,3
(208)
Child of Rage: A Story of Abuse
 
4 2018-05-21 ?
(1)
Inherent Vice
Beépített hiba
3 2018-05-20 3,2
(136)
You Were Never Really Here
Sosem voltál itt
4 2018-05-17 3,5
(84)
Dizájneren
 
4 2018-05-14 4,1
(66)
El Mariachi
El Mariachi - A zenész
2 2018-05-14 3,7
(310)
Una pura formalità
Puszta formalitás
4 2018-04-30 4,3
(299)
Avengers: Infinity War
Bosszúállók: Végtelen háború
4 2018-04-26 4,2
(208)
Insidious: The Last Key
Insidious: Az utolsó kulcs
4 2018-04-22 2,5
(58)
The Room
 
2 2018-04-18 2,9
(77)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-05-17 15:45:02 [Írtál már forgatókönyvet?] lizardking #56

FELHÍVÁS!

Kedves KT-tagok!

Még nekem is furcsa, amit írni fogok… Az a helyzet, hogy éppen az egyik nagy álmom megvalósításán ügyködöm, amihez szükségem lenne partnerekre, segítőkre. Elkészült az első forgatókönyvem, amit szeretnék mindenképpen leforgatni. A lehetőségeim meglehetősen korlátozottak, de abból gazdálkodom, amim van. Egészen pontosan, 2018. augusztus 14-2018. augusztus 24-ig lesz időm ezzel foglalkozni, ami 11 napot takar, ebben az időintervallumban leszek Magyarországon. Ez kevésnek tűnhet, de nem az, ha megnézzük a koncepciót: egy (valószínűleg) fekete-fehér, két szereplős kamaradrámáról van szó, amiben egy lány megismerkedik egy fiúval. A beszélgetéseik során (lényegében ebből állna a film) szép lassan megismerjük őket és ők is egymást, aztán persze furcsa és érdekes dolgok kerülnek felszínre. A történetről ennél többet nem is nagyon írnék (meg nem is nagyon lehet). Talán mondanom sem kell, hogy az egész projekt egy totál amatőr, független produkció lenne.

Mindenek előtt egy csinos, 20-29 éves, tehetséges lányra van szükségem, aki el tudna játszani egy relatíve nehéz szerepet. Ha tehetségesnek érzed magad és nem zavar a dolog jellege, akkor ne habozz, küldd el a fényképes jelentkezésedet, illetve mesélj magadról pár mondatban!

Ezen kívül, minimum kettő, de inkább három olyan ember kellene, aki ért a digitális kamera kezeléséhez. Előny, ha saját kamerával is rendelkezel, de az sem baj, ha nem, majd bérlünk valahonnan. Nem különösebben érdekel, hogy a tudást iskolában szerezted, vagy önszorgalomból, autodidakta módon, a lényeg, hogy nagyjából érts ahhoz, amit csinálsz, nem kell profinak lenned.

A jelentkezők munkájáért cserébe nem igazán tudok mit felajánlani, maximum egy jelképes összeget. Ez a dolog a filmművészet szeretetéről, az alkotás öröméről szólna. Ha úgy érzed, hogy érdekel a projekt, akkor jelentkezz e-mail-ben és küldök részletet a forgatókönyvből, hogy lásd, mihez is adnád a nevedet, munkádat.

Komárom-Esztergom megyéből és Pest-megyéből várom a jelentkezőket. Persze ha valakinek nem jelent gondot, hogy kb. másfél hétig utazgasson pl. Budapestre az adott időszakban, akkor nyugodtan írhat messzebbről is. Maga a forgatás még nem tudom, hol lesz, ez a leendő csapattól függ elsősorban. Legvalószínűbbnek Budapestet tartom, de a legjobban annak örülnék, ha Esztergomban tudnánk csinálni a felvételeket, mert nagyon közel áll hozzám a város. Minden részletről egyeztetünk majd e-mailben, az elkövetkezendő három hónapban (már ha lesz ebből az egészből valami). A cím:

attila.kuruc.1987@gmail.com
(attila’PONT’kuruc’PONT’1987’KUKAC’gmail’PONT’com)

KIZÁRÓLAG komoly érdeklődők jelentkezzenek!

Ez az álom nekem borzalmasan fontos, sőt, még annál is fontosabb, úgyhogy beillesztem a facebook-idővonalam linkjét is, aki szánna rá egy percet, hogy megosztja a posztot, annak nagyon hálás lennék! Íme:

fb-idővonal

A negatív megnyilvánulásokat kérem mellőzni, köszönöm!

Köszönöm, hogy végig olvastad, szép napot!

2018-05-04 10:18:32 [Tévésorozatok] lizardking #3261

Én is Dancsó miatt láttam, nem mintha őt különösebben kedvelném, de a youtube feldobta és olyan megkapó címe volt a videónak... Na, igen, amikor az ember azt hinne, hogy a Barátok köztnél és a dél-amerikai szappanoperáknál már nincs lejjebb, akkor az emberiség egy része feláll és öklét rázva, dühösen kiáltja, hogy "De van, de van!" 1200-an követik a fb-on, ami ugyan nem sok, viszont tekintve, hogy micsoda gyökértelen, kulturálatlan, alja hulladékról van szó, ez azért egyfajta szegénységi bizonyítvány az országtól.

előzmény: ChrisAdam (#3260)

2018-05-04 09:10:48 [Tévésorozatok] lizardking #3259

Belefutott már valaki valamilyen katasztrofális véletlen során a Dikh Tv zseniális produktumába, a Minden álmod c. websorozatba? Ha rituális öngyilkosságot szeretnétek elkövetni, akkor nézzétek meg belőle csak egy részt! Szegény Tommy Wiseau forog a sírjában, pedig a fószer még meg sem halt...

Szép gyűjtemény! :)

előzmény: Ugor (#1)

Igen, erre én is gondoltam. Csak akkor nagyon okos forgatókönyvet kell írniuk a 4. részhez, hogy elmagyarázzák logikusan, miért is kellett meghalnia a fél gárdának. Nem lehetetlen kivitelezni, de ha ebből az jön ki, hogy visszacsinálnak mindent, akkor bekaphatják. Márpedig ez fog kijönni, annyira tudom... Plusz, azt azért lássuk be, hogy az idő variálásával Thanost úgy leszerelték volna, mint annak a rendje.

előzmény: unfamous (#27)

Egy kissé csalódott vagyok. Azt hittem, hogy megismétlik a Bosszúállók első részének legjobb pillanatait, de egy-két jelenetet leszámítva ez sajnos nem jött össze. Ott elő tudták belőlem ugrasztani az ujjongó kisgyereket a végső csata során. Itt is közel jártak, de igazából nem sikerült. Nem mintha ettől rossz film lenne. A cselekmény nagyon pörög, egy percre sem áll le, néha talán már túlzottan is. Helyenként azt éreztem, hogy egy-egy jelenetet kicsit nyújthattak volna még a hatás kedvéért, de ezt egy ennyi karaktert és eseményt mozgató filmtől, két és és fél órában, nem nagyon lehet elvárni. Én személy szerint rátoltam volna még vagy húsz percet, úgy is megnézte volna a nép. Ettől függetlenül, meglepő módon, majdnem minden karakter hozza a formáját, szinte mindegyiküknek megvan a maga stílusos pillanata, a maga odaillő egysorosa és nem feltétlenül bad ass-típusú. Nyilván akadnak, akik többet vannak a vásznon, mások meg kevesebbet, de még így sem volt hiányérzetem. Thanos karakterétől én azért nem vagyok hasra esve, de az tény, hogy a szokásos főgonoszokhoz képest, egész korrekt, persze csak műfajon belül. Szórakoztató poénokból is akad, amik szerencsére nincsenek túltolva, az Őrzőkhöz fűzödik pár erőltetettebb, de ez csak az én véleményem, nekem ők alapból a "too much-kategória." A látvány természetesen ott van a szeren, de őszintén szólva ez a minimum egy ilyen kaliberű filmtől, szerintem Thanos is valósághűen (már amennyire egy lila titán az tud lenni), részletgazdagon lett kivitelezve. A harcok jók, de ahogy az elején említettem, nekem hiányoztak az igazán epikus pillanatok - vagy csak szimplán annyi csatát láttam már a képregényfilmekben, hogy immunis lettem rájuk.
A szokás szerint nem túl bonyolult történetben azért akad két olyan elem is, amin felhúztam a szemöldökömet. Az egyik, mikor a Titánon már majdnem legyőzik Thanost, de Űrlord faszsága elrontja a dolgot, az elég idegesítő. De ami még ennél is zavaróbb, az az, hogy Doctor Strange miért nem veti be az Időkövet, hogy visszapörgesse az eseményeket? Mi több, azzal az egy kaviccsal szerintem simán csőbe lehetett volna húzni a főgonoszt minden komolyabb nehezség nélkül. Persze akkor nem lenne kaland, amit el lehet mesélni, nem igaz? A másik dolog pedig, hogy oké, hogy most aztán kinyírták a fél szuperhős populációt, de olyanokat is, akiknek már bejelenetették a következő szóló filmjét. Ha ez azt jelenti, hogy a Bosszúállók 4-ben majd valami Kesztyűs trükkel visszacsinálják az egész mutatványt, akkor elmennek a búsba. Akkor ugyanis az egész finálé drámai ereje - ami kétségkívül meglepő, hatásos és bátor húzás, de csak akkor ha így is marad - megy a levesbe. Azt pedig nem bocsátanám meg, akkor csak egy blöff az egész, amiben ál-drámával hökkentik meg a nagyérdeműt. Márpedig sanszos, hogy ez lesz... De ne legyen igazam.

2018-04-08 17:44:42 Marrowbone (2017) lizardking (4) #2

Mi nem tetszett a filmben, Johnny? Unalmas volt a lassú cselekmény?

előzmény: BonnyJohnny (#1)

Húúú, hát hét évvel később már nem egészen úgy látom a dolgot, mint akkoriban... A látvány tényleg jó, helyenként még a hangulat is, de a történet és a karakterek... Értelmetlen és zavaros, nulla logikával.

előzmény: lizardking (#10)

2018-03-27 00:16:44 Annihilation (2018) / Expedíció lizardking (5) #94

Ott a pont. Már megint kukázhatok egy elméletet :)
Pedig újra néztem és még meg is erősítettem a dolgot, mikor láttam, hogy az idegen - Lena - sokat mondóan, először Kane holttestét gyújtja meg.

előzmény: ender1112 (#93)

Összes komment...