lizardking

Tapasztalat: 3319 film
Kompetencia: 18 film
Súly: 3769
Regisztráció: 2010. január 7. (7 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 23 user

Bemutatkozás

"I'm the lizardking! I can do anything!"

Egy magyar srác viszontagságai Külföldiában

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, Clint Eastwood, Darren Aronofsky, David Cronenberg, David Lynch, Ethan Coen, Joel Coen, John Carpenter, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Robert Rodriguez
Színészek: Al Pacino, Arnold Schwarzenegger, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Samuel L. Jackson, Sylvester Stallone, Tom Hardy
Műfajok: akciófilm, horror, sci-fi, thriller

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1987
Lakhely: Ingolstadt

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
La pianiste
A zongoratanárnő
3 2017-12-03 3,8
(368)
The Pelican Brief
A pelikán-ügyirat
4 2017-12-02 3,6
(379)
Suicide Squad
Suicide Squad - Öngyilkos osztag
3 2017-11-20 2,5
(411)
Sleepaway Camp
Szörnyűségek tábora
2 2017-11-20 3,6
(69)
Atomic Blonde
Atomszőke
3 2017-11-12 3,3
(157)
The Loved Ones
 
4 2017-11-12 3,4
(90)
VHK - Akik móresre tanították a halált
 
5 2017-11-08 ?
(6)
Wind River
Wind River - Gyilkos nyomon
5 2017-11-06 4,2
(205)
Tsumetai nettaigyo
Hideghal
3 2017-11-02 3,9
(67)
The Babysitter
 
4 2017-11-01 3,5
(70)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Az a fajta film, ami, amíg nézem, teljesen leköt, szórakoztat, meg ha nem figyelek rá, akkor el is veszítem a fonalat. Pár nappal, vagy egy héttel később viszont, már nem tudnék feleleveníteni egy fajsúlyosabb jelentet sem belőle. Ettől függetlenül megkapja a négyest, mert jól szórakoztam rajta, mint említettem. Tipikus, szoftos '90-es évekbeli krimi/thriller.

Ok, kicsit hülyén fogalmaztam, nyilván elég maradandó tud lenni, ha egy kisfiút éveken át lányként kezelnek :)

előzmény: GothMan (#13)

Pofon egyszerű cselekmény, aminek kb. a 15. percében tudtam, hogy ki a gyilkos, katasztrofális "színészi" játékok, irreális reakciók a karakterektől, olcsó trükkök, ezáltal gyenge gyilkosságok. Ami megmenti az egyestől, az a halovány báj, ami a '80-asokat jellemzi és az utolsó jelenet, ami tényleg hidegrázós. Hozzáteszem, a cselekmény szempontjából tök mindegy, hogy a gyilkos nő-e, vagy férfi, de egy kis plusz adaléknak megteszi és tulajdonképpen a motivációira is adhat némi magyarázatot.

2017-10-23 08:28:10 Kút (2016) lizardking (5) #32

A vége az lehet sok minden, de semmiképpen sem happy end. Az csak egy aprócska gyöngyszem a mocsokban, egy csipetnyi öröm a kilátástalanságban és pont ettől lesz mégis eufórikus.

előzmény: adikaland (#31)

Nem tudom, hogy szabad-e megosztanom itt olyan tartalmat, amit csak vásárlás útján tehet bárki magáévá, de majd a moderátorok intézkednek, ha nem. Idén júliusban jelent meg magánkiadásban az első könyvem, melyben a külhoni (Németország, Anglia) tapasztalataimat ecsetelem. Mindig el szoktam mondani, hogy nem egy szépirodalmi remekműről beszélünk, a kötet leginkább azért született meg, hogy lássam; képes vagyok-e rá. Az elbeszélési stílust a barátnőm fogalmazta meg jól: olyan, mintha egy haveromnak mesélném a történetet. Kedvcsinálónak had másoljam be még a fülszöveget:

"Amit az olvasó a kezében tart, az egy memoár, a szerző külföldi tapasztalatairól, némi dokumentarista tényszerűséggel fűszerezve. Rendkívül őszintén és köntörfalazás nélkül beszél érzésekről, tettekről, barátságokról, párkapcsolatokról, döntésekről, hibákról. Kritikájával nem kíméli sem saját magát, sem a körülötte levőket.
Többféleképpen tehetjük magunkévá a kötetet: szórakoztató történetként, információhalmazként a külhoni életet illetően, laza társadalomkritikaként vagy egy visszafogottabb szociológiai terepmunkaként is. A szerző a saját példáján keresztül mutat rá korunk (magyar) fiataljainak mindennapi problémáira, dilemmáira, frusztrációira. Ugyanakkor alternatívákat is kínál a gondokból való szabadulásra. Mindezt a saját hétköznapi, szlenggel, szabadszájúsággal és itt-ott humorral átitatott stílusában meséli el.
Ajánlott mindazoknak, akiknek ha csak egyszer is, de megfordult már a fejükben a külföldre emigrálás, illetve olyanoknak, akik bepillantást kívánnak nyerni egy folyton önmagát kereső lélek megpróbáltatásaiba."

Egy magyar srác viszontagságai Külföldiában

2017-09-30 11:23:29 Alien: Covenant (2017) lizardking (4) #207

Az a helyzet, hogy ez nem egy Alien-film, hanem egy David-film, alien-ekkel. Annak pedig egész jó. David karaktere ugyanis, szerintem remekül van felépítve, beleértve a Prometheus eseményeit is. Valaki írta lejjebb, hogy nincs megmagyarázva és nem logikus a fejlődése. Pedig, ha belegondolunk, akkor az. David ugyan a Prometheusban elsősorban valóban a teremtője parancsaira cselekedett, de már akkor is voltak bőven önálló gondolatai, sőt, érzései is. Például, mikor Holloway azt mondja neki, hogy azért teremtették meg őt, mert megtehették, akkor az android visszakérdez, hogy nem lenne-e csalódás, ha ők ugyanezt a választ kapnák a Tervezőktől? Aztán az a flegma "hozhatok teát?-kérdés," amit Vickers-hez intéz, miután az féltékenységi rohamot kap, mert Weyland jobban bízik Davidben, mint a saját lányában... És az sem tetszett neki, amikor Weyland azt mondta, hogy neki nincs lelke. Ezek a példák jól mutatják, hogy már akkor volt benne megvetés az emberi faj iránt. A Covenant csak ezt viszi tovább. David azt is elmondja, hogy őt úgy programozták, hogy lehessen több önálló gondolata, fejleszthesse magát. Miután a társaság rájött, hogy ez veszélyes, ráálltak egy új széria gyártására, ami konkrétan nem képes az alkotásra, még egy furulyaszólamot sem tud kitalálni. Ezzel szemben, David elmondja, hogy neki lételeme, sőt a létezése értelme az alkotás és felfedezés. A fentiekből pedig egyenesen jön, hogy még Shaw-t is megölte (az a jelenet, mikor megtalálják Show holttestét, nekem valamiért már-már sokkoló volt, ekkor vett meg végleg a film), hogy utat engedjen a kreativitásának, az emberi élet pedig mit sem számít ennek fényében. Szóval, igen, David öntudatra ébredt, de szerintem ez bőven megalapozott és megmagyarázott volt. Azt mondjuk, abszolút megértem, ha valakinél kiverte a biztosítékot, hogy David rakta össze a xenomorph-okat. Nem túl elegáns, sőt illúzióromboló. A karakterbe ez bőven belefért, de az Alien-mítoszba már kevésbé. Megmondom őszintén, én is sokkal szívesebben ástam volna bele magamat a Prometheus-ban elkezdett teremtéstörténetbe, szerintem bőven volt benne potenciál, erre ezt a szálat lerendezik kb. 5 percben. Nájsz. És az is igaz, hogy amikor megjelennek a szörnyek, az már egyáltalán nem félelmetes, ráadásul, szinte már jump scare-ekbe hajlanak ezek a jelenetek. Semmi súlyuk nincsen. Mondjuk, napjainkban (és több száz beteg horror után), szerintem már a korábbi részek sem parásak, ellenben a lények még mindig iszonyúan fenyegetőek. A Covenant-ben viszont már cseppet sem. Szóval, Alien-filmnek ez valóban gyenge, megértem a sok lehúzó véleményt. David (és Fassbender alakítása) viszont, nálam simán vitte a filmet és ezért inkább úgy tekintek erre a darabra, mint egy spin-offra, így pedig működik számomra.

2017-09-17 13:50:35 [Tévésorozatok] lizardking #3151

Twin Peaks-finálé; itt egy nagyon jó és viszonylag koherens elmélet (angol tudás szükségeltetik):

https://www.waggish.org/2017/twin-peaks-finale/

Teljesen átlagos horror, mely leginkább jump scare-ekkel operál. Akárcsak az első rész. Nem értem, mit evett rajta több kritikus is.

2017-08-19 01:15:44 Red (2008) / Bosszú lizardking (4) #9

Azért ez megérdemelt volna egy vérgőzös, ultrabrutál finálét, szentül hittem, hogy meg is fogja kapni. Nem így lett, de még így is egy szépen felépített, teljesen átélhető darabot kapunk, egy remekül megírt és eljátszott főszereplővel.

Egyet értek, szerintem is iszonyúan hangulatos, lassú terrorral építkező, rémálomszerű, szürreális darab, aminek minden vészjósló pillanatát élveztem.

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#14)

Összes komment...