lizardking

Tapasztalat: 4180 film
Kompetencia: 48 film
Súly: 5380
Regisztráció: 2010. január 7. (14 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 26 user

Bemutatkozás

"I'm the lizardking! I can do anything!"

Kuruc Attila

Kedvencek

Rendezők: Christopher Nolan, Clint Eastwood, Darren Aronofsky, David Cronenberg, David Lynch, Denis Villeneuve, Ethan Coen, Joel Coen, John Carpenter, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Robert Rodriguez
Színészek: Al Pacino, Arnold Schwarzenegger, Christian Bale, Denzel Washington, Jake Gyllenhaal, Jennifer Lawrence, Joaquin Phoenix, Kurt Russell, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Samuel L. Jackson, Saoirse Ronan, Sylvester Stallone, Tom Hardy
Műfajok: akciófilm, horror, sci-fi, thriller

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1987
Lakhely: Ingolstadt

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
No Sudden Move
Semmi hirtelen mozdulat
4 2024-03-18 3,3
(107)
Arkansas
Az arkansasi drogfutárok
4 2024-03-16 3,4
(21)
Madeo
Mother
3 2024-03-14 4,2
(137)
Sorcerer
A félelem ára
4 2024-03-11 4,0
(104)
Night School
Terror Eyes
2 2024-03-07 3,4
(10)
Poor Things
Szegény párák
4 2024-03-03 4,2
(195)
Aftersun
Volt egyszer egy nyár
2 2024-03-01 3,9
(185)
Too Close/Apropierea
Túl közel
3 2024-02-28 ?
(6)
Dawn of the Planet of the Apes
A majmok bolygója: Forradalom
4 2024-02-25 3,6
(580)
Rise of the Planet of the Apes
A majmok bolygója: Lázadás
4 2024-02-25 3,6
(785)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Tényleg bájosan gagyi, Norris bá' pedig faarcú és kőkemény, mint mindig :) Az egykori Cannon Films utolsó produkciója.

Egy baromi fontos és nehéz téma középszerű dokumentumfilmes feldolgozása. Valahogy hiányzik az egészből a jelenség súlya, a valóság igazi drámája. De az is lehet, hogy az abúzust elszenvedett lány, Pirkó könnyebben dolgozta fel a történteket, és azt sem tudjuk meg, hogy pontosan mit is foglalt magába a szexuális zaklatás, ennek is vannak azért szintjei. Igazából az anya van a középpontban, az ő küzdelmei a mindennapokkal, az ostoba, korlátolt falubeliekkel, polgári perrel, anyagi gondokkal, költözéssel stb. Teljesen hétköznapinak tűnik a történet - amiben az a csavar, hogy valójában tényleg mindennapos az ilyesmi, miközben az áldozatoknak ez minden, csak nem hétköznapi és megszokott. Talán ez a disszonancia zavar engem, a szürke hétköznapokban elmerülő tragédia. Még így is vannak mélyen emberi és erős pillanatai, jó volt látni, ahogy Pirkó és lassan az egész család magára talál az új környezetben. De erről a témáról akkor is szeretnék egy sokkal súlyosabb, bitang gyomrost bevivő alkotást látni, ami nem finomkodik, és minden undorító mocskával és lelket marcangoló szörnyűségével együtt beszél erről a felháborító taburól.

Ez is az a fajta film, amit minél többször nézek, annál jobban tetszik. Vagy inkább éppen más aspektusa tetszik. Megunhatatlan, mert mindig (újra) fel lehet benne fedezni apró részleteket, újra lehet értelmezni, és el lehet merülni ebben a megfoghatatlan, konkretizálhatatlan látomásban, őrületben, rémálomban, misztikumban, ebben a borzalmas és abszurd módon vicces belső világban. A Radírfej tudja ugyanezt kiváltani belőlem.

2024-02-21 14:59:19 Arrival (2016) / Érkezés lizardking (5) #237

Te jó ég, hogy a fenébe adhattam én erre anno hármast (bár valami sufni-felirattal néztem anno, szerintem az is közrejátszott), ez egy zseniális film, jó lesz az ötösnek is. Ezzel meg is erősödött Denis Villeneuve amúgy is betonkemény pozíciója a kedvenc rendezőim közt.

2024-02-20 23:28:53 [Vapiti 2023] lizardking #49

Arany
Hat hét
Babylon
R.M.N.

Női Ezüst
Román Katalin (Hat hét)
Margot Robbie (Babylon)
Catherine Clinch (A csendes lány)

Férfi ezüst
Joaquin Phoenix (Amitől félünk)
Barry Keoghan (A sziget szellemei)
Brendan Fraser (A bálna)

Ha valami - és valaki - mellett kampányolnék, az mindenképpen a Hat hét című film, és az ebben átütő alakítást nyújtó Román Katalin. Bizonyára az is beszél belőlem, hogy magyar filmről van szó, ez miatt extrán átérezhető volt számomra a rögmagyar közeg valósága, de ettől függetlenül is egy nagyon komoly témáról értekezik a Hat hét, Román Katalinról pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Nézzétek meg!

Félreérthető voltam, a film világán belül tény (legalábbis a budapesti helyzet alapján). És igen, minden ízlés dolga.

előzmény: Doc (#12)

Ami számomra a legfajsúlyosabb, az az emberi mivoltunk elhagyása, hogy az evolúció új lépcsőfokára lépjünk a túlélés érdekében. Annak a ténynek az elfogadása ez, hogy elbuktunk, mint emberi faj. Ez egyszerre zsigerien félelmetes, ugyanakkor ellenállhatatlanul vonzó. Ezen kívül, feldobja a klímaváltozást, a gyászt, a változástól való félelmet, meg egyáltalán, nem túl fényes jövőt fest az emberiség jövőjéről, frusztráltsága a jelenünk problémáiból eredeztethető.

A szívben növő mag szép szimbóluma az ember és a természet szimbiózisának, vagy ahogy a testvérekből lett fák virágzó, összefonódó ágai egy fénylő, gömb alakú burkot alkotnak, a főszereplő pár ott talál igazán újra egymásra, abban a pillanatban dől el, hogy a másik lehetőséget választják mindketten. Ilyesmik.

előzmény: Doc (#10)

Akkor mást értünk gondolatiság alatt. Amiről te beszélsz, az a logika, a történet realitása. Ha ezeknek a hibáit keresed, akkor nyilván találsz is - mert nem hibátlan a film, mint mondtam -, sőt tovább is gondolhatod ezeket a hiányosságokat. Ami számomra fontos volt, az az üzenet, a felvetett témák, a szimbólumok. Szerintem ezekben erős a film, ezt értem gondolatiság alatt.

előzmény: Doc (#8)

Nem bántásból, de néhány dolog elkerülte a figyelmedet.

"A növényeket nem lenne muszáj az emberek szívébe ültetni, de "nem állunk készen rá" hogy a karjukba ültessék inkább."

A probléma itt az volt, hogy nem tudták megállítani a növény terjeszkedését az emberi testben, a doktornő azzal kísérletezett - egyelőre eredményesen -, hogy sikerüljön megállítani. És hogy a szívbe ültették a magot, az inkább szimbolikus szerintem. Hogy a prof miért mondta, hogy Pesten még nem állnak készen a karba ültetett növényre, azt én sem nagyon értem. Talán népességszabályozás miatt, mert ha nem halna meg mindenki 50 évesen, akkor talán a gyerekvállalási kedv is megnőne. Vannak is a film elején civilek, akik az utcán szónokolnak, hogy mindenki vállaljon gyereket még fiatalon, hogy láthassa az unokáját is. De csak spekulálok.

"Nem részletezett okokból, egyszercsak eltűnt az _összes_ növény és állat - kivéve azokat amiket valahonnan előhúztak, hogy az emberek szívébe ültessék."

Nem valahonnan húzták elő, hanem a professzor talált fel/állított elő/mentett meg néhány magot.

"A százéves konzerveken élő Óz viszont azzal van elfoglalva, hogy a fává vált lányáról és annak a férjéről égesse le a virágokat, mert még elszaporodnának (???)"

Azért lenne probléma, ha kivirágoznának, mert egy idő után, ezekből az emberekből lett fáknak a pollenjei mérgezővé válnak, és megölik az embert.


Vannak olyan dolgok is a felvetéseid között, amik akár jogosak is lehetnek, a búrát én sem egészen értettem, azt hittem, hogy káros a napfény vagy nincs levegő, vagy ilyesmi. Kaja mondjuk nincs a búrán kívül, az tuti. Talán az embereket akarták bent tartani. A hidropóniához nem értek, nem tudom, mik a feltételei.

És félreértés ne essék, nem akarom neked beadni, hogy ez egy jó film, csak amire volt válasz, azt szerettem volna megadni. Tény, hogy nem magyaráz meg mindent, ebben igazad van, de számomra például a film gondolatisága fontosabb.

előzmény: Doc (#5)

2024-02-01 13:11:00 Thanksgiving (2007) lizardking (4) #4

Meg, de a tényleges film trailere nem tetszett, nincs meg benne az a hangulat, ami ebben a kamutrailerben... Persze attól még meg fogom nézni :)

előzmény: fempolip (#3)

Összes komment...