leplesbitang

Tapasztalat: 2453 film
Kompetencia: 49 film
Súly: 3678
Regisztráció: 2009. december 26. (13 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 14 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Pale Blue Eye
Halványkék szemek
3 2023-01-25 3,4
(117)
The Outfit
 
2 2023-01-23 3,6
(77)
Süsü, a sárkány
 
4 2023-01-22 4,3
(101)
Gæsterne
A látogatás
2 2023-01-17 3,6
(91)
C.S.A.: The Confederate States of America
 
5 2023-01-13 ?
(3)
Pinocchio
Pinokkió
2 2023-01-11 4,0
(95)
Good Night, and Good Luck.
Jó estét, jó szerencsét!
3 2023-01-10 3,6
(254)
W. R. - Misterije organizma
W. R., az organizmus misztériuma
2 2023-01-09 3,5
(53)
A Király
 
3 2023-01-08 4,1
(35)
The Menu
A menü
2 2023-01-05 3,7
(251)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ez a film már nézhető.

Ez egy elég rossz dokumentumfilm.
Egyrészt őrületesen prezentista: jelenbeli politikai kérdéseket vetít vissza egészen más eszmék által meghatározott múltbeli helyzetekre, pl. a "szabadság" szó ismétlegetése mellé olyan montázst csinál, ahol a Tanácsköztársaság képei az SzFE tüntetések és Pride képei mellé kerülnek; a II. VH náci seregszemléjének képeit a putyini Oroszország katonai parádéjával vágja össze (mert hogy ezeket összeköti "a mások iránti gyűlölet"). Egyébként is úgy tesz, mintha a történelemben minden állandó lenne: a nők mindig féltékenyek, a fiatalok mindig lázadoznak, és mi meg itt üldögélünk ebben a megnyugtató ismétlődésben, ami mondjuk kevés dologtól áll távolabb, mint a film témájától.
Másrészt nem igazán akarja megérteni Kassák műveit, inkább jóval későbbi, neoavantgárd performanszművészeket mutogat (mintha hasonló dolog lenne "avantgárdnak" lenni 1919-ben meg 2019-ben), vagy azt, hogy egy amatőr festő-rapper miképp próbálja a nem figuratív képeket "megfejteni", mintha a geometrikus formák rosszul megfestett emberi testrészek lennének (kevés értelmezésmód ellentétesebb ennél az absztrakt művészek szándékaival).
Vannak a filmben jó megszólalók (akik -- mint pl. K. Horváth Zsolt -- rendszeresen olyasmiket mondanak, amivel aztán a film végül mégsem számol), a zene is elég jó, meg az is, ahogy Erhardt Miklós narrálja Kassák írásait. Csunderlik Péter filmvégi kérdése (hogy ma Kassák vajon inkább TikTokozna vagy Instázna) egészen hátborzongató, Ladik Katalin allűrössége pokoli, Standeisky Éva többször elég súlyos ostobaságokat mond, és érzésem szerint Juhász Rokkót is méltán kerülte el eddig a világhír.
A film célja végeredményben nem Kassák korának, körének, művészetének és világlátásának megértése, csak egy kis pszichologizálás, és egy sok szempontból formabontó, baloldali figurának a "belesimítása" egy eléggé közhelyes kortárs liberális világképbe ("lázadó" volt, "demokrata" stb.). A filmet nem az érdekli, ami más/sajátos Kassákban, csak az, ami hasonló/tipikus. Kár ezért a filmért, mert jól láthatóan egy karnyújtásnyira volt a rendező azoktól, akik segíthettek volna, hogy többet gondolhasson a filmje témájáról.

Sziasztok! Ne haragudjatok, ha olyan témát vetek fel, ami már lefutott ügy, csak nem tudok róla, de rá akartam kérdezni: nem lehetne beállítani, hogy sorozatokat is értékelhessünk a KT-n?

Onnan jutott eszembe, hogy a "minisorozatoknak" már úgyis van kategóriája, de eléggé kérdéses, mi sorolható oda. Ha születne egy "sorozat" kategória, akkor a beküldési rendszer sem igényelne átalakítást (ugyanazok a paraméterek és források - IMDB, port.hu, Wikipédia -- jók ezekhez is), és már tehetnénk is fel tartalmakat. Persze lehet, hogy valamiről nem tudok.

Előre is köszi a válasz(oka)t!

Sziasztok! Beküldtem egy filmet (Der Bräutigam, die Komödiantin und der Zuhälter), melyet véletlenül dánnak állítottam be, holott az NSzK-ban készült. Ki tudnátok majd javítani? (Bocsi.)

Itt elérhető -- sajnos elég gyenge minőségben.

Sziasztok! Beküldtem egy filmet (Carnage: Swallowing the Past (2017)), aminek a műfajainál különböző forrásokból kiindulva csak a "dokumentumfilmet" (valójában áldokumentumfilm) és a vígjátékot (IMDB) tüntettem fel, holott a dolog egyértelműen szatíra. Ezt hozzáillesztenétek még?

Sziasztok! Az SzFE jóvoltából pár napig elérhető Tarr Béla egyik ritkán emlegetett vizsgafilmje, a Cinemarxisme. ( https://vimeo.com/462113135 ) Ennek a filmnek még IMDB lapja sincs, nemhogy port.hu. Úgy is beküldhetem az "Új film beküldése" funkcióval, ha semmilyen portált nem tudok hozzárendelni?

Sziasztok! Az általam az imént feltöltött film (Ce que je vois de mon sixième -- 1901) esetében Ferdinand Zecca a rendező, és nem az "ország", ahova a nevét valamiért sikerült beírnom. Az ország Franciaország. (A film egyébként az IMDB szerint 1904-es, Bordwell és a YouTube szerint viszont 1901-es. Utóbbiakra hallgattam.) Bocsi a kavarásért.

Sziasztok! Az egyik általam beküldött filmhez (Cinq minutes de cinéma pur -- Henri Chomette, 1926) elfelejtettem mellékelni a "rövidfilm" besorolást. Bocsi.

Összes komment...