leplesbitang

Tapasztalat: 2706 film
Kompetencia: 57 film
Súly: 4131
Regisztráció: 2009. december 26. (14 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 16 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Nyersanyag
 
3 2024-06-14 3,8
(18)
We Fuck Alone
 
2 2024-06-11 ?
(1)
Sodomites
 
3 2024-06-10 ?
(3)
Sasquatch Sunset
 
1 2024-05-29 ?
(5)
Semiotics of the Kitchen
 
4 2024-05-29 ?
(2)
Stilleben
Still Life
4 2024-05-29 ?
(1)
Letyat zsuravli
Szállnak a darvak
4 2024-05-26 4,4
(172)
South Park (Not Suitable for Children)
 
3 2024-05-25 ?
(4)
South Park: The End of Obesity
 
3 2024-05-25 ?
(6)
South Park the Streaming Wars Part 2
 
2 2024-05-25 2,7
(11)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Sziasztok! Több helyen vetítették már ezt: kérlek, állítsátok értékelhetőre! Köszi!

2023-09-04 00:29:04 Barbie (2023) leplesbitang (2) #83

A film legnagyobb eredménye, hogy a totális közhelyességét (tanulság: a nemeket komplex elvárásrendszerek terhelik és az élet nehéz) sikerült elrejteni egy annyira divatosan ironikus, önreflexív, összekacsintós utalásoktól zsúfolt, túlstilizált homlokzat mögé, hogy a nézői képesek megfeledkezni az ordító ürességéről.

Sziasztok! Ezt már bemutatták: légyszi állítsátok értékelhetőre!

Ennél a filmnél ez az IMDB-link szerepel, de nem stimmelnek az adatok: a cím nem "Interpreters Wanted", hanem "Guy Ritchie's the Covenant"; a rendező nem Guy Ritchie és Robert Ham, csak az előbbi; az évszám nem 2022, hanem 2023; a műfaj pedig nem "dokumentumfilm", hanem háborús film.

Sziasztok! Beküldtem Adam Curtis új sorozatát, a "Russia 1985-1999: TraumaZone"-t, de a műfajhoz csak a "dokumentumfilmet" írtam be, azt nem, hogy "minisorozat". Kérlek, hogy ezt pótoljátok!

Ez a film már nézhető.

Ez egy elég rossz dokumentumfilm.
Egyrészt őrületesen prezentista: jelenbeli politikai kérdéseket vetít vissza egészen más eszmék által meghatározott múltbeli helyzetekre, pl. a "szabadság" szó ismétlegetése mellé olyan montázst csinál, ahol a Tanácsköztársaság képei az SzFE tüntetések és Pride képei mellé kerülnek; a II. VH náci seregszemléjének képeit a putyini Oroszország katonai parádéjával vágja össze (mert hogy ezeket összeköti "a mások iránti gyűlölet"). Egyébként is úgy tesz, mintha a történelemben minden állandó lenne: a nők mindig féltékenyek, a fiatalok mindig lázadoznak, és mi meg itt üldögélünk ebben a megnyugtató ismétlődésben, ami mondjuk kevés dologtól áll távolabb, mint a film témájától.
Másrészt nem igazán akarja megérteni Kassák műveit, inkább jóval későbbi, neoavantgárd performanszművészeket mutogat (mintha hasonló dolog lenne "avantgárdnak" lenni 1919-ben meg 2019-ben), vagy azt, hogy egy amatőr festő-rapper miképp próbálja a nem figuratív képeket "megfejteni", mintha a geometrikus formák rosszul megfestett emberi testrészek lennének (kevés értelmezésmód ellentétesebb ennél az absztrakt művészek szándékaival).
Vannak a filmben jó megszólalók (akik -- mint pl. K. Horváth Zsolt -- rendszeresen olyasmiket mondanak, amivel aztán a film végül mégsem számol), a zene is elég jó, meg az is, ahogy Erhardt Miklós narrálja Kassák írásait. Csunderlik Péter filmvégi kérdése (hogy ma Kassák vajon inkább TikTokozna vagy Instázna) egészen hátborzongató, Ladik Katalin allűrössége pokoli, Standeisky Éva többször elég súlyos ostobaságokat mond, és érzésem szerint Juhász Rokkót is méltán kerülte el eddig a világhír.
A film célja végeredményben nem Kassák korának, körének, művészetének és világlátásának megértése, csak egy kis pszichologizálás, és egy sok szempontból formabontó, baloldali figurának a "belesimítása" egy eléggé közhelyes kortárs liberális világképbe ("lázadó" volt, "demokrata" stb.). A filmet nem az érdekli, ami más/sajátos Kassákban, csak az, ami hasonló/tipikus. Kár ezért a filmért, mert jól láthatóan egy karnyújtásnyira volt a rendező azoktól, akik segíthettek volna, hogy többet gondolhasson a filmje témájáról.

Sziasztok! Ne haragudjatok, ha olyan témát vetek fel, ami már lefutott ügy, csak nem tudok róla, de rá akartam kérdezni: nem lehetne beállítani, hogy sorozatokat is értékelhessünk a KT-n?

Onnan jutott eszembe, hogy a "minisorozatoknak" már úgyis van kategóriája, de eléggé kérdéses, mi sorolható oda. Ha születne egy "sorozat" kategória, akkor a beküldési rendszer sem igényelne átalakítást (ugyanazok a paraméterek és források - IMDB, port.hu, Wikipédia -- jók ezekhez is), és már tehetnénk is fel tartalmakat. Persze lehet, hogy valamiről nem tudok.

Előre is köszi a válasz(oka)t!

Sziasztok! Beküldtem egy filmet (Der Bräutigam, die Komödiantin und der Zuhälter), melyet véletlenül dánnak állítottam be, holott az NSzK-ban készült. Ki tudnátok majd javítani? (Bocsi.)

Összes komment...