taxilovearsenal

Tapasztalat: 1507 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 1532
Regisztráció: 2009. december 19. (14 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Oppenheimer
 
4 2024-02-24 3,9
(520)
Triangle of Sadness
A szomorúság háromszöge
5 2023-04-02 3,9
(406)
Bull Durham
Baseball bikák
3 2022-12-03 3,2
(130)
Lélekpark
 
2 2022-11-28 2,7
(22)
Defending Jacob
Jacob védelmében
4 2022-11-23 4,2
(47)
Tropic Thunder
Trópusi vihar
3 2022-11-19 3,5
(1122)
The Looming Tower
 
4 2022-11-18 ?
(3)
Wild Things
Vad vágyak
3 2022-11-05 3,5
(331)
Dating & New York
New York-i randik
3 2022-11-01 ?
(3)
Together Together
Együtt! Együtt?
4 2022-10-30 3,3
(16)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Senkit ne tévesszen meg semmi, ez valójában a Drót "folytatása". Persze David Simon és Ed Burns elmesélte a Wire 5 évadjának cirka 50 órája alatt, amit el lehetettet és kellett Baltimore-ról, de a 2015-ös események (Freddie Grey halála majd a kialakult zavargások) utáni városba az élet még egyet belerúgva (vagy kettőt? gondolok itt a polgármester és az új rendőrfőnök később napvilágot látott korrupciós ügyeire) egy ilyen nagystílű rendőri korrupciót leplez le - erre már készítőinknek is reagálniuk kellett.

A fentiekből kiviláglik, hogy a dokk, az iskolák és a média nagyjából ugrott, a fókusz a Baltimore Police Department-en (BPD), mint szervezeten, a politikán (helyi és "nagy" politikán - Trump szellemisége többször befigyel) és a nyomozáson van - olyan zseniális, lassú, részletes, kifinomult módon, mint amit megszoktunk és megszerettünk az alkotóktól.

Sok a visszatérő drótos színész (10), bár igazán jelentős szerepben ketten-hárman vannak.
Jon Bernthal nagyszerű, de a sorozat 10-15 karaktert is mozgat, tehát nem egy oneman showról beszélünk.

Sean Suiter sztorija pedig a dokumentarista és tényszerű fősodor mellett egy igazai karakterdráma, ha nincs előzetes ismeretünk hozzá, akkor igazán mellbevágó tud lenni a végén. A valóság nem ilyen fekete-fehér, az HBO csinált erről is egy dokufilmet, a címe: The Slow Hustle.

Talán soha nem éreztem még azt, amit a Frontera Verde kapcsán, azaz hogy sorozat helyett filmen jobban működött volna a sztori. Nincs, ami kitöltse a 8 résznyi játékidőt.
Nem dolgozik sok karakterrel, hiszen a három főszereplőn (Use, Yua és Helena) kívül még Bueno és Joseph az, akik fontos szereplők, a többieknek elenyésző szerepük van.
A sztori nem túl bonyolult - már csak a kevés karakter miatt sem - ennek ellenére a folyamatos flashbackek miatt sokszor nehéz követni, kitalálni, hogy pontosan hol járunk. Különösen igaz ez Use és Yua részeire, ahol a dzsungel háttere miatt nehéz belőni, hogy melyik rész mikor is történik.
A motivációk is eléggé egyértelműek, éppen ezért nagy karakterfejlődést nem tudnak bejárni a szereplők.

Aki szereti a transzcendens, természetfeletti dolgokat, annak ajánlom. Aki egy krimit akar megnézni, annak nem, a nyomozás az első részek után elenyésző szerepet kap.

Valóban szép film, de kurzusfilm. Az üzenete annyira patrióta, hogy már nacionalistába hajlik. Nem próbálja árnyalni azt a rendkívül összetett képet, ami a balti országok történelmére jellemző a XIX.-XX. században.
A sztori is faék egyszerű, semmi nincs benne, amit nem lehetne más helyen, más időben elmondani, mégse univerzális lesz tőle, hanem klisés.
Viszont a képek szépek, igényesek, látszik, hogy volt rá pénz.

Mindezektől függetlenül ezekben a napokban az ember mégis megérti, miért van szüksége egy volt Szovjet tagállamnak a saját függetlenségét, önállóságát ünneplő filmre...

2021-07-17 19:30:15 [Filmet keresek] taxilovearsenal #2970

Sziasztok!

Pár hónapja elkezdtünk nézni egy filmet (valószínűleg HBO go-on), de semmi nem maradt meg belőle, csak az, hogy az elején egy vallatás van, ahol a vallatott azt mondja, nem ő az a személy, akit keresnek, ő most költözött abba a lakásba, és bár neki és a feleségének is ugyanaz a neve, mint annak, akit keresnek, de ez csak véletlen egybeesés. Úgy emlékszem nem a vallatott egyébként a főszereplő, hanem a vallató. Mintha szovjet rendszerben játszódó lengyel film lenne, de nem biztos...

Valakinek ismerős?

2021-07-07 17:46:43 [Foci EB 2021] taxilovearsenal #129

Paraguay megverte Nigériát 98-ban.

előzmény: Ágó (#128)

Hiába az ismerős és kedves, ráadásul a mainstream rajzfilmekhez képest üdítő látvány, mindez a történet gyengeségét nem tudja feledtetni. Ráadásul kicsit úgy éreztem, ismerni kell a hátteret (ahogy a magyar népmeséket sem értheti - sztem - egy ír) ahhoz, hogy ennek az egyszerű történetnek megértsük a mélységét.fogalmam sem volt arról, hogy a Kellsi kódex valóban létezik és hogy milyen fontos az ír történelemeben, kultúrában

2019-07-04 16:51:54 [Filmet keresek] taxilovearsenal #2489

Sziasztok!

Kb. 1989-ben, nagyon gyerekfejjel lathattam egy filmet, amiből nagyon keves van meg. Az biztos, h a romai korban jatszodik, es a barbarok ellen haboruznak (vagy legalabbis egy nagy csata van benne ellenük). Talan a vegen a főszereplő egy karnevál szerű helyre keveredik (az alarcok nagyon beegtek a emlekezetembe), de o nem örül, inkabb zavart. De ez utobbi nem 100,h ez a film...

Köszönöm a segítségeteket!

Néhény dolog nem teljesen tiszta nekem.

1) Jack Mulligan és Harry Rawlings megeegyeztek, hogy utóbbi és bandája kirabolják Jamal Manning-et. De mi volt a a deal? hogy a pénz Rawlingsé, és ezért volt ciki, amikor Mulligan a jachton 1 milliót kért tőle?
2) Rawlings azzal, hogy a noteszt a feleségére hagyta, mit akart elérni? jófej volt, számított arra, hogy
a nő eladja, és kap egy kis pénzt, vagy volt valami mögöttes tartalma?
3) Az 1) pontban lévő kérés miatt jelenik meg a film végén, azaz pénz kell neki?

Nagyon erős, felkavaró történet - felemás kivitelezéssel. Sokszor éreztem, hogy szétesik a film. Az időben ugrálások nem segítenek, a helyszínváltozások sem sokat tesznek hozzá. A film vége giccs.

2019-01-13 13:19:42 Waco (2018) taxilovearsenal (4) #1

Érdekes helyezet állt elő a 90-es évekre amerikában: eltűnt az ellenség a térképről. A SZU és a kommunista rendszer megszűnésével megnyerte az USA a hidegháborút, és 9/11-ig nem is volt jól behatárolható, valós külső ellenfele.

Ez a filmekre is rányomta a bélyegét, hiszen mig a korábban szűkebb keresztmetszettből jöttek az ellenfelek, a fenyegetettség érzése ekkora már keletkezhetett a világűrtől (Deep Impact, Armageddon), az idegenektől (Függetlenség napja), a drogbiznisztől (Végveszélyben), kisebb jelentőségű országok terroristáitől (Peacemaker, Szükségállapot), vagy magától a kormánytól, vagy annak egy szervezetétől (Összesküvés-elmélet, A Kód neve:Merkúr, Közellenség).

Ahogy külföldre egyre kevesebb figyelem terelődött, nagyobb lett az érdeklődés a belföldi problémák iránt. Ez mind a közvéleményre, mind pedig a rendvédelmi szervekre igaz - utóbbiak jobbak tudtak fókuszálni a belső problémákra, előbbiek pedig utóbbiak tevékenységre.

A fentiek egyik állomását meséli el a Waco minisorozat. Véleményem szerint sikerült a készítőknek megtalálni a megfelelő összetevőket ahhoz, hogy jól tudják bemutatni mi történt '93-ban Texasban, egy olyan akcióban, amely közel 100 ember halálával járt.

Egy rész felvezetés után (melyben a kormányügynökségek első "blamáját" a Ruby Ridge incidenst is megismerhetjük) 5 részen keresztül látunk bele az ostromba, ahol az igazi szembenálló felek nem is a Dávidista szektások és az FBI, hanem utóbbiak között a túsztárgyalók és a takitikai csapat tagjai. Végül utóbbiak "győzelmével" ér véget a belső vita, az eredményt pedig ismerjük.

A színész játék zseniális a sorozatban: Mind Michael Shannon, mind Taylor Kitsch brillíroznak, és a kiegésztő szerepekbe játszó Rory Culkin, Paul Sparks is kivaló.

Egyetlen fenntartásom van a sorozattal, s amiért nem adtam 5*-ot: tekintve hogy egy nagyon hírhedt esemény ez az USA történetében, eléggé jól dokumentált, és sokat lehet róla olvasni a neten, amit én meg is tettem. A fellelhető leírások alapján a Dávidisták egy fokkal szebben vannak ábrázolva, mint ahogy az a valósgban lehetett.

Összes komment...