Regisztráció: 2009. október 31. (14 év, 1 hónap)
Nem: nem publikus
3 | 2020-12-27 | 3,2 (74) |
Uncut Gems Csiszolatlan gyémánt |
4 | 2020-12-27 | 3,5 (310) |
Sziasztok!
Én ezt a dokumentumfilmet is kérném, szintén vetítették a Cinefesten!
Köszönöm!
A vörös szirén tipikus példája annak, amikor a rendező fenemód stílusos akar lenni, de közel sem jön össze neki. Gyenge film nagyon gyenge forgatókönyvvel.
Az a szép benne, hogy a színház történetéből lehetett volna egy katartikus filmélményt kovácsolni, ám a rendezőnő lemond erről, s egyszerűen sugárzik a filmből a természetesség.
Az utóbbi évek egyik legfeleslegesebb és legbugyutább, nem mellesleg koridegen filmje.
Nem hiszem el, hogy Mel Brooks tudott ennyire érzékeny lenni... :)
Kifejezetten érdekes karakterekkel dolgozó melankolikus western. Mitchum egy Mexikó és Texas között ingázó gyilkost alakít, míg Julie London egy amerikai őrnagy csalfa feleségét formálja meg.
A hős talán túlságosan elveszik az érdekellentétek viharában, s Mexikó bemutatása meglehetősen előítéletesre sikeredett: a mexikói lázadó tábornok rácsodálkozik, hogy Texasban külön kézben összpontosul a katonai és a polgári rend.
A mexikói népünnepély doku-jellege szimpatikus.
Mann itt is bizonyítja, hogy akciójelenetekben kiváló. A hajmeresztő finálé és a hősnők összetűzése miatt feltétlenül érdemes megnézni!
Nem vagyok a női egyenjogúság ellenzője, ez a film viszont a legalattomosabb mozgóképek egyikeként, igen. S mégis, a Strange Impersonation annyi ötlettel (szerep- és személyiségcserék sorozata) áll a karrierista tudósnő függetlenedésének útjába, hogy csak tátott szájjal tudtam végignézni.
Ilyen értelemben az elcsépelt végső csavar releváns lezárás. Anno kijózanító pofonként, intő jelként szolgálhatott a férj nélküli boldogulást választó hölgyek számára.
Nekem nagyon bejött!
Ennyire túlírni egy valójában rém egyszerű sztorit, már-már művészet!
10/6
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én úgy szoktam örülni, ha kétkezi szakmunkás ember egy műfaji film főszereplője.