zs93

  • 1
  • 2
2024-03-14 19:43:16 Most vagy soha! (2024) / Now or Never! zs93 (?) #26

Eszméletlen nagy problémának tartom, hogy a poszter szerint maga Petőfi Sándor, Szendrey Júlia, stb. játszanak a filmben. Ez egy nettó történelemhamisítás.

2023-12-03 21:55:28 Dog (2022) / Katonadolog zs93 (2) #2

Túlságosan semmilyen. Számos más film is készült már hasonló történetvezetéssel, kifejlettel, happy enddel. Még ettől jobb történettel is.

2023-10-05 18:53:33 The Twin (2022) / Az iker zs93 (2) #1

Sokszor eljátszott "fordulattal" operáló dráma. Semmi horror vagy thriller.

2023-09-18 16:28:33 She Said (2022) / Azt mondta zs93 (2) #3

Kicsit unalmasra gyártott film, egy fontos, valós eseményől.

Már az is zavaró, hogy a filmben csak Ashley Judd vállalta a saját személyét, más szereplők, még a kulcsfontosságú Rose McGowan pedig nem. Még Gwyneth Patrow szerepeltetése sem sikerült, helyette egy kellemetlen vágás volt, mikor besétált volna a jelenetbe.
Nagyon sok az ülés, beszélgetés, kevés a valós cselekmény.

2023-08-27 11:41:36 The Lake (2022) / A szörny zs93 (1) #3

Eléggé követhetetlen mi történik itt. Talán egy legendát próbált elmesélni a film?
Mindenestre röhejes párbeszédek, rémes vágás és történetvezetés jellemzi az egészet.

Elég gyengusz, gondolom a főszereplők reunionja miatt lett volna nagy dobás, de a történet nagyon kevés, és azért nem is túlzottan vicces.

2023-05-28 17:57:20 65 (2023) zs93 (1) #13

Az előzetes alapján én is azt gondoltam, hogy ez egy Asylum film, és az ADS ismét behozott a moziba valami rémületet.
Lehet az egyébként jobb lett volna.

2023-05-04 21:26:15 Scream VI (2023) / Sikoly VI. zs93 (2) #8

Számomra is ez az első Sikoly-film, ami már nem tudott megfogni. Az előző résznél írtam, hogy az új főszereplők nem szimpatikusak. Itt is volt a gond. Az előző részben ugye kinyírtak egy eredeti főszereplőt, most pedig a sorozat igazi főszereplője már szerepet sem vállalt az egészben. Teljesen az újakra volt hagyva az egész, és nem bírták el magukon a filmet.
Az egyetlen pozitívum (utólag belegondolva) negatívum is: egy horrort nagyvárosi térbe helyezni merész húzás, de azért a bejáratott helyszínek valahogy mégis otthonosabbnak hatottak.
Ügyesen csinálják (a rendezők, a rombolást): az előző részben teljesen átlag mellékszereplőkké nyilvánították az eredeti főszereplőket, erre a részre a hiányuk sem tűnik fel, mert az eddigi törzshelyszín, Woodsboro is semmissé és érdektelenné vált. Itt már nem számít, hogy mi volt a Sikoly 1-3-ban, mi volt a Döfés-filmekben, ez az igazi reboot talán, nem is az előző rész.
Kirby karakterének visszahozása számomra egy marketingfogás: gyakorlatilag nem is emlékeztem, hogy volt egy ilyen karakter, de egy Twitter posztra elég volt nemzetközi szinten, Billy Loomis második cameoja meg már kínos.

2023-03-23 13:30:29 Kill Her Goats (2023) zs93 (1) #1

Ez életem egyik legrosszabb filmje.
De mit is vártam? Miért néztem meg? A plakátot szerintem ütősre hozták össze, és azt vártam, hogy egy kecske üldözi a csajokat (srácokat, vagy bárkit). Valamiféle horrorvígjátékra gondoltam, kicsit "A bárányok harapnak" stílusában. Jelenleg pedig értékelések még nincsenek az IMDB-n sem, mintha meg sem jelent volna meg a film (pedig de!).
Hozzá kell tennem, hogy láttam, hogy ez egy Kickstarter csoda, tehát egy amatőr elképzelés. Nincs mögötte pénz. De rá kellett jönnöm, hogy elképzelés és tudás sincs. Se forgatókönyvírói, se forgatókönyvfejlesztési (ha lenne kidolgozott karakter benne, de szerintem csak odarángatták a csajokat és mondták nekik, hogy te vagy a bula#1, te a bula#2, és legyél ilyen bulás, a fizetésetek meg az, hogy rátok lesz verve a ****), se operatőri, se rendezési, se vágási tudás.
Azt gondolná az ember, hogy legalább olyan embert találnak a helyi filmes szakkörben (esetleg még be nem futott tiktokkert), aki vágni, vagy színészkedni tud, vagy legalább nem remeg be a keze a kamera tartásakor. Vagy esetleg találnak olyan embert, aki végig bírja nézni a filmet, és megmondja: tele van vágási problémákkal, megakad a 'dramaturgia', logikátlanul minden beállításra valami teljesen más, oda nem illő képet vágnak rá.
A szereplőket kiöregedett Playmatek játsszák, mindegyik neve előtt ott virít, mikor meztelenkedett a playboyban (a legfrisebb kannás is hat éve mutogatta magát). A film felének a sztorija, hogy az egyik csaj zuhanyzik (nyugi, a többi is) majd utána látványosan minden xs-es kivágott topot felpróbál. :D Ahm, és ami még nagyon vicces volt az egészben, a főszereplő bula valamiféle agyi zavarban szenved: folyamatosan magában beszél, és úgy mozog meg cigánykerekezik mint egy hatéves.

2023-03-15 18:46:24 Cocaine Bear (2023) / Kokainmedve zs93 (2) #4

Veszélyes mindig a horrorvígjáték műfajkeveredés, mert van egy határ, amit ha átlépnek, az egész nevetséges lesz, az ijesztőnek szánt jelenetek pedig már nem hatnak ijesztően.
Gagyi és kisajtolt poénokkal operál a film, ami miatt a kevés véres jelenet eltörpül, az animációk pedig egyáltalán nem szépek. Önmagában vígjátéknak pedig kevés, arról nem is beszélve, hogy inkább promózza a szerhasználatot, mintsem eltántorítana tőle.

Kellemetlen film, ami talán jó is lehetett volna (egy pitch erejéig az is volt, ahonnan aztán nem fejlesztették a forgatókönyvet semerre sem).
A film alaptörténete a Kocka c. filmé, de sajnos nem csak az alaptörténetet nyúlták le, hanem egy-egy csavarját is. Gondoltam, hogy ez egy remake lehet, kerestem feltüntetve több helyen, hogy ez egy adaptáció-e, de sajnos nem, ez egy nyúlás. A legrosszabb fajtából.
A filmbeli animációk kegyetlen rosszak, kifejezetten szembántóak, és már a film is egy cgi totálképpel kezd, hát mit ne mondjak... Nem éri meg megnézni.

Alap klisékből összeállított romkom, amiben semmi meglepetés nincs, tényleg az első öt percben lehet tudni mi a film vége.
Visszatérésnek kifejezetten gyenge. Azért hátha lesz még jó Lindsay Lohan film.

2022-10-21 18:05:11 Pearl (2022) zs93 (3) #5

Alapvetően tetszett a film.
Van hangulata, van egy lendülete. Vannak benne poénok. Az előző filmből a helyszínek teljes mértékben visszaköszönnek.
Viszont nagyon kiszámítható, horror helyett inkább dráma a fő vonal. Izgulni nem nagyon lehet rajta, műfaji szinten semmi meglepetés nincs. Az előző rész nekem egyébként sokkal erősebb volt, mind szereplőkben, mind cselekményben.

Az előző rész vége után azt vártam, hogy bemutatják, hogy a Halálos kitérő mutánsaihoz hasonlóan, Myers érzéketlen és spontán gyógyuló mutáns. Mert hogy egy tömeges agyonverést senki nem él túl... az előző rész lezárás vicc kategória volt.
Hát, sajnos nem így lett, elmentünk megint egy tök érdektelen irányba: Laurie unokája és egy random mellékszereplő srác romantikája, mindenkinek jaj de nehéz, főleg Halloweenkor. Még boltba sem mehet nyugodtan az ember! Aztán a film legvégére (utolsó negyed) megjelenik már Myers is, aki négy év alatt annyit öregedett, hogy Laurie simán lenyomja, aztán szépen elvágják a csávónak minden ütőerét az unokával.

Már az új trilógia létjogosultsága is kérdéses volt a szememben, de semmivel sem sikerültek jobban valamelyik 2000 környékén készített Curtis-es folytatásnál.

Vicces filmre sikeredett a Zanox. A moziban is mindenki nevetett. :) Tipikusan magyar összetevőkkel, amik valószínűleg máshol nem is működnének. Szerintem érdemes megnézni!

Egyes adtam rá, mert nagyon unalmas. Továbbra is a 2007-es szintén ausztrál Rogue-t tartom az egyik legjobbnak az elmúlt húsz évből.
A "kilövöm magam" a krokodil szájából pedig egészen megidézte az Asylum-filmeket.

2022-04-28 20:34:42 The Vault (2017) / A széf zs93 (2) #5

Misztikus is, rablós is, testvéres is, meg még ki tudja micsoda.
Valahogy ez egy gyengén összerakott valami, ami kicsit sem nevezhető ijesztőnek, de legalább hiteltelen minden perce.

Olyan, mintha egy középsulis csinálta volna beadandóként a filmes szakkörre.
Amúgy első gondolatom volt hogy a covid alatt kimentek az utcára és becsöngettek pár (híresebb) ismerőshöz "filmkészítés gyanánt" (és confirmed!), de ezt még nem nevezném filmnek.

2022-03-18 19:35:59 Deep Water (2022) / Mélyvíz zs93 (2) #3

Meglehetősen unalmas filmecske, egyáltalán nem kötötte le a figyelmem.

2022-01-30 23:17:48 The Requin (2022) zs93 (1) #1

Ez még egy Asylum-filmnél is rosszabb.
Tipp: ha a film minden jelenetéhez cgi-ra van szükség, ne kezdj hozzá, ha nincs minimum 150 millió dollárod. Itt amúgy 8,5 volt.
Imdb meg 2.3 jelen pillanatban. Valami bődületes f---s. A kivitelezés, a cápa, a vágás, az animáció, a világítás, a háttér, Alicia Silverstone játéka. Minden egyest érdemel.

2022-01-15 22:54:24 Brazen (2022) / Arcátlan zs93 (2) #1

A 2000-es években nagy Nora Roberts adaptációhullám volt, aztán pont tíz évig mindenki megvolt nélküle. Félreértés ne essék, egy könyvet sem olvastam Robertstől, így nem tudom megmondani izgalmasabb volt-e ez a történet könyvben, mint a filmen. Olvastam egy kritikát erről: "olyan, mint egy átlagos Castle epizód". Önálló filmként kb. ennyire funkcionál. Alyssa Milanoról pedig egyre jobban lesüt, mekkora B-színésznő, noha fiatalabb korábban talán a bájossága, vagánysága miatt sokan megkedvelték, mára ebből nem sok maradt.

2022-01-15 09:43:31 Scream (2022) / Sikoly zs93 (3) #4

Annyira nem haragudtam rá, mint gondoltam, hogy fogok. Azonban ez a film sokkalta inkább a fiatal nézőknek készült, mint a széria rajongóinak. Nem hiszem, hogy egy 40 pluszos néző végig akarja hallgatni a metaverzumokról, prequel-, sequel-, kikelekről szóló hosszas eszmecseréket, noha a kritikusok szerint pont ez a meta-vonalbeli erősítés a film nagy erénye. Szerintem sok nézőt el tud veszíteni ezzel a film akár menet közben is.
A filmben a régi főszereplőket egy ledegradált mellékszereplőknek nyilvánították, ami nemcsak a stáblistán látszik (Neve Campbell "and"-es titulust kapott, tehát már korántsem ő az első név) hanem azon is, hogy már valóban kinyírták a seriff bát. Ugye az eredeti főszereplők teljesen sérthetetlenek voltak, és a trilógiában, de még a negyedik részben sem merték őket basztatni, noha itt már annyi idő telt el, hogy igazából engem nem is rázott meg ez a "fordulat".
Alapvetően a gyilkolások rendben voltak, viszont a két új főszereplő lány háttértörténete, karaktere nem tetszik. Ha velük próbálnának meg egy hatodik-hetedik részt kihozni, könnyen buktába fordulhat a széria.

2021-12-26 14:02:53 Apex (2021) / Apex - Vadászok szigete zs93 (1) #9

A Zs-alakulat megérkezett, Neal McDonough - Bruce Willis - Lochlyn Munro társaságában. Ez a három ember manapság külön-külön is rosszat jelent, de együtt végképp. Különösen tetszett, hogy három darab földbe szúrt ledcső (kb. 5 ezer forint) játszotta a teleport kapu szerepét. :D

2021-12-15 21:38:11 Dos (2021) / Kettő zs93 (3) #1

Tetszetős alapötlet, felemás megvalósítás.

1. A szereplők a hasuknál egymáshoz vannak varrva, kb. 5-10 centiméteres sávban. Több jelenetben egyáltalán nincsenek annyira közel egymáshoz, hogy az alapötlet hiteles legyen.
2. A nő ok nélkül hazudik a koráról, amely közelebb vinne a film végi poén lelövéséhez. Itt egy casting hiba történt. A nő, ugyanis a forgatáskor 40 éves volt, és semennyire nincs olyan adottsága, hogy 33 évesnek gondoljuk őt. Tehát a néző feltételezi, hogy vagy hazudik a koráról, de ha azt nem is, de mindenképp sejti, hogy egy túlkoros színésznőt alkalmaztak a szerepre.
A film második felét, vagy a végét összecsapottnak éreztem. A nagyon rövid játékidő mellett egyszerűen túl hamar kiderül minden, szinte elmarad az összecsapás a "tettessel".

2021-12-07 09:52:55 The Kiss (2003) / Befejezetlen kézirat zs93 (2) #1

Fájdalmas nézni a főszereplőt. A rendező próbálta utólagosan bevédeni magát, miszerint a producer felesége kellett legyen a főszereplő és pont. De mindez nem mentség. Az amorf/anorexiás színésznő(?) rosszul néz ki a képernyőn, több jelenetben olyan szögből vették fel, ahol a feje kétszer akkorának tűnik mint a teljes felsőteste. A karja olyan ijesztően vékony, hogy a néző nem tud a filmre koncentrálni. Nagyon erős a kontrasztja Dushku megjelenésével, a kanapés beszelgetős jelenetben inkább asszociálok egy "pszicho" terapeuta vs. csaj vagy anya/lánya beszélgetésre, mintsem egy lakótársi/barátnői viszonyra.
A vágás is nagyon amatőr, több helyen áttűnésel váltanak a jelenetek közt. Azt hiszem ezzel mindent leírtam, igaz, még mindig lehetne ragozni, de nem fogom.

2021-07-24 23:10:49 Anatomie (2000) / Anatómia zs93 (3) #4

Vannak benne érdekes ötletek. Kicsit azért túlzónak találtam a karakterek többségétől ezt a szexuális fellángolást.
A sztoriban és merészségben is sokban hasonlít a későbbi Boncasztal c. filmhez.

Nem egy bonyolult sztorival bíró film.
Már a film elején tudni lehet hogy a férj lehet a "hunyó". Sokat mutogatják a fényképét, már meg is jelenik a látomásokban. Bár az elején inkább szellemes filmként indul, a végére zombis lesz. :)
Az egyetlen jó választás Jenny Agutter. Az is tetszik, hogyan csináltak belőle antihőst, és tették el láb alól.

Kedves kis film, főleg mivel erős magyar vonatkozása van, de amúgy tök érdektelen.

Érdektelen sztori, értelmezhetetlen képi világgal. Ahogy lentebb írták, szinte ocsmány a kép.
Kifejezetten kínos, hogy Snyder közel húsz éve már rendezett egy sokak szemében tökéletes zombifilmet, amiben volt feszültség és talán némi mondanivaló is. Azt gondoltam volna, hogy nem lehet ekkorát visszafejlődni.

2021-04-10 21:08:31 Thunder Force (2021) / A Lecsap Csapat zs93 (1) #3

Attól függ mennyi az annyi, tegnap 3.5, ma már 4.2-n áll az Imdb-n. Szerény véleményem szerint nem ér annyit, hogy 4 felé kússzon ez a film.
Alapvetően én bízom néha McCarthy 'A kém' típusú visszajövetelére, de nem tudom sikerül-e neki. Nagyon sok filmje van, ami nem üti meg a nézhető szintet.

2021-03-28 22:41:14 I Am Mother (2019) / Én vagyok anya zs93 (3) #6

Nem találtam túl mély mondanivalót a filmben.
Az lett volna érdekes hogy hogyan tud felnőni egy embergyerek, ha semmiféle emberi közeg nincs körülötte - jó kis szociális dráma lett volna. De nem, a kiscsaj pontosan ugyanolyan lett, mint aki mindig is emberek közt élt. Kifejezetten nagy baklövésnek találtam a showműsor epizódjainak mutogatását (ezek szerint volt internete, a tudás, szórakozás korlátlan tárháza, azaz feltételehetően nyomon tudta követni a robotok létrejöttét, céljait??) Számomra nem volt világos, hogy miért pusztítják ki a robotok az embereket, és emellett egy másik szálon pedig tökéletes embereket akarnak létrehozni. Miért kell a robotoknak az emberekkel foglalkozniuk, ha csak a harc megy köztük? Ha már kihaltak, miért nem hagyják úgy őket?

2021-02-20 00:56:22 Su ren te gong (2019) zs93 (1) #1

Szabó Győző és Milla Jovovich egymásnak eresztve!
A magyar helyszínek miatt érdemes vetni rá egy pillantást, ilyen akciójelenetek itthon nem nagyon készültek (még ha javarésze cgi is), de ezenkívül büntetés a film egésze.

Mint a Halálos kitérő-sorozat újabb része, rebootja/remakeje, számomra értelmezhetetlen. A sorozat állandó központi karakterei a mutáns kannibál lények, akik itt nem szerepelnek - sőt, szóba sem kerül, hogy bárki is mutáns és/vagy kannibál lenne.
Az egész film annyiban kapcsolódik bármelyik Halálos kitérő részhez/mitológiához/alaptörténethez, hogy nyugat-virginiai helyszínen játszódik, szóval ennyi erővel bármi más is lehetett volna a címe.
A film relatíve jó történetvezetéssel bír, nem ül le a sztori, és két szálon is pörögnek az események. Számomra azonban teljesen hiteltelen volt egy-két mozzanata a filmnek: miért kellett ide is beleerőszakolni egy meleg párt (és ha már belerakták ők, miért ők halják a legnagyobb kínhalált???)? A városi redneckek akciója/viselkedése teljesen kiszámíthatatlan, logikátlan. A film vége teljesen valószerűtlen. Kifejezetten sajnálom, hogy ha már belerőszakoltak egy gyerek karaktert is (a filmsorozatban először), akkor annak ugye semmi baja nem eshet, sőt, a jelenetből is gyorsan eltűnik a szereplő a nagy gyilkolások idejére.
Mozis visszatérést akartak, de ebből mozis bukta lesz, semmivel nem jobb mint egy direct-to-video HK folytatás. Valahol a kettes és a hármas ponton félúton.

2021-02-01 22:34:44 Breach (2020) / Az utolsó űrhajó zs93 (2) #1

A film meg sem próbál nagynak látszani, egész egyszerűen pocsék.
Az alapötlettel még nem is lenne gond, de túl sok a karakter, akikről semmi nem derül ki és teljes mértékben érdektelenek: szeretnek inni, és menekülni akarnak - ennyi derül ki róluk. A párbeszédek javarészt röhejesek. Irtózatos logikai bukfencek vannak az űrutazás szabályai alapján. Próbálnak minél kevesebb infót mgosztani a nézőkkel, hogy ezek talán ne tűnjenek fel.
A film képi világa szegényes, menthetetlen. Bevilágítatlan tereket rögzítettek, a sötét felvételeken szinte összeesik a kép, nincsen képi információ. Sokszor kiesik a fókuszból a szereplő, akit gondolom venni akartak.
Az egyik alkalommal egymás mögötti felállásból tüzelnek a szereplők lángszóróval - de az első sort bár telibe éri a láng a cgi szerint, mégsem lesz bajuk. Zavaróan igénytelen utómunka jellemzi az egészet.
Nem tudom hogyan sikerült az ismertebb főszereplőket, Willis-Jane-Nichols-t megszerezni, de mindannyian megérdemeltek volna egy normálisabb filmet.

2021-01-17 22:05:27 Dreamkatcher (2020) zs93 (2) #1

1 db hét év körüli gyerek rettegésben tartja a férfi nélkül otthagyott házat. :)

2020-11-20 00:25:23 The Monster (2016) zs93 (2) #3

Ez egy elb---ott művészfilm lenne. :)

Látszik, hogy a film a kislány félelmeiről szól. A szörny a félelmek megtestesülése, és egyedül ő tud vele megküzdeni (és neki is kell).
Ha a film csak az úton játszódna, és nem kapnánk flashbackeket, akkor csak annyira jönnék rá hogy van egy trash anyja, aki fiatalon szült és vélhetően úgy megbánta azt, mint Johnny Depp Amber Heard-et.

Pozitívum, hogy a szörny klasszul meg lett csinálva.

2020-10-24 00:35:27 The Owners (2020) / A tulajok zs93 (2) #2

Egy gyenge Vaksötét utánérzés, széthúzó karakterekkel, nem túl szép szereplőkkel. Nekem a filmben egyedül az idős néni volt félelmetes, sose tudtam, mire készül. Összeségében nem sikerült túl jól a film, de azért éppen nézhető.

2020-09-15 20:58:48 Bando (2020) / Peninsula - Holtak szigete zs93 (1) #3

Kár érte. Amennyire jól sikerült az első rész, olyan csalódás a második.

2020-08-12 14:50:38 Hustlers (2019) / A Wall Street pillangói zs93 (3) #10

Ez a film semmiben sem emelkedik ki a nagy átlagból, maximum annyi pozitívuma van, hogy nézhető. Pár hónapja azt olvastam, hogy Lopez nagyon várta, hogy Oscar-jelölést (díjat) kapjon a filmért cserébe. Most, hogy láttam a filmet, egyáltalán nem értem, miért várta - ha hihetünk a cikknek.

Ez sajnos nagyon gyenge eresztés az első részhez képest.
Az első részben volt atmoszféra, egy háttérsztori, hatott a meglepetés ereje.
Itt megpróbálták ... mit próbáltak meg? Semmit. Találni valami húzónevet, hogy az első rész sikerével összekapcsolva jól fusson ez a film is. Talán a cél sikerült, a film azonban nem.

2020-05-26 23:05:49 Bed of the Dead (2016) zs93 (1) #1

Nagyon rossz film.
Nehéz írni jó filmet egy igazságtevő, de gonosz ágykeretről. A szereplők nagyon hiteltelenek, a háttérsztorik nagyon gyengék. Az időbeli ugrások és ezzel megjelenő plusz szereplők követhetetlenek. Az egész mitológia és a szabályszerűség nem világos.

2019-12-28 20:24:11 Jexi (2019) / Jexi - Túl okos telefon zs93 (2) #1

Ebben a filmben pont annyi van, amennyi az előzetesből is kiderül.
Ellenben jó kis kritika az okostelefon-függőkre nézve.

2019-09-03 19:37:03 Ready or Not (2019) / Aki bújt zs93 (2) #6

Jó lett volna, ha eldöntik, hogy horrort vagy inkább vígjátékot készítenek. Szinte egy percig nem lehet komolyan venni, a főszereplő halálfélelem helyett poénkodik.
Ettől sokkal többet vártam.

2019-01-30 10:52:44 Talon Falls (2017) zs93 (3) #1

Úgy tűnik megszaporodtak a horrorparkos, szabadulószobás filmek száma.
Horrorpark témában csak a Hellfestet láttam, szerintem a Talon Falls némileg szórakoztatóbb.
Míg a Hellfest óvatos a képi világgal, elég hollywoodi, ez inkább nyers, pörgős, B-típusú. Ennek ellenére/ vagy emiatt nekem ez tetszett jobban, még úgy is, hogy van egy-két badarság a sztoriban. A díszletekre is csak pozitívat lehet mondani.

2019-01-20 20:55:05 The Wife (2017) / A férfi mögött zs93 (3) #1

El tudom képzelni, hogy ez egy igaz történet, és nyilvánvaló, hogy sok hasonló sors van. Ennek fényében sem tetszik a végkifejlet.
Egyébként nem hiszem, hogy a hatvanas években egy nő nem írhatott volna sikeres regényt.

2019-01-10 12:36:00 El habitante (2017) / Ahol a gonosz lakik zs93 (2) #1

Érdekes, hogy egy rossz darab került a magyar mozikba, mivel az elmúlt években azért próbálkoztak horrorral a mexikóiak, és voltak érdekesebb filmek ettől.
Többnyire sablonos dolgok következnek be ebben a filmben is.
María a legyengült papra (kardinális!) néz, majd a pap ezt mondja: "folytasd te a rituálét, teljesen mindegy, hogy ki csinálja". Kérdem akkor, hogy ez alapján a logika alapján miért hívnak minden alkalommal papot más filmekben? Elég lenne felcsapni egy-két könyvet. :D
Ami szerintem mindenki számára megnyugtató, hogy a kiscsaj elment fogszabályozásra, és 2018/2019-re már szép fogai lettek (igen, azok az igazi fogai voltak a filmben!).
A film végi csattanó kiszámítható, de szerintem jó, ott kellett volna folytatni még a filmet, és nem azzal lezárni...

2018-12-02 11:40:51 Halloween (2018) zs93 (3) #29

Nem tudom, miért volt meggyőző ez a film sokaknak.
Szerintem ez az egész Halloween-széria kifáradt, még úgyis, hogy a korábbi részben meghalt(?) Jamie Lee Curtist vissza is hozták (persze, hogy vissza, mert az összes folytatást kukázták).
Semmivel nem volt jobb, mint egy közepes, egyszer nézős horrorfilm.

2018-11-28 20:04:15 Bunnyman Vengeance (2017) zs93 (1) #1

Ez a film szó szerint amatőr.
Hangeffektek az internetről vannak letöltve valami ingyenes oldalról. A vágás, plánozás nem átgondolt.

Érdekes vállalkozás tíz év után még egy részt készíteni, de én az első rész megnézése utána is vártam a folytatást, többet akartam megtudni a maszkos gyilkosokról.
Sajnos több nem derült ki a gyilkosok kilétéről, céljairól, de egy egyszer nézhető horrorfilmet kerekítettek ebből, amin talán sokat dob a nyolcvanas évek zenei világa.

2018-05-26 19:19:22 Future World (2018) zs93 (1) #1

Pont olyan mintha a Kaptár 6. forgatási szüneteiben dobták volna össze.

2018-01-19 12:19:47 Mom and Dad (2017) / Szörnyszülők zs93 (4) #1

Évek óta az egyik legjobb horror/thriller, amit láttam.

2018-01-03 12:13:49 Escape Room (2017) / Szabadulószoba zs93 (1) #2

Elgondolkodtató, hogy szerte a világban évente összesen sok ezer film jelenik meg. Magyarországon országos szintű moziforgalmazásba csak pár tucat kerül ezekből összesen, legyen ez most a példa kedvéért kb. 0,05%.
Ebbe a nagyon szűk listába nyilvánvalóan sok bődületesen rossz és jó film is kerül minden évben.
Na ez a film azonban érthetetlen, miért került akármilyen listára is fel (miért kellett országosan, moziban terjeszteni).
Maga a felvetés is nevetséges, vagy kuncogni való: miért készítenek szabadulószobáról filmet, amilyeneket bárki kipróbálhat - Magyarországon is rengeteg vidéki városban is -. Én voltam már szabadulószobában, és ott picit izgalmasabb rejtvények voltak, mint ebben a filmben.
A szereplők - Amerikában, 2017-ben - magyarázzák egymásnak mi is az a szabadulószoba. Ennyire le lennének maradva az amerikaiak? Mert már 5 éve a vidéki városokban (Európa, Magyarország) is megjelentek ezek a játékok, szerintem kb. mindenki tudja miről van szó, mi is ez a dolog. Nem szeretek fennakadni apróságokon, de ilyen felütés után nem sok jót remél az ember.
Egyik karakter sem szimpatikus, s bár megtudnánk róluk valamit: a csajok ribancok, a pasik bunkók, vagy szexéhesek. Kb ennyi derült ki róluk. A játékokról már szóltam, egy szabadulószobába, amiért kiadsz a barátaiddal fejenként 1-2 ezret, ott elmegy, de ha ugyanennyit fizetsz ezért a filmért, akkor valahogy az nagyon kevés.
Arról már nem is szólok, hogy egy nagyon-nagyon gyenge Fűrész-koppintás akar lenni. Vagy az is, mindegy. 1 pont

2017-12-22 17:51:16 Beyond Skyline (2017) zs93 (1) #1

Sokan emlékezhetnek a 2010-es Skyline-ra, ami egy érdekes koncepció volt talán, sztoriban és látványban is. Egy térben felvették a filmet kevés pénzből, majd több millió dollárt fektettek bele az effektekbe.

Ennél a folytatásnál viszont teljesen elvesztek az alkotók. Még több pénz állt rendelkezésre (egyes források 20 millió dollárt emlegetnek), amit fogalmuk sem volt hogyan költsenek el. Színészekre? Helyszínekre, jó kamerákra? Profi stábra? Effektekre? Persze ez utóbbi felé húzott a szívük.
Az egész film úgy néz ki, mintha az Asylum kapott volna 20 millió dollárt az újabb cápás/inváziós filmre.
Nem tudom elképzelni, hogy volt kidolgozott forgatókönyv, storyboard, és hozzáértő szakmai stáb.
A film első feléről más sem tud eszembe jutni, mint a Cloverfield. A későbbieket hagyjuk is.
A technikai oldal is rémes: a digitális díszletben elveszti magát a néző. Kapkodni kell a fejünket, hogy ki hol áll, vagy éppen mint csinál, mert néha még az sem vehető ki. A sötét jeleneteknél olyan szemcsés a kép, mint amikor az otthoni videokamerán felcsavarjuk az ISO-t maxra (valószínűleg itt is az történt).
A vége a legjobb: bakiparádé a zöld háttér előtt... ilyet se láttam még, de kiderül belőle, hogy ezt a filmet maguk a készítők sem gondolták komolyan.

Bődületesen rossz, aki erre a engedélyt adott, szégyellheti magát.
Még a forgatókönyv nem is lenne talán rossz (bár a scriptet nem olvastam), de a megvalósítás rémes.
Látszik, hogy mindent úgy próbáltak megoldani, hogy azt nehogy újra kelljen venni még egyszer, és lehetőleg problémamentesen egyszerű legyen. Olyan kívánságokat írtak a forgatókönyvbe, amihez semmilyen speciális effektusra nincs szükség, amelyek inkább egy "kívánságot kaptam"-típusú vígjátékba valók.
Az egyik pincérnő azt kívánja, bárcsak őt is csókolnák úgy, ahogy az a pár csókolózik: mutat egy hevesen csókolózó párra az asztalnál. A dzsinn teljesíti a kívánságot, és két férfi meg is csókolja, majd jön egy nő, aki az arcára nyom egy puszit szégyellősen, és már fordul is el.
Na itt elkapott a röhögés... pont úgy nézett ki a jelenet, mintha egy középiskolai filmes táborban lennénk: áhh "szívesen megyek forgatni, de nem puszilok szájon egy lányt"... Viszont a főszereplők már mutogatják magukat, és nem baj ha a melle van a képmező közepén mondjuk egy fél-egy percig...
Nem vártam jó filmet, de a harmadik rész relatíve nézhetőre sikerült, de ez sajnos nem ér fel odáig sem.

2017-11-01 16:39:50 The Circle (2017) / A Kör zs93 (3) #8

A film bemutat egy problémát közérthetően, amellyel érdemes mindenkinek tisztában lennie. Mindössze ennyi. Ehhez a feladathoz két nagyobb nevet is megszereztek, hogy a film minél több emberhez eljusson.
Aki akciódús jeleneteket, lenhengerlő színészi játékot vár, az nyugodtan keressen más filmet.

Wentworth Miller félig írt egy forgatókönyvet (szerepelni már nem mert, de ezen nincs min csodálkozni), amiben Kate Beckinsale szőke hajú, a film indokolatlanul magas költségvetésű (15m$), noha biztosan az volt a cél, hogy nézzen ki minél olcsóbbnak (kb 1-2m$). Továbbá ugrik 2x a kutya, sok a könyvlapozgatás, és a közeli.
Ha lassan halad a kamera totálban, attól még nem lesz atmoszférája a filmnek... összegezve: rémes.

Talán ez a rész tetszett a legjobban, mert itt belelátunk jobban milyen fanatizmus áll az egyik és másik oldalon. Bár ez csak egy egyszerű akciófilm, mégis úgy épül fel az egész trilógia, hogy nem kérdőjelezzük meg, hogy ilyesmi működhet-e a valóságban. Itt megtörténhet, és ezt jól kihasználja film, az emberséget keresi az embertelenségben.

Osztom a véleményt, miszerint ez egy felesleges, rettenetesen buta feldolgozás. Mindegyik karakter idegesítő, számos logikátlanság van a filmben Először bezárják a csajt, hogy ne érjenek hozzá, miután lejön hozzájuk, mégis támogatják több méteren keresztül, noha korábban egy szobában nem mertek vele lenni.
Aztán a kutyát sem bírják lelőni, inkább mellélőnek mindig, miért is bántsuk az aranyos rohadó kutyát, amikor előtte való nap már felgyújtottunk egy ártatlan embert. Azzal kapcsolatban még több logikátlanság van: a fickóra kellene lőni, ehelyett kb 1.5 méterrel lejjebb, a gumi kerekére lőnek, nehogy el tudják hagyni a helyszínt. A szobát illik kitakarítani, dobjuk a vírusos ruhákat a tóba, ott jó helyen lesz. A seriffnő karaktere egyenesen rosszul megírt: nyilvánvalóan mindenkinek az jut eszébe, hogy ha valaki segítséget kér, és véres kocsi áll mellette, akkor flörtölgetni kezd az illetővel. Amikor a barátainkat egy húsevő vírus kapja el, és sorba halnak meg, dugjunk gyorsan a konyhában... aki ezt így kitalálta, nem tudom mit szívott. Láttam mindhárom eredeti részt, és az elsőre már nem túlzottan emlékszem, de ott nem volt ilyen logikátlanul felépítve az egész, hanem egy-egy jelenet reakció volt egy eseményre, de ebben random oda vannak dobálva a jelenetek.

Igazából nem tudom hány pontot ér a film, mert jót nevettem rajta, de inkább maradok az eredeti szériánál.

2016-07-15 18:56:29 Mama (2013) zs93 (2) #12

Karaktervezetési, időkezelési problémák vannak a filmben, rettenet kiszámítható klisékkel és rossz animációval.
A film vége legalább nem teljesen happy end, de ez sem menti meg az éppen nézhetőtől.

Nehezen emészthető dokumentumfilm, 75 év távlatából. Egy másik dokumentumfilmben mutattak belőle részleteket, és utána néztem meg a teljes változatot. Eleinte elgondolkodtam, nem valósak a bemutatott jelenetek, de tudományos bizonyítottsága révén csak-csak el kell hinnünk. Egyébként túlzottan nem ajánlanám ez a filmet, legfeljebb orvostan-hallgatóknak.

2015-07-20 14:55:21 Ultraviolet (2006) / Ultraviola zs93 (1) #16

Baromi unalmas, gagyi a sztori (ameddig bírtam követni, hogy egyáltalán mi lehet), idegesítő Blur effect az arcokon (???? mire volt az jó ????).
A látvány nyilvánvalóan direkt képregényes, hiszen ez egy adaptáció. De nem a legjobb, korához mérten sem... a Kylie Minogue Can't Get You Out Of My Head klipjében is hasonló vizuális alapok voltak (vagy jobb), 5-6 évvel korábban, és az egy videoklip volt...
Szóval nem jó, és kár Jovovich-ért, mert így már csak a Resident Evilben tud komédiázni, máshol nem, talán pont emiatt a film miatt.

2015-06-05 18:03:36 Wild Card (2015) / Joker zs93 (2) #5

Nagyon gyenge eresztés. A forgatókönyv sincs rendesen összerakva, még egy CSI-epizód közepes része is jobban kidolgozott...
Egyetlen pozitívum a nagyobb nevek szerepeltetése, de ez édeskevés.

Vártam ezt a filmet. Több évnyi talonban tartás után végre kihozták dvd-n, és talán jól is van ez így. Mozifilmnek ugyanis szerintem, az én szememmel nézve ez kevés. Sajnálatos, mert megannyi nagyobb név vett részt benne, megvan maga a látvány (helyszínválasztás), beállítások, maga a "jó öreg" Bart pedig egyértelmű csúcspontja az egésznek. Mégis valahogy olyan vontatott, unalmas a sztori a két macitámadás között...
A (német) poszter pedig csak rátesz egy lapáttal: olyan sebtiben rakhatták össze, hogy 1 percet még nem "kínlódnak" azzal, hogy rendesen maszkolják az alakokat.

Jó volt. Kiváló animáció, technikailag nagyon ott volt. Néha kicsit poénosra vették, de nekem nagyon tetszett, lehetett rajta izgulni.

2014-11-14 17:19:17 Storage 24 (2012) zs93 (1) #1

Ennek a Noel Carke-nak megmondhatnák végre, hogy nem ért a filmművészet egyik ágához sem! Színészként csapnivaló, rendezőként röhejes, forgatókönyvíróként sablonos.
A film egyébként nem jó, hogy szépen mondjam.

2014-10-29 17:24:33 Trespass (2011) / Túszjátszma zs93 (1) #17

Ez a film egyszerűen túl unalmas, és értéktelen, hogy végignézzem.

2014-10-06 14:20:13 I, Frankenstein (2014) / Én, Frankenstein zs93 (1) #10

Egyetértek a többséggel, azzal a kivétellel, hogy a CGI-effektek szépek voltak. A maszkok tényleg gyengék voltak, és zagyvaságak éreztem a sztorit. Nem jó film, de megvan a maga célközönsége, akinek abszolút bejön.

2014-09-18 17:47:23 Flight 7500 (2014) zs93 (3) #3

A forgatókönyvírón és az amerikai stábon múlt a nézhetősége a filmnek. (Aki ugyanis azt hiszi, hogy a fehérre kent lányok, kezek, fekete hajjal a horror fogalma - sajna téved.) Egyébként a vége rossz! Közepes filmnek mondanám.

Egy napon volt szerencsém látni az Anyabuli c. alkotással /Moms' Night Out/. A kettő sztorija kicsit hasonlít egymásra: nem éppen 20-as éveik elején járó nők nem elégedettek annyira az életükkel, és változást akarnak. Míg az egyiknél "csak" buli lesz, itt kicsit komolyabb a program (bár mindkettőben szerepel nemtörődöm férj).
Ez a film sokkal jobb, mert egy jó szereplőgárdát hoztak össze, és akár hihetőnek is tartanám valamennyire az alapsztorit, továbbá motiváló a története. Nem kell 50 évesen feladni az életet, még akkor is lehet jól kinézni, lehet változtatni. Azért annyira nem tanmese a jellege, valahol azt olvastam, csak a középkorúak tudják értékelni... én 21 évesen majdnem végigmosolyogtam az egészet.
Kicsit bugyuta, de aranyos film. (Nem is nagyon értem az IMDb 5 alatti értékelését... a fentebb említett hasonló kategóriájú film is rosszabb).

Mikor ezt anno láttam... dehogy láttam! Mi ez a borzalom? Szemészhez kellett forduljak néhány perc után. Undorító, gagyi, értékelhetetlen.

Maga az alapötlet igencsak jó, a bevezető kisfilm megnyerő, de én hamar elvesztettem az érdeklődésemet. Pedig imádom a zombifilmeket. Nem találtam humorosnak én sem.

Nekem tetszett ez a feldolgozás (ellentétben a Rómeó plusz Júliával), habár nem tökéletes ez sem.
Pozitívumok: a helyszínek csodálatosak. Előszeretettel mutatják benne őket, és abszolút meg lehet érteni. Jobb, nem is lehetne. Ugyanez elmondható a ruhákról, hajakról, hangulatról. Hihető, jól összehozták. Öröm volt látni Natascha McElhone-t, Lesley Manville kiválóan alakított. A főszereplők teljesítménye is tetszett; Douglas Booth nagyon jó volt Romeoként, az elején Hailee Steinfeld nem volt meggyőző számomra, de összességében jó választás volt. Külön tetszett, hogy a végét egy picit átírták, még drámaibbá tették az eredeti anyagot.
Ami nem jött be: Kodi Smit-McPhee Benvolio szerepében semmilyen volt. A többiekhez képest túl fiatal volt, a kardozós jelenet(ek)ből kilógott, nem illett oda az egész srác. Lord Capuletet sem tudtam hová tenni, szerintem a karakter egész stílusa eltér a megszokottaktól.

Összességében egy 10/7 pontot megérdemel a film.

Már a plakát is gyenge, egy tv-filmhez jobbat csinálnak: de pont azt mutatja, amit kapunk. Szerencsére frissen él bennem az "Itt a vége" c. hulladék néhány perce, amit bírtam, egy kategória a két film, akinek az tetszett, ez is fog. Vagy fordítva.
"Sajnos" én nem tudom értékelni ezt a filmet.

Márcsak kíváncsiságból néztem meg, hogyan lehet az Asylumnál is rosszabb filmeket csinálni, de egyértelművé válik minden, ha megnézzük a filmet (vagy kb. 20 percet belőle): míg az Asylum-filmek nem veszik túlságosan komolyan magukat, Uwe papa annál inkább. :( 1pont

2014-04-12 11:50:07 Blutgletscher (2013) / Vérgleccser zs93 (4) #1

Ez már valami. Lehet ekézni a német/osztrák produkciókat, ami már szinte magyar mentalitás, de mégis jobb filmeket tudnak csinálni, mint mi. Jól kivitelezett film. Aztán még a miniszter asszony karaktere is nagyon ott van. Persze itt is van 1-2 balgaság, de én ezt a filmet csakis pozitív élményként tudom elkönyvelni.

Ha az operatőri munka rendben lenne, "jó" lenne a filmről a véleményem. Ez így most sokat rontott.

2012-07-01 17:32:12 Red White & Blue (2010) zs93 (1) #3

Egyáltalán nem jó film. A stílusa idegesítő, a zenék oda nem illőek és/vagy végtelenül feleslegesek, továbbá, hogy a beszéd helyett zenét hallunk, az nem művészi. A történet alapvetően jó dráma lehetett volna, de nem lehet szimpatizálni a karakterekkel, több, mint egy órán keresztül lassan pörögnek az események, amelyeknek kevés értelmük van, mikor pedig a durvább részekhez érünk, akkor sem lesz jobb a helyzet: lehet gyilkolászni olyan szereplőket, akiknek a sorsa nem érdekel minket, valamint teljesen érdektelen az elejétől kezdve mi a sztori vége. Drámának és horrornak is gyenge.

2011-09-30 13:33:59 The Task (2010) zs93 (2) #1

Szinte tucathorror. Csináljunk valóságshowt alapötlet, erősen látszó alacsony költségvetéssel. 1 operatőr/kamera van, aki rögzíti a nem bent játszódó eseményeket?! Semmi segéd, világítás, még egy operatőr? A stáb 5 fős össz-vissz?. Ha ezeken túlléptünk a színészek alakításai az elmegy kategóriába tartoznak, de maga a forgatókönyv annyira egyértelmű, és kiszámítható, hogy nem sikerült félelemérzetet keltenie.

2011-09-14 16:19:30 2012: Ice Age (2011) / 2012: Jégkorszak zs93 (2) #2

A film borzasztó rossz. De meg lehetett nézni. A párbeszédek gyatrák voltak, a CGI nevetséges, mint mindig az Asylum-filmekben. Itt viszont megjelentek a greenscreen jelenetek is, hogy egy város fő csomópontjára "varázsolták" a szereplőket, természetesen 1 kamerállással, vagy éppen kettővel, de az még rosszabb volt. A vége megdöbbentő? Így befejezni egy filmet? Lehet a forgatókönyvíró drámai hatást akart kelteni, ami jó, mert ez a stúdió filmjeit tekintve nélkülözött dolog volt. Ez mellesleg nem sikerült annyira, mint a már említett borzasztó párbeszédek, összefüggéstelen CGI/greenscreen jelenet, jelenetismétlésekkel tarkítva. Amikor feleslegesen alkalmaznak egy cgi-t az is kiakasztó (autós jelenetek).
Van még mit tanulni a stúdiónak, már ha még akar, de komolyan mondom haladás a szörnyes brutálrossz produkcióihoz képest. 5/2p.

Azt hiszem jogosan mondhatom, csak az előzetest megnézve, hogy ennél rosszabb CGI-t még nem láttam. Ez már rég nem a 'nem élethű' kategória. A 3D modell nincs kidolgozva, csak egy egyszínű, kispolygon-számú C4D-modell, amelyet bizonyára letöltős oldalakról, szedtek össze. A buszos jelenet komolyan kiakasztó, de a többi is, egész egyszerűen sokkolt maga az előzetes is. 00000 pont!

Nem az, hogy túl van értékelve, hanem hogy egyáltalán értékelve van.
Ez értékelhetetlen egy vacak homevideo, amelyet meglátott valaki azt moziba tették.

előzmény: Ivan/ (#23)

Ez borzalmas folytatás, nem tudom mire qrták el a 40 milliót, mert sok látvány nem volt, meg semmi. Az egész film olyan sötét hogy nem lehet látni semmit.

2010-07-28 17:37:53 Solstice (2008) / Napforduló zs93 (1) #3

übergagyi, ahol egy plüsskulcstartó a főszereplő 1 pont!

2010-07-23 22:07:04 Ju-on: The Grudge (2002) / A harag zs93 (1) #5

Látvány? Nem tudom, hogy volt-e itt, de ez borzalom. A legnézhetetlenebb filmek közé tartozik. Korábban is csak azért nem írtam ide, mert tuti moderáció lett volna a vége. Ahogy az egész poént előre lelövik, az átjárt unalom a képsorokban, az esetlenség, a rendezés hiánya mind arról tanúskodik, hogy nézhetetlen!

2010-07-23 22:01:55 Cemetery Gates (2006) / A temetőkapu zs93 (2) #3

Vacak, az biztos, de nem nézhetetlen. A szörny vicces, és szánalmas.

2010-07-22 18:45:53 Monster (2008) / Iszonyat zs93 (1) #1

Nem lenne rossz film, de nézhetetlen, mivel annyit rángatják a kamerát, hogy ennek bárkinek megfájdul a szeme közben, ezért végig sem tudtam nézni.

2010-07-21 16:40:22 Amusement (2008) / Gyilkos tréfa zs93 (4) #5

Jó film, nem értem én se a lehúzást. Ráadásul magyar részben.

2010-07-11 20:53:05 The Lost Room (2006) / Az elveszett szoba zs93 (5) #11

Mindent lezártak amit le kellett, én csak a maximális pontot tudom erre a minisorozatra adni.

Valóban unalmas az eleje, de az utolsó 20 perc jó, és a final scene alatt szóló zene annyira jó, hogy nem tudom mondani a filmre, hogy rossz.

Elég rossz, de azért meg lehet nézni.

Nem, nem és nem. Hiába istenítik ennyien, nem volt olyan jó. Gyakorlatilag már minden film erről szól. Minden második horrorfilm. Arról, hogy egy párt egy kis csapat elkezd terrorizálni (lásd Elhagyott szoba, Hívatlanok). Mind egy kaptafára készültek. Nem tudom mennyi van még belőlük. illetve az említett filmek 2007/2008-asok, ahogy ez is, szóval simán lehet másolás. Persze ezek anglok, ott már nem tűnik fel a copy, mi?

Szerintem a Descent aligha volt kemény. Jó volt, de voltak durvábbak jócskán.

előzmény: limupei (#2)

2010-04-17 21:43:06 Cloverfield (2008) zs93 (5) #37

Hogy tudták elérni ezt 25 millából? A Világ harca képvilága gyengébb, holott az $132,000,000-ba került.

2010-04-11 19:21:01 Teeth (2007) / Mély harapás zs93 (2) #18

Ez egyszerűen szar film.

2010-03-28 16:34:28 Death Racers (2008) / Halálos futam zs93 (4) #31

Szuper film volt.

2010-03-13 14:27:25 Spiker (2007) / A szeg zs93 (4) #2

Az operatőri munka majdnem tökéletes, a sztori néhol sántít, a színészek nem olyan rosszak. minimum 10/6

2010-02-14 18:34:28 Cut (2000) / Megvágva zs93 (4) #4

Nem rossz ez semmiképp.

Elég jó minisorozat, az NBC gyárthatna még párat!

Sajnos, mondjuk érthető módon esik a színvonal. Részről részre.

2009-12-30 15:08:34 Thir13en Ghosts (2001) / 13 kísértet zs93 (1) #2

Bűnrossz.

  • 1
  • 2