Szabályzat

Tégy úgy másokkal, ahogy szeretnéd hogy veled tegyenek!
(Aranyszabály)

A Kritikus Tömeg használata során kérjük kövesd a békés egymás mellett élés és a normális emberi viselkedés általánosan bevett szabályait.

  1. Ne személyeskedj! A fórum a filmek véleményezésére van, nem a fórumtársakéra. Ha valakivel nem értesz egyet, vagy csak nem tetszik a stílusa, érvelj, ne harcolj. Nem kell senkit szeretni, de a minimális tiszteletet add meg mindenkinek.
  2. Ne politizálj! Ha egy filmnek politikai (vallási, etnikai...) témája van, akkor is koncentrálj a filmre, ne pedig ürügyként használd, hogy kifejtsd a politikai véleményedet. Végtelen sok hely van az interneten erre, a KT nem tartozik ezek közé.
  3. Ne spoilerezz! Ne lődd le a filmek/sorozatok poénjait, mert ezzel elrontod mások szórakozását. Még régi és/vagy különösen népszerű filmeknél se, mert biztos van, aki még azokat sem látta. Használd a spoiler gombot, amivel "láthatatlanná" tudod tenni a kommented spoileres részeit.
  4. Ne reklámozz! Ha írtál egy blogbejegyzést egy filmről (vagy találtál egy jó cikket), nyugodtan küldd be a linkek, cikkek közé. Kommentben viszont a véleményed írd le, ne egy linket a véleményedhez. Több topikba beküldeni ugyanazt a szöveget vagy linket, vagy több (ismeretlen) embernek elküldeni privát üzenetben szintén nem megengedett.
  5. Ne offolj! Egy film topikjában az adott filmről beszélj, ne mindenféléről, ami az eszedbe jut. Vannak egyéb, nem konkrét filmhez tartozó topikok is, ott is adott a téma. Ha olyan mondanivalód van, ami nem passzol sehova, de mégis meg vagy győződve, hogy a közösségre tartozik, írj az OFF topikba.
  6. Ne csetelj! Törekedj arra, hogy olyan kommenteket írj, amik évek múlva is érdekesek, értelmesek, relevánsak. Ha csak annyit akarsz kifejezni, hogy egyetértesz valakivel, megírhatod, de ha minden kommented annyi, hogy "Like! :)", és ebből rendszert csinálsz, az egyrészt unalmas lesz, másrészt felhígul a fórum, és nehezebb lesz megtalálni benne az értékes tartalmat.
  7. Ne káromkodj folyamatosan! Bár mindenkinek más az ingerküszöbe, próbálj meg viszonylag kulturáltan fogalmazni. Használhatsz erős szavakat, ha erős érzelmeket akarsz kifejezni, de ne a közösség sokkolása legyen a célod.
  8. Ne regisztrálj többször! Ha elfelejtetted a jelszavad, kérjél újat. Ha ideiglenes kitiltást kaptál, várd meg, amíg lejár. Ha véglegeset, keress magadnak másik fórumot.

Ha a fentieket megszeged, először figyelmeztetést, utána ideiglenes, extrém esetben pedig végleges kitiltást kaphatsz. Tartsd be inkább a szabályokat, ha pedig bizonytalan vagy, kérdezz.