Szerepek (3,8)
---|---|---|---|---|---|---|
Reynolds Woodcock | Phantom Thread Fantomszál |
2017 | Paul Thomas Anderson | dráma, szerelmi történet | 308 | 3,7 |
Abraham Lincoln | Lincoln |
2012 | Steven Spielberg | dráma, életrajzi film, háborús film, ... | 347 | 3,1 |
Guido Contini | Nine Kilenc |
Nathaniel Poe / Sólyomszem | The Last of the Mohicans Az utolsó mohikán |
1992 | Michael Mann | akciófilm, dráma, háborús film, ... | 569 | 4,0 |
Dr. Fergus O'Connell | Eversmile, New Jersey Örökmosoly |
1989 | Carlos Sorin | dráma, szerelmi történet, vígjáték | 9 | ? |
Christy Brown | My Left Foot: The Story of Christy Brown A bal lábam: Christy Brown története |
1989 | Jim Sheridan | dráma, életrajzi film | 259 | 4,2 |
1985 | Stephen Frears | dráma, szerelmi történet | 68 | 3,8 |
John Fryer | The Bounty A Bounty |
1984 | Roger Donaldson | dráma, kalandfilm, történelmi film | 192 | 3,8 |
Colin | Gandhi |
1982 | Richard Attenborough | dráma, életrajzi film, történelmi film | 392 | 4,3 |
vandál gyerek | Sunday Bloody Sunday Vasárnap, átkozott vasárnap |
1971 | John Schlesinger | dráma | 17 | 3,5 |
Díjak
Díj | Év | Kategória | Film | Megjegyzés |
---|---|---|---|---|
BAFTA | 1990 | Legjobb férfi főszereplő | My Left Foot: The Story of Christy Brown | |
BAFTA | 2003 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
BAFTA | 2008 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
BAFTA | 2013 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Boston-i Filmkritikusok díjai | 1989 | Legjobb férfi főszereplő | The Unbearable Lightness of Being | |
Boston-i Filmkritikusok díjai | 1990 | Legjobb férfi főszereplő | My Left Foot: The Story of Christy Brown | |
Boston-i Filmkritikusok díjai | 1993 | Legjobb férfi főszereplő | In the Name of the Father | |
Boston-i Filmkritikusok díjai | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Broadcast Film Critics Association Award | 2003 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
Broadcast Film Critics Association Award | 2008 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Broadcast Film Critics Association Award | 2013 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Chicago-i Filmkritikusok díja | 2003 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
Chicago-i Filmkritikusok díja | 2007 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Chicago-i Filmkritikusok díja | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Chlotrudis-díj | 2008 | Legjobb színész | There Will Be Blood | |
Dallas-Forth Worth-i Filmkritikusok díjai | 2008 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Dallas-Forth Worth-i Filmkritikusok díjai | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Detroiti Filmkritikusok Társasága | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Dublini Filmkritikusok Köre | 2008 | Legjobb színész | There Will Be Blood | |
Floridai Filmkritikusok díja | 2003 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
Floridai Filmkritikusok díja | 2007 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Floridai Filmkritikusok díja | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Golden Globe | 2008 | Legjobb férfi főszereplő (dráma) | There Will Be Blood | |
Golden Globe | 2013 | Legjobb férfi főszereplő (dráma) | Lincoln | |
Kansas-i Filmkritikusok Körének díja | 2002 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
Kansas-i Filmkritikusok Körének díja | 2007 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Kansas-i Filmkritikusok Körének díja | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Las Vegas-i Filmkritikusok Szövetségének díja | 2003 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
Las Vegas-i Filmkritikusok Szövetségének díja | 2007 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Las Vegas-i Filmkritikusok Szövetségének díja | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Londoni Kritikusok Körének díja | 1990 | Legjobb színész | My Left Foot: The Story of Christy Brown | |
Londoni Kritikusok Körének díja | 1993 | Legjobb brit színész | The Last of the Mohicans | |
Londoni Kritikusok Körének díja | 2008 | Legjobb színész | There Will Be Blood | |
Los Angeles-i Filmkritikusok díja | 1989 | Legjobb férfi főszereplő | My Left Foot: The Story of Christy Brown | |
Los Angeles-i Filmkritikusok díja | 2002 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
Los Angeles-i Filmkritikusok díja | 2007 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
National Board of Review, USA | 1986 | Legjobb férfi mellékszereplő | A Room with a View | |
National Society of Film Critics Awards, USA | 1990 | Legjobb férfi főszereplő | My Left Foot: The Story of Christy Brown | |
National Society of Film Critics Awards, USA | 2008 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
National Society of Film Critics Awards, USA | 2013 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
New York-i Filmkritikusok Szövetségének díja | 1986 | Legjobb férfi mellékszereplő | My Beautiful Laundrette | |
New York-i Filmkritikusok Szövetségének díja | 1989 | Legjobb férfi főszereplő | My Left Foot: The Story of Christy Brown | |
New York-i Filmkritikusok Szövetségének díja | 2002 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
New York-i Filmkritikusok Szövetségének díja | 2007 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
New York-i Filmkritikusok Szövetségének díja | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Online Filmkritikusok Szövetségének díja | 2008 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Online Filmkritikusok Szövetségének díja | 2013 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Oscar | 1990 | Legjobb férfi főszereplő | My Left Foot: The Story of Christy Brown | |
Oscar | 2008 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Oscar | 2013 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Phoenix-i Filmkritikusok Szövetségének díja | 2008 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Phoenix-i Filmkritikusok Szövetségének díja | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
San Diego-i Filmkritikusok díja | 2002 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
San Diego-i Filmkritikusok díja | 2007 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
San Diego-i Filmkritikusok díja | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Satellite díj (International Press Academy) | 2003 | Legjobb férfi főszereplő (dráma) | Gangs of New York | |
Screen Actors Guild Award | 2003 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
Screen Actors Guild Award | 2008 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Screen Actors Guild Award | 2013 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Southeastern Film Critics Association Awards (USA) | 2002 | Legjobb férfi főszereplő | Gangs of New York | |
Southeastern Film Critics Association Awards (USA) | 2007 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
Southeastern Film Critics Association Awards (USA) | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
St. Louis-i Filmkritikusok Egyesületének díja | 2007 | Legjobb férfi főszereplő | There Will Be Blood | |
St. Louis-i Filmkritikusok Egyesületének díja | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln | |
Toronto-i Filmkritikusok díja | 2017 | Legjobb férfi főszereplő | Phantom Thread | |
Vapiti | 2018 | Ezüst Vapiti a legjobb színésznek jelölés | Phantom Thread | |
Washingtoni Filmkritikusok Szövetségének díja | 2012 | Legjobb férfi főszereplő | Lincoln |