Ashton Kutcher

Szerepek (3,1)

Szerep Film Év Rendező Műfaj Nézettség Átlag
Quentin Sellers Vengeance
Bosszú
2022 B.J. Novak thriller, vígjáték 51 3,5
Peter Your Place or Mine
Nálad vagy nálam?
2022 Aline Brosh McKenna szerelmi történet, vígjáték 40 2,5
Nathan Winer Sr. The Long Home
 
2017 James Franco dráma 1 ?
Simon Goodspeed Annie
 
2014 Will Gluck dráma, musical, vígjáték 46 2,5
Steve Jobs Jobs
Jobs - Gondolkozz másképp
2013 Joshua Michael Stern dráma, életrajzi film 126 3,1
Randy New Year's Eve
Szilveszter éjjel
2011 Garry Marshall szerelmi történet, vígjáték 202 2,7
Adam Franklin No Strings Attached
Csak szexre kellesz
2011 Ivan Reitman szerelmi történet, vígjáték 446 2,6
Spencer Killers
Bérgyilkosék
2010 Robert Luketic akciófilm, szerelmi történet, thriller, ... 207 2,3
Reed Bennett Valentine's Day
Valentin nap
2010 Garry Marshall szerelmi történet, vígjáték 372 2,5
Walter Personal Effects
Személyes vonatkozás
2009 David Hollander dráma 59 3,2
Nikki Spread
Toyboy - Selyemfiú a pácban
2009 David Mackenzie dráma, szerelmi történet 93 2,9
Jack What Happens in Vegas
Míg a jackpot el nem választ
2008 Tom Vaughan szerelmi történet, vígjáték 474 3,1
Fisher Bobby
Bobby Kennedy - A végzetes nap
2006 Emilio Estevez dráma, életrajzi film, történelmi film 55 3,6
Elliot (hangja) Boog and Elliot's Midnight Bun Run
 
2006 Anthony Stacchi - Jill Culton animáció, rövidfilm 6 ?
Elliot (hangja) Open Season
Nagyon vadon
2006 Anthony Stacchi - Jill Culton - Roger Allers animáció, kalandfilm, vígjáték 364 3,2
Jake Fischer The Guardian
Hullámtörők
2006 Andrew Davis akciófilm, dráma, kalandfilm 224 3,3
Oliver Martin A Lot Like Love
Szerelem sokadik látásra
2005 Nigel Cole dráma, szerelmi történet, vígjáték 227 3,2
Simon Green Guess Who
A csajom apja ideges
2005 Kevin Rodney Sullivan szerelmi történet, vígjáték 198 2,6
Evan The Butterfly Effect
Pillangó-hatás
2004 Eric Bress - J. Mackye Gruber dráma, fantasy, sci-fi, ... 1313 4,1
Hank Cheaper by the Dozen
Tucatjával olcsóbb
2003 Shawn Levy vígjáték 242 2,8
Tom Leezak Just Married
Szakítópróba
2003 Shawn Levy szerelmi történet, vígjáték 226 2,6
Tom Stansfield My Boss's Daughter
A főnököm lánya
2003 David Zucker szerelmi történet, vígjáték 216 2,5
George Durham Texas Rangers
Texas Rangers - Az igazi texasi kopók
2001 Steve Miner dráma, western 38 2,6
Jim Morrison Down to You
Rád vagyok kattanva
2000 Kris Isacsson dráma, szerelmi történet, vígjáték 189 2,5
Jesse Richmond Dude, Where's My Car?
Hé haver, hol a kocsim?!
2000 Danny Leiner sci-fi, vígjáték 410 2,7
férfi a bárban Reindeer Games
Hulla, hó, telizsák
2000 John Frankenheimer akciófilm, dráma, krimi, ... 317 2,9

Díjak

Díj Év Kategória Film Megjegyzés
Arany Málna díj (Razzie Award) 2011 Legrosszabb férfi főszereplő Killers
Arany Málna díj (Razzie Award) 2011 Legrosszabb férfi főszereplő Valentine's Day

Portré

2008-11-06 metal_face

Christopher Ashton Kutcher (Cedar Rapids, Iowa, 1978. február 7.)

Az iowai Cedar Rapidsban élő Larry Kutcher-Diane Portwood házaspárnak már volt egy hároméves lánya, Tausha, amikor ikerfiaik születtek, Christopher Ashton és Michael, az előbbi öt perccel korábban jött világra. 1991-ben a szülők a válás mellett döntöttek, a gyerekek anyjuknál maradtak, aki hamarosan újra férjhez ment, és a család átköltözött Homesteadbe. Amikor középiskolás lett, sokat sportolt, futballozott, birkózott és gyakran fellépett az iskolai színdarabokban és musicalekben. Első szerepét, egy tolvajt a „The Crying Princess and the Golden Goose”-ben alakította. Érettségi előtt állt, mikor néhány barátjával tanítás után betörtek az iskolába, hogy némi pénzt szerezzenek a szódaautomatából, de lebuktak. Viszont nem csak a törvénnyel került összeütközésbe, hanem megtiltottak neki minden iskolán kívüli tevékenységet, beleértve a színjátszást is. Az igazi amerikai (ír-amerikai, indián és cseh vér keveredik ereiben, vezetékneve is cseh eredetű) munkáscsaládból származó ifjú az érettségi után (1996) iowai egyetem biokémikus-mérnök szakán folytatott tanulmányokat. Mivel otthonról kevés támogatást kapott, Ashton a tanulás mellett munkát is vállalt: zabpelyhet söprögetett a General Mills üzemben, ahol apja is dolgozott, vadakat nyúzott meg, mosogatott, és gyakran adott vért, amelyért szintén összejött pár dollár.
Egyetemi tanulmányai azonban hamar félbeszakadtak, ugyanis egy bárban felfigyelt rá egy modellügynök, és azt ajánlotta neki, hogy nevezzen be az iowai ifjú modellek tehetségkutató versenyére. A diák némi habozás után beleegyezett, és meg is nyerte a versenyt, amelynek első díja egy New York-i utazás volt, egybekötve az 1997-es modellversennyel. Ashton itt nem került az elsők közé, viszont szerződtette a „Next” nevű ügynökség, és mire észbe kapott, már világ körüli úton volt: fotózták Párizsban és Milánóban, olyan neves cégek ruháit mutatta be, mint Calvin Klein vagy Giovanni "Gianni" Versace. De ő mindig egy másik városba vágyott, nevezetesen Los Angelesbe, mivel bár jól keresett a modellkedéssel, igazából színész akart lenni. 1998-ban két induló tévésorozat próbafelvételein is részt vett: a „Wind on Water” és a „That '70s Show”. Meglepetésére mindkettőben komoly szerepet ajánlottak neki, így döntenie kellett, melyiket vállalja. Szerencséje volt, mert az utóbbi mellett döntött, Michael Kelso figuráját egészen 2005-ig a magáénak tudhatta, míg a „Wind on Watert” néhány epizód után abbahagyták.

Míg a tévésorozatban sztár volt, a játékfilmekben kis szerepekkel kezdte: a Hulla, hó, telizsákban és a Rád vagyok kattanva című mozikban épp hogy csak felbukkant. De még ugyanebben az évben, 2000-ben megkapta a Hé haver, hol a kocsim? egyik főszerepét. Barátnőjével, January Jones – akivel 1997 óta élt együtt – 2001-ben szakított. Ashton nem ért rá búslakodni, ugyanis James Van Der Beek társaságában a Texas Rangers - Az igazi texasi kopók című, 1875-ben játszódó filmben hajkurászta a rosszfiút alakító Alfred Molina-t. A western után vígjáték következett, A főnököm lánya, amelyben egy kiadóvállalatnál dolgozó fiatalembert alakított, aki a főnöke lányáról álmodozik. (Kutcher társproducerként is közreműködött a moziban.)

Következő filmjében, a Shawn Levy által rendezett Szakítópróba-ban egy szegény, cseppet sem jól nevelt fiatalembert alakított, aki beleszeret egy gazdag és elkényeztetett lányba, Sarahba, akit Brittany Murphy játszott. A fiatalok a kamerán kívül is egy húron pendültek, egymást, kapcsolatuk 2003 teléig tartott, amikor Ashton már újra forgatott, a Pillangó-hatásnak nemcsak főszereplője, hanem executive producere is volt. A történetben pszichológia szakos egyetemistát játszott, aki képes időutazásra. Forgatás közben néha nosztalgiával gondolt vissza rövid egyetemi pályafutására. Ezzel a filmmel a kritikusok elismerését is kivívta. 2003-ban önálló műsora is indult, az átverős-szívatós Punk'd adásaiban (a magyar Cool Tv-n „SztÁruló” címen látható) hírességeket csal lépre.

A Brittany Murphyvel való szakítás óta Kutcherrel valóban próbálkoztak a lányok, de ő egy asszonyon felejtette rajta a szemét: a nála tizenhat évvel idősebb Demi Moore volt a szerencsés, akinek hízelgett, hogy egy „ifjonc” rajong érte. Beverly Hills-ben, 2005. szeptember 24-én örök hűséget fogadtak egymásnak. Az esküvőn mindössze százan vettek részt (köztük Bruce Willis, Demi exférje, gyermekeinek apja is), és a sajtót is távol tartották az eseményről. A színésznőnek ez már a harmadik házassága. Kapcsolatuk meghittségét jól jellemzi, hogy Demi lányai egyszerűen Madnek szólítják, ám nem azért, mert őrültnek (a mad angolul ezt jelenti) tartják; beceneve megtisztelő rövidítés, melynek jelentése „My Other Dad”, vagyis „A Másik Apám”.

És üzletembernek sem utolsó! Los Angelesben működő sikeres éttermébe, a „Dolcé”-ba betérőket olasz ínyencségek várják. A filmezésbe újult lendülettel vetette bele magát. 2005 decemberében kezdte forgatni a Hullámtörők című akciófilmet, amelyben Kevin Costner partnereként beképzelt úszóbajnokot alakít.

Idén a Míg a jackpot el nem választban láthattuk.