Legfrissebb filmes kommentek (összes)

2020-04-01 21:52:37 Dronningen (2019) / Szívek királynője biri (?) #13

"Nem a génlottó nyertese" :) :) :)
Sokáig billeget nálam, hogy hatásos vagy hatásvadász, de sajnos maradt az utóbbi, pedig egészen jó film is lehetne. Valahogy nem tudott hiteles lenni, és nem azért mert nem a kelet európai valóság adja a környezetet.
Amúgy az normális, hogy a szülők mossák a gyerekek fogát?

előzmény: Interracial Facial Creampie (#10)

2020-04-01 21:36:50 Dark Waters (2019) / Sötét vizeken Corso666 (?) #12

Wow, és azt még nem is láttam, kösz a tippet. :)

előzmény: Locke(d) (#11)

Minden téren gagyi, de mégis iszonyúan élvezhető trash gyöngyszem! Franco Nero elképesztően laza, az akciók szórakoztatóan viccesek, egyedül az egysorosokra feküdhetek volna jobban rá a készítők. Egynek simán jó!

5/10

Van itt minden baromság:hipnózis,előző élet,azték múmia,robot ...csak épkézláb forgatókönyv nem volt.Trash de nem a szórakoztatóan sz*r fajtából.10/1

2020-04-01 19:03:42 The Third Man (1949) / A harmadik ember Ugor (4) #52

Azért nézném azt a katonai rendőrséget, amelyik közvetlenül a háború után minden koporsóba belenéz. Szóval, legyünk reálisak.

előzmény: csabaga (#51)

2020-04-01 18:53:15 Jövő szerdán (2018) Atazzz (?) #1
2020-04-01 18:09:38 The Third Man (1949) / A harmadik ember csabaga (5) #51

Mivel semmit sem derítettek ki a "halálesettel" kapcsolatban.még a koporsóba sem néztek bele.

előzmény: Ugor (#49)

2020-04-01 17:20:35 Ben Is Back (2018) / Egy fiú hazatér dittike (5) #2

Hiteles és mély dráma ahol az anya kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy fia túléljen/éljen.

2020-04-01 17:12:23 The Third Man (1949) / A harmadik ember Ugor (4) #50

Most, hogy mondod... ))

előzmény: ryood (#47)

2020-04-01 17:11:56 The Third Man (1949) / A harmadik ember Ugor (4) #49

Ugyan már, miért lettek volna dilettánsabbak a minden lében kanálnál? Ők mondták el neki profin, hogy a barátja nem ártatlan szentlélek volt, hanem egy hitvány, a helyzettel visszaélő sunyi bűnöző. És ez nem érzelmi kérdés, ez tény.

előzmény: csabaga (#48)

Charles Boyer-nek...

"Olyan vagy, édes, mint a mérges áspis,
s én, mint a légért kapkodó egér.
Bár szívemen melengethetnék mást is,
egy csókod minden fulladást megér."

Nem lehet felemelő csak kívánni és vágyakozni a férfi iránt, nem érezni bensőnkben, nem megérinteni, nem szeretni, s viszont...

Kegyetlen egy film volt..,látni a lélek teljes összeomlását és elferdülését mely egy valótlan és torz képes fest a Nő szeme elé a világról,és ezt mind érzelem mentesen.
Látni,hogy valamelyest próbál kitörni ebből a fiú hatására de ezt is olyan görcsösen és szoborszerűen teszi,hogy inkább balul sül el mintsem jól.
Fogalma sincs érett Nő létére,hogy működik egy Férfi,de még arról sem,hogy saját maga,így nehéz bármiféle kapcsolatot fenntartani,akár csak testit is.
Nem tudja,hogy mi a jó,hisz szex filmet nézni egész más és persze csinálni is.
Szeretné átélni amit ott lát,érezni,de amint igazából sor kerülne rá,inkább eltaszítja a lehetőséget,mintha bűnt követne el vele.
Teljes torzulásba megy át az egész,önmaga kínzásával próbál még nagyobb fájdalmat okozni,csak,hogy már vége legyen.
Élete csak egyetlen momentumból áll,a zongora és a tanítás.
Olyan mint egy robot,szinte teljesen érzéketlen,megcsinálja azt amit kell,nap mint nap újra és újra,nem tud felszabadulni sem maga,sem a szülői felügyelet alól,és ez a nyomás egyre mélyebbre süllyeszti.
Én úgy éreztem,hogy tudat alatt vágyik szeretetre,szexre mert hát emberből van Ő is,működnek a hormonok,viszont halvány fogalma sincs róla,hogy ezek a dolgok,hogy működnek,és a sikertelen próbálkozások ellenére sem tudta meg,talán csak még rosszabb lett.
Mintha saját magát akarta volna felszabadítani a kényszeres cselekvései és nyomás alól,mert tudta,hogy ez az állapot nem helyes.
A fiú is téves képet festett először a Nőről,azt hitte,hogy ez Nála valamiféle perverzió,nem látta át a dolgokat.
Nem szabadott volna megtennie azt ami a levélben íródott,még akkor sem ha így szembesítette a Nőt saját magával,szerintem az volt neki már a mélypont.
Pedig,akár..még ki is húzhatta volna a mély gödörből amiben élt már évek óta,de nem így lett.
Van egy torz kép,majd az egy kis halovány szikra hatására már-már élesedni látszik..és aztán mégsem..,teljes homály és sötétség lett belőle,visszaesett a gödör mélyére,ahol eddig is volt.

Isabelle Huppert játéka szerintem kiváló volt,félelmetesen jó és életszerű,remek alakítást nyújtott.
Annie Girardot is jó volt,bár Ő leginkább csak az árnyéka volt eme nagy színészi teljesítménynek,amit Isabelle nyújtott.

2020-04-01 16:45:08 The Third Man (1949) / A harmadik ember csabaga (5) #48

Emberi gyengeségei vannak, nekem szimpatikus volt. A katonai rendőrök viszont dilettánsok, az alkoholista ponyvaíró nyomoz helyettük. Bécsben semmi sem indokolja a filmben látottakat, a négyhatalmi megszállás teszi abnormálissá az életet.

előzmény: Ugor (#46)

Furcsa, hogy itt ennyire alacsony az átlaga, pedig pazar a maga nemében.
Nem tudom elégszer megnézni.
Morticia Addams igazi gyöngyszem, valószínű, hogy anno én is boszorkány voltam akit mágján elégettek, miközben vigyorogva énekeltem a hallelujaht.

2020-04-01 16:21:08 Damage (1992) / Végzet Lady Ópium (4) #6

Újra megnéztem a filmet, s most jobban tetszett mint legutóbb, mert felfogtam végre a lényeget, mely eléggé fájdalmas és keserű, mocskosan perverz.
Jeremy Irons nem a legdögösebb színész, de benne van az a bizonyos dolog amiért a nő nem leül, hanem lefekszik előtte.

Egyik kedvenc színésznőm Julia Roberts, mindig is nagyra tartottam a tehetségét de ha azt a filmcímet meghallom, hogy Acélmagnóliák, akkor mégsem ő jut az eszembe róla, hiába Ő az egyik főszereplő, hanem a fantasztikus Shirley MacLaine és kíváló tehetségű Sally Field.
Shirley M. nem mindennapi beszólásai és kellő lazasága amit a filmben nyújt igazán feldobja a hangulatot, mely egyébként igen drámai fordulatot vesz helyenként, ezzel valahol egálba tartja a szintet, sokszor az ember már azt sem tudja , hogy sírjon-e vagy nevessen.
Egy kis város ahol a nőcik összegyűlnek, mindenki tud mindenkiről mindent, a legnagyobb pletyitanya a fodrászüzletben leledzik, ahol persze lekerül a lepel mindenről és mindenkiről.
Dolly Parton is szerepel a filmben, történetesen ővé a fodrászüzlet.
Ezen meg is lepődtem anno, mert gondoltam, hogy mi a frászt keres egy volt country énekesnő a filmben, ráadásul nem csak erről volt híres, hanem a gigantikus lökhárítóitól, amiktől szinte majd’ felbukott gitárral a kezében a színpadon, meg persze a nem kevés elfogyasztott férfiak számáról.
De ebben a filmben kellemesen csalódtam benne, tényleg, nagyon kedves és szerethető volt a karaktere, egyáltalán nem mondanám azt, hogy nem volt odavaló, egy igazi fodrász és egyben kozmetikus nő is, aki közben mindent megbeszél az adott vendégeivel, miközben ribipirosra lakkozza a körmeit, vagy egy egyedi tupírt varázsol a fejére.
Ó,és majdnem elfeledkezdtem az új szárnysegédjéről (Daryl Hannah),akinek jövetele nem kevés kíváncsiságot okozott a városban, és kiléte is elég zűrös, de persze most leginkább azzal van elfoglalva, hogy megtanulja a fodrászat csínját-bínját.
Sally Field-et a képernyőn látni számomra mindig öröm, imádom a mosolyát.Itt egy aggódó szülőt játszik aki szíve szerint még a széltő is óvná a már felnőtt lányát(Julia Roberts),mert az beteg.
Mert hát mire is jó az anyai szeretet?
Próbálni mindig a magunk módján amennyire csak lehetséges megadni a kellő támogatást ,szeretetet ,odafigyelést..,és ha netán arra kerül a sor, talán „magunkból egy darabot”,aki látta érti, hogy mire célzok ezzel.
De a sorsot nem kerülheti el senki, ezért nem mi vagyunk a hibásak bárhogy is alakuljon ezután, de legalább a lelkiismeretünk tiszta.
Julia Robers igazán egyszerűen, természetesen játszotta ezt a szerepet, nem volt benne semmi túlzott színjáték a részéről.
Úgy gondolom, hogy ez a film egy érzelmi hullámzást okoz a néző számára, nekem azt okozott, nevettem és persze a vége felé elszontyolodtam, és végül megint nevettem.
Hát kell is ennél több amit egy film adhat?

Korda Sándor egyik kiváló filmje a gyönyörű és tehetséges Vivien Leigh-el és a hozzá ugyancsak hasonló adottságokkal bíró Laurence Olivier-el.
Emma Hamilton igen is létezett,a történet valós eseményt takar,remekül adta vissza a film a kor eseményét azokban az időkben.A hátrányos helyzetből induló Emma élete megváltozik miután szépséges Nővé érik,ezáltal olyan rajongókat csavar maga köré ,akik Őt mind anyagilag,s mind társadalmilag is szinte az égi emelik.Megtapasztalhatja a fényűző életet,hogy milyen befolyásoltnak lenni,pláne olyannyira,hogy egy igazi Királynőt is a barátnéjának mondhat,és végül az igaz szerelmet is.
A nagy szerelemet nem éppen férje mellett tapasztalja meg,noha a férfi szerelemből vette el Emmát,de ő leginkább csak az anyagi biztonság érdekében ment hozzá,pláne,hogy jóval idősebb volt nála Mr. Hamilton,nem keltett Emma-ban különösebb szenvedélyt a férfi iránt.Az élete mondhatni egyenesbe ért,de mégis hiányzott valami,és ezt csak akkor értette meg igazán,bár nem rögtön,amikor találkozott Lord Nelson-al.Elsőre a Férfi külseje épp úgy nem keltett benne különösebb érdeklődést mint saját férje akkoriban,de ehhez idő kellett,nem kevés idő,évek teltek el mire kettőjük kapcsolata szorosabbá vált,és mindkettőjük életét megváltoztatta,mindörökre.Mindketten befolysásos emberek voltak, Emma nagykövet feleségeként,Nelson mint számos csatát megvívott,elismert emberként,kire szinte már akkor hősként tisztelegtek.Senki nem nézte jó szemmel kettőjük kapcsolatát,és a késöbbiekben már nem is volt rajta nagyon mit tagadni ,összeköltöztek és kapcsolatukból egy gyermek is született.Emmát,férje teljesen kizárta a vagyonból miután meghalt,még Mr.Hamilton is szinte nincstelenné vált a Nápolyi zavargások után,ezért nem is volt még egy kisebb értéktárgy sem ami megillette volna talán Emmát.Nelson felesége sem akart válni,így nem volt egyszerű kettőjük élete,Emma egyre csak kezdett lecsúszni anyagilag,bár nem vallotta be szerelme előtt,akit közben újabb ütközetbe hívtak,és mennie kellett,pedig már szinte teljes testi roncs volt a háború sújtotta maradandó sebektől.Elmaradtak már a nagy bálok,összejövetelek,számos pezsgőspohártól csengő estélyek,és elmaradtak lassan a barátok is,csak egymaga volt Emma gyermekével.Nelson közben talán élete legnagyobb csatáját vívta hajóján,és elérte a számára legnagyobb győzelmet,de ezzel az életével fizetett..,az utolsó seb testén immáron halálos volt.Utolsó szavai ,miközben haláltusáját vívta Emma volt..aki közben mit sem sejtve várta haza szerelmét.
Végül Lord Nelson egyik katonája közölte Emmával a hírt,mely mélyen lesúlytotta,olyannyira,hogy utána megszünt számára létezni minden,s mindenki..
Bár a filmben nem mutatták,de gyermeke is nem sokkal meghalt,így teljesen magára maradt,és az egykor szépséges Emma,kit mindenki csodált egykor, akkor és ott megszűnt létezni,mikor megtudta,hogy Nelson meghalt..

Talán a legszomorúbb rész a film első képkockái,mikor egy alkoholista,ráncos,megtört szakadt ruhás nő tárul elénk,aki éppen italt lop magának,majd meghurcolják s börtönbe kerül ezért.
Majd egy kis tükörbe pillantván meglátja magát,ezt az ábrázatot..kit már saját maga sem ismer fel…igen,Ő volt az, az egykoron „élt” és tündöklő Lady Hamilton..

2020-04-01 15:53:57 The Third Man (1949) / A harmadik ember ryood (5) #47

lehet, hogy ez egy "szuperhősfilm"?

előzmény: Ugor (#46)

Hazaérkeztem. :)

Lassan megfogalmazódik bennem, hogy nekem igazából itt a helyem a lecsendesülős, erősen rétegfilmek tájain, ahol a KT-n is (majdnem) csak a madár jár. :)
Kóborolhatok én bármerre, beóvakodhatok bármilyen műfaj berkeibe - hiszen szabad! - , de az otthonom - csak itt van.

A filmről bővebben picit később.

2020-04-01 15:34:14 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény BonnyJohnny (5) #221

Szerintem annyival mindenképpen különb, hogy nem trágár, ellenben stílusos. És amúgy leírta, hogy elismeri, hogy másoknak tetszik, de neki nem jön be. Ennél többet nem kell írnia.
Bár annyiban igazad van, hogy írhatna, hogy jobban megértsük, esetleg rávilágítsunk valamire. De neki meg annyiban van igaza, hogy nem köteles.

előzmény: ryood (#218)

2020-04-01 15:34:00 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény ryood (4) #220

nem én vagyok itt a lényeg, hanem, hogy ez egy fórum, ami mégiscsak valamiféle "közös". egy közös tér, és tök jó lenne, ha valamiféle minimum, amit mind betartunk. de én itt ez most be is fejeztem.

előzmény: Lady Ópium (#219)

2020-04-01 15:32:13 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény Lady Ópium (1) #219

Hidegen hagysz.

előzmény: ryood (#218)

2020-04-01 15:29:57 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény ryood (4) #218

azt gondoltam, nem kell külön elmagyaráznom, de akkor íme: ha "lespongyaregényezel" egy filmet, az nem különb semmivel egy leszarozásnál. de ha cak annyit ír vki, hogy ez a film rossz,. akkor már írja le, hogy miért rossz...

előzmény: Lady Ópium (#217)

2020-04-01 15:25:19 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény Lady Ópium (1) #217

Nem írtam egy szóval sem azt, hogy szar!
Így van, majd ha én úgy döntök, ha én akarok véleményt nyílvánítok, ahogy ezt máshol is tettem, de semmiféle képpen nem felszólításra, meg parancsra.

előzmény: ryood (#216)

2020-04-01 15:16:25 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény ryood (4) #216

ez egy filmes fórum, ahol lehet írni szabadon jót és rosszat minden filmről. nem kötelező semmit sem szeretni vagy nem szeretni. ha leírod, hogy neked mi nem tetszett pl egy filmben, és az hol érhető tetten benne vagy csak egyszerűen leírod, hogy miért nem tetszett, milyen negatív érzéseket keltett benned, az jó, és mindenképpen előnyösebb, mintha csak leszarozik az ember valamit, vagy csak leír egy-két jelzőt. mert azzal nem mond el semmivel többet, mint amit az osztályzatával kifejez.
szóval ha írsz róla pár sort kulturáltan, senki nem fog neked esni.

előzmény: Lady Ópium (#215)

2020-04-01 15:12:42 The Third Man (1949) / A harmadik ember Ugor (4) #46

Bizonyos mértékig mindenki ostobán viselkedik, mondhatnánk, hogy a helyzethez képest elképzelt irodalmian.
Az hogy a visszataszítóan pimasz, nincstelen, alkoholista amerikai író nyeglén lekezel mindenkit egy négyhatalmi katona parancsnokság alatt élő városban a legszigorúbb rendelkezések közepette, az, hogy úgy csinál, mintha ő maga lenne az ENSZ, még a helyi rendőrséggel, meg még az alvilággal ujjat húz, ezért nem lövi le senki, de fele ennyiért bárkit kinyírnak körülötte, az teljesen abszurd, elfogadhatatlan. Legalább ötféle hatóságnak kellett volna azonnal farbarúgni úgy, hogy éhen haljon a levegőben. De nem, ő nem, ő letojt mindenkit, csak járt kelt, mint az igazságosztó szuperhős.

előzmény: csabaga (#45)

Elég nyomasztó.., és ez sem a "többszörnézős" fajta.
Brando zseniális és egyben undorító.

2020-04-01 15:02:42 The Third Man (1949) / A harmadik ember csabaga (5) #45

Neki köszönhetően oldódnak meg a dolgok...Én a katonákat látom ostobának.

előzmény: Ugor (#44)

2020-04-01 15:02:11 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény Lady Ópium (1) #215

Nem raktam utána :) jelet...nekem nem jöt be abszolúte a film, amit egyébként tudom sokan imádnak.
Negatívumokat direkt nem írtam, mert még jön 1-2 tag és levadász, hogy mit képzelek.
Ahány ember annyi vélemény, ízlésről meg amúgy nincs mit vitázni.

előzmény: ryood (#214)

2020-04-01 14:40:26 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény ryood (4) #214

azaz?

előzmény: Lady Ópium (#213)

2020-04-01 12:10:25 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény Lady Ópium (1) #213

Spongyaregény.

Ezt a filmet már láttam. Többször is. Legutoljára Molly's Game néven - csak amíg ott működött a recept, itt bizony nagyon nem. A másik film, ami beugrott a Sztriptíz, amit szintén egy korosodó színésznő csupasz idomaival próbáltak eladni, mellé egy igencsak vékony sztorit tálalva, mint ez is.

2020-04-01 11:11:35 Onegin (1999) / Anyegin Lady Ópium (5) #14

Én meg arra gondoltam/írtam, hogy ilyen levelet manapság férfi nem ír már nőnek, sajnos. :)

előzmény: tomside (#13)

2020-04-01 10:41:11 Onegin (1999) / Anyegin tomside (4) #13

Örülök!

(Csak a kérdésedre válaszoltam.). :)

előzmény: Lady Ópium (#12)

Jó film. Loren és Mastroianni hozták a kötelezőt. Apropó Marcello, azok az öltönyök, amiket bemutat a filmben! Atyaég!! Az olasz sprezzatura legmagasabb foka!!!

2020-04-01 09:50:20 Spoorloos (1988) / Nyomtalanul Bogár Bence (4) #30

Érdekes film volt. A Bridges-féle remaket előbb láttam, az se volt rossz, de ez az eredeti azért sokkal jobb. Tetszett az elején levő lassú építkezés, illetve ahogy játszottak az idővonallal. Az sem utolsó, hogy ezúttal nem egy sima, sablonos pszichopata a tettes, érdekes személyisége van. A befejezés pedig tényleg bátor, örülök hogy az alkotók meg merték lépni. Valahol azt olvastam, hogy Kubrick szerint ez a legijesztőbb film. Ha ezzel nem is feltétlen értek egyet, annyi egyszer biztos, hogy “kellemesen” feszült és nyugtalanító.

2020-04-01 04:16:25 The Third Man (1949) / A harmadik ember Ugor (4) #44

Zseniális rendezés, még annál is jobb operatőr, hihetetlen jó színészgárda és ami mégis beleront ebbe, az a főszereplő Joseph Cotten elképesztően irritáló, ellenszenves figurája, ami a jó film mellett valami párhuzamos síkon mozog. Mert annyira abszurd ez az értelmetlenül nyegle, ostoba, minden realitást nélkülöző magatartás a háború után Bécsben, hogy nem simul ez bele az amúgy jó storyba sehogy.

2020-04-01 03:22:36 Siberia (2018) / Gyémánthajsza Gruden Gergo (2) #2

Hat, ennek nem sok ertelme volt... meglepo, hogy Keanu elvallalta.... kar erte, de nem igazan tudom, hogy lehetett volna ebbol jo film

2020-03-31 22:18:52 Violent Saturday (1955) BonnyJohnny (4) #1

A film érdekesebb, mint jobb, a Hays-kódex korából. Az erőszak ábrázolása meglepő: hátba lőnek egy nőt (mondjuk csalfa volt... akkor biztos lehet), meglőnek egy gyereket (igaz, "csak" vállon). Érdekes a kisvárosi idill mögé kukucskálása is: az ártatlan könyvtárosnő lop, az ártalmatlan (nős) bank manager leskelődik, a helyi díszpár női tagja csalfa (ha már itt tartunk, a nymphomaniára utalás is erősnek számított akkoriban, mivel a téma (mint minden szexuális "ferdeség") tabu a Hays-kódex szerint), a férje meg részegen nőcskézik, amíg ájultra nem issza magát. De ott van a helyes nővérke, aki tudja magáról, hogy helyes, sőt, azt is, hogy leskelődnek utána ("Nem lenne nő, ha nem tudná."), meg azért csak táncikál nős férfiakkal. Az egészbe konkrétan belerondít a főhős, aki minta apa és férj (mondjuk talán nem véletlen, hogy megsimogatja a főnöke csalfa feleségének fényképét, mikor a férj arról panaszkodik, hogy nem tudja, merre kódorog éppen oldalbordája... de később nem kerül elő a dolog), akinek a legnagyobb "bűne" (a fia szemében), hogy nem lett hős a háborúban (de nyilván a film megadja a bizonyítás esélyét), valamint a sótlan bankrabló hármas, akik közé csak Lee Marvin visz karaktert és erőt.
A film érdekesebb része a kisvárosi idill mögötti titkok, amit a film amúgy nagyon ügyesen kezel. Több karaktert is felvezet, akik (mint egy közösség) random módon találkoznak egymással, és alakul köztük valamilyen esemény, és mennek tovább, hogy pár jelenettel később (szó szerint) belesétáljanak valaki más jelenetébe, és ott is legyen egy kontaktus. Szépen felépíti a karaktereket, egymással való viszonyukat, és élővé teszi a várost. Ebből kissé kilóg a közelben élő Amish család, de a film persze az amish családfőnek is megengedi, hogy jó amerikaiként megvédje övéit. Az sem véletlen, hogy vasvillával a kezében látjuk meg először a férfit, aki Ernest Borgnine alakításában inkább tűnik autistának, mint jámbornak.
A filmnek a mellékszálai és mellékkarakterei az érdekesebbek. Jobb lenne a film, ha a főhős is mocskos lenne, vagy, ha eleve kihagyják (Victor Mature amúgy is csak lejjebb húzza a filmet), és mondjuk a bányatulajdonos keveredne bele a korszakhoz képest egész ütősre sikerült fináléba (akinek így csak lamentálás jut osztályrészéül, ami mondanom sem kell mennyivel érdekesebb, emberibb, és hatásosabb, mint a főhős kórházi "gyerekzsúrja", amivel a film végül is zárul).
Látszik a filmben a lehetőség, de olyan felszínesen van kezelve, és pont a fő szálakon olyan sótlanul előadva, hogy annak ellenére, hogy saját korában erősnek számított, és a jó értékelés kiérdemelt, közelebb érzem a hármashoz, mint az ötöshöz.

2020-03-31 21:43:12 The Devil's Candy (2015) Mikkey (4) #2

Pure evil ez a film, ritkán láttam manapság ilyen erejű, vászonra szabadított rémálmot!

2020-03-31 20:46:43 Horns (2013) / Szarvak Sántha Orsolya (3) #10

Na, így elrontani valamit, ami ennyire ígéretesen indult! Nagyon érdekes és újszerű volt, még a hihetetlen részeken is elég könnyen túltettem magam emiatt, aztán iszonyú zs-kategóriás trash-be ment át kb. az utolsó húsz percben. Még azt is kibírtam valahogy, amikor túlélte a felgyújtást és a csaj nyakláncától rendbejött, de azután teljesen elrontották. Onnan már csak röhögni tudtam, annyira kínos volt. Szerintem aki kitalálta a végét, az is minden létező drogot beszedett, mint a főszereplő bátyja a filmben, mert más magyarázat nemigen lehet erre. kár érte.

2020-03-31 20:27:19 Dark Waters (2019) / Sötét vizeken Locke(d) (?) #11

Nekem inkább a Locke jutott eszembe. :)

előzmény: Corso666 (#10)

2020-03-31 19:43:17 Dark Waters (2019) / Sötét vizeken Corso666 (?) #10

Csak nekem hajaz erősen a plakát a Drive-éra? :)

2020-03-31 17:50:43 Vivarium (2019) macready (3) #2

Érdekes ötlet, amely egy Alkonyzóna epizódként jobban működött volna, viszont játékfilmhez ez sajnos nem elég.

Őszintén szólva a film címe nem igazán tetszik,Én inkább azt adtam volna neki,hogy:
"A csodálatos Miss Austen".

Sokkal de sokkal találóbb lett volna,mert igen,Ő az volt,egy igazi jelenség,remek író,egy rendkívüli Nő,és mondhatnám mára azt is,hogy egy igazi ikon.
Ezzel a filmmel is bepillantást nyerhettünk az életébe,ami persze kitudja,még a mai napig is,hogy mi valójában a teljes igazság,mert hisz Jane halála után megtalált és fennmaradt levelekből táplálkoznak oly sokan.
Ezekből írnak könyveket róla,ezekből készülnek az ilyen jellegű filmek,pont mint ez is,az Ő életéről.
Ebben a filmben már a 40-es éveiben járó Jane Austen-t ismerhetjük meg,aki még mindig az írásnak szenteli az életét,mert neki ez volt maga az élet.
Én mindig is úgy éreztem,hogy az írás testesített neki meg mindent,a szerelmet,a vágyak kiélését,az örömöt,bánatot,csalódást,és minden olyan lehetséges dolgot ami csak megadatik egy emberi életben.A filmben az mondta,hogy valójában az ő regényei neki nem más,mint a saját gyermekei,annak tekintette őket.Mindig próbálta tökéletesíteni,óvni őket,és megfelelni a környezetének,hogy tetszen másoknak is.A regényeiben megtalálható remek karakterek kialakításának igen sok szerepe volt azon embereknek,kik körbevették Őt élete során,inspirálták őt.Figyelte az embereket,a beszédüket,mozdulataikat,reakcióikat egyes helyzetekben és már szerintem akkor kirajzolódott Jane előtt a sok-sok karakter amit olyan bájosan és fantasztikusan megformált regényeiben.
A táj szépsége,ahol élt,ahol csak járt,mind-mind ihletet adtak neki,a kastélyok,az erdő,egy tó,egy mulatságos ember(lásd.Mr.Collins-t)vagy akár egy olyan egyszerű kis ház,mint amiben ő is élt a családjával.
Eszméletlen nagy horderejű képzelőereje volt,olyan dolgokat is képes volt szavakba önteni amik meg sem történtek vele,vagy legalább is nem olyan szinten,mint az Ő szerette volna.
Ez az egyik volt a szerelem.Talán tényleg vágyott rá,hogy igaziból megadasson neki,de egyben félt a változástól is,talán tartott tőle,hogy befolyásolná a továbbiakban az írást,már nem tudna annyi inspirációt gyűjteni.Mert valljuk be,sokkal könnyebben szárnyal a képzelet akkor ha csak álmodozunk és elképzeljük mind azt a csodát vagy bármit amit szeretnénk,mint akkor ha már ott van a kezünkben,és csak a miénk.
Ez persze nem biztos,sőt,hogy 100%-ig boldoggá teszi az embert,de talán ennyi elég is,Jane Austen-nak úgy érzem elég is volt.
Szerette volna átadni magát egy embernek,aki megérti,aki talán olyan mint Ő,de túl sok volt a gátló tényező,amik azonban elnyomták-e érzést,hogy kiteljesedjen,ezért csak írt róluk.
Az anyagi dolgok is közrejátszódtak,próbálta eltartani a családját az írásból,így még jobban erre a dologra koncentrált,nem engedett be más zavaró tényezőt,ami gátólná az írásban.Ebben teljesedett ki oly nagyszerűen,amiért hálásak vagyunk neki világszerte,bepillanthattunk a karakterein át az Ő világába,mosolyogtunk vele,szomorkodtunk vele,és átéreztük mindazt amire Jane valójában vágyott.
Bár ez a film nem éppen a boldog Jane Austent mutatja be,de úgy érzem ez is hozzá tartozott,erről is tudomást kell venni,meg a betegségéről,ami számára a legnagyobb gát volt az életben,ami csak létezett.
Egészen haláláig írt,ez volt neki az egyetlen erő,ami miatt a végsőkig kitartott,és még akkor is a tökéletességre törekedett,hogy az ő olvasói számra megfeleljen,minden amit csak adni tudott világszerte az írásain keresztül.

Elment kissé az obszcén irányban, de azért volt benne 1-2 poén...

brutális..egyszerűen brutális.
valamit nagyon, de nagyon tud ez a film. két és fél évvel a mozis megtekintés után néztem újra itthon tévén, és ha lehet még nagyobb katarzis volt ezúttal.
bekúszik az ember bőre alá. a felszínen lévő (amúgy hibátlan) bűnügyi történet úgy elevenedik meg a vásznon, hogy a korrupcióról, zsarnokságról és az ezekkel szembeni reménytelen szélmalomharcról felhozza a mélyből annak "leg-lényegét". beleborsódzott a hátam és libabőrös lettem. megjegyzem, talán az elképesztő erejű hipnotikus Krister Linder soundtrack nélkül talán nem sikerülne neki ez.
aki nézne valami igazán ütős bűnügyi filmet, EZ LEGYEN AZ ELSŐ.
azt meg csak remélni tudom, hogy majd elkészül egyszer egy "budapesti eset" is..
(Fares Fares a legnagyobb király)

Ezt a platformot én inkább a vélemények olvasására használom, mint saját élménybeszámolókra, de most kedvet kaptam egy pár sort írni, annak ellenére, hogy nincs előre felállított szál, amit szeretnék kifejteni. Már talán több hónap is eltelt azóta, hogy megnéztünk ezt a filmet, de úgy érzem ez volt az a darab, ami a legmaradandóbb élményt nyujtotta, legfrissebb filmélményt, a mindennapi stream-ek között. Így elég meglepő, hogy én vagyok az első kommentelő. - bevezetésnek
Már a filmleírás elegendő a műfaj kedvelőinek felcsigázására, én ezt tovább fokoznám azzal, hogy szerintem, az "átlagostól" eltérően ebben a filmben nem egyszerűen két oldal szembeállítását nézhetjük végig egy nagyon kortárs témában, hanem épp azért egy életszagú BESZÉLGETÉST, mivel az alanyok élethez hű személyiség "fejlődésen" mennek keresztül. Nincs pártfogás, hallgatóként ott ülünk mi is, de beleszólni már nem merünk, ahhoz túl jól vannak megfogalmazva olyan kézdések és élmények, melyekkel a hétköznapok embereként mi is foglalkozunk, de ritkábban teoretikus eszmefuttatásokként, mint inkább folytonosan jelenlévő érzéseinken keresztül.
Nem csak Amiről folyik itt a párbeszéd (úgy kb. minden megválaszolatlan kérdésről - amint az szintén szerepel a leírásban), de inkább az Ahogyan.
Minden megkezdett dialógus egyre mélyebbre hív.
Ami szintén egy személyes aspektus: nagyon ritkán nézek újra filmet, de ennél már a film közben felmerült, hogy ezt újra, nem azonnal, de még, sokszor! A barátomban szintén így. És már közben az is: minél többekez eljuttatni, lehetőleg úgy, ahogy az rám/ránk is hatott; ennek a kivitelezését persze még elképzelni is nehéz, de a lényeg, hogy az igény felmerült, erősebben, mint valaha, felelősséggel.
Nagyon tömör ajánló, ha azt mondom nem mindennapi, maradandó és ha ezt az olvasó a legsúlyosabb jelentésében értelmezi - ehhez talán a kiemelés is segítség.
Minden, amit színház és film, zene és képzőművészet az ember magányosságáról felsejthet.
Ha valaki olvasta ezt, és látta a filmet, és kedve is van, örülnék, ha írna, vagy bármilyen módon megosztaná velem az élményét.
Szóval engem hónapokra letaglózott, asszem sokáig kísérni fog még.

2020-03-31 15:52:31 Onegin (1999) / Anyegin Lady Ópium (5) #12

Számomra csodálatos a mai napig :)

előzmény: tomside (#11)

2020-03-31 15:51:25 Onegin (1999) / Anyegin tomside (4) #11

Ez a szöveg csaknem 200 éves. :)

előzmény: Lady Ópium (#10)

Talán pont azon van a hangsúly,hogy pont mennyire mások ebben a kis városban az emberek,és mennyire más Edward,itt nem a külsőségen van a lényeg,hanem azon,amit belülről látsz meg a másik emberben és elfogadod olyannak amilyen.
Mindegy,hogy milyen ruhát hord,milyen a külseje,milyen házban lakik,milyenek a szokásai,ez már tényleg csak nézőpont kérdése.
Az elfogadásról szól, szerintem..

2020-03-31 15:15:01 Shame (2011) / A szégyentelen Lady Ópium (?) #89

Először is tőlem :)

De hasonló szöveg hangzott el Uma Thurman szájából is, az Első a szerelem című filmben(2005)

előzmény: BonnyJohnny (#88)

2020-03-31 15:11:30 Onegin (1999) / Anyegin Lady Ópium (5) #10

"Szinte látom a megvetés
tüzét, mely büszke szemében
ég majd, ha bánatomról
olvasott...."

"Nap mint nap magával lenni,
követni mindenhová, nézni, látni
minden mosolyát.
szeme minden villanását
elmerülni lelke tökélyében,
a hangját hallani, emésztődni
a vágy tűzében…
ez a boldogság…
ebben nem lehet részem…
Az időm lassan lejár,
kincset ér minden nap
és óra, és én mégiscsak
vánszorgok unottan.
Sivár minden napom, mikor
nem tudom – felébredve már,
hogy aznap láthatom magát.
Ha tudná, milyen heves a
láng, amely bennem lobog,
s melyet megpróbálok
eszemmel oltani…
De feladom, érzelmeim
ellen tovább harcolni
nem bírok.
Beletörődtem, a
hatalmában vagyok…"

Anyeginen kívül ki ír ma még ilyet? :)

2020-03-31 15:09:50 Shame (2011) / A szégyentelen BonnyJohnny (4) #88

OFF
Ez az idézet (a péniszről) honnan van? (Csak mert ismerős, de nem tudom hová tenni.)

előzmény: Lady Ópium (#87)

Elnézést.

előzmény: Bubu (#40)

"valós eseményeket takar"
Ez egy könyvadaptáció, nem igaz történet...
Kérlek, amikor leírod egy film utolsó perceinek cselekményeit is, használd a spoiler jelzést...

előzmény: Lady Ópium (#39)

"Bár nem ismerlek téged, sosem találkoztam veled, nem nevettem veled, nem sírtam veled, nem csókoltalak, én mégis szeretlek. Teljes szívemből szeretlek."

Számomra megdöbbentő és kissé felkavaró volt a film,egyrészt mert valós eseményeket takar,és a színészek annyira jól hozták a rájuk szabott karaktereket,hogy sikerült teljesen beleélnem magam,átérezni Susie testi és lelki vívódásait.
Saoirse Ronan egyszerűen elbűvölt,remek színésznek tartom,ezt mondjuk már más filmekben is bizonyította nálam.Ahogy mesélte a történetet,mindvégi ott volt,szereplője volt a történéseknek,kereste önmagát,és végül,talán lelke megnyugvásra talált a Mennyországban.
Sokan írják,hogy giccsesnek találták ennek ábrázolását,őszintén szólva nekem olyan érzésem volt mint ha ez kimondottan Susie Mennyországa lett volna,olyan volt mint amilyet Ő elképzelt,ahol felszabadultnak és boldognak érezhette magát.
Talán ezért is az a film címe,hogy Komfortos Mennyország,mert olyan amiben mi jól érezzük magunkat,talán olyannak tárul elénk amilyenről álmodtunk,ezt földi halandó sose tudhatja,hogy milyen,csak maximum elképzelni tudja.Viszont addig nem lehetett ott teljesen,nem nyughatott lelke amíg gyilkosa szabadon járt-kelt,és látta,hogy családjának sem volt könnyű ezt feldolgoznia,sosem találták meg a testét.Lelke egy időre a 2 világ között rekedt.
Gyerek volt,egy boldog gyerek aki annyi de annyi mindent szeretett volna csinálni,véghez vinni az életben,és pont rátalált az ifjúkori szerelem,tényleg boldog volt.Nem is sejtette,sőt nem is gondolt rá,hogy a világban létezhetnek más emberek,nem boldogok,gátlástalanok,betegek,akiknek nem kell ok,csak úgy ölnek,hidegvérrel,mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.Egyfolytában Susie-nak az a mondata cseng a fülembe,amikor azt mondta,hogy a gyilkosa ezzel a tettével MINDENT ELRONTOTT…egyrészt nem hagyta élni,összetörte ezzel az álmait,fájdalmat okozott szeretteinek,megsemmisült általa.
Vajon hány ember van aki elrontja életünk során a dolgokat,ezzel ártva nekünk?
Pont ezen gondolkoztam.Mennyire befolyásolnak minket,rossz irányba visznek bele ezzel olyan dolgokba amely a lejtőn visz egyre és lejjebb,minden következmény nélkül?Kitudja..
Stanley Tucci-tól a hideg rázott ki mindvégig,egyrészt nekem Ő mindig az a jópofa,mókás fazon volt,most meg egy nyugodtnak mondható elmebeteg gyilkos.Voltak pillanatok amikor úgy izgultam,hogy majd’ leállt a szívem.Susan Sarandon játéka ezt egy kicsit próbálta ellensúlyozni,egy kicsit feleszméltem közben,hogy mi is van valójában,még nevettem is ahogyan hozta a „szupernagyi” szerepét.Megmondom őszintén én valahogy keveseltem Susie és a gyilkos utáni nyomozást.
Még a film végén is ott volt és bepróbálkozott egy lánynál,és mondhatjuk,hogy egy jégdarab okozta halálát,mert megcsúszott,leesett és szörnyethalt a szikláról leesvén.Valahogy elégedettséget éreztem abba a percben és remélem fájt neki,bár nem hiszem ,hogy annyira mint Susie-nak.És most itt nem csak a testi fájdalomról beszélek.Mark W. és Rachel Weisz játéka itt nekem csak mellékág volt.Nem éreztem tőlük annyira a szülői ragaszkodást,ennek ábrázolását kellőképpen,noha az apa részéről elég erősen volt mutatva.Ő sose adta fel a keresést se Susie se a gyilkos után.Tetszett még Susie nővérének játéka,hogy mindig is gyanús alaknak tartotta a szomszédot,valahogy megérezte a gonosz jelenlétét.
Vannak filmek melyek végén az ember azt mondja,hogy minden jó ha a vége jó,legalább a gyilkos is megkapta a magáét,Susie megnyugvásra talált,a család érzelmileg kezdett helyreállni,stb.
De én úgy érzem,hogy sem Susie,sem a lányok életét már senki sem tudja visszahozni,és az álmaikat sem,melyek sosem válhattak valóra.

Vannak TG-nek élvezhetőbb filmjei is, de a játszótér nagyon bejött a 40 táblával a háttérben xD

Amióta megnéztem, azóta jár a fejemben ez a film. Van benne valami, amitől nehéz elfelejteni vagy éppen kitörölni egyes jeleneteket. Nagyjából azt tudom rá mondani, hogy egyfajta The House That Jack Built, csak a '80-as években. Nagyon érdekes volt, hogy a főszereplő személyiséget hogyan mutatták be. Henry számára annyit tesz, más emberek meggyilkolása, mint nekünk a légzés, evés vagy beszéd - mindennapjai része, amitől nem tud elszakadni, mondhatni hogy létszükséglet számára: vagy öl, vagy őt ölik meg, valami hasonlót mondott is a filmben. Michael Rooker szerintem simán élete legjobb alakítását hozza, félelmetes átlényegülés volt. Nagyobb figyelmet érdemelne eme film!

Maga az élet nyers valója,és annak bemutatása..,és azért írom,hogy nyers,mert egyáltalán nincs a filmben semmi giccs és olyan elem ami már esetleg Hollywoodi-as lenne,nem mutat se többet,se kevesebbet mint az élet.A szereplők olyan átlagos embereknek tűnnek mint bárki más,akit pl látok menni az utcákon vagy bárhol a városban nap mint nap,egy kicsit néha meg is feledkeztem arról,hogy persze színészekről van szó,és Bruno Ganz zseniális volt,mert ezt elhitette velem,akár csak másik nagy kedvencem Peter Falk,akit mindig jóleső mosollyal nyugtázok ha meglátom.
Olyan volt mintha én is ott lettem volna,és követtem volna mindazt amit az Angyal.Néha megrendítő,szomorú és olykor persze megmosolyogtató pillanatoknak is tanúja lehettem.Vajon miránk is vigyáznak és figyelnek az angyalok?Már ha léteznek..és miért ne létezhetnének?
Nekik egészen más küldetésük van,vigyáznak ránk,mi meg saját magunkra és szeretteinkre,és sokszor eszünkbe sem jut,hogy micsoda ajándék az élet,számtalan tulajdonsággal bírunk,csak ki kell használni őket.
Boldogság,szomorúság,különböző életérzések adott szituációkban,emlékek,melyek életünk végéig elkísérnek,és ezt nem veheti el tőlünk senki.
Fekete fehér képkockák,az élet szürkesége lenne netán?
A mindennapokban való elveszlés,monot-rutin cselekmények,független attól,hogy felkel és lenyugszik a nap,élünk..és mikor boldogok vagyunk vagy történik velünk életünk során olyan momentum amikor kiugranánk a bőrünkből akkor hirtelen átvált ez a fekete-fehér,már-már szürkeség egy színes világba,mert akkor minden jobb és szebb,pont úgy mint a felvillanó színes képkockák.Ilyenkor valami megváltozik,és tart addig amíg engedjük,hogy tartson.
Még egy Angyalt is megérinthet az élet egyik legszebb érzése a szerelem?Igen,mint láthattuk..és Ő is,mint bármely halandó mindenre képes ilyenkor,áldozatot hoz,persze ha kellő képpen szeret és úgy érzi van miért.
Nem csak a szerelmet,hanem az összes létező emberi tulajdonságot át szeretné érezni,beleértve a fájdalmat vagy bármi olyat ami emberi,mert a lényeg ilyenkor,hogy úgy érzi van miért csinálnia,vagy valakiért,nincs illetve nem lesz egyedül.
Az a rész annyira kedves volt amikor Peter Falk odaszólt az angyalnak,hogy „érezlek ám,nem látlak de tudom,hogy itt vagy”…néha tényleg jó lenne ezt bizton tudni nekünk is,pláne egy rosszabb helyzetben,talán erőt adna,hogy figyel és vigyáz ránk is valaki.Egyáltalán nem lenne rémisztő,hanem csak megnyugtató,mintha azt éreznénk,hogy mi is számítunk valakinek és ott van velünk az adott pillanatban.
Nem egy könnyű film,az eleje lehet,hogy sokaknak kissé vontatottnak tűnik,de talán pont ez a lényeg,nem siet el semmit,minden apró kis részletet az életből igyekszik megmutatni,ami felett mi már szinte átsiklunk,vagy mert csak természetes.
És tényleg,ha jól belegondolok,néha én is rengeteg dolog mellett-felett átsiklok,néha észre sem veszem azt ami pont a szemem előtt van és szinte égbe kiált..,talán pont ezért van ez a különleges film is,elgondolkodtat dolgokon,és talán megváltozik tőle valami…

2020-03-31 10:16:53 Shame (2011) / A szégyentelen Lady Ópium (?) #87

A film nem egy nagy szám, viszont Fassbender-nek ritka szép szerszáma van, legszívesebben sapkát kötnék neki.

Hugh Grant mikor volt ennyire jó? Colin Farellt meg betenném a spájzba a cukorborsó mellé.
Fasza, hogy Guy Ritchie újra gengszterkedik, de ez a két faszi viszi a filmet.

IDE kattintva megtekinthető.
Kifejezetten erős rendezői debütálás, örülök, hogy láthattam.

Feszültségkeltés magas fokon ebből is látszik hogy néha egy rövidfilm nagyobbat üt mint egy nagyjátékfilm akár.

2020-03-31 08:08:00 Bloodshot (2020) ifj. Ó. Posszum (2) #4

Vin Diesel a Steven Seagal paródia verseny megkérdőjelezhetetlen győztese.
Ez a film pedig még bűnös élvezetnek is béna. Olyan, mint amikor tevének öltöztetnek egy kecskét a falusi szafari parkban.

2020-03-31 01:27:12 The Gentlemen (2019) / Úriemberek unrealnoise (3) #11

Hát nem tudom. Annyira nem érdekelt, hogy háromszor hagytam abba... De csak befejeztem.

A két klasszikus nyomába sem ér, kevés a jó poén és helyzet, vannak benne "logikai" hülyeségek, pl egy fotót meddig tart feltölteni, le merem fogadni a legtöbben alapból instára fotóznak, ha valami menő pózolós cucc a téma... de lépjünk túl rajta...

A karakterek sem olyan durván jók, számomra egyszerűen középszer...

2020-03-30 23:03:39 Bitter Moon (1992) / Keserű méz Lady Ópium (5) #26

Egy "elbűvölő " film Polanski-tól,egészen a hatása alá kerített,nagyon jó volt.
Két ember találkozása és vágyódása egymás iránt,mely oly erős,hogy azt hiszik,hogy örökké tart mind lelki,mind fizikai téren..,és még sem.
Mert semmi sem tart örökké,bárhogy is szeretnénk,legyen az bármilyen jó,érezzük,hogy kiteszi az életünk nagy részét ez a különös érzés.,és ez a nagybetűs szerelem.
Minden elmúlik egyszer..,látni,hogy két ember kapcsolata egymással milyen szépen bimbódzik ki,alig bírnak betelni egymással,kimerítik a szexualitás minden pontját,kiélveznek minden pillanatot..,és aztán megtörténik a "szokásos" dolog,az egyik fél számára kezd unalmas lenni,másra vágyik már,hiába volt ez az egész,és szuper volt,már akkor is más kell,elég volt,elmúlt a varázs.
A szerelem az egyik leggyönyörübb és egyben a legfájdalmasabb érzések egyike,néha sokkal rosszabb mint a testi fájdalom,belülről szétmarcangol teljesen,erre nincs gyógymód,max. idővel enyhül az érzés,de mar minden egyes percben akár a rozsda,és ha hagyjuk,mert nem vagyunk elég erősek ,akár el is emészt,szépen lassan elsorvasztja a lelkünket.
Szerelem mely átvált egy másik érzéssé,szép lassan már-már gyűlöletté,tönkretenni azt ami szép volt,mert hajt a bosszúvágy,törleszteni akarunk,nem,hogy elengednénk akkor és ott,és hagynánk,hogy vége legyen mindörökre..,lezárni a szépet,de nem,van akinek ez nem megy.
Szeretné látni a másik emberen is azt a leki és már-már fizikai fájdalmat ami Ő okozott neki,pedig tudja,hogy ezzel saját magának is épp úgy árt,de akkor már teljesen mindegy,csak látni akarja a szenvedő arcot,annak az embernek az arcát akit nemrég még úgy szeretett,ölelt,csókolt,a testét adta neki minden egyes percben,a legszebb szavakat súgta a fülébe,együtt tervezték a jövőt..,ami utána elmúlt,mintha csak egy illúzió lett volna.
Ez kegyetlen,de még milyen.Ez a se veled,se nélküled (v)iszony,üressé tesz,kifakít és egyszer,a legvégén összeomlunk tőle.
Teljesen magunkkal sodorjuk azt a személyt is a mélybe,amibe mi már benne vagyunk,vele halunk,és az a legszörnyűbb,hogy már neki sincs másik választása,mert valahol hagyta,hogy ez megtörténjen.


A színészek szerintem fenomenálisak voltak,Emmanuelle Seigner játáka egyszerűen lenyűgöző volt számomra.
Ez is pont az a film,amit az ember,legalább is Én nem könnyen emészt,csodálatos és mélységesen szomorú is egyben.

2020-03-30 22:59:40 Firelight (1997) / Tűzfény Lady Ópium (5) #2

Ismered a tűzfény titkát?
Varázsolni tud,képes megállítani az időt…
Ha kioltod a lámpákat és csak a tűz fénye világít,nincsenek többé törvények…
Bármit megtehetsz,bármit mondhatsz,bárki lehetsz...és ha a lámpát meggyújtod, újra elindul az idő,és amit mondtál vagy tettél elfelejted.
Nem,hogy elfelejted,meg sem történt…

Csodálatos film a gyönyörű Sophie Marceau-tól és a karizmatikus Stephen Dillane-től.

2020-03-30 22:24:02 Bitter Moon (1992) / Keserű méz Lady Ópium (5) #25

Ahányszor megnézem ezt a filmet lelkileg teljesen szétszaggat.
Mint egy puzzle-t kell saját magam összeraknom, hogy újra magamra találjak.
A zenéje zseniális..

2020-03-30 21:55:34 Contagion (2011) / Fertőzés hhgygy (4) #37

Na, ezt még gyorsan megnéztem. Az vicces volt (az aktuális helyzetben), hogy a járvány előrehaladtával mutattak egy világtérképet a fertőzött területekről és egész K-Európa immunis volt, kivéve Kijevet.

2020-03-30 21:18:47 Little Women (2019) / Kisasszonyok Lady Ópium (?) #9

Hiába a pazar szereplőgárda, nem kellett volna ez az adaptáció.

2020-03-30 20:33:52 Double Exposure (1982) GothMan (2) #1

Volt benne potenciál a maga giallós alapsztorijával, de alaposan elhasalt előttem. Horrornak egyébként nem mondanám, inkább klasszikus thriller egy kis plusz vérrel, de nem ez a bajom a filmmel. A férfi szereplők szörnyen visszataszítóak, a nők viszont annál szebbek. Alapvetően borzalmasan unalmas a film, a sztori pedig zagyva, a finálé, a megoldás hülyeség. Ritkán mondok ilyet, de fizikailag nehéz volt végignézni. A szó klasszikus értelmében talán nem rossz film ez, de szubjektíve nézhetetlen. Innen a pontszámom.
4/10

2020-03-30 20:07:12 Kids (1995) / Kölykök caulfield (4) #29

Ez az egyik leghatásosabb járvány-film. Amennyire hasznos dolog tud lenni az a bizonyos távolságtartás és önmegtartóztatás, pont annyira lehetetlen megvalósítani…
Bár érezhető, hogy Clark időnként meg-megrészegül saját nyerseségétől, de végül azért némi érvényeset is fel tud mutatni, kimentve valami valódit a libidóban lángoló dzsungelből. Mert hiába tűnik néhol elcsépeltnek, a tinik primitívségét, az egymásba alvásukat, a fék nélküli fúziójukat kevés film mutatja be ennyire kendőzetlenül. Az elhanyagolt ifjonti hév totális felelőtlenségbe torkollása mindig aktuális téma. Ma pedig, a nárcizmus mutálódó, korlátlan online terjedésének korában még inkább az.

Egyik kedvenc filmem, romantikus, gyönyörű, s egyben felkavaró.
Igazi időtálló gyöngyszem.

Nem tudom, dogos 40 kg-os csaj ver peppe benne kepzett, csupaizom feri katonakat, tobbet is egyszerre?
Mert akkor egy "must have"-rol beszelunk :))

előzmény: Kempesbaba (#17)

Ajánlom figyelmedbe az Anna című filmet. Tuti tetszene :D

előzmény: Gruden Gergo (#16)

2020-03-30 19:17:10 Broken (2012) / Ébredés ryood (3) #9

nekem ez a "nem jött át" kategória. pedig nagyon szerettem volna szeretni.
valahogy az egész olyan csinált, művi. azt éreztem, hogy ebből az egészből semmi sem a rendező sajátja...
és roppant zavaros, elidegenítő a narratívája is.
sajnálom. tényleg.

En nem tudom, hogy mi indult be Hollywoodban ezzel a "girl power" dologgal, de undorito...
Uj Charlie angyalai, uj szellemirtok, uj Ocean nem tudom hany, es a tobbi... Egytol egyig nezhetetlenek. Legalabbis az ertekelesei alapjan ezt gondolom, mert egyet sem neztem meg es ne is fogom... Mi jon meg? Mar varom az uj Rambot Anna Kendrick-el. Szerintem azt a szerepet neki talaltak ki ;)
Nem akarok magamra haragitani minden itt levo holgyet azzal, hogy azt mondom, hogy utalom az ilyen "girl power" jellegu filmeket, mert nem is igaz. Csak azokat utalom, ahol egy 40 kg-os csaj lever egy 90 kg-os izmos ferfit, sot egyszerre tobbet is. Ja, es most ne gyertek azzal, hogy a valosagban is vannak ilyen nok, mert nem, nincsenek. Es ha vannak is, kurvara nem ugy neznek ki, mint a filmekben abrazolt 40kg-os cicababak....
Aaaaa, hagyjuk is, csak fehuzom magam. A film szar. Meg is kapta a nezhetetlent es csak ez az ami szamit ;)

2020-03-30 18:28:52 Dolittle (2020) kovi1970 (2) #3

Nekem túl infantilis volt.

Milyen kosztümök?? :)

előzmény: dorothygale (#1)

2020-03-30 18:01:19 Inception (2010) / Eredet Ágó (5) #657

Simán működik! :)

2020-03-30 16:38:51 Aladdin (2019) BonnyJohnny (3) #6

A Dr. Strange-ben jobban adaptálták a szönyeget. :P

előzmény: Denice (#5)

2020-03-30 16:30:02 Twelve Monkeys (1995) / 12 majom Ehun69 (5) #61

Még moziban láttam, eddig csak 3 csillagos volt nálam, de most 2020-ban újra nézve aktiválódott a vírus

2020-03-30 16:06:26 Aladdin (2019) Denice (3) #5

Vegyesek az érzéseim.
+ Jól szórakoztam közben, de ez leginkább Will Smithnek és Aladdinnak volt köszönhető. Az ő castingjuk nagyon el lett találva, jól működnek együtt.
+ Gyönyörű kosztümök és helyszínek, igényes CGI. A látványra nem lehet panasz.
- Jafar szerintem nagyon félresikerült, egy súlytalan pojácát csináltak belőle :(
- Abu és a szőnyeg sem lett olyan jópofa, mint az eredetiben.
- Jago kb nem is szerepel (mondjuk így legalább nem is idegesít :D).
- A sztori átírásárára néhol nagyokat hümmögtem.
- Nem tudom, minek kellettek extra dalok bele (azt hiszem kettő), nekem nem illett a többi (egyébként fantasztikus) disney zenéhez.

bizarr, borzasztó, röhejes, zavarba ejtő, érthetetlen, sötét, szarkasztikus, szokatlan és nehezen értékelhető meg még nem tudom milyen, de valamilyen, amilyet csak Lindsay Anderson tudott...

Hármas? Kettes?
Ingadozott ez végig rendesen. Ami mégis megenyhítette a szívem ( a főhős amúgy is nyilvánvaló telitalálat castingján )
Az..
.. a hiéna, a bevásárlás, a hód, meg a kokainporos bunyó ..

Amúgy a csapat borzasztó ergya, teljesen érdektelenek, a muzsika se tetszett..

Kíváncsi vagyok, mit mondasz róla majd :)

előzmény: BonnyJohnny (#38)

Nekem már három hónapja a gépemen várja, hogy megnézzem. :P Talán ez a lökés kellett hozzá... Meglátjuk. :)

előzmény: Leo_Stotch (#37)

Megértem ha ez nem az a Harley Quinn akire a hardcore képregénybuzik vágynak,de ez egy kimondottan élvezhető film épp az elviselhetőség legvégsőbb határáig tolt girl power-el.
Margot Robbie nekem amúgy is szimpatikus,de itt (és a suicide squad-ben is) állati jól hozza a kissé elme roggyant szociopata Harley-t.
Viszont Ewan McGregor-t még ekkora ripacsnak nem láttam,pedig volt szerencsém egy-két filmjéhez.
Külön figyelemre méltó a soundtrack,az efféle zene iránt érdeklődők kapnak pár igazi csemegét.

Nagyon-nagyon egyszerű hatásmechanizmusokkal operál, de éppen ezért nagyon működik is. Engem kicsit meg is lepett, mert valami sokkal bárgyúbb vígjátékra számítottam, ehhez képest még némi mélység is megjelent (és talán még több megjelent volna, ha egy Omar Sy-nál jobb színész kapja a főszerepet). Megérintett, na, de ebben az is szerepet játszik, hogy hamarosan én is apai örömök elé nézek.

Nem éreztem azt az átütő zsenialitást. Nagyon hangulatos (nálam az a legfontosabb szempont) de azért nem mestermű.
Jó folyású, horrorisztikus mozi.

Onnantól akartam megnézni, hogy hallottam róla, ugye adva volt minden.. nem is csalódtam :)

előzmény: BonnyJohnny (#36)

Úgy tűnik, ezt a filmet neked találták ki. :D
Adódik a kérdés: miért nem ötös? :)

előzmény: Leo_Stotch (#35)

Köszönöm, amit írsz.
Igen, számomra ez az a film, melynek a leírásából többet tudok meg, mint magából a filmből. Vagyis olyan film, melyet a magyarázatok nélkül nehezen értelmezek. Valahogy ki is lóg a többi "sima" vonalvezetése mellől.

előzmény: offerus (#3)

Ez így egy nagy hangulatbomba.
Imádom a filmeket.. Szinte mindent. Road movie.. stb. A musical talán necces kicsit, de ott is megtalálom a magamnak valót.
Na de nem is ez a lényeg.
Rajongok a világítótornyos és/vagy kis halászfalus, sirály vernyogós témáért, amiben cigiznek, ami kevés helyszínt és szereplőt mozgat, lassú és ami fekete fehér.

Erre megkaptam ezt a filmet. Maga a gyönyör :)

A történet itt most másodlagos, minden más elsődleges. Igazi horrorisztikus elmerülés pedig alig vagyunk a víz alatt..

Olyan ez a film, mintha Yasujiro Ozu leforgatott volna egy Tarr Béla forgatókönyvet (bár bevallom, idő hiányában átpörgettem pár mosogatást meg krumplipucolást).
8/10

2020-03-30 08:34:16 Gotcha! (1985) / Megvagy! Planetkamino (?) #2

Rendben van a film is és a zene is :)

Hát ez elég gagyi volt. Nem értem, Branagh miért karikizálta Poirot-t... Vagy ezt komolyan gondolta? (És itt kérdezhetnénk: "Dehát mégis, hogy ő mint Poirot? Suchet után, aki maga Poirot?" Na mindegy.) Van baj bőven, kezdve az öncélúan túlhasznált CGI-jal egészen a meglepően unalmas és érdektelen nyomozásig. Az már tényleg csak apróság, hogy a nagy mínuszok ellenére egyáltalán nem fáznak a szereplők, semmi didergés, de még csak a leheletük sem látszik, pedig ha valahol, ez ügyben indokolt lett volna a CGI. Lelketlen, karaktertelen, felszínes film ez, amely szemernyit sem tiszteli azt, amit adaptál.

2020-03-29 22:47:32 Grabbers (2012) / Csáposok Doc (2) #6

Az alapötlet vicces, de egy egész filmre nem futja belőle. Azon túl viszont semmit nem tud felmutatni a film. Sem szereplők, sem a sztori, sem a látvány nem egy nagy pukkanás.
Van egy-két vicces jelenet: például amikor győzködik a többieket, hogy menjenek inni - de egészen addig nem járnak sikerrel, amíg el nem hangzik, hogy ingyen van a pia...
Sajnos ezekből nagyon kevés van, nem egy földön fetrengve röhögős film.
A horror és a sci-fi minősítést pedig egyáltalán nem érdemli meg.
Összesítés: gyengus