Legfrissebb filmes kommentek (összes)

2020-01-18 12:50:02 Funny Man (1994) / Vicces fickó Edwest12 (1) #1

A filmben a legjobb a leírása. Talán mert abból még bármi lehet, csak az ember képzelete szab határt. A megvalósítás viszont... Nem sok filmre adtam nézhetetlent, de ez sajnos az. Csak azt nem értem, hogy adhatta hozzá a nevét Christopher Lee. Vígjátéknak szánták, de a legkevésbé sem vicces. Ha néhány egyetemista összeáll, és némi pénz és technika is a rendelkezésükre áll, akkor szerintem különb filmet gyártanak. Fájdalmas párbeszédek, bugyuta fordulatok, a színészi játék pedig a középiskolás színjátszókörök szintjén van. Az egész arra megy ki, hogy a csúnya kis fickó kinyírhassa, akit csak ér. Itt vannak kicsit ötletesebb, meg nagyon fájdalmas halálesetek is. Gondolkoztam, mire is emlékeztet a hangulat, és rájöttem: a Tom & Jerry-re. Hasonlóak a zenei és néhol a cselekménybeli megoldások. Persze senki ne gondolja, hogy ez a film akárcsak a nyomába is érhet egy sok Oscar díjas rajzfilmsorozatnak! Ami ott működik, az itt nagyon nem. Elvégre ez egy humorosnak szánt horrorfilm (néven eladni kívánt valami).

2020-01-18 12:32:54 Joker (2019) BonnyJohnny (?) #276

Nem volt célom pontos párhuzamot vonni. De azért köszönöm a választ! És természetesen egyetértek. :) Sőt, a végén ugyan oda jutottunk ki: Joker "Arthurkodott". Azaz nem a nehézségek tették Jokerré. Mivel a nehézségek egy erős karaktert nem tesznek Jokerré. Joker mindig is Joker volt.

előzmény: caulfield (#275)

2020-01-18 12:16:12 100 Dinge (2018) / 100 dolog Doc (5) #3

Az első perc zseniális.
Igen, azt még annak is érdemes megnéznie, aki amúgy nem kíváncsi a filmre.
Ha az egész azt a szintet tudná hozni, tutira kultfilm lenne belőle.

előzmény: zéel (#2)

2020-01-18 11:47:42 Joker (2019) caulfield (3) #275

Mondjuk Vader és Kylo a jó cselekedetük után már nem gonoszak, mert akkor már megszűnnek létezni. A hős át- vagy inkább visszatérésével az árny köddé válik. Vége a bad tripnek. A bűnök nyilván emellett megmaradnak, de a gonosz eltűnik (persze ekkor szinte rögtön a hős is meghal).
Joker viszont más. Különösen ebben a filmben. Adná magát, hogy Arthur rossz útra térése a gyilkos bohócban testesüljön meg, ahonnan már nincs neki visszafordulás, de szerintem Joker az, aki „Arthurkodik”. Hasonlóan mikor királyok közé kerül, akkor királykodik, amikor meg dámák közé, akkor dámázik. Lapjárás, vagyis minden szerencse kérdése az ő esetében, igazából nincs döntési helyzetben.
Kylo és Vader tetteinél meg lehet azt érteni, hogy miből erednek. Persze hasonlítanak Jokerhez, mivel ők is folyton kergetnek valamit - és a lényeg magán a kergetésen van. Ha viszont Kylo megöli az anyját, akkor neki vége. Mert elveszti gyűlöletének a tárgyát és azzal ő is megszűnik, azaz visszavedlik Ben Solová. Joker viszont, ha teszem azt legyakná Batmant, akkor számára nem lenne megváltás. Legfeljebb Gotham változna meg, ő pedig idomulna hozzá, mint mindig.
Jokert inkább Palpatine mellé lehetne tenni, bár ez is egy erőszakolt párhuzam lenne.

előzmény: BonnyJohnny (#271)

2020-01-18 10:15:17 Tiszta szívvel (2016) DevilTakeU (3) #22

"...azért az fontos dolog, hogy a sztori az igazából csak a főhős fiúk fejében létezik..."

???

Tisztelettel,ezt kifejted? O.O Tegnap este már nem akartam foglalkozni a dologgal,ma megint megnéztem gyorsba,én rohadtul nem így látom. :P (Ha az van amit írsz,akkor mi van például a trezorból kivett pénzzel a műtétre? Az honnan lett?)

Nem fogok hazudni,én nem értem a film végét,főleg a duplaThuróczy jelenést. Passz. Elolvastam minden létező cikket,interjút,kommentet,amit csak találtam,de ember nem mondta még el a befejezés lényegét. Nekem meg semmi sem jött át. (20 évig gyűlölöm az apámat,bandázok,lóvém lesz,az addig rögeszmésen elutasított életmentő! műtétet hirtelen bevállalom,írok egy levelet németbe apámnak,és már találkozhatunk.) ?? Becsszó azon gondolkodtam,hogy Thuróczy,az apa eljátszotta ezt az egészet a fiának (kis Toni Erdmann style)? Mert amúgy semmi értelmét nem találom,sry. Azt sem értem hogy miért "csavaroznak" páran,mi a csavar,hol,miért?

HELP!!

:D

előzmény: Tenebra (#16)

2020-01-18 07:33:23 Csapd le csacsi! (1992) dittike (5) #4

Önfeledt röhögőgörcs rohamban való kitörés minden igaz magyarnak.

2020-01-18 07:31:57 The Duchess (2008) / A hercegnő dittike (5) #17

Szívszorító történet egy korból melyhez képest nem sok minden változott.

2020-01-18 06:27:31 Color Out of Space (2019) leplesbitang (1) #7

Keresték itt a filmet: már fent van piratebayen. (Tartok tőle, hogy ez most sokaknak egy jóindulatú értesítésnek tűnik, de a film megnézése után már rosszindulatúnak látszik majd.)

előzmény: ArmaGedeon (#5)

2020-01-18 02:50:40 The Two Popes (2019) / A két pápa The Cortez (3) #11

Az elején a választási procedúra percei kínzó lassúsággal, és halálos unalommal telnek el, aztán a főszereplők végre elkezdenek vitatkozni, de csak éppenhogy érintik az érdekes témákat. Ezt követően a 2 öreg pap összehaverkodását nézhetjük végig. A popkult-utalásokkal + idegbeteg zoomolásokkal megspékelt mozi valamennyire részrehajló, mert egyértelműen hősként állítja be Ferencet, akinek flashbackekben ismerjük meg a múltját.
Pozitívumok: a színészi alakítások, a néhány elhangzó érvényes gondolat, valamint a 2 pápa emberi oldalának bemutatása.

2020-01-18 00:05:54 Vox Lux (2018) zsandar filip (2) #8

Gondolkoztam úgy a film közepe tájától, miközben Natalie Portman ripacskodását néztem, vajon a jószándékú rendező talán szatirikus hangvétellel kívánja lerántani meglehetősen olcsó megoldásokkal a leplet a XXI. századról… És valóban , amikor a finále /XXI/ felirat is megérkezett, már magabiztossággal igyekeztem az új szűrön keresztül figyelni és átértékelni a látottakat. Nem lett jobb.

Ritmus nélküli, aránytalan snittek, odadobott „mélyen szántó gondolat” galacsinok, pl. " tragédia felemészti a lelket" nem vittek se távolabb sem pedig közelebb a celebitas megítéléséhez vagy megfejtéséhez, minden-minden közhely maradt.
Maradt a középszer és csalódottságom.

2020-01-18 00:00:40 High Life (2018) / Csillagok határán nony_15 (1) #9

Nagyon ritkán adok 1-est. És nagyon ritkán írok kommentet. Sokat elárul, hogy végignéztem és úgy adtam rá nézhetetlent. Tényleg nehéz szavakba önteni ezt a filmet, ilyen elég erős WTF.
Amikor végigfolyt a geci a combján, vagy ahogy a vége az nem is tudom mi, de lehetne sorolni..
Patiszon nem játszott nagyot, színész lévén elvárható tőle hogy bemegy a munkahelyere és elvégzi a feladatát, nem úgy mint a twilight-ban.

2020-01-17 23:56:21 Bombshell (2019) / Botrány Ugor (4) #14

Hozzágondolnivalóim: nem, nem elég egy ilyen filmet csinálni, sokat kellene. A világ nehezen változik, volt pl. Spotlight négy éve, sokkolta a világot, de csak pár hétig. Miután levegőhöz jutottak a hívek, szépen a szőnyeg alá söpörték a témát, és soktízezer áldozat ide vagy oda, a papok pedofiltak vidáman tovább, a nagyobbik térben az egész gyülekezet, a kisebb, hátsó térben meg ministráns fiúk térdeltek nekik továbbra is. Talán most, pár év után valamit kimondott a Vatikán, hogy nem titkol és nem tűri többé ezt… és akkor itt van még a nők térdepeltetése is. Az a baj vele, hogy a legtöbb társadalom bevett szokása ez a „fucking for a job”-dolog, és a világ elég jelentős részén azt gondolja az emberek sokasága, hogy jól van ez így, nincs erről mit beszélni. Valamit valamiért. A feudalizmusban első éjszaka joga is volt, később a cselédlányok kötelező sorsában be volt ez kalkulálva mindig, de ezt igazán az ipari- meg a szocialista forradalom sem változtatta meg. A világ hatalmasságai hedonisták, főleg a milliárdosok. Övék a pénz, a jog, eltusolnak bármit, Trumpot meg még meg is választották. Berlusconin sem fogott a pedofil bulik híre. A világ kacsint és azt mondja, na és aztán, fickós az öreg, egészségére, hehehe! Na, és ebben a filmben mégsem ez történt, hanem valami precedens értékű dolog. Fontos ez. Imádtam a szereplőket, nézői jutalomfalat ezeket a nőket együtt látni egy filmben, a rendezés már nem volt annyira acélos valami, másképp is lehetett volna ezt súlypontozni talán, egy kicsit drámaibb is lehetett volna helyenként, így egy kicsit szárazabb, tényközlőbb lett. A MeToo golyója elindult, gurul, elüt még bábukat majd, és ettől – pár év után – majd a szemléletünk is megváltozik kissé. Az enyém is sokat változott az életem során, de hát kié nem?

Minden adott lenne, hogy be lehessen illeszteni a zseniális animék közé, de a cselekmény túlpörgetettsége és érzelgőssége nagyon megterheli a film őszinte alapokon álló üzenetét. Pedig a klímaszorongást a csellengők szemén keresztül bemutató szerelmi történet - bár ez is már eléggé elcsépelt egy felütés valahol - valamennyi oldaláról nézve valóban kimunkált ábrázolással és mondanivalóval bír. Humora a helyén van, a figurái szerethetőek, okosan ekézi a New age-es, okkult világnézetet. A képeiben valami döbbenetes erő feszül, ilyen pazarul kinéző rajzfilm nagyon kevés van az biztos. Az özönvíztől szenvedő Tokió szürke és színes képei, valamint a film belső tereit átható kényes aprólékosság egyszerűen ámulatba ejti a nézőt. Kár, hogy Shinkai mester viszonylag kevés időt hagy a szemlélődésre és japán popsongok általi ritmizált tempóban darálja le az ugyan eredeti - mivel a szüzsé a Miyazakira is jellemző, sajátságos keleti spiritualitással megáldott elemekből is áll -, de némi képzavarral élve, végeredményben mégis kiszámítható fabuláját.

A remény útja / Káosz

Ezek a magyar változat, illetve az eredeti film alcímei. Mintha mi most optimistábbak lennénk.

A legutoljára látott két film (az ezt megelőző a Papírhold volt) alapján bennem is inkább a remény fogalmazódott meg: amíg ilyen kirobbanóan tehetséges gyerekek születnek, mint a 9 éves Addie Loggins (Tatum O'Neal) a Papírholdban, illetve a 12 éves Zain Al Rafeea (a saját nevén szerepel az itteni filmben), addig van remény. Mindkettőjük első filmszerepe és mindketten olyan díjakat kaptak érte, amelyeket felnőttek szoktak kapni. De képesek is voltak a felnőttek fölé magasodni, ha úgy alakult. Ez talán nem is olyan nehéz egy olyan világban, ahol a felnőttek számára a gyerek gyakran csak nyűg, rosszabb esetben üzlet tárgya. De nem is olyan könnyű, élettapasztalat kell hozzá. Lehengerlő szereplésük mögött mindkettőjük esetében ott van a nehéz gyerekkor, Zain-nál még a háború és a menekülés pokla is. Nem véletlen, hogy amikor tehetik, rágyújtanak.

A Kafarnaum igazi bekapcsolódós film. Ezt segíti a környezet sivárságát jól ellenpontozó szép, komoly zene. De ami igazán megérint, az látni azt, hogy ebben a világban is működik a szeretet: a testvérek (Zain és Sahar), a többieknél is szerencsétlenebb etióp anya és gyermeke, illetve Zain és a gondjaira bízott, számára idegen Yonas között. Ez az utóbbi a kevésbé magától értetődő. Zain nem azt folytatja, amit mindig is látott maga körül a felnőttek részéről, hanem éppen annak az ellenkezőjét. De hát azok hozzák el a változást, akik nem a megszokott mintát követik. Erről a háromfajta szeretetről 1-1 képet beraktam a képek közé.

Mifelénk személyes hozadéka lehet a filmnek, hogy nehézségeink egy részével szembenézve – és közben visszagondolva erre a filmre – legyintsünk: ez csak egy „first world problem”.

Ha jól számoltam, még 13 - legalább 3-as átlagú - szavazat hiányzik, hogy a film a KT top 250-es listára felkerüljön (az Imdb top 250-es listán már ott van). Ez csak idő kérdése. Én azért egy jó Vapiti helyezésnek is örülnék.

2020-01-17 21:49:34 Valan - Az angyalok völgye (2019) ryood (4) #15

és közben még krimiként is abszolút élvezhető...kár, hogy olyan kevesen nézték meg, pedig volt marketing...

előzmény: zéel (#14)

2020-01-17 20:39:13 Antichrist (2009) / Antikrisztus velvetgristle (4) #140

nyami

előzmény: Mario Brothers (#139)

Hát ez gyenge volt. Amit végképp nem értek, hogy a CGI miért szarabb, mint a majd 30 éve forgatott T2-ben?

2020-01-17 18:27:02 100 Dinge (2018) / 100 dolog zéel (3) #2

Az első perc zseniális.

2020-01-17 17:29:14 Antichrist (2009) / Antikrisztus Mario Brothers (1) #139

Úgy vagyok ezekkel a művészfilmekkel, mint a mai "festmények" többségével. A "művész" fogja az ecsetet, belemártogatja a festékbe, ráfröcsögteti a vászonra a létező összes színt, majd elkeni rajta a saját sz*rát és végül a farkát is ráveri, hogy teljes legyen az összkép. Majd amikor elkészült megkérdi magától: "Hmm, mi legyen ennek a remekműnek a neve? Legyen mondjuk Antikrisztus! Igen ez az, zseniális!"

2020-01-17 17:15:15 Valan - Az angyalok völgye (2019) zéel (5) #14

A Valanban tulajdonképpen mellékes a gyilkosság, az „angyalcsinálás” témája, a film jóval érdekesebben beszél a kelet-európai rendszerváltások elvesztett tömegeiről és a völgyből kimászás lehetetlenségéről, a morális lealjasodásról és a méltóság látszólagos megőrzése mellett a tudat felbomlásáról, a vallási ideológiával elfedett erkölcsi leépülésről. Az 1989-ben egy fiatal lány eltűnésével kezdődő és a 2011-ben egy csontváz előkerülésével újragondolt elmúlt húsz-harminc év a rendszerváltás utáni idők thrillerbe oltott allegóriája. (Stőhr Lóránt, ÉS, 2020/3)
Hát...ennyi! A lényeg!

Aki filozófikus mélységű történetet és világmegváltó, bölcs gondolatokat várt a filmtől, az alaposan mellényúlt... Ez nagyon nem az a film, itt hátra kell dőlni, gyönyörködni a tökéletesen megkoreografált harcokon, nevetni a macsó poénokon és kikapcsolni az agyadat másfél órára. Ahogyan egy bölcs ember fogalmazott egyszer: "Beleverem már a f*szom a sáfrányos avokádóval töltött makrélába, megkívántam egy jó bundáskenyeret!" :)

2020-01-17 15:22:28 Cop Mortem (2016) DevilTakeU (1) #9

Kovalik József filmje számomra egy igen mellbevágó esti filmélménnyel párosuló álmatlan éjszakát okozott,nem túlzás azt állítani,hogy hajnali ötig morgolódtam,dühöngtem,sajnálkoztam,és persze fogalmazgattam magamban a gondolataimat,mindezt félálomban. Persze jogos a fevetés hogy miért foglalkozom vele egyáltalán,de kikívánkozik,mert eltelt ugyan fél nap,de az érzéseim mit sem változtak,még mindig dühöngök. (Mondjuk ha humoromnál lennék,akkor ezt még akár jó jelnek is vehetném: hatott rám a film. :P)

Először is: Kovalik József előtt le a kalappal. Belevágott valamibe,amihez nem ért,amit sosem tanult (forgatókönyvírás),prezentált egy elképzelést,szponzorokat hajtott fel,végül tető alá hozott egy filmet. Ez mindenképpen megsüvegelendő,már ha valaki tisztában van azzal hogy mekkora áldozat,meló,idő,pénz,energia egy - ráadásul ekkora apparátust felvonultató - akciófilmet összekalapálni. Én azért vagyok pipa,mert ami jó benne,az tényleg jó - viszont ami rossz,az nagyon rossz,elemi szintű hiba,amit egy szem igazi forgatókönyvíróval,egy tapasztalt(abb) dramaturggal,és mondjuk egy Pados Gyulával,Pohárnok Gergellyel alapjaiban ki lehetett volna gyomlálni. (A vágást is a direktor úr végezte,Csillag Mano,Kovács Zoltán,Király István talán besegíthetett volna. Persze könnyű nekem nevekkel dobálózni,nem is elegáns dolog,visszavonom - csupán egy felvetés volt.)

Iván jó. Magas,sportos sármos,igazi alfamacsó,mégis az egész jelenléte súlytalan,ráadásul mintha víz alatt létezne,végig be van lassulva: a mozgása,a tagolt beszéde,a falat kapartam. Ez amúgy mindenkire vonatkozik: mintha az igazi,éles felvételek elvesztek volna,és kényszerűségből a próbafelvételek kerültek volna a kész filmbe,még a legalapabb,indulatos-káromkodós szövegek is el vannak bakizva,néhol látszik hogy szegény szereplő vért izzad hogy a nehezen bemagolt szavak helyes sorrendjére koncentráljon. (Ilyenkor kéne az,hogy felvázolom a szituációt,adok pár támpontot,elindítom a kamerát,és imprózzatok gyerekek,mehet a k*rvaanyázás,elvégre ez nem matiné!) Ehelyett steril,mű,nincs két karakter akik között legalább minimális kémia lenne,ehhez jön Gáti Oszkár időnkénti (roppant kínos) verselése,ami pusztán annyit hivatott jelezni,hogy jól van főnök,amíg szaval,addig nincs gond - már ahogy a titkárnő megjegyzi,ezen jellemvonást mintegy matricaként Réti homlokára tappantva. Jaj.

Kameraláz. Hihetetlen hogy a nagy Ámerikában a legkisebb gyerekszínészek is milyen természetességgel viselkednek a kamera előtt - legyen az kisképernyő vagy mozifilm -,nem tudom mi az oka,de ennek a természetességnek Magyarországon nyomát sem látni. Nincs olyan színész,aki pusztán filmezésből (meg)élne,ezt elfogadom,de a Cop Mortem mintha egy színdarab lenne,jelenetenként kamerával felvéve. Nem tudok rá jobb szót a már említett sterilen kívül: darabos. (És hogy azonnal ellentmondjak magamnak: előtte pótoltam a Kincsemet,sok mindent lehet arra a filmre mondani,de ilyen értelemben vérprofi!) A folytonossági bakikat (két összefüggő jelenet között hirtelen mindenki átöltözött),a nem is olyan bújtatott reklámokat (Opten! Árkád!),az arcpirító szövegeket (csípje meg a csóka = ?!?) mind elnézem,így sikerült,belefér. Azt viszont képtelen vagyok megemészteni,hogy túszul ejtenek egy illetőt,bezárják - de a fegyverét nála hagyják. Ilyen a világon nincs,amikor Nagy Zsolt golyózáporral fogadta a rájuk törő rosszcsontokat,szó_szerint _lement _az _arcomból _a _vér.

Sajnos az akciókkal sem vagyok kibékülve,sokkal jobb,nem utolsósorban látható koreográfiát vártam,és kicsit kevesebb rángatózó kamerát,ezt főleg a film végére értem. Az eseményeket mozgató fő megbízó kilétét egy asztal mellett borozgatva kitaláló kinyomozó,majd egy telefonnal az ügyet (és ezzel a komplett filmet!) le is tudó jelenetet megint csak nem tudom hová tenni,mi fogyott el,a lelkesedés,a játékidő,a pénz? Nem fért bele még két snitt egy megbilincselésről,esetleg az illető saját maga által elmondott motivációjáról? Ezt hogy?

Pozitívumok is akadnak azért,tetszett az autentikus környezet (a rockkocsma indító helyszínnek jó ötlet volt),pár pofás beállítás,néhány goromba arc,és természetesen Ganxsta Zana Döglégy Zoltán,a Don. Zolee kurvajó,természetes,hiteles,de ő ilyen,beleszarik,vehetik akár 9 kamerával,akkor is azt adja,amit a vásznon látnunk kell,egy centivel sem kevesebbet. Anger Zsolt a Nyomozó óta a szívem csücske,hoz is valamicskét,de nekem nagyon rajzfilmfigura karaktere volt,viszont a bemutatkozó jelenete ott van. A történet korrekt (a felesleges Interpolos szál belekeverését illetve a visszaemlékezéses-tornácon formagyakorlatozós jelenetet kivéve) ,tetszett ez a picit misztikus szektás megközelítés. Amit még hiányoltam: csajok-csöcsök? Már elnézést,de ha valamihez,hát a motoros környezethez is,a rockzenéhez is (és persze a bűnözőkhöz is) masszívan hozzátartozik a szebbik nem,akár csak ráutalás szintjén,erre kapunk egy szem ajakrúzsozást,spiccen motoron...hát kösz. Oké,kemények vagyunk,meg kigyúrt-kivarrt szőrös állatok vagyunk,de ha már annyira majmolni szeretnénk a külföldi akciófilm-sémákat,akkor akár a történet szempontjából (barátnő? feleség? bunyós csaj - mert az sem volt?),akár látványelemként csupán,de bizony kellenek bele az oldalbordák (és lehetőleg nem tetőtől talpig garbóban). Na jó,átfogalmazom: elfértek volna pár bandafőnökös-keménycsávós jelenetben,akár a háttérben. Simán adott volna a hangulathoz.


Hát,nagyjából ennyi. Sajnálom hogy félrement (ez is),hihetetlen hogy 20 éve,az Európa expressz óta szinte ugyanott tart a magyar akciómozi: van,de minek...képtelen vagyok két csillagot rátenni,még Zolee ellenére is. :(

2020-01-17 13:41:28 Simon mágus (1999) DevilTakeU (4) #22

Én is így vagyok vele,rendkívül izgalmas (és tanulságos!) akár mai,akár 6-8-10 éves kommenteket olvasni. Ahány ember,annyi nézőpont,hozzászólások,vélemények,észrevételek,felvetések,érvek és ellenérvek,vagy akár csak néhány kiegészítő gondolat egy adott filmmel,rendezővel,színésszel kapcsolatban...kis túlzással olyan mint egy filmklub. :) (Annak meg külön örülök ha pár általam leírt sor megszólít valakit,de ez fordítva is így van:néhány nicknév kommentjét szinte már "régi ismerősként" fogadom,olvasom,sőt egyenesen várom,azt hiszem nem túlzás kijelenteni hogy az én életemben is mehatározó,illetve - jó értelemben természetesen - befolyásoló tényező lett a KT. :)

előzmény: oscarmániás (#21)

"el tudom képzelni, hogy egy 20-30-as nézőnek dögunalom ez a sok "műszenvedés"."

egyáltalán nem volt unalmas.

előzmény: hhgygy (#3)

Szép időskori szerelmi történet kissé furfangos módon felépítve.

Mivel szezonja van, ezért bátorkodom betenni ezt a kissé rossz minőségben fellelhető, azonban ritka érdekes és tanulságos utóéletű néprajzi témájú, de annál mélyebb jelentést rejtő kisfilmecskét.
Íme, bő 14 percben.

2020-01-17 07:58:37 Knives Out (2019) / Tőrbe ejtve oscarmániás (4) #17

Naná, és te mondd, hogy kezeket fel, mert mélyebb a hangod. Amúgy egy az ötmillióhoz az esély, úgyhogy van remény. Kedves, aranyos csaj, aki ért a gombászáshoz, kedvenc sportja a Free Solo, de iszapbirkózásra is rá lehetne venni, kedvelik az ebek, de ő inkább a rókát szereti. Van húga is, de még nem döntöttük el, hova valósi a család....Akár a lányom lehetne, mint egy családtag :)

előzmény: Danesz99 (#16)

2020-01-17 07:53:19 Simon mágus (1999) oscarmániás (3) #21

Már hónapok óta tervezem, de mindig elmarad ez a dicséret: naponta belefutok ilyen tartalmas és jó hozzászólásba, ismertetőbe, amiért érdemes a KT-val kezdeni és befejezni a napot. (Akinek inge, vegye magára nyugodtan :))
Andorai nem kedvencem, de a minőséget jelenti a szememben, mindig örülök, ha felbukkan a filmekben. Egy öt másodperces felvillanásának is jelentősége van. Nagyszerű és kész.

előzmény: DevilTakeU (#20)

2020-01-16 22:50:31 Judy (2019) elzablues (3) #2

Zellweger alakítása miatt mondjuk azt, hogy megérte megcsinálni, de közepesnél nem jobb.
A végén a rövid, össznépi Over the rainbow-s jelenet azért elég kedves.

Inkább lepolírozott karikatúrák sorozata ez, mint történet. Most azon gondolkozom, hogy egyáltalán szól-e ez a film valamiről, bármelyik 30-60-90 percet hagyják ki, pont ugyanaz marad. ... Jó, ha az ügyvédnőt hagyják ki, az javítana rajta. :)

2020-01-16 21:32:44 Simon mágus (1999) DevilTakeU (4) #20

Ha valaki megkérdezné hogy ajánlom-e neki Enyedi Ildikó hatodik rendezését,minden további nélkül azt mondanám hogy igen. Ha ugyanez az illető rákérdezne hogy miért,esélyes hogy válasz helyett - elszaladnék. :P

A hangulat nagyon rendben van,mondhatnám stílszerűen: Enyedi - egyedi. A történet finoman szólva sem hétköznapi,a film fantasy vonalát furcsamód mégis az olyan hétköznapi jelenetek húzzák alá,mint például egy egyszerű(nek tűnő) kávézás. (Ha már szóba került: Julie Delarme-be szerelmes lettem. Egy életre.) Andorai Péter talán az egyik legfoglalkoztatottabb magyar filmszínész,ennek ellenére nagyítóval kell keresni a szokásostól picit is gyengébb alakításait. Engem mindig,mindenben lenyűgöz,legyen az a Csinibaba megrögzött anarchistája,a Legényanya orvosa (Béla!),az Eldorádó Bercije,vagy akár csak egy Linda-epizód három perces jelenete. Itt is uralja a vásznat,meg sem kell szólalnia,borzasztó erős jelenléte van. Nem állítom hogy mindig mindent értettem - sem a tetteivel kapcsolatban,sem a filmben úgy globále -,illetve ez a kierőszakolt párbajozás is inkább elvitt,sokkal jobban örültem volna a randizós szál kibontásának,a szerelem szárba szökkenésének (mint megrögzött és javíthatatlan romantikus,khm),de akkor az már egy másik film lett volna. :)

Bár hatásos,de azért kicsit zavarba ejtő hogy Simon befolyásoló képességei csupán sejtetve vannak,a magyar mágus-francia rendőr közös borozgatása szintén felettébb szürreálisra sikerült (Anderson,Jeunet szelleme felrémlett olykor),ha egy ember idegen nyelven filozófálgat egy helyivel két percen keresztül,akkor talán a minimum elvárás hogy legalább egy csöppnyi értetlenkedés legyen az illető részéről bamba mosolygás helyett (egy másik olvasatban: szavak nélkül is megértik egymást - akár még jogos is lehet a felvetés,ha már fantasy,de nekem ez pont a rendőrrel kapcsolatban kicsit erőltetett magyarázat).

Ezeket nem hibaként jegyeztem meg,sokkal inkább figyelemfelkeltőnek szánom,örülnék ha minél többen megnéznék még így ennyi év után is,mert tényleg nem mindennapi élmény - aztán majd egyszer valaki,valahol (remélhetőleg ITT!) megfejti a megfejtendőt! ;)


kiegészítés: elolvastam a film wikijét,hátha okosabb leszek...nem kellett volna! :D Teljes K.O. Ja,és sajnos ez is lemaradt,pedig mindenképpen ki szeretném emelni : Másik János filmzenéje zseniális!!

2020-01-16 20:38:30 Nem vagyok a barátod (2009) ryood (5) #26

wtf...

előzmény: iiglo (#25)

2020-01-16 20:35:24 Nem vagyok a barátod (2009) iiglo (?) #25

Grotszek mint a többi förtelme, sajnos a sátánista ocsmányság ma nagyon menő. Kibillenteni az áldozatot, valamivel sokkolni. Micsoda szar. Ez az ember beteg és fertőző... Nektek a legalja a szórakoztató, biztosan bennem van a baj, ugye Maúnika?

engem nem tudott elkapni a hangulata, pedig nagyon vártam az itteni ajnározása okán.
semmi különöset nem találok se a történetében, se a kivitelezésében. persze van néhány jó momentuma, de sokszor hatásvadász, de tbbnyire csak unalmas.
tényleg sajnálom.

2020-01-16 18:12:49 The Goldfinch (2019) / Az aranypinty Bubu (2) #2

Két és fél órás film, ami nem képes érzelmileg bevonni a nézőt, feleslegesen sorakoztat fel karaktereket, akiknek a szála vakvágány, borzalmas színjátékot (tisztelet a kivételnek) és bizarr akcentust erőltet a nézőre, amit még nézni / hallgatni is kínos és úgy vontatott, hogy kimarad belőle a karakterfejlődés és valami értelmes történet. Ez nem film, hanem jelenetek egymásra halmozása minden következetesség vagy lélek nélkül. Nem, köszönöm!

2020-01-16 17:16:50 Kelly's Heroes (1970) / Kelly hősei csabaga (4) #21

A lengyelek igen?

Aki tehette, oda járt filmet nézni, ott ment, ami hozzánk csak nagy késéssel jutott el.Pl. A cápa, de a Piszkos 12 is jókora késéssel landolt itt nálunk...

Politikai okok sem kellettek, a Szenzáció, Tess vagy a Gyilkosság az Orient expesszen is elsőre elutasításra került rengeteg más film mellett.

előzmény: Sziez (#20)

Igen, humánus, szép történet. Ráadásul ma is időszerű, fontos témák. Mindez együtt ritka nagy bravúr.
Itt most még meg lehet nézni. Eredeti, olasz nyelven, magyar felirattal.

Megjegyzem még, hogy a film mostani tartalom-ismertetőjét nem érdemes elolvasni a film előtt, ugyanis meglehetősen spoileres.

előzmény: hhgygy (#2)

2020-01-16 14:59:27 Knives Out (2019) / Tőrbe ejtve Danesz99 (?) #16

Elkísérhetlek? ;)

előzmény: oscarmániás (#15)

2020-01-16 14:43:51 Lore (2012) mimóza (5) #22

A felolvasóval kezdtem a hetet, majd jött a Mű szerző nélkül, s végül a Lore.
Ez a trió így együtt olyan brutálisan erős a témájában, hogy valószínűleg ha egyszer újrázok, akkor ismét egymásba kapcsolva fogom nézni őket. (Külön érdekesség, hogy a hármas összefűzése nem volt szándékos, mert a Werk ohne Autor témájáról fogalmam sem volt, előkutatás nélkül vágtam bele.)
Érdemben picit később, most fel kell valahogy támadnom.

Saskia Rosendahl mindenesetre tőlem most Vapiti jelölést kap (gondolatban Lore megformálásáért is, aktuálisan pedig Elizabeth May-ért a jelenleg versenyben lévő filmjében). :)

2020-01-16 13:08:23 Knives Out (2019) / Tőrbe ejtve oscarmániás (4) #15

A záróképért érdemes végigszenvedni.
Rájöttem, hogy ismerek egy Ana de Armas hasonmást. Hétfőn meg is mondom neki ;)

2020-01-16 12:41:01 Szabad lélegzet (1973) Sziez (3) #2

A hetvenes években se címet nem tudtunk adni a filmjeinknek, se befejezni nem tudtuk őket. Ez a film ennek egyik iskolapéldája. Pedig az ötlet jó, a színészek jók, a forgatókönyv kicsit laposka ugyan, de még nézhető, bár sokat emel rajta, hogy a film maga ma már a kortörténeti érdekesség.
Számomra nem volt annyira lényeges, hogy miért ellenzik a szülők a fiatalok kapcsolatát, a munkás-értelmiségi okot kicsit erőltetettnek éreztem, hiszen akkoriban sokan tették le az érettségit esti iskolákon, és akkor még az érettséginek is elég jó értéke volt. Ezt a lány is leérettségizhetett később, férjezetten, akár még gyerek mellett is. Senki nem volt bebetonozva a maga társadalmi rétegébe. De a film jól jeleníti meg az örök anyós-meny problémát, ahhoz pedig sosem kellett nyomós indok.

2020-01-16 12:32:34 Kelly's Heroes (1970) / Kelly hősei Sziez (5) #20

Mondjuk, a 70-es évek első felében tényleg nem állt túl jól az ország nyugati valutával.
Politikai indokot nem nagyon látok a filmen, hiszen még direkt jól jöhetett volna, hogy a pénzéhes nyugat a háborúban is csak azt keresi, mit lehet rabolni :-) , miközben szovjet testvéreink a vérüket ontják a szabadságért.

Igen, ezt a filmet a karácsonyra időzítettük, illett is hozzá, nagyon humánus, szép történet. És sajnos tényleg aktuális sok témában...

előzmény: zéel (#1)

2020-01-16 09:58:25 Gisaengchung (2019) / Élősködők ChrisAdam (4) #31

Én is teszek ide egy +1-et. Izgalmas, fordulatos, jól néz ki, van is mondanivalója, de messze nem elég ahhoz, hogy szuperlatívuszokban beszéljünk róla.

előzmény: Ugor (#28)

2020-01-16 06:51:30 Joker (2019) Ubul (4) #274

nem csoda, hogy untatja, ha azt se tudja, mit néz :D

off:
amúgy a sorozatokkal kapcsolatban igaz, mert anno azért elkezdtem nézni az Arrowot, Flasht, aztán lemorzsolódtam, csak sjunkien követem a dolgokat, ha van kritika az adott sorozat adott részéről (kb TWD-nél is ez van már lassan 10 éve :D). Semmi nagyszabású sorozatot nem tudott a CW kiadni, ami nem fulladna unalomba, önismétlőbe. Még a Crisis On Infinite Earths-t is eléggé érdektelenné írták, bármennyi munka is van benne, kár érte

előzmény: BonnyJohnny (#273)

2020-01-16 02:56:54 Keepers (2018) / Az eltűntek The Cortez (3) #6

Sok mindenben hasonlít a The Lighthouse-ra, ám ez jóval gyengébb eresztés: mind fényképezésben, mind hangulatban, mind stílusosságban elmarad annak nagyságától. A játékidő első fél órája rohadtul unalmas, de aztán rendesen beindul a cselekmény. A sztori első és legfontosabb fordulópontjától kezdve, a kezdeti röhejes képsorokat (pl: közös énekelgetés) izgalmas, valamint feszült jelenetek váltják fel. Színészi alakítások terén igencsak erős a film, főként Gerard Butler játéka emelhető ki a legjobban.

Számomra ennek a filmnek a története az alapoknál megbukik. Szinte végig megállás nélkül az járt a fejemben,hogy David miért nem kért távoltartási végzést??? Ennyi,gond letudva,amennyiben Evelyn megszegi,börtön,vagy gyógykezelés. Ha ezt kifejtik,szavam nincs,de az gyenge érv hogy ártana a műsorának - sőt,rohadt gyenge érv. Unalmas film,első rendezésnek elmegy,szerencsére aztán Eastwood belejött mint kiskutya az ugatásba. :)

Zseniális film. És nem fogott rajta az idő. Sajnos.

"Mit számít, hogy valaki gazember, ha kapcsolatai vannak? Ami számít, az a hűség a párthoz." Úgy látszik, hogy már Mussolini idejében is a házmester tudta a tuttit.
Bizony, bátor és nagy film ez még ma is. És, sajnálatosan, aktuális. Több témában is.
Ráadásul a két zseniális színész, Marcello Mastroianni és Sophia Loren szokatlan szerepben és csúcsszuper formában. Persze nem árt ehhez egy zseniális rendező sem.

Borzalmas. A film is, Csányi is.

A remake remake-je... ráadaásul egy olyan frenchise-ban, ami folyamatosan megbukik. Vajon létezik olyan hálivúdi jóember, aki rájön, hogy a történet fontosabb, mint a 100 éves színészek visszahozatala? Kétlem xD

2020-01-15 22:01:41 Joker (2019) BonnyJohnny (?) #273

Egyre jobban kezd untatni ez a Marvel univerzum.
EZ DCU.

előzmény: kovi1970 (#272)

2020-01-15 21:57:50 Joker (2019) kovi1970 (1) #272

Az a baj, hogy néz(t)em a Mardeles sorozatokat, Legends, Suprg, Batw, és ezek crossovereit. Kicsit már az Egyszer volt végtelen történetére kezdenek hasonlítani, azt is már évekkel ezelőtt abbahagytam, és még mindig nem kaszálták el. Namost, a Batwomen után ez a film gyakorlatilag semmi újat nem vonultatott fel. Aki látta azt is, ezt is, talán kapiskálja mire célzok. Egyre jobban kezd untatni ez a Marvel univerzum.

2es, csak a csajok miatt. az utolsó jelenet fasza de amúgy nemá, amerikai image film.

2020-01-15 21:37:30 Code 8 (2018) kovi1970 (2) #1

Hát, ez elég gyér volt.

Ez egyébként jó film a rendezés remek, a színészek is hozzák a tőlük elvárt színvonalat, a fiatal lány is kifejezetten tehetséges. Az is tetszett, hogy megfordult a karakterek viszonya az első részhez képest, Brolin jóarcból genyó lett, Del toro genyóbol hős. :D De összeségében a filmnek szerintem semmi értelme, a sztori nulla sőt kifejezetten értelmetlen. Ha valaki megtudná mondani a film szempontjából mi értelme volt az autós jelenetnek azon kívül, hogy látványos és h ezért hagyta őket cserben a sereg, azt szívesen olvasnám. Nulla sztori, nulla kapcsolódási pont, nulla logika, egyáltalán mi köze volt az egésznek a kartellekhez, azon kívül, hogy Del Toronak bosszút kell állni azt nemtudom. De ezt többen is kifejtették már, az első történet száll tényleg érdekes lett volna de borították az egészet és egy látvány film lett az egészből na meg jókis identitás film, kormány kritika stb.

Ettől eltekintve örülnék ha Sicario frenchise lenne Del Torot évekig elnézném ahogy gyilkolászik.

A férfiakat is? (A Hold nem is bolygó!)

előzmény: dittike (#45)

2020-01-15 20:23:09 First Man (2018) / Az első ember dittike (5) #45

Ryan Gosling és a holdbéli zene teljesen más bolygóra juttatják a nézőt is.

2020-01-15 20:21:56 Lucky (2017) dittike (5) #8

Élete alakítását nyújtja az öreg aki ember tudott maradni egy fura világban.

Valamilyen okból kifolyólag nagyon bejött. A főhős srác nagyon szimpatikus, stílusos a látvány, izgalmas a történet, szóval tényleg óriási! Én nem igazán nevezném tinifilmnek, annál azért jóval sötétebb és minőségileg is jobb.

Igen, szerintem romolhat, ha a klasszikusba belenyúlnak, hogy passzoljon az utólag készült előzményekhez.

előzmény: Mizi (#178)

Tom Wilkinson nagyot alakít ebben a paródiának szánt történetben.

2020-01-15 17:21:27 Life Itself (2018) / Az élet maga schankox (4) #1

Kellemes családregény, eléggé egyedi formában tálalva. Az első negyed órát ki kell bírni, az elég gyötrelmes, az utolsó 10 perc meg inkább szánalmas a "nagy igazságok" kimondásával - ez utóbbit simán ki kellett volna hagyni. De ami a kettő között történik, az izgalmas (nem akciófilmes értelemben), érdekes, néha meglepő és magával ragadó. Erős négyest érdemel.

elmentem mellette, többször is, valahogy a főszereplő - hiába animáció - nem jött be elsőre. És milyen rosszul tettem, hogy csak most néztem meg!!! Lentebb említett malac már nekem is kicsit sok volt, szerencsére nem sokat szerepelt, de hát ha már multiverzum, akkor ugye miért ne, ebből kifolyólag a 2. részre még kacifántosabb szereplőket is behúzhatnak. Remélhetőleg nem a minőség romlására.

Sok poénon hangosan nevettem, ritka mostanság. Lehet csak jókor ültem le elé.

Ferdinand "Freddie" Clegg egy csendes,aluliskolázott,nem túl népszerű hivatalnok. Ezenkívül eltorzult értékrendű,fanatikus,a maga teremtette fantáziavilágban él. Rajong a szépségért,kiskora óta lepkéket gyűjt hogy aztán gyönyörködjön bennük,ám élete "legnagyobb lepkéje" Miranda Grey festőnövendék,maga a megtestesült kifinomultság és szépség. Freddie 71 ezer fontot nyer az állami totón,munkahelyén felmond,tágas vidéki házat vásárol (Tudor-stílus),amit aztán szépen berendez,különös műgondot fordítva Miranda leendő börtönére lakrészére. Mert tervei szerint hazaviszi a lányt mindenáron,akár annak akarata ellenére is - minden más alantas célt mellőzve pusztán azért,hogy birtokba vegye,hogy gyönyörködhessen benne. Végül az eszmélő,ijedt,kétségbeesett lány belemegy egy alkuba: hajlandó kereken egy hónapig maradni.

A Lepkegyűjtő a XX. századi posztmodern irodalom egyik legfontosabb alakjának,John Fowles-nak az első regénye,tűpontos pszichológiai tanulmány,korát megelőzve már-már zavarbaejtően reálisan ábrázolja egy pszichopata elme belső vívódását,őrületét és fanatizmusát,talán túlságosan is éleslátóan: sajnos utóbb több kéjgyilkos is komoly inspirációként hivatkozott a műre,köztük Wolfgang Přiklopil is,aki 1998-ban, tízéves korában elrabolta az osztrák Natascha Kampuscht. (Nem árt felidézni,hogy 1965-ben maga a sorozatgyilkos kifejezés még nem is létezett,a pszichológia sem volt elismert tudományág,a profilozás pedig gyerekcipőben járt.)

Ferdinand karaktere igazán szánnivaló,a néző szinte már elhiszi hogy valóban szerelmes a lányba: szexuálisan - egy kisebb incidenstől eltekintve - nem közeledik hozzá,látogatásai előtt udvariasan bekopog,minden jóval elhalmozza,sőt jegygyűrűt is ad Mirandának. Mégis,beteg elme ő,ehhez kétség sem férhet. A rendezőóriás William Wyler zseniálisan sakkozott a szereposztásnál,a fáma szerint ugyanis annak idején a főiskolán a Mirandát alakító Samantha Eggar kikosarazta a ráhajtó Terence Stamp-et,és ez a kettejük közötti furcsa feszültség és vibrálás egyértelműen lejön a vászonról is,sőt,állítólag Wyler direkt megkérte Eggart,hogy a forgatáson is bánjon ridegen és elutasítóan a férfival. Nesze neked Ragyogás,nesze neked Kubrick...

Nyomasztó filmről van szó,az utolsó öt percet nézni pedig egyenesen kényelmetlen. Elborzasztó látni hogy egy bomlott elme milyen könnyedén képes a maga képére torzítani az őt körülvevő világot,így igazolva
minden - egyébként beteg - tettét,egyáltalán fel sem fogva annak következményeit. Jó ötletnek tartom hogy Freddie-ről gyakorlatilag semmi sem derül ki,nem tudjuk hogy a szülei verték-e,hogy az iskolában megalázták-e,ő egyszerűen csak ilyen,el kell fogadnunk. A Mi történt Baby Jane-nel? kapcsán írtam a műfajteremtő szót,Wyler filmjével hasonló a helyzet: hivatalosan a Lepkegyűjtő minden pszichothriller prototípusa. (Mondjuk öt évvel a Psycho után ezt kicsit furcsának tartom,nálam mindig is Norman Bates és édesanyja lesz az alfa és omega,bár ha nagyon kukacoskodni akar valaki,az nyugodtan érvelhet úgy,hogy Hitchcock = suspense.)

Wyler rendezését 3 Oscarra jelölték,de díjat végül nem vitt haza,nem úgy Cannesból,ahol mindkét főszereplőt jutalmazták (Eggar a Golden Globe-ot is bezsebelte). Stamp játéka szerintem korántsem olyan átütő mint mondjuk Perkins-é,mai szemmel nehéz ezt megítélni,1965-ben azért simán frászt hozhatta a nézőkre,nekem mégis hiányzott belőle valami (na nem mintha pszichopatákkal paroláznék naphosszat). Eggers nagyon jó,ahogyan feszegeti a határait,ahogy néha beletőrődik a sorsába,aztán megint küzd tiszta
erőből,tényleg egy tű végére nyársalt pillangó vergődéséhez hasonló,ez a fajta szimbolika a filmben tökéletesen átjön,mesteri. A lepkegyűjtő igazi kamaradarab,az egész film összesen négy szereplőt mozgat
csupán,ezért is sajnálom hogy Maurice Jarre zenéje nem több az átlagosnál,itt igazán kiteljesedhetett volna.(Ha ehhez a filmhez "aláképzelem" John Carpenter szintis prüntyögését a Halloween-ból vagy Morricone témáit a The Thing-ből,hát megáll bennem az ütő!) A fényképezés a veterán Robert Surtees érdeme (14 Oscar-jelölés,ebből három díj,egyebek mellett a Ben Hurért),néhány beállítás például az áldozat szemszögéből,vagy az "eldőlő" perspektíva nagyon tetszett,hiába a több szintes ház és a nagy tér,a klausztrofób érzet végig velünk van. A befejezésről lehetne vitázni,nem azt mondom hogy tökéletes,de Miranda halála kellett ahhoz hogy az utolsó képkocka beleégjen a retinánkba: kocsibelső,Freddie már tovább is lépett,és a következő áldozatát figyelve monologizál. Hát ennyit a nagy szerelemről. (A külsős felvételeket Robert Krasker-re bízták,ő a zseniális A harmadik ember-ért Oscarozódott be.)

Nyomasztó film lett a Lepkegyűjtő,szórakoztatónak semmiképpen sem mondanám,megterhelőnek viszont annál inkább. Nekem a mostani első nézés volt,és véleményem szerint a mai napig hatásos,működő alkotás,pszicho,thriller,illetve pszichothriller rajongóknak alapfilm. Nem árt tudni hogy nem egy pörgős darab,azért ezt a majd' két órát végig kell seggelni. Az IMDb-n 8 pontot adtam rá,itt hosszas töprengés után megy az öt csillag,mert a műfajában meghatározó és egyben kiemelkedő alkotásról van szó,a sima "jó"-t kevésnek érzem.

Ezzel nem tudok mit kezdeni. Miért nem illik egy "Istenhez" a család meg a normális élet? Enni, inni, üríteni, dolgozni, verítékezni, vérezni illik egy "Istenhez", de szeretni egy nőt az nem?

előzmény: Mizi (#176)

"Ami illik emberhez, nem illik Istenhez!"

előzmény: kaamir (#175)

Kétségkívül izgalmasabb Jézus-ábrázolás, mint a megszokott kenetteljes ájtatosság, de nekem ez így is kevés volt. Talán a híre meg a botrányok miatt én valami még radikálisabbat vártam. Mert ez így nekem ugyanaz a mese, csak egy fokkal, de nem sokkal reálisabb köntösben.

(Ráadásul a film fő problémafelvetése értelmetlen is. Jézus nyugodtan leélhette volna az életét gyerekkel, asszonnyal, kutyával, és bőven ráért volna 82 évesen feláldozni magát és feltámadni. Arról már nem is beszélve, hogy ezt 33 éves koráig is megtehette volna éppenséggel).

valahogy ezeken a bárgyú poénokon most borultam, szóval jár a zseniális részemről, bár ehhez kellett legalább negyed óra, 20 perc, mire először megjelenik Mr Link

2020-01-15 08:22:18 Joker (2019) BonnyJohnny (?) #271

Még nem láttam a filmet, de egyébként ezt a témát már a Killing Joke is körbe járta. Ott ugye a sokat szenvedő kisember kattant be. De az a történet megmutatja, hogy ez csak eleve gyenge embereknél működik. Egy erősebb lelki világú ember nem örül meg egyik pillanatról a másikra.
Joker továbbra is gonosznak számított (az előtörténet legfeljebb magyarázat, nem mentség), ahogy a (feleslegesen) előzményt kapott Hannibal is. Darth Vader, vagy éppen Kylo Ren sem lesz nem gonosz attól, hogy életük utolsó pillanatában jót cselekedtek. A történetük természetesen tragikussá válik (főleg a gyerekkora óta követett Anakin Skywalkeré), de attól még Darth Vader bűnhődni való gonosz. Ahogy Joker is. Jön is majd a Batman és berugdalja az Arkhamba (újra és újra). És, hogy miért nem megöli inkább, egyszer és mindenkorra, arra pedig a Red Hood történetből kapunk kielégítő választ.

2020-01-15 08:02:04 Joker (2019) Dió (2) #270

Teljesen igazad van, hogy Todd Philips úgy viszi vászonra a művét, ahogy ő akarja. Én csak azt mondom, hogy ez így káros, és ezért rendezőként igenis felelős, de ebben nem fogunk egyetérteni, és ezt mindketten elfogadtuk, szóval ámen. :)

"Heath Ledger Jokere sokkal károsabb volt, mint Phoenix-é, hiszen az ő esetében még okokat sem találtunk a tetteire."
Ha viszont ezt írod, akkor az nem jött át neked, hogy mire gondoltam a manipulálással (hiszen akkor ezen logikád mentén bármilyen gonosz vászonra vitele veszélyes lehetne), úgyhogy ennek még egyszer utoljára nekifutok. :)
Joker többek között pont azért is volt nagyon-nagyon más, amit Te magad írtál. Mert megmutatta az okokat, ráadásul egyesek szerint enyhén manipulatív módon. Értsd: egy eddiginél minden emberibb szemszögből tette azt, minden más nézőpontot kizárva és csak ezzel foglalkozva, ráadásul az összes "magányos, verik őt, lenézik őt, stb." klisét felvonultatva, hogy tényleg képtelenség lehessen őt ne sajnálni. És mivel ERRE építi rá a karakter pálfordulását Todd Philips, annak, aki azt mondja, hogy ezen nehéz kívülemelkedni, és Todd Philips egy gyilkossal empatizál, ugyanúgy igaza van, mint neked, aki azt mondja, hogy nem. Mindez az ábrázolásmód pedig fényévekre áll Nolan Jokerétől, sőt, a filmművészetben eddig látott főgonoszok prezentálásának többségétől - ami megmagyarázhatja neked azt is, hogy miért pörög ennek veszélyességén és kettősségén a fél net, ahogy én is. :)

előzmény: pelu (#268)

2020-01-15 00:36:12 The Mean Season (1985) / Hőhullám DevilTakeU (2) #1

Becsületből végignéztem,de veszettül untam,pedig ebből a történetből egy kicsit felturbózott kasztinggal mondjuk Pollack egy korrekt kis filmet összerakott volna. Russell jó,de őt nem lehet nem kedvelni,a fiatal Andy Garcia-t szintén jó volt látni,főleg mert nem is tudtam hogy szerepel a filmben,viszont sajnos Mariel Hemingway minden jelenete rossz,azt hiszem ő nekem örökre a Manhattan Tracy-je marad.

A magyar szinkron tökéletesen leleplezi azt akit nem kellene,szóval csak óvatosan.

Sajátos gondolataim kerekedtek erről. Általában az emberek többsége viszonylag keveset tud a spanyol polgárháborúról, én is leginkább annyit, hogy Hemingway, Zalka Máté, (gyerekkorunkban minden iskolában volt egy Zalka Máté őrs..), nemzetközi brigádok, meg "Madrid határán állunk a vártán...", meg Frankó tábornok. Ma meg volt a Gólyában egy beszélgetés Rojaváról és ezzel párhuzamosan levetítették ezt is. A kurdok is azt mondják, hogy "no pasaran!" Szóval, ebben a filmben, ha kívülről néznénk, elképesztő, hogy az ilyenisták, akik eddig együtt harcoltak az olyanistákka az amolyanistákkel szemben, most akkor szembefordulnak egymással, egymást lefegyverzik, és kölcsönösen árulónak titulálják egymást. Még úgy is, hogy a nemzetköziek is, akik a két oldalon vannak, néha együtt vannak, néha meg egymás ellen. És harcolnak valami izmusért valami izmus ellen. És a többség amúgy mind ugyanahhoz a nemzethez tartozik, csak másista. És én kb. 30-40 éve még azt mondtam volna, hogy ennek van valami értelme. Ma meg már nem gondolom. A film maga nem egy nagy robbanás a művészet egén, de érdekes, fontos, lényeges sugallatokat küld ki magából.

2020-01-14 23:14:17 Az ember, akit kihagytak (2000) zéel (4) #2

A poénok mostanra beértek. Igaz, egyre kevésbé viccesek.

Tehát, ha egy klasszikusnak csinálnak egy rossz folytatást/remake-et/prequelt, akkor az tönkremegy?

előzmény: csabaga (#174)

2020-01-14 22:46:16 Jojo Rabbit (2019) / Jojo Nyuszi caulfield (4) #1

Mindegyik gyerek telitalálat a szerepére. Waititi a film rendezőjeként és egyben (über)gonoszaként kihozza, amit ki lehet a kis lurkókból. Melléjük a brillírozó Johansson és Rockwell csak hab a tortán. Nem született ezzel a filmmel egy új klasszikus, de saját vállalásait - amelyeket azért bizonyos elődök jól behatárolnak, Benigni és Anderson révén - abszolút teljesíti. Egy jobbára szokatlan, de elbűvölően poénos és a maga módján pontos nézőpontot nyújt a csoportos őrülettől és háborútól megrészegült világról.

Egyértelműen nem veled van a baj, hanem Peter Jackson esett túlzásba. A művészet és a történelmi kötelességtudat tipikus konfliktusának lett áldozata ez a potenciálisan izgalmas film, én majdnem 3-asra értékeltem. Olyan szinten tömény így, hogy még egy lélegzetvételnyi szünet sincs a szövegelésben, hogy fizikai megpróbáltatás végignézni. Én jól értek angolul, de ezek az akcentusos emberek kihívást okoztak. Jó, akkor próbáljunk meg figyelni a feliratokra, csakhogy azok meg villámtempóban váltják egymást. Persze csak annyira, amennyire gyors a beszéd...

Tenni fogok egy próbált a hosszabb változattal, ha elém kerül valaha, de kétlem, hogy abban jobb a helyzet. Főleg, hogy Jackson állítólag még a megszólaló veteránok neveivel és adataival is tele akarta tömni a filmet. Nos, a kevesebb több lett volna.

Amúgy én magától a filmtől sem estem hanyatt, kicsit parasztvakításnak tűnik amellett, hogy iszonyatosan sok munka van benne, ez biztos. De ez még így is összességében kevés volt. Sokszor úgy éreztem, hogy a trailerekben láttam a lényeget, és a film maga már nem tudott annyira meglepni. Ráadásul tényleg sok a fekete-fehér felvezetés is.

előzmény: Bbazsa (#3)

2020-01-14 22:02:20 Arctic (2018) / Sarkvidék Ubul (5) #13

igazad van, de nekem valahogy kellett a vége így, fellélegezni, ha nem happy end lett volna, jobban levitt volna a mélybe, bár jobban megoldhatták volna a helikoptert

előzmény: Dió (#11)

2020-01-14 21:09:29 Vox Lux (2018) guybrush (5) #7

Szerintem is a Léonban volt a csúcson.

A Jackie meg talán a legrosszabb, legmanírosabb alakítása az összes közül. Állatorvosi lova annak a megközelítésmódnak, amikor egy színész annyira görcsösen próbálja reanimálni a halott személyt, hogy a panoptikumban lenne a helye, nem a mozivásznon.

Hasonlóan elfuserált film a Garden State is, amelyben aztán végképp nem lehet színészetről beszélni, akkora nulla karaktert írtak neki. A rémes manic pixie dream girl toposz szótári definíciója.

Ellenben a Vox Luxban szerintem ügyesen hozta, amit kell, jól állt neki az (ön)irónia. Az énekhangja mondjuk tényleg messze nem az a szint, mint a fiatalkori önmagát alakító Raffey Cassidy-é, de ez betudható a rendezői koncepció részeként is.

Számomra a tavalyi (idei?) Oscar-díjszezon legnagyobb vesztese ez a film. A következő kategóriákban mindenképp jelöltem volna:

Legjobb film, legjobb rendezés, legjobb filmzene, legjobb betétdal (az összes számot Sia írta! Hol van ehhez képest a nyálas Csillag születik?), legjobb fényképezés, legjobb jelmezek, legjobb Willem Dafoe-kameó.

Elkezdtem nézni és érdekel is, de Velem lehet a baj. Félbe hagytam, mert vagy a szöveget olvasom és nem látom a képi világot, vagy a képi világot nézem és nem olvasom a narrációt. Ez tipikus olyan film amihez kell a szinkron :(

2020-01-14 20:16:22 The Innocents (1961) / Az ártatlanok GothMan (4) #25

Leszámítva a folyamatosan ripacskodó főhősnőt és a tenyérbemászó gyerekszínészeket, egész jó film, de nem ájultam úgy el tőle, mint a többség. A rendezés, a fényképezés, a hangulat kiváló, de az összkép sántít, mesterkélt, hamis valahol az egész. Másrészt míg a novellában végig kétértelmű, hogy mi történik valójában, itt már az elejétől egyértelmű, hogy a nevelőnő totál hibbant. Persze lehet, hogy csak a folyamatosan kidülledt szemű Deborah Kerr miatt van az egész. A sokat emlegetett The Haunting jobban teljesít gothic fronton szerintem. De az Others is, ha már itt tartunk.
7/10

2020-01-14 19:54:10 Gisaengchung (2019) / Élősködők Rorschach (4) #30

Ide kell nyomnom egy +1-et.

Baromi jó film, de hogy a társadalomkritika modern bajnoka lenne, az túlzás. Nekem iszonyatosan tetszett, ahogy a terekkel bánt, nagyon meg van rendezve a Parasite, de a bunkerben élést meg a szegény szag miatti döfést kicsit jobban is előkészíthették volna, mert ezeknél a pontoknál azért rezgett a léc.

Plusz nem nagyon bolygatja a film a status quo-t. A szegények gyakorlatilag vagy teljesen el vannak korcsosulva, vagy minimum jó úton haladnak afelé - amit még át is éreznék -, viszont a gazdagok makulátlan emberek, akiknek egyetlen jellemhibájuk, hogy naivan bedőlnek a csúnya csóróknak. Hát... nem tudom elképzelni, hogy így lesz az emberből cégvezető, de legyen.

előzmény: Ugor (#28)

2020-01-14 19:52:13 China Moon (1994) / Porcelánhold DevilTakeU (4) #5

...de nem logikus, hogy pont egy szuper profit, és nem egy könnyelmű, léha alakot húznak ilyen könnyen csőbe.

Szerintem az. :) Szükséges volt,a film legelején Kyle elmegy helyszínelni,aztán kb. három mondattal megoldja az ügyet. És ezt húzza alá a forgatókönyv a végén:

Kyle: És miért én? Miért nem valami stricit választottál,miért a társadat mártottad be?!
Lamar: Muszáj volt,ha bárki mást használok fel te lebuktatod és vége. Érted most már? Nem bűnbak voltál,hanem biztosíték.


Nem mondom hogy kikezdhetetlen érvek,de tulajdonképpen mégis,a film szabályrendszerén belül tökéletesen működik,érthető döntés Lamar szempontjából inkább a mesterét behúzni,mint egy balekot,akin aztán megbuknak.

Tőlem Madeleine Stowe a vesémet is lenyúlhatná,fülig szerelmesen fel se tűnne,nemhogy egy fegyvercsere! :D

előzmény: csabaga (#4)

És azt hányadik pont taglalja hogy ne állítsuk be magunkat tévedhetetlennek,azt aki másképp gondolkodik ostobának,illetve (a te esetedben) ne játsszuk a KT csendőrét?
(Mivel ez erősen off,további intelmeidet inkább küld el privátban,ha nagyon ráérek,lehet hogy még el is olvasom :D )

előzmény: csabaga (#176)

Hasonlóan értékelem, értékelem a társadalomkritikát, a szatírikus elemeket, a szereplőket és az ötletet... Rendben.

előzmény: Ugor (#28)

2020-01-14 18:46:47 China Moon (1994) / Porcelánhold csabaga (3) #4

A Törésben csak kis időre cserélték ki a fegyvert, itt kicsit tovább tartott.
Nem tudom, de van otthon két digitális vevőnk, két ugyanolyan távirányítóval, de azonnal észreveszem, ha véletlenül felcseréljük.
A fegyvert nem kell néha tisztogatni, ellenőrizni?
Egy hangyányi karc elég, hogy észrevegye, ez nem az övé, szerintem...


A film tényleg érdekes, de nem logikus, hogy pont egy szuper profit, és nem egy könnyelmű, léha alakot húznak ilyen könnyen csőbe.

előzmény: DevilTakeU (#3)

2020-01-14 18:38:41 China Moon (1994) / Porcelánhold DevilTakeU (4) #3

Köszi hogy reagáltál. Számomra kétféle film létezik: az egyik amibe bele akarok kötni (mert eléri nálam,mert felbosszant),a másik amibe nem akarok,még ha tehetném se (és ez szintén az adott film érdeme,mert szórakoztat,mert elérte nálam hogy belefeledkezzek,hogy élvezzem). A Porcelánholdba - ahogy írtam is - ugyanúgy bele lehetne kötni még több dologba is,mint amiket soroltál - ahogy a kedvenc filmembe,a Hetedikbe is. A kérdés hogy akarok-e.

Én a fegyvert azért nem adom,mert a .38-as a bokapisztolya volt,a csaj simán ki tudta cserélni tokostul - mondjuk szex után -,és te sem nézegetnéd mindennap,sőt ki sem vennéd a tokból ok nélkül. Kinézetre hogy állapítja meg valaki hogy nem a saját fegyvere van nála? Külsőre tökegyformák,csak a gyári szám nem stimmel,de azt meg ember nincs a világon aki ellenőrizgeti,ez olyan lenne mint az autód alá mászni az alvázszám miatt. A Törés c. filmet láttad? Nem fecsegek,maradjunk annyiban hogy egy krimiben ezek a "cserés" dolgok nem újkeletűek,ha fegyverről van szó,ha másról. Az pedig megint csak a film érdeme,hogy én nem gyanakodtam hogy behúzzák Kylet,ez van...még hiszek a romantikában. :) (Na jó,gyanakodtam,de nem akartam hogy gyanakodnom kelljen...gondolom érthető. :P A Palmettonál már csak Woody miatt is,de végig éreztem hogy mi lesz.) És a vége nagyon szép volt,amikor kiderült hogy a nő valóban ki akart szállni...ez az anti-hepiend nagyon meglepett!

előzmény: csabaga (#2)

Viszont legalább a Star Wars filmekről beszél és nem sérti meg a szabályzat első pontját...

előzmény: Kempesbaba (#175)

Öreg,te olyan bölcs vagy hogy életvezetési tanfolyamokat kéne tartanod. Sőt megállapításaid már-már isteni kinyilatkoztatások :D

előzmény: XERADERIN3 (#173)

2020-01-14 17:44:50 China Moon (1994) / Porcelánhold csabaga (3) #2

Valóban bele lehet kötni, hogy a profi rendőr nem veszi észre, hogy kicserélték a fegyverét...
Vagy hogy pont rá akarják verni a gyilkosságot, miközben talán valakinek eszébe jutott volna, miért is tette?
Csak nem a nő szeretője volt? Ezzel viszont visszaviszik a történetet a nőhöz, amit legjobban el kellene kerülni.

előzmény: DevilTakeU (#1)

Az első 8 pont biztosan igaz, a későbbi részeket már nem láttam.

Az előzményeket sem kellett volna, hiszen tönkretették vele a régi trilógiát.

előzmény: XERADERIN3 (#173)

2020-01-14 17:35:58 Chernobyl (2019) / Csernobil csabaga (?) #91

Első alkalommal arról beszéltek, a nagy cunami miatt történt az egész...
Utána kiderült, már a földrengés is elég volt, ezért is állították le az összes erőművet.

Félretájékoztatták a sajtót, miközben hajszálon múlt, hogy nem kellett egész Tokiót evakuálni.

előzmény: pelu (#90)

2020-01-14 16:45:34 Bombshell (2019) / Botrány Adam Taylor (4) #13

McKay nagyon divatba hozta az effajta intellektuális, kikacsintásokkal politizáló mozit - a Botrány pedig valahol az Alelnök szintjén van. Végig szórakoztató, pörgős, ahol kell vicces, ahol kell drámai - de túl sokat akar és közbe keveset fog.
Roach egyszerűen annyi mindent akart belepréselni a filmbe, ami maximum egy (mini)sorozatba fért volna bele. Baromi jó, ahogy Trump boogeymanként ott leselkedik a háttérben, kezében a mobiljával, jó, ahogy bemutatják, az altright és az újfajta politizálás hogyan változtatja meg a legbensőségesebb emberi kapcsolatokat (már nem az meglepő, hogy leszbikus vagy, hanem az hogy republikánus - vagy épp demokrata), és pár év múlva biztos remek szakdogák születnek majd a bölcsésszakon erről a témáról, amiben a Botrány mellé még mondjuk a Csekély esélyt is oda lehet tenni. De ez a sok baromi jó mellékszál csak gyűlik és gyűlik, a fő sztori pedig sehogy sem akar előrehaladni. Ráadásul annyi szereplőt mozgat a film, hogy nem árt, ha a Fox-ról és istállójának néhány szereplőjéről az ember amúgy is rendelkezik pár infóval, mert egy rövidke jelenet meg egy felirat nem sok kapaszkodót nyújt.
Ha viszont lehántjuk a Botrányról ezeket a mellékepizódokat, akkor alig akad valami: baromi nagy hiányérzetem volt, mert csak épült és épült a dolog, de a konkrét zaklatási ügyet letudták egy jelenettel, egy vallomással és néhány fényképpel, meg az azokhoz kapcsolódó egy-egy mondattal. Szóval a Botrány inkább egyfajta látkép a mai amerikai média és társadalom egyik szeletéről, mint okos életrajzi vagy oknyomozó dráma - de legalább annak szórakoztató.

Valaki hiányolta az objektív véleményeket.Nos,legyen jó napja,az én véleményem objektív és messze az átlag felett áll,akár kinyilatkoztatásként is értelmezhető.
Szerénységem és hozzáértésem ellenére szívesen olvasom mások véleményét,ebből is látszik,hogy mennyire tisztelek másokat,hiszen a saját véleményeimet sosem olvasom.

Viszont,amennyi elmebetegséget össze tudtok vartyogni erről a szegény filmről,az már önmagában hizlal,édesség sem kell hozzá.Borzasztóan tetszik továbbá,hogy bármit képesek volnátok belemagyarázni,amit a készítők a szátokba adnak.A tisztánlátás érdekében nem árt fixálni néhány tényt,ami sokat segít majd a továbbiakban.

1.A Csillagok Háborúja eredetileg egyetlen filmnek készült,amibe a készítője túl sok mindent szeretett volna beletenni,de félre kellett raknia.Nem volt semmilyen negyedik epizód,még alcíme sem volt.
2.A film azóta három részes lett,amiből csak az első kettő hozza igazán a mese és a hangulat egyvelegét,a harmadik már inkább csak szükséges volt és ezzel a résszel a Csillagok Háborúja 1983-ban befejeződött.
3.Az előzménynek nevezett hulladék nem számít,ennyi erővel Tom és Jerry is szerepelhetett volna benne,a sok féleszű azt is elhinné.
4.Nem a 12 éves taknyosok döntik el,hogy mi a Csillagok Háborúja,hanem az eredeti rajongók.
5.Sem ez a film,sem az előzménye,ha kellett ilyesmi neki,nem Darth Vader-ről szólt,még csak megközelítőleg sem,természetesen féleszűék ezt is gond nélkül megették.
6.A Birodalom Visszavág legnagyobb butasága az volt,hogy Luke Skywalker Darth Vader gyereke,ezzel feleslegesen leszűkítették a galaxis szabadságáért vívott harcot valami családregényre,viszont érdemben semmi jelentősége nem volt,de gondosan tönkretették az első részt,mert Vader simán megérezte volna Luke-ot még a Halálcsillagon.
7.Ezt folytatva,beleerőltették,hogy Luke és Leia testvérek,amin már a színészek is majdnem elnevették magukat,ez látszik A Jedi Visszatér-ben,Mark Hamill konkrétan alig bírja elfojtani,még Carrie Fisher volt az,aki valamennyire tartotta magát.Ezzel a "remek" ötlettel ismét hülyét csináltak magukból,mert lehetetlen,hogy Vader még az Erő segítségével sem kap sugallatot Leiáról a film elején vagy később,szintén a Halálcsillagon.Még A Birodalom Visszavág-ban is a Halálcsillag elpusztítása miatt üldözi Skywalker-t,nem pedig azért,mintha bármi egyéb köze lenne hozzá.Leia pedig nem is érdekli.
8.Darth Vader és Anakin Skywalker két különböző személy,csak szegény Lucas nem tudott már mit kezdeni a primitív ötleteivel.A találkozásukkor Obi-Wan említi Luke-nak,hogy egy gonosz Jedi árulta el és ölte meg Anakint és segített elpusztítani szinte az összes Jedi-t.Ezt A Birodalom Visszavágban az Uralkodó is megerősíti,Skywalker fiából nem lehet Jedi,mondatával.Amúgy is furcsa,hogy mindketten megéreznek valakit,aki képes a teljes pusztulásukat okozni,de a vérköteléket nem érzik meg.
9.Az egyetlen film,ami még értékelhető,a Zsivány Egyes,ezt várják a rajongók ettől a stílustól,akinek nem tetszik,az nem érti és nyugodtan keressen más mesét magának.
10.A mostani három hulladék az eredeti filmek ismételt leforgatása,a buta készítők szerint akkor ezen elv alapján A Jedi Visszatér folytatása a Csillagok Háborúja volna.Persze.
11.A vívódó karakterek nem lehetnek gonoszak,a gonoszak pedig nem vívódnak.Ahogy Vader legkevesebb hat éven át volt gonosz,aztán a záró rész utolsó 10 percében még gonoszabb lesz,mert még mesterét is elárulja és megöli,ez csak hülyék szerint lehet jóság,bármilyen cél is vezérelte.
12.És egy díjnyertes baromság a végére.Hol tanult fénykardozni Luke?Esetleg A Birodalom Visszavág könyv változatából választ kaphattok erre a roppant nehéz kérdésre,ami olyan jelentéktelen,hogy külön még a film sem tért ki rá,mert még az akkori gyerekeknek is sikerült rájönniük,hogy gyakorolt.X-szárnyút vezetni hol tanult,hülyegyerekek?Vagy hósiklót vezetni?

Szeretném még említeni kedves barátom észrevételét,hogy Anakin a galaxis legjobb pilótája volt,mégis,a képzetlen paraszt srác kifogott rajta.
És őszintén sajnálom,hogy ez a valamikor ígéretesnek induló mese,ami sokunk gyerekkorát örökre megszépítette,erre a sorsra jutott. :)

2020-01-14 16:11:57 China Moon (1994) / Porcelánhold DevilTakeU (4) #1

Csodálkozom a nulla hozzászóláson,egyben sajnálom hogy ez a film így "átszaladt" az embereken. Ha akkor látom,lehet hogy én is csak megvonom a vállam,a 90-es évek elején-derekán szinte havonta jöttek ki a hasonszőrű alkotások (csak Madeleine Stowetól ott a Revans,az Őrjítő vágy,az Alku,a Szemfényvesztés),viszont mivel nekem jelentős részük kimaradt anno,most pótolgatok,és bizony ez egy nagyon kellemes darab. Semmiben sem kiemelkedő,mégis,van egy teljesen elfogadható története (igen,bele lehetne kötni,de én nem akarok),vannak karakterek (Charles Dance rutin üzemmódban is elképesztő,Benicio Del Toro még éppen a Közönséges bűnözők előtt,de már magabiztosan lehengerlő),van hangulat,izgalom,a muzsika echte 80-as évek (amúgy is gyengém a szaxofon),nekem néhol már-már az Angyalszívet idézte,ezt remélem nem csak én hallom bele (mindenesetre reklamálni nem ér). ;) Ed Harris pedig nagyon,tényleg nagyon jó. És Stowe...aww!:P

A legnagyobb filmek,illetve a kedvenceim kivételével évek óta nem fordult velem elő ilyen,de egymás után kétszer is megnéztem. (A Palmettonál jobban bejött,hátha ez támpont valakinek.)

2020-01-14 13:28:36 Destroyer (2018) / Pusztító The Cortez (2) #6

2 órásra duzzasztott, folyamatosan flashbackelő, fárasztó szenvedés, amit kizárólag az tesz emlékezetessé, hogy Nicole Kidman szarul néz ki a játékidő nagy részében. A filmet elejétől a végéig, egyfajta B-kategóriás jelleg járja át. Fontos tudni, hogy a züllött, kiégett főszereplőt leszámítva, a mozinak nem sok köze van a neo-noirhoz.

2020-01-14 12:46:41 Vox Lux (2018) MicaHiro (?) #6

Szerintem ne az Oscar-ok miatt revideáld az álláspontod, hanem nézd meg mondjuk a Garden State-et, a Closer-t vagy a Jackie-t, aztán hátha.

előzmény: qanic (#4)

2020-01-14 12:41:40 Vox Lux (2018) kaamir (?) #5

A Léon, a profi óta egyébként is erősen visszaesett

Tehát lényegében a teljes karrierjében vissza volt esve?! Azért csak összejött egy Oscar meg két jelölés.

előzmény: qanic (#4)

2020-01-14 11:34:50 Vox Lux (2018) qanic (2) #4

A nevén kívül semmi indokát nem látom Natalie Portman jelenlétének. A Léon, a profi óta egyébként is erősen visszaesett, ráadásul jól összezavarják a nézőt azzal, hogy az egyik lány végig tudja játszani a szerepét a másik pedig újjászületik. Ha összevágnák rövidre, akkor az X-Faktor nemzedéknek be lehetne mutatni osztályfőnöki órán, habár szerintem már a tanáraik sem értenék az üzenetet. Mondjuk lehet, hogy nem is volt...

Kellemes romantikus film, de a fő csavart tekintve egy kihagyott lehetőségnek érzem.

2020-01-14 09:21:33 Joker (2019) bruce (3) #269

Tegnap este volt szerencsém megnézni. Phoenix kiváló mint mindig de azt azért erős túlzásnak tartom, hogy a filmet jelölték a legjobb filmre az Oscaron. Az első másfél óra elég szenvedős nyilván előkészíti az utolsó fél órát ami viszont kifejezetten tetszett.