Legfrissebb kommentek (csak filmes)

2019-02-19 14:51:14 [Melyik filmen sírtál?] Edwest12 #60

Nekem is jó pár film van, amik képesek ilyen mélyen érinteni: The Straight Story; Ments meg, Uram!; Millió dolláros bébi; Gran Torino, A bajnok; Forrest Gump; Bakancslista; Szabadság, szerelem (Márai sorai abban a kontextusban nagyon fejbe verik az embert); Az ember, akit Ovénak hívnak; Elefántember; A zongorista.

2019-02-19 12:28:48 Lajkó - Cigány az űrben (2018) Mikkey (?) #20

nem egy First Man, de a mi fiúnk borja :P

2019-02-19 11:01:05 Roma (2018) Bubu (2) #16

Gyönyörűen fényképezett méla unalom…

Milyen szép is az, amikor valaki a szeme helyett mesével tud látni! Annyira irigylem.

Ez a szociodráma Florida sötét oldalát, a white trash-kultúrát, a kurva anya jelenséget, valamint az összes embert alanyi jogon megillető gyerekvállalás problémáját mutatja be, méghozzá reálisan és őszintén. A gyerekek persze idegesítőek meg hihetetlenül pofátlanok benne, de hát mégis mit lehetne tőlük várni, ha a fos családi hátterüket megteremtő szüleik sem különbek?
A történet főellensége egy Halley nevezetű, primitív lumpenproli, kinek áldozatai közé tartozik a film főhősének számító lánya, illetve a valóban megmentőként viselkedő gondnok is, aki mindig, minden helyzetben a nősténydisznó megmentésére siet.
A katartikus lezárás happy endként is felfogható. Az ilyen sztoriknak a Valóságban ugyanígy kéne végződniük!

Hát ez meglepő módon felülmúlta a várakozásaimat, rohadt jókat kacagtam rajta. Épp annyira volt abszurd amennyire még élvezhető volt, nem fordult át irritáló agyzsibbasztásba. Imádtam Nicole Kidman anyaboszorkány karakterét, örültem hogy végre megmutathatta hogy a kertvárosi karótnyelt feleség figurák szöges ellentéteként is parádézik. Kedvencem volt az análmániás szexkolónia, pláne mikor bunyó helyett teapartit csaptak velük :DDD

2019-02-18 23:44:38 [Magyar filmek] zéel #372

A Berlinale Classics programja után az Urániában is látható az Örökbefogadás c. film felújított kópiája holnap (kedd) este. A vetítés vendége: Mészáros Márta

2019-02-18 23:01:51 Roma (2018) sleepingdancer (4) #15

Nagyon szép film, Ozu klasszikusaira emlékeztet.

Ma ott voltunk a Bemben: kitisztított. Csoda ez a 70mm!

Holland giallo, egy sorozatgyilkos búvárral. Eredeti az ötlet, bár Amszterdam nem egy Velence. Mindenesetre pörgős, szórakoztató a film, bár a klasszikus giallo esztétikája azért nagyrészt hiányzik. Ráadásul mivel nem is egy whodunit sztorira fut ki a megoldás, egy kicsit érdektelenné is válik a végére. A zenéje viszont nagyon hangulatos.
6/10

2019-02-18 20:33:07 Backtrace (2018) / Visszalépés BonnyJohnny (1) #1

Az Escape Plan 2 esetében még értettem, hogy az valahol egy Stallone szívügy, de ennél a filmnél fogalmam sincs, hogy mit keres Stallone egy ilyen borzalomban, mint húzónévnek kitett epizódszereplő.

2019-02-18 20:31:44 Attrition (2017) BonnyJohnny (2) #1

Segal papa Yip-Man és Buddha egy érdektelen keverékét játssza, természetesen ő nem igazán járul hozzá a film élvezetéhez... aminek azonban azért vannak pillanatai. Kettest megérdemli.

Tipikus nagyobb-több lenni akaró folytatás, ami kevesebb lett.
Annyira mondjuk van jó (főleg Jessica Rothe miatt), hogy hármason belül maradjon. De a majdnem négyes első részhez képest mindenképpen visszalépés.

2019-02-18 20:16:26 Zimna wojna (2018) / Hidegháború dittike (5) #8

Tarkovszkijt idéző képek és a legszebb kelet-európai szerelmi történet.

Pepin bácsi a kedvenc szereplőm ebből a filmből és szerintem az egyetlen őszinte karakter ebben a történetben.

2019-02-18 19:47:45 Rossz versek (2018) / Bad Poems mbazsa (5) #32

A tavalyi év legjobb magyar filmje. Persze idén néztem meg, úgyhogy akkor az ideié is. A csoda még egyszer megtörtént. Reisz Gábor már az első filmjével, a VAN-nal, hatalmas mércét állított maga elé. A kérdés az volt, vajon tud-e újat mutatni. A kiindulás ugyanaz, a srácot elhagyta barátnője, most hogyan tovább, mi lesz vele. Persze a rendező nem süti el kétszer ugyanazt a poént. A rá jellemző stílus, humor ugyanaz, így aki szerette a VAN-t, az nem fog csalódni. De ugyanakkor meg képes újat mondani, nem önmagát ismételni. A Rossz versek jó film. Megható, szórakoztató és tanulságos.

2019-02-18 19:40:52 Stronger (2017) Ubul (4) #5

Tetszett...azt hittem elnyújtott drámázás lesz a szerelmi szállal együtt (se vele-se nélküle elejétől a végéig), de szerencsére volt benne annyi löket, hogy ugyan tényleg elnyújtott szerelmi drámázás lett a vége, de épp kitartott, és nem ült le.

Tatiana Maslany-t imádom az Orphan Black óta, és nagyon nagy űrt töltött be most ez a szereplése a sorozat véget érése óta. Remélhetőleg valamennyire felkapott színésznő lesz belőle, bár, ahogy Hollywood-ot ismerjük...

Viszont a leírás rossz...hisz az alapján én úgy gondoltam, nem csak a családi, és emberi dráma lesz a középpontban,hanem pl a nyomozás is, de kb letudták 10 perc alatt. Persze az esemény az egész filmre is kihatással van, mert mondhatnám, hogy ennyi erővel egy vonat is elüthette volna és vágja le a lábait, attól még ő nem lesz, az, aki.

2019-02-18 19:32:13 [Melyik filmen sírtál?] mbazsa #59

Call me by your name.

A tavalyi év legnagyobb kedvence. A női és férfi főszereplőről nem is beszélve. Frances McDorman és Sam Rockwell zseniális. Woody Harelson is hozza a formáját, na, meg persze Peter Dinklage-ről sem feledkezzünk meg. Ha van olyan, hogy Trump-érás film, akkor ez az, bármi is legyen az. (Meg mondjuk a Blackkkansman, a másik nagy kedvenc tavalyról, ami szintén ebbe a kategóriába tartozna, feltéve ha lenne ilyen kategória, de inkább ne kategorizáljunk.) Társadalomkritika felsőfokon. A maga módján még vicces is, persze csak abszurd, groteszk, fekete humorra számítsunk. Kicsit olyan, mint a Coen-tesók poénjai, az ember nem tudja, hogy akkor most sírjon, vagy nevessen.

2019-02-18 18:55:04 The Favourite (2018) / A kedvenc Bubu (3) #14

Bizarr, frusztráló, túlnyújtott történet remek színészi alakításokkal. A halszemoptika használatátát nem egészen tudtam hova tenni, nem absztraktnak inkább abszurdnak éreztem, főleg ebben a barokkos közegben.
Nem volt humoros, inkább kényelmetlen, bár elhiszem, hogy ez valahol célja is volt a filmnek. Senki sem járt jól és valahol mindenkivel együtt lehetett érezni, az összhatás mégis elborzaszt.

én a vége miatt annyira haragszom rá, addig stabil 4, de aztán annyira blődlibe megy át és szétesik.. nem hiszem el h nem lehet összetartani egy ilyen jó alapanyagot

2019-02-18 18:22:08 Mýrin (2006) / Vérvonal ryood (4) #4

akárcsak a legtöbb skandináv krimi, arnaldur indridasson krimije is túlmutat a krimi műfaján. bűntörténetek inkább, melyek mögött súlyos emberi drámák rejlenek komor izlandi színekben "pompázva".

előzmény: zéel (#2)

Milyen is ez a film? Nem vígjáték, ahogyan néhány helyen írják. De több és más mint egy krimi.
Felesleges magyarázkodások nélkül, lassan csordogálnak a több szálon futó, de megtervezetten összegabalyodó események, amiket itt-ott félbeszakít a mára már kordokumentumnak is beillő városbéli életkép. A műtárgyak (tányérok és festmény ) sorsa keresztezi a halandók ( bűnözők és köztiszteletben álló középosztálybeliek ) nem hétköznapi, szerelmet és vagyont hajhászó világát. Bár a szereplők a legtöbb esetben nem is tudnak a másik létezéséről, mégis közvetve, közvetlenül hatással vannak egymás életére. A vége kicsúcsosodhatna egy általános tanulságban, patetikus drámában, mégis az egész Möbius-szalagként bármikor újrakezdődhetne, folytatódhatna ott, ahol abbamarad.
Nagyon sok hasonló szerkezetű alkotás ismert, aki szereti, annak ez is tetszeni fog.

2019-02-18 13:12:40 [Megérdemelte-e az Oscart...] Vektor #11008

Remek, a Moziverzumon nincs opció eredeti nyelvű hangsávra, úgyhogy ott az Oscart valószínűleg csak magyar szinkrontolmáccsal lehet nézni. Szerencsére a Pro7-en és az ORF1-en biztos nem lesz szinkrontolmács.

nekem ez ilyen tv reality doku műsor hitelességével eljátszott film volt,
ha valami komolyabbat akartok látni a témába vágóan, akkor én
A Megálló-t ajánlom!

Gyönyörű szerelmi-szál (pedig nem szeretem az ilyeneket), csodálatos látvány, és a Star Wars óta a legérdekesebb sci-fi világ! Gondolkoztam a négyesen, mert túl kevés az idő egy ennyire szerteágazó világ bemutatásához, így a történet kicsit a kardjába dől. Ennek a rengeteg érdekesebbnél érdekesebb szálnak egy anime-sorozatban lenne a helye, kibontva az utolsó utáni mellék-szereplő történetével együtt, mert minden képkocka egy újabb történet ígéretét hordozza magában. Mint film nem tökéletes, de mint alkotás, mint VILÁG, több mint ami elvárható lenne egy cyberpunk sci-fitől. Ennek az univerzumnak ott a helye a Star Wars, a Gyűrűk Ura, a DC, és a Marvel világai között. És bár tudom, hogy a világ maga nem Rodrigez műve, hanem egy már meglévő manga-sorozat alkotóinak érdeme, de az alig 2 és fél óra keretei közé, ennyi epikus és hihetetlen érdekességet, így lehetett bemutatni. Ez a korlátoknak megfelelően ki lett maxolva! Ezért jár az 5-ös.

Kívánságlistám legnézettebb filmjének pótlása kellemes kikapcsolódást hozott szerethető karakterekkel. Jack fantasztikus, most is nagyon élveztem.

2019-02-18 10:51:11 [Tévésorozatok] VVega #3418

Umbrella Academy

Hetedik résznél járok, és az Umbrella Academy számomra az utóbbi évek egyik legjobb szuperhősös bármilye. Gyönyörűen bontják ki a karaktereket, a zenék és a képi világ tökéletesek. Közben meg végig a családról szól, nagyon érdekesen.

Ennél a filmnél a háborús film, szerelmi történet, thriller besorolásokat kérem törölni. Köszönöm!

Giccsparádé a köbön, de ebben az egoista, önző világban jó nézni egy önzetlen, bátor emberről szóló nagyszerű történetet. Példaértékű, hogy fegyver nélkül is tökös vagány lehet egy vékony, szerény fiatalember. És ez a film egy fegyverbuzis társadalom patrióta mázzal összekent országában készülhetett el, a Mel Gibson irányítása alatt, szinte hihetetlen... Hiába, ez Amerika.

2019-02-18 08:58:32 Climax (2018) / Eksztázis Timon (4) #4

A kezdeti intenzív és kreatív táncbetétek a film második felére egy neonfényes acid trip és rémálomszerű pokoljárás egyvelegévé torzulnak. Ha létezik az alvilág, az így nézhet ki, vibráló vörös színekkel, szűnni nem akaró sikolyokkal és féktelen ösztönlényekké korcsosult emberekkel.

2019-02-18 07:46:48 [In Memoriam...] Bogár Bence #2409

Így van, nekem szimpatikus volt, én is úgy gondolom hogy nagyon rendes ember volt. Meg egy több mint kiváló színész. Nyugodjek békében.

2019-02-18 05:37:05 [In Memoriam...] Jereváni Rádió #2408

Zéel: mivel egy angyal volt, nem is lehetett más. :)

Isten nyugosztalja Bruno Ganzot!


(1941-2019)

előzmény: zéel (#2406)

2019-02-17 23:45:15 Zimna wojna (2018) / Hidegháború hhgygy (4) #7

Egyetértek azokkal, akik szerint a film túl rövid volt. Én nem bántam volna, ha minden egyes epizód kétszer ilyen hosszú, jobban kifejtik a dolgokat, így ez eléggé összefoglaló jellegű. mint a klasszikus regények rövidített/egyszerűsített nyelvű kiadásai.

2019-02-17 21:59:32 [In Memoriam...] critixx #2407

Nyugodjék békében. Zseniális színész volt, korunk talán legnagyobb német ajkú színművésze. Eric Rohmertől Lars von Trier-ig szinte mindenkivel dolgozott, aki számít.

zéel: Nekem is egy sztárallűröktől mentes, őszinte embernek tűnt mindig is.

2019-02-17 21:43:47 [In Memoriam...] zéel #2406

Valahogy az az érzésem, hogy nem csak nagyszerű színész volt, de jó ember is lehetett.
RIP

előzmény: oscarmániás (#2403)

Engem teljesen lenyűgözött a látvány, meg Alita, fenét se érdekelt a gagyi sztori. Star Warson se kértem sose számon a jellem kibontást meg a logikát, csak hagytam, hogy elvarázsoljon...

Phew!
Konkrétan féltem egy-egy jelenetben.
Fares Fares mindenféle rendőrt kiválóan játszik, talán, hogy elkönnyítsem ezt a bitang nagy súlyt, meg is nézem negyedjére a Zsernyákokat.

Sokat költöttek rá (40 millió usd...) és ahhoz képest egy lagymatag, kiszámítható, ezerszer lerágott csont. Itt a két főszereplőnek kellett volna elvinnie a hátán a filmet, de totál mellényúlás volt a casting, hiába a yo yo yozsefvaros.

2019-02-17 19:37:58 Velvet Buzzsaw (2019) Rorschach (1) #2

Már a Roman J. Israel is elég - jobb szó híján - zavart volt, de a Velvet Buzzsaw után tényleg nem marad kétség: Dan Gilroy esetében a kezdeti zseniális, árnyalt rendezés és karaktervezetés inkább véletlen volt, mintsem tendencia. Nem lennék meglepve, ha ez a film földbe állítaná a rendező karrierjét, ugyanis borzasztó pocsék munka.

Igazi egybitesen megrendezett kalap szar, a legunalmasabb és legcikibb fajtából, minden perce fájt. Hősiesen végigszenvedtem, de iszonyú rossz döntés volt.

2019-02-17 18:40:45 Zimna wojna (2018) / Hidegháború gerbence (4) #6

Igazából inkább csak közepes, mert attól tartok, nem sok minden fog megmaradni belőle pár hét, hónap után, de annyira gyönyörűen van fényképezve és annyira gyönyörű a főszereplőnő, hogy lelkesedésből megkapja a 4-est. Meg hát amúgy jó is, csak túl sokat bíz a nézőre: annyira fragmentáltan mesél, hogy a lényeg nem is látszik a vásznon, azt bele kell képzelnünk a bemutatott jelenetek közti résekbe. Kicsit megúszós, persze az is lehet, hogy valakinek épp emiatt fog tetszeni.

2019-02-17 18:21:04 Shin Gojira (2016) tomside (4) #2

Szórakoztató darab.

Érdekes, hogy ez a “gagyi” làtvànyvilág mennyire élvezhető, amikor tombol a pusztítóisten.

Az elején Belmondo ugyanazt a laza, láncdohányos karaktert hozza, akit anno a Kifulladásigban. Gondoltam ez a film annak lesz a koppintása, de rajta és a bűnügyi szálon kívül nem sok kapcsolódási pont van a 2 mű között. Az első pár perc nem rossz, akár még röhögni is lehet rajta, de a cselekmény hamar átcsap egy zűrzavaros Bonnie & Clyde-sztoriba, amiből sok mindent ki lehetett volna hozni.
Az alkotás fárasztó, több röhejes párbeszéd meg helyzet váltja egymást, ráadásul láthatóak benne kifejezetten retardált jelenetek, melyekhez a 2 főszereplő előszeretettel, irritáló módon asszisztál. A lezárás groteszkre, egyben őrületesre sikeredett.
A végeredmény tehát szar lett, viszont érezhetően hatással volt a Született gyilkosok forgatókönyvére. A mozi egyetlen kreatív megoldása a főcím stílusos megjelenítése a rendező, valamint a színészek neveivel együtt.

2019-02-17 16:05:08 Night School (2018) / Esti iskola Kempesbaba (3) #3

A tanárnő...

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2019-02-17 15:46:51 Night School (2018) / Esti iskola BonnyJohnny (2) #2

Hol volt ebben más nemi identitás? (Ez nem rémlik. :D )

2019-02-17 15:37:05 Night School (2018) / Esti iskola Kempesbaba (3) #1

Egyszer nézős vasárnap délutáni agyzsibbasztás. Viszont a jelenet mikor a vizsga válaszokat ellopják nagyon jó :)
Ami viszont mindennek a legalja,hogy hollywood most már ott tart hogy akkor is beszuszakolja a más nemi identitás témát amikor dramaturgiailag semmi szerepe sincs...

van a "jóságnak" egy határa, amin nem szabad túlmenni, ill. egy adott emberi közösség már képtelen tolerálni, elfogadni, felfogni, ha valaki merészel úgy lenni jó, ahogy az már elviselhetetlen, trendi kifejezéssel élve, meri "túltolni". csak az képes ennyire jónak lenni, kinek szeretete az ismeretlenben születik, és elmegy a halálig is, félelmet nem ismervén, memutatja, milyen az igazi áldozathozatal, a földi vallás pedig mi mást tehetne vele, mint pokolra küldi az ilyen egyént.
közel másfél évtized után néztem újra ezt a brutális erejű remekművet. még jobban letaglózott így másodikra.
vigyázat! a film képes feltépni a már elfeledettnek képzelt sebeket, és bizony ömlik belőle a vér..

2019-02-17 13:14:36 The Fog (2005) / A köd Mikkey (?) #9

gondolom arra célzott, miért ment bele a mester bármilyen formában egy effajta feldolgozásba

előzmény: Szabó Dániel (#8)

2019-02-17 12:31:53 The Fog (2005) / A köd Szabó Dániel (?) #8

ha emiatt utálod szegény John Carpentert 13 éve, akkor megsúgom hogy rossz filmet néztél. Nem ezt a Ködöt rendezte ő :D

előzmény: wayage (#3)

Nem lett ez rossz, de bavollom elvesztettem a fonalat. Így újranézős az elsővel együtt.

A zene húzta fel.

2019-02-17 09:43:56 [In Memoriam...] hhgygy #2405

R. I. P.

előzmény: BonnyJohnny (#2404)

Tök jól indult, a setting pedig nagyon szép és tele volt lehetőségekkel... aztán a végére szétcsúszik az egész.

Zseniális film. Azonban a házasság témakörében még mindig az Ucho című klasszikus viszi a prímet.

Sziasztok!

Ezt a dokumentumfilmet szeretném kérni: https://www.imdb.com/title/tt6111250/

Köszi!


Leírás:

"A dokumentumfilm bemutatja, hogy az egyre népszerűbb podcastek milyen mély és őszinte kapcsolatokat tudnak kialakítanak rajongók és műsorvezetők között."

2019-02-17 00:09:27 Coco (2017) ChrisAdam (5) #16

Hihetetlen, hogy a Pixar nem fogy ki a zseniális ötletekből és témákból. Bár én a készítők helyett hagytam volna elfelejteni Papá Hectort, hiszen mindez ugyanúgy része az egésznek. Csak akkor kihagytuk volna a végső Remember Me-t. Azért igazán kár lett volna. Üdítő, szép film.

2019-02-17 00:06:06 [Hamarosan a mozikban!] ChrisAdam #6378

Maga a világ érdekes, a látvány nagyon jó, de a történet összecsapott, sok a kínos párbeszéd és a karakterek teljesen kidolgozatlanok, random cselekednek össze-vissza. Jóval közelebb van a ketteshez, mint a négyeshez, a vége elképesztően gáz.

2019-02-16 22:31:32 [In Memoriam...] BonnyJohnny #2404

Szóval újra angyal lett...
Ruhe in Frieden, Herr Ganz!

előzmény: oscarmániás (#2403)

Remélem lesz belőle 3 órás rendezői változat mert kb. ennyiből éreztem összekaszaboltnak a mozis verziót. Sokszor úgy tűnt trailert nézek, eléggé kapkodott sokszor. A látványt sem érzem azért világmegváltónak, manapság videojátékok is néznek ki így, ez a lassabb részeknél látszott úgy igazán. Egyébként elég pörgős és jól ki van találva a világ, bár nem egy világmegváltó sztori. Az akciójeleneteket imádtam, ehhez azért ért Rodriguez. A vége meg pff, kár hogy ennyire összekacsintós "jön majd a folytatás ülj be arra is" lezárást kapott. Főleg úgy, hogy várhatóan leszerepel a kasszáknál és nem fog elkészülni a második rész.

2019-02-16 19:23:17 La Commare secca (1962) / A kaszás The Cortez (2) #3

Gyenge krimi történet, ami egyben egy társadalmi látleletként is funkcionál. A film 2 idősíkon, a jelenben meg a múltban, de főleg az utóbbiban játszódik. Az mozinak az az egyetlen érdekesebb megoldása, hogy a kihallgatások során a kamera messziről elkerüli a kérdezősködő nyomozó arcát, és inkább a gyanúsítottakéra, azaz olasz ficsúrok + idősebb kóklerek képére fókuszál. Bertolucci első munkája egy nagyrészt fárasztó jelentekkel-szövegekkel teletűzdelt, nem túl erős színészi alakításokkal megspékelt, unalmas alkotás.

Nyugodj békében, Bruno... és köszönjük. :(

2019-02-16 18:47:26 Halloween (2018) magichorze (2) #30

ordítóan unalmas, és teljesen felesleges. Egyetlen értékelhető pont az első 10 perc. A kórházi jelenet alatt tényleg volt atmoszféra.

Jamie Lee Curtis, kábé mint valami szegény ember Sarah Connor-ja kóválygott végig a filmen úgy, hogy rossz volt nézni.

Hello, ő és ő ugyanaz.
köszi

2019-02-16 16:42:19 Burnt (2015) / Az ételművész cinemagi (2) #9

Nagyon rossz film. Bradley Coopernek egy eredeti pillanata nem volt.

2019-02-16 13:27:20 [In Memoriam...] oscarmániás #2403

Óóóó. :(
Bruno Ganz sincs már közöttünk...

2019-02-16 12:01:02 Hell Night (1981) jackbau33 (1) #1

A 80-as évek slasherjeire jellemző volt a kimért tempó ,kb mindegyik idegesitő fiatalok bulizásáról szól ,amit 20 percenként megszakítanak egy-egy(néhol pofás,néhol ötlettelen véres gyilkossággal) . Végigszenvedhetőek de iszonyat baromi unalmasak.De ez a film már komolyan az élvezhetetlenség határát súrolja annyira altató és dögunalom.Gyakorlatilag a filmben nem történik az égvilágon SEMMI.Még az utolsó 20 percre sem pörög fel(Akkor talán egy 2-est dobtam volna rá).Altatónak kiváló!

2019-02-16 11:44:36 [Megérdemelte-e az Oscart...] tomside #11007

Az alsó-yukoni animációs-found footage horrorpornó filmfesztivál ezüstérmes filmjének helyettes operatőre tegnap reggel 06 óra 66 perckor (666!!!) kiposztolta a kisebbik lánya nagyobbik kutyájának az instagram oldalàra Braille-írással, hogy ő már tudja az idei Oscar díjazottjait! Innentől végre senkinek sem kell tippelgetnie azzal kapcsolatban, hova kerülnek az Oscar-díjak! Mostmár elegendő csupán azt a kérdést megválaszolnunk, mit tudhat a helyettes operatőr?


Egy matematikus pedig szöveges egyenlet formájában árulja el, hogy az egész Oscar-gála előre le van játszva. Feladványa: ha 4 BAFTA-díj hánykaràtos ezüstjéből kiönthető 3 Oscar-díj átadó személy 2 arany jegygyűrűjének az egyik gyémántköve, akkor tényleg az-e a hülye, aki kérdez?

A helyes megfejtők páros belépőt nyernek a tavalyi Oscar-díj átadóra, ahol belépésnél fel kell mutatniuk a magukkal hozott, egy példányban kinyomtatott, és egyben lemásolt Wikipédiát.

2019-02-16 10:41:49 [Megérdemelte-e az Oscart...] Vektor #11006

A helyzet az, hogy jelenleg csak az Oscar közvetíti élőben az összes technikai díjainak az átadását. A Golden Globe nem rendelkezik technikai díjakkal, a Critics Choice csak felsorolja a győzteseket, a BAFTA kivágja az összefoglalóból őket, az Emmy egy külön díjátadót tart nekik. Plusz ott van a Tony, ahol szünetek alatt adnak át díjakat (pont ahogy az Oscaron akarták), vagy a Grammy, ahol a díjátadón lassan már díjat se adnak át, mert 80 díjból 70-et kiszórtak a műsorból, hogy helyet adjanak a fellépéseknek.

Szóval az Oscar valóban az egyedüli díjátadó, ahol "minden díj számít", és az egész szakmát ünneplik. És érthető módon van egy 90 év alatt kialakult hagyomány, amit Hollywood meg akar őrizni.

2019-02-16 10:17:56 Pappa pia (2017) Ragemarci (1) #82

"Megnéztem az összes nagy muzikot, de csak azért,nehogy véletlenül olyat csináljak." Idézet a rendező úrtól.A werkfilmben bukkantam rá erre a klasszikusra

Pop! Goes my heart :D kötelező darab :D

2019-02-16 09:35:01 [Megérdemelte-e az Oscart...] limupei #11005

Az Európai Filmakadémia díjátadóján egyszerre terelik fel a technikai díjazottakat a színpadra, ráadásul a győzelmüket már jó előre bejelentik. A BAFTA gálát nem közvetíti élőben a BBC, megvágva játszanak csak le egy rövidített verziót (igen, sok kategóriát csak összefoglaló jelleggel). Ehhez képest még mindig az Oscar megoldása a legjobb. Csak pénzt nem hoz annyit, amennyit kéne.

előzmény: manuva (#11004)

2019-02-16 08:38:33 [Megérdemelte-e az Oscart...] manuva #11004

Ez mégiscsak az Akadémia díjátadója, a tévé csak közvetíti meg megcsinálja köré a show-t. Valahogy talán jelezhetik, hogy bizonyos döntésekkel nem értenek egyet.

előzmény: limupei (#11003)

2019-02-16 08:14:09 [Megérdemelte-e az Oscart...] limupei #11003

És te megvennél valamit sok-sok millióért, ami felett valaki másnak van vétójoga?

előzmény: manuva (#11002)

A lebukás nagyon frappáns, de a többi nekem nem tűnik valami profinak, ráadásul a gyilkos folytonos idegessége, természetellenes viselkedése még jó, hogy felhívja Columbó figyelmét.

2019-02-16 07:43:47 [Megérdemelte-e az Oscart...] manuva #11002

Az Akadémiának gondolom van, vagy ha nincs, kellene legyen valami beleszólása vagy vétójoga a műsorral kapcsolatban is. Például mondhatják a tévétársaságnak, hogy ha ragaszkodnak az ilyen hülyeségeikhez, hogy az operatőrök díját a vécében adják át, mert az operatőrök ennyit érnek, akkor nem hosszabbítják meg vagy felbontják a szerződést. Persze lehet, hogy mondták is, nem tudom, csak azt mondom, hogy nem minden kompromisszumba kell belemenni.

előzmény: limupei (#11001)

2019-02-16 07:33:45 [Megérdemelte-e az Oscart...] limupei #11001

Oké, de van az Akadémia és van az ABC/Disney. A show az utóbbiak kezében van, ők fizetnek a közvetítési jogokért, ők döntenek a díjátadókról, ők választanak műsorvezetőt és ők határozzák meg a struktúrát. Például ha az Olimpia idején a tévé úgy dönt, hogy nem élőben közvetíti az egyik versenyt egy másik rovására, azért nehogy már az Olimpiai Bizottságot akard leváltani :) Szóval az alul felsoroltakból egyedül a populáris film díjának ötlete az ő saruk, amivel nyilván a producerek, az executive producerek, esetleg a rendezők alosztálya állhatott elő. Nem biztos, de kötve hiszem, hogy a zeneszerzők vagy a vágók rukkoltak volna vele elő.
Producerek vezetősége: Albert Berger, a Nebraska és a Család kicsi kincse producere. Mark Johnson, az Esőember és a Bugsy producere. Jennifer Todd, a Memento producere.
Executive producerek vezetősége: Daniel Fellman, a Warner egyik vezetője, olyan apróságokat egyengetett, mint Nolan Batman-trilógiája, a Matrix vagy a Harry Potter. JIM Gianopulos, a Paramount egyik vezetője, és David Linde, aki az Universalnál és a Focus Features-nél környékén tesz-vesz és az ő cége készítette többek között a Zöld könyvet.
Rendezők vezetősége: Steven Spielberg, Susanne Bier és Kimberly Peirce.

előzmény: BonnyJohnny (#11000)

2019-02-16 07:21:35 Ajándék ez a nap (1979) manuva (2) #13

Szerintem A részleg is egy remekmű.

előzmény: Tenebra (#7)

2019-02-16 05:58:18 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11000

Provokatív kérdés:
Ha vesszük az egyik legrégebbi, magasan a legnépszerűbb filmes díjat. -> Gyakorlatilag az egyetlen, ami az egész világon szélesebb tömegeket érdekel... Golden Globe messze lemaradva... valamint Cannes, de az kicsit már "művészfilmes" (hallani hallottak róla, de sok cannes-i díjazottat nem ismernek a világ átlagos filmnéző milliárdjai). Fesztiválok, kritikusi és szakmai díjak sokaknak még itt a fórumon is csak érdekességek, nem igazán követi őket sok ember.
Szóval adva az egyetlen világhírű díjátadó, ami azért még rendelkezik némi (utóbbi években meggyengült) presztizzsel is (GG például nem nagyon). Ami gálája alapján a filmvilág igazi ünnepe, és szakmai körökben is a díjszezon grandiózus fináléja.
Adva a vezetősége, ami az utóbbi évben csupa botrányt kavaró döntést hoz, amit aztán kénytelen visszavonni, vagy orvosolni (legjobb népszerű film díj, műsorvezető hiánya, reklámszünetben átadott díjak).
Nem kéne felelősségre vonni a vezetőket (ha már maguktól nincs annyi bennük, hogy felálljanak)? Egy normális cégnél, ennyi hibáért és rossz marketingért már illik lemondani/leváltani.

előzmény: Vektor (#10999)

Hát... ez nem volt valami nagy eresztés. Teljesen hiányzik belőle a klasszikus '70-es évekbeli sorozat varázsa. A sztori is elég gyenge, szinte alig történik valami. Nincs is benne nyomozás. Columbo pár apró, teljesen jelentéktelen "bizonyíték" alapján feltételezi, hogy Uri Geller... izé, Elliot Blake követte el a gyilkosságot, aztán a végén kockára teszi az életét, amaz pedig van olyan ostoba, hogy tényleg meg akarja őt ölni, így inkriminálja magát. Nagyobb hangsúly helyeződik a "gondolatolvasós" csalás leleplezésére mint a gyilkosság felderítésére.

Amint valaki már említette, a gyerek eléggé idegesítő volt, nem mellesleg, hogy a fenébe engedhették be egy "komoly" titkos kutatóintézetbe? A jelenléte a végén a demonstrációt is komolytalanná teszi. A CIA ügynökök szintén teljesen debilként jelennek meg. Higgyük el, hogy csak így beveszik a cumit, amit Geller... Blake kínál nekik, aztán jön ez a "felszáll a repülőre és maga mostantól megszűnt létezni" marhaság, mintha valami rossz B-mozit néznénk. A gyilkos és az áldozat kivételével teljesen jelentéktelenek a karakterek, Geller és a szőke csajszi között semmi "kémia" nincs. Columbo szándékosan poénkodik, megjátssza magát... ez korábban nem volt jellemző rá.

Hogy azért valami jót is mondjak: Columbo megjelenése, mikor a tragacs kis Peugeot előbukkan a ködből a sötét utcán, egészen hangulatosra sikerült. Így kell 11 év után újra bemutatni egy karaktert.

Szóval, sajnos ez a sorozat már nem az a sorozat.

2019-02-16 00:03:27 [Megérdemelte-e az Oscart...] Vektor #10999

Mind a 24 díjat élő adásban fogják átadni. Az Akadémia meggondolta magát, mert gyakorlatilag az egész filmes szakma fellázadt ellenük az elmúlt napokban.

A befejezes utan erdemes bent maradni a teremben egy kicsit tovabb ;)

2019-02-15 22:39:04 Frozen II (2019) / Jégvarázs 2 Ugor (?) #1
2019-02-15 21:48:56 Final Score (2018) / Végeredmény BonnyJohnny (3) #4

Azért had jegyezzem meg, hogy az első egy általános scenario: nem a Die Hard találta fel (igaz, azt másolták utána, erre én is utaltam lentebb). A kettes pont gyakorlatilag random '80-as évek akciófilm. A 3 kell az érzelmi kötődés miatt (általában magyarázat a 2-re, valamint egyenes következménye lesz a 9-es), a 4-es meg azért van, hogy a főhős beszéljen valakivel.
Az 5-8 valóban elég jelentős Die Hard nyúlás. :D

előzmény: Dió (#3)

2019-02-15 21:15:25 Final Score (2018) / Végeredmény Dió (2) #3

Ha már Die Hard... Más dolog, amikor egy film inspirációt merít egy klasszikusból, meg más, amikor egy az egyben másolja annak a cselekményét.
1) Rosszfiúk megszállnak egy helyet, és szép lassan foglyul ejtenek egy rakás embert
2) Ellenük teljesen kikényszerítetlenül, gyakorlatilag "önként jelentkezve" lép fel a katonamúltú, magányos hős
3) Persze egy szerette is van a helyszínen, akitől elszakad a nagy harcolgatás közepette
4) Közben végig háttérből segíti a klasszikus anyámasszonykatonája-féle mezei munkás, aki rajta keresztül, egy véletlen folytán keveredett a képbe
5) Rosszfiúk közben lelövik/foglyul ejtik a helyi biztonságiakat, és rájuk fogják a fegyvert, hogy amikor betelefonálnak a rendőrök, azt mondassák velük, "itt minden rendben van"
6) Így a rendőrök azt hiszik, tényleg minden rendben van
7) Az önjelölt főhősnek ez nem tetszik, így megöli az egyik rosszfiút, és ledobja a tetőről, így jelezve a kintieknek, hogy hemzseg a hely a rosszfiúktól. Erre kint megérkeznek a rendőrök
8) Bent közben kiderül, hogy rosszfiú #1 (akit a főhős megölt és ledobott a tetőről) természetesen rosszfiú#2 hozzátartozója volt, így rosszfiú #2 begőzöl, és a főnöknek szánt "can I kill him" csatakiáltásokkal szegélyezve habzó szájjal végighisztizi és gyilkolja a filmet főhősünk után. Kettejük harca itt is a tetős jelenetben kulminálódik, ahonnan főhősünk amolyan Direhardosan meglép, hogy aztán a fináléban mégis kimúltassa szerencsétlen rosszfiú #2-t egy istenes bossfigtban
9) Főgonoszunknak nem tetszik, hogy hullanak az emberei főhősünk miatt, úgyhogy végül azzal hajtja őt magához, hogy megkeresi és túszul ejti a csámborgó hozzátartozóját

Szóval ez az "átfedés" már kicsit sok. Ez senkit sem zavart?
És ezek csak a főbbek voltak, de még sorolhatnám... Persze ha legalább színvonalas film lenne, talán kevésbé zavarna (valamennyire akkor is), de ehelyett egy baromságokkal teli szerencsétlenkedés az egész.

2019-02-15 21:13:50 Den skyldige (2018) / A bűnös Vajay Attila (5) #49

Szerintem a apuci azért nem viselkedett logikusan, mert 80 volt az IQ-ja és nem 160 :D

2019-02-15 20:50:13 Ordet (1955) ryood (5) #12

áh, megadom magam. ez a film mindenhogyan zseniális!

Először tíz percig bírtam, aztán még tízig. Igyekeztem megérteni, hogy akkor ez most tulajdonképpen kinek és milyen alakú tükröt tart, de egyszerűen nem bírtam tovább az altesti sziporkaáradatot.

Ennyire jót még filmen szerintem sose szórakoztam. Bár eléggé be voltam b*szva, tegyük hozzá.

2019-02-15 18:49:15 Ordet (1955) ryood (5) #11

ha egy kicsit rövidebb lenne, megadnám neki a zseniálist..persze így is borzasztó erős alkotás.

2019-02-15 18:27:33 Den skyldige (2018) / A bűnös Dió (5) #48

"Leírtam már, hogy számomra mi nem működött, ezt senki megcáfolni nem tudta teljes mértékben."
Szerintem pedig meg tudtuk - hogy te az érvelésünket és nézőpontunkat nem fogadtad el, az nem azt jelenti, hogy mi nem érveltünk. Ezt ne keverjük:) Mindegy, ha jól olvasom a 46-os kommentedet végül csak-csak közelednek az álláspontok.

előzmény: paksiendre (#35)

2019-02-15 17:07:39 Den skyldige (2018) / A bűnös dikalosz (4) #47

Nem állt szándékomban, ha így érezted, ne haragudj. Azért ragadtam ki ezeket, mert ezekre hivatkoztál.

Igen, a film szerint mindenképpen létezik egy ilyen embertípus, az, hogy a valóságban ki mit gondol, van e ilyen, már egyéni dolog. Én leírtam, hogy szerintem simán előfordulhat, én tudtam vele azonosulni :)

előzmény: paksiendre (#46)

2019-02-15 17:04:45 Den skyldige (2018) / A bűnös paksiendre (3) #46

Ne forgasd ki a szavaimat, és ne ragadj ki egy random mondatot, mert azokat a szavakat amiket felsoroltál nem én használtam először. :) Csak újra beleírtam egy reagálásba.

Így visszanézve én is egy bizonyos embertípusról adtam leírást, tehát ha ez magyarázza a filmet legyen. De ez nálam csak egy gyenge közepesre elég.

előzmény: dikalosz (#44)

2019-02-15 16:55:27 Den skyldige (2018) / A bűnös Ragemarci (3) #45

Ja és akkor még ezeken a többek számára életidegen helyzeteken felül nincs megemlítve a Benny Hill 1 perc amikor a gyerekgyilkossagot éppen csak feldolgoztuk, van egy pattanásig feszült szitu és akkor betelefonalegy bringás. Egyszerűen nem illett oda. Szerintem. Mármint ahogy lerázza...

2019-02-15 16:50:19 Den skyldige (2018) / A bűnös dikalosz (4) #44

Ezek a kérdések pont azt a célt szolgálták volna, hogy ezt: "Az egész film mivoltát és létezését tekintve nagyon sokat nyom a latba az efféle logikátlanság JÁTÉKFILMES szempontból" megértsem. Örülnék, ha válaszolnál rájuk. Az, hogy a logikátlanságot azzal definiálod, hogy az írók logikátlanok voltak sem segített.

"a film a saját cselekményrendszerében logikátlan"

Gondolom, a #26-os hozzászólásod hivatott ezt alátámasztani. A baj ezzel csak az, hogy ott te a valóság alapján állítottál elvárásokat.
"Nem gondolnám, hogy ez morális, helyes, jó cselekedet. Épeszű ember nem hagyná a gyerekgyilkos élettársát trécselni a gyerekével, (miután a másik gyereküket megölte) miközben viszi a diliházba, főleg úgy, hogy meg se bizonyosodik róla, hogy ő vele beszél."
Morális, helyes, jó, épeszű. Ezek olyan szavak, melyek egy film cselekményrendszerén túlmutatóan léteznek.

"Továbbá pont, hogy teljes mértékben beszámíthatatlan a nő, ezért ha logikusan gondolkodott volna a férj (vagyis a forgatókönyvírók) tudvalevő lett volna, hogy bármire képes a nő, beleértve felhívni rendőrséget is, hogy mentse a szűrét."

A kérdés, milyen szempontból logikusan? "JÁTÉKFILMES szempontból"? Abban gondolom egyetértünk, hogy általános igazságként elfogadott játékfilmes logika nem létezik. Eszerint a film saját rendszerén belüli logikáról beszélünk. Az itt levő elvárásaid viszont egy ezen túlmutató világból származnak. Még ezzel sem feltétlenül lenne problémám, ha elfogadnád a magyarázatomat/magyarázatunkat.
"Amúgy már megint ide van keverve a kemény valóság és a különböző embertípusok, de viszont én ezzel nem tudok mit kezdeni"
Éppen ezért nem értem, miért.

előzmény: paksiendre (#39)

2019-02-15 16:42:53 Den skyldige (2018) / A bűnös paksiendre (3) #43

Mivel tudod mi a film vége úgy nem, de abban a helyzetben logikus volt.
Sidious megteremti Anakint ha tudja előre, hogy ledobja a mélybe?
(Mondjuk ez egy képregényben volt, de az is elég, hogy maga mellé akarta volna állítani, hogy ha tudja előre, hogy végez vele?)
Nyilván nem.

Ez a film konkrét helyzeteiben logikátlan, nem a végkifejletből visszanézően, és ez óriási különbség.

előzmény: banana (#42)

2019-02-15 16:26:45 Den skyldige (2018) / A bűnös banana (5) #42

Szerintem és ahogy a film vége is azt mutatja, Landa nem hozott logikus döntést :)

előzmény: paksiendre (#41)

2019-02-15 16:23:06 Den skyldige (2018) / A bűnös paksiendre (3) #41

A mindkettőnk számára szintén zseniális Becstelen brigantyk volt olyan jó film, hogy ne akadjak fent ezen a fent maradó 2 órában, ez viszont közel sem volt az.
Már abból adódóan is, hogy eléggé kötött a kamaradrámában a terep, szóval itt tényleg fel kell kötni a gatyát. A lentebb említett Lockeban nem éreztem ilyen izzadtságszagú sztorivonalat és minden döntés érthető volt a néző számára, hogy mit mért csinál Tom Hardy.
Ennél a filmnél szvsz ez elég szubjektívra sikeredett és különböző "embertípusokkal" kell belemagyarázni a megoldást.

Amúgy rég láttam a Becstelent, de ott közel sincs erre szükség, hogy meg legyen magyarázva, hogy mért hagyta futni a csajt. Szimplán messze járt, és nem gondolta a nagy hatalmas érinthetetlen náci hadvezér, hogy egyszer még bosszút áll rajta.
Ezt hívják logikának.

előzmény: banana (#40)

2019-02-15 16:07:45 Den skyldige (2018) / A bűnös banana (5) #40

A mindkettőnk számára szintén zseniális Becstelen brigantykban mennyire logikus döntés játékfilmes szempontból, hogy a film elején Landa hagyja Shosanna-t megmenekülni?

előzmény: paksiendre (#37)