Legfrissebb kommentek (csak filmes)

Egy amerikai hadiipari és paramilicista érdekekben álló masszív politikai agitprop úgy viszi át az ártatlanok ellen előzmények nélkül indított ördögi orosz támadás forgatókönyvét a közvéleményen, mint kés a vajon. Ez persze csak egy közepes hollywoodi akciófilmben fordulhat elő, szerencsére a valóságban ilyen nem létezhet.

Tori et Lokita
Történet:
Belgium, napjainkban. Egy kisfiú és egy kamaszlány, akik egyedül érkeztek Afrikából, legyőzhetetlen barátságukkal szállnak szembe a menekült sorsukból származó nehézségekkel.

A történet borzasztó, a film csak borzasztóan gyenge. Nem épül a sztori, a szereplőkről szinte semmit sem tudunk meg..

A rendőrség megköszöni. Micsoda filmcím! Tökéletes olasz rendőrfilm a hetvenes évekből. A Polip előfutára, hibátlan remek. Minden zsarun jól szabott az öltöny, hófehér az ing, és tökéletesen megkötve a nyakkendő! :)

Ezer köszönet :)

előzmény: critixx (#14401)

Ez és ez ugyanaz a film.

2022-05-19 12:41:42 All My Loving (1968) jesi (3) #1

Sajnálom a hatásvadász elemeket és, hogy a zenéket tompítva adták le, élvezeti értéket csökkentette.

Trükkös fiúk, Somewhere

2022-05-19 01:11:24 A besúgó (2022) Fonghi (4) #73

Iszonyat találó számokkal van tele ez az album, talán a kedvencem a Belgától (le sem tagadhatnák Brüsszelt...). Thuróczyhoz meg annyit, hogy elhiszem, hogy a két nagy hazugság egyesítése előtt emberibb lehetett itt.

előzmény: zéel (#71)

Talán skandináv sajátosság, talán nem annyira átgondolt film. Vicces, sötét, de nem egy kiválóan összerakott receptben. Néha túl sötét, ritkábban vicces. Nem tudom, hogy regényből készült-e, de olyan, mint egy hiányos könyv-adaptáció. Összességében azért tetszett... nem tudom, megmondani, miért. Klasszikus séma, hogy szerethető, meg furcsa. Bár utóbbi inkább már az én szerethetőségi jelzőm.

Tényleg nem annyira rossz, csak éppen rohadt érdektelen. :/

2022-05-18 21:08:23 Amer (2009) / Bűverő macready (4) #5

„A belga Hélène Cattet-Bruno Forzani szerzőpáros olyan, giallók által inspirált filmmel jelentkezett, amely stílusfilmes tisztelgésként tételezhető, noha a 2009-es Amer az alkotók szerint nem hommage, csupán a giallo „nyelvén” mesélik el történetüket a nézőnek.
Filmjük rögtön megszerezte magának a világ legnagyobb filmrajongóját: a kis belga film Tarantino egyik kedvence lett 2009-ben. Lehet is érteni a vonzalmat, Cattet és Forzani ugyanabból a kútfőből dolgoznak, mint az amerikai rendező, de a hatvanas-hetvenes filmművészetéből nem konkrét utalásokat, csak eszközöket vesznek át. Tarantino olyan, mintha kollázsokat készítene más filmekből, a belgák viszont összemixelik őket, és formálják a legnagyobb szemétfilmes elemeket gyönyörű esztétikává. Pengén, késen megcsillanó fény, bőrkesztyű, végzet asszonyai, vér, erőszak, BDSM, álomszerű fények, rémisztő hangok, szuperközelik morcos férfiak és gyönyörű nők szemeiről. Mintha delíriumos állapotban próbálnánk visszaemlékezni egy filmre, amit gyerekként láttunk éjjel a PRO7-en.
A filmet egyaránt jellemezték már kiváló stílusgyakorlatként és giccses művészkedésként, és bár képi megoldásai valóban szemkápráztatók, az legalábbis megkérdőjelezhető, hogy mennyire bírja el a filmek cselekménytelen és gyakran önismétlő, kísérletező jellegét az egészestés forma. Az is kérdéses, mennyiben etikus neogiallóként forgalmazni egy avantgárd kísérleti filmet, noha ezért aligha a rendezők, sokkal inkább a producerek hibáztathatóak, pedig az alkotópárosnak nem műfaji film elkészítése volt a célja.”

Érdekesség, hogy miután (épp) Sean Connery visszadobta Spock testvérének a szerepét a Star Trek 5-ben, Shatner és a producerek Max von Sydow-t keresték meg, aki szintén nemet mondott, ugyanis túl kevésnek találta a felkínált gázsit. Az a film csak 2 millióval került kevesebbe, mint a Soha ne mondd, hogy soha, tehát Sydow valószínűleg nem kapott olyan keveset a kis Blofeldes beugrásért.

Megjegyzem, ennek a filmnek ugyanaz a Lorenzo Semple, Jr. írta a forgatókönyvét, mint a Flash Gordonnak és a '60-as évekbeli Batman sorozat számos epizódjának.

előzmény: BonnyJohnny (#18)

Remélem. A sajnos semmilyen szerepükért (főleg Sydownak),azért szerintem mindent megtettek,hogy javítsák a film színvonalát.

előzmény: BonnyJohnny (#20)

Azért a 36 milliós büdzséből biztos csurrant-cseppent nekik is. :P

előzmény: bambula (#19)

2022-05-18 20:46:27 Madame de... (1953) Raul (5) #2

A film, amihez csak azért írtam anno egy semmitmondó kommentet, hogy ismeretlen gyöngyszemként egyszer a nap filmje lehessen, és voilá :)

Szomorú vagyok,ha egy ilyen filmért még egy jó fizut sem kaptak.

előzmény: BonnyJohnny (#18)

Annyira nem (voltak) nagy sztárok, hogy vaskos csekk kelljen (különben is, Sydow négy évvel a Flash Gordon után volt :P).
Ellenben egy nagy amerikai produkció (pláne egy egész világon népszerű franchise-ban) azért tud csábító lenni.

Amúgy (szomorú) érdekesség, hogy Connery és Sydow is 2020-ban hagyott itt minket (és mindketten kilencven évesek voltak). :(

előzmény: bambula (#17)

Connery még itt is jobb Bond Moore-nál,bár ez a film ettől sajnos még nem lesz jobb sajnos.
A főcímdal valamivel jobb ,mint a szintén 83-as Polipkáé, és a végjáték is jobb volt ,mint a Polipka bazári kavalkádja a legrosszabb Bond belépővel.

Kíváncsi lennék, milyen vaskos csekk landolhatott von Sydownál és Brandauernél, hogy elvállalták ezeket a szerepeket.

2022-05-18 17:28:13 A besúgó (2022) ryood (2) #72

nekem nem lényegtelen. pont ez a sok kis apró hiba, ami hamissá, hiteltelenné teszi az egészet. de ezt már azt hiszem, bőven megbeszéltük itt.
igazából, ami ennél is zavaróbb és problémásabb, az pl. nagyon jól le van írva a 444 és a nemrég belinkelt film.hu kritikában.
nekem is fokozatosan állt össze ez a kép, hogy ez egy erősen esztétizált, bulizós, melodramatikus tinidráma, tipikus szappanoperás fordulatokkal, megmondós dumákkal, ami egy komoly kémsztorinak próbálja mutatni magát, de annyira súlytalan az egész, és üres. én ezt nem tudom kettesnél magasabbra értékelni. sorry.

2022-05-18 17:19:22 A besúgó (2022) zéel (5) #71

lényegtelen, viszont ütősebb
kb. akkora "hiba", mint hogy vonaton történt a beszervezés
ha már továbbra is csak mellékszálon elmélkedünk, akkor csak megemlítem
...
No, de amikor rendszerváltás címén a bukott rendszert nálunk lehazudták Ceaușescu Romániája szintjére (és Ausztriát ígértek), az senkit sem zavart. ---Most meg ezeket a fiatal alkotókat cseszegetik (akik, mellesleg igen jól adják vissza a 80-as évek hangulatát, remek zenékkel!) A film ráadásul ütős magyarázatot ad arra, hogy Mo.n miért nem nyilvánosak az ügynök akták.
Lásd még
Bëlga - Rendszerváltás 1989

2022-05-18 16:57:48 A besúgó (2022) ryood (2) #70

"ahol már miért is lettek volna vezérek, szónokok?"

ebben a tévésorozatban pont ez történik.

előzmény: zéel (#69)

2022-05-18 16:29:58 A besúgó (2022) zéel (5) #69

tegyük hozzá
az ellenzék szerinte soha nem volt bulizó társaság (telex)

dehogynem
ez különben is a nagy házibulik korszaka volt
ahol már miért is lettek volna vezérek, szónokok?
(örvendek, hogy az én 2 ráadás mondatomnak ilyen nagy visszhangja van, de - szerintem - Thuróczy Szabolcs sokkal érdekesebbeket, fontosabbakat mondott)

előzmény: Fonghi (#67)

Nem olyan rossz ez a film, mint amilyen a híre. A műtermi dzsungel, a gumiarcú Sammy Petrillo, az öregecske "miBélánk", a komikus klisék és fordulatok elriaszthatják a nézőt, de szerintem megérdemel egy esélyt.

2022-05-18 14:15:40 A besúgó (2022) ryood (2) #68

annyit mondott, hogy voltak bulik, és ott buliztak, de nem voltak ott vezérek, akik szónokoltak volna.

előzmény: Fonghi (#67)

2022-05-18 14:11:56 A besúgó (2022) Fonghi (4) #67

Tegyük hozzá, nem is írta vagy mondta Hodosán, hogy nem voltak ellenzéki bulik.

előzmény: zéel (#66)

Igen, néha jó lenne, ha az égre írnák, vagy a falra, tűzlánggal, mit tegyek, minek mi lesz a következménye, de emberlétünk ennél szövevényesebb; és örök kérdés, hogy kinek mi a szerepe, mennyi az én részem, mi függ a döntéseimtől, mikor érint meg valami nagyon mély, ami ellen úgysem tehetek. A ész-emberek persze azt mondják, olyan nem történhet velem, amit nem én döntök el, ha valami elsöpör, az "az én művem", mert "felépítettem" [jó nekik!]... de bennem más a valóság, és azt csak én tudom.

Nem, nem OFF, a film számomra erről szólt, és elég határozottan.

Itt megtekinthető.

2022-05-18 11:32:37 The Northman (2022) / Az Északi lizardking (4) #4

Eggers folytatja azt, amiben eddig is nagyon jó volt: a bivalyerős atmoszféra-teremtést. A sztori egyszerű, mint a faék, de nem is ez a lényeg, hanem a rideg, ugyanakkor gyönyörű helyszínek, az autentikus kosztümök és tárgyak, a szintén autentikus és ősi zene, a kíváló, dobhártyába hasító hangok, a nyers, húsbavágó erőszak és az archaikus szertartások. Természetesen a skandináv mitológia masszívan átitatja a történetet, hol szimbolikusan, hol konkrét eseményekkel és alakokkal. A film nagyon sötét, szó szerinti és átvitt értelemben is, de még előbbi is az atmoszférát erősíti, ha kicsit hunyorogni is kell hozzá. Az látszik, hogy az expozíció jócskán meg lett vágva, de annyi baj legyen, ekkora költségvetésből ritkán látni egy ennyire szerzői filmet. Újranézés után lehet, hogy felkúszik ötösre.

2022-05-18 10:28:26 A besúgó (2022) zéel (5) #66

...a ’80-as években rendkívül izgalmas volt a színházi világ, a kaposvári színházzal, a fiatal Katona József Színházzal, és rendkívül izgalmas volt a filmes világ. Gothár Péter, Bacsó Péter, Szabó István, Fábri Zoltán, Huszárik, jöttek az ifjú, feltörekvő, underground filmesek, Xantus Jánostól kezdve Tarr Béláig. Akkor még ezt nyilván nem tudtam, de a ’80-as évek végén már ezeket tapasztaltam. Őrülten rajongva jártunk alternatív koncertekre, feljártunk a Fekete Lyukba, vagy ott volt a Human Rights Now koncert ’88-ban, nyolcvanezer ember volt a stadionban, köztük én is, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Tracy Chapman, Youssou N’Dour, Hobo. Ezek óriási dolgok voltak, hozták a friss szelet. A televíziózásnak is volt egy nagyon komoly kultúrája...És nehogy azt gondolja bárki, hogy én visszasírom Grósz Károlyt vagy Kádár Jánost, de visszatekintve mégis azt gondolom, hogy emberibb volt az a fajta társadalmi felállás, ami akkor volt. (Thuróczy Szabolcs) ...és remek ellenzéki bulik is voltak. (Hodosán Róza nem járt. Vagy nem emlékszik.)

Nyári limonádé krimi némi para faktorral.

Nem a legjobb mozi, még ezen a címen sem! mert hogy van belőle pár.
Inkább egy szórakoztató zsé kategória. Mi lenne más, ahol az alap sztori a fotómodellek fotózása, piramisoknál, miközben támad a múmia?

Számomra a gyermekek ábrázolásmódja volt a leginkább különleges ebben az alkotásban.

2022-05-18 08:29:53 Katinka (2022) dittike (5) #5

Nagyon mély alkotás egy igazán különleges nőről, aki legekre volt képes és még mindig bizonyít az emberek és önmaga számára is , hogy ő a legjobb úszónő.

2022-05-17 23:24:18 [Magyar filmek] zéel #544

A streamingszolgáltató közleménye szerint az HBO Maxon áprilisban egy sorozatot és filmet sem néztek meg annyian, mint a magyar A besúgó című, 8 részes sorozatot.
Ez az első, teljes mértékben magyar ötleten alapuló szériája az HBO-nak, az Aranyélet ugyanis a finn Helppo elämä magyar viszonyok közé átültetett remake-je volt. (hvg.hu)

2022-05-17 23:02:18 Drive Thru (2007) fempolip (4) #1

Egy bohócos mészárlás? Nem új ötlet. A megvalósítás? Véres és vicces. Tökéletes esti szórakozás. Jól összerakott alkotás.

2022-05-17 23:01:47 Cookers (2001) fempolip (3) #1

Kis költségvetésű horror. Nekem túl idegesítő volt. Azt vettem észre, hogy az amerikaiak szeretnek szerepelni ezért nem alázattal, hanem magamutogatással állnak kamerák elé. Legyen bármilyen amatőr a csoport. Itt is ezt éreztem. És nem tetszett.
Pedig a film pont az egymás elleni harcot akarta bemutatni. Illetve konfliktust.
Ettől még nézhető, de nekem ilyen hosszan inkább fárasztó volt.

2022-05-17 23:00:34 Slasher (2007) / Chainsaw Slasher fempolip (4) #1

Kellően beteg és véres horror. A szereplők rendben vannak. Összességében a film is igényesebb kategória. Gore elemekből akad bőven.
Szerintem ez egy jobb darab.
Persze történetet ne itt keressen senki!

2022-05-17 20:58:35 Run (2020) / Fuss BonnyJohnny (3) #7

Érdekes, nekem a zárójelent ront rajta.

De, köszi, basszus, ráadásul hárman már nem aktív felhasználók

2022-05-17 19:24:13 A besúgó (2022) ryood (2) #65

"A 80-as évek retrospektív módon jelenik meg, ezért steril és kigondolt; a hollywoodi magyar valóság, amely nyugodtan lehetne más egykori keleti blokk ország valósága. A fiktív és fordulatokban gazdag történet a valóságtól elemelt, esztétizált Magyarországon játszódik. Mivel a készítők célja pont ez, ezért nem róható fel hibának. Azt mindenki döntse el maga, hogy az ehhez hasonló attitűd mennyit árt vagy segít a hazai filmiparnak. A hamis múltidézés fanyalgó reakciót válthat ki a befogadóból, éppen emiatt magyar szemmel nézve a végeredmény olyan, mint az új magyar narancs. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk."
Szexi ez a Kádár-korszak, csak nincs semmi a sorok között

mérsékelten zenés film :(

Halovány Gran Torino utánérzés, ami a gyenge, unalmas forgatókönyv mellett leginkább magán Eastwoodon vérzik el. Egyszerűen túl öreg ehhez a szerephez. Én legalábbis nehezen hittem el, hogy ez az ember, aki szemlátomást nehezen beszél és jár, megverekszik a mexikói keményfiúkkal, betöri a vad lovakat és megolvasztja a női szíveket. Amilyen érzékenyen reagált Eastwood a saját vénségére a The Mule-ban, olyan erőltetetten próbálja most elhazudni, elkenni azt.

A BőgőMachona egyszerűen nem elég mély, találó és hiteles, ráadásul még a fent említett problémák mellett is Eastwood nyújtja a legjobb alakítást (Eduardo Minett egyenesen borzalmas, pedig sok múlott volna rajta).

Sziasztok!

Ezz a filmet szeretném ha feltöltésre kerülne.

https://www.imdb.com/title/tt5689056/

Köszönöm szépen

Sziasztok!

Ezt a filmet szeretném kérni:

https://www.imdb.com/title/tt0087964/?ref_=nm_flmg_act_82

Köszönöm szépen.

Igen, a kötőjel miatti technikai probléma. Keress csak Lise Lecerf-re.

előzmény: Fekist (#14396)

2022-05-16 23:33:43 Katinka (2022) critixx (?) #4

Számomra hihetetlenül ellenszenves személyiség. Elismerem a sporteredményeit - bár teljesen hidegen hagy az úszás -, de azok miatt még nem kellene ennyire eldeformálódnia a jellemének.

előzmény: Dangar (#2)

2022-05-16 23:33:16 Ben-Hur (2016) silev (1) #71

Vígjátéknak egy gyenge 2. Drámának minősíhetetlen.

2022-05-16 21:41:14 The Doors (1991) / Doors ryood (4) #29

Yonderboi Riders on the storm
Es easy listening formában is zseniális. Minden idők egyik legjobb lemezéről.

Claire-Lise Lecerf nem rendező, hanem színész.
(Apropó! Teljes névre nem, csak vezetéknévre ad találatot. Ez egy kötőjel miatti technikai probléma?)

2022-05-16 21:30:58 The Doors (1991) / Doors ChrisAdam (5) #28

Vannak klasszikusok, amik megtekintését teljesen érthetetlen okokból évek óta halogatom. Mindig a megfelelő pillanatra várok. Így volt ez A szarvasvadász esetében is, ahol aztán a megfelelő pillanat a mozivászon előtt jött el, és a moziélménnyel boldogabb se lehetettem volna. Aztán jött a levél, hogy a Doors is mozikba kerül, én pedig felkiáltottam, hogy "milyen régóta meg akarom ezt nézni!". Pedig itt aztán tényleg érthetetlen a halogatás: elég sokat pörgetem a zenéjüket, és igen nagyra becsülöm azt, amit Morrison a világnak adott.

És igen, soha jobbkor és jobb helyen, a Doors elképesztő ÉLMÉNY nagyvásznon, és nagyszerű film. Rendhagyó biopicnek nevezném, sokkal határozottabban mer belemászni a főhős horizontjába, amit általában az életrajzi filmek kevésbé szoktak (vagy éppen nem sikerült nekik), de Jim Morrison életét nem is lehetne másként filmre vinni. Zseniálisak a koncertjelenetek, a sivatagos trip libabőrös mestermű, és Val Kilmer... nos, le a kalappal. Nem tartottam őt eddig egy szenzációs színésznek, de itt sikerült neki.
A Doors meg hát... mindig újra és újra rá kell jönnöm, hogy a világ egyik legjobb trackje a Riders on the Storm, ilyenek ritkán látnak napvilágot.

Csütörtöktől több moziban is műsoron lesz, nézzétek!!!

2022-05-16 17:33:18 Candyman (2021) / Kampókéz evcseh (2) #10

Tegnap láttuk az HBO-on. :D Annyira eredeti, mély, egyáltalán nem klissés alkotás, áh. :D
Valakik írják is lejjebb, a BLM, meg a woke meg a mai "trendiség" elemeiből összerakott kalap kaka ez a film.
Adtunk egy esélyt, hogy hátha valamit kihoznak belőle, nemcsak a "felsőbbrendő köcsög fehéreket" kampolja fel a kampókéz, de nem, csak a fehér férgese hullott. :D De hogy ők is miért, miért szolgáltak rá a halálra a bőrszínükön kívül, én nem értettem.
Úgy tényleg kérdezem, ezt az amúgy mesemesemesketét meg az ilyen jellegű alkotásokat beveszi valaki, vannak akik szerint ez a film meg az üzenete az oké? Azon felül hogy szarul is játszottak benne (nekem legalábbis nagyon nem jött be az sem) mekkora kamut mutat már be, bohócsipka egy rendezés volt, vicc.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire hagyják dolgozni Sam Raimit, nagyon kellemes meglepetés volt. A másik aminek elképesztően örültem, hogy több Marvel-film után ez most tényleg úgy néz ki és olyan a látványa, mint egy sok százmilliós popcorn filmnek.

Műanyag kalandok a Smaragd Románca nyomdokain. Egyébként egész szórakoztató, Brad Pitt egyszemélyes rambózása és az ehhez adagolt dalok pedig még rá is tesznek egy lapáttal.

Az/Egy eseti példa, amikor nem az imdb szolgáltat pontos adatot.

előzmény: Joeker81 (#14394)

Az Északi című film esetében kérlek, ne javítsd vissza kis é-re az északit, mert hivatalosan nagy É-vel van megadva (NMHH adatbázis, UIP-Duna Film), miután vélhetően a ragadványnevet fejezik ki vele elsősorban, nem pedig a származást, mint melléknév. Már vagy negyedjére javítom...

2022-05-16 08:50:43 Creature (1985) / Titan Find oscarmániás (2) #1

Egy Alien utánzat Klaus Kinskivel megerősítve, karizmától megszabadított szereplőkkel. Kissé lassú, ám fojtogató atmoszférájú, kellőképpen sötét, viszont minimálisan gusztustalan. Nem rossz ötlet, csak megkésett és elügyetlenkedett a megvalósítása, a téma rajongói ennek ellenére bátran nekiülhetnek a képernyő elé.

Nagyszabású, megindító, részletgazdag, kőkemény dráma biztos kezű rendezéssel és döbbenetes színészi alakításokkal. Nagyon tetszett, hogy nem elfogult egyik irányban sem a film: Widmark vádló és Rolfe védő karaktere is egyaránt szélsőségnek van ábrázolva (azonban nagyon is érthető motivációval). Tracy nagyjából hasonló figurát hoz, mint az Aki szelet vet-ben, csak itt sokkal kevésbé enged teret a forgatókönyv a humornak: nincsenek vicces odaszúrások, sem maró cinizmus, csak a vágy az igazság felderítésére és a dolgok megértésére - már ha ez lehetséges ebben az esetben. Erős négyes.

2022-05-16 08:02:23 Firestarter (2022) / Tűzgyújtó Ubul (?) #4

hejj, de lesújtó kritikák, úgy látszik ez se váltotta meg a világot. És még pozitív is voltam ezzel a mondattal

2022-05-16 07:54:44 Katinka (2022) Ubul (?) #3

akármennyire demagóg duma, de amúgy tök jogosnak érzem a leírtakat én is. Sőt, úgy, hogy eddig semmit se lehetett tudni, legalábbis velem szembe nem jött sokáig, most meg már nézhető
Persze Katinka fanok lehet máshogy gondolják.
Vannak itt ilyenek? :D

előzmény: Dangar (#2)

2022-05-16 07:46:39 Katinka (2022) Dangar (?) #2

Demagóg leszek (vagyis az igazat mondom, ami a hazugoknak nem fog tetszeni...), sőt, off is, de bőven vannak példaképnek beillő, tisztességes, alázatos, szorgalmas sportolók ebben a szebb napokat látott országban (igaz, őket nem a blikk meg a ckm címoldalán kell keresni...). Miért pont a legaljának loptakhoztak össze százmilliókat egy filmre? Miért pont ennek a nagyarcú, arrogáns és az extrém végletekig jellemtelen bulvárcafkának kell emléket állítani a vásznon?

A kérdés költői, mint errefelé lassan már az összes. Fogadni merek, hogy hamarosan jön majd egy Dzsudzsák film is a diplomata labdazsonglőrről, de ott már nem állnak meg a milliárdos büdzsé alatt.

2022-05-16 07:27:45 [Melyik színész a kedvenc Batmaned?] Dangar #4

Bale, méghozzá azért, mert vele sikerült az, amit korábban csak félig-meddig tudtak összehozni: egy olyan színészt választani, aki egyszerre tökéletes Batman és Bruce Wayne. A képzeletbeli dobogóm második és harmadik fokára Keaton és Kilmer kerülne. West munkásságát (mint Batman) csak mémekből ismerem :D, Conroy eddig tudtommal "csak" szinkronhang volt (annak mondjuk zseniális), Pattinson nagyjából rendben van, de nem kiemelkedő, Affleck meg Clooney pedig az orbitális casting fail tankönyvi esetei.

2022-05-15 22:26:02 Boy Eats Girl (2005) / Zombie City fempolip (4) #1

Egész jó kis mozi, érdekes tálalásban. Egy igazi szerelmi történet. Ráadásul kellően véres, ahogy ezt már megszoktam az angoloktól. Plusz néhány elég brutális halálnem is van. Érdekes, hogy pl. a Doghouse, Devils Playground és hasonló angol horrorok is mutatnak valami kegyetlenebbet, furcsábbat amerikai társaiknál.

2022-05-15 22:24:07 Freakdog (2008) / Red Mist fempolip (4) #1

Érdekes koncepció, egész jó megvalósítással. Bár a háttérről kicsit többet mutattam volna. Nekem így is nagyon tetszett. Remek szórakozás, van egy kevés para faktor is.

2022-05-15 22:22:54 Dard Divorce (2006) fempolip (4) #3

Olaf Ittenbach újabb agyszüleménye. Nem lóg ki a sorból. Sajnos a kis költségvetés magával hozza azt, hogy saját családjából keressen szereplőket. De ez van. Abszolút nézhető így is. Ebben a kategóriában már ez jónak számít.
Én jól szórakoztam.

Maga az ötlet szerintem nem rossz és van benne potenciál: mi a különbség a tinédzserkor, a népszerűség, a gimilét között a 2000-es és a 2020-as években. A 21 jump street ebből egészen remek poénokat csinált, A végzős év azonban nem különösen vicces és meglehetősen lusta és összecsapott vígjáték lett - de egyszer nézhető.

2022-05-15 22:10:40 Fat Slags (2004) fempolip (3) #1

Több, mint érdekes.
Borzalmas. Megérdemli a 3 csillagot.

2022-05-15 22:08:33 A besúgó (2022) Fonghi (4) #64

Like that! :)

előzmény: zéel (#62)

Elolvastam minden kritikát,véleményt biztosan velem van-e gond,de a vakarózáson kívül nem váltott ki belőlem sokat...Végig azon gondolkoztam,hogy A.S.-nek tényleg annyira be kellett feszíteni a hasizmait,hogy begörcsölt tőle a nyaka?...Meg,hogy a trélerben is szereplő Valkűrnek miért van fogszabályzója?A kukazenére vajon mit szólnának az ősapák?Szegény AS-t is megennék reggelire,mert egy percig nem hittem el neki,hogy kőkemény szadista korban nevelkedett,Nicole K. botoxos csücsörítése is kiakasztott...sőt az egész gárda századunktól bűzlött így maradt a paródia....szóval annyira unatkoztam,hogy a nyersesség művészi oldaláig el sem jutottam és szerintem kedvem sincs...
Egyedül a kard elkészítése,története lett volna érdekes számomra,hogy kik-miért de azt is belepte a "korszellem" köde...

2022-05-15 20:21:22 Le Mans (1971) marcilu (4) #2

Furcsa a hangulat, kevés a beszéd. Az autós jelenetek látványosak, technikásak, izgalmasak. Remek vágások, operatőri megoldások vannak. A történet viszont nincs túlírva, igazából ki sem derül, mit akartak mondani vele, nézői interpretációból a film után csak ketten felsoroltunk vagy hármat.

2022-05-15 19:24:17 2.em (2014) / 2. emelet mimóza (5) #12

Milyen jó, hogy ma ez a nap filmje, s így előtérbe került ismét! <3

Úgy látszik túl sok itt az Alien rajongó, aki elfogultságból a Xenomorp-ra nyom. Ettől függetlenül tényleg félelmetes és zseniálisan van kitalálva. Elnézve a listát simán beférne Nosferatu, meg ha már Gyűrűk ura, akkor a másik fantasy franchise óriáspókja is. Zelda a régi Kedvencek temetőjéből nem tudom minek számít, de nekem ő okozott álmatlan éjszakákat.

2022-05-15 16:13:20 Senior Year (2022) / A végzős év Zorkovics (?) #2

Hát én ezt most így egy az egyben az általános népharagot elkerülvén szűkszavúan csak eképpen merném kritizálni: minek?

Köszönöm, arra én is emlékeztem homályosan, hogy anyagilag jól teljesített, csak arra nem, hogy több mint másfél évtizedig rekorder is volt :)

előzmény: critixx (#45)

2022-05-15 12:29:10 Firestarter (2022) / Tűzgyújtó tomside (?) #3

Cool, bocsánat. Színre-szagra egy trailer és a számok alapján akár az is lehetne.

előzmény: TheDriver (#2)

Egyértelműen a xenomorph okozta életem legborzalmasabb félelmeit, mikor 13 évesen végignéztem először az Alien első részét, de azóta már máshol helyezkedik el a palettán, lévén, hogy sajnos borzalmasan túl lett használva, na meg azóta túl sokat tudunk róla, így aztán kevésbé félelmetes. Amit viszont nem sikerült ennyire elcsépelni, az a Dolog, ami egyúttal kétségkívül a legocsmányabb teremtés tud lenni a filmuniverzumban. De egyébként a két lény fej-fej mellett a legzseniálisabb idegenek, evör, tekintve a túlélő és vadászó mechanizmusukat, a halhatatlanságukat és az elpusztíthatatlanságukat.

De nagy plusz egyébként, hogy a listán szerepel a Them! is. :)

2022-05-15 11:43:04 A besúgó (2022) Dió (4) #63

Sok olyan dolgot el tudok mondani a Besúgóról, amit nem hittem volna, hogy magyar termékről egyhamar el fogok. A színészi játék például minden várakozásomat felülmúlta, és talán csak azt leszámítva, hogy túl sokuk kapta azt a rendezői utasítást, hogy vágjanak "duzzogó kisgyerek" fejet egyfolytában, tényleg nagyon érett alakításokat láttam. A korhűség szintén el lett találva, azaz a díszletek, a retró zene és az operatőri munka tökéletesen adták vissza a megjelenített kort, és repítettek abba vissza. A sztori is berántott annyira az első 5-6 epizódban, hogy binge-watch legyen belőle. Aztán jött egy kis szünet, és ahogy leültem a hetedik és nyolcadik epizód elé, mintha egy másik sorozatot kezdtem volna el nézni, vagy legalábbis hogy az íróját lecserélték, arra fogadni mernék. Tele van szórva félmondatban odaböffentett, és így a levegőben lógó baromságokkal (Ez az amcsi szál most komoly volt? Egyáltalán a nőtől mi az istent akartak, ha egyszer teljesen ellene ment az ő általuk keresett eszmékkel?), a legjobban pedig az fáj, ahogy - talán Száva Zsolton és Katán kívül - a karakterek nagyrészét, élükön Gerivel, hanyagul kiherélték. Az első részek ugyanis nagyon szépen építették a jellemét egy kétdimenziós senkiből egy magabiztos vezetővé, meghagyva egy rakás izgalmas kérdőjelet ("megússza" -e az egészet? kiöli -e végül az egész folyamat a lelket belőle vagy képes lesz időben "kiszállni"), amiket végül az end titles feliratok semmiből való begördülésével egy az egyben mind bebasztak a Dunába. Szóval kicsit Aranyélet deja vu az egész, azt leszámítva, hogy akkora mélyrepülést azért nem tolt az egész, mint az, úgyhogy egy stabil négyesnek jó lesz.

Ha sorozat is játszik, akkor ez a szörny is dobogós az Alfa Holdbázisból.
Szerintem sokaknak okozott álmatlan éjszakákat gyerekkorukban, amikor az egyik epizódban váratlanul felbukkant. :)

Anyagilag nagyon megérte nekik, a Moonraker minden addigi rekordot megdöntött és egészen a '90-es évekig a legtöbb bevételt hozott Bond-mozi maradt.

előzmény: peti0290 (#43)

2022-05-15 10:37:45 A besúgó (2022) zéel (5) #62

A.E.: Bizottság
valamikor a 80-as évek elején láttam őket először az Egyetemi Színpadon (az egyik legjobb hely volt a fővárosban, ennél jobb csak a(z) FMK volt)

előzmény: Fonghi (#61)

Kis Vuk a Kis Vukból!

2022-05-15 10:02:46 Firestarter (2022) / Tűzgyújtó TheDriver (?) #2

ez egyébként nem Netflix produkció...

előzmény: tomside (#1)

természetesen :)

előzmény: manuva (#20)

2022-05-15 08:31:43 Firestarter (2022) / Tűzgyújtó tomside (?) #1

Szuper számok. Úgy tűnik, ezt is bele kellett önteni a Netflix moslékosvályújába.

Köszi a választ.
Akkor ezért ennyire csapnivaló. :)

előzmény: peti0290 (#43)

Eredetileg azt is tervezték, de közben szintén '77-ben beütött a Star Wars, '78-ban a Superman és az űr ismét menő lett. Elővették hát Fleming addig hanyagolt 3. regényét, amiben persze szó sincs űrről, ráhúzták kis módosításokkal ennek a filmnek a forgatókönyvét (gazdag milliárdos ki akarja írtani az emberiséget, hogy aztán egy eldugott bázison az előre kiválogatott személyekkel hozza létre az új civilizációt), és bummm! megszületett a Moonraker - Holdkelte filmváltozata :) Aztán, hogy ez mennyire volt jó ötlet, mind tudjuk, anyagilag megérte ha jól tudom, viszont közben sikerült a széria egyik leggyengébb epizódját létrehozni.

előzmény: bambula (#42)

Nicolas Cage visszatért! De hiszen el se tűnt, hangzik el többször a filmben. Nicky, aki Cage fiatalkori, lázadó énje többször megerősíti főhősünket, hogy ő még mindig egy nagybetűs filmsztár. Ezek a jelenetek egyébként fantasztikusak lettek. Na meg az LSD-s kiruccanas, ami számomra sírva röhögős volt. Több helyen leírták már, hogy Pedro Pascal és Nic Cage párosa mennyire jól működik a vásznon és milyen szórakoztató őket nézni. Nos ez valóban így van, hiszen a közös jeleneteik, beszélgeteseik a film csúcspontjai. Az év egyik legkellemesebb meglepetése lett számomra A gigantikus tehetség, hiszen hatalmas szívvel van elkészítve és látszik, hogy fontos volt az alkotók számára. Cage egyébként roppant szerethető és kellően önironikus benne, egyszerűen nem lehet őt nem szeretni. Persze én mint nagy kedvelője lehet kissé elfogult vagyok, de engem ezzel a mozival teljes mértékben megvettek. A poénok nagy része üt, az akciójelenetekből pedig a költségvetést nézve szerintem kihozták a maximumot. A művészúr rajongóinak kötelező, de laikusok is simán élvezni fogják, ha egy jó, kicsit 90 - es évekre hajazó buddy moviera vágynak. Nem ez lesz Mr. Cage gigantikus visszatérése, de az irány megfelelő. Még több ilyen minőségi munkát és remélem láthatjuk még a közeljövőben A kategóriás filmekben a mestert.

Van,aki végignézte a film stáblistáját?
Csak azért kérdezem,mert most vettem észre,hogy a következő Bond kalandnak
a For Your Eyes Only-t írják. :)

Vajon miért?

Talán soha nem éreztem még azt, amit a Frontera Verde kapcsán, azaz hogy sorozat helyett filmen jobban működött volna a sztori. Nincs, ami kitöltse a 8 résznyi játékidőt.
Nem dolgozik sok karakterrel, hiszen a három főszereplőn (Use, Yua és Helena) kívül még Bueno és Joseph az, akik fontos szereplők, a többieknek elenyésző szerepük van.
A sztori nem túl bonyolult - már csak a kevés karakter miatt sem - ennek ellenére a folyamatos flashbackek miatt sokszor nehéz követni, kitalálni, hogy pontosan hol járunk. Különösen igaz ez Use és Yua részeire, ahol a dzsungel háttere miatt nehéz belőni, hogy melyik rész mikor is történik.
A motivációk is eléggé egyértelműek, éppen ezért nagy karakterfejlődést nem tudnak bejárni a szereplők.

Aki szereti a transzcendens, természetfeletti dolgokat, annak ajánlom. Aki egy krimit akar megnézni, annak nem, a nyomozás az első részek után elenyésző szerepet kap.

2022-05-15 02:59:41 Wolf (1994) / Farkas Ugor (4) #9

Nagyon kellemesen szórakoztató, örülök, hogy megnéztem. Pont ki lett belőle lúgozva a félelmi faktor, semmi rettegés, csak hátradőlve nézzük a nagy színészek ajándékaként feltálalt black comedyt.

Az X-Aktákból?

előzmény: ryood (#19)

2022-05-14 23:58:38 Senior Year (2022) / A végzős év fempolip (3) #1

Érdekes volt látni ezt a filmet. Élvezettel néztem kb 1 óra 40 percig. Azután unalmas lett. A minden happy (end) pedig szájbarágós.
De örülök hogy elkészült. Csak a vége miatt lett 3-as.

2022-05-14 23:54:00 Crazy Eights (2006) fempolip (4) #1

Kis költségvetésű mozi. Egy nagy negatív hátránnyal nálam. Sok az értelmetlen üvöltés. De persze értem az őrületet, de nekem akkor is sok volt. Ezen kívül egész jó alkotásnak tartom. Jó megoldásokkal. Persze ettől függetlenül amatőr vagy fél amatőr.
Nekem tetszett.

Egy kisebb költségvetésű zombi film. Amatőr színészekkel, bevállalós zenével. Érdekes, hogy jó sokszor inkább valami Death/Grind stb Metal van a darálósabb pillanatokban. Nekem ez tetszik. Itt sincs profi munka, kivitelezés, de így is élvezhető. Kellemes néznivaló. Plusz legalább nincs könyörület senkinek

2022-05-14 23:05:33 Brimstone (2016) / Megtorlás Ugor (3) #11

Látom, elég megosztó a film. Meg talán én is fel tudnék sorolni egy rakás dolgot, ami negatív meg pozitív benne. Szerintem most nem a filmről beszélek, hanem a gondolatokról, amiket kiváltott belőlem. Azért az velőtrázó valóság, hogy van egy (több) mitológikus története az emberiségnek, amit egyesek a szeretet, a szépség, a jóság, az erény stb. megtestesülésével azonosítanak, és ugyanennek a nevében idióta kretének garázdálkodnak szinte büntetlenül évszázadok óta. Ez nem egy elszigetelt eset, a filmes meg az irodalmi ismereteink, százszámra tudják felemlegetni a hasonló hatásokat. Jön egy hülyesita kényúr, és végül is közömbös, hogy a Biblia, a Korán vagy a Bhagavad-gitá nevében követ el rémtetteket, elkövetheti, mert a hülyeista nép azt gondolja, hogy a szájából eredő hókuszpókusz valami fenséges, megfellebbezhetetlen törvény. Semmi egyébért, csak azért, mert ez a pöcs mondta a szószéken, a mecsetben, pagodában vagy bárhol. És nincs kihez fordulni, a gyülekezetekben a híveknek sem lehet, de látod, a filmben lévő bordélyban sem lehet, az állami hatalom, a seriff is a gyülekezettel/bordéllyal van, annak kretén szabályait védi. Ha ez bárhol előfordul a világban, azt kéne gondolnunk, hogy az a hülyék országa. Márpedig bárhol előfordul, folyamatosan itt is, máshol is.

Gumiember természetesen.

Ezzel a kérdéssel már napok óta birkózom, szóval, két nagyon félelmetes lény ugrik be, az egyik azt hiszem a [Rec]-ből van, valami női borzalom vagy mi bujkál a falban (?), az frásztrámhozós volt, de nagyon régen láttam, meg a másik női borzalom volt még ilyen jujjj, az a képtelenül sovány lány, aki a két csajra támad a Mártírokban, amikor valahogy feljön a pincéből, még az elején...

Ez a petèzôs Xenomorphra….

előzmény: lizardking (#16)