Legfrissebb kommentek (csak filmes)

2020-01-25 09:56:19 1917 (2019) Olórin (3) #23

Az én ízlésemnek kicsit túl lelkesen dobálózol nagyon erős szavakkal. Gyáva lett volna? Gyávaság, hogy nem akar kigyalogolni a szinte biztos halálba (ugye messze nem ő volt az egyetlen, aki nem hitte el, hogy tényleg elmentek a németek) teljesen értelmetlenül (BŐVEN volt idejük - a végén még úgy is odaért, hogy az éjszaka nagy részét eszméletlenül heverve töltötte), komplett jellemfejlődés, hogy öt perc alatt meggondolja magát a küldetést illetően stb. Mindegy, hagyjuk :)

előzmény: caulfield (#21)

Clint Eastwood a Gran Torino és a Mule között eltelt évtizedben sorra szállította a (számomra) langyos, valós személyeken alapuló, hétköznapi hős filmjet, amelyekben legfeljebb a színészi játék volt jó (vagy a Paris esetében az sem). Viszont tavaly a Mule mutatott valamit a régebbi filmjeinek értékeiből (ráadásul éppen saját főszereplői visszatérésével), és most a Richard Jewel is.
Eastwood utóbbi filmjeihez hasonlóan arról szól, ahogy meghurcolnak egy ártatlan (vagy bűnösségük ellenére is szimpatikus) hőst, és ezúttal érintőlegesen média és hatalom kritikával is. Sokak szerint felszínes, bátortalan, sablonos. Én sem éreztem sem eredetinek, sem túl mélynek, viszont jó karakteteket vonultat fel (Olivia Wilde kivételével), és kiváló színészi játékokat (Olivia Wilde kivételével). Sokan Kathy Bates alakítását emelik ki, de én inkább ki emelném az alig ismert Paul Walter Hausert (aki már az I, Tonyában is lopogatta a showt), illetve a mindig kiváló Sam Rockwellt (aki bizonyos beállításokban a vékony Christian Bale-re emlékeztetett).
Számomra négyesen felül tartotta az alkotást a párosuk, általában az alakítások, és a film által bemutatott érzékletes dráma (a benne rejlő kevés, de kiváló humorral együtt).

2020-01-25 03:48:30 Jojo Rabbit (2019) / Jojo Nyuszi dittike (5) #2

Életem egyik legviccesebb filmélménye arról a korszakról ami egyáltalán nem volt viccesnek nevezhető talán csak groteszknek.

2020-01-25 03:46:22 1917 (2019) dittike (5) #22

Kalandos történet a lövészárokroadmovie.

2020-01-25 03:43:55 Genius (2016) dittike (5) #1

Amikor őrület és zsenialitás kéz a kézben járnak.

2020-01-25 03:42:10 Comme un chef (2012) / Én, a séf dittike (4) #9

Kellemesen szórakoztató történet szerepcserés támadás.

2020-01-25 03:40:52 Falfúró (1986) dittike (5) #8

Bikácsy Gergely rövid megjelenése a Falfúróban üdítő színt visz a történetbe.

2020-01-25 02:29:44 1917 (2019) caulfield (4) #21

Az elején ott majrézott, amikor ki kellett mászniuk az árokból, győzködte a társát, hogy várjanak sötétedésig, miközben megmondták nekik, hogy a németek leléptek, nem is találtak mást csak patkányokat a túloldalon. Gyáva volt, ha rajta múlik, akkor ott dekkolnak estig és kifutnak az időből. A végén ez az akadály jelent meg előtte megint, érthető, hogy képtelen volt már várni. Ehhez jön még, hogy jóval kifacsartabb állapotban is volt.

előzmény: Olórin (#20)

2020-01-25 01:24:34 1917 (2019) Olórin (3) #20

Karakterfejlődés??? Miféle karakterfejlődés? Semmi ilyesmi nincs a filmben. A karakter puszta hozzáállása változik a küldetéshez, az is kb. harminc perc után, hipp-hopp, egy csapásra. És még mindig nem érzem, hogy ennek bármi köze lenne az utolsó jelenetsor értelmezéséhez.

előzmény: caulfield (#18)

2020-01-25 01:16:18 [Filmet keresek] Onway #2590

HATALMAS KÖSZÖNET a gyors válaszért! :D
Ezt kerestem!

előzmény: oscarmániás (#2588)

2020-01-25 00:16:17 1917 (2019) Ugor (3) #19

Friss érzelmeim: nem, nem, ne nyerjen! Nagy rajongója volnék a háborús filmeknek, de azért ne ez legyen a pódiumra emelt készítmény. És határozottan rossz sem volt, meg erényei is vannak, de azért sokszor operettbe hajló, sokszor hatásvadász film ez. Számtalan ilyen-olyan kis eszközkével, ami filmnek film, nézhetőnek is nézhető, de az év zsenialitása nem ezen a vonaton utazik. Mintha valaki kiméregette volna valami patikamérlegen, hogy milyen kis beépített bonyodalmak lehetnek, és azt milyen szimfonikus zenére milyen mértékben oldja meg a pályán az aktuális versenyző. Néha valóban számítógépes játékra hajazott, romos labirintusban menekülni, minden sarkon lőnek, elesik, felkel, plusz 50 pontot kap, tovább fut… támolyog, meggyógyul, támolyog megint, önfeláldoz, utolsó tejét is odaadja az ismeretlen jócsajnak és a kiscsajnak, pontot kap megint, autót kiemel sárból (Jean Valjean), többször feltámad halottaiból (a Názáreti és Leonardo diCaprio), rafting-pálya terem hirtelen csendes, síkvidéki folyóból, majd vízesésbe ugrás (Jaguár Mancs és Jake Sully), ellenéges vonalak előtt keresztbe futás hősiesen (John Dunbar alias Farkasokkal táncoló) meg még ezer apró, szépséges momentum, időben való odaérés az utolsó pillanatban, nagy találkozás a keresett Ryan közlegénnyel, akarom mondani Blake hadnaggyal… szóval tetszett, tényleg, nem bántam meg, hogy megnéztem, és ajánlom akárkinek, aki szeret szép és szívszorongatós filmet látni.

Pedig érdemes elválasztani a biológiait az úgynevezett társadalmi nemtől. A férfinak elsősorban szex kell az intimitáshoz, a nőnek pedig első az intimitás, aztán a szexhez. A nimfománia esetében ez felborul, az intimitás elérhetetlen, csak a szex marad. (Már ha elfogadjuk, hogy a nemek eltérő igényei testi alapúak is.)

előzmény: betti (#67)

Az emberek sokfélék, a statisztikai átlag meg megmutatja, hogy a sokféléból melyik a legáltalánosabb "féle".

Amúgy a sokféleség érdekes módon akkor nem jut eszedbe, amikor azon akadsz ki, hogy valakinek az érzékeny kis puncijába berakják előjáték nélkül, holott a nők sem egyformák, van akinek nem az az élvezetes, ha izgatva, hanem az, ha használva vannak.

Továbbá: a főszereplő baromira nem néz ki 12-13-nak. De olyan, hogy valaki 25 évesen is 15-nek néz ki, létezik. Elég sokan: férfiak, nők. A nők esetében ez inkább előny a fenti okokból, a férfiak esetében meg egyértelműen hátrány. Ugyanakkor, ha mondjuk te így néznél ki nőként, akkor biztosan jól esne neked, ha valaki a hozzád vonzódókat látens pedofilnak nevezné, a te külsődben pedig mindenféle belső, lelki, emberi hiányosságok nyomait vélnéd felfedezni, nem pedig szimplán elfogadnák, hogy úgy nézel ki, ahogy, a génjeid miatt.

Holywood és általában a filmipar egyébként általában mást sem csinál, mint huszonéves bombázókkal alakíttat középiskolás kamaszlányokat. (Pl. Szívtipró gimi) Ez a beteg. Ez vezet oda, hogy a tizenéves kislányok szilikonmelleket akarnak csináltatni magukat ésatöbbi testképzavar.

előzmény: betti (#68)

Na ne csináld mán. :( Menten megátkozlak kiflivel.
Nekem a Ragnarok is 4-es, bár máshogy. Az ismeretségi körömben mondjuk jellemző, hogy aki azt szereti, a többit, köztük ezt is baromira nem, és fordítva. Azért én néhány hét múlva adnék neki a helyedben még egy lehetőséget, aztán/vagy ha nem, hát nem, van ilyen. Legalább nem látatlanban ekézel valamit, bár ez tőled abszolút kizárt egyébként is.

előzmény: DevilTakeU (#15)

Tudom hogy Waititihez irtó sok türelem kell,na az ma nekem nem volt. A Thor: Ragnarök a szívem csücske,zseniális az a film számomra,ezt első körben 26 perc 44-nél lőttem le. Értelemszerűen így nem lenne fair értékelni,de tartok tőle hogy második,harmadik (?) nekifutásra sem fog változni a véleményem... :(

2020-01-24 21:24:00 Free Fire (2016) / Kereszttűz DevilTakeU (2) #9

Csodálkozom hogy nagy általánosságban mindenki a film utolsó harmadát ekézi,engem az egész produkció idegesített,de nem kicsit. :P A kevés pozitívum Hammer szakálla,a bőrjakók,meg amikor célba lőttek Brie Larsonra,egyébként határozottan felejtős.

kieg.: executive producer Martin Scorsese...na ezen meglepődtem.

Maximálisan egyetértek, de nem ezt kérdeztem :)

előzmény: St4nt0N (#66)

"Picit" megleptel, kb az összes általam tudott vagy tudni vélt dologgal szembemegy a te tudományos tényed :D
Csak párat említek...
- tudtommal a férfiak elteroek... És nincs egyetlen konkrét "notipus" ami mindenkinek egységesen (mínusz 5! %) bejonne
- sose hittem volna, h minden pasi álma olyan fiatal lányok, akik csontsovanyak, kicsi a melluk, és napi min fél tucat farkat fogadnak magukba...
- a testileg 12-13 évesnek látszó lányra való felizgulas nem latens pedofília, hanem egészséges szexuális vágy?
- ferfitarsasagban, ha a nők külső vonzereje kerül szóba, eddig még soha nem az általad vazolt leírást hallottam - legszexszibb testrészként szinte mindig a cici szerepel, nem a kiallo bordák és az ártatlan arcocska...
Hagyjuk. Megnezve a második részt, van amit másképp gondolok, de erről majd ott írok. Az átlag ffi vágyait illetoen, halistennek, nem gyoztel meg.

előzmény: agymosott09 (#64)

Én ezt nem igazán tudom így látni. Maszkulin módon való kielese? Miért, hogyan éli ki maszkulin módon?! Nem erőszakos (sőt, szerintem egy normális férfi szexuális viselkedése sem az), egyszerűen "csak" piszkosul sok szexre van igénye. Az a maszkulin h napi 8 kefelesre vágyik? Ez nem maszkulin hanem az átlagtól szélsőséges módon eltero - de az lenne ffi esetében is! Szerintem a te megközelítésed nagyon leegyszerusiti a ffi szexualitást, es a nimfomaniat úgy általában egyaránt.

előzmény: caulfield (#63)

2020-01-24 20:25:17 1917 (2019) caulfield (4) #18

De ha önkényesen megfosztod az előzményeitől és külön blokkban nézed a jelenetet, akkor persze hogy öncélúnak és hatásvadásznak fog tűnni. A karakter fejlődésének megértése szempontjából nagyon fontos számolni a korábbi eseményekkel. Nem hiába keretes szerkezetű például a film.

előzmény: Olórin (#17)

2020-01-24 19:45:22 Defekt (1977) ryood (4) #11

a végén, amikor szedték ki a holttesteteket próbababákat akkor eszméltem rá, hogy ez egy remek hun-giallo...

2020-01-24 19:05:57 1917 (2019) Olórin (3) #17

A korábbiakon semmit nem változtat, de nem a korábbiakról volt szó. Most vagy "elszakadt benne a cérna" és "észszerűtlenség" és "semmi mást nem lát/hall" és hasonló hangzatos, de sem vizuálisan, sem zenével semmilyen módon meg nem támogatott (sőt, ellenkező irányba mutató) nagy szavak, vagy a kimerültsége, lestrapáltsága stb. ellenére türelmesen, racionálisan kivárta PONT a megfelelő pillanatot. A kettő együtt nem megy.

előzmény: caulfield (#16)

2020-01-24 18:18:17 1917 (2019) caulfield (4) #16

Jó hát most, hogy mennyit várt mielőtt kirohant az árokból az mennyiben változtat azon, hogy korábban meg megjárta a poklot? Lehet pislogott hármat is, meg hezitált is, de végül elszakadt nála a cérna és kész. Érthető azok után, amiken átment korábban, úgy hitte kifut az időből és minden hiábavalóvá lesz. Őrültség a kirohanása, de hősies tett is egyben.

2020-01-24 18:00:59 [Vapiti 2019] csabaga #61

Arany:Zöld könyv

Ezüst:Emma Stone, Viggo Mortensen és Clint Eastwood holtverseny.

2020-01-24 17:27:04 [Vapiti 2019] deathcode #60

Én csak ezeket láttam, elöl a jelölt:
Arany: Green Book, Joker, Once Upon a Time in... Hollywood
Férfi: Viggo Mortensen, DiCaprio, Pitt, Phoenix, Bale (Ford v Ferrari)
Női: Lupita Nyong'o, Margot Robbie

Egyedül a Capharnaüm-nak, Long Shot-nak lehet még sansza, Vice-nak esetleg, többi nem hoz lázba.

2020-01-24 17:05:43 1917 (2019) Olórin (3) #15

"mást sem lát önkívületében, mint a küldetését és nem hallgatva senkire csak rohan előre.... katona ésszerűtlensége"
Ahhoz képest, hogy nem lát, nem hall, és totál észszerűtlen, meglepően észszerűen és racionálisan és hidegvérrel és türelemmel kivárja, hogy meginduljon a roham, hogy ne kelljen egyedüli célpontként futnia a csatamezőn - Newman full inspiráló, felemelő, heroikus, akár egy szuperhősblockbuster fináléja alá is beilleszthető zenéjében sem vélem felfedezni a háború őrületét.

előzmény: caulfield (#14)

2020-01-24 17:00:20 Her (2013) / A nő Dangar (3) #120

Egyet kell értsek.
Komolytalanul nyúl egy amúgy érdekfeszítő, ellentmondásos (és egyre valószerűbbé váló) témához. A suta "szex"-jelentek meg az off-place dolgok (káromkodó játékfigura...wtf?) elveszik a drámaiságát, amit pedig nagyon erős képi és dramaturgiai hatások próbálnak építeni - a film utolsó fél órájában már szerencsére ezek dominálnak, de addigra sajnos elveszíti az "élét" a történet. Vicces pl. ahogy Theodore kiakad azon, hogy egy bárkinek szabadon hozzáférhető alkalmazás másokkal is kommunikál.... Nagyon sajnálom, mert mind a színészi játék, mind a már említett vizuális összkép csodálatos: Los Angeles (és Shanghai) egészen új arcát mutatja a filmben, ahogy a zenék is abszolút betaláltak nálam, főleg a zongoratémák.

Sokkal inkább lélektanilag kellett volna bemutatni egy ilyen kapcsolat kétélűségét - és azt is hihetőbb módon -, mintsem ennyire elvinni egy ilyen komolyalan (vagy legalábbis komolyan vehetetlen) testiség irányába.

előzmény: tomasso (#115)

2020-01-24 16:54:24 Nino bárkája (2019) zéel (4) #3

Egy jó magyar vígjáték. Ritkán van szerencsénk ezt leírhatni, mert e műnemben nálunk többnyire idétlen, gatyaletolós, olykor szexista mozidarabok készülnek, amelyek megalázzák azt is, aki benne van, s azt is, aki nézi...A Nino bárkájában a színészek láthatóan lubickolnak a szerepükben. Kellemes meglepetés a Tourette-szindrómás szépség szerepében Gera Marina, aki meggyőzőbb, hitelesebb, mint volt az Örök tél magyarított Zsivágó-históriájában. A film igazi ásza az érző szívű vendéglőst megformáló Znamenák István. (Báron György, ÉS, 2020. jan. 24.)

2020-01-24 16:25:07 1917 (2019) caulfield (4) #14

Van egy vád a filmmel kapcsolatban, hogy kvázi toborozni próbál. Mert a csúcsjelenetben, mikor a főhős kifut a lövészárokból, hogy kézbesítse a parancsot az egy erősen túltolt pillanat, hisz miért nem várja ki a roham megindulását, hogy aztán szépen besétálhasson a célba. Azért azt látni kell, hogy nem kevés adrenalin halmozódott fel a fickóban, aminek valamilyen módon ki kellett jönnie belőle, érthető, hogy mást sem lát önkívületében, mint a küldetését és nem hallgatva senkire csak rohan előre. Szóval ez egy lelkesítő, felemelő, akár ösztökélő pillanat - hangzik a vád -, de szerintem meg épphogy taszító, mivelhogy egyfajta megborultságot mutat be, a katona ésszerűtlensége inkább képezi le a háború őrületét, mintsem azt, hogy egy jó buli lenne a dolog. Azért ez mégsem egy videojáték.

2020-01-24 14:07:30 The Fury (1978) / Őrjöngés tomasso (2) #5

Nagy csalódás volt, olyan filmek árnyékában, mint a Sebhelyesarcú, a Halál a hídon, vagy a Carrie. Csak azért nem egyes, mert a sok vér ellenére sem veszi magát véresen komolyan. Sőt, kifejezetten szórakoztató jelenetek vannak benne :)

2020-01-24 13:54:42 [Filmet keresek] offerus #2589

Volt egyszer egy vadnyugati film. Egy jelenetre emlékszem belőle: az indián főnök tárgyalást folytatott a fehérek vezetőjével. Mivel nem értették egymás nyelvét, tolmácsot használtak. A „tolmács” azonban nem azt fordította, amit az egyik fél mondott, hanem amit a másik fél hallani akart és viszont. Így aztán hamar meg is egyeztek. Talán valaki többet tud róla.

2020-01-24 12:46:02 1917 (2019) Bagira78 (?) #13

Zseniális technikai bravúr, azonban inkább egy profi videó játékot juttat eszembe, sem mint mozi filmet. Ez a szubjektív kamera mozgás egyetlen snit illúzióját keltve felülírta a tartalmat. Maradt tehát a forma, az viszont kevés egy jó mozihoz. A film zenéje pedig kifejezetten idegesítő és idegen ettől a "realista" törekvéstől. Ha már egy snit, akkor sokkal izgalmasabb lett volna pusztán az aktuális háttér zajokkal tarkitani a filmet, és akkor talán azonosulni is lehetett volna a szereplőkkel. Ez így viszont csak egy bravúros technikai mestermunka az Imax Mozik vidámpark effektusához. Szakmabelieknek viszont első osztályú ínyencség!

2020-01-24 12:44:35 [In Memoriam...] critixx #2527

Volt szerencsém találkozni vele többször is, nagyon normális, kedves, szerény és kedélyes figura volt. Üdítő ritkaság a magyar filmszakmában. Alkotásai örökre velünk maradnak.

Nyugodjék békében!

előzmény: Ágó (#2526)

2020-01-24 11:33:12 [In Memoriam...] Ágó #2526

A magyar animáció egy újabb legendája hagyott itt minket. :(
Richly Zsolt

2020-01-24 07:43:24 [Filmet keresek] oscarmániás #2588

Edelweiss - Raumschiff Edelweiss

előzmény: Onway (#2587)

2020-01-24 07:29:48 [Filmet keresek] Onway #2587

Sziasztok!
Nem film,de talán valaki tud segíteni a megtalálásában.
Egy zenei klipet keresek 1992-93 körül láttam valószínűleg a Music TV-n.
Star Trek paródia volt,amiből annyi van meg hogy a Kirk kapitányt alakító szereplőt copfos csúnya „idegen” csajok kergették egy bolygón :)
Rémlik még,mintha valamit reklámozott is volna a klip a „Milupa” szó jut eszembe,de valószínű csak hasonló hangzású lehetett,mert rákerestem már,de nem volt találat.
Ha valaki ennek alapján tud valami támponttal szolgálni,kérem ossza meg velem!
Előre is nagy köszönet érte!

2020-01-24 06:51:14 Pussycat (2008) velvetgristle (3) #3

Zsákbamacska.

előzmény: Ugor (#2)

2020-01-24 01:23:57 [Megérdemelte-e az Oscart...] Vektor #11329

Hát igen, mikor fog egy nem angol nyelvű film végre legjobb filmet nyerni, ha nem most... https://twitter.com/ParasiteMovie/status/1220477721232330752

2020-01-23 23:37:25 Pussycat (2008) Ugor (4) #2

Gondolkodtam azon, hogy ha egy macskát szexrabszolgának elrabolnak, fogva tartanak, az emberrablás kulcsszó? :o))

előzmény: velvetgristle (#1)

2020-01-23 23:33:40 Pussycat (2008) velvetgristle (3) #1

Az elmúlt két hónapban rengetegszer megnéztem, na nem azért, mert annyira jó, csak tetszett a szexzene meg a gyurmamacskalány.

2020-01-23 22:58:53 Hair Love (2019) Ugor (3) #4

Nem, engem sem zavart igazán, de így egy hangyafalatnyit közhelyes lett ettől. (majdnem azt mondtam, hogy lájkvadász)

előzmény: Ágó (#3)

2020-01-23 22:54:54 Hair Love (2019) Ágó (4) #3

Az elején pont arra gondoltam, hogy ez lesz a "poén", de végső soron nem zavart.

előzmény: Ugor (#2)

10-es skálán 6,5/7-es lenne, Rockwell és Bates miatt nem tudom nem megadni a 4-est. Messze nem egy remek Eastwood darab, de határozottan a jobban sikerültek közül való. Hauser jól hozza a figurát, Hamm-ban ennél több lett volna, Wilde k*rva idegesítő. A karaktere, és az is, amit művel. Összességében ajánlom moziban nézni, megérdemli, de nem multiplexben.

ok.

előzmény: elzablues (#17)

Sikerült még egyszer megnéznem a filmet. Ennyi év elteltével másképp adnám az osztályzást, de nem változtatok. Iszónyúan szájbarágósnak tűnik, de tényleg a téma a fontos. És ha egy 20 éves megnézi talán ért valamit remélhetőleg.

előzmény: zéel (#30)

2020-01-23 22:34:09 Hair Love (2019) Ugor (3) #2

Ööö... hogy is mondjam... a vége egy icipicit levett belőle nekem, semmint hozzátoldott volna. De helyes, meg kedves nagyon.

előzmény: Ágó (#1)

Igen, hibá(i)mért egybesütve elnézést kértem alant. :)

előzmény: ryood (#14)

Igen, az fáj leginkább, h lehagytam...

előzmény: Rorschach (#15)

2020-01-23 21:45:37 Daphne (2017) St4nt0N (?) #2

Mozifilmnek valóban kevés, igényesebb tévéfilmként viszont simán megállja a helyét. Emily Beecham elképesztően jó, már miatta megéri.

2020-01-23 21:21:22 Shitcom (2012) Danesz99 (1) #12

Reggel a budin én is rendkívül öntudatos vagyok.

előzmény: velvetgristle (#11)

2020-01-23 21:19:29 Shitcom (2012) velvetgristle (3) #11

Azt nem mondtam, hogy jó filmeket csinál, csak azt, hogy öntudatosan csinálja.

előzmény: Danesz99 (#9)

2020-01-23 21:18:47 Shitcom (2012) Ugor (4) #10

Persze, ha ez itt egy vak leányról szólna, és egy látó fiúról, a vak leány kedvéért feláldozza a látását, hogy osztozzon a sorsában, mindenki telesírta volna köteleségszerűen a zsebkendőjét. De így, hogy mindez fekáliával van kifejezve, na, fúj akkor meg má undorító, milyen fúj egy művészieskedő izé ez... de ez így működik, mióta élek.

2020-01-23 21:18:17 Hair Love (2019) Ágó (4) #1

Kedves filmecske.

2020-01-23 21:14:23 Shitcom (2012) Danesz99 (1) #9

Hát akkor most mi történt ezzel a drága emberrel? Eltévesztette a kijáratot?!;)

előzmény: velvetgristle (#8)

Aaaah, világos.

Hiába nagyon vonzó a Terminátor 2 - hisz mégiscsak az a film az ultimate érv a folytatások puszta léte mellett -, ha rajta lenne a listán, a Blade Runner 2049-re nyomnék.

előzmény: elzablues (#11)

2020-01-23 21:06:04 Shitcom (2012) velvetgristle (3) #8

Pedig Takena olyan messze van az általad leírt művészieskedő emberkétől, mint Makó Jeruzsálemtől.

előzmény: Danesz99 (#2)

2020-01-23 21:00:10 Shitcom (2012) Ugor (4) #7

Pedig ez annyira rövid, hogy sokat nem is kell rajta gondolkodni.

2020-01-23 20:59:41 Shitcom (2012) BonnyJohnny (1) #6

Nem tagadom, hogy felciccentem rajta (főleg a vőlegény meglepődött arcán). De attól még szar film marad.

2020-01-23 20:56:37 Shitcom (2012) Danesz99 (1) #5

A vászonra kent fekáliának is millió üzenete lehet, és az arra fogékonyak meg is találják a nekik szólót.

2020-01-23 20:54:22 Shitcom (2012) Kempesbaba (1) #4

Ezt a,,szart"!
Az ,,erős üzenet" meg számomra nem jött át

2020-01-23 20:36:08 Shitcom (2012) Ugor (4) #3

Nem, ezt nem állítanám. Van egy erős üzenete, még ha vitatható kifejező eszközökkel is...

előzmény: Danesz99 (#2)

2020-01-23 20:30:14 Shitcom (2012) Danesz99 (1) #2

Minősíthetetlen szemét. Ez már tényleg az a kategória, amikor a "művész" odaszarik a vászonra, hogy nesze egyétek. Jó étvágyat!

Hannibál harmadik resz

Semmi gond, hibátlan kérdés nincs, csak kritikus tömeg. :o))

előzmény: elzablues (#11)

Az Elit halálosztók. Egyértelműen.

Első körösként egy trilógián/tetralógián/sorozaton belüli első folytatást értettem. Ezen logika mentén lett külön opció az X2 és a TDOTFP. A SW-okat nem láttam, csak a legutóbbit és az eredeti trilógiát (ezért került be csak az V. rész), az Alien sorozatot pedig egyáltalán nem. Ill. nagyon sok úm. alapvető cím utólag jutott eszembe, a lista pedig sajnos nem módosítható. A hibá(ka)t röstellem, igazából viszketett a tenyerem kipróbálni a funkciót, legközelebb átgondoltabb leszek. :)

A főszereplő mai szóval szexfüggő, amit Trier szuverén alkotóként, művészi szabadsággal ábrázol. Tehát nem egy tudományosan hiteles, a leghaladóbb pszichológiai ismereteket tükröző porté bemutatása a cél.

2020-01-23 19:16:30 Shitcom (2012) velvetgristle (3) #1

Hát ha láttam én már vegytiszta zsenialitást... Bevérzett a szemem.

Ami nincs még a listán:
Evil Dead 2.

Végig lehetett érezni, hogy ki a film alkotója, ami más esetben dicséretes lenne, de ezúttal ez csak fokozta az unalmat. Ez egy zenés videoklip, amelyet szerencsére megszakított 1-2 értékelhető jelenet (szigony, Bruce Lee). Két órán keresztül azon gondolkodtam, hogy vajon ez is egy Négy szoba, amit megéri végigszenvedni az utolsó 5 percért? Nem, ez egy konzerv.

2020-01-23 18:06:01 The Duchess (2008) / A hercegnő Bubu (4) #23

Ez irdatlanul leegyszerűsít elég sok kérdést. Nem, pont hogy nem ugyanúgy. Jogilag szinte minden megváltozott. Törvénybe van foglalva, hogy nem tehetik meg. Ahogyan a nők szavazati joga, fizetéshez való joga, gyermekfelügyeleti joga is. Az a számomra érdekes, hogy az ilyen párbeszédekből nagyon sokszor kimarad, hogy még akkoriban is az elrendezett házasságok miatt egy férfi is ugyanúgy ráfázhatott, ahogyan férfiak is lehetnek nemi erőszak vagy megalázás áldozatai a mai napig. Sőt, ma egy férfitől előbb megvonják a gyermekfelügyeleti jogot, mint a nőktől, mert a bíróságok statisztika szerint az anyát részesítik előnyben. Ma jog szerint nem erőszakolhat senki, ha pedig mégis megtörténik, bűnt követnek el és büntetés jár a családon belüli erőszakért, nemi erőszakért, gazdasági bűncselekményekért. Ami az erőszaktevőket, házastársi erőszakot elkövetőket, gyermekbántalmazókat illeti, szerintem régen ugyanúgy nem volt ez minden férfira jellemző, ahogyan ma sem. Nekem is elég széles skálán mozognak a tapasztalataim, de nem írom le az emberek felét azok alapján. Nem a férfiak, hanem egyes férfiak és nem csak a nőket...

előzmény: dittike (#19)

Így hirtelen, mondjuk a Batman visszatér és a Csupasz pisztoly 2., Addams Family 2.

A felsoroltakból egyértelműen A keresztapa 2. Amúgy a Khan haragja és az Oroszországból szeretettel.

Borzasztó marhaságokat hordtál itt össze...
Még hogy tudományos tény :D

előzmény: agymosott09 (#64)

Tudományos tény, hogy a férfiak saját életkoruktól függetlenül a fiatal felnőtt nőket tartják a legvonzóbbnak. Egy sovány, fiatal, szabályos arcú lány meg kb. a nagyon hűséges, párkapcsolatban élő férfiak (<5-10%) kivételével bármelyik férfit megkaphatja legalábbis alkalmi jelleggel, bármilyen típusút, amelyiket akarja, nem pedig az ilyen meg olyan bénákat. A filmben szereplő lány pont ilyen, nem több, nem kevesebb. Ennél többet ebbe belemagyarázni felesleges, teljesen. Szóval ne haragudj, de ez a pedofilos elmélet egy irdatlanul nagy marhaság.

előzmény: betti (#61)

Az első musical, ami 100 százalékosan elnyerte a tetszésemet. Tökéletes!

A Nolan-féle trilógiának valóban az a második része. De ha már az X-Meneknél rajta van a listán mind a Stewart-McKellen-féle trilógia, mind a McAvoy-Fassbender-féle tetralógia 2. része, úgy valóban a Batman visszatér is elfért volna. Bár e logika mentén az SW esetében A klónok támadása és Az utolsó jedik is szerepelhetne. A Hannibál meg amúgy kronológiailag már a 3. rész, hiába az forgott másodjára.

előzmény: Dangar (#6)

A nimfománia nem egy női sajátosság, ha betegségként tekintünk rá. Úgy értem, hogy egy férfi tevékenység női testben. A szexuális vágy maszkulin módon való kiélése. S mivel az optimumot, a mértéket nem ismeri, így ösztönösen a maximum felé mozdul el, ami további turbulenciát szül a saját nemiségével való összeegyezhetetlensége miatt, ez az ingerület pedig még további fokozást követel... Szenvedélybetegség, amely egy nemi jellegű identitászavarból tenyészett ki.

előzmény: betti (#60)

A nő végső reakciója szerintem korrekt, a korábbi kommentekben pontosan benne van, hogy miért.

Viszont, a ffi. Meg tudom magyarázni, h miért, de mégis, annyira, annyira rettenetes.

Egy napon át hallgatja a nőt, elvileg látja-érti-tudja, min ment keresztül (ámbár, árulkodó, minden látszólagos empátiájával együtt mennyire "tudományosan" közelíti mindig meg a témát), tudja, mi történt vele alig pár órával korábban, hallja a szavait (az első barátom...), hallja a döntését, és mégis azt teszi, amit tesz :((((( .

Miközben, ha a más szemszögből nézem, értem (érteni vélem). Egy álló napon át hallgatja a nőt, és bár (fogadjuk el) aszexuális, a szexuális érzékét nem, de a kíváncsiságát igenis felizgatta, hogy itt egy lehetőség, olyan, ami számára nem sok adódott, és korából, zárkózottságából, életviteléből adódóan már nem is nagyon fog adódni. Én azt gondolom, nem viselkedése nem feltétlenül az utolsó történetre (hogy került a mellékutcába megverve) és a nő utolsó pár percben elmondott döntésére reakció, hanem az előtte lévő sok-sok órányi történetre, ami viszont valóban arról, és szinte csak arról szólt, h mennyit és hogyan szexelt. Ezt a történetek, életmód által felkorbácsolt kíváncsiságot egészen egyszerűen már nem tudta felülírni benne az utolsó pár perc, amikor az éjszaka eseményeit és a döntését elmondta a nő. Mégis, bár próbálom megfogalmazni mindezt magamban, felmenteni nem tudom. Mert egy borzasztóan megvert, megalázott nővel nem tehet ilyet, egy benne láthatóan maximálisan megbízó emberrel sem, és igen: egy leszokóban lévő heroinistát nem kínálunk droggal...

Ez egy nagyon kreatív és érdekes koncepció volt az elején, ami egy nagyon drámai alapot tett le az első harmadban. Egy brutális gyilkosságot mutat be nagyon egyéni nézőpontból, ami iszonyú nagyot üt először. Ehhez kétségtelenül hozzátesz Stanley Tucci és Saoirse Ronan játéka és a köztük lévő erős kontraszt. De egy ponton ez kibillen az egyensúlyból és egyre nő a szakadék a dráma és a fantasy-misztikum jelenetek között. A misztikum átcsap szürrealitásba, a dráma olykor műbalhéba, nem működnek olyan jól együtt, hogy ne oltsák ki helyenként egymást. Közben a film szimbolikusan elég sok mindenről beszél és előrevetít bizonyos megoldásokat. A vége sajnos sorba hajítja a sarokba a korábban feldobott labdákat, hogy egy rendkívül kényelmes és ostoba "megoldást" dörgöljön a néző képébe. Így lesz a Komfortos mennyország az elvesztegetett potenciál és be nem váltott ígéretek filmje. Kár érte...

2020-01-23 13:49:18 [Filmet keresek] Csengu #2586

Ja, meg még az beugrott hogy bezárják az asszonyt egy elmegyógyintézetbe de aztán halálos beteg lesz ezért a maradék hátralévő idejére kiengedik. Visszamegy a házba, de innentől kezdve semmi nem rémlik.

2020-01-23 13:49:17 The Leap (2015) / Az ugrás tomside (4) #2

Elsőre látszik benne minden, de két (jó színész vagy inkább) megkapó figura eladja. Egyértelmű volt, akár egy one way street, de ez nem baj egy olyan világban, ahol a valódi tévút a folyamatos túllicitálás. Adta.

2020-01-23 13:48:14 [Filmet keresek] Csengu #2585

Halihó, szép napot! :)
Én is keresek egy filmet. Napok óta töröm rajta a fejem, mi lehet a címe. Vagy milyen nemzetiségű lehet, de nem jövök rá. Évekkel ezelőtt láttam, nem sok mindenre emlékszem már belőle, spanyol lehetett vagy talán argentin, portugál, latin-amerikai színészek játszottak benne abban biztos vagyok. Egy ódon kőből épült házra emlékszem, egy anyára aki asszem megőrül oszt megakarja ölni a fiát, a múltban meg a jelenben is játszódik. Idősikok váltakoznak benne. De ennyi, más nem ugrik be. Talán úgy 5-6 éve láttam. Valaki ennyiből esetleg? :D

Megvolt az öt tag, ujjra kellene számolnod ;)

előzmény: BonnyJohnny (#1)

2020-01-23 12:53:22 Ártatlan gyilkosok (1973) ryood (4) #3

ez jópofa kamarakrimi. ma is csinálhatnának hasonlóakat...

2020-01-23 12:29:53 The Leap (2015) / Az ugrás Ugor (?) #1

Itt

Huh...ez nehéz. BTTF2, Terminator 2, Aliens...

Amúgy a Sötét Lovag mióta "első körös" folytatás? Az nem inkább a Batman Visszatér lenne? Vagy rosszul értelmezem?

2020-01-23 12:17:31 Knives Out (2019) / Tőrbe ejtve tomside (4) #31

Igaza van. :)

(It’s been STOHLen, mondhatnám egyáltalán nem erőltetett módon.)

(Werelytékes szmályli.)

előzmény: SoZi (#30)

2020-01-23 12:15:26 [Megérdemelte-e az Oscart...] Ugor #11328

Pár Oscar-jelölt filmecske, megtekintési lehetőséggel.

Alaposan végiggondolva... +1 Aliens.

előzmény: Kempesbaba (#2)

Megkérdezhetem, mi számít első körösnek?

+1 Aliens

2020-01-23 12:04:04 Ostrom (2017) / A Siege dittike (5) #1

Nagyon megdöbbentő hogy küzd az asszony a filmben az életéért.

Tényleg,az Aliens-t én is hiányolom

előzmény: kaamir (#1)

Bevágott képek (járkáló oroszlán a ketrecben stb)

Ez szerintem nem arról szól, h a rendező hülyének nézné a nézőket, és azt gondolná, h feltétlenül illusztrálni kell egy-egy érzést, gondolatot, metaforát, mert esetleg nem fogjuk fel, pontosan mire gondol (a lány). Nekem ez azt húzza alá, hogy a lány élete pontosan olyan sablonos és semmitmondó, mint egy Ablak-Zsiráf; teljesen sematikus ábrácskákkal gond nélkül ábrázolható. Csak épp az ő Ablak-Zsiráfjában nem asztal, bokor, ceruza, csempe szerepel, hanem anál, b...ás, cici, csikló. Jó, a cici helyett talán vmi más.

2020-01-23 11:29:59 Szép alak (2015) dittike (5) #1

Nagyon szép plátói szerelem.

Túl fogok tengeni, de legalább mindenki eldöntheti a "témakör" alapján, h érdekli-e, amit írok, ha nem, legalább nem olvassa el feleslegesen :)

A színésznő külseje, a férfiak hozzá való viszonya

Volt, aki arról írt, h milyen szép, pláne, milyen szexi a lány.
Szerintem a legkevésbé sem az, mármint nem szexi, nem nőies, nem bombázó. Egy sovány, pici mellű csaj, akinek a külseje leginkább egy serdülőkorban lévő kamaszlányt idéz, semmiképpen nem egy felnőtt, bombázó csajt. Az arca dettó: szép, de leginkább ártatlan, nagy szemek, sima, hosszú haj. Az egész lány olyan, mintha most lépett volna ki az iskolakapun. És - a vonatos jelenetet leszámítva - úgy is öltözködik! De még a vonatos jelenetben is ez a fíling: egy iskoláslány beöltözött kurvának, nem pedig egy dögös nő kurvás ruciban. Nincs egy "dögös" tekintete, mozdulata, testrésze. (Igen, a feneke szép ívű - de tud bárki mutatni egy jelenetet a filmben, amikor szexi ruhában van, ami kiemeli a fenekét? Mert azt a szép feneket csak akkor látjuk valójában, amikor pucér).

És hát ez piszkosul nem véletlen. Ez a lány nem azokat a pasikra van hatással, akik egy femme fatale-t akarnak, vagy leendő gyermekeik ma szexi, holnap konyhatündér anyukáját. Nem szívesen nevezném látens pedofiloknak a film összes férfi szereplőjét, de hogy egyértelműen az éretlen nőkre, a kamaszkor közepén, max végén járó lánykákra buknak, az egyértelmű. Az, h mit mesél Lars erről a lányról, egy dolog. De mit mond el (ezekről) a férfiakról? Mit mond arról a srácról, akinek egy 15(!) éves lány felajánlja a szüzességét, erre ő 3x bevágja a farkát a puncijába, majd rögtön utána lényegében megerőszakolja análisan (arról ui szó nem volt, h azt is szeretné...), és pár mp alatt elélvez? Nem ismerem a kommentelők ezirányú tapasztalatait, de itt szólok: egy 15 éves szűz lány hűvelye nagyon szűk még, hacsak nincs piszkosul felizgulva (és nem úgy tűnt, h van), még a mini tampon is kihívás (és kellemetlen). Ehhez képest a srácnak semmi gondot nem okozott, sőt, kevés volt neki, a (szintén szűz) popsiját választotta. Mekkora farka lehetett ennek a szerencsétlennek? Pont akkora, mint a szexuális kultúrája és a gyengédsége...

Ő szerintem tökélesen jelképezi az összes többi pasast, akit a lány ezzel a külsővel és ezzel a szexuális igénnyel megkaphat: azok találják meg, akik örömmel törnek be egy ártatlannak, védtelennek, gyengének, nagyon fiatalnak látszó lányt. Igenis úgy érzem, h a rejtett pedofil, vagy épp szadista hajlamokat hozza elő a lány a férfiakból.
A, persze, mondhatjuk h volt kivétel, a pasi (a Bach sztori első fázisa, a basszus). Ő kedves volt vele, gyengéd, figyelmet szentelt az ő élvezetének. Ja, meg le is mosdatta. Gyerekkádban.

Megnéztem, képtelen vagyok pontozni. Nálam ez amolyan "vagy kettes, vagy ötös".
Hatása, az van. Képtelen vagyok kiverni a fejemből, folyamatos rossz érzést okoz, már nézni is kényelmetlen volt.
És hát van egy halom gondolatom a film kapcsán, néhányat le is írok. Közvetlenül azután, h megnéztem (pár napja) olvastam a kommenteket, van köztük olyan, amelyikre reagálnék, de inkább így egyben, témák (és nem nicknevek) szerint.

Nimfomániás-e a lány?

Ez számomra a legegyszerűbb kérdés, nem tudom, miért merülhetett fel az, hogy esetleg nem. Nyilván az. Persze, ahogy az alkoholizmusnak vagy a köhögésnek, ezer különböző kiváltó oka és megjelenési formája van, de attól még ha egy nő naponta 7-8 férfival kefél (nem külső kényszer hatására, nem anyagi haszonszerzésből), és ezek egy része folyamatosan cserélődik, akkor az szerintem kétségkívül nimfománia.

Érdekesebb kérdés számomra, hogy élvezi-e.

Alkoholistáknál is van olyan, aki iszik, mert a hatás, amit kelt, az jó neki, élvezi. De van az a pont, amikor már lényegében "muszáj", mert olyan fizikai rosszulléttel, remegéssel, fájdalmakkal stb indul a nap, amit csak az első feles fojt el. Ilyenkor ezt az első felest (de még a másodikat sem) nem kíséri igazából élvezet, csak "kell". A lánynál úgy látom, mintha mindkettő verzió meglenne. De vhogy mégis érthetetlen, hogyan is működik ez nála.
A története úgy kezdődik, h 2 évesen (!) fedezte fel a punciját. És nyilvánvaló h itt többről van szó, minthogy realizálta, h van neki. Valszeg ez minden nővel megtörténik (mármint, rájövünk, h van egy ilyen testrészünk, anyuka el is magyarázza, hogy igen, minden kislánynak van stb), de az a felfedezés, h ez milyen örömöket tud okozni, azért általában inkább kamaszkor környékén történik meg. Ő már 6 éves kora körül nyilvánvalóan erotikus játékokat játszott (fürdőszoba), amit élvezett.
Aztán jön a 15 éves kor, vedd el a szüzességem, rettenetes, fájdalmas élmény, nyilvánvalóan semiféle élvezettel nem jár. Itt jön egy szünet: nem mutatja be a film, de a lány mondja, h "megfogadtam, h soha többé nem szexelek, de persze ezt semeddig se tartottam be". Tehát, szexelt. De azt vajon élvezte? A korábbi élményei alapján arra gondolnék, hogy igenis az erotikus stimulálásra volt igénye, azért szexelt, és ezt még az első borzasztó élmény sem tudta elnyomni.
Mégis, a későbbi jelenetekben szó nincs semmiféle élvezetről. Ugyanis a következő, amit látunk, az az, amikor a barátnőjével a vonaton fogadásból szexelnek bárkivel, válogatás nélkül, aki hajlandó megdugni őket. A lány az összes jelenetben totál lélektelenül van jelen, nyoma sincs semmiféle élvezetnek.
Később, amikor azokkal a pasikkal van, akiknek utóbb azt mondja, h "most élveztem el életemben először", ott sem.

Mégis, ahogy megy a film, egyszercsak azt látom, h hatalmas elánnal dug, és az arcán ott az élvezet, a felizgulás, az elélvezés. De nem sikerült elkapnom a pillanatot, h mi is történt, mikortól kezdte (újból?) élvezni. Gyanakodtam arra is, h valójában nem élvezi, csak megjátsza (persze, akkor meg mi okozza az addikciót, miért "kell" csinálnia?), de a kórházas jelenetnél (apa halála) egyértelművé vált, h tényleg szexuálisan felizgul.
Majd, jön a film vége, Jeremy - erről azonban külön szeretnék írni.

Az eddigiekkel kapcsolatban tud vki vmit mondani? Én egyszerűen nem látom át, h mi van. Mi hajtja? Mi hajtja olyankor, amikor az adott pasit a legkevésbé sem kívánja, amikor semmiféle élvezetet nem okoz számára? (Próbálom "beleélni magam" és úgy megérteni, de szexuális téren ez nem megy, képtelen vagyok elképzelni, hogyan lehet úgy akarni a szexuális aktust magát, hogy közben valójában a szexuális aktusban résztvevő partnert nem kívánja az ember, ill az első pillanattól egyértelmű h semmiféle élvezetet nem okoz a közelsége, érintése, és bocsánat: a farka. Viszont, csokit nyomtam már be olyan mennyiségben, h egyértelműen rossz érzést okozott már, nem csak a mennyiség, de egy pont után már az íze is, vhogy mégis kellett. De ez létezik szexben is? És nem csak sokévente egyszer, hanem _naponta_ ??)