Legfrissebb kommentek (csak filmes)

2020-05-31 15:00:36 Dr. No (1962) Benny Bug (3) #41

Mindenképp tervezem megnézni az összes részt. Egy darabig el is leszek vele, ha heti egyet nézek. :)

előzmény: csabaga (#40)

2020-05-31 14:55:10 Dr. No (1962) csabaga (4) #40

Ebben a sorozatban nem az első a legjobb, majd megy lefelé a nivó.:)
Érdemes folytatni.

előzmény: Benny Bug (#39)

2020-05-31 14:00:36 BÚÉK (2018) ryood (3) #22

a magyar verzióról volt szó.

előzmény: Interracial Facial Creampie (#21)

2020-05-31 13:47:45 BÚÉK (2018) Interracial Facial Creampie (?) #21

Bocsánat, én az olasz filmben negyvenes nőből egyet se láttam, harmicast annál többet. Talán nem figyeltem eléggé?

2020-05-31 13:40:32 BÚÉK (2018) ryood (3) #20

amúgy a színészgárda miatt kár, mert ők igazán kiváló színművészek. szomorú, hogy ez a film és nívó számít a mai magyar mainstreamben a legszínvonalasabbnak, amibe bekerülhetnek...

2020-05-31 13:24:36 Dr. No (1962) Benny Bug (3) #39

Eddig szégyenszemre csak a Craig-féle Bondokat láttam, így most a 25 bemutatója előtt végignézem az elmaradásaimat. A terv szerint heti egy részt nézek, úgy bőven végzek is időben, mire az új mozikba kerül.
Egy kicsit vontatott volt. Nem azt mondom, hogy unalmas, mert nem gondolom úgy, de azért lehetett volna valamivel mozgalmasabb, eseménydúsabb. Félreértés ne essék, nem a Halálos iramban 37-szerű cuccokat tartom etalonnak, csak hogy tisztázzam már az elején. :D Mindenesetre, a hangulat adva vagyon, illetve Connery is remek Bond, a korhoz viszonyítva pedig a látvánnyal sincs probléma. Erős hármas, kíváncsi vagyok a következőre.

2020-05-31 13:19:14 Gran Torino (2008) kaamir (5) #194

Nincs bocsánat, Tökéletes világ, Titokzatos folyó, Millió dolláros bébi, Gran Torino - 5 olyan film, ami nálam hangulattól függően simán befér az all time top 10-be. Egyetlen rendezőtől! Nincs Eastwoodhoz fogható, Isten éltesse sokáig!

Sono anche diventato silenzioso alla fine del film...;)

2020-05-31 13:03:38 Gran Torino (2008) Lady Ópium (5) #193

És én dög, még csak meg sem említettem a Millió dolláros bébit, amin szénné bőgtem magam,pláne Clint mondatán a végén, az egy akkora hüppp, hogy még!!
Na azt is megnezem valamelyik nap.

előzmény: Kempesbaba (#192)

A fő probléma, hogy még a biztonságosabb útvonalat sem tartotta be, letért róla. Én sem értem, miért csináltak hőst belőle.

előzmény: Sziez (#41)

Rég idegesített film ennyire, mint ez. Tom Hanks erőszeretettel játszik idiótákat, de Forrest Gump ehhez a kapitányhoz képest Nóbel-díjas atomtudós. Ráadásul megtörtént eset, szóval tényleg létezik ilyen hülye, aki még a világ elé is tárja mekkora egy balfék!
Már ott elkezdődött a bosszankodásom, hogy miért vállalta el a fuvart kalózveszélyes vizeken anélkül, hogy ragaszkodott volna legalább egy nyugdíjas fegyveres biztonsági őrhöz, aki esetleg néhány levegőbe lövéssel elejét tudta volna venni az egész támadásnak. Akkor már minden repülőn is volt egy ilyen marsall, ide miért nem jutott egy. A 20 fős legénység gázsija mellett az ő nyugdíjkiegészítése már igazán nem jelenthetett volna túl nagy tételt, vagy ha igen, akkor ehelyett a kapitány helyet inkább őt rakták volna fel a hajóra. Merthogy ez az impotens, dilettáns kapitány végig csak bajnak volt ott, azt kezdettől fogva láttam. Még amikor a legénység önállóan megoldotta a helyzetet túszul ejtve a kalózvezért, azt is sikerült elbaltáznia. Saját magát navigálta túszhelyzetbe, és egyfolytában Pierre Richard-féle bohózatba illő idióta módjára viselkedett. Neki köszönhető, hogy a végén már egy hadsereg kellett a kimentéséhez, de a saját mentését is sikerül jól megnehezítenie. Ezt az embert felelősségre kellett volna vonni a legénység és a hajó veszélyeztetéséért, nem pedig újra hajóra ültetni.
Tom Hankset amúgy szeretem, de ennek a kapitánynak a bénázása engem annyira bosszantott, hogy a végén már a szomáliai kalózoknak drukkoltam.

2020-05-31 12:40:03 Gran Torino (2008) Kempesbaba (?) #192

Én is tisztelegni akartam egy bejegyzéssel az ÖREG előtt,hát ha már felhoztad a kerek évfordulót akkor ide.
Számomra Clint Eastwood-ot a 60-as 70-es évek béli munkássága jelenti,kései filmjei,rendezései messze nem hagytak akkora nyomot bennem. (Azért egy Nincs bocsánat vagy nekem az utolsó etalont jelentő Gran Torino kiemelkedő)
Rengetegen hivatkoznak rá mint inspirációjuk forrására,-hirtelen Tarantino jut eszembe- de említhetném épp a The Mandalorian alkotó gárdáját. (A sorozat nézése alatt rengetegszer az volt az érzésem,mintha maga a fiatal Clint lenne a páncél alatt.)
Mások rajonghatnak érte mint oscar díjas rendezőért,nekem Eastwood örökre Leone névtelen pisztolyhőse,Piszkos Harry,vagy épp Kelly marad...
ISTEN ÉLTESSE A 90 ÉVES CLINT EASTWOOD-OT!

előzmény: Lady Ópium (#191)

2020-05-31 12:31:47 Guernica (1982) Sziez (1) #1

A filmből megtudjuk, hogy közvetlen összefüggés van a imperialista fegyverkezés és a nyugatnémet sztriptízbárok között, különös tekintettel az ázsiai nőkre a német peepshowkban. Merthogy Hiroshima is volt meg Guernica is van, és mindkettőben gyilkoltak. Nyugati fegyverek persze, mert, ugye, a keletiekre csak a nyugati fenyegetés miatt van szükség. Harc a békéért! Mindezt megtudjuk a film magasröptű moralizálásából, amire minden szereplő erősen hajlamos, a világfájdalmas szobrászművésztől a téglagyári munkásnőig, meg a gerinctelen pesti ügyeskedőig, na és a disszidens, kissé már megereszkedett sztriptíztáncosnőig.
Nem is gondoltam, hogy a 80-as években, amikor már kezdett a magyar film felszárnyalni, ilyen 70-es éveket is alulmúló, bűnrossz demagóg film is készült.

gyerekként én a 2. részt láttam először, az még trágyább, de akkor nagyon nagy hatással volt rám. Majd még az első részt nézte bátyám, és véletlen pár jelenetet elkaptam, és sokáig álmodtam velük.

Aztán felnőtt fejjel, valamikor 2010-es évek elején újranéztem az egész sorozatot, akkor már közel 30 évesen, és az első részében még volt valami ami megfogott, de amit írsz, teljesen jogos rá sajnos.

az ágyas jelenet ettől függetlenül elég erősen megmaradt bennem, és az egész filmben talán az egész leghorrorisztikusabb

Amúgy vicces a gyerek agy, mert teljesen más jelenetekre emlékeztem, mint ami ténylegesen volt az egyben és a kettőben.

előzmény: Dió (#50)

Lethal weapon tetralógia újrázás során került be a lejátszóba, és ez bizony megy fel ötösre. Minden lentebbi dicshimnusszal egyetértek. Tökéletesen megrendezett és megírt akcióklasszikus, ahol az egyébként is betonerős második rész után még inkább sikerül tökélyre emelni a szereplők kapcsolatrendszerét és ebből rekord mennyiségű humort kihozni. Az akciójelenetek rengeteget fejlődtek az első rész óta (a kezdés nálam bekerült az all-time legjobb akcióvígjáték-jelenetek közé:D), Rene Russo pedig az egyik legjobb dolog, ami az egész szériával történt.

Egy nagy adósságot törlesztve először ültem le az Elm street elé, de csak hogy rájöjjek, milyen veszélyes is úgy megnézni egy ilyen filmet, hogy nem gyerekként láttam először, hanem felnőtt fejjel nézem... sajnos egy nevetségesen gyenge horrorként csapódott le. Az eleje még jó, szépen építkezik a feszkó, aztán az egészet elkezdi lehúzni a sárba a szereplők megmagyarázhatatlanul trágya játéka, majd a második felére már a sztori is elfárad és önmagát kezdi ismételgetni, hogy aztán a végén egy irdatlanul hugy Home alone majmolásba bukjon alá és végül még egy annál is gagyibb záróképpel tegye fel az i-re a pontot. Régi klasszikusokat illetően maradok a Thing, Poltergeist és Prince of darkness hármasnál.

2020-05-31 10:41:49 BÚÉK (2018) somogyireka (2) #19

Hát a kislány semmilyenke,kapcsolata mamival tipikus,elhallgatós, hazudozós.Mami meg elfojtós,"dejólvagyok"negyven és ötven között.Lapozzunk is.

előzmény: ryood (#18)

2020-05-31 10:35:51 BÚÉK (2018) ryood (3) #18

hát az olasztól messze elmarad. azért az eredeti bőven több, mint "iparos munka".
amúgy nagyjából ez lehet a realitás, amit itt látunk..az olaszban, amennyire fel tudom idézni, a házigazda kamaszlánya jelentette a reménysugárt őszinteségével, természetességével.
ennyire nem hagyott ez a film bennem semmilyen nyomot, hogy nem is emlékszem, itt ennek a lánynak mennyire volt szerepe ilyen értelemben. (jut eszembe a Békeidőben is a kamaszok jelentik a reményt)

előzmény: somogyireka (#17)

2020-05-31 10:31:11 BÚÉK (2018) somogyireka (2) #17

Nem is a filmmel van a bajom, mert korrekt munka, ahogy írod, iparos, hanem a színvonallal, amit bemutat..és ezek ugye egyetemet végzett emberek, orvos, jogász stb...hova lett a fejükből az egyetemi felvételis tananyag?

előzmény: ryood (#16)

2020-05-31 10:26:17 BÚÉK (2018) ryood (3) #16

"kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk."

előzmény: somogyireka (#15)

2020-05-31 10:22:28 BÚÉK (2018) somogyireka (2) #15

Az történt, hogy nem mertem elaludni az este Alain Resnais Sötétség és köd című félórás, 1955-ben készült, tehát amikor még szinte ki sem hűlt a háború, koncentrációs táborokról készült dokumentumfilmje után, és akkor fedeztem fel, hogy nini itt van ez a film és belenéztem. Gondoltam, most annyira kutyául vagyok, hogy akkor "szórakozok" egy kicsit. Hát én ilyet nem tudok, vagyis ezt a színvonalat látva inkább csak visítok. Ez a film majdnem olyan szomorú, mint amit előtte láttam, és néha azt gondolom, vajon nem a párkapcsolatok iszonyat alázüllése okán lesz-e ennyi háború, sok nyomorult és kiégett fickó végre valami igazira vágyik..mert nem tud beszélni, nem tud megnyílni a társa előtt, végighazudja annak az életét, a fronton meg végre valódit lát, mégha annak negatív is az előjele,de az életében az asszony mellett csak halálra unta magát.
Igazából csak kérdéseim vannak? Tényleg ilyen siralmas állapotban vannak a párkapcsolatok? Tényleg vannak lények, akikkel ugyanahhoz a fajhoz tartozom, akik ezen az érzelmi nívón élnek? ….persze tudom, tudom a választ, de úgy tűnik, ignorálom, mert teljesen tehetetlen vagyok, kb ugyanannyira, mint előtte Resnais-t nézve..
Az olasz eredetihez hadd ne hasonlítsam, azoknak legalább elhittem a flancolást, itt csak utánozzuk, meg ott a végét sem baltázták el ilyen pocsékul, persze ez legalább mieink..

2020-05-31 09:54:54 Gran Torino (2008) Lady Ópium (5) #191

Az én pitypangom pont ma 90 éves, meg is nézem ezt a filmet tőle, ami nagy kedvencem, imádom a zenéjét, nálam Eastwood etalon.
Aki egyébként szerintem jobb rendező mint színész.

2020-05-31 07:52:07 The Two Popes (2019) / A két pápa Ágó (5) #15

A cikkek között a kuríros pont ezzel foglalkozik, szerintem érdemes elolvasni!

előzmény: dorothygale (#14)

2020-05-31 05:54:09 The Two Popes (2019) / A két pápa dorothygale (4) #14

Vajon mennyi lehet igaz az egészbôl?

Irónia, tudod...:)

előzmény: betti (#90)

Semmi baj, bírom a gyűrődést :)

előzmény: betti (#9)

2020-05-31 01:49:37 Titanic (1997) lizardking (3) #142

23 évvel a bemutató után, végre rászántam magam. Nem is volt annyira giccses, mint amennyire gondoltam, és ami miatt nem mertem eddig megnézni. A trükkök a mai napig elismerésre méltók.

2020-05-31 01:31:10 [Filmet keresek] Kalevala #2769

Elkepzelhetö, hogy Daniel Lind Lagerlöfröl van szo?

előzmény: Atréyu (#2767)

7,5/10

2020-05-30 23:01:01 [Filmet keresek] hhgygy #2768

Erre kíváncsi vagyok, mert a Wikipédiának kétféle szócikke is van erre, de semmi hasonlót nem találni.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_released_posthumously
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_film_and_television_accidents
Ezek közül legalább az egyiknek tartalmaznia kéne ezt a sztorit.

előzmény: Atréyu (#2767)

Én pont az előbb olvastam (és kommenteltem) a Nymphomaniac-os komnentedet, hasonló benyomást tettél rám, bár én - tartok tőle - karcosabban fogalmaztam meg a véleményem, ne haragudj... :(

előzmény: Lady Ópium (#8)

Lady Opium, nagyon abszurd tapasztalataid lehetnek a férfiakkal, hidd el, a 99,99%-uk hamarabb megtalalja a hüvelyt mint kb bármi egyebet, és hetszentseg h a gps az utolsó amire szükségük van hozzá :)
De, felreteve a viccet : azon kívül, h leirtal pár borzasztó közhelyet a pasikrol (és a nők megiteleserol), van vmi véleményed a filmről? Mert én erről csak egyetlen mondatot találtam, a többi sehogy se kapcsolódik a történethez, itt nem egy buja gondolatokkal megaldott nőről, hanem naponta 7-8 különböző ferfival szexelo csajrol van szó. Akit a film során - emlékeim szerint - egyetlenegyszer kurvaznak le, akkor is egy megcsalt feleség.
(Ettől függetlenül jót szorakoztam a kommenteden, a zoldseges helyett feszt szexshopba járó nő képe pl kimondottan érdekes asszociációkat hozott elő :D).

előzmény: Lady Ópium (#89)

Hollywood-i nyenyre, egyszer elmegy kategória.
Ez a Harold annyira bárgyú, tesze-fosza, szerencsétlen, makogó jajjj hol a tököm kategória volt, hogy komolyan létezhet az életben is hasonló műhím egyed esetleg?
Pont erre gondoltam közben.
Hozzánk nőkhöz azért nem kell kisszótár sem füles évkönyv, ablakzsiráf, meg holmi bűvészkedés, kivéve ha a kalapból ki akarja varázsolni a kisnyuszit.

Vagy kamu, vagy Mandela effect. :)
Ez a verzió nekem is kimaradt, pedig számtalanszor láttam számtalan forrásból...

előzmény: Mario Brothers (#125)

Fura, hogy többen kijelentették, hogy nincs kapcsolódási pont a kisfilmek között. Szerintem pedig igenis van, mégpedig a halál. Mindegyik kisfilm valamilyen módon a halál témakörét járja körbe. Ezenkívül még fontos megemlíteni, hogy ahogyan halad egyre előbbre a történet, úgy lesz egyre sötétebb a film is - mind képileg, mind a témáját tekintve. Érdemes megfigyelni, hogy mekkora a kontraszt az első történet korai westernparódiája (azok a festett hátterek...) és az utolsó történet között.

Látta amúgy már valaki egyáltalán a hajlenyírós befejezést? Mert én elég régóta keresem és sehol nem találom. Kezdem azt hinni, hogy ez a befejezés csak egy mendemonda...

2020-05-30 20:56:55 Jules szökése (2016) dittike (5) #2

Igazi kordokumentum egy kalandos életű emberről és szerencsétlen társairól.

Fúú, lehet agyalni. Megnézem a 2.részt is, remélem jó lesz.

2020-05-30 20:48:22 A pártfogolt (1983) ryood (5) #3

fú!
már a fekete vonat is hatalmas élmény volt, de ez a film, ha lehet még jobb, erősebb.
emlékszem, letaglózott, mikor megkérdezik Jánostól még kisfiú korában, hogy mire vágyik, milyen munkát szeretne majd csinálni, ha nagy lesz? erre a válasza, hogy "gyárat pucolni". itt is bevágják a film végén...
most is nagyon szíven ütött ez a kijelentés, és ugye itt némileg már új kontextusba is kerül.
érződik Jánoson, hogy alapvetően jó szándékú, szeretne tenni valamit, de valami (kitartás, szorgalom?) mégis hiányzik belőle, ezért újra és újra elbukik az életben, visszaesik. nincsen igazából senki, aki tudna vele foglalkozni, segíteni neki, pedig egyáltalán nem tűnt számomra rossz fejűnek, csak..a minták ugye, amiket látott maga előtt. az edda koncerten, meg még előtte a bulizáson megjelenik valami szabadság, ahol igazán el tudja engedni magát, ahol igazán önfeledt tud lenni, és él...gyönyörű képek voltak ezek, tényleg imádtam. pedig a klasszikus rockzene távolabb nem is állhatna tőlem, az eddát meg pláne ki nem állhatom Patakyval az élen, na de ez nem is fontos most, csak úgy megjegyeztem, mert mindezek ellenére éreztem a vibrálás abban az őrületben!
mi lehet vajon ma Jánossal? él még talán?
nagyon szép, emberi film. vetíteném középiskolákban.

2020-05-30 20:34:21 Cigányok (1962) ryood (4) #19

ez a film nem egy szocio-doku, ami realista módon szeretné bemutatni a cigányságot. ezért nem nagyon lehet mit kezdeni azokkal a kritikákkal, melyek utóbbit kérnék számon rajta.
ez valóban egy egészen költői hangvételű, bátor, játékos-kísérleti alkotás, aminek sikerül ezt a nyomorúságos közeget egy magasabb dimenzióba emelnie.
hihetetlenül jó ritmusú, dinamikájú film, csodálatos képekkel, melyek tökéletesen összhangba kerülnek a hanggal, zenével. nagyon tetszett!

2020-05-30 20:16:24 Our Hospitality (1923) / Isten hozta! Xuja (3) #2

Én is értetlenkedve állok a magas osztályzat előtt, szerintem igencsak gyengusra sikerült. Rezgett a léc a 3-ason is..

Bevezetőnek kapunk egy elég teátrális, komolykodó és a film hangulatától igencsak távol álló nyitányt, aztán kezdődik el csak ténylegesen a vicceskedés. Tudom, hogy ez tipikusan olyan alkotás, ahol a sztori csak mankónak van, de itt roppantul erőltetett némelyik konfliktus (pedig az alapsztorival nem lenne amúgy gond). Emiatt a gegek is kevésbé viccesek, illetve sajnos a film humorával sem voltam kibékülve: van jópár mosolyogtató jelenet, de összességében túl kevés ez a humor, nem olyan harsány, "over the top", ami ehhez a műfajhoz dukálna.

A karakterek is elég üresek, semmi jelenlétük szinte, csak diszletek. Kivétel persze Keaton figurája, akiről azért leri, hogy remek komikus, de azért érezhetően tud ennél jobbat is. Illetve ne legyünk igazságtalanok a zárójelenettel sem, ami hoz egy meglepő és stilusos fordulatot.

Nagyon érdekes film. Nagyon igényes film. Különösen a karnevál rész az ami nagyon nagyon tetszett. Azok a jelmezek meg a tánc, a mulatság az nagyon szép. A karakterek a négy srác szerintem egész jól felépítettek. Főként a Fausto és Moraldo a legjobbak benne. A történet talán egy kicsit vontatottnak hat de szerintem nem rossz. Az olyan témák mint pl a létbizonytalanság, egzisztenciális problémák, fiatalkori tervek, szülői ház elhagyása vagy ábrándok, meggondolatlanság, párkapcsolati gondok mindig is fontosak maradnak. Minden korban kell ,hogy szülessen egy egy ilyen alkotás. A Bikaborjak az 50-es évekből mindenképpen ilyen. Négy csillagosnak értékelem.

2020-05-30 20:05:45 Queen & Slim (2019) Mikkey (3) #1

Hujujuj de aktuális probléma kör..

2020-05-30 19:54:17 Ronin (1998) Leo_Stotch (3) #40

Amolyan kistestvére a Szemtől szembennek.
Rég láttam, pici voltam.. most újráztam.
Profi, izgi.. de nem kimagasló.
Nem feltétlen fogott meg, viszont tènyleg ajánlom mindenkinek, aki szereti a “felnőtt” filmeket.

Tegnap beletekertem egy kicsit, de annyira gagyi és béna, ami 23-26 perc körül történik, hogy fejcsóválva/röhögve kis is kapcsoltam.

2020-05-30 19:10:05 Azok (2015) / Those dittike (5) #23

Népmeseszerűen megkomponált menekültkérdéssel foglalkozó doku.

Olyanokkal egyetemben, mint az említett Háda János, illetve Szokol Péter, Pálfai Péter. Utóbbi manapság már nem igazán szinkronizál, ami nem is baj.

előzmény: csabaga (#47)

Kétszer is megnéztem az elmúlt három évben, de nem azért mert annyira tetszett, hanem mert gondoltam újranézem, hisz szinte semmire nem emlékeztem az első megtekintésből kivéve persze a cérna+fityma kombót, az igen jellegzetes . A színészi játék javarészt gyenge, a vágás valami szörnyű, a történetvezetés pedig lapos, nem beszélve arról, hogy a karakterek borzalmasan papírmasék.
Maga a személyazonosság téma nagyon is érdekes kérdéseket vett fel, de ilyen tálalásban, nem igazán tudja kellően kiváltani az őszinte érdeklődésem.

Először kissé komolytalanul induló alkotás, mely a játékidő előrehaladtával egyre mélyebb érzelmeket korbácsol fel a nézőben.

Sziasztok!

Ezt a filmet szeretném kérni:
https://www.imdb.com/title/tt7339826/?ref_=nm_flmg_dr_1

Köszönöm! :)

Ő minőségi hang volt, de csatlakozott az MGM vacak és szűkös szinkrongárájához, szinte minden filmben ott volt.
Érdekes még, sok szép orgánumu színész meg alig szinkronizált.
Pl. Csikós Gábor, Bárány Frigyes

előzmény: critixx (#46)

2020-05-30 17:58:43 [Általános fórum] Ugor #8549

Szolgálati figyelemfelkeltés! Ha netán akad itt e speciális műfaj, az un. mondo stílusnak bátor követője, híve, akkor mutatnám, hogy bődületes bővülésen estünk át, és rengeteg film került fel az oldalra a jelzett területről.

Barbinek Péter, akit akármikor akármilyen karakterhez (különösen 50 feletti férfiakhoz) hívni lehet, ha nem a minőség számít, hanem az, hogy valaki megcsinálja a dolgot gyorsan és nem drágán. Hasonló kategória Kőszegi Ákos és Háda János.

előzmény: csabaga (#43)

Kautzky Armand orgánumáért odáig vagyok, pláne a régebbi filmekben.

No meg Györgyi Anna, számtalan színésznőnek a magyarhangja.
A nagy kedvencem sajnos meghalt, Prókai Annamária..:(

Ott van Barbinek Péter, aki 2600 filmben volt magyar hang minimum, bár Kovács Nóra ennél is előrébb jár.:)

előzmény: critixx (#42)

Sajnos az utóbbi tíz-tizenöt évben nagyon sok híres szinkronhang meghalt, sokan pedig otthagyták a szakmát, mert annyi pénzért, amennyit a szinkronstúdiók kínálnak nekik, nem éri meg fáradniuk. Ma kb. tíz darab férfi és tíz darab női hang van, többségük a B-mezőnyből, őket foglalkoztatják mindenben.

előzmény: csabaga (#41)

A filmeket nézve a viszonylag szűkös szinkrongárdára is zavaró: a régieket nézve: Képessy József, Láng József, Sztankay István, Dallos Szilvia, Fülöp Zsigmond, Káldy Nóra, Szersén Gyula, Kovács Nóra, Bitskey Tibor, Mécs Károly, Szabó Gyula, Szabó Ottó, Földessy Margit, Szakácsi Sándor, Tahi Tóth László, Kútvölgyi Erzsébet...
Manapság meg Ingrid Bergmantól Audrey Hepburnig Györgyi Anna lett mindenkinek a magyar hangja, a férfiaknál meg Dörner György Bruce Willis, Eddie Murphy, Michael Douglas(rá hasonlít egyedül a hangja) és még sok mindenki más.

Nincs gond azért ha neked tetszik, nem 1 az ízlésünk :)

előzmény: peti0290 (#39)

Akkor kisebbségben vagyok a véleményemmel, nagyon úgy néz ki :) Mea culpa, eredeti nyelven még nem láttam soha, gyerekkoromban megszoktam szinkronnal, és azóta is azzal veszem elő, ha rám jön, hogy most újra kéne nézni. Legközelebb majd azzal nézem mostmár, és elképzelhető, hogy akkor onnantól már nekem is más lesz a véleményem :)

Illetve szinkronját na :)

Az egyik legrosszabb szinkron pedig az övé, amit csak nőnek adni lehetett, ennyi erővel én is simán letoltam volna a saját szexi búgó hangommal Michelle karaktetét.

előzmény: peti0290 (#35)

Ha megnézed egyszer Michelle Pfeiffer saját hangjával, talán más lesz a véleményed. Farkas Zsuzsa annyiban hasonlít, hogy női hang és a karaktert is rosszul hozza. Miatta tartottam ezt a filmet sokáig csak közepesnek.
Kovács Nóra jobb, de ő meg egyike minden idők leggyakoribb szinkronhangjainak.

előzmény: peti0290 (#35)

A Batman visszatér esetében sose értettem, hogy sokan miért fújolnak Farkas Zsuzsára. Pont kb 1 hónapja néztem újra (sokadjára), és nekem a mai napig teljesen rendben Farkas Zsuzsa szinkronja. Az igaz, hogy Michelle Pfeiffernek Kovács Nóra a standart magyar hangja, aki mindig jó, de a Batmanben Farkas Zsuzsa sem végzett szerintem rossz munkát (illetve nem volt rossz választás a szerepre).

előzmény: csabaga (#29)

2020-05-30 16:21:11 Huo Yuan Jia (2006) / Félelem nélkül terika (5) #6

Sajnos nem eredeti hanggal néztem, de így is meg vagyok lepődve. Én lemaradtam arról, amikor Jet Li így megkomolyodott. Lehet, hogy rángatják őket dróton, de én a keleti filmekben már annyira megszoktam ezt, hogy szinte csalódott lennék, ha nem lenne. :D

2020-05-30 16:08:30 Jin yi wei (2010) / 14 penge terika (3) #1

Donnie Yen Ip man-ként nekem sokkal jobban funkcionált (az Ip man filmek közül is A becsület útján,2.,3.részre gondolok). Ebből a filmből a drámaiság hiányzott nekem nagyon. Minden adott volt hozzá, de valamiért a hatás elmaradt. Az egyéni sorsok szívfacsaróak, de mégsem szenvedtem tőlük. Viszont a vége elég szépen kikerekedett, kicsit kárpótolt az egész filmért.

A Csupasz pisztoly 3., ahol megváltoztatták a főszereplő hangját, vagy a Szellemírtók 2., ahol két hangot az első részből megcseréltek egymással...Sajnos rengeteg hasonló példa van.

ugyanez a helyzet azzal az epizóddal, amit említettem. az eredetiben nem di caprio a hangja.

előzmény: critixx (#32)

2020-05-30 14:58:32 [Filmet keresek] Atréyu #2767

Ha még valakinek maradt szabad kapacitása. A kvízhez már csak az extra kérdést nem tudjuk. Hátha valakinek itt beugrik. Egy rendezőt keresünk, aki egyik filmjének a forgatása közben balesetet szenvedett: lezuhant egy szikláról és belefulladt a tengerbe. A félbemaradt filmet régi barátja és kollégája fejezte be, majd a rendező posztumusz alkotásaként került a következő évben a mozik vásznaira. Ki lehet ő?

A South Park kisborjús epizódjában Worf hadnagy hangja Varga Tamás, aki a Star Trek: TNG-ben is szinkronizálta a karaktert, pedig az eredeti angol verzióban nem is az igazi színész, Michael Dorn adta a hangját a rajzolt másának.

előzmény: ryood (#31)

egy jó kis poén:..
az eredet című filmben di caprio magyar hangja hevér gábor (aki amúgy is a magyar hangja legtöbbször) és készült egy eredetbirkák című south park feldolgozás, amiben természetesen di caprio karaktere is benne van, és ott is hevér a magyar hangja :)

"még arra sem figyeltek, régi hangok ne tűnjenek fel más szereplő mellett..."

A Tűzgolyó szinkronjában Láng József (Roger Moore-féle Bond) a főgonosz (Adolfo Celi) hangja, a Moonraker-ben pedig Vass Gábor (Connery-féle Bond) az ottani gonoszé (Michael Lonsdale).

előzmény: csabaga (#25)

A legrosszabb szinkronok majdani listára javasolnám az eddig említettek mellett a Batman visszatér és a My Fair Lady c. filmeket.Mindkét esetben a női főszereplő hangja ront el mindent. Farkas Zsuzsa és Igó Éva.+ a második esetben G. Dénes György bugyuta, az eredetitől alaposan eltérő dalszövegei.

előzmény: kaamir (#26)

Ellenvéleményként: Sztem a Ponyvaregény szinkronja borzalmas. Gáti Oszkás nekem sehogy sem illik S.L. Jacksonhoz, Kránitz Lajos pedig túl öreg Ving Rhames-hez, és nagyon át is értelmezi a figurát (mondom ezt úgy, hogy Kránitz Lajos zsenialitásához egyáltalán nem férhet kétség). A fordítás is inkább so-so, mint kimagasló.

előzmény: Tenebra (#23)

Köszi a tippeket a legrosszabbra, felírtam őket
De sztem ott lesz egy film, ami lényegében feleslegessé teszi a szavazást :D

Szégyen és gyalázat, de sose láttam a Ben Hurt, és azokon a fórumokon sem említették, mint kimagasló szinkront, amiket átnéztem.

előzmény: BonnyJohnny (#8)

A régi szinkron köszöni megvan, néha még a tévében is ezzel megy le, van egy régi felvételem kazin.:) Azt nézem néha. A kiadó az akkori 5.1 mánia miatt kukázta, akárcsak a Nagy balhé eredeti szinkronját. Az új borzalmas, még arra sem figyeltek, régi hangok ne tűnjenek fel más szereplő mellett...
A jó szinkronok közé tartozik a 12 dühös ember egyébként jó régi, de második szinkronja, a Hallgatag ember vagy a Hatosfogat.

előzmény: critixx (#24)

Sok év után ismét újranéztem (a gyerek miatt) ... Jézusom, de egy gagyi ez a rész... vacak CGI, nevetséges párbeszédek és a történet. Borzalom.

Biff új hangja érthető, ugyanis Hankó Attila sajnos egy tragikus autóbalesetben meghalt pár évvel a DVD-s szinkron készítése előtt. Egyébként minden szavaddal egyetértek, tragikus a második szinkron.

előzmény: Tenebra (#23)

A listán többet megjelöltem, de szerintem a Vissza a jövőbe-trilógia. Megvallom, egyszer láttam eredeti nyelven, de valahogy hiányzott Rajhona Ádám és Rudolf Péter zseniális szövege. És azt is megvallom, hogy kb. 10 évvel ezelőtt fellelkesedve, hogy újra kiadták, kis naivan megvettem DVD-n a filmeket, de ezen valami egy délután alatt összegányolt új szinkron volt, ráadásul Biffnek teljesen más szinkronhangot adtak, úgyhogy megegyeztem magammal, hogy oké, ezek szépen maradnak a polcon, de többet elő nem veszem őket. Helyettük a jó öreg, torrentről lekapott régi szinkronos verziót nézem, ha újranézésről van szó. :D Tényleg a művészet elleni bűn, hogy a régi jó szinkronokat jogi faszságok miatt eltüntetik.

Mindenképp kimagasló még a Brian élete, a Ponyvaregény, a Halálos fegyver vagy a Die Hard sorozatok szinkronja. A Ponyvaregény esetében is be kell vallanom, hogy mindig szinkronnal nézem újra, annyira faszán eltalálták mind a szereposztást, mind a párbeszédek magyarítását. De na, kb. a '90-es évek vége előtti filmek szinkronja szinte kivétel nélkül jó. Pl. A sziklát is csak magyar szinkronnal vagyok hajlandó újranézni, meg úgy általában a korszak ikonikus Nicolas Cage-filmjeit (Con Air, Ál/arc) is. :D Ráadásul pl. Bruce Willis eredetiben valami hihetetlenül gyenge szerintem, Dörner György és Szakátsi Sándor csináltak belőle sztárt itthon. :D Ja, és ami nem szerepel a listán: A sebhelyesarcú. Bár imádom Al Pacinót eredetiben is, de annak a filmnek a szinkronja zseniális. Nem is annyira a szinkronszínészek miatt (bár Végvári Tamás remek munkát végez), hanem a fordítás az, ami igencsak tetszett.

Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében
A félelem bére - Gábor Miklóssal
Rocco és fivérei - 61-ből

A Blöffnél nem derül ki melyik filmről van szó, a 77-es szinkron igényes és egyben furcsa is...

2020-05-30 08:40:09 [Filmet keresek] Atréyu #2766

Semmi gond. Úgy tűnik, fel kell lapoznunk pár filmes lexikont. :)

előzmény: Ágó (#2765)

2020-05-30 08:19:11 Aquaman (2018) Origi (3) #27

A kincskeresős részek nagyon jók lettek. A poénok inkább kínosak mint viccesek. Amikor az első nagy testvérharc elején egy polip adja az ütemet nyolc dobon, az nagyon fájt! Ennek ellenére nálam erős hármas lett. Lehet, hogy egy hülyeségeket könnyebben elfogadó, gagyiságot könnyebben elnéző, látványvilágot jobban értékelő napomon kapott el a film.

A Kampókéz Koncz Gáborral. 25 éve láttam de mai napig fel tudom idézni a hangján: Jöjj velem, légy az áldozatom. Ártatlan vért kell kiontanom, enélkül senki és semmi vagyok. A fájdalom, biztosíthatlak, rendkívüli lesz.

Oscar, Tango & Cash

2020-05-30 00:15:01 Kwaheri: Vanishing Africa (1964) Ugor (?) #1

Itt

Jó sokat megjelöltem a listából :) De a személyes kedvencem Az utolsó cserkész. Tipikusan az a film ami csak és kizárólag szinkronosan éri meg nézni és minden idők legmenőbb dumái is itt hangzanak el, gyakorlatilag az egész filmet be lehetne másolni az idézetek közé :)

Gálvölgyi János is elég szörnyű volt Welles hangjának az Aranypolgárban, pedig az a verzió még a magyar szinkron ún. aranykorában készült.

előzmény: csabaga (#16)

Én a Casablancát mondanám.Teljesen rossz magyar szöveg, hiányzó filmzene, Kálmán György, mint Bogart...
Az sem volt nagy ötlet, hogy Várady Hédi (más filmekben is) Ingrid Bergman hangja lett.

előzmény: critixx (#14)

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 1-2.
Jurassic Park
Kamera által homályosan

Remek thriller. 8,5/10

Valaha készült legrosszabb: Háda János mint Orson Welles A harmadik emberben.

előzmény: kaamir (#1)

Nekem kifejezetten tetszett!
Vmi gagyi szarra szamitottam a velemenyek utan, de kellemesen csalodtam. Szep kis film volt, es izgalmas is!

2020-05-29 21:22:22 Çogunluk (2010) / Majority Hulla88 (3) #1

Fiatal , léha, esetenként kicsapongó férfi a gazdag apjánál dolgozik Isztambulban, de az előbb említett tulajdonságai miatt ellentétbe kerül a szüleivel. A rendezés lagymatag, a színészek sem sziporkáznak, a forgatókönyv pedig nem kellően izgalmas.

A kamerakezelés és a minimalista stílus hozza a profi török kisrealista színvonalat és megvan a társadalomkritikus oldala is (patriarchális társadalom, korrupció, kurd kisebbség helyzete) de mindezekről elég ügyetlenül, skiccszerűen mesél, bár nem kizárt, hogy engem kapott el kritikus pillanatomban, igaz így sem volt ez rossz, de azt hiszem egy jobb rendező kezében csiszolódott volna gyémánttá, ezért bőven maradt hiányérzetem a végére.

2020-05-29 21:20:43 Julieta (2016) The Cortez (3) #19

A rendező a stíljegyeit háttérbe szorítva, egy meglehetősen drámai, de rohadtul vontatott sztorit rakott le az asztalra. Komoly hangulatú, nem túl feszes mű, ami jellegének köszönhetően, leginkább a Beszélj hozzá! című agymenéssel rokonítható.

Tipikus kilencvenes évek beli, softpornó esztétikájú giallo. Brass találkozása Argentóval. Alapvetően nagyon gyenge, giccses, teátrális, vérbeli olasz horror, de a finálé komolyan meglepett, és felhúzta az egészet egy közepesre. Ja, és Donald Pleasence utolsó filmje, mégha nem is sokat szerepel, és csak hozza a tipikus pszichiáter figuráját. Valahol egyszerre volt vicces és megindító, hogy az utolsó jeleneténél felcsendült a Halloween főtémája.
5/10

Egy szöszi szerelme (1965). Nagyon tetszik, hogy érezni a szereplők kiejtésén a tájszólást, sokat hozzáad a hangulatához.

Nálunk a tévé bejövetelével terjedt el a szinkron, mivel úgy gondolták, a villogó kékes képernyőn nem lehet majd elolvasni a feliratokat.
A moziban sokáig minden feliratos volt, majd egyre kevésbé, de a Különben dühbe jövünk még a 70-es években is felirattal jött ki.
Sok filmet csak a tévé számára szinkronizáltak.Pl. A listán szereplő alkotások közül a Volt egyszer egy vadnyugat.
Sok első mozis szinkron végleg elveszett, 12 dühös ember, Rómeó és Júlia...

előzmény: Interracial Facial Creampie (#10)

Szomszéd nője mindig zöldebb I.-II.