Legfrissebb kommentek (csak filmes)

Mennyivel izgalmasabb és érdekesebb ez a film, mint a - szerintem - halál unalmas trailer?

Ritkán látni ilyen jó árérték arányú filmet: 8 forint / perc.

2019-08-25 23:14:03 Hevi reissu (2018) / Heavy túra dorothygale (5) #8

Ez marha jó volt. Izgalmas, vicces, nem sablon usa színészekkel.

Nagyon eredeti, és a maga kiábrándult, objektív módján érzelmileg feszült is.

Filmbuzi szerelmeslevele a filmbuziknak.

Én kimondottan örülök ennek. Ha vissza kell hozni, hadd legyen választható!

előzmény: Ivan/ (#13048)

2019-08-25 18:36:10 Overboard (2018) / Átejtve dorothygale (2) #7

Sablonos , kiszàmítható baromsag....s Anna Farisen kívul mindenki jol jatszott... valaki mas kellett volna helyette...

2019-08-25 17:14:06 Le Cactus (2005) / A kaktusz terika (3) #1

Tipikus francia vígjáték az összes idegesítő, irritáló és bájosan romantikus, vicces jellemzőkkel.

Hollywood sosem szerette Cassavetes-t. Vagyis színészként igen, de rendezőként nem. Túlságosan öntörvényű volt, túlságosan kívülálló. Mint Orson Welles. Az Oscar odaítélése sokszor politikai alapon történik.

előzmény: Jereváni Rádió (#12)

2019-08-25 16:03:29 Faces (1968) / Arcok offerus (5) #12

Néha egyszer csak jönnek azok, akiknek túl szűkek az addigi keretek, nem tudnak/nem akarnak beilleszkedni, de ráéreznek a változó időre és ha megvan bennük a megvalósítás képessége, akkor megkezdődhet a korszakváltás azon a területen, ahol működnek. Ilyen volt John Cassavetes is, aki az amerikai filmvilágot uraló stúdiórendszeren kívül kezdte meg kisköltségvetésű filmjeit készíteni. A hagyományos amerikai filmekhez szokott nézőt először megdöbbenti a közvetlen, keresetlen stílus, a sokszor bevallottan is improvizációkra épülő párbeszédek, az érzelmi hullámvasutak és ahogy mindez tükröződik a hosszan, közelről mutatott arcokon (Cassavetes névjegye, nem véletlen a filmcím sem). Akármilyen lecsúszott, züllött, kispolgári alakok jelennek meg a filmjeiben, van bennük valami, amit nem tudok máshogy nevezni, mint elegancia, a természetesség eleganciája. De ez jellemzi pl. a feketék és fehérek kapcsolatának ábrázolását is (New York árnyai). Olyan érzékenyen nyúlt női témákhoz (Premier, Arcok, Egy hatás alatt álló nő), mint férfi rendezőtársai közül kevesen (talán még Fassbinder, Mizoguchi, Almodóvar) és sokat ki tudott hozni női szereplőiből. Gyakran megdöbbenek azon, hogy egy amúgy tehetséges színésznő mennyire mást mutat egy jelentős rendező és egy kevésbé tehetséges kollégája filmjeiben. Gena Rowlands mindenesetre bekerült a kedvencek közé.

És közben szól a zene, folyik az alkohol, cigarettafüstbe burkolóznak a szereplők, kell, hogy valami elviselhetővé tegye a világot.

Egy újabb ötfilmes sorozat végére értem ezzel a filmmel és egy újabb kivételes alkotót ismertem meg.

Aki lemezen nézné meg a filmeket és elboldogul az angol felirattal, annak a magyar kiadás helyett inkább ajánlanám a BFI által kiadott sorozatot. Én vegyesen néztem, de pl. a magyar kiadású Arcok szemcsés volt, a magyar felirat időnként elcsúszott a beszédhez képest és az ígért angol felirat nem volt a lemezen.

Eddig észre sem vettem, hogy a sírból kihantolt Paula Schultz ujjaival egy nyuszi fej-árnyékot formál a koporsó belsejébe. :D

2019-08-25 15:44:37 [Tévésorozatok] Edwest12 #3667

Szerintem nyugodtan tehetsz vele egy próbát, mert mi jól szórakoztunk rajta. Ha nem szippant be az első rész, még mindig abbahagyhatod. :)

előzmény: saatonda (#3666)

2019-08-25 15:09:56 [Tévésorozatok] saatonda #3666

Pár éve készült egy egész estés film is, ami nem hagyott bennem mély nyomokat; akkor közepesre értékeltem."

miatta nem néztem még bele a sorozatba, mert olyan erőltetett, humortalan, bárgyú, ellenszenves szereplőkkel teli, a legsilányabb tévéfilmeket idéző képi világú alkotás volt, hogy elképesztő.
de lehet, remélhetőleg, a sorozat jobb.

előzmény: Edwest12 (#3665)

Közepes alja, mert elég fantáziadús, amikor vérezni kell, de amúgy tényleg csak egy What if Smallville...?
A koncepció annyi, hogy felvezettek egy negatív Supermant. És sajnos (?) a vége nyitott... Milyen lehetőségek vannak? Az anyja kigooglizta, hogy volt valami fura égi jelenség 2006-ban, de nem tudtunk meg többet... lehet, hogy több ilyen kölyök is jött? Én el tudom képzelni üzleti oldalról, hogy - a film sikere esetén - összevezetik egy supermannel, és lesz egy ilyen “istenek összecsapása a Földön” - story.

Délutáni-mit-csináljak-opcióban, ahogy ezt, úgy azt is megnézném.

Egy nagyszerű utazás a 60-as évek végi Hollywoodjában. Remek karakterek, és egy ízig-vérig Tarantinos befejezés.

Betonközepes. Klisés, kiszámitható egészen a végéig, ahol azonban van egy ügyes megoldás (ezért is jár a 3-mas osztályzat). A milliő bemutatása sem rossz, de ez max barátnővel nézős legyen, mert nem sokat ad.

2019-08-25 12:58:56 [Hamarosan a mozikban!] ChrisAdam #6448

Holy sh*t!

előzmény: kaamir (#6447)

2019-08-25 12:45:40 [Tévésorozatok] Edwest12 #3665

Ledaráltam a hétvégén a Veronica Mars 4. évadát. Idővel talán letisztul bennem a dolog, most nagyon vegyesek az érzéseim.
Hatalmas öröm, hogy egyáltalán elkészült az évad. A rajongók jól tudják, milyen felhördülést váltott ki a nézőkből, mikor három évad után kaszát kapott a sorozat. Pár éve készült egy egész estés film is, ami nem hagyott bennem mély nyomokat; akkor közepesre értékeltem.
Nagy öröm, hogy sok régi szereplő visszatér az évadban, és megismerünk persze néhány újat is, szimpatikusakat és kevésbé szimpatikusakat egyaránt. A párbeszédek frappánsak és humorosak, ahogy ezt a korábbi évadokban megszokhattuk. A szereplők továbbra sem papírmasé figurák, hanem árnyaltak, lehet őket egyszerre szeretni is vagy utálni, és nem egyértelmű ki számít jónak, és ki rossznak, még akkor sem mikor elsötétül a kép az utolsó epizód végén.
Emelték a tétet is, alkalmazkodva a mai ember magasabb ingerküszöbéhez. Van sok halál, néhány véresebb jelenet is akad.
Teljesen pozitív lenne az értékelés, csak ne lenne az a fránya utolsó epizód. Hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az évad összes epizódja 8,4 - 8,6-os átlagon áll, kivéve az utolsót, ami kereken 6 pontos. Az okokat spoiler alatt kifejteném, ott is inkább light-osan:
Amikor egy népszerű sorozat hosszú idő után folytatást kap, a készítőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy azt elsősorban a rajongók fogják megnézni, akik az elmúlt évek (jelen esetben 15 évről beszélünk) során megszerették a főszereplőket, a szívükön viselik a sorsukat. Ezért aztán finoman szólva kockázatos volt meglépni azt, amit megléptek a végén. Nem biztos, hogy kifizetődő ennyire szembemenni a nézők elvárásaival. Egy ilyen fordulatnak akkor lehet létjogosultsága, ha már tervezik a folytatást. Ugyanakkor félő, hogy épp ezzel ölték meg a folytatást lehetőségét, hiszen sokan lesznek, akik ezek után már nem akarnak majd leülni egy 5. évad elé.
Nem kevés hiányérzetet is hagyott maga után a befejezés. Látszólag elvarrták a szálakat, valójában mégis a befejezetlenség érzetét kelti a nézőben. A központi konfliktus szinte unalmassá kezd válni a végére, és mégis olyan elsietettnek érezzük a lezárást.

Sziasztok!

Hol sikerült ráakadnotok erre a filmre? Kerestem videómegosztókon és más oldalakon is, ám nem sikerült rábukkannom.

2019-08-25 12:32:16 Styx (2018) / Styx - Hamis szelek Dió (5) #4

Hozta az elvártat. Amikor egy film egy ilyen fontos és aktuális problémára ilyen éteri letisztultsággal és valódi drámával, klisék es giccs nélkül tud rávilágítani, akkor ott jár az ötös.

2019-08-25 12:09:43 Hold the Dark (2018) Dió (1) #11

Igen, azzal kiegészítve, hogy a "people getting shot" egynél jóval többször volt:) (De valóban nem olyan sokszor, mint a "nothing happening";)

előzmény: Gergely Gergő (#9)

2019-08-25 11:50:11 [Hamarosan a mozikban!] kaamir #6447

Ha már Odenkirk elkotyogta, jött hozzá egy trailer is.

https://youtu.be/pqG8Li86_uI

Több mint western, az indián filozófia miatt kiemelkedik belőle 9/10

Számomra érdekes film volt és nagyon tetszett az alapötlet.

Felhozom, mert lehet csak kimaradt!

A filmek osztályzáskor nem dobja ki egy ideje a rendszer a facebookos közzétételt. Javítsátok majd léci köszi!

előzmény: Ivan/ (#13002)

2019-08-25 11:14:15 Rock Dog (2016) / Rock csont Ivan/ (3) #2

Tipikus betonközépszer amit megnéz az ember és egy hét múlva már arra se emlékszik, hogy látta.

2019-08-25 10:49:15 Ossessione (1943) / Megszállottság mimóza (5) #11

Nos, ez pedig egy szép ötös. Nincs is mit ragoznom rajta.

Önmagam ellenére persze, mert a hűség helyett a szenvedély/csalás/csalódás/bosszú körforgásába bonyolódnak a szereplők, de maga a megvalósítás kétség nélkül kiváló. Úgy a rendezői munka, mint a történet feszültsége, fokozása, hatásossága, a fordulatok kiélezése, a színészi alakítások egyaránt kiemelkedővé teszik ezt a klasszikus filmet. (Annak ellenére "tövig rágtam a körmömet", hogy magát a sztorit már jól ismertem.)

Annyira jó választás volt, hogy eredeti nyelven néztem, mert SOKKAL gazdagabbá teszi az élményt az olasz temperamentum, a pörgő párbeszédek és a harsányság. Megint rácsodálkoztam, milyen nagyon harsány ez a nép! (Nem csak hozzánk képest, de [majdnem] mindenki máshoz képest. :D )

2019-08-25 10:23:51 Wonder Park (2019) / Csodapark kovi1970 (1) #1

Nem tudom mit szívott aki ezt megalkotta...

2019-08-25 07:51:45 [Kritikus kód] offerus #2084

Köszönöm, ez így érthető és méltányolható is. Eddig nem tűnt fel, nyilván mert keveset kommenteltem.

előzmény: Raul (#2083)

Erős és ütős maffiafilm

2019-08-25 05:10:06 Yuli (2018) / Út a királyi operába dittike (5) #1

A nyomorból a pompába igazi fejlődéstörténet

2019-08-25 02:26:49 Black Gold (2011) Bogár Bence (?) #1

Üdv mindenkinek! Volna egy apró észrevételem a film kapcsán: ebben nem szerepel Mickey Rourke, hibásan van a szereplők közé sorolva. A rendező később újravágta és további jelenetekkel egészítette ki a filmet, majd új címet kapott (Black November). Na, Rourke abban szerepel, de ebben a "pre-alfa" változatban nem. Ha valaki tudja, törölje a szereplők közül, köszi. :)

2019-08-25 00:50:25 [Filmet keresek] Nevotil #2505

Hali!
Az alábbi filmet keresem: a főszereplő egy lány, aki a barátnőjével elmegy egy házibuliba. A lány italába drogot kevernek, (talán a padláson) félkómásan megerőszakolják és meg is hal. Viszont a szelleme ott ragad a házban. Sehol nem lát senkit, de megjelenik egy srác, aki próbálja rávenni, hogy elhagyja a házat, de mintha az ajtón túl valami rossz lények lennének? A lány valahogy, talán ha hozzáér dolgokhoz, látja, hogy aktuálisan mi történik a házban. Látja azt is, hogy a barátnőjét is be akarják drogozni, de valahogy kiveri a poharat a kezéből. Végül kiderül, hogy a "szellem"srác is rosszat akar neki, de aztán a lány megtalálja a kiutat a fénybe, így a lelke megmenekül.

Szóval,

számomra az egyik legrosszabb QT film , amit valaha láttam (sőt összességében sem áll rosszul a Botom listámon). Egyrészt vér unalmas volt, a szellemesség és ötlet általános hiánya, természetesen a díszlet, a ruhák és a többi külsőség alapos volt, de ennyi. Nyilán nem várnák Tiszta románcos jeleneteket, de azért legalább 3 szellemes dialógus jól jött volna egy 160 perces filmben. Én az egészben egy jó adag pátoszt és nem mondom , hogy Szomszédok szintű feldolgozás az 1969-es filmiparnak , de nagyon közel van hozzá.

Az igazság az, hogy QT elvesztette a QT-ságát és ez nem feltétlenül baj, de ez a mozi számomra a unalmas volt, ami az ő esetében nem várt élmény.

3/10

Kérésed számunkra parancs. :o)) Ok!

előzmény: VVega (#924)

2019-08-24 23:43:41 Hold the Dark (2018) GothMan (2) #10

Ja, valami ilyesmi a sztori. :)

előzmény: Gergely Gergő (#9)

2019-08-24 22:13:17 Hot Girls Wanted (2015) hollyaudreyanne (4) #2

Nem értek egyet azzal, hogy súlytalan. Szerintem elég sok érdekes dolgot el lehet kapni egy-egy tekintetben. Külön elgondolkodtató, hogy a bemutatott lányok családi háttere nem tűnik rossznak, hanem mintha az unalom, az elveszettség és a közösségi média által sugárzott tökéletes élet utáni vágyakozás keveréke sodorná őket erre az útra. Arról is nagyon sokat lehetne beszélni, hogy milyen dolgokat próbálnak normálisnak beállítani manapság a pornófilmekben, hiszen manapság az emberek ingerküszöbe elég magas, minél extrémebb, annál "jobb". Lehet ennek valahogy megálljt parancsolni?

Szeretném kérni, köszönöm! Szerelmes kémkedés

ráadásul a nézők nem csekély hányada szerepel a zárójelenetben:)

előzmény: The Cortez (#129)

Scorsese lejárató kampánya a brókerek ellen. Mivel ez a Gengszter-trilógiájának 3. darabja, így ugyanazt a felemelkedés-bukás narratívát követi, mint a Casino meg a Nagymenők, és ez a film is úgy lett megcsinálva, hogy az eszesebbeknek átjöjjön a mondanivaló, de azért a prolik is jót röhöghessenek rajta.
Dicaprio kiválóan játssza a szociopata Jordan Belfortot, ráadásul sikerült elérnie, hogy szánalmasnak lássuk az eredeti figurát. A mozi jól bemutatja, hogy mit tehet az emberrel a könnyen szerzett siker + a sok lé, valamint azt is, hogy magas lóról lehet csak igazán nagyot esni. Ja meg hogy a nagypofájú egoistáknak is fájdalmas, ha visszanyal a fagyi!
A poénok és a vegyes stílusú zenék, 1000-el viszik előre ezt az őrült agymenést. Ezeknek, illetve a dinamikus rendezésnek köszönhetően, szinte pillanatok alatt eltelik a 3 órás játékidő. Ebben az az érdekes, hogy az egész alkotás olyan laza, egyben pörgős, mintha egy fiatal srác dirigálta volna, miközben egy 70 éves öregember ült a rendezői székben, aki ezzel meg is döntötte Tarantino azon elméletet, amely szerint a tehetséges, nagy hatású filmesek egy bizonyos kor felett kiégnek, aztán már csak szar munkákat adnak ki kezeik közül.
A sztori ugyan egy igaz történet eltúlzott, szórakoztató tálalása, de a hollywoodi trendekkel ellentétben, még sincs pozitív, követendő példaként beállítva!

https://kritikustomeg.org/film/14287/the-house-of-mirth-az-orom-haza-2000
érzékeny, finom történet jól játszva---scorsesenek ilyesmihez nincs érzéke, hiába kiváló rendező amúgy
persze ez sem rossz, lényegesen jobb mint az elbaltázott egy hölgy arcképe pár évvel későbbről jane campiontól, na az nem sikerült

előzmény: zéel (#19)

másik wharton-film?

előzmény: saatonda (#18)

2019-08-24 19:29:54 Hold the Dark (2018) Gergely Gergő (?) #9

Ez egy vélemény/tartalomleírás/ a filmről egy néző által imdb-n: sometimes wolves.. nothing happening.. nothing happening.. people getting shot.. nothing happening.. the end Akkor fedi a valóságot,nem? :D

sajnos, az intimitás ábrázolásához nem volt elég érzéke az alkotóknak, a történet is kicsit unalmas, társadalmi aspektusai sem igazán hangsúlyosak bár jelen vannak
a másik wharton-film, a vigasság háza egyértelműen jobb.

A fura helyzetnek szerintem rengeteg megoldása lett volna, csak valahogy senki sem akarta igazán, én úgy érzem.
Hiszen az a nő közben valakinek a szeretője (is) volt...

Nekem kicsit fura Pfeiffert a szerintem nem igazán neki való kosztümes szerepben látni, számomra ő egy kicsit "zakkantan" a legjobb.
Lewis viszont jó választás minden unalmas szerepre...:)

előzmény: mimóza (#16)

2019-08-24 18:38:27 Hold the Dark (2018) GothMan (2) #8

Hiszed, vagy sem, de az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy "na most!" :D

előzmény: Rorschach (#7)

2019-08-24 16:09:45 Loro (2018) / Silvio és a többiek The Cortez (4) #8

Az olasz Wall Street farkasa! A Berlusconiról szó imidzsfilm egy őrült hangulatú, enyhén elvont-szimbolikus alkotás, ami színvonalas fényképezéssel-képi világgal, a költségvetéséhez képest látványos trükkökkel, király zenékkel, valamint egyetlen trip- és videoklipszerű, rohadtul stílusos party jelenettel operál – vagyis éppen olyan, mint amilyennek egy Berlusconi-mozinak lennie kell.
A sztori 2 szálon fut: az egyikben megismerjük a feltörekvő, politikai álmokat dédelgető, seggnyaló Sergio Morrát, aki a hírhedt olasz politikus faszán kíván feljebb kúszni, a másikban pedig magát az exminiszterelnököt, pontosabban annak fényűző életmódját, luxuskörnyezetben élt világát, illetve a feleségével való kapcsolatát. A történet az előbbi karakterrel indul, míg az utóbbi egy ügyes felvezetés + szándékos időhúzás után, kicsivel később jön be a képbe. A 2 szál nagy nehezen, de végül összeér.
A film első számú hibája, hogy a rendező a hosszú játékidő alatt, többször üresjáratokkal untat minket, a második meg a kínos részek erőltetése (ide tartoznak a túltolt, röhejes énekelgetések is). Ezeket leszámítva, a Loro egy szórakoztató midcult-élmény, melynek a lezárása a képzeletünkre van bízva.

Laza, szórakoztató, simán végigröhöghető, többször nézős coming of age mozi. Vicces alapsztorival, rengeteg poénnal, kiváló trackekkel, fiatalos-nyárias feelinggel, őrült hangulattal- és karakterekkel operál a film. Egyetlen hibája, hogy a teljesen felesleges, beleerőltetett kliséknek köszönhetően, a játékidő egy pontján megtörik az addig nagyszerűen felépített lendület, de a végére szerencsére összekapja magát az alkotás. Megtekintése minden korosztálynak, ám legfőképp azoknak a tinédzsereknek ajánlott, akiknek tele van a farkuk a szüleik/más felnőttek okoskodásából.

2019-08-24 15:31:04 Hold the Dark (2018) Rorschach (2) #7

Azért megnéztem volna az ábrázatodat, ahogy szép lassan rájössz, hogy a Hold The Dark elég sok mindenbe átmegy, de farkasemberes horrorba pont nem :D

előzmény: GothMan (#6)

Ez a film rettenetesen szomoru es valosagos...

2019-08-24 13:36:10 Hold the Dark (2018) GothMan (2) #6

Én e film kapcsán duplán meg lettem szopatva. Egyrészt úgy tudtam, hogy ez egy farkasemberes horror lesz, másrészt pedig, hogy egy méltatlanul mellőzött gyöngyszem. Jelentem, egyik sem igaz. A fényképezés viszont tényleg jó. Emiatt nem vágja az ember a falhoz a távirányítót a film után.
4/10

2019-08-24 11:53:07 [Tévésorozatok] caulfield #3664

A Mindhunter a kettes évadra borul igazán virágba. Bár Fincher és csapata az elejétől kezdve lubickol a kutyaszorítóban, vagyis hogy a bűntény teljes elhagyásával csak az interjúkra és az utózöngékre építenek. De a folyamatban lévő nyomozásoknál is szinte teljesen elmarad a hagyományos thrillerkedés, mert itt minden a közegábrázolás és a miliőteremtés. Képtelenség lenne ezt nagyvásznon összehozni, még egy olyan névnek is, mint Fincher. (A Zodiákus talán a maximum, amit a mozi elbír.) Mármint nem azért nem menne, mert nem tudná ténylegesen megcsinálni, hanem mert nem találna forrásokat egy ilyen vállalkozáshoz. Mindemellett egy 2 és fél órás filmmel sokat is veszítene a néző, ez a történet megköveteli a sorozat formátumot.
Ami viszont kicsit fájó pont, hogy Ford háttérvilága totál feláldozásra kerül az új szezonban Carr és Tench privát szférájának taglalásával. Mondjuk érthető a kompromisszum, de Holden kiaknázatlan pánikbetegsége és szinte kétdimenziós karakterré szürkülése finoman szólva is alibiszagú írói húzás. Persze ez a hagyományos buddy-movie toposzok sutba dobásának is az eredménye. A főszereplők, hiába élnek már-már együtt, mélyen el vannak választva egymástól. Ez a távolságtartás, mely érthető módon kívánt a gyilkosok felé, áttételeződik nemcsak közéjük kollégák közé, de akut bizalmatlanság formájában felüti fejét a saját otthonukban is.
A szociopata fiókák pedig így vagy úgy, de bebocsátást nyernek a nyomozók/ kutatók fészkeibe és lelkes hangtalansággal csiripelnek saját hajlékuk falai között is. S amely otthonok idővel így meg is rogynak, lassan tartásukat vesztik és saját alaktalanná lett fonnyadtságukból fakadó rémületük fel is számolja őket. Ezen magándrámákkal a show képes a Manson-érabeli amerikai néplélekben zajló folyamatokat lefegyverző intenzitással lepárolni. Egy levegőtlen, túlérett, berozsdált modern világ fékevesztett - és napjaink tömegmészárlásaival karöltve - szűnni nem akaró tombolása ez. Egy olyan nép valósága, mely korábban mindig büszke volt saját jelenlétére - legyen szó egy működő és gazdag nemzet építéséről, vagy a világnak való útmutatásról - most hirtelen folyamatos késésben, elemi erejű eszköztelenség és kapkodás örvényszerű pokoli csapdájában találja magát.
Őrlődés a méreg és a tények között, állandó spekulálás a másik gondolatairól és ennek a tébolynak a konzumizálása az a megállíthatatlan mechanizmus, ami rút virágként, vagyis a legkevésbé kívánt, de elkerülhetetlen melléktermékként dobja ki magából az olyan önjelölt prófétákat, jokereket, mint Charles Manson.

Például itt:
Sharon Tate - The Wrecking Crew Scene 3
(2. komment folytatása.)

2019-08-24 11:33:20 [Kritikus kód] Raul #2083

Szerintem ez szándékos, hogy egy filmhez csak egyedül a legutolsó komment legyen a legfrissebbek között kiemelve, különben ha egy filmnél nagy vita alakul ki, akár ehhez az egy filmhez tartozó kommentek is kitölthetnék az egész kezdőoldalt.

előzmény: offerus (#2081)

2019-08-24 11:33:08 [Kritikus kód] Ugor #2082

Ez mindig is így volt, mióta eljöttünk Etelközből és Levédiából. Mindig a legutolsó komment van fent az összes topicnál a főoldalon, kivéve, ha részletesebben is szeretnénk látni a topic tartalmát.

előzmény: offerus (#2081)

2019-08-24 11:06:18 [Kritikus kód] offerus #2081

Egy apróság: úgy tűnik, hogy ha ugyanarra a filmre friss komment érkezik, akkor a korábbi komment eltűnik a Legfrissebb kommentek folyamból, akkor is, ha a közzététel ideje alapján még ott lenne a helye. Konkrétan a Még egy év c. filmhez írt megjegyzésemmel "sikerült" kilőni Atazz 18. sz. kommentjét a filmhez. (Elnézést, nem volt szándékos.) Ha viszont legörgetünk a További kommentek...-hez, akkor már ismét olvasható.

2019-08-24 10:44:27 Another Year (2010) / Még egy év offerus (5) #19

Ez volt az a film, amelyiknél tudatosodott bennem, hogy alapvetően a hétköznapi emberekről szóló filmeket kedvelem.

2019-08-24 09:59:46 Another Year (2010) / Még egy év Atazzz (5) #18

Manapság egyre kevesebben tudják, hogy kell hiteles súlyt adni egy filmdrámának. Mike Leigh a régi iskola, ő még tudja.

A vége alapján ebből egy olyan fasza filmet lehetett volna összehozni, de ez egy minden tekintetben rossz film. Gagyi. A hármast nem is tudom mire adom, talán mert sokat nevettünk mikor néztük. Azt hittük ez valami horrorparódia.

Igazi meglepetéssel szolgált most ez a film.
Nagyon furcsán hatott rám - kiáltsatok ki tudatlannak! -, hogy Scorsese kosztümös-romantikus filmet is rendezett. Miközben bontakozott a történet, titokban vártam, hogy becsempész végre valami rá jellemző, bűnös/kegyetlen fordulatot (ronda tőlem, de amikor a főhős eltűnődött, hogy szabad lehetne, ha a felesége fiatalon meghalna, szinte "reménykedtem", hogy "scorsesésre" vált a film). Ám idővel kezdtem rájönni, hogy komolyan gondolta: ő most tényleg egy hibátlan romantikus filmet rendez. :D
Az lett. Helyén van a történet felépítése, a fokozás, korántsem tartottam bosszantónak sem a lassúságát, sem a többek által kifogásolt hosszas küszködést. Értettem őket, na. :)

Tetszettek az itt-ott csillogó, frappáns párbeszédek, beszólások, jó néhányat ki lehetne írni, csak egyet említek, ami - szerintem - kulcsmondat volt: "Minek emancipálni egy olyan nőt, akinek fogalma sincs róla, hogy szabad?"

Hozta a kor jellegzetességeit, ám egy helyen teljesen kizökkentem, mégpedig ott, ahol a Beethoven szonáták, Mendelsshon darabok és Strauss keringők sorában megszólalt Enya éteri hangja és a Marble Halls. :) Hogy is mondjam? Elég anakronisztikus elemnek tűnt az 1870-es évek miliőjében. :D
Haragudni erre sem tudtam, hisz' volt időszakom, amikor rongyosra hallgattam épp ezt a számot.

DDL-nek testreszabott ez a visszafogott sznob szerep, épp olyan tökéletes volt a metamofrózisa, mint 24 évvel később a Fantomszálban. :)

Most olyanom van, hogy nagyon bosszantott a látványorgia, ami az ételeket, a ruhákat, a naplementéket, stb. illeti, úgyhogy ezért négyes, de belátom, hogy bal lábbal keltem. :)

Az üzenet viszont így jött át persze: tök mindegy ennek a tűzben égő párosnak, hogy vízparton, naplementében, rózsás parkban, téli vagy nyári kertben, hintóban vagy pazar szobácskában záródnak össze, ígyis-úgyis, mindenképp és mindenáron menekülnek.
EZ VAN.

Évekkel ezelőtt láttam, akkor tetszett, bár csak a zseniális befejezés hagyott bennem mély nyomot. Most a Fosse/Verdon sorozat miatt újranéztem - hát rengeteg az átfedés, és több dolog is tisztázódott bennem, milyen életrajzi elemre is utal a filmben Fosse. A Lenny egyelőre kimaradt, de nálam a Mindhalálig zene magasan veri a Kabarét - szórakoztató, drámai, megható,, nárcisztikus, olyan, mint maga Fosse lehetett. A befejezés pedig még mindig ott van.

Nagyon érdekes fekete komédia. Bohókás, fura karakterekkel van tele, sokszor mégis meglepően komoly dolgokról mesél. Elborult és egyedi alkotás, fogyasztását minden ínyencnek kérdés nélkül tudom ajánlani. A legjobban talán a befejezés tetszett, kiválóan oldották meg. Mads Mikkelsen pedig korunk egyik legjobb (európai) színésze, szerintem őt egyszerűen képtelenség nem kedvelni. 80%

2019-08-23 22:59:31 The Perfection (2018) Dió (4) #7

Apám, hát ebbe valóban szorult pár csavar. Bár nekem messze az első felvonás tetszett a legjobban, nagyon szívesen elnéztem még volna, mit hoznak ki ebből a járványból, ugyanakkor mindenképpen a film előnyére vált, ahogyan képes volt negyed óránként kirántani a néző alól a szőnyeget. Ezalól kivétel az utolsó képkocka, ami sok volt - tudnia kellett volna a filmnek, hol kell megállni (ráadásul logikailag is inog, ahogy a lentebb spoileres hozzászólás is rávilágított). Ja, és ami a logikát illeti, azt sem értettem, hogy a túróba lehet, hogy éveken át ennyi gyereket meg tudtak erőszakolni, anélkül, hogy akár csak egyszer is lebuktak volna. Mindegy, annyira nem nagy plot hole, hogy a négyes ne legyen meg - másfél órára remek kikapcsolódás, és én is beállok a Netflixen először ámulók táborába.

2019-08-23 22:40:03 Goliat (2018) / Góliát zéel (4) #2

Igen. Amatőr szereplők. (Ahogy azt az ÉS friss számában olvashatjuk) És milyen jók!

Három (azaz 3) néző/szavazat?!

előzmény: zéel (#1)

Ez mennyire jó volt már. :D Jó a zene, jó a sztori, jó az animáció, nincs túltolva semmi, tök átlagos az egész mégis valami nagyszerűen fantasztikus. Köszönöm ezt az élményt, érzést. ^-^

Kösz!:)

előzmény: cucu (#13044)

Már nem, és kösz!

előzmény: o0o (#13045)

Itt elölről és hátulról a 3. kép ugyanaz :)

2019-08-23 20:00:27 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény Locke(d) (5) #212

Már megint felfedeztem egy apró újdonságot e remekműben: az ifjú Butch anyukáját ugyanaz a színésznő játsza, aki az Alkonyattól pirkadatigban a Gloria nevű túsz hölgyet. A BD hatalma! :)

2019-08-23 17:17:32 Contact (1997) / Kapcsolat saatonda (?) #46

(OFF: "konvergál a nullához" köznyelvben egy felesleges kifejezés, jelentése "nem sokkal több mint nulla, esetleg ténylegesen nulla" nem azonos a matematikai jelentésével. pl. "annak az esélye hogy Schwarzennegger oscart kap a terminátorért jövőre, a nullához konvergál"---ronda, de helyes mondat)

előzmény: Charlie O'Brian (#45)

2019-08-23 16:42:12 The Raven (2012) / A holló GothMan (3) #12

Poe mester kétségtelenül többet érdemelt volna egy középszerű filmnél, és egy lúzer karakternél. De talán egy-két nézőnek ez a film kellett, hogy elolvassa az első Poe novelláját.
6/10

2019-08-23 15:29:26 Death Metal (2016) Jereváni Rádió (1) #2

Ócska szar.

2019-08-23 13:37:56 Death Metal (2016) Ugor (3) #1

Itt

2019-08-23 10:47:57 Contact (1997) / Kapcsolat Charlie O'Brian (3) #45

Erősen off. Igen, többen inadekvát módon használták a "konvergál" szót. Mondjuk annyi igaz, hogy néha határértékként adódik a keresett valószínűség, pl. a párosítási problémánál stb... ;)
Off vége.

On.
Egyetértek azokkal, akik hangsúlyozzák, hogy science FICTION a műfaj.

előzmény: MicaHiro (#42)

A trailert látva anno azt hittem, én leszek az első (vagyis Mickey után a második) négyeses, de nálam a végeredmény kettesen is alig állt meg. Mindenféle meglepetést nélkülöző kopi/pészt ujjgyakorlat, tele értelem és motiváció nélküli papírmasé szereplővel, akiknek a halála egy fikarcnyi érzelmet sem képes kicsikarni a nézőből, és így a finálé sem. Nem igazán értem, mi volt a rendező koncepciója vagy akár célja ezzel a gyerekkel, de a tippem az, hogy semmi.

2019-08-23 09:30:47 Contact (1997) / Kapcsolat Dió (5) #44

Most ezt nyilván nem bántásból írom, mintsem inkább kíváncsiságból, de el tudod nekem (vagy akár magadnak) magyarázni, hogy akkor minek nézel sci-fiket?

Ha nem hiszek istenben, én sem megyek be egy templomba, és pláne nem ülök végig egy két és fél(!) órás misét csak azért, hogy utána az ajtóban állva minden kifelé menőnek elmondhassam, mekkora faszság ez az egész, hanem csendben kimegyek 5 perc után.

Ami pedig a metaforádat illeti, ha csak nem mutatsz nekem egy komplett, dollárbilliókat költő és embertömegeket foglalkoztató tudományágat, ami a Télapó létezésének kutatásával foglalkozik, pláne jó lenne, ha nem hoznál be ekkora non-szensz hasonlatokat.

előzmény: nandras (#39)

hatalmas film!! dikalosz-újpest-soltyk-tomside tengelynek erősen ajánlott.

Azon agyaltam a napokban miután megnéztem a Volt egyszer egy Hollywoodot, hogy melyik az a karakter aki szintén valamelyest Tarantinohoz köthető és hasonlóan imádtam mint Cliff Booth-ot. Tehát elsőosztályú menő karakter, "némi" agresszióval és mégis olyan profi alakítással, hogy nem lehet nem imádni, nah ez a karakter azt hiszem George Clooney Seth Geckoként.

hát ennek mintha coelho írta volna a párbeszédeit.

2019-08-23 08:57:05 Gi-eok-ui bam (2017) / Forgotten necksprain (2) #1

túlcsavart-tekert hülyeség.

2019-08-23 08:55:14 Cold Ground (2018) necksprain (3) #1

jeti bosszújába ojtott descent, megy a hármas, mert az idegesítően sikoltozó csajkarakter nem annyira sikoltozott idegesítően.

egynek tényleg nem rossz, van benne egy para jelenet is, adok rá egy gyenge négyest, de csak mert előtte pont hasonlót (found footage) néztem, amire azért bőven rávert. azért persze teli van debilségekkel.

2019-08-23 08:10:58 Calibre (2018) tomasso (5) #7

Ez rendesen odavert! A Szalmakutyák óta nem éltem ilyen nyomasztó vidéki hangulatot, az emberek egytől-egyig zakkantak, nem tudhatod mikor állítják a hátadba a kapát! Vannak gyengébb pillanatai és a spanyol viaszt sem találja fel, de nagyon ízlésesen tálal, és végig tudja tartani a feszültséget.

Kemény életrajzi történet egy hányattatott sorsú művészről.

2019-08-23 03:09:23 King Kong (1933) Bogár Bence (5) #60

Kiváló film! Végre pótoltam egy újabb arcpirítóan nagy elmaradásomat, megnézve ezt a remek, időtálló gyöngyszemet. Igazi élmény volt, lekötött végig. Milyen érdekes, hogy jobban tetszett a látványvilága, mint a legtöbb mai csili-vili blockbusteré, jó volt látni, honnan is "indult" az egész. Akkoriban meg tényleg csúcskategória lehetett. A magam részéről csak ajánlani tudom, egyértelműen a legjobb Kong-film nálam. 90%

2019-08-23 01:30:24 Hellboy (2019) terika (1) #8

Ez.gyötrelmes.volt.
A karakterek kinézete egyszerűen nem tetszett. A történet...nem volt. Mint vmi rosszul rajzolt animáció.... mindegy is. Senkinek nem ajánlom, egyáltalán nem szabad időt áldozni rá.

Eddgi ez volt a legrosszabb MIB film. :) NEkem hiányik J és K. :(
Elég gyenge problematikát vázolt fel, semmi háttérszotrival (a többi résznek sem volt nagy sztorija, de azok valahogy nem vették komolyan magukat, jöttek a feketeruhások és spéci cuccokkal megmentették a világot és lehetett izgulni és pont) és a hangulatában volt valami Galaxis örzői és X-men utóérzésem, de nem sárcok, ezt nagyon nem sikerült kopizni. ÉS nem is értem minek kellett ez. A MIB-nek mindig is volt egy olyan MIB-es hangulata. Számomra. Abszolút nem áll össze az egész, gyenge történet, gyenge karakterek, gyenge minden benne. A gyalog figura vagy mi meg értem, hogy a cukiságifaktorra megyünk, de nagyon gáz....Groot utánérzés, ami szintén nem sikerült. :(
A két energialény, a dyda - vagy mik - erősek lettek volna, meg nagyon kozmikus hatásuk volt, de eléggé eltolták őket. Lényegében nem tudtunk meg semmit sem róluk. Meg úgy semmiről sem. Volt egy csomó földönkívüli, szinte maszkabál és kész, osszuk be.
Az international vonal pedig egyált
Összességébe véve béna volt és ez szerintem Willinek áll jól igazából csak, mert amúgy is olyan hüle feje van :D.

Ez ravilagit egy apro problemara: kenyelmetlen minden alkalommal leiratkozni errol a topikrol, miutan kommentelsz ide. Na majd kitalalunk valami megoldast.

előzmény: zéel (#13041)

Rendben.

előzmény: Filozofus (#13042)

Már miért értette volna félre? Erről szól a film. :)

előzmény: kovi1970 (#2)

Amerikában "kicsit" több pénzük van az egyházaknak és a vallásos buzgalommal megáldott (megvert) emberkéknek, ezért ott ilyen filmek születnek. Nekünk marad a KMK és a Jézus menyasszonya vagyok.

előzmény: kovi1970 (#2)

Sziasztok!

Amint már egy komment is jelzi, ez a film (https://kritikustomeg.org/film/86595/parasite-az-eloskodok-2019) megtekinthető, s többen is szeretnénk értékelni.

Köszönjük!

Nah, elolvastam a kritikát is.
A kritikus alaposan félreértette akkor a filmet. SZVSZ arról szólt a sztori, hogy Isten azért kért interjút, hogy megmentse a pussyhead firkászt. Semmi többről. De ez meg kit érdekel?

Ez most mia t.öm volt? Valami vallási maszlag? Még csak azt sem mondanám, hogy a kérdést ötletesen oldotta meg. Semmi új nem volt benne.
Persze, bocsáss csak meg a macádnak, majd újra meg fog csalni.
Isten megbocsájt, én nem. Pffff!

Én is reménykedem abban hogy megoldják valahogy. Végül a James Gunn ügynek is pozitív vége lett, hátha itt is változnak még a dolgok. Mert ez így gyakorlatilag sz@r a Marvelnak és a Sonynak is. Előbbi elég nagy bajban lesz szvsz Póki nélkül, utóbbi pedig jól fel fog sülni, ha megint ezt az önálló univerzumépítést akarják erőltetni. Mert láthatóan nem megy nekik, erről már megbizonyosodhattunk az évek során...

előzmény: BalaKovesi (#17)

2019-08-22 16:46:49 Midsommar (2019) / Fehér éjszakák tomside (5) #38

Hm...nekem eszembe sem jutott, hogy becsalogatták, én arra gondoltam, hogy amikor idegenek vannak ott, mindig őrzik a templomot. De visszagondolva igazad lehet. :)

előzmény: pelu (#37)