Legfrissebb kommentek (csak filmes)

2021-05-09 01:47:44 El empleo (2008) / The Employment Fonghi (5) #7

És ez így is marad, amíg rá nem jövünk, hogy a gazdaság van a társadalomért, nem fordítva, a munka pedig nem eszköz, hanem az út.

2021-05-08 21:33:10 The Gambler (2014) / Hazárdjáték Boxer (2) #5

Egy ilyen szerepet, hogy egyetemi tanár, éppen Mark Wahlbergre kiosztani. Hát ez eszméletlen nagy mellényúlás.

2021-05-08 20:34:56 [Általános fórum] chaplinfann #9205

Én is úgy gondolom, szerintem egyébként a top 25 kb. fele nagyjából egyezni fog az "eredetivel".

előzmény: Raul (#9204)

2021-05-08 20:27:20 The Banishing (2020) GothMan (3) #1

Szerencsére a színészi játék remek, mert mind a forgatókönyv, mind a rendezés elég sok kívetni valót hagy maga után. Szeretem a gótikus történetek ilyen századelős verzióit is, de ami a Másvilágnak remekül sikerült, a Banishingnek nagyon nem. Jóindulattal:
5/10

2021-05-08 17:33:57 Offerings (1989) manson84 (1) #1

Nagyon olcsó Halloween rip-off, aminek létezését nem igazán sikerült igazolniuk a készítőknek. A gyilkosságok laposak, a gyilkos unalmas, és a kiléte az első perctől egyértelmű. Szóval a film még a minimális slasher elvárásoknak sem képes megfelelni, ami azért nem olyan magas.

2021-05-08 17:17:13 Saul fia (2015) / Son of Saul iris orai (1) #331

Le a kalappal azok előtt, akik az utolsó percekig bírták. Nem az a baj vele, hogy abszurd és tragikus témája van, hanem hogy érzed, hogy valami művészi, pátoszos mondanivalót kéne látnod mögötte. Hát sajnos nem. Abszurd és elmondhatatlanul tragikus témát unalmasan és irritálóan pátoszosan bemutatni önmagában nem elismerésre méltó.
Azonban a film eléri azt a bravúrt, hogy még mizantrópabb lesz tőle az ember, mint volt. Valóban szomorú, hogy egy elképzelt eszme erkölcsi fölénye (vagyis a nácizmus temetés) iránti eszelős megszállottság milyen hitvánnyá képes tenni az embert, milyen pusztítást képes okozni másokban, és hogy mégis mennyire toleráns, segítőkész, de legalábbis elnéző mindenki ennek a szürreális megszállottságnak a kielégítésében, mennyire relatív, hogy mi a norma, ami ha van is, teljesen emberellenes. Ha morális/szakrális okaid vannak, lehetsz emberellenes.

Előre elnézést kérek ezért, de az utolsó félórában, amikor Saul már mindenhova a gyerek hulláját hurcolássza, az agyam már gyorsított lejátszásért és a Benny Hill aláfestő zenéjéért rimánkodott.

Az első felét imádtam, aztán nekem egy kicsit leült, de min. egy erős 4-es a hangulata miatt. A zene sokszor a Twin Peaks-re emlékeztetett, nem lepne meg ha Lynch is kedvelné ezt a filmet. Plusz az 1 évvel korábbi Ascenseur pour l'échafaud-ra, amiben hasonlóan melankolikus jazz (Miles Davis) szól végig.

Nagyon egyszeru film, megis megerintett...

Nem hiszem, hogy lenne 2. rész, írom ezt abban a hitben, hogy nem Leto a gyilkos. Egy bizonyíték sem volt ellene, illetve 8 évvel ezelőtt beismert egy gyilkosságot, amit valójában sosem tett meg - túlzott krimi rajongó volt. Furcsának furcsa volt, de valószínűleg nem gyilkos.
A párhuzam is azért volt felállítva Denzel és Rami Malek között, mert mindketten egy ártatlan embert öltek meg. "Az ördög a részletekben rejlik, Jimmy. A részletek tépnek szét, a részletek buktatnak le."
Valójában a film nem is arról szólt, hogy ki lehet a gyilkos, hanem arról, hogy egy ilyen tragédiát hogyan tud feldolgozni egy ember. Erre adott egy alternatívát.
Ahogy Denzel is mondta: "Meghalt. A földben rohad és csak akkor jön vissza, ha megengeded. Soha ki ne ejtsd a nevét, elő ne szedd az aktáját, mert ha mégis, kimászik abból a gödörből és téged rak bele..."

SPOILERES..sajnos utólag nem tudom spoilerbe tenni.

Abban a pár tünékeny percben, amikor szerelmes voltam, teljességgel elfeledkeztem a testemről. Az érzés, mely hatalmába kerített, nem kapcsolódott az anyaghoz. Ellenkezőleg, kirántott a formából, és végre nem kellett foglalkoznom annak kicsinyes történeteivel. Aztán ahogy jött, úgy magára is hagyott, s zuhantam vissza magamba. A test vágya csak ezután jelent meg, mint valami kétségbeesett, de teljesen halálra ítélt próbálkozás arra, hogy az imént átélt tüneményt az időbe rángassa.
Szerelmes az ember "bármibe, bárkibe" lehet, e nemek és történetek feletti önkényes hatalom arra hivatott, hogy pillanatokra felfedje eredeti természetünket. A szerelem választ, mi csak engedelmeskedünk vagy ellenállunk. A szexualitás a dologba később kerül bele, és e kettő egy egész másik síkon, másik dimenzióban létezik. A testtel sosem érhetem el a szerelmet, de míg élünk, próbálkozunk és remélünk.
Dora Carrington festőnő és Lytton Strachey író szerelme egy ilyen véletlen e földre tévedt égi tünemény volt, s mert érett, szabad gondolkodású embereket ismerhettünk meg bennük, örömmel üdvözölték annak érkeztét, és méltó fészket alkottak neki.
A férfi saját neméhez vonzódott, s azért is figyelt fel a rövid hajú Dorára, mert fiúnak hitte. S noha voltak félrement kísérleteik az ágyban, de szerelmük sosem kellett lerángatniuk az anyagba. Ki tudja, talán ez okozta azt, hogy a köztük lángoló érzelmek nem csak, mint ahogy azt a hormonjaink lehetővé teszik, maximum három évig tartottak, hanem halálukig. Talán ez lenne a kulcs? Azért menekül a szerelem idejekorán el az életből, és hagyja magára a párokat, mert "durván" bánunk vele? Mert jövő-menő vágyaink közé keverjük? S nem elégszünk meg azzal, hogy csak csodáljuk, ahogy a tekintetek között, a még csak egymás felé közeledő testek között megjelenik, hanem birtokolni akarjuk?
Szóval nagy örömmel, kellő intelligenciával és érettséggel, mint egy ismeretlen világból érkezett, különleges vendéget, fogadta a pár a szerelmet. Miatta átalakították a korszakban ismert, uralkodó kapcsolati trendet, lebontották a monogámia falait. Nagy terű, nyitott ajtós házba költözhetett a szerelem. Hatalmas kertkapcsolatos terasszal, mint jelképeként annak, hogy ő dönti el, mikor jön és meddig marad. És mert jól érezte magát e kapcsolatban, ahol mind Dorának, mind pedig Lyttonnak voltak egyéb találkozásai, hát maradt, sőt túlélte a párt is.
Persze, persze, a történetben voltak sérülések, fekete-fehér a világunk, miért is várnánk tőle mást. Megjelent féltékenység, kapcsolati vita, az érkező harmadikok és negyedikek néha okoztak kisebb felfordulást, de mint a rossz idő, el is vonultak. Dora a világ felől nézve "kicsapongó" életet élt. Ó jaj, hát így hívja az irigy, zártságban tengődő társadalom a szívében szabad embereket. És bizony az is gyakran előfordult, hogy Lytton jobban vágyta Dora pasijait, mint Dorát, de őt szerette szerelemmel...Talán túl későn adott ennek hangot, talán mert ő is csak élte, és nem mindig értette történetét. Ám a halálos ágyán megvallotta szerelmét Dorának, és megnyugtatta őt, hogy ha ennyi a halál, akkor nem is olyan rossz..
Dora keservesen kínlódott a váratlan megbetegedett Lytton szenvedései miatt. Be akarta előzni, előbb akart átérni a túlpartra, mint a férfi, de sajnos megmentették előszörre. Másodjára viszont, miután eltemette szerelmét, már semmi sem tartotta vissza. A nyulak elriasztására vett puska tusát hasa közepébe nyomta. Egyetlen éles dörrenés rázta fel a tájat, mely után végre eljött a megnyugvás, és "hazaköltözött" a szerelem.
És hát a film...Az egyik szemem nevet azért, de a másik nagyon sír, na mert a film nélkül nem ismerem meg a történetüket, de azért reggel járnom kellett egyet, hogy Emma Thompsont elfelejtsem. Nincs vele baj, korrekt színész, s mint az összes nagy, annyira profi, hogy eljátszik bármit. Csak az a baj, hogy nem hiszek neki, csak dolgozik. Jól dolgozik, jó színész, de ez a szerep többet kért volna, egy ízig-vérig szerelmes lény kellett volna hozzá, aki az életet adta a szerelemért. Ezelőtt csak dumálunk, dumálunk, eljátsszuk, eljátsszuk..Így csak egy korrekt iparos munka ez, kémia és valódi érzelmek nélkül, és annyiban igenis bajt okozott, hogy innentől Emma arca eltakarja a bennem élő Dorát, akit így már soha meg nem láthatok.
Ja és persze Dora festészete, elvégre köré íródott film címe is. A képeit nézve volt benne valami, de nem volt igazán kibontva, mint aki több izmus felé indult el, és festett így és úgy is. Szakmai tudása jelen volt, de - és talán ennyiben a film is hűen ábrázolt - inkább csak festegetett, nem halt kis halált egy-egy képért. De hát érthető, meghalta a nagyot Lyttonért, s abban a "festményében", mint fő művében bontakozott ki igazán

Nem lenne rossz, de a vége eléggé snassz.
Én kicsit arra számítottam, hogy a nő és a fickó a túlvilági másaik segítségével fognak megküzdeni egymással

2021-05-08 11:59:31 [Általános fórum] Raul #9204

Szerintem is, de azért reménykedem, hogy a TSPDT közönsége igényesebb az IMDB szavazóknál.

előzmény: Xuja (#9203)

Nagyon szomorú de ugyanakkor igencsak tanulságos dokumentumfilm. A kérdés bennem rögtön az : Mi az amit emberrel még eltudnak hitetni? Valamint az: Miben lehet még hinni? Nagyon úgy tűnik ,hogy szélsőségesen széles skálán lehet mozogni ebben. Így kiforgatni embereket a pénzükből, beszélő szerszámokká tenni. ( De amúgy a mostani társadalmak is efelé mozognának nekem olykor úgy tűnik.) Megtalálni a személyeknek a gyengeségeiket és abban vájkálni. És ha mondjuk valaki bármi miatt labilissá válik( halálok, betegség, válás, depresszió, létbizonytalanság) és mondjuk vastagabb a pénztárcája emellett az könnyedén manipulálható. Ez azonban szektáknak a közös jellemzője. Nagyon széttudják zilálni az embereket. Kiszakítják a családokból akik pedig tönkre fognak menni szintúgy. Ennek a szektának is tökéletes agymosási technikája van. ( Dehogy ezt ellehet még hinni???)Hiába a pénz körül forog minden. Itt a szcientológiánál pedig különösképpen igaz ez. Megérte megnézni, valami félelmetes. De a filmben megszólaló egykori tagok nyilatkozatai is tetszettek. Látszik, hogy nem szándékoznak viszályt kelteni mint ahogy a film készítőinek sem. Elmesélik a személyes tapasztalataikat, élményeiket, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Rendkívül tanulságos.

Szentimentális független dramedy, aminek az égvilágon semmi köze nincs Bridget Jones-hoz, meg annak tyúkszaros naplójához.
A sztori egy felelőtlen állatként működő 30-as nőszemélyről szól, aki ennek ellenére bébiszitternek szegődik egy leszbikus pár családjához. A film ízléstelenül viccelődik az abortusszal, előfordulnak benne elborult, groteszk altesti poénok, mint ahogy végigröhöghető helyzetkomikumok is. A néger kislány nemhogy nem idegesítő, hanem rohadtul szórakoztató, mivel hozzá kötődik a legtöbb vicces jelenet- meg beszólás. A 100 perces játékidő alatt több karakterfejlődést láthatunk, és egy idő után elkerülhetetlen a történetbe való érzelmi bevonódás.
Az alkotás legirritálóbb pontja a feminista szemétségek hangoztatása, de összességében nézve legalább olyan a mű, mintha pont a feminizmusról + a modern szingli nőkről akarna egy kisebb kritikát megfogalmazni.

2021-05-08 00:52:08 Sea Fever (2019) / A mélyből Hicks (2) #2

Ki írta a forgatókönyvet?
Többet inkább ne csinálja.

Az a black metal koncert inkább groove metal vagy alternative metal volt :)
Sőt, hiába death metalt emlegett folyton Jose Maria is, egy szem death metal sem csendült fel az egész film során.

előzmény: manson84 (#2)

2021-05-08 00:04:27 Vratné lahve (2007) / Csereüvegek Danesz99 (5) #2

Emberi, szívhez szóló, olyan szeretni való, köztük a főszereplővel és az összes, a legkisebb szerepet is eljátszó karakterrel együtt. Drámai és humoros... és hogy ez egyszerre működjön ilyen módon, ez annyira.. minek is nevezzem ezt: semminek. Tökéletes! Imádom! 11 év után újráztam és ha most összedobnék egy top 10-et, akkor ez biza beficcenne oda rögvest!

2021-05-07 23:09:39 Gi-eok-ui bam (2017) / Forgotten Hege (4) #2

Ha ezt a filmet Hollywoodban forgatták volna nagyobb nevekkel, óriási visszhang övezte volna szerte a világon. Sajnos így csak a radar alatt repül, szerencsére valahogy belebotlottam.
A feszültséget nagyszerűen építik végig. Volt 1-2 kérdőjeles jelenet, ami az agyoncsavart filmeknek az egyik betegsége, de ezeken túl tudtam tenni magam, így párszor leesett az állam.

Az átdolgozott rendszerben igen, nagyon régen volt az, hogy akárhány.

előzmény: BonnyJohnny (#13901)

Egy filmnek "csak" három címe lehet?

2021-05-07 21:38:21 The Dark and the Wicked (2020) Ubul (4) #2

huh, hát nem egyszerű film. Minden sablonos panel benne van, amitől rossz lehet, mégis megvan az egész film alatt egyfajta állandó feszültség, ami a legvégéig se ül le. Kb The VVithch, nekem az jutott először eszembe a nézése alatt

Nem tudom ki hogy érez vele kapcsolatban. De nekem egyszer kétszer volt egy komolyabb, erősebb Hetedik érzésem és ez végett nagyon lekötött és végig izgultam a filmet. Stílusosan Fincher mű. Kellően sötét, lehangoló, borongós. Láttam már néhány skandináv filmet de nekem nagyon rideg világként hatott. eltudom képzelni az még milyen. Ez az amerikai változat nekem elnyerte a tetszésemet. Rooney Mara pedig szerintem remek volt. Kifejezetten jól állt neki ez a szerep. Nagyon jól játszott.

2021-05-07 19:54:27 Spirál (2020) ChrisAdam (4) #2

Elképesztően erős atmoszférája van. A színészek is szenzációsak - Bogdan Dumitrache zseniális -, akihez a két hölgy szintén kiemelkedően asszisztál, bár látszólag kevés teret kaptak a filmben, kevésbé vetül rájuk a rivaldafény. A fényképezés dicsérendő, a forgatókönyv és a rendezés viszont kissé biceg, érződik, hogy Felméri Cecília korábban nem ehhez a játékidőhöz szokott hozzá. A végső katarzis nekem kicsit elmaradt sajnos, még a hármason is gondolkodtam. Ugyanakkor megéri megnézni, mert egészen elvarázsol ez a milliő, teljesen beszippant. Engem is sikerült, aztán a film után csak Borbély Alexandra kíváncsi kérdése - "na, hogy tetszett?" - térített magamhoz.

A rövid interjút itt olvashatjátok.

2021-05-07 19:53:02 [Általános fórum] Xuja #9203

És tényleg.. Hetedik. Akkor sztem azért kevertem, mert pár éve még hátrébb volt.

Amúgy tényleg nehéz megtippelni, de tippem szerint azért inkább az IMDB 250-hez (mínusz az indiai, illetve túlértékelt blockbuster bullshitek) fog közelebb állni, mint az eredeti TSPDT-hez, hiszen kedvenc filmekre kérdeznek rá, az eredetinél meg a kritikusok meg nem (csak) személyes szimpátia alapján listáznak.

előzmény: chaplinfann (#9202)

2021-05-07 19:04:19 Sieranevada (2016) macready (4) #2

„Cristi Puiu nem csak a román új hullám elindítója, hanem annak legkarakteresebb, leginkább tudatos filmnyelvvel dolgozó tagja, akitől legtöbb nemzedéktársa pusztán a felszíni megoldásokat volt képes ellesni – talán pont elmélyültsége és kompromisszumot nem ismerő attitűdje miatt nem ő kapja a legrangosabb elismeréseket.
Az idős családfő halálára emlékező szertartás miatt gyűl össze a család és néhány közeli barát a Sieranevadában (a szerző állítása szerint a különböző nyelvi verziók elleni puszta dacból született a cím), amely rendkívül összetetten szól a privát és kollektív mitológiák bénító hatásáról. A buñueli módon folyamatosan elhalasztott ünnepi ebéd hozza létre a történetek, a figurák és a terek komplex összjátékát.
A tér felépítése központi jelentőséggel bír az egész film értelmezésében. Az egyik érdekesség, hogy bár a nézőpont dramaturgiailag nem értelmezhető szubjektív kameraként, mégis a végig fejmagasságban elhelyezett, enyhén ringó, a szereplők után forduló kamera fizikai, testi viselkedése révén emberi jelleget kap: nagyjából a film harmadánál járunk, mire leesik, hogy az események megfigyelője nem lehet más, mint a halott apa észrevétlenül maradó, beavatkozni képtelen, az eseményekből központi szerepe ellenére kizárt szelleme. Puiu ezt a kizárást nagyon kézzelfogható módon jeleníti meg, mikor e megfigyelőt szinte minden jelenetben átmeneti helyekre, Marc Augé kifejezésével élve „nem-helyekre” szorítja: a külső jelenetekben az autók miatt járhatatlanná és élhetetlenné váló túlzsúfolt utcán, a lakásban pedig az előszobában kell „toporognia”. A közel három órás film legtöbb jelenetét tényleg a panellakás előszobájából követjük, ahol Puiu szédítő koreográfiával mozgatja a szereplőket, hagyja nyitva majd csukja be az oda nyíló ajtókat. Hátborzongató érzés megtapasztalni a kamera tanácstalan téblábolását, amint, akár egy hívatlan vendég, a sarokba szorulva feszélyezetten jobbra-balra tekintget.
A Sieranevada egy helyét nem lelő generációról szól, amelyet fogva tart az elődök tekintélyének és hiedelemvilágának hagyománya, a megtagadni kívánt államszocializmus súlya és a vadkapitalizmusban való boldogulás önkizsákmányolásra kényszerítő vágya.” (Gyenge Zsolt)

2021-05-07 18:29:45 [Általános fórum] chaplinfann #9202

A Keresztapa bent van a 25-ben 6. vagy 7., ha jól tudom. :)

Az üldözők és A játékszabály szerintem is kikerül. Egyébként nehéz megtippelni, hogy fog alakulni a sorrend, de gondolom itt is lehoznak egy top 1000-et, sok ember sok filmre szavaz.

előzmény: Xuja (#9201)

2021-05-07 18:14:48 Punk (2019) jesi (4) #8

Pont az lett volna a lényeg, hogy egy kis kitekintés a többi ország punk zenekaraiba, inkább ezt hiányoltam. Rengeteg zenekar van amúgy, de ezeket talán itthon kevesebben ismerik.

előzmény: Xuja (#2)

2021-05-07 18:06:35 Punk (2019) Xuja (?) #7

Igen, inkább a Germs akkor a jó példa (meg akkor mondjuk a Radio Birdman, X, Damned, Cramps, Stiff Little Fingers ismeretségű bandáknál maradjunk), ilyenből kerestem volna külföldit.

előzmény: Hulla88 (#6)

Valószínűleg sosem fogom elfelejteni azt az októberi hetet, mikor végignéztem ezt a minisorozatot. Egy hét kellett, hogy megnézzek 8 epizódot, annyira megterhelő volt lelkileg minden egyes rész.
Szeretem, amikor egy alkotás kizökkent a komfortzónámból - ez kíméletlenül megtette. Az első perctől kezdve beránt a történet és el sem enged 400 percen át, a pofonokat pedig folyamatosan osztja. Hajszálpontosan ábrázolja a társadalmi rétegek reakcióit a történésekre. Egyike azon kevés adaptációnak, ami jobb, mint a könyv.
Ilyen érzelmi hullámvasúton azóta sem ültem.

2021-05-07 17:23:38 Punk (2019) Hulla88 (?) #6

Egy ilyen szövegközpontú műfajban, amely a legtöbb esetben politikus is, az angol nyelv elterjedtsége miatt nyilván az angol nyelven éneklő bandák lesznek a közérthetőbbek és mivel ezen országok világhatalmak, minden probléma, amire reflektálnak világprobléma is, így logikus, hogy nem egy periférikus ország együttesének, periférikus nyelvén adott periférikus reakciója lesz a legismertebb.

Ettől független aki odafigyel a stílusra, főleg, ha innen Kelet-közép Európából nézem a dolgokat, annak a lengyel Dezerter, a szlovák Zona A, a szerb Pekinska patka abszolúte kult státusz, hogy a CPg-t, ETA-t, stb. stb. stb. ne is említsem. (A Germs amúgy szerintem, bőven nem annyira ismert mint a másik két általad említett zenekar.)

2021-05-07 17:15:49 Tenebre (1982) / Tenebrae Xuja (?) #23

Esetleg sajoferencet is érdemes lenne apasági vizsgálatnak alávetni.

előzmény: Mizi (#22)

2021-05-07 17:13:29 Tenebre (1982) / Tenebrae Mizi (?) #22

Véletlenül nem dittike és Dezsmant szerelemgyermeke vagy? :)

előzmény: einstein (#21)

2021-05-07 17:13:22 [Általános fórum] Xuja #9201

Igen, ez lenne a logikus. Kíváncsi vagyok amúgy a top 25-re, tippre nem lesz benne az Üldözők, Ének az esőben és A játékszabály az officialhoz képest, helyettük viszont jön pár ismertebb kult (Ponyvaregény, Keresztapa, esetleg egy Lynch).

előzmény: chaplinfann (#9200)

2021-05-07 17:05:06 Punk (2019) Xuja (?) #5

Inkább az előbbi kategre gondoltam, amik ilyen tipikus kult státusz ismertségben vannak (vagyis az utca embere nem hallott felőlük, de amúgy a stíluson belül ismertek).

Kempes: Ezeket nem ismertem, köszi! De én kicsit ismertebbekre gondoltam azért, mint pl: Dead Kennedys, Germs, Clash stb.

előzmény: Hulla88 (#3)

2021-05-07 17:02:48 Dögkeselyű (1982) Szívtiproimi (4) #60

Heinrich von Kleist: Kohlhaas Mihály c. regényének filmváltozata.
Sokan feldolgozták már, pl. Hajnóczy Péter: A fűtő
Sütő András: Egy lócsiszár virágvasárnapja
Jó látlelet a 80-as évek magyar társadalmáról.Néhány óvatos kiszólás a változó világról. A kapitalizmus már óvatosan betette a lábát, a nyugati bűnözés is terjedőben.Kiváló színészi alakítások, jó film.

2021-05-07 16:43:26 Punk (2019) Kempesbaba (?) #4

Die Ärzte,Die Toten Hosen.
Csak azok,akiket még én is ismerek...

előzmény: Xuja (#2)

2021-05-07 16:11:34 Punk (2019) Hulla88 (?) #3

Nem egészen értem a kérdést, az számítana jelentősnek amit Bostontól Tokióig "mindenki" ismer vagy amely lokálisan, zsáner szintjén, az underground szintjén nevet szerzett magának? Mert ha az előbbi a kritérium, az már nem is egészen punk, ha az utóbbi, akkor meg van szarásig.

2021-05-07 15:14:27 Punk (2019) Xuja (?) #2

Van / volt amúgy jelentős, nem angol nyelvű punkzenekar? (Csak azért kérdezem, mert most hirtelen nem ugrik be egy sem.)

előzmény: jesi (#1)

Én nagyon szerettem ezt a filmet, Geraldine Page pedig zseniális.

2021-05-07 15:09:04 Punk (2019) jesi (4) #1

Kár, hogy csak angol nyelvű zenekarokkal foglalkoznak. Sajnos a brit zenekarok közül is kihagytak pár fontosat. De amúgy érdekes volt.

Nekem az volt a problémám a filmmel, hogy számomra semmivel sem hozta közelebb Mercury személyét, mint egy bulvárcikk. Tulképpen az egész film olyan, mintha bulvárcikkekből ollózták volna össze. Csupa felszínes, ezerszer agyoncsócsált információk. A főszereplőben képtelen voltam Mercuryt látni, annyira nem hasonlított se külsőben, se habitusban.
Amiért mégis 3 csillagot kap tőlem, az azért van, mert az énekhang, legalábbis a legtöbb helyen, valóban Freddié volt. És őt hallgatni mindig jó.

2021-05-07 14:55:01 [Általános fórum] chaplinfann #9200

Én úgy értelmeztem, hogy május végéig lehet leadni a saját kedvenc 25 filmedet (rangsor nélkül). Mindegyik egy szavazatnak/pontak számít és ez alapján légkésőbb június végén kijön egy "szavazói/olvasói toplista".

előzmény: Xuja (#9199)

2021-05-07 14:53:50 Hyena Road (2015) Bateman (4) #1

A film érdekesen közelíti meg az afganisztáni háborút. Néhol patetikus, néhol naiv, máshol nyersen realista és próbál nem romantizálni. Ősi törzsi szokások keverednek modern feudális és 21.századi gazdasági érdekekkel. A magánélet összeegyeztethetetlensége az állandósult káosszal. Mindenki vívja a maga aljas vagy kevésbé aljasnak vélt háborúját, de a nap végén így is-úgy is lesznek áldozatok.

2021-05-07 14:45:05 [Általános fórum] Xuja #9199

És ez csak egy játék, vagy valamilyen súlyozással be lesz majd építve a 2022-es listába?

előzmény: chaplinfann (#9198)

2021-05-07 14:34:59 [Általános fórum] chaplinfann #9198

https://theyshootpictures.com/index.htm

Akit érdekel: tudtok készíteni egy 25-ös listát a kedvenc filmjeitekből!

Hello film buffs. TSPDT would like to invite you to take part in its first ever film poll. You have until May 31, 2021 to get your ballot in, and the results will be published thereafter (hopefully, by no later than the end of June). Please note that you will need to log into Google to participate. Don't be bashful, go ahead and submit your list of 25 favourite films (you will be able to edit your list right up until May 31).

Kegyetlen film:) Nekem nagyon tetszett.

2021-05-07 14:29:28 Bitter Moon (1992) / Keserű méz einstein (5) #27

Az egyik legjobb film a kategóriában. Nagyon mély, és elég drámai.

Jó az alapötlet, de azért ezt sokkal izgalmasabban is meg lehetett volna valósítani. Nem tetszett, hogy a rendőri nyomozás szinte teljesen kimaradt belőle, és a karakterek döntései is sokszor a B kategóriás filmekét idézték. A film erőssége a Mason és Bennett karakterei között létrejövő kapcsolat, illetve a családanya mindennapjainak és "bezártságának" bemutatása, amivel kicsit túl is megy a szokásos noir kereteken. Gyenge négyes.

Ja és melyik volt a vakmerő pillanat?

2021-05-07 13:56:27 Tenebre (1982) / Tenebrae einstein (5) #21

Az egyik legjobb régebbi horror. Nagyon jó zene, és meglepő befejezés.

Az eredeti mű modernizált, Árnyék nélkülel kevert újragondolása, amire ráhúzták a CSBE-témát meg az aktuális mozis trendeknek megfelelő feminista-PC vonalat (a fehér férfiellenség elől menekülő fehér nőnek egy másik fehér nő, illetve 2 néger a segítője), de még az utóbbi ellenére is működik!
A főcím stílusos megjelenítése elővetíti a filmet átjáró, nagy fokú kreativitást. A feszült nyitójelenetet követően, a sztori röviden, viszont hitelesen mutatja be a PTSD-t, utána a feszkót a korábbinál sokkal hatásosabban, lenyűgöző kameramozgásokkal spékelve építik az alkotók. Az alkotás ügyesen vált műfajt, majd a fináléban húz egy meglepőt. A képi effektusok ötletesek, egyben látványosak, az akciódúsabb részek dinamikusak, a masszívan brutális zene pedig olyan feelinget kelt, mintha csak egy szuperhős mozi antagonistájának témáját hallanánk.
Elisabeth Moss még mindig kellemetlen jelenség a vásznon. Ha nem az lenne a mű címe ami, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy Leigh Whannell zseniálisan kiforgatta a szellemjárásos horrorok kliséit.

2021-05-07 12:44:32 Luz silenciosa (2007) / Silent Light szandika99 (4) #14

A női főszereplő Miriam Toews írt egy regényt mennonita közösségben élő nőkről, amiből Sarah Polley készít filmet, és Frances McDormand-del együtt szerepel is benne.

2021-05-07 12:39:24 Books of Blood (2020) Ubul (3) #1

tegnap megnézett The Mortuary Collection-höz hasonlóan ez is több kis történetből álló filmecske, viszont itt szorosabban egymáshoz köthető sztorik alakultak ki
érdekes volt látni, hogy az első történetben megismert Jenna végül mennyire ellenszenves lett a film végén bemutatott visszaemlékezéses sztori által. Bár azért vártam volna egy revenge-t a végén, hogy a házaspárt kicsinálja valamilyen úton-módon, de hát így alakult, végül amit neki szántak, beteljesedett, csak önszántából - nem jött be a vége

A film amúgy korrekt, de 2021-ben szerintem ez kevés, tucathorror.

2021-05-07 12:19:08 Adam's Rib (1949) / Ádám bordája Xuja (4) #8

Kifejezetten üdítő élmény volt. A Philadelphia Story óta eltelt közel 10 év alatt sokat fejlődött Cukor (és az egész hollywoodi vígjáték): a karakterek sokkal hitelesebbek, rengeteg az apró nüansz, ami árnyalja a két főszereplő kapcsolatát és kifejezetten aktuális kérdéseket is boncolgat. A nemi szerepek megkérdőjelezése mellett rengeteg az apró helyzetkomikum, előzetesen sokkal harsányabb vígjátékra számítottam (de persze a csúcspontokon azt is megkapjuk).

Tracy és Hepburn is nagyon élik a szerepüket, és bevallom, nekem az utóbbi, női karakter volt a szimpatikusabb, de azért Tracy is nagyot megy az édesgyökér pisztolyos jelenetben. Baromi szerethető vígjáték, tényleg csak egy hajszál választja el az ötöstől.

2021-05-07 09:03:09 The Mortuary Collection (2019) Ubul (3) #1

számomra az ehhez hasonló kategóriájú filmek, mint pl VHS is, ott megy tönkre, hogy van X számú sztori a filmben (szerencsés esetben összefüggenek), de mindegyiknél valami hiányzik, nincs akkora plusz benne, hogy a keretbe zárt finálét feljebb vigye. Ezen kívül átlagosan mindig olyan hosszú felvezetést adnak (jó, itt kivétel volt az első), ami miatt unalmasnak tűnhet.
DE!
az utolsó rész az elmeroggyanttal mondjuk nem volt rossz, nem gondoltam, hogy amúgy egy százszor elhasznált panelt sikerült a végéig úgy tartani, hogy azért azt mondjam, hoppá, meglepett. DE!, mert sajnos itt is van de, kilógott a lóláb sajnos ott is több helyen, értem a kézfej ledarálás után nem nagyon látszódott nyoma később, meg ugyanúgy használta a kezést, stb :D

A vége is valamennyire fun volt, Sam nem hazudtolta meg magát a jegyzetelő kisgyerek előtt :)

Viszont a CGI számomra valami förtelem volt.

Nem rossz, de igazából pár hónap múlva már emlékezni se fogok rá, hogy én ezt láttam.

2021-05-07 08:13:10 Seules les bêtes (2019) / Bestiáda dittike (5) #5

Megdöbbentő történet, egy csalás és annak következményei.

Tényleg sziporkázóak a párbeszédek. Kellemes, bájos, humoros.

2021-05-07 02:08:58 [Általános fórum] Ninety-Four #9197

Ha Bob Odenkirkből ki tudtak hozni egy Senkit, én már bármit elhiszek :D

Ha jól sejtem, akkor biztos volt valamilyen fizikai elvárásrendszer, amit teljesítenie kellett a szerephez, hogy legalább a kevésbé húzós mozgásokat végre tudja hajtani. Részben azért is várom az új filmet, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyire tudják majd elrejteni a kaszkadőröket. Az 50 körüli és feletti MCU-s színészeknél eddig jó helyzetben voltak a karakterek eltakarható / CGI arca miatt, viszont Pengénél ezt nem fogják tudni simán eljátszani.

előzmény: BonnyJohnny (#9188)

2021-05-07 00:13:31 [Általános fórum] The Cortez #9196

Alit is a Luke Cage-ben. Ez sokkal zavaróbb a koránál.

előzmény: BonnyJohnny (#9192)

2021-05-06 23:50:35 [Általános fórum] Joeker81 #9195

Persze, tudom, hogy arra gondoltál ;) Csak nekem az előbbi okozott traumát, ha már Michael B, amit egy jóféle Pengével gyógyítani tudnának :D De BP-ben is betehetnék drága megboldogult Chadwick Boseman helyére - béke poraira -, simán elfogadnám a szentségtörést, hogy Killmongerből csakúgy hopp átugrik T'Challa szerepébe. Ígérem nem lesek, amíg cserélnek :)

előzmény: BonnyJohnny (#9194)

2021-05-06 23:39:39 [Általános fórum] BonnyJohnny #9194

Én már el is felejtettem. :D Tudni illik, én a Black Pantherre gondoltam. ;)

előzmény: Joeker81 (#9193)

Michael B. Jordan és Jamie Bell jók, de Guy Pearce-től épp csak a bajuszpödrés és a kamerába kacsintás hiányzik, Turner-Smith pedig jelentéktelen marad (hiába vágják le a haját és tesznek neki sebhelyet). Az akciók nem kiemelkedőek sem intenzitásukkal (Extraction), sem naturalizmusukkal (Mosul), látványosságokkal meg meg sem próbálkoznak. Az akció helyett lehetne az izgalom (hahó, Sicario), de azt nyomokban sem tartalmaz, akció filmbe oltott politikai thriller vonalon is halovány (ide a Spartant akartam írni... de lássuk be, ez még a Winter Soldiertől is elmarad). Hozzá akartam tenni, hogy mindezt PG-13-ban, de aztán láttam, hogy R rated volt... hát, ezt közben nem vettem észre...
Amúgy, ahogy lentebb többen megadták rá a hármast, én is hajlottam volna rá, de látva, hogy Clancy alapjaiból Sharidan ezt hozta össze, amit aztán Solima így tálalt... bűntudat nélkül adom rá a kettest.

2021-05-06 23:36:45 [Általános fórum] Joeker81 #9193

De még, hogy...2015-ös Fantasztikus Négyes fiaskó, ó jaj azt de kellene feledtetni :P Igazán engedhetnék egy kicsit játszani :)

előzmény: BonnyJohnny (#9192)

2021-05-06 23:24:57 [Általános fórum] BonnyJohnny #9192

Michael B. Jordan jó lenne, de ugye őt már ellőtte a Marvel. :D

előzmény: Joeker81 (#9191)

2021-05-06 23:24:21 [Tévésorozatok] Joeker81 #3948

Stranger Things rajongóknak érkezett egy kis csemege a 4. évadból, itt. Jöhetne már...

2021-05-06 23:11:49 [Általános fórum] Joeker81 #9191

Nekem nem csak a korával van bajom Mahershala Ali esetében. Jó színész, biztos, hogy hozni fogja a kötelezőt, de valahogy nem tudom elképzelni ebben a szerepben, ahogy Robert Pattinsonból sem tudok kinézni egy Batmant, de azért bízom benne, hogy pozitív meglepetés ér mindkét esetben. Én is inkább fiatalítanék, jelenleg elsőként Michael B. Jordant tudtam volna elképzelni Pengeként, esetleg John David Washingtont (bár ő elég szürke nekem, a Tenetben sem győzött meg igazán).

előzmény: BonnyJohnny (#9188)

2021-05-06 23:00:56 [Általános fórum] ChrisAdam #9190

Mondjuk Mahershala Ali simán letagadhat minimum 10 évet, meg hát most ő a sláger. (És legalább jó színész.)

előzmény: BonnyJohnny (#9188)

2021-05-06 22:36:00 [Általános fórum] (I)Driss #9189

Bennem is ez fogalmazódott meg, érthetetlen, hogy miért nem szerződtettek le egy fiatalabb színészt, vagy ennyi erővel már Snipes-ot is visszahívhatták volna.

előzmény: BonnyJohnny (#9188)

Nem vágom ezt a nagy "elemi félelem dolgot" se itt se az Elm utcában sem bárhol máshol más klasszikusnál.
Ráfanyalodtam a Fűrész 1 re, a Démonok között (The Conjuring) re is, hogy ne csak a régi naagy horrorokat minősítsem, de ehh.
Ezekben a rávezetés, mint ebben a filmben is, ok ok elmegy. Viszont a nagy kiteljesedés, a jumpscare, a nagy reveal részekhez elérvén röhejesek.
Várnék valami zsigeri tébolyt, valami leírhatatlant, lehet meg se kéne mutatni semmit nemtom... de ez így sz@r.
Visszakanyarodva csak ehhez a filmhez: képek, atmoszféra zseni. Félhomályhoz nagyon értettek a díszletesek! A stroboszkópos szellőzők, kézikamerás loholás, lihegés fullos!
Csak a megijesztés meg mellé az a hülye butyuta durranó hangeffekt ne lenne.. smh

2021-05-06 19:41:34 [Általános fórum] BonnyJohnny #9188

A 47 éves Mahershala Ali csak szerintem túl öreg Penge szerepére?
A forgatásokat most csúsztatták el egy évre, pedig már így is több mint egy tizessel idősebb, mint anno Snipes volt az első Penge idején.

2021-05-06 16:53:36 Norjmaa (2014) Ugor (4) #2

Nagyon szép szimbólum-rendszere van és fontos üzenetei. Talán nem is baj, hogy néhol egy kicsit túl egyszerű, nem ment el semmilyen irányba, nem is nagyon populáris, nem is nagyon művészi, módjával drámai, inkább mindenkinek emészthető. Az üzenet szempontjából meg élhetne ez a nő bárhol a világon, ugyanezt kéne csinálnia, és akkor egy kicsivel mindig inkább javulhatnának a dolgok. De az élet nem egy film és ez film is csak szőrmentén élet.

2021-05-06 14:11:23 Mákosrétes (1987) jesi (3) #1

Hatásos politikai dráma egy tiszta ambíciókkal induló, ám a hatalomtól hamar megrészegülő populista kormányzóról, az őt csaholó kutyaként követő kezdeti riporter szemszögéből. A sztori kisebb-nagyobb bakugrásokkal haladt az elején, szerintem itt indokolt lett volna a 2+ órás hossz, ugyanakkor így is hatásos az elbeszélés. Az erős karakterrajz mellett a színészek is baromi jók, a címszereplő Broderick Crawford teljesen megérdemelten kapott ezért Oscart.

A végével kapcsolatban Olórinnal értek egyet: kicsit suta megoldás lett megölni Willie-t, kétségkívül merészebb lett volna, ha azzal ér véget hogy megmarad a pozíciójában. már nekem Judge öngyilkossága se volt túlságosan realista. De a Hayes-kódex miatt egy bűnöző (politikus) nyilván nem úszhatta meg.

2021-05-06 10:02:25 Gone Girl (2014) / Holtodiglan Xuja (?) #123

Te vagy az új Gasz András?

előzmény: Norbert Simon (#122)

2021-05-06 10:00:17 Gone Girl (2014) / Holtodiglan Norbert Simon (3) #122

Egy dolgot sajnálok kifejezetten a filmben a csavart. Főképp ami a végét illeti. Én abban a hitben éltem, hogy lesz itt is valami jó csavar ám ez nem volt meg. A pozitívuma filmnek számomra mindenképpen a színésznő Rosamund Pike alakítása volt. Szerintem bár akkor emlékszem A Ben Affleck nem igazán nyerte el a tetszésemet. Most újra megnézve egy fokkal javult a helyzet. Összességében szerintem nem olyan rossz a történet. Nem látom eléggé fordulatosnak főként újra nézve Fincher mester ide vagy oda. Sokszor szeretjük valami miatt úgy hinni ,hogy férfiak pszichopaták vagy bántalmazók ezzel szemben sokszor hisszük úgy ,hogy a nő pedig odaadó. Itt ebben a filmben pont ezt a nézetet cáfolja meg. De főleg megkérdőjelezi ezt a hitünket. Most a közelmúltban például a Játsz/mával összehasonlítva az szerintem messze jobb mint a Holtodiglan.

2021-05-05 21:04:32 Occhi senza volto (1994) / Madness GothMan (2) #1

Egy napig gondolkoztam, hogy mit írhatnék erről a filmről, de maximum azt jut eszembe, hogy ez egy tipikusan rossz példa arra, hogyan készítsünk giallót.
3/10

Túlzottan nem ismerem Tom Clamcy-világát, pedig érdekesnek tűnik. Filmek közül is csak a 2014-es Árnyékügynök volt meg, de nem igazán jött be. Sollima kézjegyei néhol felismerhetők, mindazonáltal tud ő ennél sokkal többet is. Oké, hogy hozott anyagból dolgozott, de Tye Sheridan színvonalát én ebben abszolút nem láttam, kicsit sem. Az akciójelenetek egész jól sikerültek és összességében rendben van, mint akciófilm. A stáblista utáni jelenet - a mai trendek majmolása mellett - erősen utal valamire, ami akár jól is sülhet el. Kiderül, lesz-e folytatás. Ennél a tisztességes kategóriánál egy kicsit többet várok tőle, ha esetleg megvalósul.

2021-05-05 20:45:44 Predestination (2014) / Időhurok Benny Bug (4) #50

Nagyon izgalmas időhurok-tematikájú történet, ami sorra adagolja a fordulatokat, ám cserébe a nézőnek ott kell lennie fejben. A dialógusok igencsak kreatívak, Ethan Hawke pedig most is kiváló alakítást nyújt, ahogy Sarah Snook szintén. Kellemes meglepetés volt, nagyon összetett és ötletes film, sokkal több figyelmet érdemelne. Erős négyes.

Kellemes csalódás. A történet bár kissé egyszerű, khm, kissé bugyuta, de mégis fordulatos, kellő humorral, már-már bájjal is rendelkezik.

Ami viszont utolérhetetlen, azok a táncjelenetek. Ginger Rogers és Fred Astaire (az ember, aki frakkban született) párosa 85 (!) évvel a film elkészülte után is lenyűgöz, megbabonáz, egyszóval zseniális, pedig én aztán nem vagyok a táncikálós filmek rajongója.

Kedvenc jelenetem az, amikor az Ezüst Cipő mulatóban voltaképpen elbúcsúznak egymástól a főszereplők, a szomorúságot és az odaadást ilyen légiesen könnyed módon, ennyire elegáns koreográfiába csomagolni, az állkapcsom leesett tőle. Azt hiszem, ez az, amit Woody Allen csak "pezsgős filmeknek" hív az önéletrajzában, egy olyan ragyogás a filmvásznon, ami ugyan soha nem jön már többé el, de fénye most is mindent beterít.

Hölgyeim és Uraim, a szóban forgó jelenet: The Last Dance!

2021-05-05 17:40:43 Cséplő Gyuri (1978) macready (4) #11

„Schiffer Pál valósággal beleszeretett ebbe a rejtett, eltagadott világba, ő látta meg a Jánosokat és a Gyurikat és ő hozta őket érzelmi közelségbe azokhoz is, akik talán sohasem hitték, hogy érintheti őket a kisebbség gondja. A cinéma vérité módszerét fejlesztette tovább a talán legismertebb és a cigánysorsról legtöbbet mondó filmjében, a Cséplő Gyuriban.
Módszere jól illeszkedett az akkoriban kialakuló Budapesti Iskola irányzatába, mely a dokumentum-, illetve a játékfilmkészítés módszereinek sajátos ötvözésével kísérletezett. A Cséplő Gyuri a narrációt csak eszközként használó dokumentumfilm, amelyben elsősorban a mesterségesen létrehozott, de teljesen valószerű szituációkban kibomló személyiségek, gesztusok telítődnek jelentéssel. És ezen a ponton érhető tetten a Cséplő Gyuri legnagyobb erénye: bár ez a film is kívülről, a társadalmi probléma oldaláról mutat be egy ember sorsán keresztül valami általánosat, a kamera jelenlétében teljesen spontán módon természetes gesztusok, és szociológiai igazságok exponálódnak.
Schiffer célja az, hogy a hiteles szociológiai helyzetképet egy portré megrajzolásával tegye személyessé, miközben a portré alanyát úgy választja ki, hogy az egyedi eset segítségével fel tudja mutatni a tipikus problémát is. A film a hagyományos szerkesztésű dokumentumfilmektől eltérően nem az észre, hanem az érzelmekre akar hatni, hiszen az irracionális előítéleteket, sztereotípiákat amúgy sem lehet észérvekkel lebontani.
A hasonló módon készült filmek kényes pontja a szereplők kiválasztása, hiszen elsősorban az ő személyiségükön múlik, hogy a kamera mennyire kerülhet közel a lelkekhez. Őrajtuk áll vagy bukik minden. Cséplő Gyuri tökéletes „színész”, bensőséges viszonyba került a kamerával. Testvére, barátja, valamint a telep többi lakója ellenben néha kényszeredetten viselkedik a kamera előtt, ez azonban paradox módon hasznára válik a filmnek, Cséplő Gyuri ellenpontjaként tovább árnyalja a történetet, s nagyon pontos szociológiai és antropológiai látleletet ad, a többség nem képes önerőből kiemelkedni a társadalom mélyéből. Így válnak a tétova pillantások és lesütött szemek Cséplő Gyuri karaktere mellett mélyen jellemzővé.”
(Szigeti Ferenc)

Azért mondom, mert a fórum címének megfelelően már a #13843 hozzászólásban észrevételt tettem ezügyben, de azóta nem történt változás, pedig most már egészen valószínűnek tűnik, hogy lesznek mozis bemutatók. De ezzel befejeztem a témát.

előzmény: Ugor (#13899)

De miért mondod, hogy csak neked furcsa ez így, amikor valamennyien egyetértünk veled?

előzmény: Raul (#13898)

Arra a korábbi felvetésemre, miszerint még mindig a tavalyi Vapiti filmek virítanak zöld színben.

előzmény: Ugor (#13895)

Így van, egyetértünk.

előzmény: ChrisAdam (#13896)

Én nem értem, miről beszéltek. :D De valóban időszerű lenne a 2021-ben bemutatt filmeket zöldíteni/barnítani.

2021-05-05 16:09:40 The Game (1997) / Játsz/ma Norbert Simon (4) #104

Bár a vége egy kicsit nekem furán hatott és eltúlzottnak vélem így is nagyon jó választás ebből a műfajból a Játsz/ma. Ám ha Fincher szóba kerül és ajánlanom kéne tőle egy filmet még mindig a Hetediket, vagy a Harcosok Klubját ajánlanám. Dehogy a Hetediket minden bizonnyal az 1000%. Az atmoszféra megteremtése valami hihetetlen. Izgalmas, élvezetes, fordulatokkal teli a Játsz/ma. A karakterek is nagyon jók mind. És bár a vége eltúlzottnak hatott nekem még mindig úgy vélem a legjobb thrillerek közé lehetne besorolni.

Ha ezerévig élek, sem fogok rájönni, hogy ezt mire írtad.

előzmény: Raul (#13894)

Valóban az.

Lehetett volna egy atipikus filmje a párosnak, de még Hill sem szerepel eleget, Spencer meg alig.
Viszont tele van jelentéktelen és érdektelen szereplőkkel, eseményekkel.
Így visznt egy éppen végignézhetö, erős 1-es film csak, rengeteg üresjárattal.

előzmény: Mizi (#3)

2021-05-05 14:54:28 Zodiac (2007) / Zodiákus csabaga (3) #55

Nemrég néztem újra.

Az idő múlása és a sajtó belekeverése szinte garancia az eredménytelen nyomozásra.
A gyanúsítottak nagy száma is elképesztő.
Valami itt nagyon félrement.

Mindegy, hagyjuk, úgy látszik, csak nekem furcsa így az oldal.

2021-05-05 14:12:35 Fatale (2020) / A végzet asszonya random117 (3) #2

Hillary Swank színészi teljesítménye miatt mégis nézhető, de szigorúan csak egyszer :)

előzmény: The Cortez (#1)

2021-05-05 12:51:29 The Window (1949) Xuja (4) #2

Ez egy nagyon kellemes kis thriller volt, kár hogy ennyire ismeretlen. Nagyon feszült, gonosz humorú kis gyöngyszem egy valóban kiemelkedő gyerekszínésszel. A háttérben megbúvó ironikus társadalomkritika a felelős szülői magatartásról és a rendőrség inkompetenciájáról az izgalmak mellé ad egy kis pluszt is.

Azzal egyetértek, hogy a suspense felépülését még Hitchcock is megirigyelné, de egyéb aspektusaiban a rendezés azért középszerűbb, mint a Mester legjobb munkái (ha már feljött a Hátsó ablak).

Értem, és nem is irigyellek titeket. A helyzet sajnos teljesen kiszámíthatatlan.

előzmény: Ugor (#13892)

De nem mindegy, mert tényleg új helyzet van, tényleg vannak bemutatók, tényleg ehhez kell igazítani a Vapiti-rendszert is.

előzmény: HejjaX (#13891)

Ok, nekem voltaképpen mindegy, csak Raul miatt kérdeztem.

előzmény: Ugor (#13890)

Igen, Raulnak és HejjaXnak is igaza van.

előzmény: HejjaX (#13889)

Ja, gondolom, milyen szórakoztató lehet mindent elolvasni.
De Raul-nak abban igaza van, hogy május 5-én már lehetnének új Vapiti bemutatók, ha egyszer újranyitnak a mozik. Meg vannak idei Netflixes cuccok is dögivel.

előzmény: Ugor (#13888)

Illetékes elvtárs olvas, mert hát mit is tehetne mást... amúgy néha halmazati büntetés mindent elolvasni. Hogy vannak új bemutatók, az nyilván egy új/régi helyzet, és ehhez alkalmazkodni kell, ha már egyszer filmes oldal vagyunk, meg Vapiti is van/volt/lesz.

előzmény: HejjaX (#13887)

Ebben Ugor az illetékes elvtárs. Remélem, olvassa ezt és válaszol neked. Nem tudom, született-e döntés már ebben a kérdésben.

előzmény: Raul (#13886)

És most?

előzmény: HejjaX (#13846)

Gallo sajnos továbbra sem jó rendező,inkább maradhatna az írásnál. Ez a film egy jó rendezőnél szerintem sikerfilm lehetne.
Van egy stáblista közbeni jelenet:
A Gyilkos apácák című film viccesnek szánt előzetese.