Legfrissebb kommentek (csak filmes)

A szörnyû az , hogy ez egy igaztörtènet....
Szerintem àt sem làtjuk vagy èrezzük igazàn ezt az egèszet. Hogy milyen lehet ameriainak lenni.
Mennyire hatàssal lehet az ember szemèlyisègère csak az az egyszerû tèny: amerikai vagyok. S a többirôl mèg szò sem esett.A film bemutatja a katonàk vîvòdàsàt a hàborùval szemben , mint mikor hiszed Isten lètezèsèt v sem. Utalàs is volt erre a pàrhuzamra, mely elèggè èrdekes . Vajon CE gondolata ez? Mivel ez egy dokumentum film, hiànyolom a finàlèt.

Érdekes film, vegyes érzelmekkel operál. 2020-ban nagyon aktuális, mikor kijárási tilalom van...2 órát mindenképp érdemes rászánni.

7,5 /10 Halványabb, mint a Mephisto, nélkülözi annak ihletettségét, de azért jó film. A pálya első felének filmjeivel pedig nehezen összemérhető, hiszen egy egészen más, akadémikus filmstílust képvisel.

Olyan, mint a C-kategória, pedig a rendező a keleti meg a nyugati filmes sajátosságokat tervezte keverni karakterközpontú művében. Fos képi világ, sivár hangulat, unalmas történetvezetés, illetve nagyon szar színészi alakítások. Egyedül a fényképezésben érződik némi koncepció, de a legtöbbször az is elég alacsony színvonalú. És hogy miért mutogatták mégis Cannes-ban? Erről azokat kéne megkérdezni, akik valamiért beválogatták oda.

2020-11-29 21:20:30 [Tévésorozatok] critixx #3895

Röviden:

Saruból egész jó kapitány lett, tetszik az ív, amit az első évad óta bejárt. Burnham viszont kicsit irritáló, oké, hogy rebellis, nem tud a seggén megülni, satöbbi, de azért van egy minimum hierarchia egy csillaghajón, amit be kéne tartani. A 32. századi világ tetszik, végre egy olyan éra, amit eddig még nem ismertünk - érdekes felfedezni a Föderáció bukása utáni világot, sorban ellátogatni a korábbról jól ismert bolygókra, megnézni, mi lett velük - Föld, Trill, most legutóbb a Vulkán. Összességében a hibái ellenére tartja a színvonalat a sorozat, de Pike hiánya nagyon érződik, a második évadban ő volt, aki összefogta a szériát és most ez nincs...

Ja, bocsi, ez nem az...

előzmény: ChrisAdam (#3891)

2020-11-29 21:00:42 [DVD topic] Ugor #1211

Figyeljetek, tettestársak! Komolyra fordítva a szót... ez a dolog így nem működik, meg úgy sem. Nincs élő ember, akinek pont megérné egyben megvenni egy rakat használt DVD-t, amikor tele van pénzzel és újakat is vehet, valószínűtlen, hogy pont ezek hiányoznak mind neki. Egyenként kiárusítani nem megy, az végtelen őrület, és akkor is megmarad neki a fele, mert ki veszi meg tőle az összes Hallmark meg Én kicsi pónim lemezt, ha a gyűjteménye fele meg az. Viszont ha összeállunk hárman-négyen-öten, egy arányos árért megveszük az egész cuccot és később osztozunk, akkor benne vagyok. Ha pl. 4-5000 Ft személyes befektetéssel nyerek 10-20 lemezt, ami nagyon hiányzott, akkor már megérte nekem. A maradék darabok meg nem érdekelnek, vigyétek.

Oroszok válasza a Tarantino és Guy Ricsi filmekre. Nem túl szofisztikált, de annál vérgőzösebb stílusgyakorlat, a műfaj kedvelőinek!

2020-11-29 20:06:41 [Tévésorozatok] Kempesbaba #3894

Dehogy,arra vagyok fóbiás,ha visszaélnek a rajongásommal és a türelmemmel

előzmény: Xuja (#3893)

2020-11-29 20:02:59 The Tuxedo (2002) / A szmokinger Doc (2) #5

Unalmas. Jennifer Love Hewitt egész jól néz ki, a többi felejtős.

2020-11-29 19:53:10 [Tévésorozatok] Xuja #3893

Arachnofobia? :D

előzmény: Kempesbaba (#3892)

2020-11-29 19:46:26 [Tévésorozatok] Kempesbaba #3892

Alakul ez :)
Kezdik velem végre elfeledtetni az s2e2 pokos baromságát. Csak így tovább!

előzmény: ChrisAdam (#3891)

2020-11-29 19:02:56 [Tévésorozatok] ChrisAdam #3891

Mandalorian: mit gondoltok a legutóbbi részekről?

„Kaurismäki 1992-ben forgatta a Bohémélet című filmjét, amely Henri Murger azonos című regénye alapján készült. Rodolfo, az albán festő Párizsban megismerkedik egy francia költővel és egy ír zeneszerzővel. Rodolfo a Szovjetunió bukása után a Nyugatot érő kelet-európai „invázió” megtestesítője.
Koltai Ágnes kritikus megfogalmazásával: „A Bohémélet agyonzsúfolt történetében minden a melodráma körül forog, pontosabban: a melodráma elsikkasztása körül. Kaurismäki szinte belefojtja hőseit a blaszfémiába és a keserű paródiába, komor arccal járnak-kelnek, komoran szeretnek, komoran készítik műveiket, mégis, néha az az érzésünk, mindjárt kitör a harsány nevetés, felcsattan egy egészséges kacaj. De nem tör fel, a tragédiának mindenképpen be kell következnie.”
Kaurismäki, az író, kíméletlen, állandóan vesztésre ítéli teremtményeit, Kaurismäki, a filmrendező, gyengéd, szelíden ábrázolja bukásukat. Szarkasztikus rendező sok van, de a meleg szarkazmus kevesekre jellemző. Talán senki sem szereti ennyire a bukott embereket, senki sem küldi ilyen gyengéden harcba őket, jóllehet tudja, alulmaradnak.”

Pár napja véget ért az Odaát: én ezzel a videóval búcsúzom a sorozattól, amiben egy kicsit az utolsó évadról van szó, plusz röviden elmodnom saját történetem a sorozattal kapcsolatban. :)

Nem is kell ennél több vasárnap délutánra, mint ez a szívmelengető kis csoda. Gyönyörű film, hibátlan. Néztem volna még egy darabig.

Peter Berg és Mark Wahlberg szinte összenőttek: ez már a negyedik közös projektjük. A nagyon erős (A túlélő, Mélytengeri pokol) színvonaltól a nagyon gyengéig (22 mérföld) terjedt a skála, a Spenser pedig szépen belövi magát a kettő köze. Mintha két filmet néztem volna: párszor hiteltelen paródia lesz az egyébként egész korrekt, noiros beütésű történetből. A Boston-hangulat nagyon átjön, a főszereplő nem rossz karakter, Wahlberg is teszi a dolgát becsülettel. Emlékezetes mozi mégsem lesz a végeredmény, de egy fárasztó nap után be lehet vállalni. A véget látva szinte biztosra vehető a folytatás, ha kicsit összekapják magukat addig a készítők, akkor nem bánom.

2020-11-29 15:29:11 Összezárva (2020) zéel (4) #2

Kösz!
Attól tartok, hogy - a címével ellentétben - nem csak karantén idején érvényes ez a téma. Amit ez a kisfilm, rövidfilm nagyon korrekt módon tett elénk.

előzmény: jesi (#1)

2020-11-29 12:18:18 [In Memoriam...] peti0290 #2772

Szomorú egy év. Ugyan sem az arcát nem láthattuk, sem a hangját nem hallhattuk a maszk mögül, ennek ellenére megteremtette a filmtörténelem egyik legismertebb ikonját. Nyugodjék békében! :(

előzmény: Kempesbaba (#2771)

2020-11-29 11:45:00 Összezárva (2020) jesi (3) #1

Szerintem sem ér fel az elsőhöz, de azért a nézhetetlentől is messze van.. Továbbra is nagyot megy a taplóhumor, de gusztustalanságban szerencsére nem (sokkal) ver rá az első részre. A gúny nagyon maró (különösen a trumphívő konteósok kapják meg a magukét) de a viccek sokszor erőltetettek. Az új karakter (Borat lánya) nem rossz, szimpi a kiscsaj is, de valahogy szórakoztatóbb volt Borat szerencsétlenkedéseit nézni az elsőben.

2020-11-29 04:30:50 Salt (2010) / Salt ügynök Doc (2) #21

A történet bugyuta, irgalmatlan méretű plot-holeokkal, de elég összefüggő és korrektül végig van vezetve.
Az akciók hihetetlenek (értsd: nem hihetők), de a csaj elnyűhetetlenségétől eltekintve végülis rendben voltak. Volt egy John McClane-feelingje, de legalább nem intézett el autóval helikoptert :)
Elég izgalmas volt és nemigen látszottak a trükkök.
De még ez sem viszi fel 3-asra - bár majdnem.

Valahogy elkerülte a nagyközönség figyelmét. Idáig senki nem méltatta semmire, bár itt hever 24 éve. Jó színészek kultfilmje lehetett volna, nem lett az. A sztori megvolt hozzá, a casting is, talán a rendező hiányzott ehhez.

2020-11-29 03:01:20 The Professor and the Madman (2019) lizardking (4) #3

Szerintem meg nyugodtan rá lehetett volna dobni még egy órát, mert az eseményeket, a karaktereket és az egymáshoz fűződő viszonyaikat jóval részletesebben is ki lehetett volna bontani, még hitelesebbé téve így a filmet. Sajnos érződik rajta a sok kivágott jelenet, különösen az utolsó harmadban, az eléggé el lett kapkodva. Igazából nem jelzik, de láthatóan több évet ölel fel a film cselekménye, a történet pedig sok szálon fut. De még így is tetszett, a jelenleginél azért nagyobb figyelmet érdemelne ez az alkotás.

előzmény: kilépett felhasználó (#2)

2020-11-29 00:37:37 Brave (2012) / Merida, a bátor Doc (4) #23

Semmi hiba nem történt. Odament, hogy megváltoztassa a sorsát. A boszorkány adott valamit ami az anyját medvévé változtatja - ez határozottan megváltoztatta a sorsát...
Miért medvévé? Azért ha a boszorkánynál minden medve volt, az előző sorsváltozatásra kuncsorgót is medvévé változtatta. Ez van készleten, kell vagy nem? Gyk. ez egy poén...
Gyakorlatilag kapott egy esélyt hogy változzon - az anyját ugyanis csak akkor mentheti meg, ha mindketten megváltoznak. Az viszont már az áhított sors-változtatás maga.
Az előző kuncsaftnak nem jött össze, Meridának igen.

Nekem felnőttként tetszett, jó kis mese.

előzmény: Ágó (#18)

2020-11-29 00:32:10 [Általános fórum] The Cortez #8934

És itt van Catherine Deneuve is az ősidőkből. Ez alapján sok más öreg legendát szintén be lehetett volna válogatni.

előzmény: Bubu (#8933)

2020-11-28 22:25:48 [Általános fórum] Bubu #8933

El sem hiszem, hogy Melissa McCarty szerepel ezen (innentől komolyan sem tudom venni a listát), miközben ott van mondjuk Amy Adams, aki 2000 után futott be, és nem is kicsit volt jelen végig... Ahogyan pl Jude Law is. Mondjuk nálam McCarty a ranglista alja alatt van.
Egyetértek MicaHiroval, nem nyilvánvaló, mi alapján választottak egyáltalán, és voltak, akik bőven benne voltak a köztudatban már előbb is, Keanu Reeves pl nagyobbat szólt a kilencvenes években, mint később, legalábbis filmes szinten...

Fordítóként muszáj volt megnéznem, de elsőre túl bonyolult volt a plot, második nézés meg nem lesz, mert annyira nem volt jó, hogy érdekelne, mi hogy volt pontosan.

2020-11-28 20:51:42 [DVD topic] Ugor #1210

Hűű, a láthatatlansággal nekem is bajom van! Két szobában tízféle polcon vannak, hiába van róluk táblázatom, van, amit órákig is keresek, meg van, amit évek óta nem találok, pedig papíron megvan... (((

előzmény: Olórin (#1206)

2020-11-28 20:45:42 [DVD topic] Ugor #1209

Van, van, lehetsz tippadó, figyelő, vagy a járó motorral várakozó sofőr!

***(:o))) de hülyék vagytok!! most olvastam csak a többit utána... :o)))

előzmény: Locke(d) (#1207)

2020-11-28 20:43:07 The Last Laugh (2020) GothMan (3) #1

Érdekes volt a film után olvasgatni az imdb-s hozzászólásokat, hogy mennyire gyűlölte mindenki ezt a filmet. Ez nagyrészt, mint kiderült, azért volt, mert bár egy whodunit slasherről van szó, a végén nem derül ki a gyilkos kiléte, motivációja. Vagy az az eshetőség, hogy az egészet a traumás főhős csinálta, vagy csak képzelte. Szerintem ez így viszont tök üdítő, és lazán feldobta ezt az egyébként klisés filmecskét. Az meg ténlyeg egy plusz pontot érdemel, hogy a végén a rádiós műsorvezető így fejezi be: "Most pedig következzék a Short Night című dal a Glass Dolls-tól."
5/10

2020-11-28 20:22:52 [Általános fórum] Ubul #8932

ha már Washington és elmúlt 20 év: Kiképzés, Amerikai Gengszter, Tűzben edzett férfi
nekem főleg ezek, de hát kinek mi :)
de amúgy a listával én se értek egyet

előzmény: von Schatu (#8931)

2020-11-28 20:19:41 [DVD topic] oscarmániás #1208

El kell jutni, hogy ember elengedje a tárgyakat, lassan erénnyé válik...Sok sikert hozzá. :)

előzmény: Olórin (#1206)

2020-11-28 20:18:10 [DVD topic] Locke(d) #1207

Van még hely a bandában? :)

előzmény: Ugor (#1196)

Az elsô rèsz merôben jobb mint a màsodik. Mi pont fordîtva nèztük. Kurt Russel napszemüvegben Mikulàskènt, börtön rockot ènekelve , àllati! Annyira jò Ô itt. Elviszi az egèsz filmet. Akit mèg kiemelnèk az Judah Lewis. Tetszik ahogy jàtszik.

Sziasztok!
Szeretném kérni a következő filmet:

Ne hallgass rájuk! / Voces (2020)
https://www.imdb.com/title/tt11750282/?ref_=fn_al_tt_1

Tartalom:
Sara, Daniel és 9 éves fiuk új életet kíván kezdeni újdonsült otthonukban, nem tudván, hogy házukat a környéken csak "a hangok házaként" emlegetik. A fiú, Eric, az első, aki észleli a furcsa hangokat, amelyek mintha a családdal próbálnak kommunikálni. Amit először Eric képzeletének tulajdonítanak, szülei számára is gyorsan zavaró valósággá válik. A válaszokat keresve Daniel felkeres egy paranormális jelenségekre specializálódott híres szakértőt.

Köszönöm!

2020-11-28 20:03:39 [Általános fórum] von Schatu #8931

Nem is értem ezt a listát, mert egyszerre tartalmaz olyanokat, akik 2000 után futottak be, meg olyanokat is, akik már mentek egy kört a 20. században is. Dafoe, Washington, Kidman, Moore pont ilyenek, bár tény, hogy az utóbbi kettö jobban muzsikált az utóbbi évtizedekben, mint korábban.
Ha már a fiatalabb generáció ikonjait akarjuk piedesztálra emelni, ami mondjuk egy 21. századi felsorolásnál logikus lenne, akkor kínosan hiányzik Tom Hardy, Scarlett Johansson, Adam Driver, Michael Fassbender, Carey Mulligan, Diane Kruger...és még sokan mások.
Washington helyezését már csak azért sem értem, mert nem emlékszem semmi kiemelkedöre töle az elmúlt 20 évböl. De javítsatok ki, ha van!

2020-11-28 19:39:34 [Általános fórum] The Cortez #8930

Melissa McCarty meg Alfre Woodard egy vicc, de Reeves szerepeltetése is elég érthetetlen. A lentebb felsorolt neveket én is hiányoltam.

előzmény: MicaHiro (#8923)

2020-11-28 19:28:26 [DVD topic] Olórin #1206

Egyébként nekem csak annyi a lényeg, hogy ne kelljen sokat vacakolnom vele, szóval ha összeálltok többen, és utólag szétválogatjátok egymás közt (a jobb darabokért vívott élethalálharcot még meg is nézném!), akkor szóljatok, és valami körmailben elküldöm a képeket, megbeszéljük a részleteket stb.

oscarmániás: Egyszerűen csak az a szomorú tényállás, hogy ezek kb. 10 éve érintetlenek, az utóbbi pár évben meg már a kisszobában gyűlnek, nem csak érintetlenül, de kábé láthatatlanul is. Ma van nálunk lomtalanítás, kipucoltam a szobát, és nehéz szívvel, de úgy döntöttem, felesleges tartogatnom őket...

A pontozàs is nèzôpont kèrdèse: egy gyerek tuti 10 pontot adna . Nyàlas , csöpögôs, karàcsonyi. Minden be van dobva szokàsos mòdon, ès Kurt Russel- nek marha jòl àll a Miki szerep.

2020-11-28 18:48:28 Kilenc hónap (1976) Hulla88 (3) #5

Gyakorta érzem férfi rendezők keze alatt, hogy nem írnak rendes női karaktereket. Itt (és ez az eddig általam látott korai M. M. filmekre is jellemző) a normálisan megírt férfi karakterek hiányoznak és így mind a forgatókönyv, mind a színészvezetés, mind a szereplők egymáshoz való viszonya félrebillenti az, amúgy fontos témát és egyedi látószöget.

Monori Lili nagy kedvencem de itt sokszor olyan erőltetetten hangsúlyoz, mintha könyvből olvasná.

A film plakátja viszont öt pontos, simán lehetne egy horror vagy egy faja kis black metal borító is.

2020-11-28 18:40:12 [DVD topic] ChrisAdam #1205

Akkor idén te vagy Kevin! Végre valami új.

Én tökre lennék az az ember, aki DVD-kel tapétázza ki a lakását, de évek óta volt birtokomban olyan eszköz, ami egyáltalán képes a lemez lejátszására. Aminek a gondolata eléggé kiakaszt. :(

előzmény: Olórin (#1202)

2020-11-28 18:36:31 [DVD topic] oscarmániás #1204

Döbbent arcot vágok. A fényképen szereplők közül van egy-két nagyon különleges darab, ne hagyjátok ki! Néhány kivételtől eltekintve, ami nem érdekel, vagy megvan, vagy láttam már. A felsorolt gyűjtői kiadásokból is megvan vagy három, még ha nincs is hozzá doboz.... Nem semmi ide eljutni, kell a hely a pelenkázóasztalnak? :D

2020-11-28 18:35:55 [Általános fórum] BonnyJohnny #8929

Mondjuk nekem a listával kapcsolatban Washington első helye az egyetlen amivel nincsen nagyon bajom. Persze húsz másik színészt is oda lehetne írni (olyanokat is akik egyáltalán nem is szerepelnek a felsorolásban), de ő pont azok között van, akik az én nézetem szerint elférnek egy ilyen összesítés élén.

előzmény: budaik (#8928)

2020-11-28 18:18:46 [Általános fórum] budaik #8928

Én érzem túl PC-nek a listát?

Mindegy, nem baj ha nemzetközi, de Washington első helye érdekes...

2020-11-28 18:05:37 [DVD topic] budaik #1203

Tele van Sátántangó poszterekkel? :D

Amúgy jó pár tétel engem is érdekelne, bár az én gyűjteményem még a port sem fogja, hiszen a garázsban van dobozokban, de reménykedem hátha egyszer még a falra kerülnek...

előzmény: Olórin (#1202)

2020-11-28 17:55:22 [DVD topic] Olórin #1202

Gyertek nyugodtan, csak pár halálcsapdát állítottam fel az előszobában :)

2020-11-28 17:49:48 [DVD topic] BonnyJohnny #1201

Szerintem eltévednétek a labirintusban, amit a képregény gyűjteményéből épített... :D

előzmény: Ugor (#1198)

2020-11-28 17:42:38 [DVD topic] Ugor #1200

Figyelj, mehetünk szkafanderben is, csak úgy nehéz futni. Azt mondják.

előzmény: MicaHiro (#1199)

2020-11-28 17:35:48 [DVD topic] MicaHiro #1199

Egy baj van: símaszkra vajon kell még külön szájmaszk, vagy az rendben van önmagában? ;)

előzmény: Ugor (#1198)

Szerintem ebben a filmben a teknőctarka macska volt egyedül értékelhető.

2020-11-28 17:34:49 [Általános fórum] MicaHiro #8927

Igen, én sem gondolom egy remek listának...persze melyik lista az? ;) Nehéz műfaj ez, különösen ha tényleg igényesen akarja csinálni az ember, nem csak újabb csámcsogni valót adni a tömegeknek...

Minden esetre néhány névre legalább felhívja a figyelmet, és érdekességnek/vitaindítónak mindenképp jó. Például mindjárt adja magát a kérdés: milyen szempontból tudjuk kiválasztani a 21. század legjobb színészeit? Azokat válasszuk ki, akik legnagyobb hatással voltak a közös kultúránkra a megfelelő időszakban? Esetleg azokat, akik a legjobban idomultak a korszellemhez? Vagy azokat, akik valamiféle egyetemes értelemben a legjobbak voltak? (Bónuszkérdés lehet, hogy ez a három kategória esetleg mennyiben folyik össze)

2020-11-28 17:33:36 Kontroll (2003) terika (5) #56

Pont most néztem újra amúgy, és a kabáton kívül se a cipő, se a nadrág nem egyforma. Akár lehetne a Bulcsú is a gyilkos, de szerintem nem ő az.

Lélektani szempontból. Mint megtudjuk Bulcsú egy rettentő sikeres életet hagyott maga mögött és borult totális apátiába. Néha felsejlett a múlt és olykor kikacsintott a jövőbe, de gyakorlatilag lebegett az egész film alatt a személyisége. Az elvonulás a teljes depresszív állapotot mutatta be, szerintem. Az üregben való mászás is a lelki nyomorúságot szimbolizálta, ami egyre inkább szorít és a végén beleszorul az ember, azt sem tudván mit talál ott. Bulcsút már úgy kapjuk a történet elején, hogy ebben az állapotban van. Az, hogy egy ilyen gyilkossal azonosította magát Bulcsú, szerintem az a legalsó szint, onnan nem volt lejjebb már neki sem. A futások is inkább a menekülést mutatták be, illetve azt, hogy képes megtenni dolgokat. De én nem hiszem, hogy ő volt az, inkább magára aggatta ezt a szerepet. Persze tényleg nagyon kétértelmű a történet, de melyik lelkibeteg, depresszív agonizáló ember azonosítja magát valami csodálatossal? Ha ilyen állapotban lennék, akkor lehet én is azt választanám, hogy egy gyilkos vagyok, a saját életemet öltem meg.

előzmény: Tenebra (#38)

2020-11-28 17:31:07 [DVD topic] Ugor #1198

Alapítsunk rablóbandát, felmegyünk hozzá símaszkban, fegyverrel, elhozzuk a cuccot és felezünk. Úgysem fogja tudni, hogy ki volt az...

előzmény: MicaHiro (#1197)

Végtelenül gyerekes, szánalmas humorú, unalmas marhaság. A főszereplő csajt leszámítva, minden szereplő egy rossz értelemben véve nevetséges ripacs. A játékidő első felét még el lehet nézegetni, de ami utána következik, az maga a totális érdektelenség. Az óvodásoknak szánt fantasy kaland legnagyobb érdeme a látványtechnika.

2020-11-28 17:27:37 [DVD topic] MicaHiro #1197

Ugyanígy vagyok, mint Ugor, szívesen beszállok az egyeztetésbe.

előzmény: Ugor (#1196)

Kevesen ilyen kérlelhetetlenek mint Shinkai mester azzal kapcsolatban, hogy a világban nincsenek tárgyak, csupán eszközök. Az észlelés és a látás közti keskeny határmezsgye feltérképezésével, a rideg tél dermesztő belvilágán és a ragyogó égbolt káprázatos végtelenségén viszi keresztül a két történet szívhez szóló üzenetét. Még ha a harmadik felvonás feleslegesnek is hat - ha az ember idegenkedik a zárástól az talán betudható a kulturális különbözőségeknek -, de az igényesség, ahogy a film a páratlan érzelmi műveltséget közvetíteni képes az mellbevágó.

2020-11-28 17:23:27 [DVD topic] Ugor #1196

Vevő lennék néhányra, de az összesre nem. Tudom, hogy nem ezt írtad, és a kérdés nem így szólt. De hátha összeállhatnék valakikkel, akiket ez szintén érdekel és az erdőben megosztoznánk a zsákmányon.

előzmény: Olórin (#1195)

2020-11-28 16:28:53 [DVD topic] Olórin #1195

Sziasztok!

Van egy kb. 300 darabos DVD-gyűjteményem, ami már jó pár éve csak a port fogja. Nem szeretnék egyenként bíbelődni vele, arra gondoltam, hogy eladnám "kilóra" az egészet. Vannak benne normál kiadások, spéci/gyűjtői cuccok, gyűjtemények (Peckinaph, film noir-pakk, Bogart-Bacall-doboz, Indiana Jones, Vissza a jövőbe, 24 sorozat, Bosszú-trilógia stb.), blockbusterektől szerzői filmekig, Bunueltől Tarantinóig - nagyrészt magyar kiadások, de vannak köztük bőven brit/amerikai lemezek is. Elég nagy és színes, változatos gyűjtemény.

Érdeklődni lehet privátban, kérésre természetesen küldök képeket (a lenti kép csak egy szelete a teljes gyűjteménynek), az árban megegyezünk (nem ebből akarok meggazdagodni, de azért ötezerért se szívesen dobnám csak úgy oda).

2020-11-28 13:19:59 [Általános fórum] kaamir #8926

Szinte egyetlen pontjával sem értek egyet, de érdekes volt.

Ha két olyan színészt kéne mondanom, akik ebben az évezredben futottak be, akkor tuti
Tom Hardyt és Mahershala Alit mondanám (meg bónuszba Benedict Cumberbatch-t, ha igényesebben választana szerepeket).

előzmény: MicaHiro (#8923)

2020-11-28 12:50:37 601-S (2001) Xuja (2) #23

Azt hittem sima egyes lesz, de volt benne annyi humor hogy egy gyönge kettessel menjen át az oszlopon.. :D

2020-11-28 12:19:43 [Általános fórum] Xuja #8925

Philip Seymour Hoffmannn (RIP) azért igazán felférhetett volna még. Kicsit őket is hiányolom: Jake Gyllenhaal, Guy Pearce, JK Simmons, Leonardo DiCaprio, Amy Adams, Naomi Watts.

Melissa McCarthyn eléggé meglepődtem (meg Reeves és Washington helyezésén is.) De hát arra valók ezek a listák, hogy jól beleálljunk.. :D

előzmény: MicaHiro (#8923)

2020-11-28 12:04:38 [In Memoriam...] hhgygy #2770

Elhunyt a számomra legnagyobb magyar rockzenész, Balázs Fecó.
Arra gondoltam, hogy csak volt valami filmzenéje az idétlen 8 évszakon kívül is, és persze, hogy, csak már nem emlékeztem, pl. Gyarmathy Lívia: Vakvilágban, amihez még annak idején meg is jegyeztem, hogy az osztályzatomat 1-gyel feljebb vitte Fecó zenéje.
R.I.P.

2020-11-28 12:02:22 [Általános fórum] Kempesbaba #8924

Erősen szubjektív és kínosan kiegyensúlyozott...

előzmény: MicaHiro (#8923)

2020-11-28 11:44:50 Sodrásban (1963) macready (5) #10

„Gaál István 1963-as alkotása mérföldkő a magyar filmművészetben. A rendező debütáló filmje egyúttal a hazai mozgókép egy új generációjának pályára lépését és ezzel a magyar újhullám elindulását is jelentette. Gaál nem kevesebbre tett kísérletet, mint hogy szerves egységbe foglalja az archaikus motívumvilágot és az avantgárd formakultúrát, a sajátosan helyit és az egyetemes érvényűt. És mert vállalását sikerrel teljesítette, filmje a hazai modernizmusnak is lendületet adott.
A nyári szünidejük utolsó napjait a Tiszánál töltő fiatalok köré szerveződő cselekmény dramaturgiai gyújtópontja az egyik fiú véletlen halála, amely a többieket önvizsgálatra, kapcsolataik, addigi életük átértékelésére készteti. A Sodrásban így a felnőtté válás eltérő útjainak térképét adja; a történet letisztultsága ugyanakkor igen expresszív, a magyar filmművészetben újszerű formanyelvvel párosul, amely a kamerakezelésben és a vágásban mutatkozik meg. A képkomponálás, a kameramozgások megtervezése, a beállítások asszociatív és ritmikai rendje a filmet vágóként is jegyző Gaál és az itt operatőrként dolgozó Sára sokéves együttgondolkodásának eredménye.
A sokmillió, általa fényképezett képkocka minden egyes darabja fotóművészeti alkotás, felismerhető Sára-beállítás. Ez az új „vizuális anyanyelv”, ahogy B. Nagy László írt Gaál és Sára formateremtő filmjéről. A magyar újhullám jelképévé vált filmben a Sára által fotografált képeken a táj megszemélyesítődik, lelki, történelmi tartalmakkal telítődik, elég csak geometrikus vízfelületeire, hagyományt tájjal elmondó siratójeleneteire, balladisztikus jegenyefasorára gondolnunk.
A Sodrásban nem történetmondó film. Ahol ebbe az irányba téved: feltűnően ügyefogyott. Lapos dialógusok, mesterkélt összeütközések – ebben a szférában kifejletlen jellemek... Mihelyt azonban a kép fejezi ki belső világukat, egymáshoz való viszonyukat: tüneményes biztonságú és gazdagságú áriákat, közjátékokat látunk. Gaál piktor és poéta: azért sem szereti a sűrű közeliket, mert távol áll tőle a pszichologizálás, a konfliktusok eljátszatása és elmondatása; a dialógusnál fontosabb a kép, a színészi játéknál a vizuális jelenlét, a mozgás, a kompozíció. „Magam a filmjeimben... arra törekszem, hogy nekem elsősorban ne a színészi játékával fejezzen ki valamit a szereplő, hanem a létével és a tér-időbeli jelenvalóságával...”
Debütáns film, s mindjárt remeklés: nem szokatlan az újhullámok évadján. Az első részét a totálok uralják. A bandát mindig távoli képkivágatban látjuk, nem tudjuk megkülönböztetni a tagjait egymástól, mi sem vesszük észre, hogy egyikőjük hiányzik, s később sem emlékszünk az eltűnt fiú arcára. Közeliket csak a fürdésről kapunk: bravúrosak a remegő, bizonytalan vízfelszín fölötti arcokat pásztázó, a vízcseppektől szikrázó, gyorsra vágott premier és szekond plánok. Ekkor meglódul Sára Sándor máskor nyugodt, méltóságteljes kamerája, amely Gaál későbbi filmkompozícióihoz képest szokatlanul geometrikus, konstruktivista tablókban mutatja a falut, a folyót, az erdőt, s mindenekelőtt a településre vezető büszke jegenyesort. Szinte a bőrünkön érezzük, ahogy dermed-sötétül a kép, ahogy leszáll a hűvös este, s vele a fiatalok tudatába befészkeli magát a halál rettenete. Megint másképp bravúros az éjszakai folyó sötétje, fodrozódó felszínén a keresőlámpákkal, majd a következő éjjelen a legtöbbet idézett szekvencia: a nagymama, amint friss kenyérrel, rajta gyertyával keresi unokája tetemét a Tiszában. Preklasszikus muzsika, Vivaldi és Frescobaldi zeng a képek alatt. „Ahogy ezt a Vivaldi lassú tétel kíséri – írja a zeneszerző-alkotótárs, Szöllősy András –, az időtlen távlatot ad a jelenetnek. Azt mondhatom, a görög tragédia magaslatára emeli. Valami különös európaiság és a magyar folklór együttese ad történelmi perspektívát ennek a jelenetnek...”
(Forrás: Filmvilág)

Ezt a naiv sci-fi bohózatot az avantgárd álomjelenetek és a Pannóniás szinkron menti meg. Pedig nagyon ígéretesen indul és a csavarral együtt a makettezők sem vallanak szégyent. A műfaj rajongói ennek ellenére ne hagyják ki, ha idejük engedi.

2020-11-28 10:57:16 [In Memoriam...] ryood #2769

Sosem fogom elfelejteni, ahogy megjelenik először a mélyvörösben Daria azzal a gyonyoru lapos fenykepezovel...nyugodjon békében.

2020-11-28 10:26:44 Possessor (2020) Xuja (3) #4

Az alapötlet érdekes és izgalmas, és amire végül kifut a sztori, az is tetszetős, ennek ellenére eléggé unalmasan csordogált a cselekmény. A markáns karakterek hiánya és a vékony atmoszféra miatt ez inkább gyenge közepes.

Említettétek többen a felesleges brutalitást, ez engem is baromira zavart. Nincsenek ellenemre a jó kis begőzölős vérbő (B) scifi-horrorok, de itt baromira kilógott az összképből, ennek a filmnek sokkal kifinomultabbnak kellett volna lennie.

2020-11-28 10:19:47 The Public Enemy (1931) / A közellenség Xuja (4) #29

Hatásos gengsztermozi proto-noiros atmoszférával, a felemelkedés és bukástörténet azóta sokszor látott paneljeinek egyik megteremtője. Cagney nagyot megy, szinte brillírozik a szerepben, sajnos ez a mellékszereplőkről már nem mondható el (Cook alakítása az alámondásos szinkronokat idézte néhol).

2020-11-28 08:30:57 Mildred Pierce (1945) Jereváni Rádió (4) #14

Abszolút jó film, csak egy dolgot nem értek. Amikor Mildred már tudja, hogy Veda megölte Monte-t és utána öngyilkos akar lenni (be akar ugrani a tengerbe, csak a rendőr lebeszéli), akkor mégiscsak Wally-ra akarta kenni az egészet? Wally ugyanis meglátja a tengerparton, behívja a bárjába, majd ezután szól neki Mildred, hogy jobb piák vannak a tengerparti házában (ahol ugyebár Monte fekszik holtan). A tengerparti házban aztán Mildred voltaképpen bezárja Wally-t és elmenekül onnan, Wally meg ottmarad a hullával egy házban. Ez a filmben nincs kifejtve, hogy ezt mégis hogyan gondolta Mildred? Mert ezt szerintem nem a kétségbeesés szülte, ez egy terv volt a részéről, amely meglehetősen sete-suta módon sikerült, magyarul sehogyse.

Mivel én voltam az engedélyező, ezért megvédeném, maradjon, mint különlegesség. Az imdb szerint ez az eredeti változat, amit az USA-ban vetítettek, hogy a hagyományoknál maradhassanak. Ezt máshol nem értékelték volna, ezért két részre bontották, és úgy adták el. Tegye fel a kezét, aki hallott már a Grindhouse jelenségről azelőtt.

2020-11-28 02:47:00 Banana Joe (1982) / Banános Joe KaeL (3) #11

Hmmmm, meglehetősen hullámzó színvonal, időnként nézhetetlen, időnként zseniális. Kár érte.

2020-11-28 02:14:38 Egy tél az Isten háta mögött (1999) Ugor (4) #1

Különös, szokatlan darab ez. Valami meghatározhatatlan nemzetiségű, magyar, meg nem magyar gyökerű világvégi világ, tényleg az Isten háta mögött. De lehetne bárhol, a jóég tudja, milyen országban és milyen társadalmi rendben, de valami megfoghatatlan, ismeretlen trutymó uralkodik felettük. Ebbe születtek, ilyen az életük, ez van. Tök kilátástalan minden. Köznyomor. Béna szenvedélyek. Kezdődik a film a dögunalom dimbesdombjában, aztán... a fenébe is, mégis feljavítom négyesre! Mert a végére meg fokozatosan egyre izgalmasabbá és merő tanulsággá válik. Brrr.. emberek százezrei vagy milliói élnek valahol a horizont alatt!

2020-11-28 00:34:43 Phantom Thread (2017) / Fantomszál Channá (5) #44

Kedvencem lett. Bár az eleje nem volt könnyen befogadható, a végére annyit nevettem/nevettünk. Csodálatosan ábrázol egy mások számára megfejthetetlen, de mégis működő kapcsolatot.
mert valójában ki gondolja komolyan az esküvői fogadalom azon részét is, hogy rosszban is, és betegségben is? Ők komolyan gondolták...
Külön öröm, hogy ekkora korkülönbség volt a két ember között, és nem, nem mert amúgy így elfogadható, bár abban a korban jobban előfordult milyen jól mutatja azt is, hogy az egyének a kapcsolatban is külön érnek és más korszakuk van, mégis át lehet Hidalni ezt is ment a kedvencek közé
Ha már tettünk fel magunkban egy-egy pár esetén , hogy mi köti össze ezt a két embert, mi az ő titkuk, mi a Fantomszáljuk? Akkor lehet szerintem érteni a filmet. Tisztán és pontosan, és ehhez jön még az alkotás oldala... hogyan készülnek a remekművek etc.


Hogy ne (csak) OFF topicban legyen. :D

2020-11-28 00:02:12 601-S (2001) BonnyJohnny (3) #22

Minthogy az egész Kritikus Tömeg adatbázisban egyetlen film volt, aminek sem a rendezője, sem a címe nem volt ismert, és cucu ezért még külön topikot is indított (napra pontosan 13 évvel ezelőtt!), úgy érzem, kötelességem értékelni ezt a filmet (melynek mind címe, mind rendezője ismert lett idő közben), illetve hozzászólásommal figyelmébe ajánlani másoknak is, akik hasonló ösztönzést érezhetnek. 8 éve nem szóltak hozzá, és azóta azért jelentős fluktuáció ment végbe a fórumon... kezdeményezésem így hiánypótló jelentőségű lehet. (Magának a filmnek a megtekintése nem tart tovább, mint ezen sorok elolvasása. :P)

A filmről magáról nem értekeztem... mit is lehetne mondani... borzalmas... és zseniális... de mindenesetre rövid és fájdalommentes. :)

Egy olyan szemszögből láthatjuk ebben a filmben az űrhajóslét árny és fényesebbik oldalait, melyet eddig nem igazán sikerült feltárnia senkinek, főleg nem egy női űrhajós szemszögén keresztül nézve azt.

2020-11-27 22:39:52 Ordet (1955) / Ige mimóza (5) #15

Ma este tettem egy egészen vakmerő lépést: nem egyedül néztem ezt a felmérhetetlen csodát.
Először merészkedtem el odáig, hogy mással is megéljem az élményt, és a végletekig sebezhetően létezzek, belemerülvén ebbe a történetbe. Hiszen itt nincsenek határok. Csak a hihetetlen ellipszisek, amelyeken végigkeringsz, és megszűnik idő, tér. Máshová érkezel, mint ahonnan indultál, s valami leolvad rólad, ami addig fagyott szoborrá tett... Pontosabban... nem is érkezel meg. Inkább pályára állsz.

Éterien igaz üzenet, nem emberek nyelvén... hanem az egyetemes, a mindenséget átszövő gondolatén... sokkal jobb hely lenne világunk, ha többen értenék - jajjj! nem jó szó ez itt! - inkább: szívük mélyén éreznék ezt a nyelvet...

Amerikában így (double feature-ként) vetítették, és a kamu trailerek is beleértendőek.

előzmény: Ugor (#13690)

Nem is tudom, hogy került fel... a hosszából ítélve a két film egyben, talán egy dobozban... de már valaki rá is szavazott.. :o(

előzmény: slawter (#13689)

Heló!

Szerintem ezt törölni kellene: https://kritikustomeg.org/film/106628/grindhouse-2007
A plakáton szereplő mindkét film elérhető az oldalon, külön-külön.

2020-11-27 20:56:17 Amateur Night (2016) / Csajos buli BonnyJohnny (1) #4

Nem találtam rá okot, hogy megadjam rá a kettest. Az, hogy humortalan, önmagában nem volna elég hozzá. Egy humortalan vígjátékra simán ráadom a kettest. Annyira nagyon kínos sem volt. Mármint az volt, hiszen humor helyett csak kínosságokkal sikerült telepakolni, de nem volt annyira, mint mondjuk egy Wayans film. Inkább csak rettentő mód érdektelen, lapos és unalmas. Nem nézhetetlen, de nem érdemes a nézésére.
Mármint... ahogy gerbence is írta: ennyi erővel a kikapcsolt monitort is nézhettem volna.

„Sokat írtak már Georges Franju filmjéről, a párizsi Cinémateheque társalapítójának egyetlen kirándulásáról a horror műfajban. Miközben joggal ünnepelték mesterműként, gyakran próbálták kapcsolatba hozni ponyvaregénybe illő cselekményét és mozgóképi költészetét: mintha Jean Cocteau vinné filmre Edgar Allan Poe-t.
Franju ötvözi a magas művészetet a tömegkultúrával, amennyiben a horroron belül részesülünk a szépségben és a költészetben, mert a rendező nem akarja kizsákmányolni a naturalista képeket, de nem is fordul el tőlük. Ha valóban mi vagyunk a szörnyeteg, ahogy a film sugallja, nem feltétlenül kell borzalmasnak látnunk az ábrázolt eseményeket.”

2020-11-27 18:50:34 Hostiles (2017) / Ellenségek slawter (3) #7

Az első másodperctől lehetett tudni, ha xy csak azért szerepelt, hogy meghaljon/öjlön.
A végére már zavaró lett.

Ez az a film, amire sokan szimpla chick-flickként gondolnak, és ezért már nem is gondolják komolyan vehetőnek, amit személy szerint igazságtalannak érzek.
A forgatókönyv szerintem zseniális, elég csak a film elejére gondolnom, ahogyan a három főbb szereplőt bemutatja: Andy esetében nem azt mutatja be, milyen tulajdonságai vannak, milyen is ő, hanem épp az ellenkezőjét. Kontrasztként látunk több nőt is, akik érettek, szexik, divatosak, átgondoltak, majd jön Andy, aki praktikus, ártatlan, külsőre hétköznapi. Miranda esetében apró villanások mutatnak belőle egyre többet, miközben inkább azt látjuk, hogyan hat az ő puszta ígérete, majd jelenléte másokra. Emily pedig egyszerre tűnik komikusnak vagy épp ellenségesnek, idegesnek, de leginkább azt látjuk, milyennek szeretné láttatni magát. Ez a bemutatás már az elejétől üdítő hatású és újra megnézhető filmet alapoz meg. Emily Blunt és Meryl Streep minden egyes gesztusa, mozdulata a karakterüket szolgálja, amitől azok csak még összetettebbek lesznek. Anne Hathaway szintén hozza a szintet, de előbbiek ellopják kicsit előle a show-t.
A film leginkább egy olyan generációnak a munkaetikáját mutatja be extrém körülmények között, kiélezett versenyhelyzetben, akiket folyamatosan azzal kritizáltak, hogy békeidőben, demokráciában, a kapitalizmus színterén nőttek fel és csak Jóbarátokat szeretnének nézni kávéházakban üldögélve és emiatt nincs munkamoráljuk… Közben pont a versenyhelyzet és a piacgazdaság borította fel azt a rendszert, amire a szüleik felkészítették őket: hogy minden állandó és onnan mennek majd ők is nyugdíjba, ahol először sikerült megvetniük a lábukat. Így pont a túljelentkezés, a bizonytalanság és az éles versenyhelyzet az, amihez vagy alkalmazkodtak, vagy egyre lejjebb csúsztak. Az ebből eredő kétségbeesést és szorongást szerintem nagyon jól felvázolta a film.
Külsőre lehet, hogy a mozi drámája egyszerű, semmilyen vagy mű. De szerintem attól, hogy hétköznapi a témája és ismerős lehet mindenkinek, nem jelenti azt, hogy sekélyes. Az, hogy a képességeink határait meddig tudjuk kitolni, mennyire vagyunk versenyképesek, hogyan viszonyul a magánéletünk és a munkaetikánk változása egymáshoz, hogyan derül ki, igazából milyen a természetünk, mire vagyunk képesek egy kitűzött célért, biztos érdemes-e foggal-körömmel ragaszkodnunk mindenhez, amihez hozzájutottunk, mennyire érdemes adaptálódunk egy környezethez, amit toxikusnak érzünk, mit jelent az elkötelezettség: ezek olyan témák, amikkel érdemes foglalkozni.
Ez a film az egyik ékes példája annak is, hogy nem szabad lebecsülni a kortárs filmek ruhatárát, mert ugyanúgy ki tudják fejezni egy szereplő esszenciális lényegét, érzelmeit, céljait, vagy éppen több karakter egymáshoz való viszonyát, mint egy adott filmre készített kosztüm egy letűnt korból. Külön plusz, hogy megmutatták, egy korosabb nő milyen szexi és magabiztos lehet, anélkül, hogy takargatná, vagy szégyellné, hány éves. Látunk egy kompetens, összetett nőt, aki tudja pontosan ki ő és mit akar.... Plusz pont még a filmnek, hogy elkülöníti egymástól a divat és a stílus fogalmát azzal, hogy a szereplők hol helyezkednek el egyik vagy másik skáláján: az egyik egy pillanatnyi tömegtermék, a másik örök és egyéni. Megmutatja azt is, hogy ez az ipar mennyi munkahelyet biztosít, milyen előnyei és szépségei vannak de szerencsére nem titkolja el azt sem, milyen negatív hatásokkal kell számolnia annak, aki el akar helyezkedni benne.
Annak ellenére, hogy semmi extra nincs a kamerakezelésben, nincs kísérletezés vagy feltűnő, újszerű beállítások, szeretem, ahogy a kamera elidőzik itt-ott. Sok a “csendéletkép”, a film rengeteg kockája ma már az instagramon lenne, mint stílusos életmód-fotó, legyen szó akár egy reggeli kávéról, egy party-ról, ruháról vagy belső terekről. De a kép minden esetben éles, hangulatos és tökéletesen illik egy divattal kapcsolatos filmhez.
Miranda Priestley egy ikon. Példakép és egyben elrettentő tanmese fiatal lányoknak, akik maguk dönthetik el, biztosan olyanokká akarnak-e válni, mint ő. Mivel neki más nincs feljebb, így azt védi foggal körömmel, amije van. Igazi cápa. Egyértelműen ő van ördögként aposztrofálva a címben és az első megjelenésével, de több dilemmát is feltár a karakter: Mi az igazi áldozat, amit egy karrierista nő meghoz? Ha egy férfi lenne ilyen perfekcionista, kritikus, követelőző és tenné ilyen magasra a lécet, rá is úgy gondolnánk, hogy maga az ördög? Közelebbről megnézve, nem egy olyan tulajdonsága van, amiért fel lehet nézni rá, mint főnökre: széleskörű tudása van a szakmájában, mindig nyugodt hangnemben beszél, egyértelműen kommunikálja, mit vár el, azt az érzetet adja a beosztottjainak, hogy mindent kontroll alatt tart és nála stabil kézben van az irányítás. Az extrém elvárások, gyilkos odaszúrások és hatalom teszik őt ijesztővé és ellentmondásos, mégis hús-vér vezetővé. A körülötte lévők határozottan mutatják, miért is érdemes tartani vele a lépést, és azt is, miért érdemes a választásait közelebbről, kritikus szemmel is megnézni. Szerencsére nem következik be (a szokásos klisé) drámai változás a személyiségében, ami hamisan is hatna: egyszerűen a végén egy pillantásra láthatjuk egy újabb tulajdonságát. Végig feltáratlan marad a teljes személyisége, a véleménye bizonyos kérdésekben, ezért is tökéletes mellékszereplő: felkelti de nem elégíti ki a kíváncsiságot, így izgalmas tud maradni. Emily a munkájának él, és az példaképének dolgozik, és nem csak egy ugródeszkának tekinti az állását. Ő a divat, a stílus, a törtetés és áldozathozatal érdekes keveréke, aki megtestesít minden pozitív és negatív hatást, amit a divatipar teremt, közben a legrosszabb munkaholista, akit majdnem megöl a munkája és a túlfeszített életmódja. (I love my job, I love my job…) A végén Mirandához hasonlóan megvillantja azt a kis mosolyt és prezentálja azt, milyen lehetett Miranda fiatalon. Andy nem veszi elsőre komolyan a munkáját (most komolyan, ki megy el felkészületlenül egy interjúra?), nem professzionális (ahogyan elsőre talán a közönség sem veszi komolyan a divat szakmát), így van hová alakulnia, ami meg is történik. Rengeteget fejlődik az önismerete, a stílusérzéke, munkamorálja. Sokkal összeszedettebbé, átgondoltabbá válik, kifinomultabb ízlése és kiforrottabb, érettebb egyénisége lesz. Amit különösen szeretek ebben a karakterben, hogy a fejlődése nem feltétlenül jelenti azt, hogy pozitívan változik a szereplő a néző szemében. De tény, Andy a végére kényelmesebben mozog a munkahelyén és a divat világában is, és ez nem jelenti azt, hogy felszínessé válna, ahogyan ezt a film sem tette. (Szerintem…)

Itt megtekinthető.

Kár a felesleges modernkedésért (fbookos, wikipediás utalások + néhol nyegle szövegek), az animáció a szokásos Orosz-féle magas minőséget képviseli, jó lett ez is összességében.

Lebilincselő politikai krimidráma Lengyelből.
A forgatókönyvíró ügyesen ágyazza be a sztoriba a különböző aktuális témákat és problémákat: az ideológiai kultúrharcot, az internet fejlettségét, az online marketinget, a lehallgatást-megfigyelést, a fizetett netes trollkodást, a pszichopátiát stb. A főszereplő egy gátlástalan, törtető, összevissza kamuzó, a környezetét manipuláló, szarkavaró pszichopata/szociopata, aki sok tekintetben hasonlít Jordan Belforta az A Wall Street farkasából, Lou Bloomra az Éjjeli féregből, valamint Bruce Robertsonra a Mocsokból.
A film nézeti magát, az érdekfeszítő, izgalmas cselekmény pedig a végére egy feszült fináléba torkollik. A vizuális megvalósítás igényes, fényképezés hosszú snittes, a bulijelenetek kiválóak, ráadásul még a buzibárban szóló In Your Eyes című Kylie Minogue dal is működik benne.

2020-11-27 16:02:34 Aranymadár (1987) Jereváni Rádió (5) #2

Egy megelevenedett Képes Krónika. Hibátlan.

előzmény: Ugor (#1)

2020-11-27 15:58:17 Yadon ilaheyya (2002) / Deus ex machina zéel (5) #2

Kedvenc palesztin filmem - mondhatnám nagyképűen (ha olyan sok palesztin filmet láttam volna).
1:10:58-tól az egyik nagy kedvencem szól (I Put a Spell On You), itt Natacha Atlas előadásában.
A teljes film most ITT...

2020-11-27 14:03:49 Soy tóxico (2018) / I Am Toxic Abaamade (4) #1

2101. év. Baktériumháború következményeként a déli félteke a világ északi féltekéjének baktérium-fertőzött holttesteinek lerakójává vált. A déli féltekén alig pislákol az élet, a fertőzést elkapottak "kiszáradttá" válnak, élőhalottá. A déli féltekén kialakult éhínség következtében az emberek meghalnak, tetemeiket a "kiszáradtak" falják fel, tovább terjesztve a kórt. Ennek a nagy temetőnek a közepén egy ember felébred, anélkül, hogy bármit is emlékezne múltjára, jelenére vagy arra, hogy miért van ott.

2020-11-27 11:07:52 Mélyvízben (2015) oscarmániás (3) #1

Szerintem olimpikonok is felfedezhetőek. Talán.

Info + elő. (Így is lehet. Nem lelőni a poént, hanem kedvet csinálni. Kíváncsiságot feltornázni.)

Azon töprengek, hogy olyan ez a film, mint Jean Gabin tekintete: sztoikos nyugalomba oltott keserűség lappang benne. Nincs még egy ilyen tárgyalásos jelenet, amely ennyire felháborító és keserű lenne. Kolosszális film a Két férfi a városban, két színészóriás, Gabin es Delon jutalomjátékával.

2020-11-27 06:53:37 Kárhozat (1988) / Damnation Jereváni Rádió (?) #48

A világ legszomorúbb dala.

előzmény: zéel (#47)

Sophia ès Antonio gyönyörû. A vidèk , Sorrento, a tenger csodaszèp. Elviszi a filmet. Ahogy csillog, megbabonázza az embert. De ez a törtènet, marha vontatott, s szinte vicces fôhôsünk , a commandante manírossàga .
Mi a film mondanivalòja? Talán az , hogy mennyire befolyàsolhatóak a fèrfiak? Vagy hogy az igaz igaz szerelem felé vezető út rögös :)))

2020-11-26 22:46:20 Animal House (1978) / Party zóna chaplinfann (4) #3

NATIONAL LAMPOON'S Animal House.

Kibírhatatlanul idegesítô a zenèje....5 percig bírtam .... míg a behajtòk letejelik.