Legfrissebb kommentek (csak filmes)

2017-04-30 20:48:24 Nyfes (2004) / Menyasszonyok josibaba (5) #1

Gyöngyszem: köszönet és hála érte verdeleth-nek, hogy ajánlotta.
Balladai képek, mélységek és érzések, csodaszép film.
A hajó gyomrában összegyűlt 700 menyasszony képe felejthetetlen...

2017-04-30 20:21:41 De Behandeling (2014) / A kezelés Lanie (5) #17

Erős, nehéz kifejezni, hogy mennyire az, én meg pont hogy ezért tudok rá ötöst adni. Az a film ami ennyi érzelmet vált ki az emberből az számomra csak ötöst kaphat. Feszülten néztem minden pillanatát, el vagyok borzadva és elképedve is, hogy mennyire "jól" dolgozták fel a témát. Annyira valósnak tűnt, hogy szinte beleszédültem. Nem ajánlom mindenkinek, érzékeny emberek mindenféleképpen kerüljék messzire a filmet, akinek viszont erősebb az idegrendszere, az tegyen egy próbát.

Mélyen egyetértek!

Habár azt nem tudom tiszta szívvel kijelenteni, hogy ez A legjobb film, amit valaha láttam - bár közel van -, de az biztos, hogy még egy ilyen alkotás nemigen létezik. Nem lehet szavakkal visszaadni az élményt, amit nyújt.

Vannak filmek, és van a Love Exposure.

előzmény: dikalosz (#21)

2017-04-30 17:47:33 Moszkva tér (2001) zéel (5) #49

Erről az időszakról nekünk, magyaroknak - valóban - alig van filmünk. (Ellentétben K-Európa más nemzeteivel.)
Ami van, az sincs túl hájpolva. Itt van pl. Török Feri egy idősebb kortársának remek szatírája a rendszerváltás időszakáról, a szinte ismeretlen Maár Gyula film, a Hoppá!

előzmény: ryood (#48)

2017-04-30 17:17:04 Moszkva tér (2001) ryood (5) #48

egy bizonyos attitűdöt, hangulatot, korszellemet nagyon pontosan megtalál, bemutat ez a film.
kedves nosztalgia ezt felidézni, egy kicsit el is érzékenyültem tőle. (igen, azért több mindent megéltem ebből én is, még ha nem is budapesten.)
nem akar világot megváltani, viszont, amit vállal, azt pazarul "teljesíti".
kár, hogy nincs erről az időszakról több film a kortársaktól..

2017-04-30 16:59:37 The Witches (1990) / Boszorkányok tomside (3) #7

amerikai-angol fantasy, horror... idáig megvan, továbbá családi film és vígjáték.
Ha ezt is felvettük volna, talán meg sem nézem. Mert ezek nélkül joggal gondolhattam, hogy valami Don't Look Now-feelingű film lesz ez is a rendezőtől, de hát a kettő ég és föld. Brutálisan jó maszkok vannak benne, annyi szent, de egyébként csak egy masszív közepes.

Ezt tegyétek fel légyszi:
A pinceÉs van neki idei bemutatója is: Port.hu és eszerint is.

A végét szerintem elrontották. Addig bőven négyes nálam is. De az oda nem illő (szerintem gyáva) véggel pont azt az attitűdöt vágták pofán, ami addig tetszett. Ezért lett hármas.
Bár Nightwing badass. Meg a Kevin Smith cameo is jópofa. :)

előzmény: tomside (#1)

2017-04-30 15:22:07 Ai no mukidashi (2008) / Love Exposure dikalosz (5) #22

Miután sor került az újranézésére, büszkén jelenhetem, holtversenyben felért a kedvenc filmjeim listájának csúcsára.

Hát újranézve kénytelen vagyok elismerni, hogy ennél jobb filmet még nem láttam!

Ahogyan a bomba becsapódik, még így, animében is felfordította a gyomrom. Kivételesen alkalmas az anime ennek a bemutatására. Abban a 4-5 perces, zseniálisan megrajzolt, borzasztó tartalmú jelenetben csaknem pacifista lettem.

2017-04-30 14:34:48 Get Out (2017) / Tűnj el! tomside (4) #9

Nagyon jó volt!
Az egyik legeredetibb próbálkozás az elmúlt évekből ezen a fronton.

2017-04-30 14:15:16 The Lobster (2015) / A homár dorothygale (1) #22

Ez beteg....

2017-04-30 14:01:29 Teen Titans: The Judas Contract (2017) tomside (4) #1

Ez már megint tök jó lett! :)
Van súlya, nem esik szét, nem hígul fel túlzóan, szóval hozza, amit kell.
Féltem, hogy a Teen Titans dedós lesz, de már a második filmjük győz meg arról, hogy feleslegesen.

A mágia nálam totál szétcseszte mindkét hősbandát. Minek ez? Sajnos a túlburjánzó szuperhős-univerzumok erősen szembemennek az én kevesebb-több beállítottságommal.

A végén kiderül hogy ki a gyilkos....
Itt az eredeti sztori:
http://igazibunugyek.blogspot.hu/2016/05/a-memphisi-harmak-husz-ev-utan.html

2017-04-30 09:36:12 Budapest Noir (2017) Ragemarci (?) #1

Olvastam a teljes sorozatot és jobbnál - jobbak, számomra hiánypótló volt és hatalmas élmény. A filmtől nagyon félek, szerintem nagyon könnyű elrontani. Ráadásul nem ismerem Gárdos Évát nem tudom mennyire tud felnőni a feladathoz és stílusos eszközökkel dolgozni.

A 13. komment mindig különleges, szerintem elhasználhattad volna sokkal bölcsebben is, de te tudod

előzmény: hwoarang (#10)

A manapság jellemzõ, ordenáré túlzásoktól mentes, ügyes látványorgia kimagasló operatõri munkával megspékelve. A sztori ugye klasszikus (szokatlan módon a "kik ezek és mit akarnak?" helyett szinte teljes egészében a "hogy a francba éljem túl õket?"-re fókuszálva), Cruise és a science fiction szerelemgyerekei pedig eddig sem okoztak nekem csalódást.
A lendülete ugyan nem konstans, akad benne egynéhány sallang, de semmi olyan, ami miatt ne érdemelne meg egy jó négyest.

2017-04-30 00:05:13 Sucker Punch (2011) / Álomháború MicaHiro (1) #126

Na, ez aztán tényleg valami döbbenetesen pocsék. Szinte nem is tudom, mit lehet kiemelni a negatívumok közül. A legviccesebb talán, hogy a főszereplő lány arcjátéka alig változik az után, hogy a film végén átesik egy lobotómián.... Kevésnek érzek erre csak egy nézhetetlent adni, de többet sajnos nem lehet.

2017-04-29 22:49:46 Aftermath (2017) / Utóhatás hhgygy (3) #2

Ez komoly, hogy csak 3-an láttuk? Amúgy érdekesség, hogy az eredeti sztoriban az orosz (észak-oszétiai) családapa (akinek a felesége és két gyermeke halt meg a balesetben) a háromgyerekes dán családapát (a légi irányítót) a három gyereke és felesége szeme láttára szúrta le (Svájcban), amiért nyolc év börtönt kapott, de csak hármat töltött le, majd szabadon engedték és odahaza hősként ünnepelték, mint a "mi" "baltás gyilkosunkat". No comment.

2017-04-29 22:32:00 Weiner (2016) nygaben (4) #2

Jó kis film, sokszor meg tudott lepni egy-egy fordulatával (nem ismertem a sztorit), végül is az élet a legjobb forgatókönyvíró. Nehezen tudok kiigazodni Weineren... egy számító idealista és egy igazi lúzer, aki megy a saját feje után, aztán meg nem győzi feldolgozni a következményeket :D. Mindenkinek ajánlom, egy nem mindennapi történet feldolgozása ez a doku, egy nem mindennapi főszereplővel. Azt hinnéd, hogy játékfilm, de a bejátszott híradórészletek világossá teszik, hogy mindez megtörtént nem is olyan régen. (Az pedig sokat elárul a közéletről, hogy Weiner programjából alig ismerünk meg valamit. Fogalmam sincs, hogy ért-e ahhoz, amiről beszél, jók-e a politikai elképzelései. Persze nem erről szólt most a dolog, de ez azért elgondolkodtató.)

Szerintem írj egy jobbat és juttasd el hozzánk...

előzmény: slawter (#11773)

ha picit hiányzik a film:
https://www.youtube.com/watch?v=HU2ts1IUByA

Az igaz! Pont ma néztem meg a Get Out-ot és nagyon tetszett.

ez az "önirónia" számomra kínos..

2017-04-29 20:16:08 The Circle (2017) / A Kör dwalker666 (3) #1

Hosszú a felvezetés és egy kis hiányérzettel jöttem ki. A film a fő témát jól boncolgatja, de szerintem egyszerűen zárja le. A sztoriban több is lehetett volna, több izgalommal megspékelve.

2017-04-29 18:39:24 Cocoon (1985) / Selyemgubó critixx (3) #7

Konkrétan Saturn-díjat nyert az effektekért és BAFTA-ra is jelölték ezen kategóriában.

előzmény: Olórin (#6)

Heló!
Ennek a filmnek az ismertetője hibás, teljesen másról szól a film: https://kritikustomeg.org/film/68765/excellent-cadavers-falcone-1999

Nem egyszerre vették fel, hanem újravették. Marty apját nem is ugyanaz a színész alakítja.

előzmény: schankox (#26)

Ez valóban harmatgyenge hármas, nem csodálom azt sem, aki egyesre értékelte. A legjobb poén talán az űberes nőci volt és még az is nagyon alacsony szintű.

Jennifer Aniston egyre borzalmasabb és gyengébb szerepeket kap. Sose tartottam sokra, de mindig is izgatott benne valami, van egy bája, annak ellenére hogy valójában nem mondható szépnek. Na most ez a varász is megszűnt.
Jason Batemannal a Sejtcserés támadásban sokkal jobbak voltak és a film is az volt, pedig az értékelése egyezik ezzel.

Jó szórakozást!

Egész korrekt film, az eleje nagyon üt, de a vége felé kifullad, ellaposodik, és összecsapottnak hat.
És valamit segítsetek megérteni: Amikor meghal a csaj, miért nem szólongatja a fiút, vagy köszön, vagy valami. Csak tök csöndben randalírozik ott lenn... valószerűtlen.

paksiendre kérdésére, a vége lehetett volna jobb. Mondjuk megtalálnak valamilyen medált, vagy elátkozott tárgyat a lány testében, és elpusztítják, ezzel megszüntetve azt az energiát, ami életben tartja a hullát. Vagy keresnek egy rituálét, hogy mivel lehet végezni vele, nemtom.

Nagyon szép volt a képi világ, én is imádom Párizst. :-)

Owen Wilson a szokásos gyenge színvonalat hozza, ez a fő lehúzója a történetnek.
Szerintem nem a legjobban sikerült Woody Allen filmek közé tartozik, annak ellenére, hogy az egyik legmagasabban értékelt filmje. Többet vártam tőle a kritikák alapján.

Jó szórakozást!

2017-04-29 16:39:02 Blue Velvet (1986) / Kék bársony The Cortez (4) #41

Ez Lynch 3. lineáris sztorivezetésű, teljesen érthető filmje, de itt szerencsére már erősebben jelen vannak az egyedi stíljegyei. A rendező sok szimbólummal dolgozik, időnként sajátosan nyomasztó a hangulat, és akad jó pár abszurd karakter. Van (rém)álomjelenet (ami megint csak egyértelmű), a fényképezés meg végre újra profi – például az operatőr képes a fűszálak között is zoomolgatni.
A Blue Velvet amerikai álom ellenes, de a tipikus hollywoodi klisék is fellelhetőek benne: kertvárosi idill (ez mondjuk a kritika szempontjából lényeges volt), idealista, naiv főhős, romantikus szál, ééés happy end. Ezekhez jön hozzá Lynch őrülete: a jól ismert stílus, abszurditásba átcsapó jelenetek, félhülye karakterek, énekelgetés, öncélú szex, perverziók stb. Tehát a filmnek így vagy úgy, de a durvább Lynch-mozik között van a helye. Az egész produkciót igazából Dennis Hopper húzza föl, aki kibaszott jól játssza a kiszámíthatatlan, groteszk pszichopatát.
A játékidő alatt szólnak jobb régi, valamint sokkal rosszabb elvont betétdalok, vagyis a a zeneválasztás nem itt sikerült a legjobban.

Az én szám kevésbé habzik a logikai buktatók láttán mint másé, persze lehetett volna máshogy és úgy még élvezhetőbb amit látok, de egy filmtől nem várom el örökösen azt, hogy maximálisan reális legyen amit látok. (Egyébként ez ilyen tipikus módi, hogy megmondom mit rontottak el, pörgök rajta egész nap mert hát ez így nem járja, jól leírom, hogy hogy kellett volna másképp...:)
Nos, alapvetően nekem való az antihős koncepció, egyszerűen nulla százalékban tudom magamévá tenni az ájtatos és mindig nagyon igazságos amerikai szuperhős képét, talán ezért mondhatom, hogy a kedvenc képregényeim közé tartozik a Watchmen és a V for Vendetta is, amik hétköznapi hősök vitatott módszereivel való sajátos és nem mindenki által kedvelt igazságszolgáltatása. A filmben látható antihősünk is olyasvalaki aki nem hisz és bízik a rendszerben, megváltoztatná azt a nem túl törvényes és nem is túl rendes átlagpolgár módszereivel, ami nekem alapjáraton nagyon tetszik, úgy gondolom, ha valaha hasonló helyzetbe kerülnék és az igazságszolgáltatás cserben hagyna én sem fogadnám el és ülnék a sarokban sírva. Az alapkoncepció tehát nagyon tetszett, a főszereplőnk alakítása szintén, talán a kivitelezés amit lehetett volna erősebbre is, bár az elején láttunk pár igen hatásos jelenetet azért. Tehát legyen egy négyes, kicsit túlcsavarták a dolgot, de még bőven élvezhető.

2017-04-29 14:15:29 Hotel Rwanda (2004) / Hotel Ruanda ryood (4) #20

a film legérdekesebb része az elején a kt tévés beszélgetése. mikor megtudják, hogy a belga gyarmatosítók, hogyan döntötték el, ki lesz hutu avagy tuszi. utána pedig megkérdezik az ott beszélgető két nőt, ők hutuk vagy tuszik? kiderül ugye, hogy egyik hutu másik tuszi, aztán a konklúzió mindennél beszédesebb: "akár ikrek is lehetnének.."

az 1 óra 40 percből minimum 50 perc csak baszás. ezzel nem is lenne baj, ha épp a radioaktív őslakos szexelné meg a fiúkat/lányokat ilyen-olyan úton-módon, de erről szó sincs. egy darab mélytorok, konkrétan ennyi benne a vadulás. közben meg rohadtul unalmas is. a vége csónakos jelenet nem rossz.

2017-04-29 13:50:17 The Founder (2016) / Az alapító necksprain (2) #9

furcsa, hogy ezt írjátok, szerintem baszottul hatásvadász, és ne csinálja már, hogy ekkora tabukat döntöget, miszerint a racionalitás győzedelmeskedik a naivitáson! borzasztó volt.

2017-04-29 08:26:05 Tabló (2008) bakocsa (3) #6

A történet érdekes, azonban a megvalósítás egyenetlen, csapongó, néhol túlságosan is öncélú. A zseniális Felhő a Gangesz felett című filmet meg sem közelíti.

2017-04-29 01:32:31 Dune (1984) / Dűne Dangar (2) #41

Szeretnék vajszívû, engedékeny lenni vele - már csak a korára való tekintettel is -, de nálam ez a film szimplán nem viszi át a harmadik lécet. Sõt, kissé még a második is rezeg! Egyszerûen nem jó! Kapkodó, amikor lassítania, magyaráznia kéne, illetve - a játékidõ nagy részében - borzalmasan unalmas és vontatott, pont mikor meg egy kis ritmus hiányzik. És nagyon hiányzik.
Mintha az egész produkció váza egy halom, össze nem illõ puzzle-darabkából állna. Van benne spiritusz és kreatív ötletek, jók a zenék és a kosztümök, ráadásul Sting is meglepõen jól hozza a karakterét, de annyira íztelen, kidolgozatlan, már-már igénytelen az összkép, hogy a kevés pozitívuma csak a karó elkerüléséhez elegendõ.

2017-04-29 01:20:33 Her Friend the Bandit (1914) budaik (?) #4

és tényleg :D beleolvastam a kommentekbe ... :)

előzmény: Szamár (#3)

2017-04-29 00:14:37 Vikaren (2007) / The Substitute Vajay Attila (3) #4

Azt a horror szócskát nyugodtan le lehet venni a műfaji meghatározásból. Egy teljesen átlagos ifjúsági sci-fi.
Nekem a Majka - A csillagok küldötte meg a Tau bácsi ugrott be a filmről. Egy két vicces jelenet van benne, de az egész olyan délutáni matiné gyerekeknek.

Azt már tudtam, hogy az ő egyik fiuk a fojtogató, onnan a perctől, hogy Celeste esküdött a pszichológusának, hogy az apjuk viselkedése vele szemben nincs semmilyen hatással a gyerekeire. De tényleg zseniálisan bemutatta a sorozat a bántalmazás folyamatát, lélektanát.
A vallomástevők olyan szempontból is hozzátettek a sorozathoz, hogy bemutatták azt is, mi a valóság, és az emberek mit szűrnek le a látottakból, és mennyire azt látják, amit látni akarnak. Ékes példája volt egy-két mondatuk az irigységnek, képmutatásnak, és annak, hogy mindenki magából indul ki. A cél pont az volt, hogy idegesítsék a nézőt. De mindenesetre elgondolkodtató a tükör, amit feltartottak elénk.

Még nem láttam sorozatot, ami ennyire izgalmas volt, és mégis ennyire elgondolkodtatott gyereknevelésről, erőszakról, látszatról, bántalmazásról.

előzmény: Lanie (#2)

Szerintem a "The Witch" jobb film. És ez valóban a feléig jó. Azért egyszer meg lehet nézni.

2017-04-28 21:28:41 Her Friend the Bandit (1914) Szamár (?) #3

Ez nem egy Chaplin film. Ez egy Billy West film 1918-ból (ő egy Chaplin-imitátor volt). A címe His Day Out.

előzmény: budaik (#2)

Will Smith csapnivalóan rossz színész, most hogy öregszik azt gondolta, hogy most már egy komoly drámai szerepben helyt tud állni? Mindenki jobb volt nála, ráadásul igen kiváló színészek, szóval még inkább lelepleződött az alkalmatlansága. De amúgy ez a film meg sem volt írva, teljes katasztrófa...

Az egyetlen zavaró benne számomra csak azoknak a szerencsére apró jeleneteknek az összessége, ahol kikérdezik az ismerősöket. Egyébként fantasztikusak a színészek, ki sem szeretnék emelni egyet sem, annyira egészben volt az egész. Féltem tőle, hogy talán nem nekem való lesz, túl "lányos", túl érzelmes, de abszolút várakozáson felüli volt. A jelenetek az erőszakkal azért is voltak erősek, mert Kidman testén látható foltok valódiak, amikor a földre esik tényleg megüti magát, ahogy dulakodnak valóban úgy lett megszorítva,
hogy annak látható sérülései vannak, akár csak a való életben. No de a vége, srácok a végén amikor pont az a karakter löki el a nem éppen annyira hősünket, aki a legbékésebb, a leginkább nyugodt és kompromisszumokra képes karakter, nos hát.. az elég erős volt. Volt benne pár hétköznapi drámás szál, nem kell mondanom, hogy a családon belüli erőszakkal kapcsolatosak a legerősebbek, és főleg azért mert hosszú ideig az áldozat sem látja magát áldozatnak, egészen addig amíg valaki rá nem világít, hogy ez nem normális és nem, a gyermekei sem vakok, átveszik a szülői viselkedést seperc alatt.

Egy szóval; nézzétek. Nem azt kapjátok a végére amit az elején gondoltok.

közhelygyűjtőknek kötelező

2017-04-28 20:45:29 And Then There Were None (2015) Lanie (5) #3

Eszméletlenül rabja vagyok az ilyesfajta filmek/sorozatok hangulatának, mondhatni kicsit elfogult is vagyok, ahol ilyen szuperül felkeltik bennem az érdeklődést, ott nálam garantált a dara.

2017-04-28 20:30:49 Pet (2016) Lanie (4) #2

Teljességgel elcsépeltnek gondoltam az alaptörténetet, aztán mégis sikerült meglepni azzal, amit kihoztak belőle. Nem tökéletes, sőt, jónak is csak azért mondom, mert szeretem amikor meglep egy film és azt is szeretem amikor nem hepiend a történet. Bár mondjuk valamelyik szereplőnknek ugyebár az lett.

2017-04-28 20:12:34 The Invitation (2016) / A meghívás Lanie (5) #31

Én szeretek kifordulni önmagamból filmnézés közben :) Köszönöm az ajánlást!

2017-04-28 19:35:18 Her Friend the Bandit (1914) Szamár (?) #1

Nyolcan értékelték, pedig ez egy elveszett film. :)

2017-04-28 19:01:37 1945 (2017) ryood (5) #10

hát ez nekem nagyon nagyot szólt!
egészen meditatív, hipnotikus filmcsemege, zsigeri élmény.
a szokatlan, nyugtalanító hangulat megteremtésében meghatározó szerepet jászik szemző tibor éteri helyről szóló zenéje, mely fokozatos tempóban lüktet előre, egyre fesztltebbé téve a filmet egészen a katarktikus befejezésig.
a záró képsor a gőzös vonat szálingózó füstjéről torokszoríró, költői, beleég a retinába..
éljen a magyar film!

2017-04-28 18:22:07 The 13th Warrior (1999) / A 13. harcos GothMan (4) #9

Jó ötlet. Szívesen vennék egy tökös ősmagyaros filmet.

előzmény: Tenebra (#8)

2017-04-28 17:45:51 Meghalni Ukrajnáért (2016) zéel (?) #3

Kösz! A köztelevízió tájékoztatása szerint június közepén tervezik leadni az M5-ön. (De ez még csak terv. Mindenesetre érdemes figyelni a műsort június elejétől.)

előzmény: Tenebra (#2)

2017-04-28 17:28:03 La La Land (2016) / Kaliforniai álom csabaga (?) #70

Szegény Natalie Wood,mennyit gyakorolt ő is,erre Marnie Nixon énekelt...

Ma már sokan ezt a szellemhangot elhibázott ötletnek tartják,ott is,más filmeknél is.A színészi beleélés többet számít a steril trillázásnál...
Érdemes elolvasni a My Fair Lady-nél feltett linkemet.:)

előzmény: Ugor (#68)

2017-04-28 17:18:29 La La Land (2016) / Kaliforniai álom csabaga (?) #69

Már oda is írtam a kiegészítések közé.:)

Néhány utalás akár véletlen is lehet...

előzmény: Ugor (#68)

2017-04-28 17:12:55 La La Land (2016) / Kaliforniai álom Ugor (4) #68

A West Side Story még beleférne szerinted? Meg, hogy csendüljön fel a mi hajdani közös dalunk újra a zongorán... :o)) stb.

előzmény: csabaga (#67)

2017-04-28 17:06:25 La La Land (2016) / Kaliforniai álom csabaga (?) #67

Az érdekességekhez beírtam azokat a címeket,ami biztos.

előzmény: Korben (#50)

2017-04-28 15:23:42 The Invitation (2016) / A meghívás kwzatz (5) #30

OFF:
Mind más témájú, de A meghíváshoz hasonlóan mindben van valami nyomasztó kérdés, feszült légkörrel rendelkeznek és szerintem érdekes a cselekményük. Kicsit lassúak - akárcsak A meghívás -, de ettől függetlenül szerintem izgalmasak és okos filmek. Befogadhatósági sorrendben ( :D ) :
1. Gone Baby Gone / Hideg nyomon
2. Abre los ojos / Nyisd ki a szemed - az 1997-es, eredeti változat
3. Incendies / Felperzselt föld
4. Oldboy - 2003-as eredeti változat
5. Spoorlos / Nyomtalanul
6. Kokuhaku / Confessions
7. Goksung - (ez nem egyszerű, de ha rászán egy kis időt az ember, emésztgeti, és minden a helyére kerül, szerintem rájön, hogy egy zseniálisan összerakott film - van egy jó kis rövid youtube videó, ami segít ebben)

Mondjuk szerintem ezek olyan filmek, amik közé nem árt beépíteni valami könnyedebbet néha, ha nem akar a néző kifordulni önmagából. :D

előzmény: Lanie (#29)

Garfield szerintem is szuper választás volt Doss szerepére.

2017-04-28 14:40:12 Patriots Day (2016) TheDriver (4) #5

AZ utcai lövöldözés valóban baromi élethû és brutál izgalmas lett.

2017-04-28 11:05:44 The 13th Warrior (1999) / A 13. harcos Tenebra (4) #8

Ez a film irtó bugyuta, de kiváló hatásvadász jelenetei vannak, melyek miatt egy guilty pleasure kategória. :D
Kedvenc részem ez: "Lo there do I see my father; Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers; Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call me, they bid me take my place among them, in the halls of Valhalla, where the brave may live forever."

Vajna nem akar ilyet ősmagyarokkal? :D :D :D

Ja, és a spanyol Antonio Banderas mint arab-viking harcos - priceless!

Érdekes, hogy elég gyengén muzsikál ez a film itt KT-n. Én magam nagyon jó szórakoztam rajta, régen nevettem ennyit filmen, egyszerű és jó.

A filmzeneszerzős részben maximálisan egyet értünk :D

előzmény: Sárközi László (#6)

2017-04-28 07:23:26 Fallen (2016) bambula (1) #3

:)

előzmény: zéel (#2)

2017-04-28 01:56:33 Rings (2017) / Körök Tetovaltlany (2) #6

Nagyon rossz.nagyon feloskent is csak egy enyhe "meh"...miert kellett ezt a filmet megcsinalni..az elso Kor nagy kedvenc volt,a zeneje is fantasztikus..de ez..ocska nagyon.

2017-04-28 01:54:17 Sing (2016) / Énekelj! Tetovaltlany (5) #3

Nagyon tetszett,annak ellenere hogy utalom az eneklos filmeket,az meg hogy allatokkal volt tele wwwwwaaaaaaaaw.Zootopia utan masik nagy kedvenc film ez :)

Mekkora 5-ös ez a film! Még nem láttam, örök érvényű.

2017-04-27 21:59:21 Patriots Day (2016) erahurka (4) #4

A pátosz tényleg zavaró sokszor, van, hogy egy-egy jelenet tök jó lenne, de a végére odatettek egy nyáltenger mondatot ami miatt mégis rossz szájízzel folytatod a filmet. Ezt leszámítva teljesen rendben van, az akció jelenetek nagyon jól sikerültek. A Deepwater Horizon-nál szerintem jobb film, arra egy gyenge 4-est adtam, erre egy erőset.

2017-04-27 21:56:01 Meghalni Ukrajnáért (2016) Tenebra (4) #2

Tegnap volt a díszbemutató az Urániában, regisztrálni kellett csak érte. Szerintem a Duna TV-n fog menni.

Amúgy jó film, de inkább a témája miatt hatásos. És annyira nagy hatása volt a témájának, hogy a film után kisebb háború alakult ki az orosz és az ukrán követ között. Az orosz felszólalása egyértelmű felháborodást váltott ki, bár én nem értettem, mit mond, mert csak oroszul volt hajlandó megszólalni.

Nagyon friss, aktuális téma, ezért tényleg összeért a film és a valóság. Megrázó és felháborító az egész.

előzmény: zéel (#1)

2017-04-27 21:50:06 Meghalni Ukrajnáért (2016) zéel (?) #1

Bemutatóról (a díszbemutatón kívül) vagy egyéb elérhetőségről tud valaki?

2017-04-27 20:55:40 Fallen (2016) zéel (?) #2

bérrendező - ez jó!
ill. rossz!
a bérrendező, mint bérgyilkos
csak nem embert öl, hanem filmet

előzmény: bambula (#1)

2017-04-27 20:36:54 Fallen (2016) bambula (1) #1

Kár,hogy már Scott Hicks is átment bérrendezőbe és ilyen siralmasan rossz filmhez adja a nevét.

"azt egyáltalán nem értem, hogy kapta garfield ezt a szerepet és miért? ha az volt a cél, hogy keressünk egy olyan ártatalan, kisfiús bájjal rendelkező színészt, akinek túlélési esélyei már elsőre is csekélyek, akkor sikerült"

Több oka is van.
1. Látván a filmet, szerintem nagyon jól játszotta ezt a szerepet.
2. Nézz meg néhány képet Desmond Dossról! Ő sem egy 190 cm magas, 110kg izommal rendelkező John Matrix ezredes volt, van némi hasonlóság a karakterükben, testfelépítésükben.

A kommented alapján viszont nem vagyok biztos benne, hogy tudtál-e róla, hogy ez egy életrajzi film. Nyilván vannak változtatások benne, amik a nézhetőséget szolgálják, de a legfontosabb történéseket figyelembe véve elvileg hűen mutatja be Desmond Doss életét.

előzmény: andalgogalagonya (#72)

2017-04-27 13:54:48 Patriots Day (2016) Dió (4) #3

Igen, Peter Berg sajnos rossz irányba megy... mondjuk tőlem, ahogy az olajtornyos eposza is, ez is kap egy gyenge négyest, mert akciójeleneteket rendezni még mindig piszkosul tud, hogy a feszültségteremtésről ne is beszéljek... de az az undorító, túlcsorduló pátosz egyszerűen megfojtja a film pozitívumait, a sekélyes karakterekkel együtt. Mindenesetre, ha a film utolsó, baromi kínos 10 percét nem nézem (ekkora identitászavarral rendelkező filmet sem látni minden nap - most akkor mi ez, documentary vagy dráma?), azért az az utcai rajtaütés durván beleégett az emlékezetembe. Nem egy Lone Survivor, de egynek jó, csak mostmár itt húzza meg a határt Berg, és a következő filmjében tekerje lejjebb a pátoszt és a nyálat, helyette fókuszálva a 10/10 akcióra.

előzmény: biri (#2)

lehet, hogy nem én vagyok a legjobb háborús filmeket befogadó néző alapanyag, de hiszem, hogy ebből is lehet jót (olyat, ami még azt az embert is végig leköti, akinek a golyózápor egészen egyszerűen kikapcsolja a figyelmét). bár mel gibson nem tartozik a kedvenceim közé, de ezt már nagyon távolinak érzem a számomra kedves rettenthetetlentől is. a fegyvertelen katona története egy olyan történet, ami látszólag egy személy morális dilemmája, a szolgalelkű-hazafiság és az emberi élet szentségének összeegyeztethetetlenségéből eredő feszültség feloldására tesz kísérletet, ami bár 1945-ben játszódik, mégis ugyanazokat a kérdéseket próbáljuk megválaszolni a mai napig. az eltompított lelkiismeret és a közös bűn, amihez cél rendelhető. úgy érzem, hogy ez egy "olcsó" film, ami él azokkal a hatásvadász eszközökkel, amik már elégszer bejöttek ahhoz, hogy ne szárnyaljon többé a kreativitás. a történetépítés is annyira klisés és üres, hogy végig olyan érzése van a nézőnek, hogy ezt már látta, és tisztában van vele, hogy mi fog történni kb. 2 perc múlva vagy 30. percben. igazán elengedhetnénk a gyerekkorba betekintést nyerő visszaemlékezéseket, a dolgok állandó ok-okozati viszonyba helyezését. a mai felgyorsult ingeráradatban, néha megjeleneik az igény a tisztaságra és a linearitásra, de ez már átcsap az unalmas kategóriába. azt egyáltalán nem értem, hogy kapta garfield ezt a szerepet és miért? ha az volt a cél, hogy keressünk egy olyan ártatalan, kisfiús bájjal rendelkező színészt, akinek túlélési esélyei már elsőre is csekélyek, akkor sikerült. ugyanakkor nem hiszem, hogy ennyire sterilnek és élére vasaltnak kellene lennie. ahogy a külsőségek árnyalása is elmaradt, úgy a belső tartalmak is kidolgozatlanok.

Ez még csak a halotti Thor volt... :P
https://kritikustomeg.org/film/48690/scary-movie-horrorra-akadva-5-2013

előzmény: Tudomisén (#14)

Áhá, akkor Tom Hardy ezt a rohamosztagost fogja játszani a VIII. epizódban! :D

előzmény: ChrisAdam (#553)

Nekem egy két centivel szürkébbnek tűnik, de ki tudja! :)))

előzmény: tomside (#552)

2017-04-27 08:41:10 Kossuth papja (2015) jesi (2) #1

A rendezés és a színészi játék katasztrofális, pedig akár egy jó film is születhetett volna.

Eddig nem tudtam, mi az a VJ klipp, de most már azt is tudom, hogy nem az én világom. :D

előzmény: ryood (#639)

ha már így pörög a profondo rosso topik, akkor mutatom ITT egy régebbi VJ-klipemet, amely a Prof. Rosso, Suspiria, Phenomena hármasból lett összevágva.

Nagyon örülök, ha azt olvasom, hogy valaki(k)nek tetszik a Phenomena. :) Kicsit elhanyagoltnak érzem azt a filmet. Nem nagyon emlegetik. A hasonló Opera általában több figyelmet kap. Nálam az Argento TOP 3 Suspiria, Profondo Rosso és Phenomena.
Azt tudom, hogy megtekintéskor a Tenebre is ott volt, de arra már kevésbé emlékszem.

2017-04-27 05:38:42 Patriots Day (2016) biri (2) #2

Nagyon bántó a jó pár bambaság és túlzás, nagyon nyálas és szájbarágós, erőltetett amerikai film.

Kicsit édes, kicsit keserű. - Egyik sem igazán. Még nem látszódik a későbbi Fellini, de indulásnak jó.

2017-04-26 23:12:49 Profondo rosso (1975) / Mélyvörös dikalosz (5) #60

Abszolút! Nálam az a második kedvenc Argento. Egyébként mindig megmosolyogtat, ha összejön a giallo-s brancs :)

előzmény: ryood (#58)

2017-04-26 23:11:51 [Általános fórum] tomside #6949

http://www.empireonline.com/people/m-night-shyamalan/m-night-shyamalan-unveils-next-film-glass/

Jóság Shamalyalamalanamnál?

Elég ha hozzászóltok valamelyik Star Wars filmhez és bárhol legyek kerek e világon, a következő másodpercben itt leszek. :)

előzmény: tomside (#554)

2017-04-26 21:50:30 Profondo rosso (1975) / Mélyvörös tomside (5) #59

Nos, talán mert az egy igazi űberfajaság! ;)

előzmény: ryood (#58)

Tudtam, hogy te leszel az igazságtevő! :D

előzmény: ChrisAdam (#553)

ez nagyon gyenge filmecske volt.

2017-04-26 20:24:46 The Invitation (2016) / A meghívás Lanie (5) #29

Én egyébként nagyon szívesen néznék ehhez hasonló hangulatú, végig izgalmas mégsem, hogy is mondjam, feltétlenül akciódús történetet, szóval nagyon szívesen vennék pár ajánlást mert azóta is sokszor jár a fejemben ez a film amióta megnéztem. Egyszerűen fantasztikus volt a főszereplő férfi alakítása.

Balgaság mindez, mit mondtok! Snoke eredete hivatalos.

előzmény: tomside (#552)