Legfrissebb kommentek (csak filmes)

2017-10-17 23:47:00 Solo: A Star Wars Story (2018) ChrisAdam (?) #3

Teljesen jogos, ez így is volt, még én írtam be Howardot a többiek mellé. Most így is lett. Köszi!

előzmény: critixx (#2)

2017-10-17 23:25:51 [Melyik filmen sírtál?] ryood #11

mechanikus narancs

2017-10-17 23:24:22 Solo: A Star Wars Story (2018) critixx (?) #2

Egy apró észrevétel: tapasztalataim szerint a KT-n az a szokás, hogy ha egy filmet többen rendeztek, még akkor is, ha pl. az eredeti rendezőt kirúgták/távozott a forgatás közben/előtt/után és valaki átvette tőle a filmet (sőt, akkor is, ha csak az új rendező van feltüntetve a stáblistán), minden rendezőt kiírunk itt.

Pl. Spartacus (Anthony Mann - Stanley Kubrick), Elfújta a szél (George Cukor, Sam Wood, Victor Fleming), Superman 2. (Richard Donner - Richard Lester), stb. stb.

Szóval, szerintem fair lenne itt is kiírni Howardon kívül a korábban kirúgott két rendezőt is (elvégre tudtommal az anyag fele az ő dirigálásukkal készült). :-)

előzmény: ChrisAdam (#1)

2017-10-17 22:51:29 [Melyik filmen sírtál?] Tenebra #10

Engem nem tudott meghatni úgy igazán egy film sem, és általában nem vagyok ez a típus, közeli hozzátartozóim temetésén sem ejtettem egy könnycseppet sem. Nem érzéketlen vagyok persze, csak egyszerűen nálam ez valahogy nem működik, pedig nem vagyok az a "gecykemény" típus, aki direkt játssza a macsót, és visszafojtja ezeket. Talán a Pat Garrett és Billy the Kid volt az a film, amit annyira átéreztem egyszer, hogy kirázott a hideg, és valami ünnepélyes szomorúság lett úrrá rajtam Bob Dylan dallamait hallva, és James Coburn téblábolását látva. És amúgy a Manchester by the Sea engem is elkapott érzelmileg, ezt írtam is a topicjában.

Inkább dühöt vagy lelkesedést volt képes felkelteni bennem 1-1 alkotás. Egyik kedvencem, mármint amit gyakran emlegetek, a 2007-es Az osztály, mely annyira feldühített a témája miatt, hogy verekedni támadt kedvem. :D És az idei méltatlanul elfeledett Kojot is annyira nagy hatással volt rám, hogy szinte én is oda akartam sózni egy nagyot a filmbeli rosszarcoknak.

Illetve melankóliát, depresszív hangulatot azt számos film rám tudott ragasztani. A torinói lót például nem szeretném megnézni egy darabig (továbbra sem :D), mert úgy érzem, felkötném magam. :D (na, jó, azt azért nem) Hanekétől A hetedik kontinenssel szintén így vagyok.

2017-10-17 22:44:10 Solo: A Star Wars Story (2018) ChrisAdam (?) #1

Megvan végre a film címe.

Egyszerű, olyan mint egy ki****szott svájci bicska, Walter.

Végig az volt bennem, hogy én ezt már láttam. Aztán beugrott... 96-ban ugyanezt forgatták le! Csak ez olyan, mint a South Park mozifilm. Nagyobb, hosszabb. De a forgatókönyv kínosan ugyan az! Egyetlen ok miatt kap kettest. Hogy nem lett olyan kurva szar, mint az új Alien film. Itt a földönkívüliek tényleg azok! Lehetett volna jobb is, ha nem ragaszkodnak ennyire görcsösen az első rész forgatókönyvéhez, hanem mondjuk írtak volna egy új részt. De semmi gond, kb. 1-2 év múlva lesz újabb Independence Day, szinte 100% ... :D

2017-10-17 21:59:13 Better Watch Out (2016) Rorschach (4) #3

Szerintem már csak azért is él a vígjáték címke, mert hiába nem hahotázósan játszik rá a fekete humorra, van annyira virtuóz, hogy simán meg-megmosolyogtat néhány húzásával. Pölö ott a stáblista közbeni jelenet, ami így hirtelen eszembe jut.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2017-10-17 21:56:36 Wish Upon (2017) Rorschach (1) #4

Elképesztően amatőr, primitív szar. Olyan szinten közhelyes és kiszámítható minden egyes képkockája, hogy huszonöt percnél már fizikailag fájt, pedig én tényleg szinte minden baromságot végigszenvedek.

Kedvenc momentum, hogy a csóró félárva lánynak, akinek a faterja a szemétben turkál, ott az eszköztárában a full almás multimédia cucc. Értem én, hogy product placement, de ez egy faszság.

2017-10-17 21:49:59 [Melyik filmen sírtál?] guybrush #9

Most belegondolva rájöttem, hogy tökre sírós vagyok :D Csak az elmúlt két évből is rengeteg példa jut eszembe: Carol, Cléo 5-től 7-ig, Rozsda és csont (uhh...), Fehér isten, Redvás Åmål, Fekete eső (az Imamura-féle + az alapjául szolgáló regény), Rövidfilm a szerelemről, A nagy kékség, Rabbit Hole, Orca, Somewhere, Szerelem (Déry elbeszélésein még inkább), Tükör, Solaris (1972), A sorompók lezárulnak, Womb, és az Étel, ital, férfi, nő.

+ a lentebb említettek közül is volt egy pár (A Manchester by the Sea tényleg kegyetlen)

De így még osztályozni is fogja a nagyközönség és ez hasznodra lehet. Meg kritizálni is van hol.

előzmény: Irak7 (#662)

A Goethe kötet olvasása közben szólhatott volna a zenegépből a Boney M-től a Raszputyin, akkor ez így már egy Günter Grass utalás lehetett volna. Ha... ha... ha...

Köszönöm! :D
Bár annyit nem ér, hogy oda felkerüljön.

előzmény: Ugor (#661)

Egyébként itt van a KT-n is.

Hát nem is tudom... mindezt értem, meg kb. ennyi talán összejött volna a könyvből, német költőből, a magyar és cseh sörből, az orosz zenéből... de a miértjét még mindig nem találom.

Azt hittem borzalmasan vacak és kínos lesz, de meglepően szórakoztató, őrült darab. Így se raknám a jók közé, de ha moziban nem is, otthon érdemes adni neki egy esélyt. És a stáblistát érdemes járatni egy kicsit, mert Schwarzi country-t énekel alatta :D

2017-10-17 21:33:52 Wilson (2017) noresz02 (2) #3

Remek történetvezetés, kihegyezve Woody Harrelson karakterére -aki mindent ki is hozott belőle- de sajnos olyan szinten erőltetett végig a humor, hogy többször a kikapcsolás szélére sodródtam közben. Az alapötlet és a keretbe foglalt történet nagyszerű, de a megvalósítás egyenesen pocsék.

A könyvvel (Vonzások és választások) még utalni akartam a lány "terhességére", illetve a srác választására, aki inkább az üveget választja a számára vonzó lány helyett.
Az Ady-vers címével pedig még a részegség állapotát akartam sejtetni.

előzmény: tomside (#658)

Szia!

Volt szerencsém felismerni, hogy ez egy Ady-vers címe, csak nem tudtam sehogyan összekötni a verset a filmmel.
Ha egy Goethe-kötet önéletrajzi okok miatt van a filmben, de kifelé, az "érdekmentes" néző irányába nem képez jelentéstöbbletet, akkor miért is van ott? Vagy képez? :)
Nagyon érdekel, amit csináltál, de lehet, jobb lenne ezt üzenetben folytatni, hogy ne terheljük a topikot. :)

előzmény: Irak7 (#656)

Megnéztem. Na jó, bevallom, vereséget szenvedtem. A film győzött. Nem bírtam igazán megfejteni a titkát. De várjuk meg a nálam okosabb emberek véleményét.

előzmény: Irak7 (#654)

Köszönöm, Tomside!

A cím Ady Endre Az ős Kaján c. versére utal.

(A Goethe-t olvasó lány életrajzi vonatkozású. :D)

előzmény: tomside (#655)

Baromira élveztem, nagyon szerethető! :)
A címét nem értem viszont, de sehogyan sem. Esetleg egy kujont láttunk a képeken, de a kajánt sehogyan sem tudom értelmesen elhelyezni a jelentésmezők horizontján. :D Nem értek valamit?

BTW amelyik pubban azt látnám manapság, hogy a csapos Goethét olvas, azonnal megkérném a kezét! (Ha ocsmány férfi is!) :D

Szóval várom az újabbat, és így tovább!

előzmény: Irak7 (#654)

2017-10-17 20:49:13 Shinboru (2009) / Szimbólum dikalosz (5) #8

Szerintem nem errol van szo. A film alapvetoen azt mutatja be, hogy van egy felsobb ero, ami iranyit mindent. A vilag osszes rezduleset, Bush elhajlasat, az emberek megnyilvanulasat, mindent.
Es itt most egy ilyen felso iranyito valakit latunk, aki az elejen meg azt sem tudja, hogy mi a pocs van, aztan szepen lassan rajon arra, amire mi is a vegen. Alapvetoen az, hogy egy emberrel tortenik ez az egesz, szerintem nem mervado. A 'jovo', mely soran egyetlen egy angyalbogyoro marad is inkabb a hatekonysagot fejezi ki, hogy az illeto a mestereve valt ennek az egesznek, nem kell egyesevel nyomogatnia oket, eleg egy nagyot. Erre utal a hata mogott levo vilagterkep is. Hiszen egy angyalbogyoron keresztul tudja iranyitani a vilag osszes rezduleset, az emberek gondolatat, mindent. Itt kiternek arra, hogy az emberek ebbol az egeszbol persze semmit nem erzekelnek, maximum ugye hisznek. Valamiben. Ezert sem ertek egyet azzal a megallapitasoddal, mely szerint a film az ember szerepet is bemutatja ebben a rendszerben. Vagyis de, bemutatja, csak eppen nem ugy, ahogyan Te leirtad (szerintem). Ok itt alanyok, minden toluk fuggetlenul tortenik, nem ter ki a film arra, hogy ebben az egesz rendszerben az embereknek milyen szerepe van. A film cime inkabb arra utal (mint mar irtam), hogy letezik egy felsobb ero, es ezt kibaszott egyedi modon, es eleg gizdan abrazolja. Lenyegeben az osszes vallas ezen alapul, ugyhogy mindenki kell tudjon azonosulni a temaval.
Egyebkent pedig az is egy eleg erdekes kerdes (igy hogy latjuk a felsobb eronek a kialakulasat, keletkezeset, jelenletet), ki a fene volt az, aki megalkotta neki ezt az egesz rendszert.

Tudom-tudom, hat a rendezo! :)

Ui.: sorry, hogy egy kicsit szedett-vetett az iromanyom, igy telorol potyogni eleg borzaszto...

előzmény: tomside (#7)

Sziasztok!

Ez az első kisfilmem, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A címe: Az ős Kaján

(Tudom, hogy tele van hibákkal, de... lesz majd jobb is. Ne kíméljétek! :D)

https://www.youtube.com/watch?v=IzHoxAbGwco

Sziasztok!

Ez az első kisfilmem, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A címe: Az ős Kaján

(Tudom, hogy tele van hibákkal, de... lesz majd jobb is. Ne kíméljétek! :D)

https://www.youtube.com/watch?v=IzHoxAbGwco&t=10s

2017-10-17 20:44:42 [Melyik filmen sírtál?] Ugor #8

Mondjunk azért egy-két konkrét esetet is, amikor… a Pásztor fiúk visszahozzák a beteg Nemecseknek az üveggolyókat… Ryan közlegény megtalálja a temetőben Miller százados sírját… Baradlayné megkapja Jenő fia mellényét… Stern és a felszabadult foglyok odaadják a gyűrűt Oskar Schindlernek… az idős hölgy felmászik a korlátra a Titanicban… Woodstock-ban Jimi Hendrix belecsap a húrokba… Szélfútta Haj búcsúzik a hegyen a barátjától, a hadnagy úrtól… a Hétköznapi mennyország végén megszólal az emberek kórusa… szóval, van sok.
*Jav.: és a Hachiko is, persze, nagyon!

2017-10-17 20:30:42 [Melyik filmen sírtál?] hollyaudreyanne #7

Ha olyan hangulatomban kap el valami, akkor még egy objektíven nézve nem jó filmen is potyognak a könnyeim, szóval az én listám hosszú és néhol igen kínos. :)
A Késői találkozás, Billy Elliot és a Celeste és Jesse mindörökre című filmeket már többször láttam, utóbbi kettőt 5+ alkalommal, de minden alkalommal sírtam rajtuk.

2017-10-17 20:09:02 [Melyik filmen sírtál?] Ugor #6

Érdekes, hogy többedszeri nézésre jobban és mélyebben meghatódom, mint amennyire az első nézéskor hatott rám valami... elég sok film van, aminek betéve tudom a történetét, mégis, amikor odaérünk, nincs is értelme titkolni, folynak a könnyeim.

Adam Sandler mégsem felejtett el színészkedni a Kótyagos szerelem után? Meglepődtem, őszintén meglepődtem.

2017-10-17 19:32:13 [Melyik filmen sírtál?] BonnyJohnny #5

A Star Wars hetedik epizódján nekem is sírni lett volna kedvem, de más okból... :P
Emlékezetesebb filmek, ahol eltörött a mécses:
Neverending Story (Artas jelenet), Titanic, Braveheart (két különböző alkalommal két különböző helyen), Szentjánosbogarak sírja, Up!, Hachiko (eddig kettőből kétszer).

előzmény: ChrisAdam (#3)

Nálam a 'csumi' az a kategória, ami fix, hogy lesz. Már most is használom. Remélem cucu látja mit beszélgetünk itt, nagyon jó dolog lenne ez!:)

2017-10-17 18:40:21 La haine (1995) / A gyűlölet DrSzolon (5) #39

Már vagy ötször megnéztem, de az a rész engem is mindig értetlenül hagyott. Legutóbb a Bem moziban láttam pár hete, és akkor utánanéztem. Olvastam egy ilyen értelemzést, amivel nagyjából egyet tudok érteni: Grünwalski jelképezi a leszakadó külvárosi fiatalságot, a vonaton lévők pedig a többségi társadalmat.
Vinzék érzik, hogy bajban vannak, szeretnének kitörni, felzárkózni. De büszkeségük nem engedi meg,
hogy elfogadják a segítséget. Ha a kezüket nyújtják, leesik a nadrágjuk, és meg kell állniuk felhúzni. Aztán lassan teljesen elmegy mellettük a vonat...

előzmény: Modric (#37)

Szerintem az Elefántvadásznál (Eastwood) az ismertetőből vegyétek ki az utolsó mondatot,esetleg az előtte levőt is.

2017-10-17 18:38:36 Lucy (2014) Sántha Orsolya (4) #56

Érdekes, újszerű, elgondolkodtató. Nyilván nem ad egyértelmű válaszokat, hiszen az nem lehetséges. De rengeteg kérdést felvet. És az is valami.

2017-10-17 18:35:48 [Melyik filmen sírtál?] dora87 #4

Hú, ez tényleg nagyon jó téma. Én legutóbb a Kedin könnyeztem.
Korábbról beugrik a Manchester by the sea nekem is, és napokig a fejemben járt aztán. Akkor amire emlékszem még a Gilbert Grape, az Elefántember, valamint a Hetedik pecsét mindhárom meghatározó élmény mellesleg. Utóbbi persze egy életre elgondolkodtatja az embert.
És tényleg: a Philadelphia, szintén emlékeztes, többször megnézett film.

2017-10-17 18:18:45 The Square (2017) / A négyzet Mikkey (4) #15

bp-i Östlund fanok, van 1 négyzet, mozis, nagyméretű plakátom, szívesen felajánlom
pm!
ui. nem zsebeltem ki érte senkit :D

2017-10-17 17:39:55 [Melyik filmen sírtál?] ChrisAdam #3

Huh, jó kis téma. Több filmet megkönnyeztem már, a Star Wars hetedik epizódjától kezdve a mély drámákig. És persze nem mindegy az se, hogy miért sír az ember: azért mert valami negatívan, vagy pedig pozitívan megható.
A Manchester by the Sea-t nem csak hogy megkönnyeztem, annyira megérintett, hogy még másnap is elérzékenyültem csak a gondolatától. Legalább egy hónapig ült rajtam a hangulata, ráadásul szürke február volt. A film egyértelműen nem pozitív, nem örömkönnyek voltak azok.
Viszont az Időről időre, habár az elmúlást veszi a boncasztalra igen érzékenyen tálalva, mégis inkább örömkönnyek voltak, mikor először láttam. Sőt, még többszöri megtekintésre is elérzékenyültem és tudom, hogy ha megnézem újra és újra, akkor is valószínű érzékenyen fog érinteni, ez már csak így van.

De aztán még ott van a Szentjánosbogarak sírja, ami kicsikar pár könnycseppet vagy a Beasts of No Nation, a Saul fia, a Csillagok között, a Perfect Sense, a Bábel... és még sorolhatnám.

Azért is nehéz kérdés ez, mert az ember nagyon sok ok miatt sírhat, könnyezhet vagy elérzékenyülhet. Mert ezek azért külön témák. A Saul fia például nem a krokodilkönnyes példa, hanem az, amikor az ember döbbenten ül a székben és le van sokkolva: elérzékenyül. Vagy éppen Az őrület határán. Bő téma, férfias téma. :)

2017-10-17 17:31:42 [Melyik filmen sírtál?] Raul #2

Legutóbb amit megkönnyeztem, az a Manchester by the Sea volt. Meg gyerekkoromban talán A kis hableány, ami rémlik.

2017-10-17 17:20:20 [Melyik filmen sírtál?] hhgygy #1

(Bocs, ha volt már ilyen topik.)
Tomside hozzászólását olvastam a Kút című filmhez és erről jutott eszembe, hogy ti melyik filmen sírtatok, akár többszöri nézésre is.

Én két filmre emlékszem (de biztos volt több is):
Hachiko (a Richard Gere-s) (mekkora égés, mi?), és a minden idők kedvence, abszolút no. 1. filmem, a Belső tenger

Pedig milyen jól indult: Call of Duty, Lost. De sajnos uncsi iparos lett belőle.

előzmény: ChrisAdam (#17)

Halvány Spíler-utánérzésem van. És ez jó :)

A lehető leglehetetlenebb osztályzatot adtam a filmnek, hiszen ez általában vagy ötös, vagy egyes. Nekem úgy mindkettő, ezért a kompromisszum legyen hármas.
Igazából én nagyon jól szórakoztam, bevallom őszintén. Az egész úgy kezdődött, hogy elkezdtem pakolni a szobámban és valahol a polcom sötét oldalán kezembe akadt a film eredeti DVD-je, amit ha jól emlékszem, még évekkel ezelőtt valaki adott nekem egy KT találkozón, ezúton is köszönöm neki. Nem haboztam, meg is néztem Ivan híres kedvencét.
És tényleg jól szórakoztam, jókat nevettem, de azzal, hogy töviről-hegyire elmondjam, mi történt... nos, bajban lennék. Viszont nem unatkoztam, élveztem a trash nyújtotta minőséget, letüdőztem a VHS korszak hamisítatlan atmoszféráját, a Zs-kategória gyöngyszeme pedig bármilyen szemét is, szerethető film, mert jó humora van és tök jól van tálalva, lehet ironikusnak veszitek eme véleményt, de szerintem nem is utoljára láttam a filmet. (De legközelebb valami tudatmódosító szerrel kéne, ha már így készült - gondolom én.)

Kíváncsi lennék azért, hogy a 300 ezer dolláros költségvetésnek mennyi része ment el kábszira.

2017-10-17 14:59:56 True Romance (1993) / Tiszta románc ChrisAdam (5) #18

Na, vártam már arra a filmre, aminél nem a hibákon és gyengeségeken kell csámcsognom, hanem egyszerűen ki lehet mondani, hogy színtiszta ötös a film. Zseniális, emlékezetes jelenetekkel bír, Walken és Hopper jelenete bitangul jó, hála a briliáns forgatókönyvnek, Gandolfini és Patricia "párbaja" kegyetlenül durva, leesett az állam, a finálé pedig egy az egyben makulátlan élvezet. Tarantino stílusa igencsak átüt, akár ő is rendezhette volna (bár a lineáris történetvezetés nem az ő stílusa, de ahogy tudom, Tarantino nem is így írta meg a szkriptet). Egyébként pedig ebben a filmben megelevenedik a nyolcvanas évek végének, kilencvenes évek elejének hamisíthatatlan hangulata és érzése. Ha megkérdezik, melyik filmben van meg ennek a kornak az amerikai életérzése, ezt (is) mondanám.
Patricia Arquette minden egyes pillanatban elbűvölően bájos (kivéve talán mikor véresre verik), Christian Slater pedig remek főhőse a filmnek. Egyedül azt sajnáltam, hogy Walken nem szerepelt többet a filmben, reménykedtem, hogy még felbukkan.
Nagy élmény volt, pedig pár éve belekezdtem egyszer már, de nagyon csúnyán bealudtam - ami az én fáradtságom miatt volt, legkevésbé sem a film miatt. Most új élményként láttam és az egyik kedvenc krimithrillerem lett a 90-es évek elejéről.

2017-10-17 14:59:45 [Hamarosan a mozikban!] oscarmániás #6313

Bizony szalad az idő :)

előzmény: ChrisAdam (#6312)

A két cég tulajdonosi gárdája a háttérben nagyjából azonos, csak nem nagyon szoktuk nagyobb dobra verni... az IMDb a nemzetközi fiókvállalatunk. Persze, a többi nagy médiamulti is valahogy így működik...

előzmény: BonnyJohnny (#12008)

Tényleg nem volt ott, arra én is emlékszem. És minden bizonnyal így történt. :D

előzmény: BonnyJohnny (#12008)

2017-10-17 14:50:34 [Hamarosan a mozikban!] ChrisAdam #6312

Baromi jó az új trailer, amerikai filmeknek nem szokott ilyen jól vágott előzetese lenni. Remélem a film is lesz legalább ennyire jó. (Örömömre most fogtam fel, hogy egy hónap múlva már mehetünk moziba, azt hittem, még jövő nyáron jön a film.)

előzmény: oscarmániás (#6311)

Csak képzelődtem, vagy korábban tényleg nem volt ott a comedy a film imdb adatlapján? :)
Mert, ha nem, akkor történelmi pillanatként, az imdb követte le a Kritikus Tömeg műfaji megjelöléseit. :D (Konkrétan az én észrevételemet. :D)

előzmény: ChrisAdam (#11996)

2017-10-17 14:43:51 Better Watch Out (2016) BonnyJohnny (4) #2

Először is köszönöm az ajánlást! :)
Másodszor egyetértek. De szerintem még csak nem is indul döcögősen. Nem megy bele részletekbe, hogy unalmas legyen, csak felskicceli a helyzetet, de így is felvázol mindent, amit tudnunk kell a karakterekről. Aztán indulhat is thriller. Direkt használom ezt a műfajt, mert egyrészt a leghorrorosabb jelenetek az amúgy ártalmatlan farkaspókokkal való találkozások jelentik. Ellenben végre egy horror (a sok szar és középszer után, amit mostanában néztem), ahol van thrill, és nem csak jumpscare-ek röpködnek. Sőt, ebben alig vannak jumpscare-ek. Feszültséget teremt, először a bujdosással, majd a kialakult szituációval.
Vígjátéknak viszont nem túl erős. Igazából nem is értem, ezt a műfaji megjelölést. Bár a humor (főleg annak éjsötét formája) nem hiányzik a filmből, de azért nem komédia. A trailer sokkal viccesebb, mint maga a film, és sok szituáció, ami ott humorosnak tűnik, a filmben nem az. Csak, hogy összehasonlítsam a Babysitterrel (a kapocs a két film között, hogy Rorschach ott ajánlotta nekem ezt), az sokkal inkább vígjáték, miközben megőrzi a thrillt is. De, mint írtam is, a két filmnek semmi köze egymáshoz, nem azért írtam, hogy összehasonlítsam, csak a vígjáték címkét (ami annál a filmnél jogos) itt nem értem.

előzmény: Rorschach (#1)

2017-10-17 14:02:43 [Hamarosan a mozikban!] oscarmániás #6311

Megvan az új Viszkis előzetes:) Remélem valaki felkarolja Pándy András történetét is egyszer, jó kis zaftos sztori...

2017-10-17 13:04:56 Kút (2016) Dió (5) #30

Ezt olvasva szerintem Te magad sem érted, miért nem adtál rá ötöst:) A vége pedig természetesen nem nyálas:)

előzmény: tomside (#29)

2017-10-17 12:47:23 [Általános fórum] Ugor #7104

Lassan hosszúnadrágot is hordhatsz. :o) Ideje már...

előzmény: Raul (#7101)

2017-10-17 12:43:04 [Általános fórum] BonnyJohnny #7103

Nem semmi. Én csak(?) nyolcadik évemet töltöttem be a Kritikus Tömegen a múlt hónapban.

előzmény: Raul (#7101)

2017-10-17 12:39:07 [Általános fórum] tomside #7102

Jó, hogy itt vagy! :)
Isten éltessen sokáig!

előzmény: Raul (#7101)

2017-10-17 12:34:59 [Általános fórum] Raul #7101

Ma vagyok 10 éves a KT-n... :)

Nekem is volt ez a "néztem volna még" érzés, de szerintem azért is mert a film íve nem a megszokott volt.

beindulás, boldogidők, még ezt is megússza, ezt is ezt is, meghoz egy érett döntést és külön kezd el bújkálni, egészen élvezi, úgy látszik nem robbantják fel a kocsiját... és aztán hirtelen lepuffantják.

A film nehéz pillanatait is poénosan tálalták ezért is olyan kis könnyedecske. Ha csak egy helyen bekomorodnak és tényleg a vívódó emberek vívódóssan is lenne tálalva akkor nagyobbat ütött volna szerintem.

De azért üdítő volt szerintem. :) És elképesztő a sztori.

Az is érdekes volt hogy nem szippantott be a film hanem végig félig-meddig az igaz történet dokumentálásaként éltem át. Érdekes ötlet volt ez is.

Ebben a filmben sok minden érdekes. Kezdve a színészi játékokkal... :P De olyan érdekességek is akadnak, mint a repülőgép golyóálló fala, melynek hiányában igen hamar véget ért volna ez a film. ;)
Gyerekek, ez egy B film, aminek ad egy kis érdekességet, hogy egy repülőgépen játszódik. De igazából ezt sem igazán sikerült kiaknázni (pont a fegyverek hiányával és a szűk tér érzékeltetésével lehetett volna). Unalmas első óra után igaz tényleg beindul a hentelés, de semmi (SEMMI) horrorhangulata nincs, és egy-két villanást nem számítva humor sem. Akkor mi is ez? Egy átlagos slasher CGI vérrel? Akkor annak megfelelően osztályozom.

előzmény: PG (#3)

Csatlakozom a magasztaló kritikák után csalódók táborához. Bár kétségtelen, hogy zsánerén belül egy jobban sikerült darab, saját sagájaban is élmezőny, de igazából ügyes(ebb) felvezetés utáni ügyes(ebb) jumpscare-ek halmozása.

baszós-kardozós filmnek nekem a sword & sorcery jutott eszembe. Három testőr típusú filmekben nem szoktak kardozáson kívül mást csinálni. De, ha tudsz ilyenről, nekem is ajánlhatsz... :D

előzmény: tomside (#12006)

nem volt rossz, volt egy-két (szigorúan egy-kettő) poén, amin nem csak elmosolyodtam. Vége giccses, magyar hangok korrektek. Jobb, mint az élőszereplős törpök, de nem hiányzott volna, ha nem készül el.

Köldöknézegetős művészfilm - ezt már fel is írom, ilyenem biztos lesz.
Egyik haverom szerint a baszós-kardozós film önálló műfaj. Az olyan Három testőr típusú filmeket értette ide, amelyekben kardoznak meg ... :)
Időnként még mindig megkérdi, nem tudnék-e neki ajánlani valami jó kis b...-kardozós filmet. :D
Aki tud ilyenről, küldheti amúgy.

előzmény: dikalosz (#12005)

Hatalmas otlet! Foleg ugy lenne az igazi, ha az ember sajat maga hatarozhatna meg a kategoriakat, nevezne el oket. De allat lenne!

előzmény: ChrisAdam (#12004)

Igen, hasznos lenne. Támogatom!

Plusz korábban felvetettem, hogy lehessen a megnézendő filmek fül alatt listákat csinálni ("amit majd haverral nézek", "köldöknézegetős művészfilmek", "újranézendő", egyéb felhasználó által adott címek). És amikor az ember bejelöl valamit, hogy meg akarja nézni, már fel is ajánlhatná a rendszer, hogy melyik kívánságlistára tegye. Azért lenne szerintem jó ez, mert magamról tudom, hogy amikor nekiállok filmet nézni és ha nincs ötletem, hogy mit nézzek, akkor elkezdem pörgetni ezt a hosszú listát, amin van 600+ film. Mire a közepére érek, elmegy a kedvem a filmnézéstől is, meg a nap is felkel. Szóval kényelmesebb lenne csoportosítani ezeket a megnézendőket, mert ha valakinek nagyon sok filmje van a listán, akkor kábé értelmetlenné válik a funckió (azon túl, hogy a bejelölt filmről értesítést kap az ember).

előzmény: erasto (#12002)

Igen, ez mar reszemrol is felvetodott, sajnos elsiklottak felette, ha jol emlekszem!

előzmény: erasto (#12002)

Sziasztok!

Egy apró, de hasznos tipp:

Már rég szerettem volna javasolni, hogy jó lenne egy olyan funkció, amiben a megnézni kívánt filmeket a jelölés időrendi sorrendjébe is lehessen állítani! Van csomó film, amit becsillagozok, de nehézkesen találom meg a sok között!

2017-10-16 22:29:40 Kút (2016) tomside (4) #29

Nagyon szép film, szerelem ez nekem első látásra - ennyit azoknak, akik azért olvasgatnak itt, megnézzék-e a filmet.

Ezt meg azoknak, akik látták:
Nagyon korrekt, biztos kézzel dirigált munkát láttunk kiváló alakításokkal. Trokán Nóra az igazi magyar Salma Hayek/ Penelopé Cruz, személyes kedvencem a filmből, nagyon hitelesen tolta a flegmát. Ha valaki nyálasnak ítéli meg a végét, igaza van, viszont átadtam magam az érzésnek, nem akarom azt játszani, hogy kemény vagyok és nem hatott meg. Vallom, hogy az erős férfi igenis sír, csak a gyengék szégyellik kimutatni! :D
Na, nem mintha sírtam volna, de meghatott, és valahol elgondolkodtam a film kapcsán, miért utasítanak el sokan élből valamit, ha megható. A megható pozitív jelentéstartamú is lehet, a nyálas viszont mindenképpen pejoratív. De miért csináljuk azt, hogy a meghatót élből nyálasnak tituláljuk? Nem kellene. Csak van mindenkinek legalább egy olyan filmje, amitől bőg tizenhetedjére is, mégsem mondja nyálasnak... (Nekem is megvannak.)
A másik a film "mondanivalója", igen, leírtam a szót, az egyszerűség kedvéért így, kisiskolásan. A nyomorék mesélőnk, aki amolyan shakespeare-i figura, be-beszúr egy-két coelhós gondolatot, és nem is belőle indulnék ki, hanem a karakterekből. Van nekünk pl. nem túl intelligens Hajnink, aki él bele a világba, és mit neki a többi dolog?! Van Máriánk, aki szeretne szabadulni, de nem meri átlépni azt a bizonyos határt, és van egy nyüzüge fiúnk, aki szarik bármire, de akkor is "elmegy innen". Igazi emberi sorsok, a közvetlen környezetünkben felismerhető, nagyon is valóságos magatartásminták. Talán ez fogott meg a legjobban.

Na, ennyit erről, még azt akarom "mondani", hogy a filmvégi zene önmagában is atom, és hogy csatlakozva az előttem szólókhoz; várom a rendező következő filmjét. A Kút egy újabb olyan darab, amire jó úgy gondolni, hogy baszki, ez valami magyar, amivel egyszerűen csak jó egy közösségbe tartozni. Helyenként Tarantinót juttathatja eszünkbe - vicces, de én a magyar Steven Seagalt is felfedezni véltem - és amit, különösen a végével felidézett bennem, az a Korcs szerelmek.
...hm. Ne pontozzam át ötösre?

2017-10-16 20:37:31 Happy End (2017) ryood (4) #2

haneke eddigi legvisszafogottabb filmje. érdekes módon, mégsem kevésbé hatásos, mint a benny videoja, a furcsa játék vagy a rejtély.
fricska ez is, akárcsak östlund négyzetje, csak valami egészen más hangszerre komponálódott. a film talán picit vontatottan halad előre, de mintha ezzel is csak nőne az emberben valami szokatlan, idegen feszültség. persze a végére eszkalálódik, aminek eszkalálódni kell, és olyan mosoly ül az ember arcára a záró képsor befogadása közben, amilyenre végképp nem számított.
nesze neked látszatidill.

A felsoroltak közül csak kettőt láttam, de a Kelly hőseiért és az Átlagemberekért is simán megérdemelt volna egy-egy jelölést.

Mind érdekes. De, hogy én egy másikat mondjak: Quentin Tarantino és Sam Rockwell. Tarantinióo végre írhatna egy magához hasonló géppuskaszájú karaktert. :)

2017-10-16 18:48:35 Alien: Covenant (2017) Charlie O'Brian (3) #209

"A f*szért kellett a Prometheus, meg ez a fogyatékos teremtéstörténeti szar? Miért nem lehetett úgy Alien filmet csinálni, hogy az is maradjon?..." -Tulajdonképpen Neked igazat kell adjak, de ezek a vádak elsősorban Prometheust kell illessék!

előzmény: Reaper (#197)

Számomra nehéz választani,a színész tagja egy kisebb klubnak,ahol ismert nevek sorakoznak,Oscar jelölés nélkül.
Klute,Ne nézz vissza,egyformán remek.Az Oscar nyertes Átlagemberek sem működött volna nélküle.
Tű a szénakazalban,zseniális.
A Kelly hőseiben a "szikár" Eastwood komikus ellentétét hozza,szórakoztatóan.

Sajnos a jobb sorsra érdemes Forrongó évszak megbukott,és utána leírták főszereplőként.
Ahogy nézem,ezt a karakteres művészt más díjjal sem kényeztették el...

Mózes ki akart vonulni Egyiptomból népével, amit aztán Amon Geoth nem nézett jó szemmel. De mindenekelőtt végigmentek majdnem Kambodzsáig fél Vietnamon át, hogy elérjék az erdei erődöt, ahol a gonosz amerikai telepesek rabszolgákat tartottak fogva.
Sok mindenből össze van ollózva ez a film, valóban kevés eredeti rész van benne, de valahogy mégis jól összeeszkábálták. Habár azt gondolom, néhol feleslegesen túlnyújtott, ezt a mai trendnek a számlájára írom, miszerint a trilógiák befejező epizódjának megvan az a privilégiuma, hogy indokolatlanul hosszú legyen. Így aztán az első óra sok helyen igencsak leül, még a második órában is akad olyan rész, amikor úgy érzi az ember, lendület nincs, csak állóvíz. De szerencsére az utolsó negyven perc egészen jó, sőt, kifejezetten élvezetes és hála égnek nem áldozták fel az értelmetlen CGI-okádás oltárán a történetet és a karaktereket, így néhány szolidabb robbanás keretében tökéletesen meg is van oldva a végkifejlet. Habár nem nevezném egyszerű popcornmozinak, mert túlmutat azon történetével, hangulatával, tónusával és tempójával is, mégis ezek kissé ostoba, életszerűtlen, egyszerűsítő megoldásaival él, ami olykor logikátlansághoz vezet, alább soroltak fel pár példát ebből a fanyalgók.
Andy Serkis zseniális, a VFX artist kollegák pedig remek munkát végeztek, a szó lehető legszorosabb értelmében. Nincs kivetnivaló a film látványvilágában se, kiváló operatőri munkával is bír, de amit nem lehet megunni a film 140 percén keresztül se, az Caesar Andy Serkis arcára írt animációja. Zseniális, a technika tényleg olyan magasságokba ért el, ahonnan nem tudom van-e még drasztikus lépcsőfok felfelé, hiszen a valóságot hihetetlenül pontosan alkotják meg. Woody Harrelson karaktere hiába volt erős, mégsem volt egy cseppnyit sem eredeti, sőt, talán az egyik legnyilvánvalóbban sablonos része a filmnek.
Még talán annyit szólnék, hogy számomra is hiányzott a filmből az, hogy megtudjuk, hogyan is lett a majmok inváziója és győzelme globális. A régi filmben azt látjuk, hogy az emberek totál lebutulnak és az egész Földet a majmok uralják, az emberi városok pedig jórészt föld alatt vannak. Lehet nem figyeltem eléggé, de nekem hiányzott még a folyamat azon része, ahogyan eljutunk innen abba az állapotba.
Na, de egyébként jó film a Háború, messze nem olyan erős, mint elődje, nyisszantani kellett volna még bőven a filmből, hogy feszesebb, tempósabb filmet kapjunk. Sok eredetiséggel nem szolgál, viszont Caesar egyértelműen filmes ikon (lesz), aki egyébként könnyedén viszi a hátán a filmet. Ez így egy gyengébb négyes, ami ugyanakkor a hármastól biztonságban van. 65%

2017-10-16 11:19:58 Adams æbler (2005) / Ádám almái somogyireka (5) #104

Tudod, amikor az utolsó meggy a tálban rohadt, és te mégis bekapod, majd a szádban marad ez a poshadt, keserű íz, na akkor gyorsan be kell szaladnod a spájzba, és körülnézni, milyen édességgel tudnád feledtetni keserűségedet.
Pont így voltam az östlundi Négyzettel szombaton, mint az utolsó meggyel, és akkor eszembe jutott az alma a spájzban..(másodjára néztem, de ugye a szita agyam okán pont mintha először..)

Arról, hogy mi nem tetszik nagyon nem szeretek írni, szívesen elintézném annyival, na pont nem ilyet, és egyszerűen csak rámutatnék végre arra, amit kerestem, ami saját szívem hangján szól..
Sütött az októberi nap, zavarba ejtően meleget, az ember hirtelen nem is tudta, melyik évszakban jár, azt meg lassan pláne nem, melyik évben is...S néha a monitorról a tekintetem a szekrény barnájára fordítottam, ami a napfénytől már csak aranylott, és akkor tudtam, a Négyzet keserűsége most múlik belőlem.

A film lelépett a vászonról (na jó, a gépből ki..) betöltötte a szobát, összekeveredett a napfénnyel. Ja igen, nehéz az örömről nem giccsesen írni..érzem, a határát súrolom épp.

Az Ádám almái kapcsán, melyet nézni kell, nem írnom róla pedig csak annyit, szerencsés az, de nagyon, aki a nyomorék gyerekében a táncot látja, szerencsés az, aki annyira hiszi és imádja az elme számára sötétet és semmit, hogy egész lényét a csodának engedi át, akkor az(AZ?!) akár még testet is ölthet.
És akkor lásd a csodát: egy fejlövés éppen nem halált hanem születést hoz el!!

A zene 3-as, azért:-)

előzmény: BalaKovesi (#45)

Tök nehéz kérdés, igazából bárkire azt mondanám, hogy érdekes párosítás lenne. Amelyik viszont leginkább megfogott: Lynch és Tilda Swinton.

2017-10-16 10:13:36 Kút (2016) ChrisAdam (4) #28

Rendkívül masszív atmoszférával bíró film, erős színészi játékokkal és jó forgatókönyvvel, a látványvilága jól fel van építve, de valahogy a film első fele mégsem áll össze, "nem érnek össze az ízek". Nem is nagyon tudott lekötni, nagyon álmos hangulata és tempója volt. Aztán a második felében szerencsére beindul (a tábortüzes muri után), méghozzá nagyon is, a finálé szekvenciája egyenesen zseniális, mintha Tarantino ugrott volna be a forgatásra, de aztán sajnos aztán nem sikerült időben lezárni a filmet.
Összességében szép kis stílusbomba a Kút, Gigor otthonosan helyezkedett el ebben a műfajban, a színésznők csodálatosak, mindig elmerengek, micsoda szépség Trokán "magyar Penelopé" Anna, aki egyébként a film egyik legerősebb pontja, Kurta Niké nem különben. László Zsolt is jól játszik rövid kis szerepében, Kovács Zsolt volt az egyik kedvencem, Zoli karakterét alakító Tzafetás Rolandot viszont nem tudnám kiemelni, kicsit sótlan volt. Jó kis film a Kút, amire emlékezni lehet és újranézni majd idővel. Reméljük, Gigor újabb filmjére nem éveket kell majd várni. 70%

Kissé vontatottnak tartottam a felétől és nem tudott sok újat nyújtani a film, bár jó volt a mondani valója. A látvány miatt mindenképp megérdemelné az ötöst is, de ezért nem lehet egy filmet zseniálisnak kikiáltani.

Megértem azokat, akik jobb osztályzatot adtak, de nekem ez kevés volt a négyeshez.
Volt benne egy kis Jégkorszak feeling, csak abban nem öldökölnek annyit :-)

Jó szórakozást!

K csak megkapta Stelliene emlékeit (amik valóban megtörténtek), hogy segítsen. Amúgy nincs semmi köze senkihez. A fiú csak elterelés volt, hogy azt higyjék fiú gyerek született (ahogy K hitte is).

Habár a film első fele tempós és érdekes, bosszantóan kifullad a folytatásra, jön a családi drámázás és hasonló érdektelenségek. Több volt ebben a sztoriban, és szerintem egy tehetségesebb író/rendező ki is tudta volna aknázni a potenciált.

2017-10-16 01:13:57 The Babysitter (2017) Rorschach (4) #3

Ugyanez a sztori volt velem is.
Még annyi, hogy amilyen kicsattanó a rendezése, simán ráhúznám az ötöst... de a vége kicsit csalódást keltő volt, olyan "semmi extra" kategória. Lehetett volna az is olyan élénk, mint egy-két technikai megoldás a film alatt, vagy megnéznék már egy olyan filmet, ahol a főhős enged a csábításnak a végén. Talán a Ház az erdő mélyén nem láttam olyan horrort, ahol a kanyarított befejezés tényleg meglepett.
De addig igazából iszonyat jó film, tonnaszámra jó poénokkal, és még a karakterei is baromi jók, a Bee-t játszó Samara Weaving pedig szabályosan remekel - nem is csoda, hiszen Hugo Weaving unokahúga.

Amúgy ha már a Home alone horror-verziója érdekel, melegen ajánlom a Better Watch Out című filmet. Szigorúan szűzen, előzetesnézés nélkül.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

Elnézést, hülye kérdések jönnek

ha jól értem az nem derül ki hogy akkor K csak megkapta ezeket memóriákat bárhol vagy tényleg van valami köze Stelline / Deckardhoz? Mi volt az ami ugyan azokat a géneket mutatta egy male+femalenél? Az lehet csak elterelés volt...? Az a lovacskás üldözős gyerek emlék jelenet Stelline valódi emléke lehet vagy talán azt is csak úgy írta?

Az előző részt újranézésével még igen csak adós vagyok, de eléggé úgy sejtem hogy ott sincs erre technikai magyarázat, hogy csak úgy véletlen jött létre egy szülni képes replikáns? Illetve ha Stelline a megszületett új replikáns, azért nem tűnt fel senkinek neki nincs kódja mert azt hitették el róla hogy immunbeteg ember?

Oké, betettem őket egy brancsba.

előzmény: BonnyJohnny (#12000)

Szerintem lehetne simán Blade Runner. Benne mindkét filmmel és ezekkel. Ezek hivatalos előzmény rövidfilmek.
De amúgy vagy Blade Runner rövidfilmek. Vagy, ha az előzményekhez ragaszkodunk, akkor Blade Runner 2049 előzményfilmek.

előzmény: ChrisAdam (#11999)

Minden úgy volt szép benne ahogy volt. P.B is ès a többi szereplô. Kifejezetten erősnek talàlom:Trine D, és Seastian Jessen alakítását.

Van ötleted, hogy milyen néven fusson ez a kapocs? "Blade Runner rövidfilmek/előzmények", stb?

előzmény: BonnyJohnny (#11998)

A Blade Runner 2049 előzmény rövidfilmjeit (ezt, ezt és ezt) össze lehetne kötni egymással, meg szerintem magával a filmmel is.

2017-10-15 22:35:28 The Square (2017) / A négyzet somogyireka (2) #14

Miután a sokadik magasztaló kritikát olvastam a filmről, elég nagy várakozással, vágyakozással ültem be rá. Ám hiába olvadtam a hatalmas vászonba bele, hiába reménykedtem már úgy 1 óra 10-kor, hogy türelem, az eddigi kínlódásért, unalomért, az idegeimet feleslegesen tépő képkockákért kárpótlásul biztos valami brutális katarzis közeleg, csak ki kell várni..és az eddigi közhelygyűjteményt, hatásvadászatot csak felváltja valami valódian átütő.. Ám a várva várt találkozás a filmmel - számomra - sajnos nem jött el.
Pedig aztán tényleg nem lehet rólam elmondani, hogy óvakodnék a fájdalomtól, a drámától, attól, hogy a látottak úgy igazán odab*sznak, és csak úgy loccsanok, és azt sem bánom, ha aztán napokig kiskanalazom magam. Szóval szinte perverz módon vágyom a nehezet, ha az igazi, s ha már a rendező a poklot akarja bemutatni, akkor ő is a pokolra szálljon alá.
Ellenben az itt a látottaknak nincs igazán mélysége, mintha csak összevissza, valódi koncepció és cél nélkül felmázolná egy rétegben a divatos, egyre inkább elhasznált színeket. A sokat hallott 21.századi nyavalygást. A jól összeválogatott trendi siránkozást..Mert ki ne tudna róla, hogy baj van, óriási baj és még annál is nagyobb, ki ne tudná, hogy a modern művészet egy hosszúra nyúlt agónia, hajbókoló közönségével egyaránt, hogy a kapcsolataink kiüresedtek, ó jajj..ki ne tudná, hogy egykoron erőteljes fogalmaink, mint bizalom, együttérzés, összetartás, szolidaritás mára csak kiüresedett szóhéjak
éséséés...mondjál valami újat is, vagy ha már le akarsz húzni akkor húzz le igazán, legyek abban biztos, hogy amit bemutatsz az neked is fáj, hogy ez valóban a te problémád, és nem csak egy divatos hullámot lovagolsz..
Mert az egyetlen érzésem a film után az volt, Östlund épített nekünk egy újabb sóderkupac installációt, mint a filmbéli modern múzeum kiállításán, és el kéne tátanom a számat, el kéne hinnem, hogy itt most valami eddig sosem kimondottat hallok, valami igazán újszerűt látok, valaki felnyitja a szemem, hogy láss.
de az enyimet aligha, úgyhogy kiáltok is: a király meztelen!

Hát lehet, hogy ezt a karaktergyalázást félrenéztem, nem vagyok képregényekben expert.

Michael Giacchino zenéjének meg a le temp-score-ozását pedig már meg se említem!

Sajnos Giacchino "mindig" temp musicot gyárt (értsd: jellegtelen, sablonos témák, motívumok), kis túlzással, ennek nem biztos, hogy Giacchino a hibása, hanem annak a buta trendnek, hogy mindenhol mindig zenének kell szólnia. (Nem mindig: Rogue One egész tisztességes score volt, de azért Williamshez képest középszer. Nincs ebben semmi baj, nem lehet mindenki Williams.) De amúgy a zenére kritikus vagyok, nagyon. És persze az is igaz, hogy egy Marvel-filmnek nem kell világra szóló zenéjének lennie, mert minek. Ezért is szerződtetik Giacchinot, de ugyanakkor meg a zene (=temp music) folyamatos használata rendkívül bosszantó trend, erre akartam lentebb rávilágítani.

előzmény: TomPowell (#16)

Már akartam írni, de BonnyJohnny megelőzött, hogyha van valami, ami a karakter meggyalázása, akkor az a Maguire féle verzió. Garfield eddig az etalon (számomra), ha a karakter árnyaltságáról van szó, de Holland nagyon közel áll hozzá, igaz más aspektusából is közelítik meg a karaktert, ahogy a filmek is. Holland esetében nem lesz a karakter sem mentes a tragédiáktól, mert a film nem teszi azt elengedhetetlen elemévé, a motivációit áthatja, ahogy a képregények sem hozakodnak elő minden oldalon Ben bácsival, meg a "nagy erő, nagy felelősség" dumával. Michael Giacchino zenéjének meg a le temp-score-ozását pedig már meg se említem! Tény, hogy a széria a temérdek szerző, hős és koncepció révén is nehezen tudna egységes és maradandó lenni és ahogy a legtöbb film, úgy a zenéjük se lesz klasszikus, de pont Giacchino ehhez, valamint a Doctor Strange-hez írt zenéje konkrétan a legerősebb, legegyedibb a sorozatban, felhasznált zenének, zenei idézetnek még csak a nyomát se találni bennük.

előzmény: ChrisAdam (#14)

2017-10-15 22:09:04 Wreck-It Ralph (2012) / Rontó Ralph Dangar (4) #47

Jól sikerült, üdítõ, kedves kis filmecske, de persze kell hozzá némi jártasság a videojátékok világában, hogy tiszta legyen a kép és meglegyenek az utalások. Ezekbõl amúgy lehetett volna több is, viszonylag hamar ellövik a durvább power up-okat (a versenybe pl. beleszõhettek volna egy kis OutRun-t... :) ), illetve itt-ott elfért volna egy kicsivel több (erõsebb) poén, helyzetkomikum - a játékokban rengeteg ilyen lehetõség van (lag, pop-up, nehézségi fokok, idõlimit, textúra bugok, stb.), de ezek hiányában is abszolút pozitív a totálkép.

Ja, és maximálisan egyetértek BonnyJohnny-val: belegondolni is rossz, mi lett volna szegény Ralph-al egy Gesztesi-féle ogre orgánummal megátkozva...

"Hagyd futni az éjszakát!"...hmm...ha ez nem valami Sin City féle erõltetett dark-badass katyvaszt jelent, megvettél vele!

2017-10-15 21:27:25 Aurora Borealis - Északi fény (2017) ryood (?) #1

erősen személyes érintettségű/ihletettségű megrázó, nehéz történet kiválóan megvalósítva, kivitelezve, remekbe szabott színészi alakításokkal, törőcsik marinak pedig olyan súlyos a jelenléte, aurája, hogy az ember szava is eláll, amikor feltűik a vásznon. meg se kell szólalnia, elég egy nézés vagy mozdulat tőle..

örülnék, ha sokan megnéznék.
a film pedig szépen kapcsolódik az idei év kiváló magyar alkotásaihoz, (az egyetlen szégyenfolt a pappa pia..)

itt pedig alinda csodálatos interjúja a fantasztikus szellemi frissességgel rendelkező mészáros mártával
Alinda - Mészáros Márta

Megjegyzem, az is egy jó jelenet. Lentebb írtam, hogy nekem miért tetszett. :)

előzmény: acidphase (#46)

na ha a fojtogatós jelenet ért neki vmit az egész filmböl akkor kár is rá pazarolni a sorokat :D

2017-10-15 19:40:01 The Snowman (2017) / Hóember tomasso (3) #10

Középszerű krimi, ami sokkal több is lehetett volna. A hozzávalók megvannak, mégsem sikerült igazán ütős filmet kreálni a készítőknek. Kihagyott ziccer.

2017-10-15 19:36:10 The Square (2017) / A négyzet cinemagi (4) #13

Hosszabb a kelletênél, de dús, szellemes, tartalmas film :)

Hó-hó!
Ha kiherélésről van szó, akkor ne a Raimi-Tobey féle pókemberhez mérj!
A képregényes eredeti sokkal közelebb áll a ehhez a mostanihoz (még inkább a Garfield féléhez), mint a Raimi trilógia ügyi-fogyijához.
És pláne Holland áll közelebb, mint Maguire vagy akár Garfield (bár ő is jó volt).

előzmény: ChrisAdam (#14)

Ha eddig nem hallottál róla, ne nézz semmilyen promóciós anyagot! Higgy nekem ebben is! ;)

előzmény: ChrisAdam (#11996)

én nem az öcséiddel néztem meg.

Ezen a részen meglepődtem volna, mert azt mondták, még nem látták!

Egyébként ma reggel felkelve pont szembejött a Facebookon egy Spidermanes poszt (komolyan ezek mindent tudnak!), de még a Raimi-Tobey féle. Aztán csekkoltam a filmet, hogy mit adtam én arra és a többi... És ahogy így visszagondoltam erre a filmre meg a halovány emlékeimben élő régi trilógiára (amiből a második részt nem is láttam), kicsit haragos lettem erre, merthogy Peter Parker karakterét nagyon csúnyán leegyszerűsítették, kiherélték (ahogy korábban szóltam erről). Enyhén szólva sótlan karaktere lett, pedig Parkernek a sztorija érdekes, mint ahogy az is, ahogyan ezzé lett (kezdve szülei halálával), és oké, hogy mindenki tudja ezt és nem kell elmesélni újra, de ez nem jelenti azt, hogy akkor a karakterből totál kiírják ezt a vonást, miszerint a szülei halála miatt befelé forduló, esetlen, önbizalomhiányos. Ebben a filmben csak egy srác, aki ügyetlen és népszerűtlen, de ugyanakkor ez nem abból fakad, hogy önbizalomhiányos és befelé forduló, stb., hanem hogy kocka, túlzottan okos és szorgalmas. Ja, és mindehhez adalék, hogy tud jobbra-balra ugrándozni a vörös-kék jelmezében. Szóval ez enyhén szólva kiherélés, ami miatt egyébként egy gyengébb pillanatomban még a kettest is megadnám (revideálom egy szép napos délutánon a korábbi Pókembereket, aztán meglátjuk).

előzmény: tomside (#13)

Hiszek neked és a film is felkeltette az érdeklődésemet. :)

előzmény: BonnyJohnny (#11995)