- 22% (54) A Gyűrűk Ura (2001, 2002, 2003)
- 21% (51) Star Wars IV-VI. (1977, 1980, 1983)
- 18% (44) Vissza a jövőbe (1985, 1989, 1990)
- 13% (31) A Keresztapa (1972, 1974, 1990)
- 9% (21) Dollár-trilógia (1964, 1965, 1966)
- 7% (18) Más
- 7% (16) Indiana Jones (1981, 1984, 1989)
- 2% (6) A Karib-tenger kalózai (2003, 2006, 2007)
- 2% (4) Terminátor (1984, 1991, 2003)
Mátrix
Nehogymá népszerűbb a Karib-tenger kalózai trilógia mint a Terminátor.!
Mátrix szóba se került? :)
Bergman-"trilógia": Tükör által homályosan, Úrvacsora, A csend
peti neked is a keresztapa-ra esett a valasztasod?:DDDD
csak a keresztapa:P
Vörös függöny trilógia ala Baz Luhrmann
Nálam amúgy MAGASAN a Vissza a jövőbe és az A Karib-tenger kalózai (ez személyes kedvencem).
Helyesebb lett volna úgy feltenni a kérdést, hogy az alábbiak közül.
A Gyűrűk Urára szavaztam, de az igazából nem tekinthető trilógiának, mert történetileg egy film. Meg teljesen más a műfaja, mint mondjuk a Keresztapának.
Más: Három szín trilógia
Illetve még Kieslowski tízparancsolat-trilógiája is :)
Ne szeretnék szőrszálhasogató lenni, de hogy lehet egyeseknél egyszerre több is a "legjobb"?
A három testőr avagy királyné nyaklánca
A négy testőr avagy a Milady bosszúja
A testőrök visszatérnek
Bár az utolsó igencsak hervatag és nyugdíjas eresztés, sok helyen elfuserált fényképezéssel, nálam mégis ez a trilógia a kedvenc! :-))
Más:Lars von Trier Aranyszív-trilógiája
Viszont ha ilyen furán számolódik /lásd Indy és SW/ azzal az erővel a Karib tenger igazából egy részes, a Terminátor és A keresztapa meg csak kettő. :)
a die hard sehol?jó oké ugyan az mint az indinél hogy négy része van de az utsó eléggé kilóg a sórból
Többek között kimaradt a Sikoly is:)
Tekintve, hogy 8 trilógiára redukálta a filmtörténetet (amiből kettő nem kifejezetten trilógia), így elég sok minden hiányzik:) Talán jobb lenne úgy, hogy "az alábbiak közül..."
Bosszú-, Hannibal-, Kocka-trilógia nagyon hiányzik a felsorolásból.
Az SW 6 részes, csak azért mert később forgatták le attól még a történet szorosan összekapcsolja a részeket.
Na akkor újra:) : Számomra is "csak" három része van:). A Star Wars meg 2 különálló trilógiából áll, egy régi meg egy új.
Lényegében tetszett az Indy 4. része, de mégsem tudom oda rakni a trilógia mellé. Számomra is "csak" része van:). A Star Ward meg 2 különálló trilógiából áll, egy régi meg egy új.
"Indy tetralógia ha jól tudom"
Dehogy az Indiana Jonesnak csak három része van:P
Más. Szintén Bergman alább említett trilógiája és a Három szín trilógia
Más.
1. Haneke Gleccsereseéds-trilógiája (A hetedik kontinens, Benny videója, 71 töredék a véletlen kronológiájából)
2. Bergman Hallgatás-trilógiája (Tükör által homályosan, Úrvacsora, A csend)
3. Park Chan-wook Bosszú-trilógiája is nagy esélyesnek ígérkezik, mivel az utolsó felvonáshoz (A bosszú asszonya) még nem volt szerencsém.:(
Innen: A Keresztapa-trilógia, A gyűrűk ura-trilógia, Star Wars I.-VI.
Lehetne a LOTR, de nekem ezt mondja az értelmező szótáram a trilógiára: "Három önálló, de tárgyánál fogva szervesen összefüggő irodalmi, színpadi, zenei mű." A LOTR részei nem önállóak. Az egy három részes film.
Indy tetralógia ha jól tudom, SW meg 6 rész, de persze csak ha szőrszálhasogató akarok lenni. Mondjuk, ha megfelelnének a kritériumoknak, akkor is a listám végén van mindkettő.
Akkor viszont marad a Dollár trilógia plusz a Három szín. Többiben mindig van legalább egy gyenge rész.
Más: Három szín trilógia
ejha, vezet a gyuruk ura? :) pedig az nallam az utolso, meg a karib is megelozi :P
A Keresztapa a harmadik résszel bebukta a minden idők legjobbját szerintem. Személyes kedvencem a Dollár. Egyébként meg SW vagy LOTR.
Lehet sokan nem értenek velem egyet de én hiányolom a Mátrixot. Az egy olyan univerzum amit nem lehet kihagyni ebből a felsorolásból.
Terminator a kedvenc témám, de itt a Back to the Future a nyerő.
én is ezt a kettőt
Na végül is kettőt jelöltem: Gyűrűk Ura és Indiana Jones
Az én szavazatommal vezet most a Gyűrűk Ura.
Végre egy kérdés, ahol szépen megosztott a mezőny.
Na ez nehéz kérdés...LOTR, Indy, SW, BTTF...
Bosszú-trilógia, ez nem is kérdés. :)
SW és a BTTF, muszáj volt kettőt jelölni.
a bosszú triológia még fel kerülhetet volna, amúgy SW, GYU, Dollár
Az Indiana Jones már nem is trilóia:P
Amúgy Vissza a jövőbe.
SW. Nem is kérdéses...
A Gyűrűk Ura, bár a többit is imádom, de talán az itt felsoroltak közül ez a legegységesebb trilógia (sajnos A keresztapa és a Dollár-trilógia eddig kimaradt).
Indy
"Mátrix szóba se került? :)"
Dehogynem, azért van a "más". ;)