- 30% (53) Szuperhősök
- 4% (7) Szellemek, démonok
- 3% (6) Egyiket sem
- 3% (5) Coming of age történetetek
- 1% (1) Más, kommentben leírom
Magyarul ifjúságinak lehetne leginkább nevezni. Éhezők viadala, Papírvárosok, Csillagainkban a hiba, ilyesmik.
előzmény: Lacika83 (#35)
Milyen az a young adult film?
Szerintem alapból unalmasak.
előzmény: Interracial Facial Creampie (#33)
A felnőttfilmek is unalmasak tudnak lenni egy idő után.
előzmény: tomside (#32)
Ne szakadj el, Neck!
Semmi baj nincs, minden rendben van! :D :D :D
előzmény: necksprain (#31)
már pediglen mi a retkesben élnél, ha nem a jól elkészült "gengszterfilm, noir, "őrült vígjátékok", látványos történelmi filmek, nívós westernek, jól megcsinált romantikus vígjátékok, krimik stb. korában??" ezt én nem tudom dekódolni sajnos.. neked az a bajod, hogy ezek a filmek elkészültek, és bármikor előveheted őket, vagy esetleg az, hogy leszarod a minapi filmtermést, mert keseregni mégiscsak jóval lazább? nem értelek, de komolyan.
előzmény: csabaga (#5)
Csak azért kérdezem, mert régen láttam , s nem sok minden maradt meg. Illetve nagyjából annyi, hogy maga a film egészen szórakoztató volt.
előzmény: csabaga (#29)
Nem volt egy vicces figura, szerintem.
előzmény: budaik (#28)
S akkor az ábrázolás túl könnyed volt?
előzmény: csabaga (#27)
Igen, voltak beteg, aljas dolgai is. Tippi Hedren esete nem volt vicces...Keresztbe tett neki.
előzmény: budaik (#25)
Mindegyik unalmas már. :D
Hitchcock film kettő is készült. Egyik sem tetszett? Amúgy ezekben mi volt a torzítás? Nem ismerem a rendező zseni életét. Csak annyit hogy voltak beteg dolgai (valami beteg ajándék Melanie Grifith anyjának)....?
előzmény: critixx (#24)
Engem valamiért nagyon taszítanak azok a - mostanság eléggé divatos - filmek, amik egy-egy történelmi személy / híresség magánéletét, vagyis pontosabban annak egy érdekesebb, különösebb szeletét vagy epizódját vicceskedős, szatirikusabb hangvétellel igyekeznek bemutatni. Hitchcock, Roosevelt, Olivier és Marilyn Monroe, Disney és Mary Poppins, stb.
Vettem, listázom.
;)
előzmény: Soltyk (#22)
A Gandhit azért nézd meg, az tényleg nagyszerű. Én is nagyon kevés életrajzi filmet nézek egyébként.
előzmény: tomside (#19)
Jogos, szerepelnie kéne a listán.
előzmény: Interracial Facial Creampie (#17)
Én sem tudom, csak gondolom, hogy mostanra a butítás és a butulás kéz a kézben vonul.
előzmény: Ugor (#12)
Nem tudom, valamiféle éretlenség jele-e vagy mié, de évek óta ott van a bemutatkozó szövegemben, hogy taszínatak az életrajzi filmek.
(Egyszerűen nem bírja elérni maga a műfaj, hogy érdekeljen. Azt hiszem, attól (is) rettegek, hogy ugye életrajzi filmek hátterében leggyakrabban valami tisztelet áll, és ha maníros, megcsinált filmmel találkozok, attól általában lever a víz. Pedig micsoda szenzációként szokták eladni, és milyen gyorsan jövő-menő cirkusz van egy almás cégvezér, egy beteg tudós, egy matematikus etc. élete körül. Megtermékítés ez. Úgy értem, termékké teszik valaki sikerét, és ettől már önmagában hánynom kell. És elismerem, biztosan vannak jó életrajzi filmek. Az csak az én buta (?) döntésem, hogy nem próbálkozom velük.)
előzmény: BonnyJohnny (#18)
És tényleg.
előzmény: Interracial Facial Creampie (#17)
Szerintem mostanában viszonylag sok felesleges és unalmas életrajzi film készül.
szerelem, halál, élet. szólhatna több film élettelen tárgyakról.
Első helyen nálam a második világháború van, mert egy időben a csapból is ez folyt nálam, mivel érdekelt a téma, és úgy látszik, rá voltak kattanva a filmek és játékok is. Halálosan ráuntam a Ryan közlegény - Elit alakulat - Call of Duty - Medal of Honor - Battlefield 1942 - Panzers filmek-játékok miatt.
A szuperhősös téma is majdnem ilyen unalmas, de ebben mostanában jött el az izgalmasabb korszak, úgy érzem, mikor mernek kicsit (de tényleg csak egy kicsit) kísérletezni ezekkel a mítoszokkal (gondolok itt a Végtelen háborúra). De azért remélem, egyszer ez is kifullad mint a western, és utána csak ritkán jönnek majd minőségi darabok. Valamikor a 2100-as években biztos így lesz. XD
Az óriás robotos-szörnyes cuccokat meg kb. gyerekkoromban élveztem, ma már untatnak, hacsak nem valami tényleg nagyon minőségi darabról (mondjuk egy Evangelionról vagy TTGL-szerű animéről) van szó).
Nehéz erre válaszolnom, mivel én nem is értem, hogy hogyan lehet megunni egy trendet.
Engem a sok képregényfilm is csak azért zavar, mert sok közöttük a rossz. A szellemes/démonos horrorok is azért, mert a többség csak unalmas jumpscare-ek sorozata.
És a többi...
De, ha van, ami jó, akkor nem mindegy mennyi a rossz? Nem muszály őket megnézni. Én speciel megnézem, de csak, hogy jóízűen lehúzzam őket, és rámutathassak a jól sikerült darabokra.
Viszont a fentiek közül van pár, amire tudtam szavazni. Sajnos a Star Wars filmek olyan lejtmenetet mutatnak be, hogy nem érdekel a folytatásuk. A katasztrófás, óriásrobotos/szörnyes és young adult filmek is rendre rosszak, így azokért sem lelkesedem.
mondhatom hogy mindegyiket:), de szinte minden témában lehet jó filmet készíteni.
mondjuk seggfej/beteges alakok látszólagos kritika/irónia melletti piedesztálra emelése, bűnözők romantizálása igencsak zavar, volt épp elég ilyen témájú agyonistenített film/sorozat, most már elég.
Nem tudom... én sohasem nézek filmes szakembereket, inkább filmeket.
előzmény: csabaga (#11)
Nem lettek direkt lebutitva? Kezdve: Star Wars, Terminator...Filmes szakemberek szerint is.
előzmény: Ugor (#10)
De ezen nem tudsz változtatni, hogy ma nem az a legjobb. Ma jobban örül a nép a fingós viccesnek, mint a tartalmasnak. De lehet, hogy az ő agyában meg a fingós vagy a szuperhősös a tartalmas, a tiédben meg nem.
előzmény: csabaga (#9)
Nem az volt a jobb, mikor a Kramer kontra Kramer hozta a legnagyobb hasznot? Ez ma szinte hihetetlen, de igaz.
előzmény: Ugor (#8)
Én nem tudom, mi lenne helyettük. De a filmipar profitorientált. Azt gondolom, hogy ha hülye filmek készülnek, akkor a hülye közönségnek, mert az veszi. Ha meg jók a filmek, azt meg a jó közönség igénye követeli ki. De ha nincs fizető közönség, csak sunyi letöltések regimentje, akkor hamis a visszajelzés is. Én, ha filmes lennék, a fizető közönségnek gyártanák filmet. Filmet csinálni népnevelés és politika is. És a fizetős filmekből keletkezett haszonból gyártanék talán nem közönségfilmet, az esetleg igényesebb kisebbségnek.
előzmény: csabaga (#7)
Elveszik a helyet, ahogy a prequel, remake, ripp-of, sequel tenger is.
előzmény: Ugor (#6)
Persze, értem, de mindig csodálkozom, ha valaki azt írja, hogy ez egy csapás rá nézve, ha ilyen meg ilyen filmek készülnek. Hát, akkor nem vesz rá jegyet. Ilyen egyszerű ez. Egyébként meg - szerintem - készülnek korunkban is, nagytételben izgalmas, nézhető, jó filmek. Több ilyent látok, mint rosszat. De a régi mozit is szerettem, a régi témákat, trendeket is, nagyon.
előzmény: csabaga (#5)
A filmekkel nekem sincsen bajom, csak a ma aktuális témák egy részével.
Sajnálom, hogy nem a gengszterfilm, noir, "őrült vígjátékok", látványos történelmi filmek, nívós westernek, jól megcsinált romantikus vígjátékok, krimik stb. korában élek.
előzmény: Ugor (#2)
A szuperhős-képregény filmekből meg már elég
Hollywood tényleg túlzásba viszi már a polkorektséget...
előzmény: csabaga (#1)
Ha kötelező lenne őket mindig megnéznem, könnyebben is válaszolnék. De szerencsére nem kell, a filmeket meg általában szeretem, nem unom. :o)
Mindegyiket+ életrajzi filmek+ fantasy-k+ az egyre álságosabb "korrektség" nevében születő filmeket.
Köszönöm!