OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-10-22 17:07:56 pietro #23963

Más kérdés? Aprópénz? Azért itt vetettem fel, mert ezt a filmet láttam moziban, a többit meg nem... Majd ha megnéztem őket, rájuk is lehet sort kerítek. Attól még ugyanúgy böki a csőröm természetesen, de amúgy ezt írtam lentebb... A közpénzmosás meg csak a dolgok egyik része, csak egy keserű megjegyzés volt, azért ennél árnyaltabb a dolog, de ezt lentebb kifejtettem. Ami számodra más kérdés, az számomra fő kérdés. Ami szerinted aprópénz, az egyébként 600 millióval több mint a Budapest Noir volt tudtommal (ami szintén böki csőröm, mint azt lentebb már írtam, tehát nem mentegetni akarom ezzel a Noirt). De eleve hogy lehet aprópénznek nevezni ekkora összeget? El lehet bagatellizálni persze, csak meredeknek tartom. Miért állítod be kis semmiségnek a büdzsé állami részét? Brutális összeg, nem aprópénz. Vagy valakinek nagyon jól megy. :D (Egyébként a nagyobb részét a google szerint az állam fizette, több mint a felét, de ettől még amúgy se lenne kevesebb, ha fordítva lenne.) Ami szerinted szezon és a fazon, az szerintem filmgyártási koncepció kérdése... A Saul fiát meg nem láttam, de azt nem is kérdőjeleztem meg (még) semmilyen módon, épp hogy hivatkoztam is rá, mint kevesebb pénzből is sikeres film.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

2018-10-22 16:08:04 ChrisAdam #23962

Én csak azt nem értem, miért pont itt, a Napszálltánál jött fel ez problémaként, ami 1.6 milliárd forint aprópénzt kapott a Filmalaptól, a film nagyobb részében pedig nem a magyar állam finanszírozásából jött létre. Mindamellett meglátszik rajta a pénz, filmre gyártották, eredeti díszletek közt, rendkívül profi szakemberekkel, rengeteg statisztával. Az más kérdés, hogy megosztó és rettenetesen rétegfilm. A Saul 300 milliós költségvetése meg itt nem jöhetett volna létre, egyszerűen ez egy másik liga. Sokkal inkább bökhetné a csőrödet ugyanez a Kincsem vagy a Budapest Noir esetében, amik tényleg mutyiszagúak, elég rendesen. De ez meg éppen nem (már csak azért sem, mert koprodukciós film esetében kevésbé van esély közpénzmosásra
Az pedig éppen érdekes, hogy edukációs célból készített filmeket szeretnél... a Saul fia meg pont egy ilyen volt, ha nem is szándékosan. De az edukációs célból készített filmeket kár is idevenni, szezon és fazon.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

2018-10-22 14:23:06 pietro #23961

Amit írtam, az szerintem releváns a film kontextusának tekintetében, de amiket reagáltok rám az már lehet hogy nem feltétlen, most pl. azt kérdezed, hogy képmutató vagyok-e... Ez tényleg nem kapcsolódik a filmhez, de kösz a feltételezést.

Elhiszem, hogy nem érted mi a problémám, mert azt is leírtam, hogy globális költségvetés engem nem érdekel, nem vagyunk világpiac, tíz milliós ország vagyunk, ne hollywood legyen a mérce, de ez se jött át... Itthonra gyártsunk filmeket magunknak, ne a világnak. lsmeretterjesztő, történelmi, de akár etikai, filozófiai stb. filmek elsősorban edukációs célból és nem magas művészeti meg szórakoztatási célokból - úgy hogy ezek alapvetően nem is zárják ki egymást, sőt, az edukációnak és a közérdeknek alárendelődve ugyan, de nyilván értékes és befogadható alkotásokat kéne gyártani ebben a szisztémában is. Amik adott esetben akár befuthatnak külföldön is, ha valaki nagyon nagy tehetség. Na persze ez komoly kihívás egy művésznek, könnyebb azt mondani, mint Nemesnek, hogy csak azt rendezi meg amit ő akar, szíve joga, de az egyéni karrierépítésnek nem az állami pénzcsap a legtökéletesebb forrása, vagy legalábbis nem annak kéne lenni, így könnyű nemet mondania. Mindezt csupán megjegyeztem, de úgy látszik érzékeny pont egyeseknek Nemes filmjét és a filmalapot megkérdőjelezni, hiszen Oscart nyert, nagy tekintély, stb... minden nagyszerű, a pénzügyi háttérrel ne foglalkozzunk, de most már azzal se, hogy a film "olyan lett amilyen". Azt nem a filmen kell leverni, hogy milyen lett? :D Mert ez mindegy, hiszen a fő kérdés, az hogy ha mondjuk a kedvenc filmemet tömték volna ki, akkor most biztos csendben lennék és nem panaszkodnék, tudnám hol a helyem, stb... Hát ez igen! :D

Egyébként zéel kommentjével egyetértek.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: saatonda (#23960)

2018-10-22 13:17:59 saatonda #23960

off
ezt szerintem előbb-utóbb off-ba vagy általános fórumba rakják.
én egyébként nem értem mi a problémád, simán meg lehet tenni, hogy maximalizálják az egy embernek egy filmre járó összeget, aztán a többit ha kell, összeszedi ahogy tudja---de ez már a jövő.
a napszállta megkapta, elkészült, lett valamilyen, nem rajta kell leverni.
arra viszont tényleg kíváncsi lennék, hogy ha neked bejött volna ez a film, akkor is panaszkodnál-e, elvégre globálisan alacsony költségvetésű alkotásról van szó?

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: pietro (#23958)

2018-10-22 13:13:38 zéel #23959

Hát, ha ennyire megy ez a téma csak megismétlem, amit a Filmalap megalakulásakor is gondoltam, írtam.
Röviden: nem jó ez az egy-ablakos rendszer. A túlzásba vitt centralizáció általában sem jó, hát még a művészeteknél, ahol a megítélés szubjektív.
A 60-as, 70-es, 80-as években 3-4 filmstúdió is működött. Ha az egyik elutasított, próbálkozhattál egy másiknál.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

2018-10-22 13:02:34 pietro #23958

Tedd hozzá, hogy populista is a szövegem, és csak választásokat akarok nyerni, azért írok ilyeneket... :D Igen, ez bizony tekintélyelvűség amiről beszélsz, bingó! Csak azt nem értem, miért következik belőle, hogy ennyi pénzt kell adni a következő projektre? Mert a nemzetközi filmművészek felháborodnak, hogy Nemest „megrabolják”, mert nem kapja meg a „jogos” jussát? Mert feleannyiból nem lehet jó filmet csinálni? Akkor az előző, hogy jött össze? És ha ezzel is nyerne Oscart, akkor utána megint kétszer ennyit kéne neki adni? Vagy tízszer annyit? Nem lehetne mondjuk ezeket a dolgokat – tekintély ide vagy oda – maximalizálni? Hogy azért jusson másnak is, kapjon más is esélyt, legyen bárki bármekkora tehetség - pontosabban inkább tűnjön bárki bármekkora tehetségnek is? Vagy ez már nem csak demagóg, hanem kommunista szöveg is?

Azzal meg pláne vitatkoznék, hogy Nemes építi az országimázst. Ja a filmértők és filmsznobok egy része (még csak nem is a többsége) elismerőleg füttyögnek majd pár hónapig külföldön, legfeljebb egy-két évig, ha meghallják esetleg Magyarország nevét véletlenül politikailag semleges kontextusban - pár száz emberről beszélünk a milliárdokért cserébe - a többiek meg már másnap elfelejtik. És aki a Saul fia vagy a Napszállta után úgy érzi, mindenképp ide kell utaznia, az katasztrófaturista és/vagy mazochista. Persze, aztán kellemeset csalódhat, mondjuk Budapestben, hogy az mégse egy koszos porfészek, de ezt Nemes érdemeként feltüntetni kicsit erős.

Másrészt pedig az állami pénzek újraelosztása kőkemény közgazdaság, van benne némi művészet is ugyan, főleg ha az eltüntetésekről van szó, de a művészet alapvetően más kutya. De hogy miért csak egy tehetséges művész kap lehetőséget ennyi pénzből és miért ne kaphatott volna még más is, azt nem értem. De rendezhetett volna három filmet is ennyi pénzből, még azzal is jobban ki tudnék békülni. Ha meg grandiózust akar, akkor fogadja csak szépen el a hollywoodi ajánlatokat. Így azért kényelmes lepasszolni a munkákat, hiszen majd az állam (más pénzéből) kifizeti. De nem is azt mondtam, hogy Nemes ne kapjon egyáltalán, csak hogy ennyit akkor se, ha személy szerint ő maga vinné el a legjobb női főszereplő díjat is az Oscaron Julika helyett (tény, hogy azért megemelném a nem létező Leiter kalapomat)!

Szóval mindez nem érdekes, mert nem cél a hatékonyság? Akkor mi a cél? A vagy bejön vagy nem elv érvényesítése? A presztízs és a tekintély érvényesülése? Hiszen, „az egy dolog”, „nincs mit tenni”, „ez nem közgazdaság”… Ja és „egyszeri teher”? Igen, a Napszállta igen, valóban, de volt még Kincsem, Budapest Noir, stb. és még ki tudja mi lesz, tehát ez rendszerszintű dolog. „Hogy működik-e az más kérdés”? Már hogy lenne más kérdés, hiszen pont a lényeget sikálod el ezzel, ez a fő kérdés. Pontosabban nem is kérdés, hiszen nagyon jól látjuk, hogy működik. Szóval azért te is érzed, hogy ez nincs rendben, csak úgy érzed, nem kéne a status quo-t megbolygatni, mert miért is? Tekintélynek nem mondunk ellen, meg mert nincs mit tenni? Szerintem meg lehetne mit, még ha demagóg, populista, anarchista a szövegem is és alternatívát is skicceltem. Nem akarom káoszba fojtani a filmgyártást, mint Nemes a filmnyelvet, csak – minő demagógia – szeretném ha hatékonyabban működtetnék... A Napszállta a szerinte dekadens monarchiát akarta elemi szinten bemutatni, cserébe a film maga egy dekadens posztmodern megmondás lett, és ezzel tulajdonképpen önmaga paródiája.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: caulfield (#23952)

2018-10-22 11:02:13 critixx #23957

Természetesen. A korábban semmilyen rendezői tapasztalattal nem rendelkező Dobó Kata is pusztán objektív, szakmai szempontok alapján kapott támogatást egy angol színdarab megfilmesítéséhez. Goda Krisztina és Divinyi Réka is ezért kapnak automatikusan támogatást, bármilyen tervet is adnak be, annak ellenére, hogy korábbi filmjük (Veszettek) a Filmalap történetének egyik legnagyobb bukását produkálta, amihez fogható bukás után más rendezők (Nemes Gyula, Gárdos Péter) már a pályázat százméteres körzetébe sem tehetik be a lábukat.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: tomside (#23954)

2018-10-22 10:57:54 Atazzz #23956

A film teljes költségvetése, megközelítőleg 10 millió dollár volt. A Filmalap 1,6 milliárd forinttal támogatta a produkciót. Jelentős francia és európai pénzek vannak benne. Hónapokig biztosított munkát (és esetleges kiugrási lehetőséget) magyar szakembereknek, és a fél magyar művészvilág dolgozott benne. Ez egy hatalmas, jól működő gépezet volt. NJL gyakorlatilag a Saul után minden pénzt (jogosan) megérdemelt volna. A magyar kultúra finanszírozása egy olyan átláthatatlan mocsár, és olyan blődségekre megy el a közpénz minden évben, hogy az felfoghatatlan. Én ettől a produkciótól egy forintot nem sajnálok. A végeredmény megkérdőjelezhető.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

2018-10-22 10:32:06 Kempesbaba #23955

:D

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: tomside (#23954)

2018-10-22 10:03:12 tomside #23954

Ha jól emlékszem, van hozzá egy teljesen objektív, kizárólag szakmai szempontok szerint felépített, kifogástalanul működő pályázati struktúra, aminek - magától értetődően - semmi köze nincs ahhoz, hogy ki kinek a kicsodája.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: Kempesbaba (#23953)

2018-10-22 09:18:37 Kempesbaba #23953

Ez megint csak kicsit off,de engem érdekelne hogy mi szerint is megy ez a filmalap beli pénzosztás...

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: pietro (#23951)

2018-10-22 07:40:11 caulfield #23952

Ez kicsit demagóg szöveg nem, hogy osszuk el a Napszállta költségeit és akkor tucatszámra jönnek a Mindenkis rövid-oszkárok? Nemes minden díjat elhozott a Saullal, túlzás nélkül lehet mondani. Egyszerűen annyira tekintélyt parancsoló volt a siker, hogy a filmalapnak meghajolva, tálcán kellett neki szervírozni a forrásokat. Ilyen játék a kultúra, elsősorban művészet, persze valahol szívás, hogy a maestró egy ilyen bitang nagy produkcióban gondolkodott, de nincs mit tenni. Ne álljunk hozzá a művészethez úgy, mint a közgazdasághoz. Az, hogy rossz lett a film az egy dolog, mert legalább készült egy nagy büdzséjű, szép kiállású alkotás a monarchia koráról, amely ízig-vérig magyar. Lehetett volna ez is erős film, mint a Saul volt, ha Nemes vissza tudja fogni az egóját talán, de nem lett az, ez van. Bár még így is ott volt Velencében, hozott díjat is, megjelenik több fesztiválon is, jót tesz az ország imázsának, ami meg nehezen számszerűsíthető. Igaz ez annak ellenére is, hogy valóban nem jó film. A londoni filmfesztiválon bár tapsoltak a végén, de lehetett érezni, hogy kicsit kényszerből, Nemes meg kapta az értetlenkedő kérdéseket, hogy követhetetlen volt az egész és nyomta az okoskodást a filmnyelv megújításáról, meg hogy pont a káosz bemutatása volt a cél... ja, nekem kínos volt, de szerintem jó, hogy elkészült a film. Olyan ez, mint a parlamenti képviselők javadalmazása, ennyibe kerül, hogy működik-e az más kérdés. Ez legalább csak egyszeri teher az adófizetőknek.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: pietro (#23951)

2018-10-22 01:51:53 pietro #23951

és saatonda (127): Hát jó, akkor beszéljünk erről. Habár nagyon nem ez a zárójeles (de basszus, tényleg abba raktam) félmondat volt a lényege a kommentem maradék 99,5%-ának... :D Szóval ezekkel én is tisztában vagyok, amiket leírtatok, és nem tudom mi utalt ennek ellenkezőjére... De mindegy is... Azt speciel mondjuk nem értem, hogy miért is igazolja a rendszer helyességét, az hogy leírjátok hogyan működik? Azért mert ez a gyakorlat, mindjárt legitim lesz a pazarlás? Hiába van így, attól még nem tartom helyesnek és nem értek vele egyet. Milyen jó fej ez a filmalap meg ez az állam, hát ilyen önzetlenül osztogatják a pénzt a nagybetűs filmművészetre (is - teszem hozzá, hiszen a Pappa pia és társaira azért ezt mondani durva blaszfémia)... Az meg már mindjárt mellékes, hogy kinek a pénzét osztogatják, hiszen máshol is így csinálják? Ez remélem nem komoly vagy csak félreértem?

Saatonda, én abszolút egyetértek azzal, hogy felesleges ennyi pénzt ölni egy, az az egy szál magyar filmbe (állami szinten)! Nem Hollywoodal meg a világgal kéne versenyezni és nem is a nemzetközi zsűriknek meg pár ezer ínyencnek kellene gyártani az állami (!) büdzséből gazdálkodó filmeket, legalábbis ennyiből - a magáncégek és személyek saját zsebből nyilván annyit költenek amennyit akarnak és tudnak vagy irány a kickstarter - hanem azoknak akik ezt megfinanszírozzák - és ez nem az állam meg a jóságos önzetlen Filmalap, hanem az adófizetők. Az állami rétegfilmek meg pláne kevés pénzből készüljenek. A Napszálltából készülhetett volna akár több száz rétegfilm, és ha ezek merőben különböző rétegeknek szólnak, akkor összeségében sokkal nagyobb nézői réteget fedtek volna le ugyanannyi pénzből, tehát jobban hasznosultak volna. Aztán hogy nem rúgnak labdába európai meg világszinten? Kit érdekel, ha több embert érhetnek el és érinthetnek meg itthon!? Aztán ha ezek befutnak külföldön meg díjkiosztón is, az tök jó, de az sem baj, ha nem. Lásd például a RLSM, mennyire oda van érte a megcélzott réteg vagy az arra nyitottak, tényleg a film adta el magát. Nem találtam mennyiből készült, de biztos nem 1,5-2 milliárdból. A poén, hogy azt a filmet meg ejtette ez az önzetlen filmalap! Aztán azt nem tudom hogy európai szinten labdába rúg-e, de nem hiszem, hogy szégyenkeznie kéne, ha ott már (vagy még) mégse.

A Mindenki 10 millióból készült, tudott Oscart nyerni, világszinten esélyes volt. Az az százötven világszinten esélyes rövidfilmet jelenthetne a Napszállta költségvetése. A Saul fia és most az Örök tél is a Napszállta harmadából vagy kevesebből készült, világszinten esélyes volt, nyert is ezt meg azt... A Testről és lélekről nem találom, de gondolom, hogy nem 1,5-2 milliárdból és világszinten esélyes volt, a legjobbak között volt, volt ahol nyert is. (Arról nem is beszélve, hogy ezek a filmek meg is térültek, legalábbis az infostart szerint a Testről és lélekről is.) Ne csináljunk már úgy, mintha egy tök átlagos büdzsével dolgozott volna Nemes és ha kevesebbet kap, akkor még ennyire se lett volna sikeres (mondjuk igazából ez a film most sehogy se lett sikeres) a film. (Hát nem is, de ez csak a tehcnikai stáb miatt van...)

A fő probléma nem a nyereség, nem az, hogy a Filmalap vagy az állam nem vár vissza pénzt, hanem, hogy rosszul osztja azt el és erre a Napszállta a tökéletes bizonyíték. És erre ne legyen mentség az, hogy máshol is így csinálják... Aztán meg ha a VAN-t csak kivételnek kezeljük, akkor ne csodálkozzunk, ha senki nem erőlködik, hogy akár összejöjjön valami pénz is az állami filmből. A VAN nem kivétel, hanem az is csak egy újabb példa és bizonyíték: meg lehet csinálni kevés pénzből is, nem kellenek ehhez milliárdok.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: ChrisAdam (#23950)

2018-10-21 23:00:19 ChrisAdam #23950

Tudvalevő, hogy a magyar (és a legtöbb európai) film úgy készül, hogy a készítők és főleg producerek tudják előre, hogy nem lesz nyereséges, mert nincs akkora piaca e filmeknek, hogy normális esetben visszahozza az árát. (Kivéve persze mondjuk egy VAN, de neki nem nehéz ezt megütnie.) Főleg nem egy Sunsetnek, ami baromira rétegfilm és kizárt, hogy több, mint 800 ezer nézőt a moziba csalogasson. A Saul egyébként gyanítom, visszahozta az árát, cakompakk, de az meg nem általános eset.
Éppen ezért van a Filmalap, ami úgy fekteti be a pénzt a filmekbe, hogy nem várja azt vissza. Így van jelen az európai filmrendszerben többnyire az állam, másképp nehezen tudna ez működni a gigastúdiók és a világszinten esélyes népszerűség hiánya miatt.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: pietro (#125)

2018-10-21 13:54:25 saatonda #23949

OFF
azért ezzel óvatosan, a film drága dolog, nem csak naturalista-realista "indie"-stílusú filmek vannak, és ha pl. ez valamivel közönségbarátabb lett volna, akkor sem lenne sose nyereséges.
persze mondhatjuk, hogy ne készüljenek drága magyar filmek egyáltalán, én jól elleszek nélkülük

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: pietro (#125)

2018-10-15 13:06:34 Locke(d) #23948

Első reakció: Emelkedés tapasztalható. :)

(Durva reakció: Korához képest egész szép karrier.
Durvább reakció: Biztos, hogy nem Mészárolt Márton?)

előzmény: Raul (#23945)

2018-10-12 22:38:15 csabaga #23947

Erre a szintre nem megyek le...

--
Áthelyezve a(z) Melyik népszerű filmtémát unod a legjobban? topikból.

előzmény: necksprain (#23946)

2018-10-12 21:03:35 necksprain #23946

ha csak mondjuk kettő darab percre kiszakadnál a régen minden jobb volt szintű kesergéseidből, és ÉRDEKELNE BÁRMI, ami 1800 után készült, és csak a fele babszem lenne benne a seggedben, akkor találnál neked tetsző filmeket, hidd el. folyamatosan picsogsz, amolyan öregurasan.

--
Áthelyezve a(z) Melyik népszerű filmtémát unod a legjobban? topikból.

előzmény: csabaga (#5)

2018-10-10 15:32:40 Raul #23945

Keresd a hibát! :)

2018-10-10 14:01:44 Interracial Facial Creampie #23944

Crossover Aprajafalván:
- Törpapa, mondd, mit csinál ez a Kuka nevű jövevény a föld alatt?
- Váj e törp.

2018-10-09 22:30:42 ryood #23943

remek.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: Ugor (#23942)

2018-10-09 22:26:15 Ugor #23942

Csak vetem a bátorságot... és végül ide jutottam.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: ryood (#23941)

2018-10-09 22:24:29 ryood #23941

neked most mi a bajod?

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: Ugor (#23940)

2018-10-09 22:23:01 Ugor #23940

De igen, ebben is igazad van. Belátom. Úgy van. Küldjük ki a Vant.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: ryood (#23939)

2018-10-09 21:37:36 ryood #23939

szerintem sokan át tudják érezni a vant is..de mindegy.
ez a film kamaszokról szól, nagyon aktuális globális problémákról, internetes veszélyekről, amik nem csak a magyar kamaszokat fenyegetik..mindezt roppant hitelesen.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: Ugor (#23938)

2018-10-09 21:29:23 Ugor #23938

Én csak a van valamiből tudok kiindulni, de az nem volt az. Viszont, ha szerinted ez meg olyan, akkor meg neked van igazad.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: ryood (#23937)

2018-10-09 21:21:09 ryood #23937

amúgy a RLSM is ilyen.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: Ugor (#23936)

2018-10-09 21:18:04 Ugor #23936

Mondjuk, ezt nem tudom, hogy így van, vagy nincs. Azt gondolom, vagy inkább remélem, hogy nemzetközi mércével mérnek, olyant küldenek, aminek globális üzente van, és széles rétegek számára érthető. Vagyis, hogy így képzelem. A Saul is ilyen volt, a Testről és lélekről is, meg pl. a Mindenki is...

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: zéel (#23935)

2018-10-09 21:15:08 zéel #23935

Az RLSM nyilván szóba sem jöhetett. Hiszen egyetlen fillér támogatást sem kapott az állami pénzek gazdájától, a Filmalaptól. Ahol az Oscarról is döntenek, ugye.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

2018-10-09 20:59:13 Ugor #23934

Én meg elhiszem, hogy a Remélem legközelebb neked jobban tetszett.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: ryood (#23933)

2018-10-09 20:54:39 ryood #23933

vettem a bátorságot, és reagáltam a kommentedre, nem elsősorban a kérdésed pontos megválaszolásának céljával. inkább csak egy megjegyzés volt zárójelben.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: Ugor (#23932)

2018-10-09 20:39:05 Ugor #23932

Az más. Itthon, nekünk lehet, hogy jobb. De pont nem ezt kérdeztem.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: ryood (#23931)

2018-10-09 20:26:30 ryood #23931

nem oszkárabb, viszont számomra magasan az idei év eddigi legjobb magyar filmje a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: Ugor (#23930)

2018-10-09 20:12:18 Ugor #23930

Na, de mi lett volna idén oscarabb?

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: zéel (#23929)

2018-10-09 19:55:00 zéel #23929

Szerintem az Oscar nevezés sem volt túl szerencsés.
Bár, vannak itt komoly Oscar szakértők. Lehet, hogy ők nem így gondolják.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: Ugor (#23928)

2018-10-09 19:37:18 Ugor #23928

Mondjuk, mi péntek délután néztük meg, mindenki szabad volt a városban, az érdeklődés minimális volt, a nagyteremben vagy 10 néző szerénykedett. Hát, nem egy közönségfilm, az biztos.

--
Áthelyezve a(z) Napszállta topikból.

előzmény: zéel (#23927)

2018-10-09 19:07:17 zéel #23927
2018-10-06 23:36:17 erasto #23926

Igen, légyszi tegyétek át, majd ezt törölhetitek is :)

--
Áthelyezve a(z) A Family Man topikból.

előzmény: Ugor (#23925)

2018-10-05 23:15:56 Ugor #23925

Ezt tartalomnak szántad, gondolom...

--
Áthelyezve a(z) A Family Man topikból.

előzmény: erasto (#23924)

2018-10-05 23:14:19 erasto #23924

Dane Jensen (Gerard Butler), a munkaközvetítő fejvadász mindent megtesz, hogy lezárjon egy régi, kényes ügyet, de ez nem megy harc nélkül. Az egyik riválisával ugyanis komoly érdekharcba keveredik. Mindeközben családi ügyei is egyre csak bonyolódnak, ugyanis kiderül, hogy a fia gyógyíthatatlan beteg. Kérdés, sikerül-e megszereznie az áhított céges pozíciót, és ha igen, milyen áron?

--
Áthelyezve a(z) A Family Man topikból.

2018-09-16 06:02:26 dikalosz #23923

Na de Uram! Hányszor kiderült már, hogy bemindenezve nem szabad kommentelned, mert moderálásra lesz szükség. Te is tudod, hogy ilyeneket felesleges leírnod.

--
Áthelyezve a(z) Revenge topikból.

előzmény: necksprain (#23922)

2018-09-16 04:13:02 necksprain #23922

egyébiránt az exploitation nem műfaj.


így hajnalok hajnalán bemindenezés közben-után imádok belekötni ezekbe, de már nincs erőm sajnos, szimplán csak egy hülyegyerek vagy valószínűleg.

--
Áthelyezve a(z) Revenge topikból.

2018-09-09 13:19:06 Xaos #23921

"A híradók és a rajzfilmek is riasztó, meghökkentő látványelemekkel érik el a fogyasztót, eredményesen."

Most eszembe jutott az Éjjeli féreg :)

--
Áthelyezve a(z) The Nun topikból.

előzmény: oscarmániás (#23917)

2018-09-08 23:53:52 Mizi #23920

:D

Amúgy vannak ezeknél ezerszer parább filmposzterek. Ezeket max. azért "kellene" betiltani, mert a jó ízlés ellen vétenek. :)

--
Áthelyezve a(z) The Nun topikból.

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#23918)

2018-09-08 15:15:14 oscarmániás #23919

Erőteljesen OFF, de leírom:
Az elmúlt évek során megfigyeltem, hogy a hátrányos helyzetű, rossz környezetben élő gyerekeket lehet a legnehezebben megijeszteni, megfélemlíteni, szabályok és korlátok közé szorítani. Szabályosan megkeményednek, csapatot alkotva sikeresebben szembenéznek az erősebbel és gondolkodásmódjukban is a kerülő megoldásokat keresik, szerintem az alapvető problémamegoldó képességük fejlődik, a napi létfenntartásra korlátozódva, jó csapatszellemben, feladatok megosztásával. Tehát szerintem a horror, pláne ha csak vizuális, az ingerküszöböt emeli meg, egészséges lelkületű ember nem sérül. Fura személyiségűek meg mindig is voltak és lesznek. Zajlik az evolúció is, a stressztűrőbbek és alkalmazkodóbbak nagyobb esélyekkel indulnak az életbe. A horrorfilm ezen nem oszt nem szoroz, csak szórakoztatja a nagyérdeműt.

--
Áthelyezve a(z) The Nun topikból.

2018-09-08 14:49:23 ifj. Ó. Posszum #23918

Egyetértek, betiltani, kitiltani, letépni, felkoncolni!
Velük együtt a történelem könyveket, a népmeséket, az Andersen meséket. Ja és Ördög Nórát is. Olvasom a lapot és folyton szembejön velem a gonosz. Borzasztó!

--
Áthelyezve a(z) The Nun topikból.

előzmény: angel (#23915)

2018-09-08 14:36:09 oscarmániás #23917

Van abban igazság, amit írsz, de hálistennek nem kötelező horrort nézni. A híradók és a rajzfilmek is riasztó, meghökkentő látványelemekkel érik el a fogyasztót, eredményesen. Vagyis a hétköznapok részévé vált. A szellemesdihez annyit fűznék hozzá, hogy egyidős az emberiséggel, nem fog eltűnni, inkább csak mérséklődhet. Aztán a piaci igények miatt megint erősödik és így tovább. (A fürdőruhás reklámozás sem lesz betiltva sosem a prüdériára hivatkozva, bár némelyik modell elég ijesztően néz ki...)

--
Áthelyezve a(z) The Nun topikból.

előzmény: angel (#23915)

2018-09-08 14:35:36 Ugor #23916

Nem jó dolog tiltani valaminek a megnézését. Valaminek a tudomásul NEM vétele bigott butává tesz, és késznek arra, hogy személyes meggyőződés és tapasztalat nélkül elhiggy másoknak bármilyen hülyeséget.

--
Áthelyezve a(z) The Nun topikból.

előzmény: angel (#23915)

2018-09-08 14:19:15 angel #23915

Betiltanám, vagy a posztereket levenném a nyílt terekből, mozikból, hogy kisgyerekek ne láthassák. A beteglelkűek pedig élvezkedjenek a horror-al -csak nehogy véletlenül egyszer megjelenjen nekik az Igazi Ördög maga. Nem jó kísérteni, nem jó nézni! Rettenetes ez a film ránézésre. Sajnálom a mostani 16 éveseket, hogy már az ártatlanságnak nyoma sincs bennük - én 35 évesen még érzem és látom ,hogy ez az ördöggel cimborálás mesterfoka! Ha meg valamelyik nem bírja/szereti a horrort, gondolom, kicsúfolják - hát, felhívnám a figyelmet, hogy a horror tiltólistás bizonyos köröknek, bizonyos embereknek.

--
Áthelyezve a(z) The Nun topikból.

2018-08-21 13:32:24 lusu #23914

warcraft 4 beta infók: http://www.warcraft4beta.com


Keress pénzt az interneten egyszerűen: http://www.internetespenzkereses.hu

--
Áthelyezve a(z) PC- és konzoljátékok topikból.

2018-08-18 19:39:41 aftur #23913

.

--
Áthelyezve a(z) Filmet keresek topikból.

2018-08-15 11:40:33 mimóza #23912

próba volt

2018-07-26 10:28:08 caulfield #23911

Elias Canetti a Tömeg és hatalom könyvében értekezik a „sluagh” kelta szóról. Jelentése: a holtak, vagy szellemek serege. A szellemek mindig földi bűneik színhelyeire térnek vissza. Célt sosem tévesztő mérgezett nyilakkal öldösik az emberek kutyáit, macskáit, birkáit és marháit. Mint az ember a földön, csatákat vívnak az égen. Csata után vöröslenek a vérüktől a sziklák, a kövek. A „ghairm” szó jelentése ordítás, kiáltás, és „sluagh-ghairm” volt a halottak csatakiáltása. Ebből lett utóbb a szlogen szó: modern tömegeink csatakiáltásainak nyelvi fogalma a felföldi holtak szellemseregeitől ered.

2018-07-25 18:14:50 kaamir #23910

Mondjuk nem harcnak kéne felfogni...

előzmény: Kempesbaba (#23909)

2018-07-25 17:31:46 Kempesbaba #23909

Hát vannak olyan harcok amiket nem érdemes megvívni...

előzmény: Hannibal Lecter (#23908)

2018-07-25 17:12:34 Hannibal Lecter #23908

Én mérlegeltem, és arra jutottam, hogy többé hasonló jellegű világnézeti vitában nem veszek részt. Szerintem az én (mellesleg más témájú) vitaindítóm után egy ideig kulturált mederben folyt a társalgás, de amikor a MeToo került a középpontba, akkor infernális mélységekbe süllyedt az eszmecsere. A jövőben inkább pontozok, esetleg filmeket véleményezek, de ilyesmihez többször nem asszisztálok, mert - ahogy te is írtad - mindig ugyanaz a vége, ráadásul, ahogy azt ebben a vitában is éreztettem (legalábbis egyikükkel kapcsolatban), vannak bizonyos felhasználók, akikkel nem kívánok egy virtuális levegőt szívni. Finoman sem tetszik továbbá e csörték "vitakultúrája" és az, hogy rendszerint nekem is személyeskednem kell (mert egyáltalán nem örömömben írtam, amit pl. most is írtam, és általában nem előzmények nélküli, ha ilyesmire vetemedem), és akkor arról még nem is beszéltem, hogy nekem már nincs se kedvem, se energiám fél napokat áldozni egy-egy ilyen diskurzus "nyomon követésére" és továbbgombolyítására. Szóval én itt mostantól ilyen témát nem is kezdeményezek, és nem is kapcsolódom be ilyen jellegű beszélgetésbe.

előzmény: dikalosz (#23907)

2018-07-24 18:40:21 dikalosz #23907

Állandóan ugyanaz a vége, és értelmes emberek mégis mindig belemennek. Szomorú ezt a feszkót látni. Kérlek, mérlegeljetek.

2018-07-24 16:37:16 Hannibal Lecter #23906

Jaj, ez az óvodás árulkodás... Annyira kicsinyes. Méltó e "vita" szellemiségéhez.

2018-07-24 16:30:21 kaamir #23905

Hééé, nem volt unalmas. Csak szar.

előzmény: ChrisAdam (#23904)

2018-07-24 16:26:20 ChrisAdam #23904

Most a szóra rákeresve tényleg... Én hibám, a kétszáz komment között elsiklottam Hannibal véleménye felett és valóban, ő is elég kemény kommentet írt kaamirnak. Nem könnyű dolga van a moderátornak egy ilyen heves és hosszú vitában.

Kempesbaba: Semmi okom nem volt erre. Ha azt hiszed, hogy élvezem, hogy ezt a felettébb unalmas szart kell olvasgatnom és moderálnom, akkor tévedsz. Jobb dolgom is lenne ezen a szép, nyári napon.

előzmény: Olórin (#23902)

2018-07-24 16:21:26 Kempesbaba #23903

Ha már bátorkodtál ezzel a megjegyzéssel élni,akkor javaslom a saller,tasli,sőt a népiesn rusztikus barack kifejezéseket. Ezekkel méginkáb megalázhatsz felnőtt embereket és hatványozottan kifejezheted a pozíciódból adódó felsőbbrendüségedet.
Béke

előzmény: ChrisAdam (#23898)

2018-07-24 16:20:26 Olórin #23902

Ezeket nem kiregro írta (vagyis nem csak), ez esetben egy szót sem szóltam volna.

előzmény: ChrisAdam (#23901)

2018-07-24 16:17:42 ChrisAdam #23901

Éppen ezért a kijelentéséért kapott kiregro kitiltást. Pont ezért nincs egy kalap alá véve veled.

előzmény: Olórin (#23899)

2018-07-24 16:13:05 kaamir #23900

Kikerültünk a szégyenfalra :)

https://kritikustomeg.org/feketelista/

előzmény: Kempesbaba (#23896)

2018-07-24 16:12:49 Olórin #23899

Mérleggel játszadozás? Őszintén nem érdekel, hogy ki milyen retorzióban részesül, nem az a célom, hogy bárki ellen "uszítsak", de hadd érezzem átkozottul igazságtalannak, hogy egy kalap alá veszel valakivel, aki gerinctelennek, aljasnak, hitványnak stb. minősített másokat, mikor én rohadtul nem beszéltem így senkivel, még akkor sem, amikor én már mindennek el lettem mondva.

előzmény: ChrisAdam (#23898)

2018-07-24 16:08:42 ChrisAdam #23898

Planet Earth 2!!! A haveromék most vettek egy 4K tévét, az első két résszel avattuk fel, hatalmas élmény volt!

Kempesbaba: Hivatalos figyelmeztetés. Apukám mondta mindig így, ha rosszat tettünk a tűzre. "Ha nem lesztek jók, elosztok köztetek három pofont." (Hárman voltunk, bár pofont sose kaptunk.) Bár én nem vagyok itt senkinek az apja, moderátorként bátorkodtam ezzel a megjegyzéssel élni.

Olórin: Nem szeretnék bíráskodni, mivel a vitában javarészt ti négyen voltatok, ezért igazságtalan lenne csak az egyikre vagy a másikra büntetést szabni. Lehet, hogy egyikőtök mérsékeltebb hangnemmel élt, mint a másik, de ugyanúgy részt vállaltatok a "diskurzusban". Én nem szeretnék a mérleggel játszadozni. Kiregro az egyedüli kiugró eset ebben a vitában, meg is kapta megérdemelt szankcióját. Sajnos a piszkos munka mindig ránk marad, no offense.

előzmény: Ubul (#23894)

2018-07-24 15:54:59 betti #23897

"állítólagos nő, hiszen itt ugye nem tudjuk egymás identitását" - El is fogadnám, hogy tényleg csak erről van szó. Csak épp egyszerűen nem volt _semmi_ oka, hogy ezt szóba hozd (ahogy általában sosincs). Nem említed meg csabagá-nál, akinek a neve utal arra, hogy tán pasi, nem említed meg senkinél, akinek a profilján be van jelölve, hogy férfi. Nálam szükségét érezted a nemem bizonytalanságának megemlítését, kétségbe vonását.
A "szétcincálás" magyarázata dettó. Elég lekezelő kifejezés, odadobtad, jelezve, hogy mennyire semmi, amit írtam, majd okosan elmagyarázod, mit is jelent(het) ez a szó. Jelenthetné, ha egy egészen más szövegkörnyezetben, egészen más stílusban használod. Nem azt tetted. Mindegy.

Nincs ezzel gond, nem sért, és gyanítom, elég jól értem, érzékelem, hogy miért így reagálsz most, mint ahogy reagáltál akkor először.

"egy esetben lenne, ha magad az aktív sjw progbalosok vagy az alt-right stb közé sorolod és valamennyire ismered is az adott világot.
akkor lenne érdekes tudni, hogyan is érzel velük kapcsolatban:) "

Nem sorolom, és nem ismerem elég jól - kb csak annyira, amennyire az itteni hsz-ek alapján a kommentelők többsége (nyilván nem mindenkivel azonos mértékben). De tetszik, hogy ha nem sorolom be magam valamelyik zászló alá, akkor eleve nem is lehet érdekes a véleményem.

No de ez a vita innentől felejtős. Ki vagy zárva három napra, eleve nem fair replikázni amikor nem tudsz reagálni, ráadásul velem úgysem vagy igazából hajlandó vitázni, amit viszont másoknak írtál, azt olvastam, tehát a "vita", a maga módján, lezajlott, sokmindent, amit mondhatnék, elmondtak mások.

előzmény: kiregro (#23886)

2018-07-24 15:54:57 Kempesbaba #23896

Bocs hogy kívülállóként belekérdezek,de milyen az a figyelmeztető pofon?

előzmény: ChrisAdam (#23891)

2018-07-24 15:53:39 kaamir #23895

Terror? (mármint a sorozat)

előzmény: Ubul (#23894)

2018-07-24 15:44:22 Ubul #23894

bocsi az offért (bár offtopic :D ) de ajánlanátok valami 1080p-s vagy 4K-s filmet, amit érdemes lenne megnézni egy újonnan vett 4K-s tv-n? :) (tegnap Deepwater Horizon volt a soros :D )

mondjuk az a gond, hogy látványfilmek nagyrészét láttam már, de hátha lesz valami, amit már rég, és jó lenne újra megnézni, vagy valamit épp kihagytam :D

2018-07-24 15:06:28 Olórin #23893

Igazságosan? Aha.

előzmény: ChrisAdam (#23891)

2018-07-24 15:01:08 Hannibal Lecter #23892

kirergo megnyilvánulásai valóban minősíthetetlenek. Ráadásul ő is szépen félreértette a genderlobbival kapcsolatban kifejtett véleményemet.

2018-07-24 14:57:41 ChrisAdam #23891

Hiba lenne részemről, ha részre hajlanék, ezért Hannibal, Olórin és kaamir igazságosan osszanak szét egymás között három figyelmeztető pofont, kiregro viszont 3 napig pihenni fog, mert amilyen minősíthetetlen hangnemben beszélt fórumtársaival, az egy fokkal komolyabb következményeket von maga után.

2018-07-24 14:45:22 Hannibal Lecter #23890

Hihetetlen, hogy leírom, hogy valakivel nem akarok beszélni ezen a fórumon, erre az illető sunyi, bujtatott módon kezd engem egyszerre visszataszítónak ÉS személyeskedőnek nevezni, és még észre sem veszi magát. :D

2018-07-24 14:42:01 Olórin #23889

"mivel a két alak bocsánatot nem kér, nekem itt nincs dolgom"

Tényleg van két alak, aki egészen visszataszító személyeskedésig vitte ezt a vitát, ráadásul ezt teljesen elfogadhatónak, indokoltnak tartják, még utólag ki is magyarázzák. Egyik se kaamir és én vagyunk.
Na ennyit erről az egészről.

előzmény: kiregro (#23886)

2018-07-24 14:42:00 kiregro #23888

a jobbára fehér középosztálybeli elitista progresszív bal valóban összefonódik a feminista, meleg ill. transzlobbival.
annyiban nem értenek egyet, hogy az előbbiek kevésbé radikálisak, nem véletlenül tipikusan konzervatív melegfilmek mondjuk a carol vagy a call me by your name, érték is őket emiatt kritikák, de ezen túl azért nagyjából ezt szolgálják ki, tegnap láttam, a supergirlben van transz szuperhős.
na ugyan minek, hány transz van, hányan kívánják ezt látni. a lobbi nyomul, meg az ideológia.
az más kérdés, jó vagy rossz, nem ez a téma, hanem a tény.

előzmény: Hannibal Lecter (#23885)

2018-07-24 14:39:29 kaamir #23887

Nem implikáltam semmit, annyit mondtam, hogy nálam hol, milyen kategóriában van a helye a kijelentésednek. Ennyit és nem többet.

De sztem fejezzük be, nem ér ez annyit, hogy bannolva legyünk.

előzmény: Hannibal Lecter (#23885)

2018-07-24 14:37:47 kiregro #23886

Állítólagos nőnek neveztél (ezt most magyarázni kell? ha valakiről azt feltételezem, hogy CSAK ÁLLÍTJA magát nőnek, akkor azzal arra utalok, hogy valójában NEM az).
Ugyanígy: ha valakinek a kommentjéről azt írom, hogy "szétcincálhatnám", akkor piszkosul nem arra utalok, hogy valós, objektív, korrekt dolgokat ír, hanem arra, hogy HAMIS állításai vannak, vagy TÉVES/HAMIS következtetéseket von le."

egyik sem azt jelenti.
az első azt, hogy igen, állítólagos nő, itt nickek vannak, nem nők és férfiak. te vagy nő vagy vagy nem, elfogadom hogy az vagy ha annak vallod magad, de ez attól még net, nem irl világ

a szétcincálhatnám nem azt jelenti hogy hazudsz, hanem azt, hogy vannak problémás állításaid, teljesen függetlenül attól, amit tapasztaltál te egyedül személyesen, igazak vagy sem

de én veled nem kívánok vitázni, meg mással sem.
mivel a két alak bocsánatot nem kér, nekem itt nincs dolgom.
meg amúgy sem ide tartozó a téma

egy esetben lenne, ha magad az aktív sjw progbalosok vagy az alt-right stb közé sorolod és valamennyire ismered is az adott világot.
akkor lenne érdekes tudni, hogyan is érzel velük kapcsolatban:)

előzmény: betti (#23883)

2018-07-24 14:34:38 Hannibal Lecter #23885

Az a baj, hogy te most azt implikálod a sorosos példád alapján, hogy én a hollywoodi genderpártiakat valamiféle szabadkőműves közösségként tételezem, akik meg akarják váltani a világot, és mindenkit át akarnak operálni vagy meleg átnevelőtáborokba hurcolni. Ha ugyanis a Sorosos-gyíkemberes analógiákkal élsz, akkor ezt kell gondolnod, mert ezek az összeesküvés-elméletek ennyire abszurdak kb., mint amit én most leírtam itt. Csakhogy ilyesmiről szó sincs, én csak annyit mondtam, hogy politikailag, ideológiailag a Metoo-t támogató hollywoodi közszereplők közt azonosság van. Nyilván nem mindenki ilyen beállítottságú, de rengetegen. Ez nem összeesküvés-elmélet, mert azért a többségük ebből nem is nagyon csinál titkot, tehát miről is beszélünk? A másik: valami olyasmit írtál, hogy az én fajtám mindig kiveri a balhét, ha LMBTQ-tartalmat lát. Ezt én magamra vettem, és azzal kapcsolatban írtam, hogy én nem vagyok ilyen, szóval ezt finoman szólva is benézted. A rád aggatott jelzőkkel kapcsolatosan: nyilván ha te másképp viszonyulsz hozzám a vitában, és nem kezdesz elsőként személyeskedni, illetve némi malíciával kiforgatni a szavaimat, akkor nem kapod meg ezeket tőlem. Na, de én itt tényleg zárom soraimat, mert jobb dolgom is van, mint veled szórakozni, "ember".

előzmény: kaamir (#23884)

2018-07-24 14:20:24 kaamir #23884

Ember, hát nem azt mondtam, hogy te fideszes vagy soros-összeesküvés-hívő, hanem egy HASONLAT volt.

Az viszont megint egy mocskos nagy, alaptalan hazugság, hogy minden filmnél, amelyben LMBTQ-karakterek lennének, rögtön kifogásolni kezdeném ezt, ez megint egy aljas, alaptalan hazugság, amit a velem szembeni frusztrációd és ellenszenved szült.

Tök jó, kár, hogy sehol nem is állítottam ilyet.

A szabályzatot meg szerintem egyikünk se emlegesse. Én se, de te se. Ilyeneket írsz rám:
- aljas és hitvány
- rosszindulatú, alávaló
- gerinctelen
- össze-vissza hazudsz, burkoltan rágalmazol


Tényleg ezek után még úgy érzed, hogy van jogod rajtam számon kérni a szabályzatot? Valahogy a saját kommentjeimben nem találok ilyen szavakat.

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: Hannibal Lecter (#23874)

2018-07-24 14:19:07 betti #23883

"tőlem ilyet nem tudsz idézni"

ööö... hát erre nehéz mit mondani... ugyanis konkrétan idéztem :D Nem olvastad a kommentem első két sorát (sem)?

Állítólagos nőnek neveztél (ezt most magyarázni kell? ha valakiről azt feltételezem, hogy CSAK ÁLLÍTJA magát nőnek, akkor azzal arra utalok, hogy valójában NEM az).
Ugyanígy: ha valakinek a kommentjéről azt írom, hogy "szétcincálhatnám", akkor piszkosul nem arra utalok, hogy valós, objektív, korrekt dolgokat ír, hanem arra, hogy HAMIS állításai vannak, vagy TÉVES/HAMIS következtetéseket von le.

Komolyan azt hitted, hogy Olórin kommentjei alapján érzékelem a világot? :D
Komolyan úgy érzed, hogy az említett kommented (rólam) NEM jelenti azt, amit nyilvánvalóan jelent, vagy hogy elhitetheted velem, hogy nem azt jelenti? Mert akkor legalább megpróbálkozhattál volna vele.

De hát most sem, velem szemben sem érvelsz :( , visszavonsz egy állítást úgy, hogy valójában nem vonod vissza (mert azt nem bírod kimondani/leírni, hogy "oké, bocs, végülis minden alap nélkül gondoltam/írtam rólad azt, amit"), hanem inkább kijelented, hogy amiről azt írtad, fekete, az valójában fehér, és én vagyok vak, Olórin meg összekoszolta a lepedőt. Áhh :-(

(És az a röhej, hogy az egész kujvahosszú - ezért egyébként mindenkitől elnézést!! - kommentemnek a fenti volt a legkevésbé fontos eleme - az is jelzésértékű, hogy erre az egyetlenegy dologra reagáltál).

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kiregro (#23861)

2018-07-24 14:17:04 Hannibal Lecter #23882

(Szolgálati közlemény: ha a 7723-as kommentre nem válaszolok, az azért lesz, mert mostantól Olórinnal nem kívánok beszélgetni ezen a fórumon. Akik itt régi motorosok, azok tudják, mi ennek az oka.)

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

2018-07-24 14:15:47 kiregro #23881

és én egynél több ilyen esetet nem bocsátok meg, sem az elkövetőknek, sem a védőiknek.
minden ötödik párkapcsolatban élő nőt rendszeresen nem-kölcsönösen bántalmaz a párja a közép-felső osztályokban is.
lovasnak mindig igaza volt.

hogyne. nincs helyük egy tisztességes világban.

drop dead

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kiregro (#23879)

2018-07-24 14:13:24 Olórin #23880

Te jó ég! Vedd már észre, hogy a sorosozás egyáltalán nem politika volt (ld. a másik példát a mondatban: gyíkemberek), hanem puszta példa egy összeesküvés-elméletre. És igen, az, hogy milliónyi egymástól független nő (+ a kampányban szintén részt vevő sok-sok férfi) a világ minden táján egy emberként a genderlobbi érdekeit szolgálja ki, tényleg egy összeesküvés-elmélet.

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: Hannibal Lecter (#23874)

2018-07-24 14:12:55 kiregro #23879

egyébként állítom hogy

-balos progresszív aktivisták, szervezetek hasonlóan az alt-rigth és egyéb nacionalista-populista aktivistákhoz, szervezetekhez annyiszor hazudnak, csúsztatnak hogy

ha valamit leírnak, vagy igazolják
1. valamivel
2. lehetőleg olyasmivel amit nem lehet pillanatok alatt szétszedni

vagy hazugságként kell kezelni mindazt, amit tőlük hallunk.

ennyi.

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

2018-07-24 14:12:09 ChrisAdam #23878

200+ hozzászólást kéne átolvasnom ahhoz, hogy tiszta képet kapjak, ki kivel szemben személyeskedik és fröcsög - bár legkevésbé sem izgat -, úgyhogy a részrehajlást átugrom és egyszerűen mindenkinek nyomatékosan üzenem, hogy amíg kulturált körülmények közt folyik a vita, addig maradhatna ez itt. De mivel - azt gondolom az utolsó pár tucat komment átfutása után - ez a határ át lett lépve, ezért kéretik az OFF-ba fáradni vagy másik platformot keresni. Nagyon unalmas már, hogy negyedévente ugyanazokat a köröket futjátok.
Köszöni a szerkesztőség és a fórum többi tagja.


--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

2018-07-24 14:11:26 kiregro #23877

Hogy lehetsz ennyire aljas és hitvány? "

ez még rosszabb mint olórin, mert az legalább próbál valamilyen választ adni, akármilyet is, ez meg csak felül a magas lóra, pedig csúnyán pofára esett már sokszor.

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: Hannibal Lecter (#23874)

2018-07-24 14:09:34 kiregro #23876

nem igaz.

ha ő állít, neki kell igazolnia, ha én azt állítom, hazudik, akkor is neki kell alátámasztania, nem nekem. honnan is veszed a bátorságod hogy rám terheld az igazolást, honnan?
én tudom hogy elfogult szervezet és leírtam hogy vannak statisztikák mely szerint ez nem egyszerűen a hétköznapi tapasztalatnak mond ellent, hanem nem lehetséges.
____innentől kezdve igen, hazugságként kezelem amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője___

és igen, gerinctelen aljas patkány az, nem más, aki pofátlanul benyögi, hogy nulla igazolást hoztál az állításodra.
talán mert megalapozottan állítom amit, és én hozok valamit, ők meg semmit, csak benyögnek valamit.

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: Olórin (#23873)

2018-07-24 14:09:33 Újpest Ostora #23875

:DDDDDDDD, azt a betyár kurva életbe, milyen tökéletes komment minden ízében. Őszintén köszönöm az élményt.

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: Hannibal Lecter (#23853)

2018-07-24 14:09:18 Hannibal Lecter #23874

Édes szívem, te nem olvasol szabályzatot? Most komolyan elkezdtél sorosozni? Miért kell mindenáron politikát keverni ebbe? Látom már, görcsösen azon igyekszel, hogy valamiféle, a magyar kormány propagandatörekvéseivel szimpatizáló, véresszájú fidesznyikként állíts be engem. Hogy lehetsz ennyire aljas és hitvány? Amikor elfogynak az érvek, jönnek az efféle, szándékos és undorítóan rosszindulatú csúsztatások. És nem, nem, szerintem a filmekkel kapcsolatos diskurzusnak is megvannak a maga szabályai. Akkor jó és hasznos ez, ha magukról a FILMEKRŐL szól elsősorban. Lehet ideológiákra is hivatkozni, de főként erre hivatkozni nem szerencsés. Nem szerencsés csak azért elmarasztalni egy filmet, mert melegek vagy transzneműek vannak benne, de ugyanúgy nem szerencsés csak ezért piedesztálra emelni. Mindkét jelenségre látok példát. Az viszont megint egy mocskos nagy, alaptalan hazugság, hogy minden filmnél, amelyben LMBTQ-karakterek lennének, rögtön kifogásolni kezdeném ezt, ez megint egy aljas, alaptalan hazugság, amit a velem szembeni frusztrációd és ellenszenved szült. Pl. most néztem meg a Love, Simon és A Fantastic Woman c. filmeket szorosan egymás után és mindkettőben találtam számos értéket. Úgyhogy ezt szépen benézted, kicsi szívem. A kölni szilveszteres példád kapcsán pedig nem hiszti ment és nem személyeskedés, csak kikértem magamnak egy rosszindulatú, alávaló sugalmazást. De erre nem válaszolok, mert az egész kérdésfelvetésed demagóg és méltatlan, ráadásul politikai témát is érint, akárcsak a gerinctelen sorosozásod, szóval ezekért a szerkesztők helyében már rég figyelmeztettelek volna a szabályzatra. Egyébként rengeteg releváns érvemre (munkahelyi szabályozás, etikai bizottságok felállítása) nem reagáltàl. Helyette ferdítesz, össze-vissza hazudsz, burkoltan rágalmazol. Gratulálok, igazán büszke lehetsz magadra, te tüzes szívű, bátor társadalmi igazságharcos!

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kaamir (#23862)

2018-07-24 14:01:38 Olórin #23873

A személyeskedést gálánsan átlépem. Gondolom, csabaga majd helyreutasít érte, korrekt módon, részrehajlás nélkül áll ki a fórum tisztasága mellett.

szóval támaszd alá a nane igazát vagy kussolj, kis szemét

Itt nagyon komoly félreértés van. (Mármint jóindulatúan feltételezem, hogy félreértésről van szó, nem izé, direkt csúsztatásról.) ÉN nem beszéltem abszolútumokban. Nem állítottam, hogy a nane minden szava tűpontos és szentigaz. TE tettél ilyen éles kijelentést, konkrétan ennek a totális ellenkezőjét (ráadásul újra meg újra), vagyis kettőnk közül NEKED kellene egy meglehetősen agresszív, melldöngető állítást tényekkel alátámasztanod. Erre mindeddig nem került sor. Odáig eljutottál (jogosan), hogy a nane elmulasztotta a forrásmegjelölést, de ez ugye még nem egyenlő a hazugsággal. Tehát továbbra is ott tartunk, hogy:
A nane hazugságaira hozott példák száma: 0
(Az érvek hiányát tökéletesen mutatja az azt helyettesíteni kívánó személyeskedés.)

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kiregro (#23860)

2018-07-24 13:56:23 kiregro #23872

7710, érdemi reakció vagy kuss

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

2018-07-24 13:55:54 kiregro #23871

én sem téged, mert csúnyán pofára estél és még neked áll felljebb.
rakd már helyre magad, kiskoszos

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kaamir (#23870)

2018-07-24 13:55:08 kaamir #23870

Jaj, de aranyos. Azt hiszi, hogy ezek után még vitapartnernek tekintem. Édesem...

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kiregro (#23869)

2018-07-24 13:53:32 kiregro #23869

igen, ő az.
senki nem kényszerítette, hogy olyan pofátlan söpredék módjára viselkedjen.
te is az vagy, csak lehet hogy nem csúsztatsz csak olvasni nem tudsz.
akkor mit sír a pofád tetvem?

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kaamir (#23868)

2018-07-24 13:51:55 kaamir #23868

Ezért:

olórin egy mocskos, pofátlan kis féreg, egy csúsztató patkány.

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kiregro (#23867)

2018-07-24 13:51:03 kiregro #23867

miért is kicsihuszár?

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kaamir (#23865)

2018-07-24 13:50:22 kiregro #23866

a nane három állítását idéztem
a három állítás összeolvasva a következő, mivel szövegértési nehézségekkel küzdenek egyesek S betűvel jelölöm amit sugall, nem tesz egyértelművé, azt nem árulom el a min96-os érték hogy jött ki, hátha mégis rájön az olvasó
minden rétegben, azaz még a tág értelemben vett közép, sőt felső osztályon belül is, bizony, minden ötödik nő olyan párkapcsolatban él, ahol a férfi partnere rendszeresen bántalmazza, azt pedig ne higgyük, hogy a nők is erőszakosan viselkednek, ha párkapcsolatban bármilyen (S) testi erőszak előfordul, heteró párok eseten szinte minden esetben (legalább 96%) a férfi bántalmazza a nőt.
egy szervezet, (amivel kapcsolatban van akinek több, a védői egy részének kb. nulla ismerete van, aki pedig ismeri őket, tudja mennyire elfogultak)
a közép-felső osztálybeli férfiak közel 20%-át partnerét _rendszeresen_ (ehhez jön az alkalmanként, vagy legalább egyszer) bántalmazónak írja le a nőket pedig szinte minden esetben áldozatnak, erre nulla forrás, és lám, az az ellenség, aki rámutat arra hogy ez jó eséllyel hazugság nem véletlen nincs forrás, ami meg van, az pont ezek téves de minimum erősen kérdéses voltára utal, ezért hazugságnak kezelendő mindaddig, amíg az igaza be nem bizonyosodik.

ha valaki ezzel nem ért egyet
-először is találni kellene hitelesnek minősíthető forrást, ami ezeket igazolja, ha az nem megy, akkor
-találni kell forrást legalább arra, hogy ezek miért_ nem_ rendkívüli, azaz alapos igazolásra szoruló és miért nem férfiellenességet sugalló állítások, illetve miért fogadható el, hogy a nane miközben kioktat,tévhitet cáfol, semmilyen, de semmilyen forrást nem hoz, még feminista szervezet statisztikáit sem (!!!)
mert addig csak röhejes, primitív gerinctelen tekergés, pedig mélyre süllyedés helyett lehet szövegértést fejleszteni meg tanulni a témáról valamit.

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

2018-07-24 13:50:21 kaamir #23865

Szerintem te fogsz innen repülni, és nagyon meg is érdemled. Minősíthetetlen vagy.

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kiregro (#23861)

2018-07-24 13:50:05 kiregro #23864

te is kezdheted, mert elég csúnyán pofára estél

--
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.

előzmény: kaamir (#23862)