Ja, Anthony Hopkins nagyon nagy volt A leggyorsabb Indiánban, csak nem volt akkora reklámja, mint annak a "más"ik filmnek.
Én lecsúsztam a szavazásról :( (ezer meg száz dolgom volt a héten, full kiment a fejemból...), de nagyjából egyetértek vele :)
Descent-nek én is örültem volna, de Children of Men is király (na meg a Cars :). Legjobb férfi színész nálam tuti Hopkins...
Csak a U93-nak és talán a Barlangnak örültem volna jobban, de maximálisan elégedett vagyok a Children of Mennel:) Ledgerrel is, Whiterspoonnal kevésbé, de semmi sem lehet tökéletes:)
A remény hal meg utoljára...
Én ugyanigy voltam a Volverrel és a Casono Royalal ha ez vigasztal:)
előzmény: Dió (#84)
Hüpp, én azért reménykedtem egy Barlangban...
Az egy olyan év volt, hogy akkor tuti a Bébinek kellett lennie a legjobbnak bármi is történjék:)
Remélhetőleg jövöre ha minden jól megy, valami ugyanilyen lesz megint az egyik Eastwood mozival:) Már alig várom, amugy hogy láthassam őket:)
előzmény: Daemiaen (#82)
Én nem örülök a végeredménynek, sokkal jobb volt tavaly, mikor én döntöttem a nyertesekről. :D
Nagyon örülök az Ember gyermekének s Reese-nek is. Egyedül Joaquin Phoenixet sajnálom. Itt sem sikerült nyernie...Azért Heath Ledger sem volt rossz.
Nekem is tetszik a végső eredmény, a két színész a listám élén volt, a film pedig benne volt a toptízben.
előzmény: limupei (#79)
Én elégedett vagyok ezekkel a nyertesekkel. Igaz, nem mindegyik (konkrétan a Reese) került a top hármamba, de azért a top 10-be mindegyik befér.
előzmény: cucu (#72)
Ha már Ivan/ idézte a Vapiti 2005 topikot, én ugyanezt teszem a Vapiti 2004-gyel:
A díjaknak az a lényege, hogy egyetlen győztest kiválasztanak, azt ünneplik, a többieket meg el lehet felejteni. Akár fél ponton / másodpercen / kilón / méteren múlik a dolog, akár nem. Éppen ezért "nincsenek" további helyezettek. Sorrendezésre ott a toplista. :-)
előzmény: zéel (#76)
Erre én is kiváncsi lennék, kik "csúsztak" le a győzelemről?!
Helyezettek? További sorrend? Titok?
Vagy tiltja a szabályzat?!:)
előzmény: cucu (#72)
Végülis összehasonlítva az előző évvel, egész sokat fejlődtünk:)
Akkor így néztünk ki!:)
Arany Vapiti 2005
A 768 regisztrált felhasználó...
- átlagos tapasztalata: 86 film.
- átlagos kompetenciája: 6 film.
- átlagos súlya: 3 917.
- súlyainak összege (az összes kiosztható pontmennyiség): 3 008 617.
A 41 szavazó felhasználó...
- átlagos tapasztalata: 696 film.
- átlagos kompetenciája: 43 film.
- átlagos súlya: 44 715.
- összesen 1 833 310 pontnyi súlyt osztottak ki, ez az összes súly 61%-át jelenti.
(a statisztikát azazell0 írta a Vapiti 2005 topicban tavaly)
előzmény: cucu (#73)
Ezek után lehet meg kéne néznem már végre a Children of Ment és a Walk the Linet is:)
Egy kis statisztika.
1880 regisztrált felhasználóból (ebből kb 500 tekinthető minimálisan is aktívnak) 68 szavazott az Arany Vapitire, 51 a Női, 55 a Férfi Ezüst Vapitire.
Az összes felhasználó átlagos tapasztalata 70 film, átlagos kompetenciája 4 film, míg a szavazóké 845-875 illetve 46-47.
Az összes felhasználó teljes súlya 328 130, a szavazóké 104-137 ezer, vagyis 32-42% szavazott.
Arany Vapiti 2006
Children of Men
Női Ezüst Vapiti 2006
Reese Witherspoon a Walk the Line-ért
Férfi Ezüst Vapiti 2006
Heath Ledger a Brokeback Mountain-ért
Nincs semmi gáz. Cucu vagy azazello kell hozzá, és a héten elfoglaltak. De meglesz, szoval kitartás!
Amugy én is kiváncsi vagyok az eredményekre:)
előzmény: koke (#69)
Én szintén : D
Valami gáz van a Vapiti szavazással? Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én már nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre!
Király! :)
Ma lezárul a Vapiti szavazás. Aki még nem szavazott, és szeretne, az gyorsan tegye meg!!!!
Ja, jó, most fogom fel, h már válaszoltál, szólni fogok.
OK, értem, és köszi az infót, eddig azt hittem, minden tavalyi gyártású magyar film játszik.
Kösz a törlést is, de, ha máskor ilyen előadódik mit tegyek? Szóljak Neked? :-) Vagy inkább hagyjam a kérdőjelet, annyira nem számít?
operett
Csak az országos forgalomba került mozifilmek.
Szereplőnél rákerestem a kérdőjelre, 211 találatot dobott ki, ha jól emlékszem...
Amúgy már régóta akartam kérdezni: csak az országosan moziban bemutatott filmek számítanak "zöldnek"? Konkrétan a Kamera által homályosan, ami megjelent DVD-n is és az Anifesten is bemutatták (asszem azon a fesztiválon, de lehet, hogy másikon)
Most már látom, a Fekete fehérre gondolsz. A problémás színészeket töröltem, viszont Vapitire ez a film nem nevezhető, mivel 2006-ban nem került országos moziforgalmazásba.
Nem egészen értem, hogy miről beszélsz. Vapitire csak azokat a filmeket lehet jelölni, amiket tavaly mutattak be a hazai mozik. Így eleve kizárt, hogy egy ilyen film tegnap került volna fel a rendszerbe.
Színészek: Kérdőjelet látsz? Ezt sem értem, de az a legjobb, ha megírod, hogy melyik filmben melyik színész és mi a szerepe, és mi elintézzük.
előzmény: operett (#60)
Lenne egy kérdésem: hogyan lehet egy filmet a Vapiti szavazásba bevonni? Már sehogy? A film fenn van, de csak tegnap óta. Más: ha valamilyen infót tudok, pl. egy filmben mit játszott XY, ahol egy kérdőjelet látok, hogyan tudnám azt beírni. Jelenleg azt választottam, hogy beírtam a szerep nevét és még egyszer ua-t a színészt, de ez így nem a legszerencsésebb, gondolom.
Köszönöm!
operett
Huhh, tényleg csütörtök. Asszem majd 23.59 körül szavazok, egy két múvit még meg kéne lesnem, csak már suli mellett nem nagyon van időm :S
Citrom Vapiti se rossz ötlet :)
Lehetne Citrom Vapiti is :D!
előzmény: Kovacsadam889 (#56)
Pedig jó lenne ha tudnál, mert csütörtökön zárul a vapiti:)
előzmény: Kovacsadam889 (#56)
Legjobbat még nemtudok mondani,de a legrosszabb a taxidermia az fix.
Legrosszabbak: Motel, V for Vendetta és a Sziriana
Taxidermia, Belső ember, Deja vu
Engem nagyából egyik idei film se kapott meg rettenetesen.
Boratot, Walk the Line-t még nem láttam, Lady in the water és Deja Vu nálam nem lett all time top100-as, V for Vendetta viszont igen, a többivel szó szerint egyetértek :).
Ja, a listáből viszon a Taxidermia nagyon nem tetszik...
előzmény: Brumi (#51)
2006-ban 57 alkalommal voltam moziban és 46 különböző filmet láttam. Mindenki lehordja az adott évet, én pedig megint azt mondom, hogy sok jó filmet láttam. Alltime 100-as toplistám bővült pár új taggal.
1. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
Jagshemash! Ez lenni életeim legmulatságosabb filmjei. Andy Kaufman fentről mosolyog, Borat pedig kezet foghatna Tony Clifton-nal. Cohen egy zseni, ehhez nem fér kétség. Az év filmje, nagy siker!
2. Munich
Spielberg legérettebb műve, intelligens, pártatlan, izgalmas és megrázó. Kényes kérdéseket vet fel, a válaszok azonban elmaradnak.
3. Brokeback Mountain
Ang Lee "meleg cowboy" filmje egy univerzális szerelmi történet, hatása sokáig a nézővel marad. Így kell egy kényes témát ízlésesen megfilmesíteni.
4. Cars
Az év legjobb animációs filmje. Pont.
5. United 93
Paul Greengrass felültetett a repülőgépre és könyörtelenül a mélybe küldött. 9/11 kényes téma, de ettől jobbat egy ideig nem készítenek róla.
6. Lady in the Water
Shyamalan most jól megmondta (a kritikusoknak) és egy gyönyörű mesét tett le az asztalra. Igazi csoda.
7. Déjá Vu
Denzel Washington - Tony Scott duó újabb remeklése, kiemelkedő időutazós sci-fi nagyszerű megvalósítással és jól kidolgozott történettel.
8. Walk the Line
Amit ez a 3 ember véghezvitt (Mangold, Phoenix, Witherspoon), arra Johnny Cash is büszke lenne. A legjobb életrajzi film.
9. The World's Fastest Indian
Anthony Hopkins jutalomjátéka az év legszívmelengetőbb alkotásában, egy igazi feel-good movie.
10. Children of Men
Alfonso Cuarón víziója letaglózott, később még hivatkozási alap lesz. Hatalmas pirospont Lubezki-nek.
Amik épphogy nem kerültek be a legjobb 10-be:
Stay, Renaissance, Happy Feet, Apocalypto, L'Enfant - A gyermek, Match Point, Good Night and Good Luck., Fehér tenyér, Taxidermia
Amiket szívesen nézek újra:
Miami Vice, The Bow, Crank, Snakes on a Plane, Thank You for Smoking, V for Vendetta
Tökéletes rendszer nincs, de mos ez tuti marad már:)
"ha ennyire erősen kötitek a 'kompetenciához' a súlyokat, akkor könnyedén tízszeres szorzót kaphatnak megszállottak és csalók, amivel értéktelenné válik az átlag szavazat."
Én azt mondom a "megszállottak" szavazata igen is érjen jóval többet (többnyire ők a keménymag is amugy itt) , a csalókat meg azért többé kevésbbé szürni lehet, ráadásul több ezer filmet leosztályozni igen időigényes feladat is azért:)
előzmény: Golyo (#49)
csak egy gondolat a szavazásról:
- szerintem a jelenlegi súlyozási módszer nem tökéletes (az előző sem volt az). ha ennyire erősen kötitek a 'kompetenciához' a súlyokat, akkor könnyedén tízszeres szorzót kaphatnak megszállottak és csalók, amivel értéktelenné válik az átlag szavazat.
- megoldásként mindenképpen a kompetencia (és esetleg a tapasztalat) degresszív felhasználását javaslom, ami jutalmazza a többet, de azt az extrém helyzetet megszüntetné, hogy az átlaghoz képest 10-szeres súlyú szavazatok jöhessenek létre.
- tapasztalatnál inkább felső plafont használnék. ha valaki látott ezer filmet, akkor a következő ezer már nem számít annyira. mármint tapasztalat szempontjából.
degresszív: egyenletesen csökkenő. például négyzegyök módszer - négyszer akkora kompetencia csak kétszer akkora súlyt eredményezne.
A cigányok ideje pedig már azért nem szerepel, mert 1997-ben volt egy mozis bemutatója, a Budapest Film jóvoltából.
Ez így hülyeség..., akkor se idei film, mert ha a legtöbb országban most mutatják be a mozik, akkor jó.Bár az még viccesebb lenne ennél a két filmnél.
Ja, aha.
Mindkettő idén került Magyarországon elöször moziba, ezért lehet rá szavazni.
előzmény: -senki- (#44)
Például olyanra gondoltam mint az Akira, ami szerepel a szavazásnál mivel 2006ban jelent meg dvdn, de egyébbként 1988-as készitésű...
Illetve pl. a '95-ös Ghost In The Shell.
Érthető?
előzmény: Ivan/ (#43)
Én meg azt nem értem mit nem értesz:) Minden 2006-os moziban bemutatott filmre lehet szavazni, tökmindegy megjelent-e már DVD-n azóta vagy se.
előzmény: -senki- (#42)
Azt nem nagyon értem, ami most jelent meg dvd-n miért van szavazásnál...
Nem is 5 az, hanem 6! Tragédia! :)
A Koltay-filmekkel nincs bajom, csak valahogy így jött ki. Meg amúgy is csak az Urániában játsszák, csak naponta egyszer vagy kétszer, megkülönbenis. :)
előzmény: Ivan/ (#38)
Nekem össz 3 5-ös lett 27-ből idén, ami csak kicsit rosszabb arány, mint az összes filmnél (116/905), szóval annyira nem is volt rossz 2006.
Így viszont egyszerű Vapitire jelölni a top3-at: Dear Wendy, Strings, Thank You for Smoking :-)
Hát úgy tünik én csak 14-et láttam a felhozatalból, szörnyű. :)
"228 nagyjátékfilm-premierből mindössze 5-öt sikerült kihagyni"
És ebből az 5-ből érdekes módon 3 Koltay Gábor rendezte mű:) A végén kezdem azt hinni, Koltay Neked se a kedvenc direktorod:)
előzmény: Daemiaen (#29)
lubezky
előzmény: deviant (#36)
Legjobb színész: Joaquin Phoenix (Walk the Line)
Legjobb színésznő: Reese Witherspoon (Walk the Line)
Legjobb filmzene: John Williams (Munich)
Legjobb operatőr: Emmanuel Lunezky (Children of Men)
Kár, hogy csak DVD-n jöttt…
The New World (Terrence Malick, USA, 2005)
Hustle and Flow (Craig Brewer, USA, 2005)
A Scanner Darkly (Richard Linklater, USA, 2006)
Pont lecsúszott
Brokeback Mountain (Ang Lee, USA, 2005)
16 Blocks (Richard Donner, USA, 2006)
Good Night, and Good Luck. (George Clooney, USA, 2005)
Mozis bottom 10
8. The Sentinel (Clark Johnson, USA, 2006) 4/10
9. Superman Returns (Bryan Singer, USA, 2006) 4/10
10. The Departed (Martin Scorsese, USA, 2006) 5/10
Mozis top 10
1. Walk the Line (James Mangold, USA, 2005)
2. Taxidermia (Pálfi György, HUN, 2006)
3. Apocalypto (Mel Gibson, USA, 2006)
4. Akira (Katsuhiro Otomo, JAP, 1988)
5. Children of Men (Alfonso Cuarón, UK, 2006)
6. Munich (Steven Spielberg, USA, 2005)
7. Ghost in he Shell (Mamoru Oshii, JAP, 1995)
8. The Descent (Neil Marshall, UK, 2005)
9. Clerks II (Kevin Smith, USA, 2006)
10. Tallageda Nights: The Ballad of Ricky Bobby (Adam McKay, USA, 2006)
Sajnos másodjára már csak 9-es lett, így pedig épphogy kiszorult a top 10-ből. :)
Ez meglepett:) Azt hittem a Verdák simán Top 10-es lesz nálad.
előzmény: Daemiaen (#29)
No, a lista a 2006-ban, a hazai mozik kínálata alapján. A 228 nagyjátékfilm-premierből mindössze 5-öt sikerült kihagyni.
Top 10, amelyben eleddig még sosem volt 2 magyar film, és sosem volt ilyen kevés hollywoodi:
1. A nyughatatlan (Walk The Line, 2005, forgalmazza: InterCom) 10/10
2. A leggyorsabb Indian (The World’s Fastest Indian, 2005, forgalmazza: Budapest Film) 10/10
3. Befejezetlen élet (An Unfinished Life, 2005, forgalmazza: MOKÉP) 9/10
4. Pokol (L’Enfer, 2005, forgalmazza: Best Hollywood) 9/10
5. The Descent – A barlang (The Descent, 2005, forgalmazza: Budapest Film) 9/10
6. Az íj (Hwal / The Bow, 2005, forgalmazza: MOKÉP) 9/10
7. Fehér tenyér (Fehér tenyér, 2006, forgalmazza: Hungarotop) 9/10
8. Tapas (Tapas, 2005, forgalmazza: Cirko Film - Másképp Alapítvány) 9/10
9. Taxidermia (Taxidermia, 2006, forgalmazza: Hungarotop) 9/10
10. A gyermek (L’Enfant, 2005, forgalmazza: Cirko Film - Másképp Alapítvány) 9/10
Bottom 10, ahol is az InterCom és a Best Hollywood hozták a formájukat:
214. Vadászpilóták (Les Chevaliers Du Ciel, 2005, forgalmazza: Best Hollywood) 1/10
215. A köd (The Fog, 2005, forgalmazza: InterCom) 1/10
216. Lúzer SC (The Benchwarmers, 2006, forgalmazza: InterCom) 1/10
217. Gagyi mami 2. (Big Momma’s House 2, 2006, forgalmazza: InterCom) 1/10
218. Party gimi (Dirty Deeds, 2005, forgalmazza: Best Hollywood) 1/10
219. Elemi ösztön 2 (Basic Instinct 2, 2006, forgalmazza: Intersonic) 1/10
220. Idegölő (Idegölő, 2006, forgalmazza: HungariCom) 1/10
221. Utcai szamurájok (Les Fils Du Vent, 2004, forgalmazza: Best Hollywood) 1/10
222. Csajozós film (Date Movie, 2006, forgalmazza: InterCom) 1/10
Kellemes meglepetések:
Túl a barátságon - Brokeback Mountain - 100 %
Lány a vízben - Lady in the Water - 100 %
Match Point - 100 %
A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse - Pirates of the Carribean: Dead Men's Chest - 90 %
Maradj! - Stay - 90 %
Védd magad! - Find Me Guilty - 80 %
The Matador - 80 %
Jackass Number Two - 80 %
The Departed - 80 %
Ja, és szinte biztos hogy az Inconvenient truth is benne lesz a top5-ben.
TOP 12 2006
10.Sziriana-45%
11.München-45%
12.V for vendetta-45%
Kellemes csalódás 2006:
Firewall (75%), Over the hedge, Pride and prjudice.
Kellemetlen csalódás 2006:
Poseidon, Lady in the water (60%), Brokeback mountain (65%).
Vagyis arra emlékszem, hogy idén láttam-e, de sokszor magára a filmre már kevésbé. Ez az átka a milliónyi mozizásnak.
előzmény: Daemiaen (#24)
Én speciel igen. :)
-----
Mert az a kb. 300 az idén bemutatott/bemutatandó filmek listája.
előzmény: Dió (#23)
Az lehet, én csak abból indultam ki h idén láttam.
A filmlistázás nem sikerült. Ha a főoldalról keresek rájuk, közel 300 találat leledzik.
Nem mondjátok, h ti kapcsiból mindenre emlékeztek, amit idén láttatok?
Azt ugyan idén adták ki DVD-n, de tavaly volt moziban.
előzmény: Dió (#21)
Jajó. És a pingvines vándorlós?
előzmény: Olórin (#19)
Idei 215 mozis filmemből 11 kapot 5-öst. Jó év volt? :)
ha a spanglishre gondolsz, azt még bőven tavaly adták ki.
előzmény: Dió (#18)
És az a Tea Leonis film?
előzmény: Olórin (#14)
Én csak ötnek, ez nem volt egy túl jó év, bár ami jó volt, az nagyon jó volt legalább:)
előzmény: Olórin (#14)
... és idővel esetleg a Scanner Darkly és a New World zárkózhat fel, ha újranézem őket (bár utóbbit már kétszer láttam)
Ha beindul a Vapiti az ugyis megszűri majd:)
előzmény: Olórin (#12)
Constant Gardner
Sophie Scholl
Match Point
Lord of War
12 filmnek tudtam idén ötöst adni... nem valami sok.
+ ha a DVD-megjelenéseket is nézzük, akkor még Hepiendek, a Serenity és a Hustle and Flow
Egyszerűbb, ha a főoldalról kilistázod az összes idei mozibemutatót, és onnan válogatsz:)
Hopp, ezzel persze van egy gond, ugyanis ott az évszám a készítési évet jelöli. Vagyis azt nem lehet megszűrni, hogy az idén itthon bemutatott filmekből mire szavaztál.
előzmény: Olórin (#10)
Pörgős, feszült, jó a története, tetszik a képi világa és az orosz John Wayne-őrült apukához fűződik a világ egyik legcoolabb jelenete (amikor a leveszi a felsőjét és elindul a jégen). Rég láttam, de nem valószínű, hogy beleszól a top 10-be (biztos nem fog).
előzmény: Dió (#8)
Az adatlapodon rámész a "Filmjeid" menüpontra, és évszám szerint rendezed őket.
előzmény: Dió (#6)
Rámész az adatlapodra, ott a filmjeid részre. Megváros mig kilistázza a renszer az eddig osztályzot filmeidet és utána az év résznél beírod 2006. (csak azok fognak megjeleitődni amiket ebben az évben osztályoztál így)
előzmény: Dió (#6)
Jajj jajj jajj... running scared? Biztos? Nálam bottom 3ba jó lesz :) Amúgy mit szerettél rajta?
előzmény: Brumi (#4)
Ezzel tisztában vagyok, pár ázsiai film és "csak DVD-s" megjelenés sajnos kiesik, de legalább könnyebb lesz választani.
előzmény: Ivan/ (#5)
Természetesen nem a szavazás időpontjára gondoltam, hanem a film legyártásának időpontjára, amiket ha jól tudom tárol a rendszer. Ezeket sem tudom visszakeresni? Tehát még egyszer: azokat a filmeket, amiket 2006-ban gyártották, és én szavaztam rájuk.
előzmény: azazell0 (#3)
Mondjuk Vapiti szavazásakor ebből pára nem szavazhatsz majd (tekintve csak az idén nálunk moziba kerülő filmek játszanak), ugyhogy tovább fog szükülni a listád önkéntelenül is.
előzmény: Brumi (#4)
Nekem van egy bő 20-as listám, a toptíz ezekből fog kialakulni:
- Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika - Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
- München - Munich
- A bosszú asszonya - Sympathy for Lady Vengeance
- Children of Men
- Az íj - The Bow
- Fehér tenyér
- Karib-tenger kalózai: Holtak kincse - The Pirates of the Carribean: Dead Man's Chest
- Thank You for Smoking
- Taxidermia
- Maradj! - Stay
- Nyomulj és nyerj - Hustle & Flow
- Fearless
- Who Killed the Electric Car
- A leggyorsabb Indian - The World's Fastest Indian
- Time - Shi gan
- Paprika
A rendszer nem tárolja el a szavazatok időpontját (csak sorrendjét). Az időpont megjegyzése azért sem túl logikus, mert egy frissen érkezett felhasználó gyors egymásutánban leadott sok szavazatának pillanata nincs semmilyen öszefüggésben a film megnézésének időpontjával.
Nekem fenn van az excel listám erről a másik gépen. Majd holnap.
Apropó, hogyan tudom CSAK azokat a filmjeimet listázni, amiket 2006-ban osztályoztam? Ha van ilyen...
A Children of Men topikjában kialakult társalgást elnézve, szerintem itt az idő, hogy megkezdjük az év legjeinek a kibeszélését:) Lehet esélyeket latolgatni, listákat írni, és persze pár hét múlva a Vapiti szavazás is beindul.
Ha a reklám számítana itt a kt-n, akkor biztosan nem az Ember gyermeke nyert volna.