Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.
Film:
Perfect Days
Longlegs
Past Lives
(sok jó hazai volt amúgy, sorry!)
Női:
Demi és Emma biztos bekerül, így az amúgy baromi erős mezőnyből
(10 körüli jelöltem simán lenne), elsőre másokat támogatnék:
Maika Monroe - Longlegs
Anya Taylor-Joy - Furiosa
Cailee Spaeny - Alien: Romulus
FFI:
itt kb semmi extra, már majdnem egy Adam Sandler felfért ide :D
Yakusho Kôji - Perfect Days
Nicolas Cage - Dream Scenario
Paul Giamatti - The Holdovers
Tavaly írtam a Vapiti 2023 topikba:
"Valakinek nagyon nagyot kell gurítania ahhoz, hogy a 2024-es Vapitin kiejtse a listámról az Előző életek - A fiú és a szürke gém - A szenvedély íze hármas valamelyikét."
Az Érdekvédelmi terület iszonyú közel van hozzá, csak még nem tudom, melyik film helyére tenném be...
Boldog új évet mindenkinek!
Ahogyan tavaly, úgy idén, 2025-ben sem január 1-jétől indul a Vapiti-szezon, hanem február 1-jétől! Emlékeztetőül: azért, hogy az adott év utolsó napjaiban mozikba vagy streamingre került filmek is egyenlő eséllyel szerezhessék meg a jelöléshez kellő 20 szavazatot, illetve a következő egy hónapban így több idő van a kampányra, a kimaradt filmek pótlására!
A tavalyihoz (és azelőttikhez) hasonlóan idén is hibrid rendszerben történik mindez, vagyis azok a filmek indulnak majd, amiknek:
- tavaly, 2024-ben volt magyarországi mozibemutatójuk (a megkülönböztetett színnel jelölt címek játszanak, de fontos, hogy az újrabemutatók nem, ezek látszódnak is a listában);
- vagy egyáltalán nem mutatják be őket moziban (se tavaly, se idén), viszont legalább 20 szavazatot elértek már (és nem rövidfilmek, klipek vagy minisorozatok);
- mindezen filmek női és férfi karakterei/színészei.
Az újak vagy kevésbé jártas fórumozók a Vapiti részletes leírását és a korábbi nyerteseket itt böngészhetik.
Annak ellenére (és pont azért), hogy február 1-jén indul a szezon, ebben a topikban ugyanúgy lehet esélyeket latolgatni, kampányolni kedvenc filmek/színészek mellett, megosztani a jelöléseket, vagy csak simán beszélgetni.
Életem első hozzászólása Vapiti jelölős témához, de vegyétek úgy, hogy az elmúlt évek minden szándéka benne van, mert akkora határozottsággal jelentem ki. Tehát:
Film: The Devil's Bath
Női színész: Anja Plaschg
Fentiek által ezennel kampányolok is a film mellett. :)