Mik a kedvenc youtube csatornáid? 👁

(vissza a topikok listájához)

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-06-27 19:48:25 ryood #7

Az utóbbi években egyre több YT-t "fogyasztok". Tengernyi izgalmasabbnál izgalmasabb téma van.
Most csak néhányat fogok említeni, ami hirtelen eszembe jut, de később majd bővítem még a listát.
Én elsősorban a beszélgetős műsorokat, csatornákat szeretem.
Kadarkai Endre Szavakon túl című műsora az egyik legjobb. Nagyon sok színész, egyéb művész, zenész szoktak a vendégei lenni, de most pl. az évadzáró adásban szuper volt Feldmár András, azt nagyon ajánlom mindenkinek. Endre egyébként egészen zseniálisan tud kérdezni.
Időnként nézem Friderikusz podcastját is. Nála főleg tudósok vannak, sok olyan szakember, akit alig ismerünk, és rettentő izgalmas beszélgetései tudnak lenni.
A Spirit fm csatornáján szinte mindig hallgatom az Önkényes mérvadót. Itt szoktak amúgy lenni filmelemzések is. Úgy tudnak a srácok beszélni filmekről, olyan aspektusokból vizsgálódnak, amit más filmkritikusoknál, esztétáknál nem tapasztalok.
A partizánon témafüggő, hogy mit nézek. Régebben ott is volt szó filmekről, manapság nem nagyon van már ilyen. A Közgyűlés című műsort egyszerűen nem értem, miért hagyták abba? Pontosan arról volt benne szó, ami körülvesz minket, mégsem nevezném "politizálásnak", mégis égetőbben aktuális, mint bármilyen műsor, ahol politikusaink a vendégek.

A KEXP egy kiváló csatorna Seattle-ből. Minőségi live act-ek mennek szuper operatőri munkával, kis beszélgetéssel. Amik hirtelen eszembe jutnak: Nils Frahm, Jon Hopkins, Roin Guthrie, Daughter, Olafur Arnalds...

A Video Games Evolution csatornára nemrég leltem rá. Különböző műfajú számítógépes/konzol játékok evolúcióját mutatja be 60-as, 70-es évektől napjainkig.

2023-06-27 10:16:32 fempolip #6

Nem falom a YouTube videókat, én nincs is kifejezetten kedvencem, nem is igazán követek, de amiből szoktam válogatni: TimeGhost History (történelmi), World War Two (szintén) Military History Visualized
(szintén)
Nuclear Blast Records és még pár rock/metal kiadó az új zenék miatt.
De régebben megmutattak nekem egy magyar csatornát a RetroShock, abszolút élvezhető, fogyasztható.
Wireless Philosophy, Orion Philosophy, Philosophies for Life leginkább filozófia..
De sok időm nincs ténylegesen, és rengeteg a csatorna.
DE amilyen tendenciát mutatnak a filmek, valószínű csökkentek a fogyasztásából, és tudatosan átpártolok YT csatornákra.

..Majdnem kimaradt hogy rengeteg apró csatorna van akik ritka filmeket vásárolnak, Horror, Gore, Slasher, stb. fanként ezekbe belenézek, hogy ne maradjak le a beszerzésekről. De feliratkozva szerintem egyikre sem..

2023-06-27 09:31:04 ChrisAdam #5

Sok a metszet - Corridor Crew, The Beauty Of -, és külön örülök, hogy Thomas Flight neve felmerült: talán az egyik leginformatívabb és legesztétikusabb doku-youtuber filmes témában, nemrég bukkantam rá.

Amiknek még fix helye van a feliratkozások listáján filmes témában, a teljesség igénye nélkül:
Cinecom.net, Media Divison - filmkészítésről, kamerákról, formátumokról. Du Cinema, In Depth Cine (ez az egyik kedvencem), Frame Voyager, The Cinema Cartography - filmművészetről, rendezőkről, miértekről, hogyanról. Philip Bloom (nagy-nagy kedvenc), Eric Floberg, Danny Gevirtz, Benjamin Hardman, The DP Journey, This Guy Edits - többnyire egyszemélyes youtube-csatornák filmkészítésről, kameratesztekről, how-to-król, legtöbb esetben igen részletesen.

Egyetlen magyar csatornát se követek, kivéve zenekarok/zenészek/énekesek csatornáit, a YouTube-ot igyekszem távol tartani a politikától (nem azt jelenti, hogy itt-ott nem nézek meg ezt-azt).

előzmény: BalaKovesi (#2)

2023-06-27 08:10:59 budaik #4

Megmondom őszintén, annyira nem jó az angolom, hogy ilyen tartalmakat kövessek. Viszont, ami itthon megy , az meg gyalázat :D

De a Criterioncollection csatornába én is bele szoktam nézni, nagyon nagy élvezet, főleg gyűjtőként, amikor filmes emberek a polcot böngészve mesélnek filmekről :)

2023-06-27 06:30:42 Mikkey #3

Szakmailag a criterioncollection oldalát tudnám ajánlani, amiben színészek, rendezők válogatnak a kedvenc filmjeikből, rövid véleményezés mellett.

2023-06-27 01:49:42 BalaKovesi #2

A három általam leggyakrabban nézett magyar csatorna ajánlásával valószínűleg megszegném a KT politikamentességét, azokon kívül nagyjából a következőket szoktam nézni a hangszeres tutorialok, a mémek és a véletlenszerűen talált videós esszék mellett: Corridor Crew, criterioncollection, The Beauty Of, a Letterboxd csatornája, Karsten Runquist (őt igazából azért követem, mert a kommentjeit szoktam olvasgatni Letterboxd-on, de háttérzajnak tökéletes), de néhanapján előkerül az IGN Hungary, Szirmai, és nagy ritkán a Retroshock is. Akit pedig talán a leginkább ajánlanék: Thomas Flight, kifejezetten érdekes videókat gyárt, amiken érezni, hogy mindegyikbe elég sok energiát fektet.

előzmény: ryood (#1)

2023-06-26 23:50:30 ryood #1

Miket nézel, kiket és miért szeretsz, mit ajánlanál?