Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.
- 1
- 2
Még egy kört mindenkinek! :)
előzmény: ChrisAdam (#107)
Mindenki milyen jóképű :)
előzmény: ChrisAdam (#107)
Papírforma, de a kifejezetten jó fajtából. :) A három választottamból kettő is nyert és bár tőlem távol maradt a Druk, annak a győzelmét is megértem. Egyébként idén is várhatók majd statisztikák a szavazásról?
előzmény: Xuja (#113)
Papírforma.
előzmény: oscarmániás (#112)
Nagyszerű, jó döntés született! :)
Itt tudtok csatlakozni, ezen a linken:
https://us05web.zoom.us/j/81359283107?pwd=ZXhPaGhQSWxtQmFvMDBHbFZmOVhmQT09
Szép helyen vagytok :)
az biztos, hogy finomabb, de elég távol vagytok :D
előzmény: ChrisAdam (#101)
Szép, de ez szebb.
előzmény: Xuja (#106)
Tessék!
előzmény: Pedro (#105)
Küldjetek képet
Gyere az alsó szintre. Ugorral már itt vagyunk. :)
De ha a pultnál azt mondod, hogy Kritikus Tömeg, akkor ide vezetnek.
előzmény: Joeker81 (#103)
Valaki van már a helyszínen? Ha igen, merre talállak titeket az éttermen belül? Még senkit nem ismerek személyesen :)
Az én dobozosaimnál tuti nem ;)
előzmény: ChrisAdam (#101)
Nagyjából 8 óra előtt valamivel lehet becsatlakozni a találkozóra virtuálisan, a linket majd itt találjátok meg, a topikban. De mindenkit bátorítok arra, hogy inkább gyertek. A sör finomabb csapról, mint dobozból. :)
Nem felejtjük otthon... nemrég egy kazah milliárdos igért érte 47000 eurót, de nem adtam! Egy eredeti KT-s póló, még jó hogy...
előzmény: Ágó (#99)
Ma este eredményhirdetés! :)
Gyertek a Szilvakék Paradicsomba! Gyülekező 18.00-tól, 20.00 körül élesítjük a zoom linket és nyitjuk a borítékokat!
+ Ne felejtsétek otthon a KT-s pólótokat! :)
Nagyon örülök, hogy a Vapiti díjkiosztót lehet majd itthonról is követni. ( Remélem, sikerül is részemről a kivitelezés...)
Kellemes időtöltést kívánok Mindnyájatoknak- üdvözlettel! :)
Egy ígéretes kutyafalka. Erre szavaztam/ok. Legalább egy szavazatuk legyen .
ráadásul két Mikkelsen banda is lehet(ne), a még egy kört mindenkinekesek, és az igazság bajnokaisosok XD
előzmény: Raul (#95)
Ej, ha tudtam volna, hogy verekedés is lesz... :)
És ez hogy lesz, Hopkins-osok a Mikkelsen-esek ellen?
előzmény: Ugor (#89)
Leszek mindenképp!
Mondjuk, hogy egy szívesen bővülő alapbandára...
előzmény: BonnyJohnny (#92)
Ja, nem tudtam, hogy facebookon jelezni kéne. :D
Amúgy jó lenne megbeszélni, mert én Győrből mennék fel, munka után, nem minden áron erőltetném. De azért, ha egy alap bandára számíthatunk, az jó. :)
előzmény: Xuja (#91)
Jó, de hányan? FB szerint 2 ember vesz részt.
@Ugor
Kajálni, piálni otthon is tudok, a verekedés már neccesebb.. majd beverem a laptopképernyőt :D
előzmény: ChrisAdam (#90)
Gyere, ott leszünk :)
előzmény: Xuja (#88)
Na, még jó, hogy ott leszünk... résztvevők nélkül minek az egész? )) (Zoom-on nem lehet sörözni, kajálni meg verekedni sem.)
előzmény: Xuja (#88)
Ki lesz ott személyesen pénteken? Úgy látom hogy eddig nincs nagy érdeklődés, ha így marad, akkor zoom-on nyomnám..
Már csak egy hét! Hajrá a pótláshoz és a szavazáshoz!
Részemről a jelölés valószínűleg így marad a szavazás lezárulásáig:
Arany: The Father
Férfi ezüst: Anthony Hopkins (The Father)
Női ezüst: Frances McDormand (Nomadland)
[Plusz egy magán Vapiti-díjat adományozok a Drukban szereplő, szemüveges kisfiúnak. Csuda kis lurkó.]
Közben láttam még a Külön falkát is, de attól nem estem hanyatt, egy nagyon jó első film, ennyi.
előzmény: Ugor (#82)
Szerintem messze a Dűne a leggyengébb jelölt. A többinek mind látom a létjogosultságát, van jellegük, karakterük - még ha az nekem személy szerint nem is tetszett - de ezt a bődületesen színtelen-szagtalan CGI monstrumot kicsit rossz érzés látni a Vapiti jelöltek között..
Nagyon meglepne, ha nem a Druk nyerne, 2x annyi szavazata van mint a Faternak.
előzmény: Ágó (#83)
Hú, nálam pont fordítva. A lehetőségek közül magasan az a leggyengébb. Druk vs. The Father küzdelem lesz az elsőségért, valószínűleg az utóbbi javára.
előzmény: hhgygy (#81)
Akárcsak én.
előzmény: hhgygy (#81)
Érdekesen alakult az idén, mert az első forduló után, tegnap láttam csak a Don't look up-ot, és ahogy végignéztem a lehetőségeket, ez is maradt a legjobb film. De azért a Father két főszereplőjét is megszavaztam.
Nekem jöhetne, évekig néptáncoltam... :o)) (huszonegynéhány éves koromban még a Hősök terén is, Május 1., dísztribün, Kádár elvtárs és társai, mi pedig hortobágyi kanásztáncot adtunk elő, igen nagy létszámban.. :o)))
előzmény: ryood (#79)
az a poén, hogy még azt is el tudnám képzelni...
pont most olvasom Pintér Béla Újabb drámák cimű könyvét. neki láttam nagyon sok előadását, és tele van népzenével, népdalokkal..amik tőlem alapból távol állnak, de abban a formában, ahogy ott megjelenik az teljesen átélhető és élvezetes számomra is. szóval simán lehetne itt is ilyesmi zene...
előzmény: Ugor (#78)
Gondolom, akkor valami mezőségi csárdás lesz az...
előzmény: ryood (#77)
jó, de a zenét én választom!
előzmény: Ugor (#76)
Azután táncolunk is, mint Mads Mikkelsen...
előzmény: ryood (#75)
Druk 2?
előzmény: Ugor (#70)
Az akkor szép megcsúszás lenne az illetőnek.. :D
előzmény: BonnyJohnny (#72)
Hát örömében... ismered a filmes attitűdöket: Nyertem! Mindenki a vendégem!
előzmény: BonnyJohnny (#72)
Nem inkább a nyertest hívnák meg a többiek? :)
Na ez meghozta a motivációm a tippelésre:
Arany - Druk
Női Ezüst - McDormand
Férfi Ezüst - Hopkins
Leszavaztam. Berakhatnánk egy borítékba, leragasztva, és akinek a díjátadón pontosan kijön, az fizet egy kört a többieknek...
előzmény: Hege (#69)
A Külön falkán és a V sítin nagyon meglepődtem, főleg az utóbbin. A cseh remekműre szavaztam is, bíztam benne, hogy bekerül a top 10-be és ezáltal még több emberhez eljuthat. Az élmezőnyben valószínűleg már nem sok esélye lesz.
big like!
előzmény: Ugor (#65)
Nyilván. Van film, amiért ki kellett volna menni a kánikulába vagy a hidegbe.
előzmény: kaamir (#66)
Valószínűleg az is sokat nyom a latba, hogy az Apa, a Dűne és az Ígéretes fiatal nő stb. elérhetők steamen/torreneten, a magyar filmek meg nem.
előzmény: Ugor (#65)
A Külön falkát 55-en látták, és 48-an meg akarják még nézni. az átlaga most 4,3.
A Természetes fényt 48 látta, 42 megnézné, az átlaga 3,7.
Rengeteg: mindenhol látlak: 29, 22, 3,9
Hasadék: 28, 23, 3,7.
Ezzel szemben a Ne nézz fel!-t 450 ember megnézte, Az apát 201, a Dünét 405, az ígéretest 281. Hát, nem vagyunk itt igazán nacionalisták, testületileg. Pedig én nagyon is szeretem a magyar filmeket. A természetes fényt toltam volna be ide szívesen!
előzmény: Joeker81 (#64)
Bíztam benne, hogy kerül be magyar film is a jelöltek közé. Ami egyértelmű volt, hogy ha jut is be, akkor az dráma lesz, mert ebben az évben (is) ebben voltunk a legerősebbek. De kíváncsi lennék, hogy miért pont a Külön Falka jutott be Rengeteg: Mindenhol látlak, Természetes fény, Hasadék szerintem legesélyesebb négyes közül. Gondolom nüanszokon múlhatott, hogy egyik vagy másik lesz, mert eléggé kiegyensúlyozott volt szerintem érdeklődés szempontjából mindegyik mű. De vajon mi lehetett a döntő? Aktuálisabb? A nézők könnyeben tudtak azonosulni a cselekménnyel, szereplőkkel? Mindenesetre örülök, hogy egész jó évünk volt magyar filmes felhozatalból. Remélem a jövő évünk is minimum ilyen lesz. Szerintem egész biztatóan indult Az unokával.
nem emlékeztem rá...
előzmény: Raul (#60)
A Külön falkán meglepődtem. Öröm. (Nem láttam még, akarom nagyon!)
Ami szerintem furcsa, hogy a színész-színésznő jelölések mennyire elváltak a film jelölésektől. A tíz férfi jelölésből csak négynek jelölt a filmje is (abból kettő Mikkelsen! :O), ugyanúgy a 10 női jelölésből is csak négynek jelölt a filmje. Tarolásra pedig csak két film esélyes: a Father (ennek egész jó az esélye ;)), és a Don't Look Up.
A filmek közül a legnagyobb hiányzó a Last Duel, ami egyedüliként bír három jelöléssel a színészek (2) és színésznők (1) között, mégsem jelölt a film.
Hát például tavaly az Attenborough film.
előzmény: ryood (#59)
volt már dokumentumfilm vapiti jelölt korábban?
örülök, hogy ez a remek cseh film bekerült a 10-be.
Köszi!! Éljen! Hat filmet tudok is szavazni, ez több, mint a fele, a négyet meg pótolni kell...
előzmény: cucu (#57)
"Beragadt" a cache. Újraindítottam a KT-t, most már jó. Lehet szavazni!
előzmény: cucu (#56)
Arról viszont elképzelésem nincs, miért nem enged a rendszer szavazni, pedig már felvettem a jelöléseket hivatalosan is (lásd díjak).
Hűű... nagyrészt paper form.
nekem ez nagyon egyszerű képlet, illetve a női rész nem, mert ott összesen kettőt láttam,a többi nem érdekel.
szóval Druk, Mads Mikkelsen (Druk) és Olivia Colman
Megérkeztek a jelöltek (szigorúan ABC-sorrendben):
az Arany Vapitira:
Don't Look Up
Druk
Dune
Külön falka
Nomadland
Promising Young Woman
Retfærdighedens ryttere
Soul
The Father
V síti
a Női Ezüst Vapitira:
Agathe Rousselle - Titane
Anya Taylor-Joy - Last Night in Soho
Carey Mulligan - Promising Young Woman
Cate Blanchett - Don't Look Up
Frances McDormand - Nomadland
Jodie Comer - The Last Duel
Olivia Colman - The Father
Sandra Bullock - The Unforgivable
Thomasin McKenzie - Last Night in Soho
Yoon Yeo-jeong / Youn Yuh-jung - Minari
és a Férfi Ezüst Vapitira:
Adam Driver - The Last Duel
Anthony Hopkins - The Father
Benedict Cumberbatch - The Power of the Dog
Bob Odenkirk - Nobody
Leonardo DiCaprio - Don't Look Up
Mads Mikkelsen - Druk
Mads Mikkelsen - Retfærdighedens ryttere
Matt Damon - Stillwater
Matt Damon - The Last Duel
Nicolas Cage - Pig
Amióta rendszeresen szavazok Vapiti-re, az idei év az egyik leggyengébb volt. Csak egy zseniális filmet találtam, az utólag bekerült The Father-t, így erre ment az egyik szavazatom.
A négyesek között egyetlen 8/10-es volt, a Last Night in Soho, ezt már csak azért is támogatom, mert szavazatszáma és átlaga alapján úgy érzem, hogy eléggé billeg a top 10-be bejutás küszöbén.
A 7/10-esek közül (azért ilyen már volt jó néhány) a Druk, a Nomadland és a Minari valószínűleg így is, úgy is bejut, a The Dig és a The Green Knight inkább csak a négyes alját karcolgatta, az I onde dager pedig inkább bűnös szórakozás, mint "díjszezonos" film, így végül is úgy döntöttem, hogy az È stata la mano di Dio-t (Isten keze) választom.
Arany Vapiti
Soul
Babyteeth
DAU Natasha
Férfi Ezüst
Hopkins (The Father)
Mikkelsen (Druk)
Toby Wallace (Babyteeth)
Női Ezüst
Julia Viszotszkaja (Kedves Elvtársak!)
Elisa Scanlen (Babyteeth)
Mulligan (Promising Young Woman)
Csak változott a végére a lista, célegyenesbe feljöttek a magyarok. Szerettem volna látni nem színész hangon beszélő színházi színészeket a magyar filmben.
Láttam. Szavaztam is.
Arany Vapiti
Annette (Leos Carax)
Természetes fény (Nagy Dénes)
Spencer (Pablo Larraín)
Ezüst női
Huzella Júlia (A legjobb dolgokon bőgni kell)
Rainer-Micsinyei Nóra (A legjobb dolgokon bőgni kell)
Walters Lili (Űrpiknik)
Ezüst férfi
Adam Driver (Annette)
Mads Mikkelsen (Druk/Még egy kört mindenkinek)
Szabó Ferenc (Természetes fény)
Célegyenes van az elődöntőben, emberek!
Nekem bejött a Kampókéz, a A Mitchellék a gépek ellen, jó volt nézni a Schumacher című doksit, meg a Don't Look Up is élményben részesített. Esélytelenebbnek adtam lehetőséget a továbbjutásra, a biztosabb befutót majd a második körben. Meg hát volt és van letaglózó kedvenc, egy filmre meg nem tettem két jelölést, így kilenc cím van.
Arany: Frank Herbert, Bosszúálló amazon, Partizánvadászok.
Silver: F Egy tapló, A katona, Útisz.
N Bizarr románc, Szőke baba valamint Hopkins lánya.
De győzzön a jobb!
Nomadland, DAU.Natasa, A feleségem története
McDormand, Mulligan, Béres Márta
Mikkelsen, Hopkins, Cumberbatch
Arany Vapiti
Minari - A családom története
Luca
Isten keze
Női Ezüst
Youn Yuh-jung [Minari - A családom története]
Frances McDormand [A nomádok földje]
Kristen Stewart [Spencer]
Férfi Ezüst
Mike Faist [West Side Story]
Anthony Hopkins [Az apa]
Nicolas Bro [Az igazság bajnokai]
Már csak 4 nap! Hajrá mindenki! :)
Arany Vapiti
1. A kutya karmai közt / The Power of the Dog
2. Az igazság bajnokai / Retfærdighedens ryttere
3. Oxigén / Oxygène
Női Ezüst
1. Carey Mulligan [Ígéretes fiatal nő / Promising Young Woman]
2. Rebecca Hall [Éjszaka a házban / The Night House]
3. Anya Taylor-Joy [Utolsó éjszaka a Sohóban / Last Night in Soho]
Férfi Ezüst
1. Benedict Cumberbatch [A kutya karmai közt / The Power of the Dog]
2. Mads Mikkelsen [Az igazság bajnokai / Retfærdighedens ryttere]
3. Kodi Smit-McPhee [A kutya karmai közt / The Power of the Dog]
Vapiti alapból fontosabb, mint az Oscar, úgyhogy nem gond ha időben később adják át. Megkoronázza a díjszezont!
előzmény: cucu (#42)
Barmilyen eves rendszerben lesznek frissebb es regebbi filmek. Elobbiek elonye, hogy tobb ember fejeben elnek aktivan. Utobbiake, hogy nagyobb a nezettseguk. Ezen nagyon segiteni nem lehet, de szerintem nem is kell.
Viszont! A Vapitinal dec 31-ig lehet nevezni (mozibemutatoval vagy ujabban minimalis nezettseggel is), es januar 1-tol mar megy a szavazas. Ez annyira sulyosbitja a fenti jelenseget, hogy az megiscsak problemava valik. Ez igy volt mindig is, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne/kellene javitani rajta.
A legnyilvanvalobb tenyleg az, hogy legyen eltolva a "nevezesi" es a szavazasi idoszak. Nyilvan nem a most futo Vapitin, hanem majd jovore. Vagy ugy, hogy marad a Vapiti januar 1-tol, viszont mondjuk december 1-tol november 30-ig tart a nevezes. Vagy ugy, hogy marad a naptar ev, es a Vapiti februar 1-tol indul. Elobbi hatranya, hogy nehezebb ertelmezni az "evjaratokat". Utobbi hatranya, hogy... azt akartam irni, hogy az Oscar utanra szorul a Vapiti dijkioszto, de egyreszt ez ma mar nem is igaz, masreszt igazabol kit zavar? :-) Szoval valoszinuleg tenyleg az lenne a legegyszerubb, hogy jovore februar 1-tol indulna az elso fordulo, februar 22-tol a masodik, es valamikor marcius 2x kornyeken lenne a dijkioszto.
előzmény: Dió (#32)
Arany
Pig
Férfi ezüst
Adam Driver
Női ezüst
Jessie Buckley
Arany Vapiti
Minari / Minari - A családom története
The Father / Az apa
Druk / Még egy kört mindenkinek
Női Ezüst
Yoon Yeo-jeong / Youn Yuh-jung [Minari / Minari - A családom története]
Carey Mulligan [Promising Young Woman / Ígéretes fiatal nő]
Ariana DeBose [West Side Story]
Férfi Ezüst
Anthony Hopkins [The Father / Az apa]
Mads Mikkelsen [Druk / Még egy kört mindenkinek]
Matt Damon [Stillwater / Stillwater - A lányom védelmében]
Stanley Tucci-ügyben abszolút melletted vagyok. Én is továbbjuttatnám.
előzmény: marcilu (#38)
No, én nem szoktam itt hozzájárulni a közösségi élményhez, de a tavalyi évem moziilag elég erős volt, több filmtől rendesen padlóztam (nem lényeg ebből a szempontból, hogy objektíve filmművészetileg jók voltak-e, az érzelmi hatás mindent vitt), és azt hiszem, majdnem mindent láttam, ami most labdába rúghat. Na, és ezért írok. Szegény Supernova, és szegény Stanley Tucci miatt. Legutóbbi ránézésem szerint 27-en látták innen a filmet, attól tartok, ez nem bejutási küszöb. De remélem, sikerül berugdalnunk párunknak, és a második forduló előtt, aki teheti, megnézi a filmet. És főleg Stanley Tuccit benne. :)
Kar, hogy a Hasadek cimu-mellesleg kivalo- filmet ennyire kevesen lattak. Molnar Levente minimum megerdemelne egy kozepdontot. Jo, hat Mads Mikkelsen meg ket olyan alakitassal mint a Druk es Az igazsag bajnokai, muszaj hogy nyerjen...
A noknel Julia Viszotszkajat sajnalom, h ennyire nem lattak, mert amit muvelt Koncsalovszkij zsenialis filmjeben, az lesoport nalam iden mindenkit.
Nekem úgy alakult itt a középdöntő finise előtt, hogy a Nomadland kiesett az élcsapatomból, The Father tartja magát, a Don't Look Up még, meg erős bejövetellel Sorrentino È stata la mano di Dio-ja.
Nőknél Olivia Colman így is, úgy, amúgy is, Frances McDormand változatlanul, és Carey Mulligan még mindig befutó helyen.
Férfiaknál Anthony Hopkins, Stanley Tucci és nagyon szeretnék esélyt adni Szabó Ferenc (XVI)-nak is.
De a változtatás jogát még mindig fenntartom, naponta pótolok, súlyom növekedik, hízom, mint állat.
Nagyon erős év volt. Az Annette tartotta magát, de ahogy Ugor írtad lejjebb, filmnézésenként változott a lista.
Arany Vapiti
1. Robin Robin (Vörös, a vörösbegy) Az Aardman új csodája.
2. Annette (Leos Carax)
3. Nomadland (A nomádok földje) / Chloé Zhao
4. The Lost Daughter (Az elveszett lány) / Maggie Gyllenhaal
5. De uskyldige (Az ártatlanok) / skandináv művész X-men gyerekekkel
6. Spencer (Pablo Larraín)
Ezüst női
1. Alva Brynsmo Ramstad (A De uskyldige/Az ártatlanok)
2. Rakel Lenora Fløttum (A De uskyldige/Az ártatlanok)
3. Mina Yasmin Bremseth Asheim (A De uskyldige/Az ártatlanok)
4. Frances McDormand (Nomadland/A nomádok földje)
5. Jessie Buckley (The Lost Daughter/Az elveszett lány)
6. Sally Hawkins (Spencer)
7. Olivia Colman (The Lost Daughter/Az elveszett lány)
8. Kristen Stewart (Spencer)
Ezüst férfi
1. Sam Ashraf (A De uskyldige/Az ártatlanok)
2. Adam Driver (Annette)
3. Mads Mikkelsen (Druk/Még egy kört mindenkinek)
4. Nicolas Cage (Pig)
Csak egy ötlet, ha ez a film 7-8 nap alatt 40+ ostályzatot össze tudott szedni (de pl. a Ne nézz fel! 2 hét alatt kapott 373 osztályzatot), akkor meg lehetne csinálni azt, hogy az egész Vapiti szavazást mondjuk 10 nappal eltolni, tehát jan. 10-én megnézni, hogy melyik filmeknek van 20 szavazata, és akkor húzni egy vonalat, aztán azokat lehetne jelölni mondjuk jan. 31-ig.
Köszi szépen. Bepróbáltam, mint kutya a tűzcsapot.
Sajnálom a The Lost Daughtert, de ez van.
előzmény: cucu (#26)
Félreérthetően fogalmaztam. Tudom, hogy lehet rá szavazni (szavaztam is már egy hete:). Arra gondoltam, hogy bár az átlaga alapján esélyes is lehetne, a szavazatszáma alapján temetendő, aminek az is az oka, hogy Vapiti nyitás előtt gyakorlatilag egy héttel mutatták be és kezdték nézni az emberek. Tehát hiába fog szerintem elmenni előbb utóbb száz szavazatig is, a Vapiti pörgése alatt ennek max a töredékéig jut majd el, mert rosszkor volt rossz helyen, és ezzel gyakorlatilag "kiesik", pedig más körülmények között simán esélyes is lehetne. Ezt most nem feltétlenül arra írom, hogy rossz a szabály, és változtatni kell rajta... igazából csak annak akartam hangot adni a kommentemmel, hogy sajnálom az ilyen filmeket, illetve ránézni, hogy van -e ötlet az ilyenek mezőnybe hozására. Gondolom nincs, dehát ez van. :)
előzmény: cucu (#26)
A Természetes fényt én is megnézném, de külföldön nem jutok hozzá.
Kizlinger Lillara leszavaztam en is :)
Es a velhetoen tok eselytelen Molnar Leventere is.
Filmeknel Termeszetes feny, Kedves elvtarsak.
Nem leszel egyedül!(+Dívák +A gyilkosok emlékműve)
előzmény: Kalevala (#27)
Pártolom a törekvést.... mert igaz, hogy esélytelen, de milyen szép lenne, ha például páran fűtenénk a mozdonyt, és például behoznánk a második fordulóra a Természetes fényt, vagy abból Semetka Istvánt ( Szabó Ferencet)... aztán persze levérzik így is, úgy is, de legalább... szóval az elveddel vagyok, a fősodorral szemben.
előzmény: Kalevala (#27)
Én a Rengetegre (Fliegauf) is fogok szavazni, pedig tudom, hogy semmi esélye sincs. De kell....
Alapvetoen a szabaly az szabaly. Majdnem 20 ev Vapiti alatt a The Father volt az egyetlen kivetel. Es azert a The Lost Daughter se az atlaga, se a nezettsege alapjan nem eselyes.
A Legjobb tudomásom szerint szavazhato, mivel decemberben bemutattak.
előzmény: ifj. Ó. Posszum (#23)
A Legjobb tudomásom szerint szavazható.
előzmény: Dió (#24)
Osztom, és ugyanez a kérdésem vonatkozik a Legjobb tudomásom szerint c. filmre is. Az ilyen filmek, ha jól értem, gyakorlatilag kiesnek a Vapitiből, ugye?
előzmény: ifj. Ó. Posszum (#23)
Kérdés!
Szegény The Lost Daughternek esélye se volt, hogy jelölhető legyen a december 31-i Netflix premierrel. De gyorsan, pár nap alatt elérte a 20 szavazatot.
Így járt és kész, vagy lehet kérni, hogy jelölhető legyen? Vagy a szabály a szabály?
Már én is felfigyeltem rá, biztosan megnézem a határidőig (de hozzászólásokat szigorúan csak a film megtekintése után olvasok, ez nálam alapelv :)
előzmény: offerus (#21)
Örülök, hogy a The Father - esélyesként akár két díjra is - bekerült a választható filmek közé. Amint lehetett, megnéztem. Hasonló helyzet után kerestem a téma filmes feldolgozását, de ilyen szintű megvalósításra azóta sem találtam. Méltó rá, hogy itt is elismerjük.
Az esélytelenek nyugalmával jelöltem a Természetes fényt, a történelem-nemzettudat, egyéni felelősség-lelkiismeret témájában készült csendes remekművet. Méltó lenne egy hazai díjra.
De mi legyen a harmadik? Ami még nem biztosan esélyes, de már esélytelennek sem lehet nevezni. Ahogy cucu mondta, „a Vapitit a népszerű filmek közül a legjobb, nem pedig a legnépszerűbb szokta nyerni.” A legjelentősebb kortárs olasz rendező önéletrajzi ihletésű filmjénél ugyan sok filmet láttak többen, de ezek közül eddig csak öt ért el magasabb átlagot. A film egyúttal óda a rendező szülővárosához is. Számomra méltó párja az Amarcordnak, vagy a Rómának, de akár a Cinema Paradiso-nak is. Olvassátok el ChrisAdam kitűnő hozzászólását, majd nézzétek meg a filmet. Akinek nincs Netflix előfizetése, itt megteheti. (Az elterjedt vélekedéssel ellentétben a film címe nem csak Maradona kezes góljára utal.)
Arany
Friends: The Reunion / Jóbarátok: Újra együtt
Assassins / A kivégzőosztag
Willow / Fűzfa
Női ezüst
Jennifer Aniston
Courteney Cox
Lisa Kudrow
Férfi ezüst
Matthew Perry
Matt LeBlanc
David Schwimmer
;)
Arany
Titane / Titán
The Father / Az apa
Druk / Még egy kört mindenkinek
Női ezüst
Agathe Rousselle [Titane / Titán]
Frances McDormand [Nomadland / A nomádok földje]
Jodie Comer [The Last Duel / Az utolsó párbaj]
Férfi ezüst
Mads Mikkelsen [Druk / Még egy kört mindenkinek]
Anthony Hopkins [The Father / Az apa]
Vincent Lindon [Titane / Titán]
én első körben taktikázni szoktam, "súlyom" révén kisebb filmeket támogatok, a biztosnak vélt alkotásokkal szemben, a top 10 reményében. azt a végén már győzzön a "legnépszerűbb"! :)
- 1
- 2
Valóban lehetett sejteni. Ettől még remek eredmény!
előzmény: ChrisAdam (#111)