Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.
Bakker szégyen vagy sem, meg kellett néznem hogy mi az :)))
előzmény: Ugor (#95)
Dolmányod van?
előzmény: Kempesbaba (#94)
Ne idegesíts,már így is büdös vagyok! :D
előzmény: Ugor (#93)
Visszafordíthatatlan. Rajtad is látom, hogy öregszel. Meg az öregeknek más szaguk is van.
előzmény: Kempesbaba (#92)
Ez a korral jár,vagy mi lehet? Én is egyre visszafogottabban reagálom le-egy két szélsőséges kivétellel-a sporteseményeket.
előzmény: Ugor (#91)
Talán életemben először volt úgy, hogy kellemesen szórakoztatott az olimpia, bármikor szívesen néztem, és nem ejtett bennem sebet semmiféle vereség, vagy nem tomboltam semmiféle győzelemtől, de persze, hogy ettől függetlenül mindig a magyaroknak szurkoltam mindenhol, de már nem gondoltam, hogy a vereség az valami nemzethalál, a győzelem meg az én személyes büszkeségem. Szóval, ezektől a terhektől némileg megszabadulva remek szórakozás az olimpia, mindig is szerettem és azt hiszem, szeretni is fogom.
Én is így gondolom. Élmény volt még a sok korán kelés is, a hajnali érmek, döntők. Szép volt, lányok, fiúk!
előzmény: oscarmániás (#89)
Nagy élmény volt ez a bő két hét, nosztalgiával fogok visszaemlékezni erre a sok-sok élményre. Jó volt, szép volt, nekem tetszett. Remélem a következőre nem kell ennyit várni .D
Igen!
Elképesztő védésekkel oroszlánrésze volt ebben a szép diadalban! A mezei néző, mint én, a tekintetével is képtelen követni a mozdulataikat. :D
NAGY VIKTOR,NAGY VIKTOR!
Magyarország-Spanyolország 9:5
A pólósok újabb nagy napja! A lányok után a fiúk is remekeltek!
Csodás volt! Köszönjük!
És az ő bronzérmükkel megvan a 20.érmünk! :)
Magyarország-Spanyolország 9:5
A fiúk is remekeltek!
Csodás volt! Köszönjük!
És az ő bronzérmükkel megvan a 20.érmünk! :)
Ez nyílván az érmek számát jelenti
előzmény: csabaga (#83)
Nehéz összehasonlítani, vannak csak egyéni győztesek, pl. Egér és Keleti Ágnes, aki csapatban is nyert.
előzmény: Mizi (#82)
Kozák Danuta minden idők legeredményesebb magyar női olimpikonja!
Azért azt megnézném ahogy bicajokkal ugratnak át az akadályokon :D
előzmény: ender1112 (#79)
Érem több helyről jött, de biztos arany várományos sportág továbbra is három van, és ezt egy vívó, egy úszó és két kajakos hozta.
5 éve két vívó, egy úszó és egy kajakos volt a 8 arany gazdája.
előzmény: gaben (#75)
Vagy békén kellene hagyni a lovakat, és jöjjön a drótszamár korszak :)
előzmény: Kempesbaba (#74)
Kevesebb, de 64-ben és 72-ben csak négy csapatos volt az EB. és utolsók lettünk, a kertek alatt jöttünk haza, az akkori sportsajtó jól lehúzta ezt a gyenge szereplést.
Most 24 csapat van, ha minden épkézláb országot beleszámolok, olyan 36 van, a kétharmada kijut.
Így a torna lehetne 32 csapatos is, kb.norvégok, szlovének, írek, észak-írek, szerbek, románok, görögök, ízland, lehetett volna még ott.
Észak-Macedónia szintjét bármelyik hozta volna, ahogy 5 éve az albánokét.
előzmény: gaben (#76)
Az atlétika nekem is fáj, csak aranyat 20 ország szerzett.
Az első "olimpiám" a montreáli volt, mekkora élmény volt, mikor Németh Miklós aranyat nyert gerelyhajításban.
előzmény: gaben (#75)
Ezzel a "felemelték a létszámot" dologgal sosem tudtam mit kezdeni. Kicsit olyan, mintha elnézést kérnénk azért, mert kétszer kijutottunk a foci EB-re. Ráadásul kíváncsi lennék, hogy az ötvenes, hatvanas, hetvenes években hány ország volt tagja a FIFA-nak, vagy a NOB-nak. Vagy egyáltalán hány ország létezett :-)
Egyébként én (persze az érmesek mellett) Mihályvári Farkas Viktória (17 éves), és Vas Kata Blanka (19 éves) eredményének örülök nagyon.
előzmény: csabaga (#34)
Igen, ezt én is mondtam itt a riói olimpia kapcsán, akkor én is úgy gondoltam, hogy szűkülnek a sportágak, lehetőségek. Most kicsit másképp gondolom. Rióban négy sportág hozta az érmeket, Tokióban 8. Rióban 8 sportágban volt pontszerző helyünk, Tokióban ez 11. Plusz ott volt a nói kézi csapat, akik azért egy 7. helyet megszereztek. Kevesebb az arany, de korábban soha, vagy ritkán látott sportágakban szurkolhattunk (vitorlázás, hegyi bringa, tékvandó).
Hat aranyunk van, viszont a holnapi pólócsapattal együtt (csak meglesz) 20 érmünk, és nagyon sok értékes helyezés.
Nagy fájdalmam, hogy atlétikában továbbra sem vagyunk a legjobbak között, már a dobószámokban sem.
előzmény: csabaga (#31)
Nyílván a legigazságosabb az lenne,ha mindenki a saját lovával indulna,de ez logisztikailag nem megvalósítható
előzmény: csabaga (#73)
Az egész országban nincsen 20 db. ló, amelyiknek van kedve ugrani és nem áll meg egy akadály előtt?
Az egyik magyar lány is egy idióta lovat húzott.
Sokak szerint ez egy eleve buta állat, van benne valami.
előzmény: Kempesbaba (#72)
Hát ez a ló sorsolás ordas nagy szívás tud lenni...
Évekig dolgozol egy jó eredményért,és akkor egy kolbász tölteléknek való telibe kulázza az addigi munkádat... Tegnap nagyon sajnáltam a német lányt,hogy ezen ment el az olimpiája.
előzmény: Ugor (#71)
Olyan kis zavaró szégyenérzet, hogy az ember a lelke mélyén azért "szurkol", hogy az ellenfél lova hibázzon, szegüljön ellen, verjen akadályt... mert akkor a mi fiúnk előbbre kerül. :o(
Jujj de nagyon drukkoltam a lányoknak, nagyon izgalmas volt, fantasztikus végjátékkal és egy gyönyörű góllal. Szép volt, abszolút megérdemelt győzelem és érem! Végre!!
Nagyon lesimázták a végére
előzmény: Ágó (#68)
Ez pedig szép volt fiúk!! :) Hajrá a görögök ellen!
Lőrincz Viktornak is nagy gratula az ezüsthöz!
Szép volt csajok!
A lányoktól kellene kicsit több!
Az előző női olimpia volt, 7(10) arany/ egy férfi.
Igen, nagyon sajnáltam őt, hogy így lecsúszott a dobogóról, de - szerintem - ezért a helyezésért sem kell a kardjába dőlnie. :) Összességében ma nagyon szép sorozatot láttunk. :)
előzmény: Kempesbaba (#64)
De azért nagyon szép ez a nap! :)))
Szegény Alex hamar befejezte :(
előzmény: mimóza (#62)
11. nap - eddig:
férfi kajak 1000 m - Kopasz Bálint aranyérem, Varga Ádám ezüstérem
női kajak 2, 500 m - Kozák Danuta, Bodonyi Dóra bronzérem
vitorla - Berecz Zsombor ezüstérem
női pólósaink az elődöntőbe jutottak!
kötöttfogás - 77 kg - Lőrincz Tamás aranyérem!
Nagyon gratulálunk nekik! <3
Még szurkolhatunk Szőke Alexért, aki a 97 kg-os súlycsoportban a bronzért küzd. :)
A korábbi években, amit láttam, mind ilyen nyögvenyelős, érthetetlen volt. Állandóan állt a bál, ment a hiszti és jogosan. Meg a judoban is. De ez az idei valami nagyon látványosra sikeredett, jó hogy nem jukoznak.
Egy első helyen kiemelt ellen így bíráskodni...
előzmény: oscarmániás (#58)
Az.. Azt hittem megnyeretik az iránival a végén intésekkel.. :D
előzmény: oscarmániás (#58)
Ez a kötöttfogás nagyon tré. Nézni is rossz.
Ez aztán kőnehéz meccs volt, le a kalappal a lányok előtt, ahonnan visszajöttek! Norvégia ellen nincs vesztenivaló, jöhet az örömkézi! :)
Hú lányok! Az első három kör után nem gondoltam volna hogy be jutunk a nyolc közé.
Reszkess Norvégia! :DD
előzmény: Ágó (#53)
Hát ilyet :D Ez szuper volt.
Hajrá hajrá !!
előzmény: Ágó (#53)
Na, most hajrá lányok, mindent bele!! :)
A BMX döntő fantasztikusan pazar volt! Le a kalappal.
Az amerikai kosarasok a vb-n is betliztek, bár az gyenge keret volt.
Most erősebb, de nem a 92-es Dream Team, akik fél lábon állva is 50 ponttal vertek mindenkit, sorokat cserélne és egyszer sem időt kérve.
James az egyetlen régiekhez mérhető szupersztár, de ő nincs itt.
A többiekben meg mindig ott van a betli, amit az NBA rájátszásában be is mutattak.
előzmény: Umberto (#49)
És mi értelme lenne az "altatásnak"? Hogy majd minden ország azt mondja, hogy óó, ezek az amerikaiak most meg már milyen gyengék, erre ők meg majd sutyiban feltámadnak és ravaszul győznek? És ezért beáldozták egy csomó olimpiai számukat?
előzmény: Umberto (#49)
Az amerikaik egyelőre nem olyan magabiztosak, mint szoktak lenni. Kikapott a női vízilabda-válogatott, kikapott a férfi kosárlabda-válogatott, kikapott a női labdarúgó-válogatott. Sőt, még Ledeckyt is legyőzték, ráadásul a tornát is elvesztették tegnap (igaz, azt Biles nélkül). Ez most vagy altatás, vagy tényleg nem verhetetlenek most.
Respect Áronnak, hogy mivel az egyéni asszóiban nem nagyon kellett izgulni, legalább ezt a csapatversenyt izgissé tette! (természetesen grat a csapatnak).
Annál is inkább, mivel a szöv. kap. nyilatkozata szerint 9 A-szintet teljesített, amiből 5-ről lemondott.
előzmény: Mikkey (#46)
Szerintem a Jakabos kárára való visszalépéssel badarság lenne bántani. Egyrészt előre azért nehezen látni a versenynaptárat h pontosan mikor fog úszni, másrészt meg alanyi jogon, kvalifikációs úton jutott ki, gondolom a versenyszellem nevében minél több számban el akart indulni. Más kérdés h nem tudom mennyire mérte fel a jelenlegi erőviszonyokat, régi edzője hiányában mennyire látta az idő eredményei romlását.
Mindent elért, viszont be kell látnia, hogy már árnyéka régebbi önmagának, val'szeg komolyabb szinten már nem számíthat sikerekre.
.
előzmény: Kempesbaba (#44)
Baszki felvetettél egy kérdést,én kiváncsi voltam róla a véleményedre,ennyi.
előzmény: zéel (#43)
én? az én ismeret-hiányos véleményem kinek lenne érdekes?
egyébként, ha tudnám a tanulságot, nem kérdeztem volna rá a filmre
de te azért ne tartsd magadban
előzmény: Kempesbaba (#42)
Te milyen tanulság levonására számítasz?
De úgy is fel tehetném a kérdést,szerinted mi a tanulság ebben a sztoriban?
előzmény: zéel (#41)
Kíváncsi vagyok, hogy a befejezés előtt álló Hosszú Katinka doku milyen tanulsággal szolgál.
Meg a polós lányok is! :))
előzmény: Ágó (#39)
Milák Kristóf zseniális!! :)
Nagyon csalódott vagyok a kézilabda miatt
Teljesen felesleges szerintem összehasonlítani a régi szerepléseket a mostanival. Azokkal a régi teljesítményekkel már az elődöntőkben elvéreznének az egykori bajnokok. A versenyzők amire képesek megteszik, ha linkeskednek, csak magukkal szúrnak ki, hiszen négy éves koruk óta ezért a szereplésért hajtanak. Nem nekünk produkálják magukat, ez csak egy régről itt maradt maszlag a pórnépnek. Ez a munkájuk, a munkahelyük, ha lenne faszaság ebben a hazában, akkor magáncégek alkalmazottai lennének, nem államiak, és ha nem erőltetnék a xenofóbiát, akkor bátrabb lehetne a merítés harmadik világból is. Mert a demográfiai előrejelzések nem túl kecsegtetőek, Hosszú Katinkából meg nem születik minden évben két-háromszáz. Az csoda, hogy ennyien kijutottak, legyünk büszkék a teljesítményükre!
1972-ben az EB. negyedik csapatot (a franciák párizsi legyőzésével is jutottunk ki) a sportsajtó elküldött a búbánatba...
előzmény: Xuja (#35)
Azért 2016-ban bejutottunk a legjobb 16 mezőnyébe, meg most is továbbjuthattunk volna egy gyengébb csoportból. De az tény, hogy a kormánysajtó által "sugallt" focireneszánsz a fasorban sincs.
Amúgy bármennyi érmet szerzünk is, szerintem messze nem lesz most olyan ömlengés a sajtóban, mert az olimpia szimplán jóval kevesebb embert mozgat meg, mint az EB.
előzmény: csabaga (#34)
Ezzel egyetértek.
Viszont a világversenyekre való kijutással vagy a rendezés megvásárlásával palástoljuk az eredménytelenséget.
Az ritkán kerül szóba, mennyire felemelték a létszámot.
Egy 16 csapatos foci eb-n továbbra sem lennénk ott.
Férfi kosárban 1960-ban egy 8 csapatos tornán voltunk ott, 1996-ban 16 csapat szerepelt, most már 24.
Persze mindent nem lehet eladni, a női kosár eredménytelenségén egy magyar-román közös rendezés sem segített.
előzmény: Kempesbaba (#32)
Én vívásban nemzetiségtől függetlenül mindig a balkezeseknek drukkolok. :-)
Az utolsó mondatod azért vitatható, mert mostanra ott tartunk hogy a látványsportágak belefulladnak a közpénzbe, mégis az összteljesítmény visszaesőben van. Magyarán az élsport közelében túl sokan és túl jól élnek a mi adóforintjainkból,cserébe egyre kissebb elvárásoknak kell megfelelniük.
előzmény: csabaga (#31)
76 óta nézem az olimpiákat és jól látható, hogy egyre kevesebb sportágból áll a minőségi magyar sport.
Vívás, úszás, kajak-kenu, vízilabda.
Ráadásul az első kettőben visszaesőben vagyunk, hol vannak a valaha remek női törvívóink?
Régebben ott volt az asztalitenisz, torna, birkózás, cselgáncs,női kosár és röpi, súlyemelés, voltak jó atlétáink.
Gyakorlatilag 8-10 emberen múlik, mit érünk el.
A megszerzett/ megszerezhető pontok arányában Rió minden idők leggyengébb olimpiája volt.
Persze, úgy is lehet nézni, egy politikai okokból sportnagyhatalmat játszó kis ország (lásd még: NDK) a helyére kerül.
2016-ban a belgák elleni 0-4 után, minden idők második legnagyobb zakója, központi ünneplés jött és a focisták lettek az év csapata...
előzmény: zéel (#27)
Nálunk ilyen mennyire elképzelhető? Küzd a csapat, aztán kiállítják Szoboszlait, és kiesünk. Másnap a Nemzeti Sporton a főcím: "10 hős, 1 hülyegyerek"
Szerintem a sportolókat is meglepi a riporterek folyamatos hurráoptimizmusa. Most néztem épp a Márton Anna-interjút, és a riporter (meg a műsorvezető, a kommentátor) nem győzte hangsúlyozni, hogy fantasztikus teljesítmény, csodálatos eredmény, Anna (és a reménykedő nézők) pedig joggal volt csalódott, szomorú és dühös, mert a francia simán levívta őt a pástról.
...a világbajnoki döntő elvesztése után Puskáséknak még Bp. előtt le kellett szállni a vonatról, mert a városban már tüntető tömegek gyülekeztek.
előzmény: csabaga (#26)
Az angol-dánon nálunk jogos büntetőről beszéltek.
Hajdú B. is.
A központi sportadó meg alulmúlja a Rákosi-rendszert, ahol a 54-es döntőt azért nem állították be győzelemnek és persze, nem volt ennyi agymosott, akik a vereséget is ünneplik...
A sportnapilap fórumán meg a Felcsútot lehúzó hozzászólásokat kicenzúrázták.
Szépen vagyunk.
előzmény: Umberto (#19)
Az orosz barátságot féltik
előzmény: Umberto (#23)
Én ezt a tendenciát sportágaktól függetlenül évek óta látom a közmédiánál. És igen, ez kőkemény politika
Most néztem az M4Sport rövid összefoglalóját a pólómeccsről. Így fejezték be:
"7 másodperccel a vége előtt az oroszok kiegyenlítettek, és ezután már nem született több találat"
Arról nem szólt a fáma, hogy milyen kiállítás előzte meg az egyenlítést, és arról sem beszéltek, hogy az utolsó másodpercekben enyhén szólva is vitatott körülmények között rántották vissza a magyart.
Mitől félnek? Hogy rágalmazás miatt beperel a NOB?
Minden jó, minden fasza! Ha meg nem, hát majd lesz jobb!
előzmény: Xuja (#21)
Igen, ez nagyon érezhető. Pl Gergőnél 6-6-os állásnál egy ki-ki meccsen mondja a szpíker hogy kézben tartja a meccset, aztán a döntőben még reménykedik 9-14-nél is, a mostani Márton Anna meccsen is 8-14nél mondja hogy baj van, pedig már rég elúszott.. Ja meg Kozma Dominik úszása utáni nyilatkozatánál is milyen finoman utalt a riporter hogy kicsit elmaradt a várttól, erre Dominik meg megmondta őszintén hogy ez kb vállalhatatlan volt amit úszott :D
Régen ez biztos nem volt így (ennyire), az eddigi olimpiákon reálisan közvetítettek és tudták az esélyeket. Nehéz ebbe nem belelátni a politikát.
előzmény: Kempesbaba (#20)
,,Központi" direktívaként ki van adva műsorvezetőnek, kommentátornak, szakértőnek hogy csak a pozitívumot lehet kiemelni, érdemi negatív kritikával nem élhetnek. Jó példa erre Sebők Vili esete, ő megmondta a stúdióban a frankót talán egy válogatott meccs után, nem is hívták azóta se.
Ebbe a rendszerbe a legtöbb közreműködő szépen belesimult, beleszokott, talán egyedül Hajdú B,-n szoktam érezni hogy kénytelen visszanyelni dolgokat, vagy épp egy fél mondattal, elejtett megjegyzéssel utal a valódi véleményére.
előzmény: Xuja (#18)
Igen, ez engem is bosszant. Nekünk minden jó, illetve mindent megmagyarázunk, hogy miért jó. Nem tudom, hogy más országban hogy van ez.
Úgy tűnik, két dolgot nem lehet:
- elmondani, hogy valamit elkúrtunk (ugyebár, Hosszú Katinka 5. helyezése sem rossz...)
- hogy a játékvezetés erősen belenyúlt a meccsbe
Eszembe jutott az EB-ről az angol-dán. Ott és akkor a stúdióban sem mondta senki (sőt a kommentátor sem), hogy ez óriási műesés lehetett, erősen kamugyanús a 11-es. Ha jól emlékszem, Hajdú B. utalgatott erre a döntőben.
előzmény: Xuja (#18)
A mai vízilabdához:
1: egyre jobban idegesít ez a játékvezetés,mi ez már hogy 20s van hátra, akk adunk egy kiállítást a hátrányban levő csapatnak a semmire, hogy legyen esélyük, mert miért ne..
2. a stúdióban megint megmagyarázzák hogy miért jó a döntetlen (nem, nem jó végig 2-vel vezetve), ez most már egy ilyen magyaros szokás lesz hogy a döntetlent is győzelemként kezeljük?
Most már azzal is lehet viccelni, hogy "Georgia a georgiaiaké". :-)
A lényeg, hogy Gergő ezüstérmes! Bravó! :)
Az tévedés, hogy a Grúzia az ország orosz neve lenne.
Hagyni kellene, hogy mindenhol úgy hívjanak egy országot, ahogy megszokták.
Ez az MTA véleménye is.
A magyar külügyet inkább nem kommentálom...
"György király" ország, nem valami logikus.
Ha az utcán megkérdeznék 10 embert, mi a neve annak az országnak az örmények mellett, talán mind grúzt mondana.
előzmény: Ágó (#13)
A magyar nyelvben ezer és egy országnak van olyan neve,melynek nem sok köze van az eredeti vagy a nemzetközi névhez. Én csak ismételni tudom magam,ez a Georgia erőltetett és magyartalan. Ennél még a Gyuriföld is jobb :D
előzmény: Ágó (#13)
Ezért. Az utolsó bekezdésben a lényeg.
Ez az ország nekem Grúzia marad.
A másik meg az USA egyik állama.
Nem értem, miért erőltetik.
előzmény: Ugor (#6)
Döntő!!! Bravó, Gergő!!
Az asztaliteniszben pedig mennyi poént eleresztenek!
Ebben a dzsúdóban folyton zsidóznak, nem valami polkorrekt sport.
Ez az én fülemet is cseszi. Lehet hogy mostanra ez a hivatalos elnevezésük,de rettentően erőltetettnek és magyartalannak érzem.
Ó, hát már megint "georgiai" sportoló van a TV-ben... :o))
A judo nem az? Ez a lány egy állat! Már eleve az a nézés, ahogy jönnek be :))
előzmény: Xuja (#4)
Ez a párbajtőr elég idegőrlő egy sportág.. :D
Grat Áronnak, annál is inkább, mivel eddig nem nagyon érzem az éremeső lehetőségét a levegőben. :/
Áronszoros olimpiai bajnok! :)
Neszke :)
Hát olyan mellényféle...
előzmény: Kempesbaba (#96)